صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵  ، 
کد خبر : ۳۷۱۰۲۲

چرا الهام علی‌اف خواستار برکناری عاملی شد؟

واکنش غیرمنطقی و حساس الهام علی‌اف به اتفاقی کوچک و غیررسمی، نشان‌دهنده غلبه هیجان او بر سیاست‌ورزی در مدیریت روابطش با ایران است. اما آنچه مسلم است، حمایت مردم و چهره‌های شاخص کشور از شخصیت‌هایی مثل سیدحسن عاملی است که بااخلاق، شجاعت و درایت، از منافع ملی کشور دفاع می‌کنند.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی

مواضع عاملی درباره روابط ایران و آذربایجان بر پایه دفاع از منافع ملی ایران بوده است. انتقادات صریح او از نزدیکی باکو با رژیم‌صهیونیستی، بی‌تردید برای الهام علی‌اف ناخوشایند بوده و بخشی از علت ستیز‌های علی‌اف علیه وی همین است.

در این میان، رسانه‌های خارجی و برخی محافل در جمهوری آذربایجان، با استفاده از سخنان یک فرد عادی در مسجد اعظم اردبیل، تلاش کردند افکار عمومی را تحریک کرده و شکافی در روابط تهران و باکو ایجاد کنند. اما حقیقت این است که تأثیرگذاری سیدحسن عاملی نه‌تن‌ها در اردبیل بلکه فراتر از آن، الهام علی‌اف را به واکنش‌هایی واداشته که از حدود دیپلماسی حرفه‌ای فاصله دارد. باوجود این فشارها، وی بر اهمیت احترام و اخلاق اسلامی تأکید دارد و می‌گوید حتی در مواجهه با توهین‌های سنگین، ما از اصول اخلاقی و اسلامی خود خارج نشده‌ایم و نخواهیم شد.

تهران همیشه بر سیاست حسن همجواری تأکید داشته و مواضع امام‌جمعه عاملی نیز چیزی جز تقویت دوستی میان مردم ایران و آذربایجان نبوده است. برخلاف ادعا‌های علی‌اف، سخنان عاملی نه در جهت تفرقه، بلکه در راستای روشنگری و دفاع از منافع ملی ایران بیان شده است.

واکنش غیرمنطقی و حساس الهام علی‌اف به اتفاقی کوچک و غیررسمی، نشان‌دهنده غلبه هیجان او بر سیاست‌ورزی در مدیریت روابطش با ایران است. اما آنچه مسلم است، حمایت مردم و چهره‌های شاخص کشور از شخصیت‌هایی مثل سیدحسن عاملی است که بااخلاق، شجاعت و درایت، از منافع ملی کشور دفاع می‌کنند. احسان موحدیان، معتقد است جمهوری آذربایجان تحت‌تأثیر اسرائیل قرار دارد و این تأثیرات در رفتار‌های آذربایجان علیه شیعیان و ایران مشهود است. در این راستا، وی تصریح کرد آذربایجان پهپاد‌های اسرائیلی را پناه می‌دهد تا از خاک آذربایجان به سمت نطنز حرکت کرده و علیه تأسیسات هسته‌ای ایران فعالیت کنند، یا در ترور دانشمندان هسته‌ای ایران مشارکت دارند. موحدیان این اقدام را نشان‌دهنده عمق نفوذ اسرائیل در سیاست‌های آذربایجان دانست و تأکید کرد که «آیت‌الله عاملی از همان زمان نسبت به این نفوذ و خطرات آن هشدار داده بود.» این مواجهه عاقلانه و بابصیرت در مواجهه با سیاست‌های غیر مستقلانه آذربایجان باعث شده است که علی‌اف اکنون درخواستی غیرمنطقی از ایران را مطرح کند. در ادامه متن کامل گفت‌وگوی این کارشناس مسائل قفقاز با «فرهیختگان» را که در آن به چرایی اتخاذ مواضع ضدایرانی از جانب حاکمان آذربایجان و نیز شیوه مواجهه با این رویکرد پرداخته شده است از نظر می‌گذرانید.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات