تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۲  ، 
کد خبر : ۲۹۴۸۵۶
علی شمخانی در دیدار با وزیر کشور اقلیم کردستان عراق:

کسی اجازه شرارت در مرزهای ایران را ندارد

(روزنامه همدلي ـ 1395/05/25 ـ شماره 392 ـ صفحه 3)

اقلیم کردستان عراق از بدو تشکیلش در ارتباطی نزدیک و تنگناتنگ با جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است. چه اینکه در زمانی که کردها زیر فشار حکومت مرکزی عراق قرار داشتند و همچنین حزب بعث اختناق و تنگنا را برای آنان به ارمغان آورد، خاندان بارزانی در ایران پناه گرفتند، تا جایی که مسعود بارزانی که امروز ریاست اقلیم را برعهده دارد، در مهاباد ایران متولد شد.

بارزانی؛ سیاستمداری هوشمند و مبارزی خستگی‌ناپذیر

پس از سقوط صدام و با تشکیل حکومت خودمختار کردها در عراق فصل تازه‌ای در روابط ایران و اقلیم ایجاد شد. با این همه برخی جریانات سعی داشتند در نزدیکی کردهای عراق با ایران خلل ایجاد کنند. در شرایطی که اقدامات مسلحانه برخی گروه‌های کرد در کردستان ایران برخی انتقادها را متوجه حکومت اقلیم کرده است، مقامات دو طرف بارها بر اتحاد و نزدیکی دو طرف تاکید کرده‌اند. سفر کریم سنجاری به ایران و دیدار با مقامات ایرانی را اقدامی در جهت حل و فصل برخی مسائل باید دانست. حضور برخی از رهبران حزب دموکرات کردستان ایران در اقلیم و رفت‌و‌آمد آنان در دو سوی مرز از جمله مسائلی است که می‌تواند در مذاکره دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گیرد.کریم سنجاری وزیر کشور و عضو دفتر سیاسی حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد. شمخانی در این دیدار با اشاره به تاریخچه روابط برادرانه و سازنده جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های کردی در عراق اظهار کرد: «روند پشتیبانی و حمایت ایران از اقلیم کردستان در چارچوب راهبردهای دولت مرکزی عراق مسیری غیرقابل تغییر بوده که همواره به ویژه در شرایط سخت و بحرانی متوقف نشده است.» وی با قدردانی از نقش ارزنده مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان در ایجاد و توسعه روابط میان ایران و اقلیم کردستان از وی به عنوان سیاستمداری هوشمند و مبارزی خستگی‌ناپذیر یاد کرد.

امنیت پایدار صرفا با تقویت عراق یک‌پارچه میسر است

دبیر شورای عالی امنیت ملی اتخاذ مواضع مشترک و مبتنی بر اتحاد و انسجام میان گروه‌های مختلف کردی در چارچوب عراق متحد را ضامن تقویت ساختار سیاسی و اقتصادی اقلیم کردستان عنوان کرد و افزود: «تجربیات سال‌های اخیر و ظهور و ایفای نقش تروریسم تکفیری به عنوان تهدید مشترک همه اقوام و ادیان در عراق نشان داد که امنیت پایدار در این کشور صرفا با تقویت عراق یک‌پارچه و متحد قابل تامین است.» شمخانی با اظهار نگرانی در خصوص افزایش برخی تحرکات ضدانقلاب سنتی در مرزهای مشترک ایران و اقلیم کردستان که با حمایت و پشتیبانی سرویس‌های جاسوسی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای انجام می‌شود افزود: «امنیت پایدار در مرزها، خط قرمز جمهوری اسلامی بوده و نیروهای نظامی و امنیتی کشور با هرگونه تحرکی که تهدیدکننده مرزهای کشور باشد به شدت برخورد خواهند کرد.»

وی بحران امنیتی جاری در عراق را مانع اصلی رشد و توسعه اقتصادی به عنوان مهم‌ترین نیاز مردم مظلوم این کشور عنوان کرد و اظهار کرد: «ارتقای شرایط امنیتی در اقلیم کردستان و همکاری مشترک برای حراست از آرامش در مناطق مرزی امکان توسعه همکاری‌های اقتصادی مشترک را فراهم خواهد کرد. بدخواهان و دشمنان عراق با پشتیبانی آشکار و پنهان از جریان تروریسم تلاش می‌کنند ضمن درگیر کردن منابع مالی و انسانی عراق در مبارزه با تروریسم، امکان بازیابی نقش سیاسی، امنیتی و اقتصادی این کشور به عنوان قدرتی منطقه‌ای را محدود کنند.»

حمایت‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران از اقلیم کردستان

دبیر شورای عالی امنیت ملی موفقیت‌های چشم‌گیر دولت و مردم عراق در سرکوب جریان تروریسم را نشان روشنی از ظرفیت‌های کم نظیر این کشور در مقابله با تهدیدهای عظیم امنیتی دانست و افزود: «بهره‌گیری هوشمندانه از ساختارهای سیاسی و قانونی به منظور غلبه بر چالش‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی تنها مسیر حفظ و تقویت عراق متحد و یک‌پارچه است.»در این دیدار هم‌چنین کریم سنجاری وزیر کشور و عضو دفتر سیاسی حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق با تشکر از حمایت‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران از اقلیم کردستان در زمینه‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی تاکید کرد: «ایران در طول تاریخ، دوستی مطمئن و صادق برای ما بوده است و تداوم مودت و برادری با این کشور اولویت غیرقابل تغییر ماست.» وی با تاکید برحساسیت ویژه اقلیم کردستان برای حفظ امنیت و ثبات در مرزهای مشترک با ایران افزود: «به هیچ گروهی اجازه شرارت در مناطق مرزی ایران را نخواهیم داد و با بسیج مجموعه توانمندی‌های نظامی و امنیتی خود با اخلال‌گران در مرزهای مشترک مقابله می‌کنیم.»

سنجاری مهم‌ترین اولویت اقلیم کردستان عراق را مبارزه قاطع با تروریسم تکفیری و ریشه‌های آن عنوان کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران به عنوان هم پیمان استراتژیک عراق تاکنون نقش محوری در هماهنگ سازی ظرفیت‌های بومی برای مقابله با تروریسم داشته است و تداوم ایفای این مسئولیت در پاک‌سازی کامل عراق از فتنه تروریسم تکفیری بسیار تعیین کننده است.»

کردستان بزرگ شعار ما نیست

گفتنی است ایران و اقلیم روابط تجاری گسترده‌ای در حوزه‌های گوناگون دارند و بسیاری از شرکت‌های ایرانی در بخش‌های مختلف در این منطقه مشغول فعالیت هستند. با این همه در ماه‌های اخیر حزب دموکرات کردستان با اعلام فاز مسلحانه زمینه ایجاد برخی درگیری‌های پراکنده را با نیروهای نظامی و پاسداران جمهوری اسلامی ایجاد کرد. همین مسئله برخی واکنش‌ها و انتقادها را از سوی بعضی محافل و رسانه‌های ایرانی برانگیخت. هرچند رهبران اقلیم همواره بر جدایی مسائل داخل و خارج از اقلیم تاکید کرده‌اند. در همین زمینه چندی پیش ناظم دباغ، نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران در گفت‌و‌گو با همدلی عنوان کرده بود: «ما در چهارچوب عراق حرف‌های خود را می‌زنیم و مطالبات خود را مطرح می‌کنیم. ما هیچ‌گاه نگفتیم «کردستان بزرگ»، بلکه می‌گوییم «کردستان عراق». مسائل سایر کردها به خودشان باز می‌گردد و خودشان تصمیم‌گیرنده هستند.»

با این حال در شرایطی که منطقه با بحرانی به‌نام داعش روبه‌روست و از سوی دیگر با حصول توافق هسته‌ای ایران به‌عنوان کشوری باثبات و امن در منطقه تثبیت شده است، این اقدام حزب دموکرات، در جهت ضربه زدن به امنیت داخلی و ساختار سیاسی ایران، حرکتی نابخشودنی است. با در نظرگرفتن حضور رهبران و حتی پایگاه‌های نظامی این افراد در خاک اقلیم، به نظر می‌رسد حکومت اقلیم می‌تواند با مذاکره و گفت‌و‌گو با این افراد مانع چنین اقداماتی شود و زمینه امنیت و آرامش مرزهای جمهوری اسلامی و حکومت اقلیم را فراهم آورد.

http://www.hamdelidaily.ir/?newsid=16622

ش.د9501667

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات