پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه اعتماد – 1396/10/10 – شماره 3989 – صفحه 1)
اين تجمعات و اعتراضات را از چند منظر ميتوان بررسي كرد. به هر حال در سطح جامعه در مورد مسائل اقتصادي و معيشتي نارضايتيهايي وجود دارد. به ويژه اينكه صندوقهاي اعتباري اخيرا سپردههاي مردم را گرفتهاند و ناتوان از اداي دينشان هستند. همچنين ديگر زمينههايي هم بود كه مشكلات معيشتي مردم را افزايش داد. مسلما اين واقعيتي در جامعه است و ميتواند منشا نارضايتيهايي شود. سابقه جامعه ايران نشان نميدهد كه مردم بخواهند مطالبات خود را از راههاي غيرمنطقي دنبال كنند. در اين تحركات اخير اتفاقاتي افتاد كه نميتوان آنها را به راحتي اعتراضات مردمي ناميد. برخي شعارها و اعلام مواضع به خوبي مشخص ميكند پشت آن دستهايي است. در ادامه عمليات رواني و عمليات گستردهاي كه در جامعه براي زمينگير كردن دولت و ايجاد مشكل در جامعه برخي جريانات در اتفاقات اخير دست دارند.
آنها ساماندهيهاي اوليهاي را انجام دادند. در كنار آن برخي مردم معترض هم آمدند و كساني كه منتظر فرصت بودند كه به اين صحنهها ورود كنند، نيز وارد شدند. تندروها وارد بازي خطرناكي به خاطر اهداف ضد دولت و ضدملي خود شدند. ممكن است شروع اين بازي خطرناك را آنها مديريت كنند اما مديريت وسط و پايان اين ماجرا به دست آنها نيست. اين مساله بايد مورد توجه قرار گيرد. اين مساله به اين معنا نيست كه مردم حق اعتراض ندارند. مردم ميتوانند اعتراض كنند. حاكميت به همه بايد اجازه دهد كه در چارچوب قانون اعتراضات خود را انجام دهند. در هشت سال دولتهاي نهم و دهم كه اوج نارضايتيهاي اقتصادي و تورم بود و اختلاسهاي بزرگي در آن دوران اتفاق افتاد اجازه اعتراض وجود نداشت. در اين دوران كه تخممرغ گران شده و اتفاقات موردي بوده است، برخي ميخواهند سوءاستفاده كنند و به اعتراضات دامن بزنند.
در اين شرايط دولت بايد چند كار ضروري انجام دهد. همانطور كه اعلام كرده جديتر به مشكلات مردم رسيدگي كند و به هيچوجه حركتهايي را كه ميتواند دامن به نارضايتي بزند مرتكب نشود. بالاخره رييسجمهور و دولتمردان بايد حرفهاي دلسوزان جامعه و صاحبنظران را گوش دهند. در گذشته بارها به آقاي روحاني تذكراتي داده شد. راجع به نقطهضعفهاي دولت همچون چينش كابينه، انتخاب استانداران، نحوه بودجهريزي، مسائل اقتصادي و تيم رسانهاي دولت تذكراتي داده شد اما متاسفانه كمتر مورد توجه قرار گرفت. اگر دولت توجه ميكرد، امروز وضعيت بهتري داشتيم. دولتمردان بايد بيشتر به حرف دلسوزان توجه كنند. وظيفه دولت است كه براي جامعه تبيين و تفكيك كند كه چه كارهايي انجام شده است. دولت بايد حقايقي را براي جامعه بازگو و عمليات رواني تندروها را بيشتر براي مردم تشريح كند. دولت نبايد منفعل باشد. بگويند چه اتفاقاتي در پشت صحنه افتاده است.
احتمال زيادي داده ميشود كه برخي موسسات اعتباري و عواملي كه پشت آنها هستند سودهاي تريلياردي را از مال مردم به جيب زدهاند و مشكلات گستردهاي براي مردم ايجاد كردهاند، دولت بايد آن را رو كند. احتمال زياد دست آنها در تحركات اخير حضور داشته است.
آنها ميخواستند دولت را منفعل كنند و از دولت باج بگيرند و در اثر فشارهاي مردمي باز امتيازات نامشروعشان را برقرار كنند. دولت بايد دست جريانها را براي مردم رو كند و بطور شفاف به مردم بگويد كه چه براي مردم كرده است.
همچنين دولت بايد حرف منتقدين را گوش دهد؛ رابطه دوسويه سازنده را برقرار كند تا اعتماد مردم را تقويت كند. مهم اين است كه دولت در اين ميان اجازه ندهد تندروها بتوانند به اين شكل گسترده ميدانداري كنند و دلسوزانه به خواستههاي مردم گوش كند.
http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=94094
ش.د9604566