محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در دیدار با متقاضیان مسکن مهر اظهار داشت: در وهله نخست از همه مردمی که به دلیل برخی مشکلات و وضعیت به وجود آمده دچار مشکل شدند به عنوان نماینده عالی دولت در وزارت راه و شهرسازی عذرخواهی می‌کنم و خوشحالم که در یک جمع دوستانه مشکلات شما عزیزان مطرح شد و با توجه به مشکلات موجود، نکته مهم این است که با شما و در کنار شما این مشکلات را حل کنیم.



 زهرا شرکاء/ افزایش نرخ ارز و تورم بر بخش‌های مختلف اقتصاد، به خصوص در ایران، به عنوان یک کشور در حال توسعه، تأثیر فراوانی دارد و این موضوع اهمیت کنترل بموقع آنها را برای جلوگیری از آسیب زیربخش‌های اقتصادی یادآوری می‌کند. وضعیت اقتصادی ایران به گونه‌ای است که بخش عظیمی از تولیدات داخلی وابستگی بالایی به مواد اولیه و واسطه‌ای وارداتی دارد؛ لذا قیمت‌های تمام‌شده‌ محصولات داخلی از تغییرات اقتصادی در سطح بین‌المللی و نرخ ارز تأثیر می‌پذیرد.  
از منظر کوتاه‌مدت، با افزایش نرخ ارز و تنزیل ارزش پول ملی، شرایط و قیمت‌های داخلی کالاها و خدمات برای کشورهای طرف تجاری ایران مناسب می‌شود و صادرات افزایش می‌یابد، اما در بلندمدت افزایش نرخ ارز و تنزیل ارزش پول ملی سبب می‌شود هزینه‌ تمام‌شده‌ تولیدات داخلی که به واردات وابسته هستند، افزایش یابد و در پی عرضه‌ آنها به بازارهای داخلی، بر نرخ تورم افزوده شود و در بازارهای بین‌المللی شاهد عدم رقابت‌پذیری آنها باشیم. از سویی دیگر ایران، در جایگاه کشوری دارای درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز و مازاد تجاری، می‌تواند با درآمدهای ارزی خود در جهت هدایت بازار و بهبود و تقویت وضعیت اقتصادی قدم بردارد. در سال‌های اخیر اوضاع اقتصادی ایران دستخوش تغییرات فراوانی بوده است. سیاست‌های گوناگونی با هدف بهبود سطح رفاه اجتماعی و اقتصادی اتخاذ شده که هر یک تأثیرات خاص خود را روی پارامترهای اقتصادی گذارده و بسیاری از آنها اجتناب‌ناپذیر بوده است.
سیاست‌هایی از قبیل اجرای طرح حمایت از بنگاه‌های کوچک و زودبازده به منظور کاهش سطح بیکاری، که عموماً در دو بخش صنعت و خدمات اجرا شد، از سویی موجب کاهش نسبی سهم بخش کشاورزی و همین‌طور کاهش بیکاری در شهرها شد و از سوی دیگر افزایش نقدینگی را به دنبال داشت. طرح مسکن مهر هدف ساماندهی بازار مسکن و کاهش قیمت‌ها را دنبال می‌کند و مهم‌ترین طرحی که اقتصاد ایران را در شرایط گذار قرار می‌دهد، طرح هدفمندی یارانه‌هاست که در مرحله اول اجرای آن شاهد بهبود توزیع درآمد در خانوارهای فقیر در شهرها و روستاها بودیم، اما از سوی دیگر شاهد افزایش و واقعی شدن برخی از قیمت‌ها نیز بودیم که البته جزء اهداف این طرح است.
نرخ ارز جزء مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده‌ قیمت مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای، تجهیزات سرمایه‌ای و کالاهای نهایی است و با توجه به وابستگی بالای تولید و مصرف به واردات، به نظر می‌رسد در شکل‌گیری فشارهای تورمی مؤثر باشد. همچنین چون نوسانات نرخ ارز بر انتظارات مردم تأثیر بالایی دارد، می‌تواند شتاب‌دهنده تورم باشد.
با نگاهی به نمودار نرخ ارز، می‌توان مشاهده کرد که نرخ ارز، از سال 1386 و به خصوص از ماه‌های آبان و آذر این سال، شروع به نوسانات شدید و نامنظم کرده است. بخش خارجی اقتصاد در سال ١٣٨٦ در نتیجه‌ تحولات مثبت بازار جهانی نفت خام و روند رو به تزاید صادرات غیرنفتی از عملکرد مثبتی برخوردار بود.
در عین حال، تشدید تحریم نهادها و کارگزاران ایرانی در زمینه‌ دسترسی به ابزارهای متعارف مالی و بانکی بین‌المللی سبب شد روند تأمین مالی خارجی کندتر شود، هزینه‌ واردات افزایش یابد و تکیه بر منابع داخلی برای تأمین مالی واردات افزون‌تر شود. در نتیجه‌ عوامل مذکور، بر شدت کسری حساب سرمایه و مالی کشور در این سال افزوده شد و بخشی از درآمدهای ارزی کشور صرف تأمین نیازهای وارداتی به صورت نقد شد؛ لذا شاهد نوساناتی در بازار نرخ ارز بودیم.
از سوی دیگر، در نمودار نرخ تورم در سال 1386 شاهد روند صعودی هستیم. نرخ تورم جهانی که در سال‌های پیش از آن افزایش یافته بود، در نتیجه‌ افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی تقویت شد. افزایش قیمت مواد خام عمدتاً ناشی از افزایش تقاضای اقتصادهای نوظهور و پاسخگویی ضعیف کشورهای عرضه‌کننده به این افزایش تقاضا بود. البته عملکرد بازارهای مالی و افزایش معاملات کاغذی و سفته‌بازی بر روی مواد خام نیز در افزایش قیمت آنها بی‌تأثیر نبود. در عین حال، افزایش قیمت‌ها در اقتصادهای نوظهور در مقایسه با کشورهای پیشرفته شدیدتر بود که این امر بیشتر ناشی از رشد بالای تقاضای داخلی و نیز سهم بالاتر انرژی و مواد غذایی در سبد مصرفی این کشورها بود.
ایران نیز از این جریانات مستثنی نبود و افزایش نرخ تورم را تجربه کرد. شوک دوم را در نیمه‌های سال 1389 شاهد هستیم. این شوک همزمان با اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران در پی مخالفت‌های شدید مجامع بین‌المللی نسبت به برنامه‌ هسته‌ای ایران صورت گرفت. قطع شدن ارتباط بانک‌های ایرانی با بانک‌های بین‌المللی، تهدیدهای مجامع برای تحریم نفتی ایران و افزایش جنب‌و‌جوش در بازار ارز با وجود وجود ذخایر ارزی کافی در بانک مرکزی، افزایش نرخ ارز را برای ما به ارمغان آورد. این موضوع و اجرای مرحله اول طرح هدفمندی یارانه‌ها شوک عظیمی را به اقتصاد ایران وارد کرد؛ به گونه‌ای که ما در اواخر اردیبهشت 1391 شاهد تورمی معادل 2/22 درصد بودیم.
از سوی دیگر، بالا بودن تورم و نرخ سود حقیقی منفی در بانک‌ها در سال 1390 سبب شد جامعه به سمت سرمایه‌گذاری سپرده‌های بانکی در بازارهای ارز و طلا حرکت کند که این موضوع سبب تلاطم بازار ارز در کشور و دونرخی شدن آن شد که در نمودار زیر دیده می‌شود. بالا رفتن میزان نقدینگی و بالا رفتن نرخ ارز، در مرحله‌ اول، افزایش قیمت کالاهای وارداتی و سپس افزایش قیمت کالاهای داخلی را به دنبال آورد و موجب شدت گرفتن نرخ تورم شد.

نتیجه‌گیری
توجه دست‌اندرکاران اقتصاد به تعامل نزدیک و اهمیت نوسانات نرخ ارز و تورم در زمینه‌ ثبات و پایداری اقتصادی دارای اهمیت فراوانی است. ثبات اقتصادی، افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، افزایش احساس امنیت و آرامش و تصویر روشن از آینده‌ اقتصادی و اجتماعی را برای کشور به ارمغان می‌آورد و این جز در سایه‌ تصمیم‌گیری‌های صحیح، بموقع و به دور از غرض‌ورزی‌های شخصی و در سایه‌ قانون‌گذاری مستقل و جامع امکان‌پذیر نخواهد بود.
همان‌طور که دیده شد، افزایش نرخ ارز در ایران در کوتاه‌مدت موجب افزایش قیمت کالاهای وارداتی و در میان‌مدت، با توجه به وابستگی تولید داخلی به مواد اولیه و واسطه‌ای وارداتی، موجب افزایش قیمت کالاهای داخلی و در نهایت بروز تورم می‌شود. از سوی دیگر، افزایش نرخ تورم نیز از دو مجرا بر روی نرخ ارز در ایران تأثیرگذار است. افزایش قیمت‌های داخلی موجب بالا رفتن ارزش کالاهای داخلی و در پی آن کاهش توان رقابت آنها در سطح بین‌الملل می‌شود.
لذا ما شاهد کاهش صادرات و به دنبال آن کاهش منابع ارزی و افزایش نرخ ارز خواهیم بود. راه دوم تأثیرپذیری نرخ ارز از تورم را باید در بازارهای داخلی و تقاضای سفته‌بازی جست‌وجو کرد. افزایش نرخ تورم موجب منفی شدن نرخ سود حقیقی بانک‌ها می‌شود و مردم برای جلوگیری از کاهش ارزش دارایی‌های نقدی خود، در صورت نبود بازارهای مناسب برای سرمایه‌گذاری، به خرید ارز رو می‌آورند و این‌گونه سبب افزایش قیمت آن در بازار می‌شوند.


اقتصاد آزاد یعنی اقتصادی که دولت در تولید، فروش، توزیع و دیگر بخش‌ها هیچ نقشی نداشته باشد و عوامل بازار، یعنی فروشندگان و خریداران بر آن نظارت داشته باشند. اقتصاد آزاد را می‌توان شفاف‌ترین نوع اقتصاد دانست که سبب می‌شود نه تنها بازدهی فعالیت اقتصادی بیشتر شود؛ بلکه قیمت‌ها نیز کمتر باشد. 
در مقابل، زمانیکه عوامل غیر بازاری (از قبیل کنترل دولت یا وضع حداقل و حداکثر قیمت از سوی دولت) بر وضعیت بازار کنترل داشته باشند، قیمت‌ها غیر متناسب با کیفیت محصول تولیدی خواهد بود و این به کاهش هزینه‌های مصرفی که یکی از مؤلفه‌های مهم در ایجاد تولید ناخالص داخلی کشورها است، می‌انجامد.  
اقتصاد آزاد در نقطه مقابل اقتصاد دولتی یا اقتصاد سیاسی قرار دارد. در اقتصاد دولتی، دولت بر بخش‌های گوناگون اقتصاد نظارت دارد و تولید، توزیع و فروش همگی به عهده دولت است. در چنین اقتصادی، قیمت‌ها نه تنها از سوی دست‌اندرکاران بازار تعیین نمی‌شود؛ بلکه دولت با توجه به سیاست‌های خود قیمت‌ها و اقتصاد را مدیریت می‌کند. 
اقتصاد کاملاً آزاد نیز همچون اقتصاد کاملاً بازاری در جهان وجود ندارد و یک وضعیت ایده‌آل برای مطالعات اقتصادی است؛ اما هر چه درجه آزادی اقتصاد بیشتر باشد و کنترل دولت بر عملکرد بازار و قیمت‌ها کمتر باشد، آن اقتصاد بهتر و بیشتر می‌تواند عمل کند.
بسیاری از اقتصاددانان و تحلیلگران بازار معتقدند، تنها راه حل مشکلات اقتصادی کشور و توسعه فرهنگی ایجاد اقتصاد آزاد و بهره‌گیری از آن است؛ به همین دلیل مطالعه اقتصاد آزاد و فاکتورهای آن برای افرادی که به این حوزه وارد شده‌اند، بسیار اهمیت دارد.
بسیاری اقتصاد آزاد را اقتصاد آزاد بازاری نام‌گذاری می‌کنند که بیشتر به یک ایده‌آل شباهت دارد تا یک وضعیت امکان‌پذیر در اقتصاد کشور؛ ولی زمانی که از به کارگیری اقتصاد آزاد صحبت می‌شود، نکته مهم تلاش برای نزدیک شدن به این وضعیت ایده‌آل است.
برای مطالعه جزئیات اقتصاد آزاد بازاری باید دو مسئله را در نظر بگیریم؛ اول اینکه، اقتصاد مورد بررسی اقتصادی آزاد است که در نقطه مقابل اقتصاد دولتی یا کنترل شده قرار دارد و دوم اینکه، اقتصاد مورد بررسی اقتصادی بازاری است و عوامل تعیین‌کننده قیمت در این بازار فاکتورهای بازاری، یعنی عرضه و تقاضا یا خریدار و فروشنده هستند. برای شناخت اقتصاد آزاد بازاری باید هر یک از بخش‌ها را شناخت. وجود اقتصاد آزاد در کشور موجب افزایش راندمان اقتصاد می‌شود و به شکوفایی آن می‌انجامد.
در یک اقتصاد بازار، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان درباره آنچه تولید یا خریداری می‌کنند، خود تصمیم می‌گیرند؛ در مقابل در اقتصاد دولتی، دولت درباره نوع و کمیت کالاهای تولید شده تصمیم‌گیری می‌کند. در اقتصاد بازار هیچ هماهنگ‌کننده مرکزی عملیات را هدایت نمی‌کند، بلکه از دیدگاه نظری خودسازماندهی بر تعامل پیچیده عرضه و تقاضا و قیمت‌های تعداد زیادی کالا و خدمات حاکم است. حامیان اقتصاد بازار معتقدند اشخاصی که به دنبال علاقه شخصی خود در تجارت هستند، یک آرایش خود به خودی ایجاد می‌کنند که در تأمین مقادیر زیادی کالا برای جامعه به کارآمدترین شکل ممکن مؤثر است. 
آدام اسمیت می‌گوید: «شخصی که فقط به منافع خود می‌اندیشد، از طریق یک دست نامرئی به جایی می‌رود که با خواسته‌های او مطابقت ندارد. این وضعیت برای جامعه‌ای که او بخشی از آن نبوده، همیشه بد نیست. هر فرد با دنبال کردن مداوم علایق خود علایق جامعه را به‌طور مؤثر ارتقا می‌دهد. من هرگز از کسانی که بر تجارت کالای مشترک (غیر رقابتی) اثر گذاشته‌اند، چیز خوبی سراغ ندارم.»


 روح‌الله صنعتکار/ جمهوری اسلامی ایران پنج درصد تولید نفت جهان را به خود اختصاص داده و در جایگاه چهارمین تولیدکننده بزرگ این محصول در جهان شناخته شده است. همچنین کشورمان سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک و یکی از مؤسسان اصلی این سازمان است.
تحریم نفتی کشوری چون ایران به‌ معنای تحریم پنج درصد تولید نفت جهان است. در حالی که دیگر کشورها نمی‌توانند جبران حذف حتی بخشی از این پنج درصد را با افزایش تولیدات و عرضه نفت داشته باشند، نتیجه این تحریم علیه یکی از مؤسسان اوپک، افزایش قیمت نفت در بازار جهانی است.
نکته مهم در این باره، این است که اگر ترامپ درصدد کاهش عرضه نفت چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان با اعمال تحریم نفتی برنیامده بود، اروپایی‌ها در جایگاه مصرف‌کننده بزرگ نفت، امروز به‌جای خرید نفت 70 تا 80 دلاری، نفت 60 دلاری می‌خریدند و شاهد تحمیل فشار تمامی نوسانات قیمتی نفت در شش ماهِ پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام بر اقتصاد خود نبودند.
در واقع ترامپ با قلدری برای دستیابی به اهداف مغرضانه و خودخواهانه خود، دست در جیب مصرف‌کنندگان بزرگ نفت، از جمله اروپایی‌ها کرده و سیاستمداران اروپایی از این موضوع چشم پوشیده‌اند و پول باج‌خواهی آمریکا را از محل مالیات مردم اروپا و جیب یکایک اروپایی‌ها می‌پردازند.
حداقل نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا نشان می‌دهد که فشار روی سیاست‌های آقای ترامپ و از جمله سیاست اخیرش در قبال ایران بیشتر خواهد شد؛ لذا اگرچه ترامپ آغازکننده این تحریم‌ها علیه ایران بود، ولی برای ادامه آن با دو مشکل جدی مواجه است؛ اول همراهی نکردن جامعه بین‌الملل با تحریم‌ها علیه ایران و دوم تحمل و آب دیده شدن اقتصاد ایران.
البته، این به‌ معنای آن نیست که تحریم‌ها هیچ تأثیری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت؛ چراکه به ‌هر حال دچار چالش شدن با اقتصاد کشوری مانند آمریکا که اقتصاد مهمی در جهان امروز است، به طور حتم عوارضی متوجه اقتصاد ما خواهد شد، ولی اینکه تصور شود این عوارض کُشنده خواهد بود، یا اخلال در بنیان‌های اقتصادی ایجاد خواهد کرد، تجربه دور اول تحریم‌ها نشان می‌دهد که چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
از سوی دیگر برای بحث از سیاست‌های آمریکا در قبال ایران در یک لایه زیرین‌تر باید این را در نظر گرفت که دوگانه دموکرات خوب‌ـ جمهوریخواه بد، تا چه اندازه برآمده از واقعیت‌های میدانی و تجربی است و با آنها مطابقت دارد.
وقتی به ظرفیت‌ها و جذابیت‌های اقتصادی ایران توجه شود خواهیم دید که چقدر این اقتصاد برای کشورهای مختلف جهان جذاب است؛ برای نمونه ایران از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز، اولین رتبه را در جهان دارد و وقتی که گاز جزو انرژی‌های پاک جهان قرار گرفته و همه جهان به این انرژی پاک نیازمندند، طبیعی است چه پتانسیلی می‌شود برای این منابع
 متصور شد.
ما با هفت کشور مرز مستقیم زمینی و با 15 کشور به‌طور مستقیم یا با یک واسطه، می‌توانیم ارتباط زمینی داشته باشیم؛ این یعنی پتانسیل و فرصت بی‌نظیر برای ایجاد منافع مشترک؛ اگر امروز ترکیه برای واردات گاز از ایران به‌ سراغ آمریکا می‌رود تا از این کشور برای واردات گاز معافیت بگیرد به ‌دلیل نیاز این کشور به گاز ایران و منافع مشترک هر دو کشور است؛ متأسفانه ما با دیگر کشورهای پیرامونی و همسایه خود نتوانستیم منافع مشترک ایجاد کنیم، در حالی که اگر این منافع مشترک با کشورهای همسایه تعریف شده بود، به‌جای معافیت هشت کشور از خرید نفت ایران، این عدد می‌توانست به‌مراتب بیشتر شود، اگر ما موفق شده بودیم خط لوله گاز ایران، پاکستان و هند را تکمیل کنیم، به طور حتم تحریم‌ ما بسیار سخت‌تر بود.
اگر همه دولتمردان در داخل کشور، تدبیر مناسب بیندیشند، اگر تصمیمات بهینه گرفته شود،‌ منابع به‌درستی هزینه شود و اگر اولویت‌ها به‌درستی برنامه‌ریزی شود، به‌خوبی از مقطع حساس جنگ اقتصادی عبور خواهیم کرد و این بار هم در مصاف با استکبار جهانی پیروز خواهیم شد.

موفقیت پاسدار بازنشسته مازندرانی در باغبانی نوین

 اکبر کریمی/ لیموترش میوه‌ای است که نسبت به بقیه مرکبات به سرما حساس‌تر است. در مناطق شمالی کشور لیموی مازندرانی و در استان فارس و برخی مناطق جنوبی کشور لیموی شیرازی تولید می‌شود، اما به دلیل بروز هر چند سال یک بار سرما و برف سنگین در این مناطق، همواره شاهد ضرر به باغداران و از بین رفتن درختان لیموترش هستیم. این مانع طبیعی موجب شده است پرورش لیموترش در برخی مناطق کشور توجیه اقتصادی نداشته باشد.
«علی‌اکبر اکبری» برای حل این مشکل دست به ابتکاری زده که برای اولین بار در ایران اجرا شده است. او برای مقابله با سرما و یخ‌زدگی درختان لیموترش، آنها را در فضای گلخانه پرورش می‌دهد.

الگوبرداری از گلخانه‌داران اسپانیایی
اکبری از سنین جوانی باغبانی را شروع کرده است و در سال‌های خدمت در سپاه نیز این فعالیت را ادامه می‌داده تا اینکه در سال 89، در استان مازندران به عنوان باغبان نمونه انتخاب می‌شود. او همان سال در نمایشگاه بین‌المللی اسپانیا حضور می‌یابد و در بازدید از گلخانه‌های شهر والنسیا با پرورش لیموترش در فضای گلخانه‌ای آشنا می‌شود.
وی می‌گوید: «شهر والنسیا آب و هوایی مشابه مناطق شمالی کشور ما دارد، به همین دلیل امکان انجام این روش پرورش در این مناطق نیز وجود دارد.» به همین دلیل، اطلاعات خود را در این حرفه با ارتباط‌گیری با باغبانان اسپانیایی و با حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی در شهرهای برلین آلمان، ایتالیا، سن‌پترزبورگ روسیه و هلند در فاصله سال‌های 90 تا 95 افزایش می‌دهد.
این فعال کشاورزی طی این سال‌ها افزون بر یادگیری نظری، گلخانه کوچکی به مساحت 50 متر مربع نیز در حیاط منزل شخصی احداث کرده و به صورت عملی نیز مراحل پرورش لیموترش در گلخانه را تجربه
 می‌کند.
احداث گلخانه 7500 متر مربعی
اکبری با الگوبرداری از گلخانه‌های اسپانیا و با گرفتن مشاوره از کارشناسان، در سال 95 اولین و بزرگ‌ترین گلخانه پرورش لیموترش را در زمینی به مساحت 7500 متر مربع احداث می‌کند.
این سازه گلخانه‌ای ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد و برای پرورش درختان لیمو با ارتفاع کمتر از هفت متر مناسب است. جنس سازه از لوله‌های گالوانیزه با پوشش نایلن UV است که امکان باز و بسته شدن سقف و دیواره‌های آن وجود دارد.
در این گلخانه 1800 اصله درخت لیموترش کاشته شده است که 80 درصد آن را نژاد «پرشین لایم» و 20 درصد را نژاد «لایم کوآت» تشکیل می‌دهد. پرشین اصلاح نژادی شده لیموی شیرازی از سوی کشور اسپانیا است و در اغلب گلخانه‌های این کشور وجود دارد. پرشین قابلیت پرورش در فضای گلخانه و فضای باز را دارد. میوه آن بی‌هسته بوده و در مقایسه با لیموترش‌های مشابه، 20 برابر ویتامین c بالاتری دارد و پوست آن حاوی آنتی‌اکسیدان قوی بوده و ضد سرطان است. نهال آن در داخل کشور با تلاش بنیاد امور مستضعفان به تولید انبوه رسیده است.
خاصیت فضای گلخانه‌ای نسبت به فضای باز این است که گلخانه فضای معتدلی به درخت می‌دهد و موجب می‌شود درخت در طول چهار فصل مدام گل بدهد و به بار بنشیند.
پرورش درخت نیز در محیطی کنترل شده انجام می‌شود و همین امر موجب می‌شود نیاز به مواد سمی و شیمیایی برای از بین بردن آفات نیز به حداقل برسد و محصول تولید شده به نسبت فضای باز سالم‌تر باشد. در این نوع پرورش، باغبان از حداقل فضا حداکثر بهره را می‌برد و در چهار فصل سال میوه برداشت می‌کند.
اکبری می‌گوید: «به هر میزان که سن درخت بالاتر می‌رود و بزرگ‌تر می‌شود، محصول بیشتری می‌دهد، ولی نژادهای اصلاح‌ شده از همان سال اول قابلیت باردهی دارند و در سال‌های دوم و سوم می‌توان از هر درخت شش کیلو لیمو برداشت کرد.»
او در این پروژه سه نفر از اعضای خانواده و چهار نفر کارگر را به صورت دائمی به کارگیری کرده است که این تعداد نیروی کار در ایام برداشت محصول که معمولاً اواخر هر فصل انجام می‌شود، روزانه به 17 نفر نیز می‌رسد.

در ایران بازنشستگی معنا ندارد
اکبری در سن 57 سالگی روزانه بیش از 10 ساعت کار مفید انجام می‌دهد و به همنوعان خود توصیه می‌کند برای حفظ روحیه جوانی و شادابی و دوری از اضطراب، فشار خون و انواع بیماری‌ها فعالیت کنند و بیکار و خانه‌نشین نباشند. او کشاورزی و باغبانی را یکی از بهترین و مناسب‌ترین فعالیت‌ها برای سنین میانسالی می‌داند و به دوستانش توصیه می‌کند به این حوزه ورود کنند. یکی از دوستان اکبری 500 متر زمین کشاورزی دارد که به توصیه وی، در این فضای کوچک سبزی گلخانه‌ای کشت کرده است و اکنون درآمد ماهیانه او از این شغل بیش از حقوق بازنشستگی است. اکبری می‌گوید: «بازنشستگی در کشور ما که نیاز شدید به تولید، کارآفرینی و اقتصاد پویا دارد، معنا و مفهومی ندارد.»

علاقه‌مندان چند سالی صبر کنند
اکبری علاوه بر باغبانی اقدام به ترویج ایده پرورش گلخانه‌ای لیموترش نیز کرده است و طی دو سال گذشته چندین بار از طریق صداوسیمای استان مازندران و رسانه ملی این الگوی پرورش را معرفی کرده است. اکنون این الگوی پرورش در فاصله‌ای کمتر از دو سال که اکبری آغازگر آن در مازندران بوده است، علاوه بر این استان، در استان‌های گیلان و گلستان و در سطح بیش از 200 هکتار زمین باغی توسعه یافته است. با این وجود اکبری معتقد است، باغبانان نباید در تبدیل باغات خود به این الگو عجله کنند. او می‌گوید: «دوره آزمایشی این الگو بازه شش ساله دارد و باغبانان کشور برای در امان ماندن از ضررهای اقتصادی احتمالی، باید چند سالی منتظر بمانند تا تمامی مراحل اجرای این پروژه به آزمون و خطا گذاشته شود.»
برای تهیه گزارش از فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981  تماس بگیرید.


 افزایش قیمت نفت کاهش تولید را جبران کرد
سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام در گزارش جدید خود از کاهش 156 هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران در اکتبر 2018 خبر داده است. تولید نفت ایران در ماه سپتامبر 452/3 میلیون بشکه در روز بوده که این رقم در ماه اکتبر، یعنی یک ماه پیش از اجرایی شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران به 296/3 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. بر اساس این، تولید نفت ایران در ماه اکتبر نسبت به ماه پیش از آن 5/4 درصد کاهش یافته است که رشد 3/2 درصدی قیمت نفت بخشی از زیان ایران بابت افت تولید و صادرات نفت را جبران کرده است. متوسط قیمت نفت سنگین ایران در اکتبر امسال 04/77 دلار در هر بشکه بوده است که این رقم نسبت به ماه پیش 76/1 دلار یا 3/2 درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت نفت سنگین ایران در ماه سپتامبر 28/75 دلار در هر بشکه اعلام شده بود.
 فهرستی که هر روز طولانی‌تر می‌شود
«راشاتودی» نوشت، فهرست کشورهایی که به تازگی قدم‌های مهمی در از بین بردن وابستگی اقتصادشان به دلار آمریکا برداشته‌اند، در حال افزایش است. روسیه به جمع کشورهایی پیوست که پیشرفت زیادی در این زمینه داشته‌اند. طبق اطلاعات بانک مرکزی روسیه، سهم ارز خارجی در سپرده‌های شخصی و شرکتی در روسیه در ماه سپتامبر به 26 درصد کاهش یافت. رشد سریع حجم معاملات با شرکت‌های آسیایی به ویژه چین یکی از دلایل موفقیت روسیه در پاک کردن دلار از اقتصادش بوده است. چنانکه سهم ارزش تجارت روسیه با چین با ارزهای ملی طی چهار سال چهار برابر شده و به 19 درصد کل معاملات رسیده و همچنان هم رو به رشد است. گفتنی است، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه طرح بزرگ حذف وابستگی این کشور به دلار را در بحبوحه‌ سنگین شدن فشار تحریم‌ها از سال 2014 ارائه کرد.
عربستان تولید نفتش را کاهش می‌دهد
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان گفت: «تحلیل‌ها نشان می‌دهند سال آینده باید تولید نفت حدود یک میلیون بشکه نسبت به ماه اکتبر کاهش یابد تا بازار متعادل شود.» فالح ادامه داد: «تحریم‌ها آن طور که پیش‌بینی شده بود تولید نفت را کاهش نداده است.» وی ادامه داد، عربستان قصد ندارد اوپک را بر هم بزند و معتقد است این گروه همچنان یک بانک مرکزی جهانی برای نفت باقی می‌ماند. این در حالی است که عربستان پیش از این و در ماه ژوئن تصمیم گرفت پس از فشار آمریکا برای کاهش قیمت نفت و جبران کمبود نفت ایران، قرارداد کاهش تولید نفت را کنار بگذارد و عرضه نفت را افزایش دهد.
در کنار ایران می‌ایستیم
فرناندو کالر دی ملو، رئیس‌جمهور سابق برزیل که اکنون رئیس کمیته امور خارجه و دفاع ملی در سنای فدرال برزیل است، گفت: «کشورش مانند دیگر کشورهای عضو بریکس (انجمن پنج اقتصاد نوظهور جهان) در مقابل تحریم‌های آمریکا کنار ایران می‌ایستد.» این سناتور افزود: «جامعه جهانی و سازمان ملل نباید در برابر ترامپ ساکت بمانند. اقدامات او روابط بین‌الملل را به خطر می‌اندازد.» وی به تحریم‌های تازه آمریکا بر کشورهای آمریکای لاتین مانند کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه اشاره کرد و گفت: «این اقدامات هرگز مشکلات را حل نخواهند کرد.»