تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۱  ، 
کد خبر : ۲۷۷۸۲۰

اخبار ویژه روزنامه‌ها 14 مرداد


 روزنامه کیهان **

برجام انتها ندارد امید آمریکا غربگرا شدن ایران است

یک روزنامه حامی دولت اذعان کرد متن برجام کشور را در یک قرنطینه حقوقی می‌برد و سرانجام آن نیز مبهم و ناروشن است.

روزنامه فرهیختگان ارگان دانشگاه آزاد در تحلیلی نوشت: متاسفانه دلیلی وجود ندارد که این توافق، ماندگارتر از نمونه‌های مشابه در تاریخ نظیر کنفرانس برلین در سال 1885 با کنفرانس الجزیره در سال 1907 ( با حضور قدرت‌های بزرگ) باشد. این روزنامه می‌افزاید: مطابق با توافق برجام، بسیاری از محدودیت‌های ایران در توسعه فعالیت‌های هسته‌ای و حتی سطح و گستره غنی‌سازی در 10 تا 15 سال آینده برچیده خواهد شد. برجام تعیین نمی‌کند که پس از خاتمه عمر توافق، فعالیت‌های هسته‌ای ایران چه سرنوشتی خواهد داشت. قدرت‌های غربی ممکن است در آینده با متوسل شدن به این عدم تعیین تکلیف بکوشند تا محدودیت‌های برجام را بار دیگر تمدید کنند، به ویژه اگر تا آن زمان، مناسبات ایران و ایالات متحده همچنان مکدر باقی بماند. در این صورت غرب شاید این‌گونه استدلال کند که پایبندی جمهوری اسلامی ایران به برجام در 15 سال گذشته، نمی‌تواند اطمینان دهد که بدون ادامه اعمال محدودیت‌های سختگیرانه، در آینده نیز ایران به سمت تولید تسلیحات هسته‌ای نخواهد رفت. در واقع تمامی انگیزه‌هایی که امروز برای غرب به منظور تحمیل محدودیت‌های فنی و سیاسی موضوعیت دارند، در 15 سال آینده نیز وجود خواهند داشت. ایران نمی‌تواند تمدید نامحدود برجام را بپذیرد؛ چون لازمه چنین پذیرشی، قرار دادن ایران در یک قرنطینه حقوقی است و اگر ایران قصد پذیرش آن را نداشته باشد، با فشارهای مشابه سال‌های گذشته، روبه‌رو خواهد بود.

فرهیختگان خاطر نشان کرد: اگر آمریکای 15 سال بعد، همچنان جمهوری اسلامی ایران را بزرگ‌ترین دشمن خود قلمداد کند، چرا باید کمتر از امروز نگران افزایش قدرت و نفوذ منطقه‌ای ایران باشد؟ و چرا باید اجازه دهد که محدودیت‌های هسته‌ای در ایران که تا آن زمان خواهد توانست با سانتریفیوژهای IR-8 با سرعتی 20 برابر بیشتر، اورانیوم را غنی‌سازی کند، برچیده شود؟ آمریکای اوباما امیدوار است که طی این مدت، تغییراتی درون نظام سیاسی ایران، ما را به کشوری غرب‌گرا یا حداقل کمتر غرب‌ستیز تبدیل کند و اگر چنین اتفاقی نیفتاد، به گفته باراک اوباما «آمریکا تمام گزینه‌هایی را که امروز در اختیار دارد، 15 سال بعد هم خواهد داشت»؛ البته به انضمام اطلاعات دقیق‌تری درباره توانایی‌ها و محدودیت‌های نظامی و اقتصادی ایران.

 

سرافکندگی حامیان دولت از توقیف و تحدید مطبوعات منتقد

اقدام حامیان دولت در توقیف یک نشریه منتقد «برجام» (توافق هسته‌ای) و تذکر به 2 نشریه دیگر آن‌قدر غیرقابل دفاع و شرم‌آور بود که روزنامه‌های حامی دولت ترجیح دادند این خبر را سانسور کنند.

روزنامه‌های شرق، اعتماد، آرمان، آفتاب یزد، شهروند، فرهیختگان، اطلاعات، جمهوری اسلامی و... در اقدامی مشترک و قابل تأمل، نه‌تنها توقیف 9 دی و تذکر به کیهان و رجانیوز را در صفحه اول خود بازتاب ندادند بلکه از شدت شرم‌(!) حتی در صفحات داخلی نیز خبر مذکور را منتشر نکردند و به تیغ سانسور سپردند تا به شکلی کاملاً وارونه به شعار دانستن حق مردم است عمل کرده باشند. این درحالی است که در همین نشریات به هنگام توقیف یک نشریه زنجیره‌ای- مثلاً به خاطر اهانت به آیات قرآن یا ائمه معصومین(ع) و اصل اسلام- قشقرق به‌پا کرده و برای آزادی نقد و انتقاد سوگوار می‌شدند.

اغلب نشریات مذکور البته صفحه اول خود را به عکس و تیتر اظهارات آقای هاشمی اختصاص داده‌اند که گفته در انتخابات 7-8 ماه بعد شرکت می‌کند.

آنچه توقیف و تحدید مطبوعات منتقد برخی عملکردهای دولت را بیشتر به چشم می‌آورد، همزمانی این اقدام با اظهارات تلویزیونی رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه منتقدان حق نقد دارند و نیز همزمان با سالگرد سخنان آقای روحانی است مبنی بر اینکه پناه می‌برم بر خدا از بستن دهان منتقدان! در همین حال این سؤال مهم در میان افکار عمومی و نخبگان مطرح است که اگر متن برجام قابل دفاع است، چرا باید دهان منتقدان را بست؟!

 

بله قطعنامه کم‌نظیر است اما برای تهدید امنیت ملی

اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه قطعنامه شورای امنیت درباره ایران بی‌نظیر است تعجب ناظران رسانه‌ها را برانگیخت.

نویسنده روزنامه جوان در این زمینه نوشت: رئیس‌جمهور محترم یکشنبه شب در گفت‌وگوی تلویزیونی، موضوعات مهمی را در باب جمع‌بندی «برجام» و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مطرح کردند که در نوع خود جای بررسی و بعضا نقدهای جدی دارد به ویژه تعریف ایشان از قطعنامه و به کار بردن این تعبیر که «قطعنامه 2231 یک دستاورد بزرگ حقوقی سیاسی است که من برای آن نظیر نمی‌شناسم»، نگارنده را بر آن داشت با بیان برخی ویژگی‌های این قطعنامه و جایگاه آن در کارویژه‌های دفاعی و امنیتی نظام در بستر توافق‌های هسته‌ای اخیر، نکاتی مطرح کنم تا از رهگذر قضاوت‌های بی‌طرفانه‌ای که صورت می‌گیرد، بدانیم این قطعنامه بی‌نظیر چه دستاوردی برای نظام در پی خواهد داشت.

رئیس‌جمهور آمریکا در تشریح قطعنامه مورد اشاره چند روز پیش گفت: «ساختاری که در نظر گرفته شده به نحوی است که ما می‌توانیم به هر نوع مخالفتی که ممکن است ایران با دسترسی به هر سایتی اعلام شده یا اعلام نشده، داشته باشد غلبه کنیم و اگر آنها (ایران) همکاری نکردند، آن وقت باز هم ما در موضعی خواهیم بود که تحریم‌ها را سرجایشان باز گردانیم.» در جای دیگر اوباما به صراحت نظام جمهوری اسلامی را یک نظام طرفدار تروریسم معرفی می‌کند و می‌گوید: «ایران یک رژیم دین‌سالار بی‌رحم و حامی تروریسم است و پس از 15 سال شرایط برای اقدام نظامی مناسب‌تر است.» به کارگیری این ادبیات نشان از آن دارد که غرب و به ویژه آمریکا با یک رویکرد کاملا هدفمند و تعریف شده به دنبال تصویب چنین قطعنامه‌ای بوده است و حداقل آن این است که چنین قطعنامه‌ای دستاورد بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت و بی‌نظیر بودن آن با نگاه مثبت کمی اغراق‌آمیز است.

این روزنامه ادامه می‌دهد: ایران در «برجام» متعهد گردیده که به قطعنامه شورای امنیت پایبند باشد و این برخلاف قطعنامه‌های گذشته بود که ایران خود را متعهد به پایبندی به آن نمی‌دید. بنابراین هیچ‌گاه برخلاف آنچه توسط تیم مذاکره‌کننده و برداشت رئیس‌جمهور محترم منتشر می‌شود، نمی‌توان گفت ایران موظف به اجرای «برجام» است ولی می‌تواند قطعنامه را اجرا نکند.

در بخش مقدمه برجام (بند «ن» که در ترجمه رسمی وزارت خارجه آمده است) تاکید شده قطعنامه شورای امنیت برای ایران دارای «محدودیت‌های خاص» خواهد بود. این محدودیت‌ها شامل چه چیزهایی می‌شود؟ حدیقف این محدودیت‌ها کجاست؟ این آن چیزی است که با اجرایی شدن قطعنامه فقط می‌توان به عمق و گستره آن پی‌برد و از هم‌اکنون نمی‌توان برای آن دستاوردی را پیش‌بینی کرد؟!

محدودیت‌های موشکی و تسلیحاتی که در ضمیمه قطعنامه 2231 برای ایران بیان گردیده به معنی آن نیست که ایران می‌تواند این محدودیت‌ها را نادیده بگیرد، چرا که در بند 7 قطعنامه مورد اشاره (بخش ب) مجموعه پیوست‌ها را ذیل ماده 41 منشور سازمان ملل معرفی کرده است و این برخلاف آن انتظار است که ایران از ماده 41 منشور خارج شده است. اگر ایران صدور قطعنامه 2231 شورای امنیت را برای خود یک موفقیت و دستاورد بزرگ بداند، دیگر نمی‌تواند بندهای ضمیمه‌های این قطعنامه را نادید بگیرد!

جوان تصریح می‌کند: با توجه به همین چند مورد مختصر نمی‌توان چندان خوشبین به قطعنامه صادر شده بود و نه تنها آن را دستاورد ندانست، بلکه چالشی جدی برای آینده فرض کرد. لذا به نظر می‌رسد در مقام تصمیم‌گیری برای آینده «برجام» به ویژه قطعنامه 2231، با ابهامات و پرسش‌های اساسی مواجه هستیم، چرا که هنوز سه سوال مهم در این زمینه باقی است؛ 1- ارتباط قطعنامه و برجام و الزام‌آور بودن اجرای قطعنامه بر اساس برجام 2- بحث پذیرش نظام بازرسی‌ها و تایید و تکذیب‌هایی که در این زمینه از سوی برخی مسئولان صورت می‌گیرد. 3- محدودیت‌های موشکی و تسلیحاتی و تعریف‌های متفاوت از موشک‌های بالستیک، بنابراین یقینا آنچه اتفاق افتاده است بخشی از واقعیت صحنه است و درک همه واقعیت‌ها هم نیازمند گذشت زمان است و هم نیازمند داشتن یک شامه قوی برای دیدن افق‌های دوردستی که ممکن است برخلاف انتظار داشتن دستاوردهای بی‌نظیر، حامل خسارت‌های بزرگ برای نظام باشد.

 

عبور از خط قرمز همزمانی تعهدات طرفین در برجام

اقدامات ایران و طرف‌های غربی در برجام از توازن برخوردار نیست چرا که طرف ایرانی باید اقدامات عملی را انجام دهد که برخی از آنها همچون تغییرات رآکتور آب سنگین اراک قابلیت برگشت‌پذیری نداشته، اما طرف‌های دیگر، یعنی اتحادیه اروپا و آمریکا تنها به اخذ تصمیماتی می‌پردازند که اجرای آنها متوقف به انجام اقدامات ایران و تأیید آژانس است. یعنی مسئله برگشت‌پذیری برای آن اصلاً مطرح نیست، چرا که تا تأیید آژانس صورت نگیرد برداشته نخواهد شد که بخواهد بازگردد.

رجا نیوز در تحلیلی نوشت: در دیدار کارگزاران با رهبر انقلاب که در ابتدای ماه مبارک رمضان برگزار شد، رهبر انقلاب به تبیین خطوط قرمز مذاکرات هسته‌ای پرداختند. یکی از خطوط قرمز که ایشان برآن تأکید کردند همزمانی در اجرای تعهدات طرفین بود. ایشان تأکید کردند «یک نکته اساسی دیگر اینکه لغو تحریم‌ها منوط به اجرای تعهدات ایران نیست؛ نمی شود بگویند شما رآکتور آب سنگین اراک را خراب بکنید، سانتریفیوژها را به این تعداد کاهش بدهید، این کارها را بکنید، آن کارها بکنید، بعد که کردید، بعد آن وقت آژانس بیاید شهادت بدهد، گواهی کند که شما راست می‌گویید و این کارها را انجام داده‌اید، بعد ما تحریم‌ها را برداریم! نه، این را ما مطلقاً قبول نداریم؛ لغو تحریم‌ها منوط به اجرای تعهداتی که ایران می‌کند نیست.»

در متن برجام که شامل بر 159 صفحه است، ضمیمه دوم به تشریح تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای می‌پردازد. همچنین در ضمیمه پنجم به زمان‌بندی و نحوه برداشته شدن تحریم‌ها می‌پردازد. لذا تنها با مطالعه ضمیمه دوم نمی‌توان به این سؤال پاسخ داد که چه تحریم‌هایی و چگونه برداشته خواهند شد.

در بند 24 از متن اصلی توافق آمده است: «اتحادیه اروپا و آمریکا در ضمیمه دوم لیست کامل و جامعی از تحریم‌ها و محدودیت‌های مرتبط با هسته‌ای را مشخص می‌کنند و منطبق با ضمیمه پنجم خواهند برداشت.»

براساس تصریح این بند صرف بیان شدن تحریم‌ها در ضمیمه دوم به معنای برداشته شدن آنها نیست بلکه باید دید که در ضمیمه پنجم چه تصمیمی درباره نحوه برداشته شدن آن گرفته شده است. در ضمیمه پنجم است که درباره زمان برداشته شدن و اینکه در روز اجرا یا روز انتقال و یا روز خاتمه برداشته می‌شود، سخن گفته شده است.

براساس ضمیمه پنجم اتحادیه اروپا، آمریکا هر کدام وظایفی در قبال برداشته شدن تحریم‌ها دارند و این وظایف در روزهای توافق، اجرا، انتقال و خاتمه پخش شده است. براساس متن برجام، در «روز توافق» یا تصویب که تا 90 روز بعد از تصویب قطعنامه از شورای امنیت سازمان ملل فرصت دارد، این اقدامات صورت خواهد پذیرفت: «اتحادیه اروپایی و دولت‌های عضو آن یک آیین‌نامه اجرایی، که از «روز اجرا» واجد اثر می‌شود، را تصویب خواهد کرد که به موجب آن کلیه مفاد آیین‌نامه اجرایی اتحادیه اروپایی که کلیه تحریم‌های مالی و اقتصادی مرتبط هسته‌ای اتحادیه اروپایی به شرح مندرج در بخش 16/1 این پیوست را اجرایی کرده است، همزمان با اجرای تعهدات مرتبط هسته‌ای از سوی ایران به نحو راستی‌آزمایی شده توسط آژانس، لغو خواهد کرد».

به عبارت دیگر اتحادیه اروپا متناسب با مواردی که در بند 16/1 ضمیمه پنجم مشخص شده است، باید مقدمات قانونی برداشته شدن تحریم‌ها را که در «روز اجرا» عملیاتی خواهد شد، انجام دهد.

می‌توان اینگونه بیان کرد که اتحادیه اروپا و آمریکا در روز توافق تنها به اخذ تصمیمات می‌پردازند و اجرای این تصمیمات تا «روز اجرا» صورت نمی‌گیرد. در تعریف روز اجرا آمده است: «روز اجرا» متعاقب اجرای اقدامات مرتبط هسته‌ای ایران مندرج در بند 15 زیر و به نحو راستی‌آزمایی شده توسط آژانس و همزمان با اتخاذ اقدامات مندرج در بندهای 16 و 17 زیر توسط گروه 5+1 و وقوع اقدامات مندرج در بند 18 زیر در سطح سازمان ملل متحد طبق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود.

یعنی روز اجرا یک زمان مشخص نداشته و بستگی به انجام تعهدات طرف ایرانی و تأیید آنها از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد. به عبارت دیگر تا روز اجرا ایران باید یکسری اقدامات عملی که در بند 15 ضمیمه پنجم آمده است، انجام دهد و بعد آژانس انجام آنها را تأیید کند، در این صورت اتحادیه اروپا و آمریکا تصمیماتی را که اخذ کرده‌اند را اجرایی خواهند کرد.

*************************************

روزنامه قدس ***

انتقال روستاهای اطراف نیروگاه بوشهر

مهر: عبدالکریم جمیری، نماینده مردم بوشهر در مجلس گفت: دولت زمینه انتقال روستاهای اطراف نیروگاه اتمی بوشهر را فراهم کند.

 فرمانداران غیرهمسو برکنار می‌شوند

قدس آنلاین: حسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور گفت: از حدود دو ماه پیش کار ارزیابی عملکرد فرمانداران به صورت جدی آغاز شده و کسانی که در این ارزیابی‌ها همسو با دولت نباشند، یا برنامه‌هایشان منطبق با دولت نباشد، از سمت خود کنار خواهند رفت.

 بازهم هتک حرمت

تابناک: بتازگی، در یکی از پروازهای هواپیمایی پگاسوس به مقصد استانبول، مسافران ایرانی شاهد برخورد زننده مأموران هواپیمایی ترکیه بوده‌اند؛ به گونه‌ای که این مأموران سه تن از بانوان ایرانی را در فردوگاه پس از ضرب و شتم و بی‌احترامی، بازداشت کرده و با خود می‌برند.

 احتمال آشوب گسترده در عربستان

العالم: یک منبع قبیله‌ای (یمنی) به شبکه العالم گفت: وضعیت در منطقه نجران عربستان سعودی ناآرام است و نیروهای نظامی آل سعود در ترس و نگرانی به سر می‌برند. وی با اشاره به نگرانی و گله مندی نیروهای سعودی در این منطقه گفت: ریاض بیم آن را دارد که گستره ناآرامی‌ها به خارج از نجران کشیده شود. این منبع خاطر نشان کرد: رژیم آل سعود اقدام به جذب مزدوران خارجی برای کنترل اوضاع در استان نجران کرده است.

 مونیز: اگر من اسراییلی بودم ...

جهان: ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا در دیدار با خبرنگاران فعال در رسانه های رژیم صهیونیستی گفت: اگر یک اسراییلی بودم، از توافق هسته‌ای ایران حمایت می‌کردم.

شکایت پسر مهاجرانی از وزیر اسبق نفت

تابناک: محسن مهاجرانی، فرزند عطاء‌ا... مهاجرانی که پیش از این نام وی به عنوان متهم جریان پرونده دکل گمشده مطرح شده بود، با صدور نامه ای از شکایت قضایی از مسعود میرکاظمی، وزیر اسبق نفت خبر داد.

 انگشت‌نگاری از تیم ملی امید!

فارس: بازیکنان تیم ملی فوتبال امید ایران که برای حضور در اردویی تدارکاتی از هشت تا 20 شهریور به هلند سفر می‌کند، برای گرفتن روادید این کشور مورد انگشت‌نگاری قرار گرفتند.

 سپاه برای نبرد نامتقارن آماده می شود 

مشرق: سردار مرتضی صفاری، فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) گفت: سپاه به نسبت تهدیدات، آموزش‌های لازم را برای مقابله با انواع تهدیدات آینده پیش‌بینی کرده است؛ به عبارت دیگر تمرینات و آموزش نیروهای سپاه متناسب با جنگ‌های آینده صورت می‌گیرد تا نیروها خود را برای نبردی نامتقارن آماده کنند.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی از اردبیل گزارش داد: مسافرت‌های تفریحی از سراسر کشور به استان اردبیل که همراه با بی‌بندوباری است، فرهنگ مذهبی این استان را بشدت تهدید می‌کند. طی سال‌های اخیر علیرغم اعتراضات مردم و خانواده‌های متدین و مذهبی استان اردبیل به بی‌توجهی مسئولین در زمینه ورود گردشگران با رفتار و وضعیت و پوشش‌های نامناسب، امسال عده‌ای گردشگر با وضعیت زننده و ظاهر نامناسب در بعضی موارد اقدام به رقص و پایکوبی در کنار جاده‌ها و راه‌های مناطق توریستی و تفریحی استان اردبیل نموده و وجهه مذهبی فرهنگی مردم منطقه را خدشه‌دار می‌کنند بطوری که مردم معتقدند جاذبه‌های استان به یک تهدید بزرگ علیه عقاید مذهبی مردم تبدیل شده است. خانواده‌های متدین استان اردبیل خواهان نظارت مسئولان بر این رفتارها و ضابطه‌مند کردن آن هستند.

* حزب‌الله لبنان یکی از جاسوسان مرتبط با دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی را بازداشت کرد. به گزارش انتخاب به نقل از خبرگزاری سمای فلسطین، این فرد ناصر حرب نام دارد، او 43 ساله است، تابعیت آلمانی دارد و دو سال قبل به همراه خانواده‌اش از آلمان به شهر خود در لبنان یعنی شهر حاروف از توابع نبطیه بازگشته بود. او مهندس سیستم‌های خنک کننده در بیمارستان شیخ راغب حرب از بیمارستان‌های حزب‌الله در شهرک تول بود اما پس از مدتی به سازمان امداد حزب‌الله که یک سازمان خیریه فعال در حوزه اجتماعی است پیوسته بود. این فرد با شبکه محمد شوربا (هیثم) از مزدوران و جاسوسان موساد ارتباط دارد،‌ محمد شوربا نه ماه پیش بازداشت شد.

* مفتی سابق مصر مدعی شد رئیس‌جمهور این کشور در حکم امیرالمومنین است و کسی که از او سرپیچی کند از پیامبر(ص) سرپیچی کرده است. به گزارش پایگاه خبری «الحیات الجدید»، «علی جمعه» با حضور در برنامه‌ای در شبکه «سی بی‌سی» مصر با استناد به حدیثی که به نقل از پیامبر(ص) در صحیح مسلم آمده «هر کسی که از پیامبر اطاعت کند از خدا اطاعت کرده و کسی که از من سرپیچی کند از فرمان خدا سرپیچی کرده و کسی که از امیر اطاعت کند مانند این است که از من اطاعت کرده و اگر از امیر سرپیچی کند از من سرپیچی کرده است» آن را بر السیسی منطبق دانسته و می‌گوید کسانی که از السیسی سرپیچی کنند از پیامبر خدا سرپیچی کرده‌اند. علی جمعه یکی از حامیان سرسخت عبدالفتاح السیسی به شمار می‌رود که بارها اتهامات فراوانی به مخالفان کودتای نظامی در این کشور وارد کرده است.

*************************************

روزنامه خراسان ***

شکايت يک وزارتخانه از صندوق بازنشستگي کشوري

بر اساس اطلاعيه رسمي يکي از وزارتخانه ها به تعدادي از مديران اين دستگاه، اعلام شده است که با توجه به نحوه محاسبه واريز کسورات توسط صندوق بازنشستگي کشوري که از نظر اين وزارتخانه نادرست و غيرقابل پذيرش است، به منظور رفاه حال کارمنداني که دچار اين مشکل هستند، موضوع از طريق بخش حقوقي وزارتخانه به ديوان عدالت اداري منتقل و به محض حصول نتيجه شکايت، از طريق ادارات ذي ربط اطلاع رساني خواهد شد.

 

فرارو مدعي شد

پس از انتشار اخباري مبني بر دست داشتن محسن مهاجراني فرزند عطاءا... مهاجراني در پرونده دکل گمشده از سوي مير کاظمي وزير نفت احمدي نژاد سيد محمد محسن مهاجرانى از شکايت خود عليه وزير نفت احمدي نژاد خبر داد.وي گفته کليه فعاليت هاي اقتصادي من در چارچوب قوانين تجاري جمهوري اسلامي ايران بوده است. وکلايم به زودي شکايتي عليه مفتريان، به طور خاص وزير نفت دولت پاکدست سابق تقديم دستگاه قضايي خواهند نمود.

 

نامه نيوز نوشت

و نسا کري، دختر جان کري وزير امور خارجه آمريکا با انتشار پستي در توييتر خود، خبر چند رسانه  آمريکايي هوادار جمهوري خواهان در مورد حضور مهدي ظريف پسر محمدجواد ظريف در مراسم عروسي خود با همسرش در سال ۲۰۰۹ را رد کرد. وي نوشته است: «پسر ظريف ساقدوش داماد (شوهرش) نبوده و اصلا جشن عروسي برگزار نشد، شرمنده که بعضي ها را نااميد مي کنم».

 

بي باک مدعي شد

شش کارخانه توليد سيمان به دليل کمبود نقدينگي و هزينه هاي بالاي توليد کوره هاي خود را خاموش کردند. رکود ساخت و ساز و کاهش بودجه هاي عمراني باعث شده تا کارخانجات سيمان با کمبود تقاضا در بازار مواجه شوند و حتي به مرز تعطيلي برسند.

 

دستور دولت براي ايجاد کارگروه تسويه بدهکاران ارزي

با توجه به دستور ماده 20 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير که دولت موظف شده بود نسبت به تعيين تکليف نرخ و فرآيند تسويه بدهکاران ارزي از محل حساب ذخيره ارزي به دولت اقدام کند، يک مسئول ارشد اجرايي در بخشنامه اي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام کرده است که جهت رسيدگي به اين موضوع مهم، کارگروه ملي متشکل از نمايندگان تام الاختيار سازمان مديريت،‌ وزارت اقتصاد، بانک مرکزي، معاونت حقوقي رييس جمهور، دبير کميسيون اقتصاد هيئت دولت، نماينده بخش خصوصي و حسب مورد نماينده تام الاختيار دستگاه اجرايي ذي ربط تشکيل خواهد شد.

************************************

روزنامه ایران******

هیأت تجاری انگلیس به تهران می‌آید

مدیر کل «اتاق بازرگانی انگلیس و ایران» ضمن رو به گسترش توصیف کردن مناسبات تجاری لندن و تهران اعلام کرد: «این اتاق،  قرار است هیأتی را برای گفت‌و‌گو با طرف‌های ایرانی و  توسعه هرچه بیشتر مناسبات به تهران اعزام کند».

«مارتین جانستون» در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: «‌سفر این هیأت تجاری برای ماه اکتبر برنامه ریزی شده اما اعضای این هیأت اعزامی هنوز به طور دقیق مشخص نشده‌اند و باید تا اواخر سپتامبر صبر کرد». به گفته  مدیر کل «اتاق بازرگانی انگلیس و ایران»، هیأت اعزامی از لندن با طرف‌های خود  در «اتاق مشترک بازرگانی ایران و انگلیس» و نیز نمایندگان بخش‌های اقتصادی کشورمان دیدار و مذاکره خواهد کرد.

 

واکنش دختر «کری» به خبر‌سازی علیه پسر ظریف

دختر جان کری وزیر خارجه امریکا، برخی گزارش‌ها در رسانه‌های این کشور مبنی بر حضور فرزند محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در مراسم عروسی اش را تکذیب کرد. به گزارش «مشرق»، «ونسا کری» در صفحه خود در شبکه اجتماعی «توییتر» نوشت: «زمانی که ما ازدواج کردیم، هیچ میهمانی برگزار نشد و پسر ظریف هم حضور نداشت». یکشنبه  گذشته نیز یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه ادعای یک سایت امریکایی در مورد حضور فرزند وزیر خارجه ایران در مراسم ازدواج فرزند وزیر خارجه امریکا را «خبر‌سازی محض» دانست. گفتنی است همسر «ونسا کری»، بهروز (برایان) والا ناهید یک ایرانی- امریکایی است که از دانشگاه «هاروارد» فارغ التحصیل شده و در سال ۲۰۰۹ با دختر «جان کری» ازدواج کرده است.

 

لوموند: مبارزه با «داعش»محبوبیت ایران را افزایش داد

نشریه فرانسوی «لوموند» در گزارشی با تأکید بر نقش مثبت ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه نوشت که «این اقدامات و تعهدات ایران علیه گروه تروریستی داعش محبوبیت دولت آن را افزون تر از گذشته کرده است».به گزارش ایرنا به نقل از این روزنامه فرانسوی، «ایران به خاطر تعهدات و اقدامات نظامی اش در عراق علیه داعش نه تنها از محبوبیت بیشتری برخوردار شده بلکه دورنمای لغو بحران‌ها و بازگشت ایران به صحنه بین‌المللی، دهان منتقدان را بسته است». به نوشته «لوموند»، « براساس منابع مختلف خبری، قاسم سلیمانی در عراق صدها مبارز شیعه را در کنار ارتش عراق علیه داعش هدایت می‌کند». «لوموند»، در ادامه مطلب از سردار سلیمانی به عنوان یک «برنامه ریز بزرگ» یاد کرد.

پسر مهاجرانی: از وزیر نفت دولت قبل شکایت می‌کنم

سیدمحمد محسن مهاجرانی گفت:« وکلای اینجانب بزودی شکایتی علیه مفتریان در نسبت دادن موضوع دکل نفتی به‌بنده، به طور خاص وزیر نفت دولت پاکدست سابق تقدیم دستگاه قضایی خواهند کرد».

فرزند وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیانیه‌ای که رونوشتی از آن را در اختیار ایرنا قرار داده، تأکید کرد: «بعضی چهره‌های سیاسی- اقتصادی که مدعی اصولگرایی اند، با مطرح کردن نام اینجانب و ارتباط دادن موضوع دکل گمشده با فعالیت‌های قانونی اینجانب در کشور، می‌خواهند برای کارهای خلاف قانون همفکران و حامیان خود در غارت بیت المال مفری پیدا کنند». وی ادامه داد: «آمادگی تمام دارم تا در دادگاه به هر پرسش و استفساری پاسخ دهم، البته حق تعقیب قضایی افترازنندگان را هم برای خود محفوظ می‌دارم».

************************************

روزنامه جام جم **

امیرعبداللهیان: پیام‌های مثبت از عربستان دریافت کرده‌ایم

 حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امورخارجه در برنامه «من طهران» شبکه العالم، درباره روابط تهران و ریاض گفت: برخی اشارات مثبت را از عربستان در حد پیام دریافت کرده‌ایم، اما رفتار عملی عربستان سعودی برای ما ملاک است. پاسخ رفتار عملی عربستان را در صورتی که نقش سازنده‌ای ایفا کند، با قدم‌های سازنده خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون وزیر امورخارجه درباره آخرین تحولات بحران سوریه هم گفت: خوشبختانه یک تغییر استراتژیک در نگاه بازیگران منطقه‌ای در قبال سوریه رخ داده است؛ اگر در چهار سال گذشته بسیاری از بازیگران خارجی توسل به جنگ را راهکار سوریه می‌دانستند، اکنون بخش عمده‌ای از بازیگران، توسل و تمرکز بر راه‌حل سیاسی را مناسب‌ترین روش برای حل بحران سوریه می‌دانند. وی گفت: ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه نیز اواخر این هفته در تهران خواهد بود.

 

تحت هیچ شرایطی سامانه‌های موشکی خاموش نمی‌شود

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی گفت: پدافند هوایی همواره در حال ماموریت است و تحت هیچ شرایطی سیستم‌های راداری و الکترونیکی و سامانه‌های موشکی و دیدبانی آن خاموش نمی‌شود.

به گزارش فارس، امیر فرزاد اسماعیلی پس از بازدید از سایت‌های راداری و موشکی موجود در منطقه پدافند هوایی جنوب غرب کشور گفت: قرارگاه پدافند هوایی 24 ساعته و بدون تعطیلی همواره در حال رصد نقطه به نقطه آسمان کشور است به طوری‌که امروز با تلاش تمامی همکاران به گسترش بالای 3600 نقطه در کشور رسیده است و ما بسته به نوع تهدیدات و نوع گسترش نیروهای فرامنطقه‌ای، فضای کشور را رصد می‌کنیم.

 

صفارهرندی: جمع‌بندی هسته‌ای نه خوب است و نه بد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که جمع‌بندی هسته‌ای، پیروزی مطلق نیست، گفت: آنچه در جمع‌بندی هسته‌ای به دست آمد، نه چیز خوبی بود و نه چیز بدی و خواسته‌های حداقلی ما در آن لحاظ شده است.

به گزارش فارس، محمدحسین صفارهرندی در هفتمین دوره طرح ولایت استانی در قزوین اظهار کرد: آنان که معتقد بودند ایران بزودی مقهور سیطره آمریکا می‌شود، امروز می‌بینند که ایران قدرتمندترین دوره تاریخی خود را سپری می‌کند.

 

سیدحسن خمینی: دولت به معیشت معلمان کمک کند

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور در حرم امام خمینی (ره) گفت: یکی از اموری که دولت حتما باید کمک کند و واقعا در این حوزه نباید هیچ اجحافی صورت گیرد موضوع معیشت معلمان است، زیرا واقعا معلمی که از حیث معیشتی دچار مشکل باشد توان تعلیم و تربیت در یک فضای سالم را ندارد.

به گزارش ایرنا، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با ارزشمند خواندن روحیه شجاعت در معلمان گفت: اگر فضای مدیریتی آموزش و پرورش این روحیه را بارور کند تا معلمان بتوانند شجاعانه آنچه را در حوزه اداری، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می‌اندیشند بیان کنند، آن‌گاه یک معلم شجاع توان تربیت نسل شجاع را دارد؛ نسلی که وقتی شجاع باشد در مقابل استکبار، استعمار و استحمار می‌ایستد و اتکای امام بزرگوار ما نیز به همین عامل بود.

 

رستم قاسمی حضور خود در همایش حامیان احمدی‌نژاد را تکذیب کرد

وزیر نفت دولت دهم حضور خود را در همایش حامیان احمدی‌نژاد که روز پنجشنبه در دانشگاه ایرانیان برگزار شده بود، تکذیب کرد.

به گزارش فارس، پیش از این برخی رسانه‌ها از حضور و سخنرانی رستم قاسمی در نشست حامیان احمدی‌نژاد خبر داده بودند.

 

سفر ناتمام ملک سلمان به فرانسه

یک فعال سیاسی عربستان اعلام کرد ملک سلمان، پادشاه این کشور در اعتراض به دعوت رئیس جمهور فرانسه از حسن روحانی، سفر خود به فرانسه را ناتمام گذاشته است.

به گزارش ایرنا به گزارش پایگاه اینترنتی یمنی پرس، شاه سعودی که قرار بود حداقل دو هفته تعطیلات تابستانی خود را در منطقه کوت دازور فرانسه سپری کند ناگهان برنامه سفر خود به فرانسه را ناتمام گذاشت و این کشور را به سمت شهر طنجه در مغرب ترک کرد.

فعال سیاسی و توئیترنویس مشهور عربستان که به مجتهد معروف است، در صفحه شخصی خود در این شبکه اجتماعی که بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر خواننده دارد، این مطلب را نوشته است.

 

هاشمی: نامزد خبرگان می‌شوم

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگویی اعلام کرد که قصد دارد در انتخابات مجلس خبرگان نامزد شود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگو با هفته‌نامه «طلوع صبح» و سایت «انتخاب»، در پاسخ به پرسشی در مورد اهمیت دو انتخابات آینده (مجلس و خبرگان) گفت: این دو انتخابات بسیار مهم و جزو مهم‌ترین انتخابات ما است. هرکس تعهد اسلامی و ملی دارد، باید خودش را آماده کند و در انتخابات حضور داشته باشد. هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این پرسش که «آیا حضرتعالی قرار است تحرکی داشته باشید؟»، گفت: من در مجلس نمی‌توانم شرکت کنم، ولی بنا دارم در خبرگان شرکت کنم.

***********************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات