سیاسی >>  سیاسی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴  ، 
کد خبر : ۳۷۲۲۸۶

افتتاح ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه در سیرجان/ وقتی جوانان ایرانی گل می‌کارند

چهار پروژه بزرگ معدنی، گردشگری و گازرسانی منطقه گل‌گهر روز شنبه با اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان درحالی در سفر رییس جمهور به شهرستان سیرجان و همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر به بهره‌برداری رسید که این پروژه ها گوشه هایی از باور جوانان و متخصصان ایرانی را به تصویر کشید.

این چهار طرح بزرگ اقتصادی شامل کارخانه احیای مستقیم مگامدول طوبی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، کارخانه احیای مستقیم شماره ۲ شرکت جهان فولاد سیرجان, دهکده گردشگری گُهرپارک و خط انتقال گاز ارسنجان به شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در مجموع با اعتبار ۲۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود.

سخنان رییس جمهور، استاندار کرمان و نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس در افتتاح این طرح ها را در لینک های زیر مطالعه کنید:

اما مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان نیز در این مراسم با بیان اینکه گل گهر افتخار نظام است و ۳۰ درصد ذخیره کنسانتره معدنی کشور را دارد گفت: در تولید کنسانتره رتبه یک، تولید گندله رتبه اول، آهن اسفنجی رتبه دوم و در تولید شمش و فولاد رتبه هفت کشور را داریم.

ایمان عتیقی تصریح کرد: این شرکت نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش تولید داشته و در صادرات نیز با افزایش ۱۲۶ درصدی نقش مهمی در ارز آوری برای کشور ایفا کرده است.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان اظهار داشت: همچنین با افتتاح طرح های مختلف در سال گذشته ۱۰ هزار نفر اشتغال‌زایی داشتیم.

وی ادامه داد: در افق ۱۴۱۰ در ۶ محور برنامه ریزی کرده ایم که جزو پنج شرکت بزرگ معدنی و فلزی دنیا باشیم.

عتیقی بیان کرد: در هشت ماه ابتدایی امسال ۱۲ پروژه به ارزش ۴۰ همت در شرکت گل گهر افتتاح شده است که برای سال آینده نیز ۱۶ پروژه با اعتبار ۱۲۰ همت در برنامه داریم.

رشد سهم آهن اسفنجی به ۲۰ درصد

وی بیان کرد: با افتتاح پروژه های امروز این شرکت سهم گل گهر در تولید آهن اسفنجی کشور از ۱۲ درصد به ۲۰ درصد افزایش پیدا می کند.

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان تاکبد کرد: به نیروهای بومی بها بدهیم و سقف شیشه ای را برای پیشرفت جوانان برداریم.

معاون اجرایی رییس جمهور، رییس دفتر رییس جمهور، وزرای صمت، اقتصاد و میراث فرهنگی، دکتر پزشکیان را در این سفر-پروژه همراهی می کردند.

مختصات پروژه ها

ابرپروژه هایی که امروز افتتاح شد، در بخش های مختلف کارکرد داشت که به همت متخصصان ایرانی به سرانجام رسیده اند.

کارخانه احیای مستقیم (مگامدول طوبی) با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن آهن اسفنجی به بهره برداری رسید.

کارخانه احیای مستقیم یا مگامدول شماره سه به همراه زیرساخت‌های لازم یکی از این چهار طرح و متعلق به شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر است که در راستای تامین آهن اسفنجی مورد نیاز داخل کشور و کمک به صادرات محصولات در زنجیره فولاد، با استفاده از آخرین فناوری روز دنیا (میدرکس) طراحی و احداث شده که قابلیت تولید ۲ محصول آهن اسفنجی سرد و گرم را دارد.

میزان سرمایه گذاری برای اجرای این طرح توسعه‌ای در منطقه معدنی گل گهر سیرجان که ذخیره کانسار سنگ آهن این منطقه در ۶ آنومالی مجزا، حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن تخمین زده شده، ۹۰ هزار میلیارد ریال اعلام شد که ۲۴۰ نفر اشتغال مستقیم و ۴۸۰ نفر اشتغال غیرمستقیم داشته است.

پیش از این کارخانه احیای مستقیم مگامدول گوهر در سال ۱۳۹۵ با هدف تولید سالانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و کارخانه احیای مستقیم مگامدول کوثر با هدف تولید سالانه ۲ میلیون تن آهن اسفنجی به روش میدرکس، در سال ۱۳۹۷ توسط این شرکت در منطقه گل گهر راه اندازی شده و مگامدول طوبی، کارخانه احیای شماره سه است.

محصول این واحد مگامدول، آهن فلزی است که در واحدهای فولادسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با فناوری روز براساس سیستم با قابلیت‌های شارژ برای طرح‌های توسعه آتی و با هدف حداکثری بهره وری و کاهش مصرف انرژی و مواد مصرفی مانند نسوز و الکترود کارخانه فولادسازی طرح توسعه، همچنین قابلیت تولید آهن اسفنجی سرد برای پشتیبانی از تامین خوراک واحد فولادسازی موجود در زمان توقف کارخانه‌های مگامدول گوهر و کوثر، طراحی و احداث شده است.

کارخانه تولید آهن اسفنجی

کارخانه احیای مستقیم تولید آهن اسفنجی نیز با سرمایه گذاری ۶۵ هزار میلیارد ریال امروز افتتاح شد.

کارخانه احیای مستقیم شماره ۲ شرکت جهان فولاد سیرجان یکی از این طرح‌هاست که از سال ۱۴۰۰ با ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال، اجرا و امروز با حضور رییس جمهور رسما افتتاح شد.

این کارخانه در راستای تامین آهن اسفنجی مورد نیاز داخل کشور و کمک به صادرات محصول در زنجیره فولاد، طراحی و احداث شده است که بهره برداری از آن برای ۱۶۰ نفر اشتغال مستقیم و ۲۵۰ نفر اشتغال غیرمستقیم دارد.

شرکت جهان فولاد سیرجان از اولین شرکت‌های منطقه گل گهر است که بهمن سال ۱۳۸۸ تاسیس شد و از ورود گندله تا خروج میلگرد، در تکمیل زنجیره تولید فولاد منطقه نقش دارد.

فعالیت تولیدی این شرکت از تولید آهن اسفنجی در کارخانه احیای مستقیم شماره یک در سال ۱۳۹۳ شروع شد و در اقدامات توسعه‌ای، ۲ پروژه ساخت کارخانه‌های احیای مستقیم ۲ و احیای مگامدول را در دست انجام داشته است.

خط انتقال گاز

خط انتقال ۲۴ اینچ گاز منشعب از خط ارسنجان - پاریز به منطقه گل گهر سیرجان نیز با حضور رییس جمهور به بهره برداری رسید.

خط انتقال گاز ارسنجان در استان فارس به منطقه گل گهر در غرب استان کرمان با سرمایه گذاری ۲۳ هزار میلیارد ریال و با ظرفیت ۷۰۰ هزار متر مکعب در ساعت احداث شده که ۱۵ نفر اشتغال مستقیم و ۲۵ نفر اشتغال غیرمستقیم داشته است.

انتقال حداکثر ۷۰۰ هزار متر مکعب گاز طبیعی در ساعت برای تامین گاز مصرفی منطقه گل گهر، تامین گاز نیروگاه سیکل ترکیبی و فولادسازی شرکت‌های منطقه گل گهر به طول تقریبی ۱۰۰ کیلومتر، از اهداف این طرح اعلام شده است.

افتتاح دهکده گردشگری

دهکده گردشگری گهرپارک نیز با سرمایه گذاری ثابت ۳۰ هزار میلیارد ریال به بهره برداری رسید. این مجموعه با کاربری گردشگری و تفریحی برای ۷۵۰ نفر اشتغال مستقیم و هزار نفر اشتغال غیرمستقیم دارد.

دهکده گردشگری در راستای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در جنوب کشور و ارتقای سطح فرهنگ گردشگری جامعه، با مساحت تقریبی ۵۷۰ هکتار در کنار قطب معدنی و صنعتی کشور با امکاناتی از جمله بزرگترین پارک آبی، مجموعه حیات وحش، طولانی ترین بند سره و قطار وحشت، بزرگترین سرسره خشک، دریاچه و آبشار مصنوعی، شهربازی مسقف، واحدهای اقامتی و زمین‌های مختلف ورزشی احداث شده است.

منطقه معدنی گل گهر با داشتن معادن غنی از سنگ آهن به عنوان یکی از قطب‌های فعال معدنی، صنعتی در خاورمیانه است که این ذخایر معدنی در استان کرمان و ۵۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سیرجان قرار دارد.

شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌ گهر سال ۱۳۹۱ در منطقه گل‌ گهر تاسیس شد و چشم‌انداز آن، تکمیل زنجیره فولادسازی و رسیدن به تولید سالیانه ۶ میلیون تن آهن‌ اسفنجی، سه میلیون تن اسلب ضخیم و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاست.

شرکت‌های مختلفی در قالب گروه معدنی و صنعتی گل گهر در این منطقه فعالیت دارند و طی سالیان گذشته با توجه به نیاز کارخانه‌های فولادسازی کشور به کنسانتره سنگ آهن، افزایش ظرفیت خطوط موجود و راه اندازی خطوط جدید همواره در دستور کار بوده و چشم انداز منطقه گل گهر، تکمیل زنجیره تولید از معدن تا محصول نهایی است.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات