صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۲  ، 
کد خبر : ۳۷۱۴۷۰

فرمان‌های بحران زا!

نباید فراموش کرد نوع کارایی فرمان اجرایی در حداقل ها می باشد به همین دلیل وقتی تعداد آنها افزایش یابد با برخی از اصول قانونی اجرایی تلاقی پیدا می‌کند و چالش های حقوقی و بحران ایجاد می‌کند و باید توجه داشت که افول قدرتی مانند آمریکا را نمی‌شود با چند فرمان اجرایی احیا کرد بلکه به نوعی این فرآیند را تشدید می‌کند.
پایگاه بصیرت / دکتر رضا صارمی

 

بالاخره بعد از هیاهو فراوان، روز اول بهمن ماه مراسم تحلیف دونالد ترامپ در ساختمان کنگره برگزار شد، مراسمی که به علت سرمای شدید بر خلاف روند مرسوم در فضای بارز انجام نشد، اما با هزینه دویست و چهل میلیون دلار گران ترین مراسم تحلیف تاریخ آمریکا نام گرفت.

 بیش از هشت هزار نیروی امنیتی کنترل مراسم را به عهده داشتند، ترامپ در این مراسم طولانی ترین سخنرانی یک رییس جمهور در پنجاه سال اخیر را انجام داد، نکته مهم این سخنرانی به صورت واضح خودشیفتگی شدید او بود، چنانکه  ترامپ برقراری آتش بس در غزه را به نام خود زد و قول انجام اقداماتی را داد که بخشی از آنها انجام پذیر نیست و بخشی هم منجر به تقابل آمریکا در سیاست خارجی می‌شود.

او ده ها  فرمان اجرایی را اعلام کرد که اصولا از حیث حقوقی فرمان اجرایی در موارد استثنایی باید به کار رود و اصل تفکیک قوا را در امریکا به چالش می‌کشد.

در این باره نباید فراموش کرد نوع کارایی فرمان اجرایی در حداقل ها می باشد به همین دلیل وقتی تعداد آنها افزایش یابد با برخی از اصول قانونی اجرایی تلاقی پیدا می‌کند و چالش های حقوقی و بحران ایجاد می‌کند و باید توجه داشت که افول قدرتی مانند آمریکا را نمی‌شود با چند فرمان اجرایی احیا کرد بلکه به نوعی این فرآیند را تشدید می‌کند.

 نکته جالب در سخنرانی ترامپ این بود که او بارها اعلام کرده بود در اولین قدم تعرفه های واردات بر کالاهای چین را 60 درصد افزایش می‌دهد و بقیه کشورها را 10 درصد، ولی درسخنرانی او هیچ اشاره‌ای به تعرفه ها نگردید، در مورد برنامه هسته‌ای ایران هم هیچ سخنی نگفت!

دونالد ترامپ در صدور فرمان های اجرایی خود سعی کرده است که تنش‌های اقتصادی ایجاد نکند و بعد تبلیغی آن خیلی پررنگ تر بود، فرمان‌هایی مانند عفو شورشیان ششم ژانویه، تغییر نام خلیج مکزیک و رشته کوه دنالی، خروج آمریکا از پیمان آب و هوای پاریس، خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی، حذف اپلیکیشن موبایل ویژه مهاجران، اعلام کارتل‌های مواد مخدر در مکزیک به عنوان سازمان تروریستی و اخراج بیش از هزار کارمند دولت فدرال از جمله این فرمان‌ها بود

او در موارد اقتصادی فقط اقدام به تهدید کرده است مثلا در مورد بریکس گفته است اگر آنها قصد جایگزین کردن دلار را داشته باشند بر علیه آنها تعرفه صد درصدی اعمال می‌کند! اعضای اصلی بریکس روسیه و چین هستند تعرفه 60درصدی بر علیه چین و تعرفه 100درصدی در قالب بریکس حداقل بر علیه چین منجر به جنگ گسترده اقتصادی می شود!

کانادا نیز  اعلام کرده است در صورت افزایش تعرفه ها بر علیه این کشور کانادا هم به صورت متقابل 30 میلیارد دلار تعرفه بر کالاهای آمریکایی وضع می‌کند.

در مورد برنامه هسته‌ای ایران و سیاست آمریکا در منطقه به نظر می‌رسد که ترامپ خیلی برنامه مدونی ندارد «مایک والتس» مشاور امنیت ملی ترامپ هم گفته ظرف یک ماه آینده آمریکا برنامه خود را درباره ایران اعلام می‌کند،  شاید اخراج «برایان هوک» مسئول امور ایران در دولت اول ترامپ نشانه تغییر در مدل سیاست‌های ترامپ در ارتباط با ایران باشد؛ جالب اینجاست که هوک در حال حاضر مسئول تغییر تحول در وزارت خارجه آمریکا بود، او در دولت اول ترامپ در کنار افراد تندروی مانند مایک پمپئو جان بولتون و نیکی هیلی در اقدامات خصمانه علیه جمهوری اسلامی و پیشبرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران مشارکت فعال داشت.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات