(روزنامه شرق – 1394/09/10 – شماره 2462 – صفحه 2)
گروه سياست: انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی سهند تبریز، بعد از ظهر دیروز میزبان علی مطهری نماینده مجلس بود. این برنامه در آستانه روز دانشجو و برای بزرگداشت ۱۶ آذر از سوی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی تبریز ترتیب داده شده بود. در آغاز این مراسم پس از تلاوت قرآن و پخش سرود ملی کشورمان، بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان صنعتی سهند توسط یکی از اعضای انجمن اسلامی قرائت و در پایان از رئیسجمهور محترم درخواست شد تا به عهدی که با مردم بسته است پایبند بوده و به مطالبات مردم و جامعه رسیدگی کند. پس از این علی مطهری در جایگاه سخنرانی قرار گرفت و مجری با طرح سؤالی از او درخواست کرد در ارتباط با نقش جنبش دانشجویی در وضعیت فعلی جامعه سخنانی ایراد کند.
مطهری سخنانش را با تسلیت فرارسیدن ایام اربعین حسینی آغاز و تصریح کرد با گذشت زمان، حادثه عاشورا بیشتر شناخته شده است و این امر مختص حوادث بزرگ است. او همچنین به امیرالمؤمنین اشاره کرد و افزود که ایشان نیز طبق قولی از خودشان در دوران خود شناخته نشد و بعدها ارزشهای والای ایشان مورد توجه عالم اسلام قرار گرفت. نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در انقلابهای فکری و اجتماعی، خطر نفاق وجود دارد، گفت: «در انقلابها، چه دینی و غیردینی، بعضی مخالفان به داخل آن نفوذ میکنند و حتی شعارهای تندتر و انقلابیتر میدهند ولی در اصل قصد انحراف حرکت اجتماعی را دارند و این وظیفه پیشوا و امام و چشم بینای اوست که در مقابل این انحراف بایستد؛ و امام حسین(ع) در چنین وضعیتی قرار داشت که اگر قیام نمیکرد اثری از اسلام باقی نمیماند.»
مطهری همچنین با بیان اینکه حضرت علی(ع) خلفای پیش از خود را نقد میکرد چراکه آنان فقط به فکر افزایش فتوحات بودند، اما علی علیهالسلام به دنبال اصلاح داخل و برقراری عدالت در جامعه بودند، تصریح کرد: «نوعی تعصب عربی توسط معاویه و حکومت او تبلیغ میشد و با جعل احادیث به جنگ با حضرت علی(ع) پرداخت و نیز از ابزار مسمومکردن دشمنانش ازجمله امام حسن(ع) و سعدابن ابیوقاص و... استفاده کردند. معاویه خلافت را به سلطنت تبدیل کرد و قیام امام حسین(ع) از همینجا شروع شد و امام حسین(ع) با حرکت خود بین اسلام و خلافت اسلامی فاصله انداخت و به مردم فهماند که خلافت اسلامی ادامه حرکت پیامبر نیست».
نماینده مردم تهران درادامه افزود: «ما باید از این واقعه درس بگیریم و قیام علیه ظلم تنها وظیفه امام حسین(ع) نبود و اینطور نیست که دستور خصوصی داشت. بلکه از روی محاسبه این کار را انجام داد و بههمینجهت اصحاب و اهل بیت خود را برد و این وظیفه همه است که با انحرافات مقابله کنند و برخی از اقشار نیز وظیفه مضاعفی دارند و دانشجو و دانشگاه از دیدهبانهای جامعه هستند که باید بهموقع آژیر خطر بکشند و این به خاطر بیداربودن فطرت الهی در قشر جوان و دانشجو است که البته احساسی و ابزاریعملکردن نیز جزء آسیبهای دوره دانشجویی است». مطهری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه باید انقلاب اسلامی را با آرمانهای آن ازجمله آزادی، استقلال و عدالت ارزیابی کنیم و ببینیم که آیا به این آرمانها رسیدهایم یا نه».
او افزود: «عدالت مقیاس دین است نه دین مقیاس عدالت. دموکراتبودن یک حکومت، از نوع برخورد با مخالفانش مشخص میشود و وجود اقلیت منتقد و مخالف برای کل جامعه مفید است».پس از پایان این بخش از سخنان مطهری، نوبت به پرسشوپاسخ دانشجویان رسید. نخستین سؤال در رابطه با وضعیت مطهری در انتخابات آینده بود که آیا در لیست اصلاحطلبان قرار خواهد داشت یا در لیست اصولگرایان، که مطهری در پاسخ به این سؤال گفت: «این دستهبندیها را قبول ندارم و دیواری بین اصلاح طلبی و اصولگرایی قائل نیستم و هر اصلاحی باید براساس اصولی باشد؛ لذا در دوره قبل هم مستقل در انتخابات مجلس شرکت کردم، با اینکه در تهران کار بسیار مشکلی است». مطهری همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا نباید قانون اساسی را اصلاح کنیم، پاسخ داد: «قانون اساسی قانون بسیار خوبی است و حقوق مردم خوب در نظر گرفته شده و حقوق شهروندی را خیلی خوب رعایت کرده است و در مجموع قانونی دموکراتیک است ولی مشکل در اجرای آن است.
شاید در برخی جاها نیاز به اصلاح آن وجود دارد که این هم کار یک فرد نیست و کار مجلس خبرگان قانون اساسی است». مطهری همچنین درپاسخ به سؤالی درباره علت افزایش آزادی عمل گروههای فشار گفت: «در برابر گروههای فشار باید مقاومت کرد و با آنها برخورد کرد چراکه این حرکات بهجای کمک به انقلاب به آن آسیب میزند. برای مثال کاری که در شیراز شد، فضای استان فارس را عوض کرد. پیش از آن هرکسی را که دعوت میکردند باید از جاهای خاص اجازه میگرفتند و درغیراینصورت اجازه نمیدادند. ما ایستادگی و پیگیری کردیم و اکنون فضای استان کلا تغییر کرده است و استاندار فارس به دلیل کوتاهیهایی که انجام داده بود تغییر کرد».
سران فتنه، خارج از کشور هستند
در ادامه این جلسه نماینده بسیج دانشجویی، چند خطی از کتاب دکتر علی مطهری دررابطه با اصلاحطلبی خواند که گفته شده بود اصلاحطلبان را باید غربگرا خواند و روشنفکران غربگرا با نام اسلام نفوذ میکنند. این دانشجو با بیان اینکه پدر شما قربانی این تز شده، درباره محاکمه «سران فتنه» در دادگاه صالحه پرسید و گفت منظورتان دادگاه قوه قضائیه است یا با نظارت خارجیها؟ این نماینده بسیج دانشجویی همچنین پرسید که چرا مسئله شنود را به دادگاه نکشاندید؟ مطهری نیز در پاسخ به بخش اول سؤال او گفت: «در آن دوره افرادی داشتیم که عقاید آنها با اسلام سازگار نبود و این جمله به خاطر آنها گفته شده است. میگفتند به تعداد افراد، برداشت از اسلام داریم و هیچ برداشت رسمی از اسلام نداریم و هیچکس حق اعتراض به دیگری را ندارد».
نماینده مردم تهران همچنین درباره دادگاه صالحه برای سران فتنه گفت: «به قول مقام معظم رهبری سران فتنه در خارج کشور هستند و فرضا اینها باشند، شامل آقای احمدینژاد هم میشود و همه باید رسیدگی شود. درباره شنود هم پیگیری کافی انجام شد و وزارت اطلاعات مسئولیت آن را به عهده گرفت و عامل آن اخراج شد. این برای من کافی بود و به خاطر همین به دادگاه کشیده نشد».
مطهری همچنین در پاسخ به سؤالی درباره جنبش دانشجویی با بیان اینکه جنبش دانشجویی به حد زیادی تحلیل رفته و فضا خیلی راحت و آزاد نیست و رعب و ترس در دانشجویان وجود دارد، تصریح کرد: « باید در جهت تغییر فضا تلاش کرد. این حالت ترس و رعب باید اصلاح شود و بخشی هم مربوط به خود دانشجویان است که باید ملاحظهکاری را کنار بگذارند و فعالتر شوند. مقدار زیادی از آن به حوادث سال ۸۸ برمیگردد و باید این فضا تغییر کند. افراط نیز نباید انجام بگیرد». در ادامه این نشست سؤالی در رابطه با بازداشت چند نفر از روزنامهنگاران پرسیده شد که مطهری در پاسخ گفت: «من با اصل بازداشت در صورت وجود مستندات مخالف نیستیم اما وقتی وزارت اطلاعات داریم نباید جای دیگر این کار را بکند. رئیسجمهور هم میتواند بهعنوان رئیس قوه مجریه و مجری قانون اساسی، طبق قانون اساسی اخطارهایی را بدهد».
http://www.sharghdaily.ir/News/80107
ش.د9404689