حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی گفت: دشمنان انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۷ به اهداف‌شان که تضعیف جمهوری اسلامی و محدود کردن نفوذ و قدرت منطقه‌ای ایران بود، نرسیدند؛ لذا همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، ممکن است در سال ۱۳۹۸ به فتنه‌انگیزی جدیدی دست بزنند. استراتژیست‌های آمریکا معتقدند اگر کشورشان تا سال ۲۰۲۵ به اهداف خودش نرسد، امپراتوری آمریکا افول خواهد کرد. هدف دشمنان از فتنه، تضعیف جمهوری اسلامی و محدود کردن قدرت منطقه‌ای ایران است.

معاون پروژه نقش روحانیت، عقیدتی‌ـ سیاسی، تبلیغات و عملیات روانی در باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس
 حسن ابراهیمی/   چند سالی است که نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه میزبان مجموعه‌ای با نام پروژه نقش روحانیت، عقیدتی‌ـ سیاسی، تبلیغات و عملیات روانی باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس است. برای آشنایی بیشتر با این مجموعه به سراغ حجت‌الاسلام سیدعلی‌اکبر شاه‌حسینی، معاون این پروژه رفتیم. البته مسئولیت این پروژه برعهده حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی است و حجت‌الاسلام شاه‌حسینی، معاون ایشان در این گفت‌وگو با ما همراه شد. در ادامه مشروح این گفت‌و‌گو را می‌خوانید.
***
* حاج آقا درباره پروژه توضیح کلی دهید. 
این پروژه یک پروژه از مجموع 56 پروژه‌ای است که با مدیریت ستاد کل نیروهای مسلح به دست بخش‌های نظامی و غیر نظامی در حال پیگیری است. پروژه‌ها به دو دسته فیزیکی و غیر فیزیکی تقسیم شده است. مرحله اول همه پروژه‌ها مطالعاتی بوده که پیش از سال ۱۳۹۲ انجام شده است. مرحله دوم که بخش جمع‌آوری و تدوین اسناد و مدارک و آثار و اشیای هشت سال دفاع مقدس است، تا شهریور 98 تکمیل می‌شود. ما با کمک سازمان‌ها و نهادهایی که در این پروژه تعریف شده؛ از جمله ارتش، سپاه، ناجا، وزارت دفاع، حوزه علمیه قم، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سازمان تبلیغات اسلامی، جهاد، سازمان اوقاف و وزارت ارشاد این پروژه را پیگیری می‌کنیم. در واقع، سه پروژه تجمیع شده نقش روحانیت، پروژه نقش عقیدتی‌ـ سیاسی و پروژه نقش عملیات روانی در دفاع مقدس را که در سیاست سازمان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، انجام می‌دهیم. این پروژه 74 محور دارد. از نقش روحانیت در تقویت توان رزم و تقویت بنیه اعتقادی تا مدیریت و فرماندهی اینها در این پروژه دیده می‌شود. عناصر عقیدتی‌ـ سیاسی، عناصر سازمان تبلیغات، عملیات روانی و... همچنین نقش علما و مراجع عظام تقلید هم از نظر فتوا و هم از نظر حضور در مناطق عملیاتی و نقش ائمه جمعه در ایجاد ستادهای پشتیبانی و اعزام نیرو به جبهه‌ها هم مدنظر است. اسناد، مدارک، تصاویر و فیلم‌ها در این حوزه‌ها جمع‌آوری شده و در حال پالایش، ایجاد نسخه دیجیتالی و دسته‌بندی هستیم که ان‌شاءالله به گنجینه اصلی دفاع مقدس در باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس منتقل می‌شود.

* معنویت را چگونه به تصویر می‌کشید؟
موضوع معنویت و عقیدتی‌ـ سیاسی به راحتی پروژه‌های فیزیکی دیگری نیست که در موزه دفاع مقدس وجود دارد؛ چون اینها ادوات دارند و می‌توانند ارائه بدهند، اما اینکه ما نقش معنویت و ایمان رزمنده‌ها و روحیه جهادی و شهادت‌طلبی را به نوعی برای مخاطب به تصویر بکشیم، کار خیلی سختی است. البته تجهیزاتی هم وجود داشته که مرتبط با فناوری‌های آن روز بوده و برای جوانان امروز جالب خواهد بود که کارآیی فناوری قدیمی تا چه حد سخت بوده و این کارها انجام شده است.
جمع‌آوری اسناد و مدارک و آثار و اشیاء و تدوین آنها گویای حضور چشمگیر و سرنوشت‌ساز روحانیت و عناصر عقیدتی‌ـ سیاسی در دوران هشت سال دفاع مقدس است. 

* نقش روحانیت در دفاع مقدس چه ابعادی دارد؟
روحانیت در زمان جنگ دو مأموریت داشت. یکی تبلیغ و دیگری نقش‌های داوطلبانه‌ای بود که اقتضا می‌کرد. وارد رزم می‌شد، فرمانده عملیات، گردان تخریب و اطلاعات می‌شد. در پشت جبهه هم همین‌طور بود. همین انجام رسالت بود که نتیجه آن ایجاد روحیه ایمان، رشادت و شهادت در رزمندگان شد و سبب شد یک انسان مرگ را شهادت و شهادت را سعادت بداند. این شکست‌ناپذیر است و به الگویی برای جهانیان تبدیل می‌شود. امروز شاهد آن هستیم که هشت سال دفاع مقدس الگویی برای دفاع از سرزمین عراق، یمن و سوریه در مقابل اشغالگران شد. اینها دقیقاً همان الگوی بسیج را پیاده کردند. این الگو چیزی جز ایمان به خدا و پشتیبانی مردم نیست؛ از این رو رسالتی که بر عهده این پروژه‌ها قرار دارد، بسیار سنگین بوده و چون سال‌ها از دفاع مقدس گذشته، امروز با مشکل جمع‌آوری آثار روبه‌رو هستیم.

* چه مقداری از اسناد از دست رفته است؟
نمی‌شود میزان اسناد از بین رفته را تعیین کرد؛ ولی اگر پس از جنگ این تصمیم گرفته می‌شد و این اقدام صورت می‌گرفت، ما اسناد بسیار زیادی داشتیم. گفتنی است فقط اسناد سازمان‌ها نبوده و برخی اسناد در منازل نگهداری می‌شده است. 
باید این قطعه‌ای از تاریخ گرانسنگ و برجسته ایران عزیز و اسلامی را که در واقع متصل به تاریخ اسلام و تشیع است، ثبت و ضبط کنیم.

* آثار و اسناد مربوطه چگونه جمع‌آوری شد؟
ما اسناد را در دو دسته آشکار و پنهان تعریف کردیم. روزنامه‌ها و اسناد در اختیار سازمان‌ها و در اختیار مردم جزء اسناد آشکار هستند. بخشی هم که جزء اسناد طبقه‌بندی شده بوده و ما آنها را با توجه به قانون که طی چند سال از طبقه‌بندی خارج می‌شود، می‌آوریم و دسته‌بندی می‌کنیم. اسناد پنهان هم مانند اسنادی است که در پژوهش‌ها و کنکاش‌ها به آنها و سرنخ‌های آن می‌رسیم. 
یک‌سری تجهیزاتی هم در حوزه تبلیغات و مسائل فرهنگی دوران دفاع مقدس بود که در اختیار سازمان‌ها قرار داشت و در انبارها خاک می‌خورد؛ اینها هم جمع‌آوری شد که بخش اول کار با همکاری سازمان‌ها و نهادهای مربوطه بود. 
ولی دفاع مقدس هشت سال بوده و هزاران نفر در تبلیغات، عملیات روانی و حوزه روحانیت دخیل بودند که آثار همه اینها خود گنجینه عظیمی می‌شود. هر سندی که از این عزیزان وجود دارد، برای آینده لازم است تا بتوانیم اثبات کنیم درگیر جنگ حق و باطل بودیم و مانع از تحریف واقعیت‌های دفاع مقدس بشویم. 

* جمع‌آوری و پالایش و به نمایش گذاشتن چنین مسائلی چه ضرورتی دارد؟
ما در واقع می‌خواهیم آن معنویت را اثبات کنیم. هشت سال دفاع مقدس هشت سال جنگ نامتقارن بود که از ابتدا تا انتها شاید از نظر تجهیزات رشد داشتیم؛ اما این رشد به نسبت رشد دشمن اصلاً قابل مقایسه نبود.

* نکته پایانی شما را درباره پروژه می‌شنویم. 
من در انتهای کلام این نکته را بگویم که همه دوستانی که هر نوع سندی در حوزه دفاع مقدس چه پشت جبهه و چه در جبهه‌ها دارند، به منظور حفظ این گنجینه و تجمیع آن، از طریق مراکز سپاه، ارتش و بسیج به مجموعه پروژه‌ها تحویل بدهند تا به نام خود آنها ثبت شده و در مجموعه موزه نگهداری شود. این عزیزان یا با مراجعه به باغ موزه دفاع مقدس در تهران جنب ایستگاه متروی شهید حقانی یا با مراجعه به مراکز سپاه و بسیج به این امر اقدام کنند. ما هم در میدان شهید کلاهدوز، خیابان شهید حبیبی، موقعیت امام علی(ع) و با تلفن ۹۲ـ35233990 برای این امر در خدمت عزیزان هستیم.

دختر شهید مدافع حرم ذاکر حیدری


 زینب محمودی‌/ شهید ذاکر حیدری یکی از شهدای مدافع حرم استان آذربایجان شرقی است که پس از سال‌ها مجاهدت در راه اسلام و انقلاب آبان ماه سال 1395 در حلب سوریه به دیدار حق شتافت.
«محدثه حیدری» دختر شهید می‌گوید: «پدرم سال 1343 در روستای ورزقان تبریز در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. پدر در جبهه دفاع مقدس حضور داشت و شهادت آرزوی همیشگی‌اش بود.  
سال 1361 عضو سپاه پاسداران شده بود. 25 درصد جانبازی یادگار او از جبهه‌های هشت سال دفاع مقدس بود. در جبهه دچار موج‌گرفتگی و شیمیایی شد، اما هیچ وقت پیگیر پرونده جانبازی نشد. وقتی بحث دفاع از حرم پیش آمد، پرسیدم چرا می‌خواهی به سوریه بروی؟ به تابلویی که دیوار خانه نصب بود اشاره می‌کرد و گفت: این تابلوی تا زنده‌ام رزمنده‌ام را زدم تا بدانید تا زنده هستم، رزمنده‌ام.
ما چهار فرزند هستیم و من فرزند سوم هستم، سال 1373 متولد شدم. خواهر کوچکم زهرا خیلی به پدر وابسته بود. آخرین بار که پدر راهی سوریه شد، زهرا مدرسه بود و پدر را ندید. برای بدرقه به فرودگاه رفتیم. بابا چشم از ما برنمی‌داشت. گفت به زهرا خیلی محبت کنیم.
پدر پیش از آخرین اعزام به سوریه به مشهد رفت. برات شهادتش را از امام رضا(ع) گرفته بود. از سال ۱۳۹۲ دنبال اعزام به سوریه بود. برای اولین بار اردیبهشت ۱۳۹۵ به سوریه رفت. بار دوم مهر ماه ۱۳۹۵ رفت و آبان ماه در حلب به شهادت رسید.»
در ادامه حسن نجفی داماد شهید می‌گوید: «حاجی همرزم سردار شهید احمد کاظمی بود. هر موقع از حاج‌احمد کاظمی صحبت می‌شد، می‌گفت ایشان شهید شدند، اما من جا ماندم. آرزویش شهادت بود، اما خدا او را نگه داشت تا در سوریه به شهادت برسد. یکی از ویژگی‌های خوب حاجی بجا آوردن صله‌رحم بود. به افراد کم‌بضاعت فامیل سر می‌زد. بخشی از حقوقش را به نیازمندان می‌داد. حتی یادم هست زمانی که سوریه بود، تماس گرفت، گفت فلان مقدار از حقوقم را به خانواده‌ای که نیازمند هستند، بدهیم.
مردی بود که خدا انتخابش کرد. روزی که حاجی را برای سوریه بدرقه می‌کردم، داشت آیه‌الکرسی می‌خواند. می‌دانستم اعزام این بارش با دفعه‌های پیش فرق دارد. در دوران هشت سال دفاع مقدس در عملیات‌های کربلای 4 و 5، والفجر 8 و عملیات مرصاد حضور داشت. مدتی فرمانده توپخانه بود. سرپرست اطلاعات سپاه استان آذربایجان شرقی شد. بعد از اینکه بازنشسته شد، در شهرستان ورزقان به عنوان نامزد مجلس شورای اسلامی شرکت کرد که رأی نیاورد، خواست خدا این بود که نه در انتخاب دنیا، که در انتخاب آخرت نمره قبولی بگیرد.
از دیگران شنیدم دست راست شهید کاظمی بود. در جبهه دفاع مقدس شیمیایی شد، گویا در حمله شیمیایی ماسکش را به یکی از همرزمانش می‌دهد.
در سوریه بعد از شهادت سردار سمایی، فرمانده توپخانه جنوب حلب شد. چهار روز پس از شهادت سردار سمایی برای شناسایی و دیده‌بانی منطقه می‌رود که تک‌تیرانداز اول سینه‌اش را هدف می‌گیرد، بعد به ماشینش می‌زند که ماشین آتش می‌گیرد و حاجی شهید می‌شود. پیکرش 21 آبان ماه 95 سه روز بعد از شهادتش به وطن بازگشت و در گلزار شهدای تبریز
 آرام گرفت.»

 علیرضا جلالیان/چهل سالگی انقلاب اسلامی از جهتی به این امر اشاره دارد که نسل انقلاب و دفاع مقدس دیده کم‌کم فعالیت در سپاه را به واسطه بازنشستگی و کهولت ترک کرده و نسل‌های جدید یا به عبارتی، متولدان دهه‌های ۵۰، ۶۰ و ۷۰ و در طی ده سال آینده متولدان دهه ۸۰، نسل فعال پاسداران را تشکیل می‌دهند.
 بر این اساس با احتساب متوسط سن 20 تا 22 سال جذب پاسداران در سپاه، با گذشت حدود 39 سال از تاریخ تأسیس این نهاد، امروز به جز عده کمی از فرماندهان ارشد در سپاه و نیروهای مسلح اثری از پاسداران گردان‌های سپاه نیست و عمده این عزیزان در کسوت بازنشسته و به عنوان پیشکسوت حضور دارند و اگر نسل دفاع مقدس‌دیده‌ای هم هنوز در بین پاسداران شاغل حضور داشته باشد، در سال‌های پایانی دوران دفاع مقدس به عنوان بسیجی حضور یافته و بعدها جذب شده است.
 این برآورد بر اساس در نظر گرفتن چهل سالگی انقلاب است و بر این اساس باید به ده سال آینده که انقلاب پایان دهه پنجم خود را جشن می‌گیرد، توجه داشت که در آن زمان تقریباً مؤسسان سپاه دیگر حضور کاری در مجموعه نداشته و حاضران در دفاع مقدس هم بسیار اندک خواهند بود و با نسلی از پاسداران مواجه می‌شویم که نه دوران پیش از پیروزی انقلاب و دستاوردهای آن را و نه دوران دفاع مقدس را درک کرده‌اند که بتوانند پی به عظمت آن دوران ببرند. این نسل تنها دستاوردهای انقلاب اسلامی را درک کرده و تنها می‌تواند حضور در جبهه مقاومت را درک کند. شاید این نسل متوجه کمبود یا نبود امکانات در دوران دفاع مقدس نباشد، شاید این جوان نتواند درست درک کند که در دوران دفاع مقدس مجبور بودیم سیم خاردار و گونی سنگرهای‌مان را وارد کنیم که آن را هم در وضعیت تحریم از ما دریغ می‌کردند، چه رسد به یک کلاشنیکف ساده یا سلاح‌های ساده ضد زره. اما امروز رزمندگان در جبهه مقاومت با بهترین آموزش‌ها و با امکانات تقریباً مناسب حضور دارند.
 تقریباً همه نوع سلاح که بر بدنه آنها با افتخار ساخت ایران حک شده را استفاده می‌کنند و با پشتیبانی هوایی و اطلاعاتی پیشرفته‌ترین پهپادهای جهان که ساخت ایران است و پشتیبانی آتش توپخانه سبک و سنگین و موشک‌های ایرانی عملیات می‌کنند. لذا به نظر می‌رسد دهه پنجم انقلاب و دهه پنجم تأسیس سپاه دهه گذار از نسل پاسداران مؤسس و انقلاب‌دیده سپاه به پاسداران متولد دوران پس از پیروزی است که لازم است در امر تربیت پاسداران جدید در تراز انقلاب اسلامی با انتقال فرهنگ اصیل پاسداری از پیشکسوتان برنامه‌ریزی
راهبردی شود.



«نبرد در کانال ماهی» روایتی مستند و داستانی از حضور لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) در عملیات کربلای 5 است. نویسنده با استفاده از تحقیقات مفصل میدانی به ویژه اسناد و منابع مرکز «اسناد و تحقیقات دفاع مقدس» از جمله دفاتر راویان، نوارهای صوتی، گزارش عملیات و اسناد نظامی مرتبط با عملیات کربلای 5 و مصاحبه با برخی از فرماندهان و رزمندگان لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص)، این کتاب را تدوین و منتشر کرده است. کتاب در 9 فصل از جمله «شوق حضور»، «تلاش برای آمادگی»، «موج دوم»، «کانال پرورش ماهی»، «شب سرنوشت ساز»، «بلیط بازگشت»، «جنگ نابرابر»، «یک اتفاق» و «آخرین روز» تنظیم شده است. این فصل‌ها بر اساس تاریخ رویدادها، حوادث و تصمیمات مهم در جلسات گوناگون و گفت‌وگوها به ترتیب زمان وقوع و به طور منظم و منسجم بیان شده است. فصل اول کتاب در اردوگاه شهید باهنر سیر می‌کند و مباحث مربوط به عملیات کربلای 5 و تبادل نظرات و دیدگاه‌های فرماندهان در این زمینه و انتخاب شلمچه به منزله جبهه اصلی برای اجرایی شدن عملیات را تشریح می‌کند. فصل دوم تلاش برای آمادگی است و مباحث مربوط به جلسه اعضای ستاد فرماندهی و آنچه در این جلسه بیان شده، مطرح می‌شود. فصل سوم به آغاز عملیات و واکنش دشمن اشاره دارد. فصل چهارم مسائل دژ کانال پرورش ماهی را شرح می‌دهد. در فصل پنجم برگزاری جلسات فرماندهان برای بررسی مشکلات عملیات بیان می‌شود. فصل ششم مواضع دشمن و تاکتیک‌های زیرکانه آنها و فصل هفتم، امکانات موجود نیروها در مقابل امکانات دشمن و عملکرد گردان‌های گوناگون را روایت می‌کند. فصل هشتم نیز ساعات و لحظات پر از حادثه عملیات را توصیف کرده و فصل نهم تصمیمات فرماندهان را بازگو می‌کند.«نبرد در کانال ماهی» در 445 صفحه مصور به کوشش «مهدی حاجی خداوردی جان» تنظیم شده و نشر «مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس» آن را در 2000 نسخه منتشر کرده است.



زمانى كه امام فرمودند؛ «تخلف از قوانين رانندگى حرام است»، به دلیل نداشتن گواهینامه، دیگر ماشین را روشن نکرد و آن را فروخت. روزهاى اولى كه پاسدار شديم و قرار بود لباس پاسدارى به تن كنيم، او پیش از اينكه لباس را بپوشد، دو ركعت نماز شكر خواند و بعد لباس را تن كرد. در شب‌هاى گرم آبادان نماز شبش
 ترک نمی‌شد.
به نقل از حسين شبيرى‏‌نژاد همرزم شهید على‌اكبر بشنيجى
علی‌اکبر دوم ارديبهشت ماه سال 1340 چشم به جهان گشود. به مكتبخانه رفت و قرآن را آموخت. دوره ابتدايى را در مدرسه «قطن‌آباد» روستاى عشق‌آباد شهرستان نيشابور و دوره راهنمايى را در مدرسه «رضوان» گذراند. سال اول متوسطه را در دبيرستان «فردوسى» به اتمام رساند و پس از آن ترك تحصيل كرد و به سپاه پيوست. خدمت سربازى را در سپاه گذراند. در فعالیت‌های انقلابی شرکت داشت. در 18 سالگى ازدواج کرد و مدت زندگى مشترك آنها دو سال بود. ثمره اين ازدواج دختری به نام زينب است. پس از پيوستن به سپاه، آموزش‏‌هاى گوناگونی را ديد. سپس در روستا بسيج را تشكيل داد و نيروهاى بسيجى را آموزش داد. با شروع جنگ تحميلی به جبهه‏‌هاى حق عليه باطل شتافت. در جبهه فرمانده گردان نصرالله از تيپ 18 جوادالائمه(ع) بود. در پشت جبهه در كميته انقلاب اسلامى فعاليت می‌کرد و جزو نيروهاى
 بسيج هم بود. 
در عملیات رمضان، شجاعانه به قلب دشمن تاخت و «خط‌شكن نترس فرماندهى» لقب گرفت. 26 فروردین ماه سال 62 در عمليات والفجر يك در جبهه شرهانى بر اثر اصابت تركش به ناحيه سر به درجه رفيع شهادت رسید. پيكر مطهر او را در بهشت فضل نيشابور زادگاهش به خاك سپردند.


۰912۰۰۰1146/ چرا کارت حکمت در سپاه شارژ نمی‌شود، ولی در دیگر نیروهای مسلح هر فصل انجام می‌شود؟
۰912۰۰۰5113/ لطفاً هر هفته تعدادی صبح صادق به مساجد شهرک شهید محلاتی تهران ارسال کنید. ما پاسداران بازنشسته از این هفته‌نامه محروم هستیم.
۰913۰۰۰1642/ چرا مجوز تحصیلی می‌دهند، اما حالا بعد از گرفتن مدرک، ارشدیت را اعمال نمی‌کنند؟
۰914۰۰۰5343/ سپاه قرار بود تا برج شش امسال وام مسکن بسیجیان کد 89 و بالای شش سال خدمت را پرداخت کند، اما هنوز چشم‌انتظاریم.
۰915۰۰۰5725/ چرا بیش از سه ماه هست که نمی‌توان سهام انصار را فروخت و پنجره نقل و انتقال این سهام بسته شده است؟
صبح ‌صادق: مسئولان بانک انصار پاسخ دهند.
۰917۰۰۰8204/ لطفاً مسئولان ذی‌صلاح تدبیر خردمندانه‌ای درخصوص پرداخت وام حکمت ورودی‌های 84 تا 86 بکنند.
۰918۰۰۰9144/ معیشت کارکنان دولت اعم از کشوری و لشکری به دلیل تورم شدید یک ساله اخیر سخت شده است، لطفاً فکری برای تقویت معیشت آنها کنید. 
۰937۰۰۰5887/ پاسداران و بسیجیان در منطقه مرزی امنیت، رفاه و آسایش را برای مملکت رقم می‌زنند، یا فوتبالیست‌هایی که درگیر شهرت و بازی در لیگ‌های خارجی شده‌اند! ملاک‌های ما از عدالت و قسط خیلی دور شده!
۰938۰۰۰3991/ من که سر در نیاوردم؛ بانک انصار وام 18 درصد داده و هر طور حساب کردم بازپرداخت وامم 21 درصد شده، نه 18 درصد!
۰933۰۰۰9741/ سپاه باید مسئولان استانی و کشوری به خصوص فرمانداران و نمایندگان مجلس را دعوت کند تا هم با محرومیت‌های واقعی در کشور آشنا شوند و هم اینکه ببینند نیروهای سپاهی و بسیجی در کنار خیرین چگونه محرومیت‌زدایی می‌کنند تا الگویی برای آنها باشد، هم در وضع قانون و هم در مدیریت کشور.
۰918۰۰۰4229/ آیا جوانی که توانسته موشک‌های نقطه‌زن بسازد، یا خودروهای زرهی با آنها کیفیت طراحی و تولید کند، نمی‌تواند خودرویی در شأن ایران و ایرانی بسازد. خواهش می‌کنم وزارت دفاع و قرارگاه خاتم وارد شوند و کشور را از تفکر وابستگی و «نمی‌توانیم» در صنعت خودروسازی برهانند.
۰911۰۰۰7977/ به پایوران کارمند مانند پایوران نظامی سهمیه لباس ورزشی تعلق نمی‌گیرد. کارمندان هم به ورزش نیاز دارند./ کهنسال از رشت
09350003266/ درباره خدمات ارائه شده به بازنشستگان سپاه هم گزارشی تهیه کنید.
09110004933/ سپاه در حقیقت نهاد خدمت است. در شرایطی که هنوز ساختمان ستاد ناحیه و حسینیه خود مجموعه ناتمام و نیمه‌ساز است، بسیج سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه استان ساخت مسکن محرومان را در اولویت قرار داده‌ است.
09160004523/ چرا خبری از صالحین و حلقه‌های تربیتی نیست؟! در منطقه ما مدتی به طور جدی پیگیری شد؛ ولی به تازگی مسئولان بالادستی آن را پیگیری نمی‌کنند.



نیروی مهندسی تیپ بودیم. توی رزمایش قرار بود یک قسمت از برنامه، انفجارهای سنگینی داشته باشیم. همه چیز آماده بود. رزمایش شروع شد و پشت بیسیم منتظر فرمان آتش بودیم، اما چون منطقه رزمایش جزو مراتع بود یکدفعه متوجه یک گله کل و بز نزدیک محل انفجارها شدم. پشت بیسیم که این رو گفتم، فرمانده میدان دستور توقف رزمایش رو داد و گفت؛ همه نیروها در محل خودشون صبر کنند تا این گله که اون‌ها هم از زمین این منطقه سهمی دارن از منطقه خارج بشن. بعد از اینکه به اندازه کافی دور شدن رزمایش رو ادامه دادیم.