صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۳  ، 
کد خبر : ۳۳۶۰۶۳

اخبار ویژه روزنامه‌های ۲۱ بهمن

روزنامه کیهان**

اعتراف خواندنی واشنگتن‌پست به درماندگی آمریکا مقابل ایران
روزنامه واشنگتن‌پست در تحلیلی قابل تأمل تاکید کرد: ایران با وجود کارشکنی‌های آمریکا در برجام، دست برتر را هم در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای و هم گسترش نفوذ منطقه‌ای پیدا کرده است.
این روزنامه آمریکایی با اشاره به ناتوانی دولت‌های اوباما و ترامپ و بایدن در مقابل ایران نوشت:
همزمان با آنکه مذاکرات بین ایران و قدرت‌های جهانی بر سر احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ دولت بایدن بر حملات خود به ترامپ افزوده است. کاخ سفید با هیاهوی جمهوری‌خواهان درباره احیای توافق هسته‌‌‌ای یاد شده مواجه است و مایل است بحث‌‌‌ها در وین را در چارچوبی جدید به تصویر بکشد و این کار را با سرزنش کردن رئیس‌جمهور پیشین درباره خروج از توافق یاد شده انجام می‌‌‌دهد.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید این خروج را ریشه تمامی فعالیت‌های نامطلوب ایران توصیف کرد و گفت:«اگر رئیس‌جمهوری پیشین از توافق هسته‌‌‌ای ایران خارج نمی‌‌‌شد هیچ‌یک از تحولاتی که اکنون شاهد آن هستیم؛ یعنی افزایش ظرفیت و فعالیت‌های هسته‌‌‌ای ایران و دخالت‌های این کشور در منطقه رخ نمی‌‌‌داد.»
موضعی که اخیرا کاخ سفید اتخاذ کرده یعنی ملامت تصمیم ترامپ، به عنوان یک تاکتیک سیاسی، رویکردی هوشمندانه است،یعنی با این موضع گیری، دولت بایدن برای دو نتیجه محتمل مذاکرات وین بهانه‌ای آماده در اختیار دارد: اگر دولت آمریکا برای اجرای توافق هسته‌‌‌ای امتیازهای بزرگ به ایران بدهد مثل لغو برخی تحریم‌های اقتصادی قبل از بازگشت کامل ایران به توافق، آنگاه کاخ سفید می‌تواند ادعا کند خروج آمریکا از توافق در دوره ترامپ سبب شد هیچ گزینه خوبی برای مهار ایران وجود نداشته باشد. و اگر مذاکرات شکست بخورد و ایران به غنی‌‌‌سازی اورانیوم به سطوح مناسب برای ساخت سلاح هسته‌‌‌ای ادامه دهد آنگاه کاخ سفید می‌تواند اعلام کند اشتباه ترامپ در خارج شدن توافق هسته‌ای ایران سبب شد محدودیت‌‌‌های اعمال شده بر فعالیت‌های هسته‌‌‌ای این کشور در توافق یاد شده زیر پا گذاشته شود.
به عنوان یک استراتژی سیاست خارجی نیز این رویکرد یک رویکرد هوشمندانه است زیرا به ایرانی‌ها بهانه‌ای آماده می‌دهد تا از آن برای زیر پا گذاشتن مفاد توافق هسته‌‌‌ای سال ۲۰۱۵ به شکل فزاینده و تداوم رفتارهای خود در خاورمیانه استفاده کنند.
اگر آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خارج نمی‌‌‌شد و این توافق اجرا می‌‌‌شد، ایران برنامه هسته‌‌‌ای خود را حداقل تا این اندازه با شدت توسعه نمی‌‌‌داد. اما اسرائیل و کشورهای عربی منطقه خاورمیانه می‌دانند که ایران سال‌ها قبل از حرکت به سمت توسعه توانایی‌‌‌های هسته‌‌‌ای‌اش با آنها مخالف بوده است.
ایران شبکه‌ای گسترده از نیروها و حامیان گوناگون را از حزب‌‌‌الله در لبنان و حماس در غزه گرفته تا حوثی‌ها در یمن و گروه‌‌‌های مسلح در عراق دارد.
حتی قبل از امضای توافق هسته‌‌‌ای سال ۲۰۱۵ جنگ داخلی در یمن که شروع شد سبب شده بود عربستان و چند کشور عربی دیگر در این جنگ مداخله کنند.
از سوی دیگر ایران همواره از رژیم حاکم بر سوریه حمایت کرده است و در عراق نیروهای حامی ایران فعال هستند.
ایران در داخل به توسعه توان موشکی خود و تقویت نیروهای نظامی از جهات مختلف ادامه داده و تمام این روندها از سال‌ها قبل از امضای توافق هسته‌‌‌ای شروع شده است. توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما امضا شد تنها یکی از رفتارهای ایران را محدود کرد یعنی برنامه هسته‌ای را که ایران همواره تاکید دارد برنامه‌ای صلح‌آمیز است. طبق این توافق قرار شد ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را برای مدتی مشخص محدود کند و در مقابل تحریم‌های سازمان ملل و آمریکا علیه این کشور لغو شود اما در این توافق به رفتارهای ایران در منطقه اشاره نشده بود.

صادرات نفت ونزوئلا با کمک ایران دو برابر شد
حمایت‌های ایران موجب شد تا ونزوئلا ضمن عبور از تحریم‌های آمریکا بتواند صادرات نفت خود را افزایش دهد.
اویل پرایس در این‌باره نوشت: ونزوئلا با نادیده گرفتن تحریم‌های آمریکا بر صنعت نفت خود عملا راه ایران را دنبال می‌کند. پس از سال‌ها توقف به نظر می‌رسد کاراکاس قصد دارد تولید نفت خود را افزایش دهد و روابط با بازارهای صادراتی کلیدی را که البته حاضرند خلاف دستور واشنگتن عمل کنند، تقویت کند.
طی چند هفته گذشته، ایران بر اساس پایه‌هایی که در سال 2021 ایجاد کرده بود، موقعیت بین‌المللی خود را به عنوان تولیدکننده بزرگ نفت بازیابی کرد. این اقدام باعث شد که در تلاش برای غلبه بر تحریم‌های آمریکا به منظور افزایش تولید نفت و آغاز مجدد صادرات، شراکت‌های کلیدی خود را با چین و روسیه توسعه دهد. اکنون به نظر می‌رسد که ونزوئلا در حال انجام اقداماتی مشابه است و راه‌هایی برای غلبه بر تحریم‌های نفتی خود برای کمک به حمایت از اقتصاد ضعیفش پیدا کرده است.
گمان می‌رود در سال 2021، ونزوئلا تولید نفت خود را نسبت به سال قبل تقریبا دو برابر کرده باشد. این در حالی است که شرکت دولتی پترولئوس دی ونزوئلا (PDVSA) به لطف پرداخت بدهی‌هایش، حمایت چندین شرکت کوچک حفاری را به دست آورده است. علاوه بر این، این شرکت پس از نگرانی اولیه در مورد کمبود رقیق‌کننده، برای پالایش نفت خام فوق‌سنگین خود، یک ماده رقیق‌کننده از ایران وارد کرد. تولید این شرکت در ماه نوامبر به حدود 824 هزار بشکه در روز رسید که بسیار بیشتر از ماه‌های قبل است و در پایان سال 2021، نیز تولید کل ونزوئلا رقم 1 میلیون بشکه در روز را لمس کرد. این افزایش تولید یک چرخش بزرگ را رقم زد.
بیشتر این موفقیت به همکاری اخیر این کشور با ایران مرتبط است. رقیق‌کننده‌هایی مانند نفتا که از ایران خریداری می‌شود برای کاهش ویسکوزیته نفت خام ونزوئلا در کمربند نفتی سنگین اورینوکو ضروری است. تینرها از طریق مسیرهای پیچیده از ایران به ونزوئلا منتقل می‌شوند تا از دید آمریکا پنهان بمانند. خوان فرناندز، مدیر اجرایی سابق برنامه‌ریزی در پترولئوس می‌گوید: برآوردهای تولید نفت در کمربند نفتی سنگین اورینوکو حال حاضر بین 450 تا 500 هزار بشکه در روز است و این عمدتا به دلیل کمک ایران است. اکنون ونزوئلا به لطف ایران بار دیگر از صنعت دیرینه نفت خود سود می‌برد. تولید نفت ونزوئلا امیدوارکننده به نظر می‌رسد.

بدون راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها توافق به زیان ایران است
سهل‌انگاری در موضوع راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها، می‌تواند آن را به ابزاری علیه ایران تبدیل کند و در این‌باره نباید تجربه برجام تکرار شود.
این موضوع را روزنامه ایران به‌عنوان یکی از خطوط قرمز کشورمان در مذاکرات وین توصیف کرده و نوشته است: لغو کل تحریم‌ها، سپس راستی‌آزمایی ایران و پس از آن اجرای تعهدات هسته‌ای، سیاست جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام است که تاکنون چند بار توسط رهبر معظم انقلاب به‌صراحت بیان شده است.
«آمریکایی‌ها باید تمام تحریم‌ها را لغو کنند، بعد ما راستی‌‌آزمایی خواهیم کرد؛ اگر چنانچه به معنای واقعی کلمه لغو شده بود، آن وقت ما به تعهدات برجامی‌مان برمی‌گردیم، یعنی بدون هیچ مشکلی به تعهدات برخواهیم گشت؛ این سیاست قطعی است. قول آمریکایی‌ها را [هم] معتبر نمی‌دانیم؛ اینکه بگویند ما برمی‌داریم و روی کاغذ بردارند، این فایده‌ای ندارد؛ عمل لازم است؛ باید در عمل تحریم‌ها را بردارند، ما هم راستی‌آزمایی کنیم و مطمئن بشویم که تحریم‌ها برداشته شده، آن‌وقت به تعهداتمان عمل می‌کنیم.»
بندهایی از «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» مصوب ۱۲ آذر ۱۳۹۹ نیز تکلیف دولت در مسئله هسته‌ای را روشن کرده و به نوعی راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها را به دولت تکلیف کرده است.
مورد مهم رفع تحریم‌های بانکی بود که در برجام تصریح شده بود اما به دلیل سخت‌گیری در اجرای برجام از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا، روابط بانکی ایران به حالت قبل از تحریم‌ها بازنگشت.
راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها در رابطه با نوع تحریم متفاوت است نمی‌توان برای تمام تحریم‌ها فرمول یکسانی برای راستی‌آزمایی ارائه داد. راستی‌آزمایی در زمان ۲۴ یا ۴۸ ساعته که در هفته‌های اخیر از سوی غرب مطرح شده و واکنش وزیر امور خارجه کشورمان را نیز به‌دنبال داشته، برای افتتاح حساب و انجام یک تراکنش مالی ممکن است منطقی باشد، اما بخش قابل‌توجهی از لغو تحریم‌ها در حوزه‌های بانکی، نفت و گاز و یا سرمایه‌گذاری را نمی‌توان در این بازه زمانی راستی‌آزمایی کرد. بنابراین ضروری است که درباره «بسته راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها» صحبت کرد. تعهدات روز اجرای توافق هم باید شامل سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در حوزه‌‌های مختلف ازجمله حوزه انرژی در ایران باشند و هم باید شامل برخی قراردادهای تجاری باشد که در عمل نشان دهد امکان برقراری چرخه کامل تجاری با ایران در اثر لغو تحریم‌ها میسر شده است.
سهل‌انگاری در طراحی دقیق ویژگی‌ها و کیفیت راستی‌آزمایی، می‌تواند آن را به ابزاری برای به‌کارگیری علیه خود ایران تبدیل کند. اگر ایران اقدامات و تعهدات طرف‌های مقابل را راستی‌آزمایی کند، دیگر نمی‌تواند مدعی بدعهدی آنها باشد و مسیر استفاده از ماده ۳۶ برجام برای کاهش تعهدات به صورت متقابل برای ایران بسته می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت که راستی‌آزمایی بی‌کیفیت بیش از نبود آن آسیب‌ خواهد داشت.

********

روزنامه وطن امروز **

 

رویترز: ۸۷ میلیون بشکه نفت ذخیره‌شده ایران آماده ورود به بازار است
رویترز  در گزارشی نوشت: ایران با پیش‌بینی به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها، ذخایر شناور نفتی خود را تا ۸۷ میلیون بشکه افزایش داده است. ایران که چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد، می‌تواند به‌ محض به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای با آمریکا، به‌سرعت میلیون‌ها بشکه نفت خام صادر کرده و به پایین آوردن قیمت نفت کمک کند. 
دولت آمریکا روز جمعه برخی تحریم‌های برنامه هسته‌ای ایران را برداشت تا مذاکرات را تسریع کند. واشنگتن انتظار دارد این مذاکرات ظرف هفته‌های آینده به نتیجه برسد. مذاکرات وین روز سه‌شنبه دوباره از سرگرفته شده ‌است. 
تحریم‌های نفتی آمریکا باعث شد صادرات نفت این کشور از 2.8 میلیون بشکه در روز در سال 2018 به 100 هزار بشکه در روز، در سال 2020 برسد. 
اطلاعات شرکت تحقیقاتی کپلر نشان می‌دهد ایران در حال‌ حاضر به ‌طور متوسط روزانه 600 تا 700 هزار بشکه در روز صادرات دارد. به‌ نظر می‌رسد ایران نفت کافی برای ازسرگیری نهایی صادراتش ذخیره کرده ‌است. ذخایر شناور نفت ایران از حدود 63 میلیون بشکه در اوایل دسامبر به 87 میلیون بشکه در فوریه رسیده ‌است. 
از طرف دیگر، ذخایر نفتی ایران در خشکی در حال ‌حاضر 49 میلیون بشکه گزارش ‌شده، در حالی ‌که در اواخر ماه مه 2021 به اوج 66 میلیون بشکه رسیده بود. کل ذخایر میعانات گازی ایران 120 میلیون بشکه تخمین ‌زده می‌شود که 68 میلیون بشکه آن در ذخایر شناور روی آب نگهداری می‌شود. ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد و طبق گزارش اوپک، تولید نفت این کشور از متوسط 2 میلیون بشکه در روز در سال 2020 به 2.4 میلیون بشکه در روز در سال 2021 رسیده ‌است.
***
توزیع گوشت قرمز منجمد از هفته آینده در شبکه هوشمند
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از توزیع گوشت قرمز منجمد با قیمت‌های مصوب به‌ منظور تنظیم بازار این محصول در بازار از هفته آینده در سامانه هوشمند «بازرگام» خبر داد. اسماعیل قادری‌فر درباره وضعیت عرضه گوشت قرمز در سامانه‌های هوشمند اینترنتی، افزود: دام زنده و گوشت قرمز گوسفندی و گوساله کشور تامین است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم تا جایی که ذخایر گوشت منجمد کشور نیز از شرایط مطلوب برخوردار است. 
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، علت بالا بودن قیمت گوشت قرمز در بازار را وجود دلالان و سودجویان دانست و تصریح‌کرد: گوشت قرمز منجمد گوسفندی و گوساله از ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام کشور برای نخستین بار در سامانه هوشمند برای تنظیم بازار داخلی توزیع می‌شود که می‌تواند اثر مطلوبی بر بازار این محصول داشته باشد. 
وی اظهار داشت: برای تنظیم بازار گوشت قرمز بویژه در شب عید و ایام نوروز در صورت نیاز گوشت قرمز وارد می‌شود تا مشکلی در توزیع این محصول ایجاد نشود. قادری‌فر اضافه‌کرد: هنوز حجم توزیع گوشت قرمز منجمد در سامانه هوشمند و نرخ مصوب آن مشخص نشده است که در روزهای آتی تعیین و اعلام می‌شود. وی در پایان اظهار کرد: اکنون امکان عرضه و توزیع گوشت قرمز گرم و تازه در این سامانه به دلیل فسادپذیری سریع این محصول وجود ندارد و در صورتی که شرایط و زیرساخت‌ها فراهم شود به‌زودی این مهم نیز عملیاتی خواهد شد.
***
ایران به جمع ۵ کشور دارنده فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیوست
رئیس هیات‌مدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیش از این در انحصار آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوییس و ژاپن بود که اکنون با همت و تلاش جوانان این مرز و بوم، ایران به جمع ۵ کشور دارنده این فناوری پیوست. 
غلامرضا مهرداد درباره ساخت پره و کمپرسور توربین‌های بخار و گاز افزود: پیش از این توانایی ساخت این پره و کمپرسورها در دست آمریکا و روسیه بود و حالا با تولید در داخل کشور، 4 هزار قطعه با ۶۰ درصد کمتر از قیمت نمونه خارجی ساخته شده است. 
وی درباره تعمیر و وارد مدار کردن روتور نیروگاه سیکل ‌ترکیبی یزد گفت: سازنده اصلی روتور شرکت آمریکایی بود که با توجه به تحریم‌ها خدمات جدیدی ارائه نکرد و آن را قابل تعمیر ندانست اما متخصصان این شرکت در مدت ۴۵ روز آن را تعمیر و وارد مدار کردند. با بازسازی این روتور 4 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی شده است. 
رئیس هیات‌مدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران درباره بومی‌سازی دیسک‌های روتور توربین‌های گازی، خاطرنشان‌ کرد: این دیسک‌ها قطعه اصلی روتور به شمار می‌رود. در کشور ۶۰ روتور با عمر بیش از ۴۰ سال در حال فعالیت هستند و نیاز به تعویض دارند اما با تلاش ۱۵ جوان متخصص، در مدت 5 ماه موفق به طراحی و ساخت این قطعه شدیم. مهرداد درباره ساخت و تعمیر ۳ نیروگاه در عراق، گفت: با یک‌سوم قیمتی که دیگر کشورها به عراق پیشنهاد کرده بودند خدمات ارائه کردیم. وی بیان‌ داشت: متخصصان این شرکت همچنین قرار است تا پایان امسال 4 طرح تحقیقاتی را اجرایی کنند که با بومی شدن آنها انحصار ساخت از دست 5 شرکت آمریکایی و اروپایی خارج شده و ۱۰ میلیون دلار صرفه‌جویی برای کشور به ارمغان می‌آورد. 

**************

روزنامه خراسان**

کاهش قیمت ۳ تا ۱۵ میلیونی در بازار خودرو
مهر - اگرچه وزیر صمت وعده کاهش قیمت ها از طریق افزایش عرضه را داده بود اما کاهش های اخیری که در بازار خودرو رخ داده ناشی از نوسانات نرخ دلار و اخبار مذاکرات بوده است. در این باره سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودروی تهران گفت: هم اکنون قیمت‌ها در بازار خودرو به طور میانگین بین ۳ تا ۱۵ میلیون تومان کاهش یافته است؛ پراید ۱۱۱ از ۱۸۸ میلیون تومان به ۱۸۵ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ از ۱۷۲ میلیون تومان به ۱۶۹ میلیون تومان، ساینا دنده‌ای از ۱۹۶ میلیون تومان به ۱۹۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از ۲۷۰ میلیون تومان به ۲۶۴ تا ۲۶۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ از ۳۳۵ میلیون تومان به ۳۲۵ تا ۳۲۰ میلیون تومان، تیبا صندوق دار از ۱۸۱ میلیون تومان به ۱۷۸ میلیون تومان و پژو پارس ساده از ۲۸۰ میلیون تومان به ۲۷۰ میلیون تومان رسیده است.
 
برق بعد از چند بار اخطار قطع می شود؟
ایسنا - سخنگوی صنعت برق با بیان این که در صورت پرداخت نکردن، در قالب پیامک به مشترکان اخطار داده و یک هفته نیز به آن ها مهلت پرداخت داده می شود، اظهار کرد: در صورت پرداخت نکردن، اخطار قطع برق به مشترک ارسال می شود که حتی در این صورت نیز ۴۸ ساعت بعد برای قطع موقت انشعاب اقدام خواهد شد. وی افزود: با این حال در این بین نیز سعی می شود با ارسال پیامک هایی در چند نوبت، درخصوص یادآوری مشترک برای پرداخت قبض برق مصرفی اقدام شود.
 
بازار مسکن هم بالاخره کوتاه آمد
ایسنا - همزمان با دریافت اخبار مثبت از مذاکرات هسته‌ای و به دنبال کاهش قیمت ارز، طلا و خودرو، آمارهای غیررسمی از قیمت مسکن در شهر تهران هم از کاهش 0.5 درصدی حکایت دارد.
 
تمدید ثبت‌نام مجردها در نهضت ملی مسکن تا پایان سال
تسنیم - معاون وزیر راه با اشاره به تمدید مهلت ثبت‌نام متقاضیان آقای مجرد در نهضت ملی مسکن تا پایان سال گفت: تاکنون ۳۵۰ هزار مجرد در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند. محمود محمودزاده با اشاره به ثبت‌نام بیش از 3.2 میلیون نفر در نهضت ملی مسکن، ‌گفت: تاکنون حدود 350 هزار مجرد در سامانه ثمن ثبت‌نام کرده‌اند.
 
پوتین: تقاضا برای نفت و گاز تا ۵۰ سال دیگر هم وجود دارد
فارس - رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که تا 50 سال آینده همچنان تقاضا برای نفت و گاز در جهان وجود خواهد داشت. به گزارش راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اظهار کرد: از منابع نفتی و گازی جهان همچنان در بلندمدت استفاده خواهد شد. وی تاکید کرد: خیلی زود است که بخواهیم سوخت های هیدروکربنی را کنار بگذاریم اما در عین حال باید درک کنیم که بشریت به چه سمتی پیش می‌رود.
 
بانک مرکزی انگلیس: تقاضای افزایش حقوق نکنید!
مهر - با وجود افزایش سرسام آور هزینه‌های زندگی، بانک مرکزی انگلیس به بریتانیایی‌ها گفته است که درخواست افزایش حقوق از دولت و بانک مرکزی نکنید. بانک مرکزی و دولت انگلیس معتقدند که درخواست افزایش حقوق در انگلیس به اقتصاد این کشور در مبارزه با تورم بی سابقه فعلی آسیب وارد می‌کند. بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس هفته گذشته در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی گفت: کسب‌وکارها برای کمک به مبارزه با تورمی که در ۳۰ سال اخیر در بریتانیا بی سابقه است باید در میزان پرداخت‌های خود دقت کنند.

********

روزنامه ایران**

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
کیفیت شبکه موبایل بهبود می یابد

وزیر ارتباطات گفت: گام‌های فنی لازم برای بهبود کیفیت و سرعت شبکه تلفن همراه یک به یک در حال تکمیل است.
‌به گزارش «ایران»، عیسی زارع‌پور در صفحه اینستاگرام خود نوشت: نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که توسعه ظرفیت انتقال داده از طریق شبکه تلفن همراه تا بی‌نهایت باشد به همین دلیل اصرار داریم شبکه فیبر نوری را به‌عنوان منبع شبکه نامحدود انتقال دیتا در سراسر ایران اجرا کنیم تا کیفیت و سرعت شبکه دیتای ثابت خانگی به حداکثر برسد.
وی در ادامه نوشت: بخشی از محدوده فرکانسی که تاکنون در اختیار اپراتورهای همراه قرار نگرفته بود، باند فرکانسی ۲۳۰۰ است. افزودن این لایه باند فرکانسی اقدامی تکمیلی برای بهبود کیفیت و سرعت ارتباطات تلفن همراه است که به‌تدریج به ۱۸۰۰ سایت شبکه 4G ایرانسل اضافه می‌شود و ظرفیت شبکه این اپراتور را روزانه تا هزار ترابایت در مراکز استان‌ها افزایش خواهد داد. وی اظهار امیدواری کرد که دیگر اپراتورها هم به‌سرعت استفاده از این محدوده فرکانسی را آغاز کنند.

 مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
شکاف دیجیتالی در روستاها کاهش می یابد

مشاور وزیر ارتباطات و مجری طرح خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات روستایی (USO) در جلسه با معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی، ضمن تشریح وضعیت پوشش روستاهای استان گفت: حدود 500 روستای آذربایجان غربی فاقد اینترنت هستند یا پوشش ضعیفی دارند که مورد قبول ما نیست.
به گزارش«ایران»، ایرج روحی افزود: ما برای رفع مشکلات شهرستان‌های کمتربرخوردار و تسریع در کاهش شکاف دیجیتالی، طرحی در سه فاز دو، سه و شش ماهه برنامه‌ریزی کردیم که درحدود 90 روستای شهرستان‌های مذکور در حال اجراست.وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی دارای حدود 2200 روستای بالای 20 خانوار است، افزود: توزیع پوشش اینترنتی روستاها در استان متوازن نبوده و برخی از شهرستان‌ها مثل تکاب، بوکان، شاهین دژ، سلماس و چالدران در وضعیت خوبی قرار ندارند.
وی یادآور شد: باتوجه به اینکه تعهد اپراتورهای ارتباطی طبق پروانه، پوشش دیتای روستایی را شامل نمی‌شود باید این پوشش‌ها از اعتبارات دولتی پرداخت شود و برای این موضوع تلاش و هماهنگی استانی و وزارتی توأمان لازم است. روحی با اشاره به تعهد وزارت ارتباطات طبق برنامه ششم توسعه اظهار کرد: وزارت ارتباطات طبق برنامه، 80 درصد روستاها را پوشش داده است اما باتوجه به ضرورت توسعه شبکه ملی اطلاعات و بهره‌مندی تمام روستاییان از مزایای این بستر اعم از آموزش، سلامت، خدمات کشاورزی، بانکی و توسعه دولت الکترونیک، همت جمعی و تخصیص منابع استانی و وزارتی، برای این پوشش لازم است.

امکان حذف دسته جمعی به اینستاگرام اضافه شد

اینستاگرام با عرضه قابلیت حذف دسته جمعی، حذف پست‌ها، اظهارنظرها و فعالیت دیگر از این پلتفرم را راحت‌تر کرد.
به گزارش ایسنا، این اپلیکیشن به‌ کاربران امکان می‌دهد اظهارنظرها و پست‌ها را به‌صورت دسته جمعی حذف کرده و تعاملات قدیمی و فعالیت جست‌وجوی خود در این اپلیکیشن را بازبینی کنند. این قابلیت در بخش جدید پروفایل کاربران با نام «فعالیت شما» (your activity) قابل دسترس خواهد بود. اینستاگرام هدف از این گزینه جدید را راحت‌تر کردن بازبینی و حذف تعاملات قدیمی عنوان کرده است. اگرچه از نظر فنی حذف پسندها، اظهارنظرها و پست‌ها از اینستاگرام در گذشته هم امکان پذیر بود اما تنها راه این بود که تعاملات قدیمی یک به یک و به‌صورت دستی حذف شوند. اکنون بخش «فعالیت شما»، میانبری برای مشاهده پست‌ها و استوری‌های گذشته و همچنین پسندها و اظهارنظرها در فیدهای کاربران دیگر را فراهم می‌کند. همچنین میانبرهایی برای مشاهده زمان سپری شده در این اپلیکیشن، تاریخچه جست و جو، کلیک‌های صورت گرفته روی لینک‌ها و فعالیت حساب مانند تغییرات نام کاربری وجود دارد. اینستاگرام نخستین بار این تغییر را در دسامبر پیش نمایش داد و اعلام کرد این تغییر می‌تواند برای نوجوانان اهمیت خاصی داشته باشد تا به طور کامل دریابند چه اطلاعاتی را در اینستاگرام به اشتراک گذاشته‌اند. اینستاگرام برای ایجاد قابلیت‌های ایمنی بیشتر برای کاربران نوجوان در ماه‌های اخیر تحت فشار قرار گرفته و راحت‌تر کردن حذف فعالیت قدیمی راهی برای رهایی از این فشارهاست.

شناسایی دقیق آلودگی‌های دریایی با پهپادها

محققان از ابداع یک سیستم هوش مصنوعی تازه خبر داده‌اند که قابل نصب روی پهپادهاست و به آنها کمک می‌کند در حین گشت ، به سرعت زباله‌های دریایی را شناسایی کنند.
به گزارش مهر، طرح مذکور توسط محققان دانشگاه ایالتی اورگان و چند مؤسسه دولتی امریکا هدایت می‌شود. اعضای گروه با استفاده از یک دوربین پلاریمتریک که از امواج الکترومغناطیسی تصویربرداری می‌کند، فیلمبرداری از اشیای طبیعی و زباله‌های انسانی در ساحل کورپوس کریستی تگزاس را آغاز کردند.این فیلم با استفاده از یک هلیکوپتر گارد ساحلی ایالات متحده گرفته شد که در ارتفاعی پرواز می‌کرد که پهپادهای مجهز به دوربین در همان ارتفاع پرواز خواهند کرد. از این ویدیو برای توسعه الگوریتم‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی استفاده شد که قادر به شناسایی و طبقه‌بندی اجسام ساخته شده با مواد مصنوعی بر اساس روش متمایز بررسی بازتاب نور پلاریزه هستند. اشیای طبیعی، مانند سنگ‌ها و پوشش گیاهی، نور قطبی شده را به شیوه‌ای متفاوت از زباله‌ها منعکس می‌کنند. ایده نهایی این است که پهپادها در نهایت قادر خواهند بود در طول خط ساحلی پرواز کنند و به طور مستقل مکان زباله‌های رهاشده را در حین انجام این کار شناسایی و از آن نقشه‌برداری کنند. سپس کارگران از این داده‌ها استفاده می‌کنند تا ببینند بیشترین مقدار زباله در کجا قرار دارد تا برای حذف زباله‌ها تلاش هدفمند داشته باشند.

**************

روزنامه شرق**

انتقاد نماینده پیشین مردم رشت 
از مشاوران رئیسی

ایلنا: غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی، نماینده پیشین مردم رشت در مجلس دهم، درباره معطل‌ماندن طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس یازدهم گفت: یکی از مواردی که مورد هجمه در مجلس دهم قرار می‌گرفت، همین بحث شفافیت آرای نمایندگان بود و خیلی از نمایندگانی که امروز در مجلس یازدهم هستند، مدعی بودند اگر پای ما به مجلس برسد آن را به اتاق شیشه‌ای تبدیل می‌کنیم. یکی از آن شعارها این بود که حالا یادشان رفته است. ایمن‌آبادی افزود: فکر می‌کنم به دلیل ترس از نوع نگاه مردم این طرح را تصویب نمی‌کنند، چون افکار مردم با مجلس یازدهم یکی نیست. افکار عمومی تصور می‌کند نمایندگان مجلس برای جای دیگری قانون تصویب می‌کنند. شکاف بین نمایندگان و مردم شکاف کبری و عمیقی است و امروز مردم می‌خواهند بدانند کسانی که آنها را فریب داده، رأی گرفته و وارد مجلس شده‌اند، چه کاری انجام می‌دهند. این نماینده پیشین مجلس در ادامه گفت: اگر هرچه‌سریع‌تر این طرح تصویب نشود، نمایندگانش آدم‌های ناشفافی خواهند بود که مردم دیگر به آنها رأی نخواهند داد. با رأی‌ندادن به این طرح کار را بیشتر خراب می‌کنند. ما می‌خواهیم در طرحی که رأی‌گیری می‌شود، مخالف، موافق و ممتنع آن مشخص شود. این نماینده مجلس درباره روند بازپس‌گیری برخی لوایح مجلس و علت افزایش این روند گفت: آقای رئیسی آدم دلسوز و زحمت‌کشی است و می‌خواهد کشور را درست کنند، اما انصافا مشاورانی ضدمردمی دارد و شعارهای او روی زمین مانده است. بازپس‌گرفتن لایحه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کار بسیار بسیار اشتباهی بود، این لایحه در سال ۱۴۰۰، ۷۴ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱، ۸۱ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود.

مصطفی هاشمی‌طبا:
با وجود شورای نگهبان نظام پارلمانی یا ریاستی تفاوتی ندارد

ایلنا: مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با بیان اینکه قانون اساسی ممکن است به این سمت پیش برود که از انتخاب رئیس‌جمهور توسط رأی مستقیم مردم به سمت نظام پارلمانی و احیای ریاست‌جمهوری برویم، عنوان کرد: اینکه نظام پارلمانی باشد یا رأی مستقیم و انتخاب ریاست‌جمهوری تفاوت چندانی ندارد، زیرا در کشور ما هر دو این مسئله کنترل شده است، یعنی براساس پیگیری شورای نگهبان درباره صلاحیت‌ها تفاوت چندانی ندارد. او افزود: ما انتخاب رئیس‌جمهور با تیپ‌های مختلف با رأی مستقیم مردم را داشته‌ایم و به قول معروف می‌گویند اینها چه گلی به سرمان زده‌اند که اگر مجلس انتخاب کند نزند؛ بنابراین تفاوت چندانی ندارد.

رئیس سازمان زندان‌ها:
بی‌کاری در زندان‌ها را باید به حداقل ممکن رساند

پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان زندان‌ها: دکتر غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها، عنوان كرد: امروز در حوزه جمعیت کیفری زندان‌ها با تورم مواجه هستیم؛ بنابراین لازم است در تعامل با دستگاه قضا به روندی رو‌به‌رشد در کاهش ورودی به زندان‌ها برسیم. این از خواسته‌های ما از مدیریت زندان‌های استان تهران است. او در ادامه افزود: مهم‌ترین هدف ما اصلاح و تربیت زندانیان و مهم‌ترین بستر آن نیز اشتغال است؛ چرا‌که معتقدم بی‌کاری در زندان‌ها را باید به حداقل ممکن رساند تا این مأموریت را تحقق بخشیم.

فعال سیاسی اصولگرا:
خدا نکند جمهوری اسلامی دوباره چنین مجلسی را ببیند

نامه‌نیوز: هدایت‌الله خادمی، فعال سیاسی اصولگرا، عنوان کرد: نمایندگان عموما نشسته‌اند و کاری انجام نمی‌دهند. خدا نکند جمهوری اسلامی دوباره چنین مجلسی را ببیند، چون این مجلس باعث ریزش سرمایه اجتماعی و تحمیل صدمات اساسی به حوزه قانون‌گذاری و نظارت شد. خادمی در ادامه گفت: مجلس باید طوری باشد که وقتی دولت آن را می‌بیند، بترسد اما الان نمایندگان از دولت و وزرا می‌ترسند، چون در سطح نمایندگی نیستند. مجلس یازدهم به خیلی از باورهای مردم آسیب زد. این نمایندگان خودشان باید قدری وجدان داشته باشند و خدمتی به نظام و مردم کنند، نه آنکه فقط دنبال موضوعات شخصی بروند و هرازچندگاهی شعار بدهند. الان در بین مردم این سؤال مطرح است که «این نمایندگان صحبت از انقلابی‌گری کردند پس چرا این‌طور عمل کردند؟»، واقعا ‌بشخصه نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که چنین کلاهی سر مملکت رفت.

**************************************************************

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات