صبح صادق >>  راهبرد >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۲  ، 
کد خبر : ۳۵۴۱۲۱

نشانه‌های اختلاف

در ادامه اختلافات در اردوگاه اصلاح‌طلبان در چگونگی مواجهه با انتخابات پیش‌رو و تقابل دو جریان تحریم‌طلب و مدافعان مشارکت، هر روز نشانه‌ای تازه هویدا می‌شود. در تازه‌ترین این نشانه‌ها، مسئولان کانال و سایت سحام نیوز، بیانیه قابل تأملی را درخصوص قطع تعلق خود به حزب اعتماد ملی منتشر کرده‌اند. در این بیانیه آمده است: «باتوجه‌به راه‌اندازی رسانه حزب اعتماد ملی طی سال‌های اخیر و نیز به دلیل ایجاد تغییراتی واضح جهت اعلام عدم وابستگی به حزب اعتماد ملی و نیز دبیر کل اسبق و محصور آن، «جناب آقای کروبی»، ما تصمیم به تغییر نام این رسانه گرفته‌ایم. ما این مجموعه را سهم ملت ایران می‌دانیم؛ لذا نام آن را به سهام نیوز تغییر می‌دهیم.»
در نگاهی ابتدایی، مخاطبان به‌سادگی متوجه می‌شوند دلیل تغییر کانال و پایگاه سحام نیوز، اختلافات آشکار با حزب اعتماد ملی و شخص دبیر کل سابق آن (مهدی کروبی) است. اما سؤال اصلی اینجاست که این اختلاف چرا و چگونه طی ماه‌های اخیر شدت گرفته و به نقطه کنونی رسیده است؟ در این خصوص دو نکته اساسی وجود دارد که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آنها گذشت:
نخست اینکه سحام نیوز در سال گذشته و هم‌گام با اغتشاشات ضدایرانی، علنا به یک رسانه برانداز تبدیل شد و ادعای اولیه و دروغین خود درخصوص مرزبندی با ضدانقلاب را زیر سؤال برد. حتی کار به جایی رسید که سحام نیوز دست به سانسور برخی مواضع کروبی یا تحریف آنها زد. به عبارت بهتر، سحام نیوز از پایگاه رسانه‌ای حزب اعتماد ملی و مهدی کروبی، به یک پایگاه تولید فکر و گفتار در حمایت از براندازی در کشورمان تبدیل شد و هر کجا مواضع کروبی و دیگر اعضای حزب اعتماد ملی با این مشی هم‌خوانی نداشت، خبری از انعکاس آنها در کانال و سایت مذکور نبود! همین مسئله منجر به تأکید کروبی و برخی اعضای ارشد حزب اعتماد ملی مبنی بر لزوم جایگزینی رسانه‌ای دیگر و قطع تعلق خاطر سحام نیوز به این مجموعه بود.
نکته دوم، مربوط به تقابل آشکاری است که میان طیف برانداز (افراطی) جریان اصلاح‌طلب و اعضای میانه‌روی آن شکل گرفته و با نزدیک‌ترشدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی امسال، شاهد پررنگ‌ترشدن آن هستیم. رویکرد برخی چهره‌ها و گروه‌های تعریف‌شده در دل جریان اصلاح‌طلب مبنی بر گذار از قانون اساسی و تغییر ماهوی آن، آزادی بی‌حد‌و‌حصر در‌خصوص حجاب، تحریم انتخابات و... با مشی برخی دیگر از گروه‌ها و احزاب تعریف‌شده در جریان اصلاحات هم‌خوانی ندارد. اختلافات صورت‌گرفته در حزب اتحاد ملت بر سر رویکرد افراطی و ضدانقلابی صریح «آذرمنصوری» و دیگر اعضای ارشد آن مجموعه نیز ریشه در تقابل میان دو طیف تندرو و میانه‌رو در جریان اصلاحات دارد.                     
به نقل از پایگاه بصیرت
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات