مردی که از طریق داعش نتوانست بغداد را فتح کند، اینک از طریق سیاست میخواهد به بغداد برگردد' این توییتی است که درباره بازگشت 'خمیس خنجر' سیاستمدار عراقی معروف به داشتن گرایشهای بعثی و همپیمانی با عربستان سعودی، در بغداد در فضای مجازی دست به دست میشود.
به گزارش بصیرت، شبکه خبری الجزیره قطر که مدتی است اختلافاتش با عربستان سعودی و امارات خیلی از اسرار پشت پردههای تروریسم را در عراق وسوریه افشا کرده، 'از خنجر به عنوان سرمایه داری یاد کرده که اندیشه رهبری عربهای سنی عراق را در سر میپروراند. '
** بازگشت خنجر به عراق شگفتی انتخاباتی
این شخصیت سیاسی عراق، چهارشنبه شب در صفحه شخصی اش در توییتر اعلام کرد که 'به بغداد آمده است تا شروع مرحله جدیدی را سازندگی و توسعه در عراق اعلام کند. '
او که تا همین چندی قبل به اتهام حمایت از تروریسم، تحت پیگرد دستگاه قضایی عراق بود، براساس گزارش هایی، اتهامات مربوطه به دلایل نامعلومی از وی ساقط شد و به موجب آن توانست خود را برای چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق در ۲۲ اردیبهشت ماه گذشته، نامزد کند.
'ظافر العانی' عضو فهرست انتخاباتی خمیس خنجر موسوم به 'القرار' در ایام تبلیغات انتخاباتی، همین چند هفته قبل گفت که فهرست انتخابی القرار میخواهد، خمیس خنجر را به عنوان رییس جمهوری آینده عراق معرفی کنند.
او برای اولین بار فاش کرد که القرار درصدد تغییر در رویه توزیع پستهای مهم حکومتی است و به جای اینکه ریاست پارلمان سهم عربهای سنی و ریاست جمهوری سهم کردها باشد، میخواهد ریاست جمهوری، سهم عربهای سنی شود.
خمیس خنجر در کوران جنگ با گروه تروریستی و در ایامی که داعش در پشت درهای بغداد بود، آشکارا و به کرات از این گروه تروریستی حمایت کرد و بعدها در شبکههای خبری بین المللی و عربی منطقه به صراحت اعتراف کرد که از داعش حمایت کرده است.
خنجر همچنین فاش ساخت که داعش یک طرح بین المللی – منطقهای برای براندازی دولت شیعی در عراق بوده و او با حمایت برخی از کشورهای عربی و آمریکا از گروه تروریستی داعش حمایت کرده و همه مایحتاج عناصر جنگجوی داعش را برای آنها فراهم کرده است.
مردی از 'داعشهای سیاسی' که تا دیروز حامی داعش بوده اکنون به دنبال پست ریاست جمهوری این کشور است، این شاه بیت انتقاد برخی کارشناسان عراقی از چیزی است که از آن به عنوان تناقضات در روند سیاسی عراق یاد میکنند.
این درحالیست که پارهای دیگر از کارشناسان معتقدند که عراق برای خروج از بحران عمیق سیاسی و مشکلات امنیتی، چارهای جزء تن دادن به یک آشتی ملی واقعی ندارد که بر مبنای آن تمامی نیروهای اپوزیسیون، در عراق اجازه فعالیت سیاسی درچارچوب قانون داشته باشند.
به باور آنها، خمیس خنجر هم به عنوان یک شهروند عراقی از این قاعده مستثنا نیست هرچند در برهه شرایط غبارآلود یورش داعش به عراق، خنجر نیز مانند بسیاری از سیاسیون، دچار اشتباه در قرائت سیاسی خود از اوضاع عراق شده بود.
روی همین اصل گزارشها حاکیست که در بدو ورود خمیس خنجر یکی از رهبران سیاسی معروف شیعه از او استقبال کرده و برای او ضیافت افطار ترتیب داده است تا به این وسیله شروع مرحله جدیدی از تاریخ عراق اعلام شده باشد.
رسانه و شبکههایی که این گزارش را منتشر کرده اند، نام این رهبر سیاسی عراقی را فاش نکرده اند.
در همین راستا مقتدا صدر رهبر جریان صدر و حامی فهرست انتخاباتی 'سائرون' که بیشترین رای را در انتخابات اخیر پارلمانی به دست آورده است، در توییتی و بطور غیر مستقیم یکی از فهرستهای مورد نظر سائرون جهت تشکیل ائتلاف بزرگ پارلمانی را، فهرست انتخابی خمیس خنجر (القرار) نامیده است.
خمیس خنجر نیز به همان شیوه نگارشی مقتدا صدر، بلافاصله در توییتی از این ائتلاف سیاسی استقبال کرده است هر چند در جمله بندی توییت مقتدا صدر و جریانهای سیاسی که او برای ائتلاف جدید مدنظر خود بیان کرده بود، تغییراتی داده و برخیها را حذف و جریانات دیگر سیاسی را به آن اضافه کرده بود.
به هر روی بازگشت خنجر به عراق بعنوان یکی از شگفتیهای انتخابات اخیر پارلمانی در این کشور تلقی شده است.
** شناسنامه سیاسی خنجر
خنجر مردی که این روزها در صحنه سیاسی عراق مطرح است در واقع از انتخابات ۲۰۱۰ که فهرست انتخاباتی 'ایاد علاوی' معاون رییس جمهوری، مطرح شد، نام او به عنوان پدرخوانده آن ائتلاف انتخاباتی و حامی مالی آن مطرح شد.
در آن زمان خنجر در امارات متحده عربی به سر میبرد و طی چند دیدار بین او و علاوی، خنجر تامین مالی تبلیغات فهرست انتخابی الوطنیه را پذیرفت و در آن انتخابات ایاد علاوی از حیث آراء، بیشترین رای را کسب کرد، اما جریان سیاسی شیعه در آن زمان، با تشکیل ائتلاف بزرگ پارلمانی توانستند، بدون حضور علاوی و ائتلاف وی دولت را تشکیل دهند.
از آن زمان نام خنجر به طور مرتب در صحنه سیاسی عراق مطرح شده و همواره نام او به عنوان متحد محور سعودیها مطرح بوده است