روزنامه کیهان **
دولت زنگ خطر افزایش تورم را میشنود؟
با رکورد تازه پایه پولی در کشور، زنگ خطر افزایش تورم به صدا درآمده است.
وبسایت مشرق در گزارشی نوشت: بانک مرکزی با تأخیری چند ماهه، آمار پایه پولی در آذر ماه سال گذشته را منتشر کرد که نشان میدهد چاپ پول تورمزا از ابتدای دولت یازدهم به بیش از 46 هزار میلیارد تومان رسیده است.
براساس آمارهای بانک مرکزی، حجم پایه پولی در ابتدای دولت یازدهم (مرداد ماه 1392) بالغ بر 96 هزار میلیارد تومان بود که در 26 ماه عمر این دولت به نزدیک 143 هزار میلیارد تومان رسیده است.
مسئولان ارشد دولت، خصوصاً رئیس جمهور، همواره دولت قبل را بابت افزایش پایه پولی مورد انتقاد قرار دادهاند و روحانی بارها اعلام کرده که افزایش پایه پولی در دولت وی، میوه ممنوعه است.
به عنوان نمونه، بهمن ماه سال گذشته حسن روحانی در مجمع عمومی بانک مرکزی از عدم افزایش پایه پولی در دولت یازدهم به عنوان یک موفقیت بزرگ یاد کرد و گفت: از روز اول هر وزیری اگر خواسته است به سمت پایه پولی تعرض کند، من در دولت ایستادهام و گاهی وقتها اوقات تلخی نیز کردهام و نگذاشتهام از پایه پولی برای اهدافی که مد نظر داشتهاند استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه باید مراقب رشد پایه پولی باشیم، تصریح کرد: آن وقت که رشد نقدینگی براساس رشد پایه پولی اتفاق میافتد، نگرانی ایجاد میشود؛ البته ضریب فزاینده مشکلساز نیست اما باید مراقب رشد پایه پولی باشیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: هر وقت ناچار شدهایم که بانک مرکزی برای یک ماه بخشی را یاری کند، بلافاصله بعد از یک ماه من به آن دستگاه فشار آوردهام که پول را برگردانند تا فضا آرام باشد.
با این حال، به نظر میرسد آمار و اطلاعات واقعی به روحانی داده نمیشود که او تصور میکند در دولت یازدهم، پایه پولی رشد چندانی نکرده است.
لازم به ذکر است در 8 سال دولت قبل مجموعاً پایه پولی کشور 80 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که نیمی از آن صرف تکمیل نزدیک به 2 میلیون واحد مسکن مهر شد.
اما در دولت فعلی، تزریق اعتبار از کانال پایه پولی به مسکن مهر با توجیه ممنوع بودن افزایش پایه پولی، متوقف شد تا صدها هزار واحد مسکونی مهر همچنان نیمه کاره باقی بماند و متأسفانه اعتراض برخی مالکان این واحدها در این 2 سال به جایی نرسید.
حال باتوجه به آمار بانک مرکزی مبنی بر افزایش 46 هزار میلیارد تومانی پایه پولی در دولت است، ضمن آن که ادعای ممنوع بودن افزایش پایه پولی در این دولت رنگ باخته، ضروری است مسئولان اقتصادی پاسخ دهند 46هزار میلیارد تومان فوق را کجا خرج کردهاند؟
گزارش نیویورک تایمز از شاکی شدن سرسختترین مدافعان رابطه با آمریکا
روزنامه نیویورک تایمز نوشت حکم مصادره 2 میلیارد دلار از اموال ایران، همه را در این کشور از جمله حامیان روابط با واشنگتن را به اعتراض واداشت.
نیویورک تایمز با اشاره به نامه اعتراض محمد جواد ظریف به دبیرکل سازمان ملل نوشت: اینکه ظریف این نامه را نوشته حائز اهمیت است، از جمله به این دلیل که او جزو سرسختترین مدافعان بهبود روابط با ایالات متحده بوده است. «هم ظریف و هم جان کری جزو معماران ارشد توافق برجستهای بودند که در ماه جولای برای محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران در برابر کاهش تحریمهای اقتصادی ایران، به دست آمد. هر دو طرف ابراز امیدواری کردند که این توافق به بهبود روابط دیپلماتیک منجر شود.»
مقامات ایرانی این اقدام را که ناقض اصل مصونیت حاکمیتی کشورهاست، «دزدی آشکار» توصیف کرده و وعده دادهاند که از مسیر مراجع بینالمللی، این مبلغ را بازگردانند.
نیویورک تایمز تأکید کرد: در ایران همه حتی مدافعان سفت و سخت توافق هستهای از برداشت دو میلیارد دلار از داراییهای ایران خشمگیناند.
در گزارش نیویورک تایمز با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع کارگران آمده است: آیتالله «علی خامنهای» رهبر عالی ایران در سخنانی آمریکا را «نیرنگباز و غیرقابل اعتماد» معرفی کرد. رهبر عالی ایران همواره تأکیدش بر این بوده است که «آمریکا همیشه میخواهد به ایران نارو بزند... باقی ماندن محدودیتهای مالی ایران بخوبی این فرض را ثابت میکند.»
آیتالله خامنهای تصریح کرد: «آمریکا همیشه کارش حقهبازی و فریبکاری است. آنها روی کاغذ مینویسند که بانکها میتوانند با ایران همکاری داشته باشند، اما در عمل در واقع دارند ایرانهراسی میکنند تا هیچ کس نتواند با ایران تجارت کند.»
روایت نیویورکتایمز از غلط زیادی عربستان
روزنامه نیویورکتایمز تصریح کرد عربستان تقلا میکند با ایران در عرصههای مختلف درگیر شود اما هرگز به هماوردی مقابل ایران نیست.
این روزنامه مینویسد: سعودیها بیش از حد خود را بزرگ و قدرتمند شمردهاند و دارند بیگدار به آب میزنند. آنها هرگز نمیتوانند مقابل ایران بایستند. عربستان هرگز در بعد نظامی قادر به شکست دادن ایران نیست.
نیویورکتایمز افزود: عربستان نه از حیث نیروی انسانی این ظرفیت را دارد؛ نه تخصص لازم را دارد و نه همچون ایران یک شبکه وسیع از نیروهای نیابتی تحت امرش قرار دارند. عربستان در داخل هم ابدا قادر به اجرای موفق اصلاحاتی نیست که برنامهریزی کرده است حتی اگر مثل گذشته این پادشاهی در منازعات منطقهای آتش بیار معرکه باشد.
در ادامه این تحلیل خاطر نشان شده است: کاخسفید اعلام کرده است در صورت تصویب طرح کنگره برای گرفتن غرامت قربانیان حادثه 11 سپتامبر از عربستان، این طرح را وتو خواهد کرد. سعودیها از عقبنشینی نیروهای آمریکایی از عراق در پایان سال 2010 و انتصاب «نوریالمالکی» شیعه طرفدار ایران به مقام نخستوزیری عراق سخت ناراحتاند.
نیویورکتایمز نوشت: سعودیها در سوریه علیه دولت «بشار اسد» از نیروهای جهادی پشتیبانی میکنند و در یمن یک جنگ هوایی را علیه شورشیان حوثی در پیش گرفتهاند. در جبهه رویارویی با ایران هم، سعودیها به جنگ با نیروهای نیابتی ایران هم قانع نشدند و ژانویه امسال تمام روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کردند. این ماجرا بعد از اعدام یک روحانی شیعه مذهب در عربستان رخ داد. اما هم سعودیها و هم غیرسعودیها از فلج ماندن تصمیمهای سیاسی عربستان گلایه دارند. حال گلایهها از تغییرات ناگهانی و نامنظم هم مطرح است.
نیوریورک تایمز اضافه کرد: تمام تصمیمسازیهای سیاسی عربستان فقط منجر به هرچه بیثباتتر شدن منطقهای شده است که خود همچنان آشوبزده است و پرتلاطم. همین خلقیات در داخل هم گریبان حاکمان عربستان را گرفته است. آلسعود، به زیبایی میداند که باید اقتصادش را دستخوش تحول و تنوع کند اما همه اینها اقداماتی است که هرگز نمیتوان خوشبین بود ریاض استعدادهای لازم برای انجام موفق آن را داشته باشد.
نیویورکتایمز در پایان تصریح کرد: آرزوی قابل درک پادشاهی سعودی برای ارتقای جایگاه ژئوپولتیک و خودمختاری اقتصادی تا حد زیادی مبالغهآمیز است.
تسلط شیعیان در یمن زنگ خطر برای اسرائیل است
یک روزنامه صهیونیستی تأکید کرد تسلط شیعیان حوثی بر یمن، زنگ خطر را برای اسرائیل به صدا درآورده است.
روزنامه تایمز اسرائیل در تحلیلی خاطرنشان کرد: تسلط شورشیان شیعه حوثی بر مناطقی از یمن بسیار خطرناک است و این موضوع نه تنها عربستان و کشورهای متحد عربی ریاض، بلکه تلآویو را نیز نگران کرده است. اگر حوثیها بتوانند کنترل خود را بر جنوب شبه جزیره عربستان تقویت کنند، میتوانند برای اسرائیل خطرهای زیادی ایجاد کنند.
این روزنامه میافزاید: اگر یمن همانند لبنان به جولانگاهی برای ایران تبدیل شود، آن وقت میتوان گفت که عربستان، اردن، مصر، سودان، اریتره و جیبوتی نیز در تیررس مستقیم سیاستهای جاهطلبانه ایران قرار خواهند گرفت. حتی اگر هر یک از این کشورها بخواهند با اسرائیل برای برطرف کردن این خطر همکاری کنند، این سناریو و تهدید پابرجا خواهد ماند.
تایمز اسرائیل نوشت: ایران مدتهاست که در فکر نفوذ به یمن و جنوب عربستان است و در همین ارتباط پیوسته از حوثیها که از سال 2004 با دولت مرکزی یمن در حال جنگ بودهاند، حمایت کرده است. حوثیها شیعههایی از شاخه زیدیه هستند که همچنین به شیعیان پنج امامی که فقط به پنج امام اول پس از حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام ایمان دارند.
تکذیب دخالت دولت در انتخابات و اسناد کیهان
روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری با ارسال توضیحی اعلام کرد دولت در ستاد انتخابات اصلاحطلبان نمایندهای ندارد.
در توضیح ارسالی روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری که در واکنش به خبر ویژه روز شنبه 10 اردیبهشت ارائه شده آمده است:
جناب آقای شریعتمداری
مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
سلام علیکم؛
در پی خبر منتشره در شماره 21331 مورخ 95/2/11 آن روزنامه و باعنوان «دولت در ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان نماینده داشت»؛ بدینوسیله اعلام میدارد که «دولت نه در این ستاد و نه در هیچ یک از ستاد انتخاباتی نمایندهای نداشته و ندارد.»
مقتضی است دستور فرمایید جوابیه مذکور وفق شرایط مندرج در قانون مطبوعات و در شماره فردا دوشنبه مورخ 95/2/13 آن روزنامه چاپ گردد.
روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری
یادآور میشود سهیلا جلودارزاده از اعضای فهرست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم در مصاحبه با روزنامه آرمان که عیناً در کیهان منتشر شد تأکید کرده بود: «کسانی مانند مطهری، جلالی و نعمتی به دلیل داشتن مشی معتدل در تعامل با دولت تدبیر و امید بودند و به همین دلیل از قرابت زیادی با جریان اصلاحات برخوردار بودند. البته دولت آقای روحانی در شورای عالی سیاستگذاری نماینده داشت. آقای مرتضی بانک این مسئولیت را برعهده داشتند».
این اظهارات در حالی بود که بنابر برخی گزارشها برخی وزرای دولت نیز علنا در انتخابات نقشآفرینی میکردند. به گفته کاظم جلالی، ثبتنام وی در تهران با پیگیری و اصرار جهانگیری و وزرای ارتباطات، اطلاعات و کشور انجام شد.
بیخبری روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری از نقشآفرینی برخی اعضای ارشد دولت در ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان در حالی است که مرتضی بانک دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه و معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری با حکم نهاوندیان در این ستاد مشغول فعالیت بود. دبیر کل اعتدال و توسعه آقای نوبخت سخنگوی دولت است.
جالب اینکه آقای مرتضی بانک 21 اسفند 94 در مصاحبه با روزنامه ایران و در اثبات نقش این حزب در انتخابات و در بستن فهرست موسوم به فهرست امید ائتلاف با اصلاحطلبان گفته است: «شورای اصلاحات بعد از مذاکراتی، به این نتیجه رسید که برای فرآیند وحدت و انسجام، سه نماینده معرفی کند که آقایان موسوی لاری، مرعشی و رهامی از طرف دوستان تعیین شدند و از طرف حزب اعتدال و توسعه و حامیان دولت نیز من، آقای واعظی و آقای ترکان تعیین شدیم.»
واعظی وزیر ارتباطات و ترکان مشاور ارشد روحانی است.
مرتضی بانک در این مصاحبه با بیان اینکه «در این میان به اصولی پایبند شدیم که تدوین این اصول هم به تیمی که از سوی شورای اصلاحات تعیین شده واگذار شده»، به همکاری موازی با لاریجانی و کاظم جلالی اشاره میکند و میگوید: «ما جلسه و مذاکره داشتیم، هم با آقای لاریجانی و هم با آقای جلالی. با آقای جلالی به عنوان نماینده ایشان ارتباط مستمر داشتیم و جلسات مختلفی برگزار کردیم. تقریباً به همان میزانی که با اصلاحطلبان جلسه داشتیم، با این طرف هم جلساتی را برقرار کرده و همفکری میکردیم.»
پیش از این کاظم جلالی ضمن سخنانی در جمع حامیان خود در شاهرود تصریح کرده بود که مقدمات نامزدی وی از تهران، به واسطه تماس و پیگیری آقایان جهانگیری، واعظی، علوی و رحمانی فضلی انجام شده است.
برخی مقامات دولتی از رئیس جمهور گرفته تا معاون اول، سخنگوی دولت و برخی وزرا ممنوعیتهای قانونی انتخابات را مراعات نکردند.
همچنین اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور و دبیر مناطق آزاد تجاری 13 بهمن 94 در مصاحبه با مجله کارگزارانی صدا تأکید کرد: ما قصد حمایت از سه گروه را داریم. اول اعضای حزب خودمان. حمایت از آنها اولین اولویت ما است. دوم نمایندگان فعلی مجلس که از جمله همراهان دولت هستند. (رهروان ولایت؟) ما اسم روی کسی نمیگذاریم. بالاخره یک عدهای هستند؛ همانها که در برجام نیز به ما کمک کردند. سومین گروه افراد معتدل جامعه هستند که شامل اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل میشوند. اینها نیز از همراهان دولت هستند و ما از آنها حمایت میکنیم.
اضافه میشود رئیس جمهور و وزیر اطلاعات نیز دو روز قبل از انتخابات در دو میتینگ انتخاباتی احزاب و گروههای همسو با دولت حضور داشتند.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
* رسانههای غربی توجه خاصی به ترکیب مجلس دهم نشان میدهند. فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: «میانهروهای طرفدار دولت روحانی 120 کرسی از 290 کرسی مجلس را در اختیار دارند و باقی کرسیها به طور برابر میان مخالفان برجام و نمایندگان مستقل تقسیم شده است.» این نشریه به موضوع ریاست مجلس دهم که این روزها در ایران موضوع مورد نظر فعالان سیاسی است نیز پرداخته و نوشته: «برخی تحلیلگران میگویند انتخاب دوباره لاریجانی، میتواند به دولت قدرت بیشتری در لابی با اصولگرایان بدهد، کارشناسان میگویند لاریجانی میتواند به دولت در پیاده کردن سیاستهایی کمک کند که بدون وجود او با مقاومت اصولگرایان روبرو میشود.»
* همزمان با عملیات ائتلاف سعودی در استان حضرموت در جنوب یمن؛ منابع آگاه گزارش دادهاند رئیسجمهور مستعفی یمن میخواهد 5 میلیون بشکه نفت خام بلوکه شده در جنوب یمن را بفروشد. روزنامه «العربی الجدید» چاپ قطر از قول یک منبع آگاه نوشت: حداقل 5 میلیون بشکه نفت خام آماده صادرات در بندر «راس عیسی» در استان حدیده (جنوب غرب یمن) و بندر «الضبه» در استان حضرموت (جنوب شرق یمن) وجود دارد که هادی قصد دارد از فروش آنها منابع مالی خود را تامین کند. بندر راس عیسی در استان حدیده تحت کنترل انصار الله، ارتش و کمیتههای مردمی یمن قرار دارد. گفته میشود خارج کردن بخشی از بشکههای نفت ذخیره شده در بنادر این منطقه یکی از موضوعاتی است که در گفتوگوهای میان انصارالله و کنگره مردمی یمن با هیات وابسته به عبدربه منصور هادی در چارچوب گفتوگوهای صلح یمن در کویت مورد مناقشه قرار میگیرد.
*********************************
روزنامه ایران**
استقبال روحانی از رکوردشکنی زنان
حسن روحانی رئیس جمهوری، پس از مشخص شدن نتایج مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با ارسال پیام توئیتری نوشت: «راهیابی 18 زن به مجلس یک رکورد است که امیدواریم نویدبخش فعالیت مؤثرتر زنان شایسته در همه عرصهها، چه در مجلس و چه در قوای دیگر باشیم.»
یک مقام امریکایی: روابط واشنگتن و تهران فعلاً عادی نمیشود
روزنامه «النهار» به نقل از یک مقام امریکایی که مسئول امور منطقه خاورمیانه است، مطلبی را با عنوان «برخی واقعیات در مورد روابط ایران و امریکا» منتشر کرد. در این مطلب آمده است: «باراک اوباما» رئیس جمهوری امریکا، قبل از پایان دوره خود در ژانویه، از ایران دیدار نخواهد کرد و نمیخواهد آنچه را که با کوبا اتفاق افتاد یعنی صلح پس از بیش از 50 سال بیگانگی و جدایی تکرار کند.
روابط دیپلماتیک قطع شده بین امریکا و ایران از سال 1979، به طور کامل یا بخشی از آن در دوران اوباما باز نخواهد گشت و دو کشور در هیچ سطحی، سفیر و نمایندگان دیپلماتیک رد و بدل نخواهند کرد، آن طور که با کوبا اتفاق افتاد. با وجود امضای توافق هستهای، روابط امریکا و ایران در دوران اوباما، به طور کامل عادی نخواهد شد و بین دو کشور روابط حسنه صورت نخواهد گرفت. در ادامه این مطلب آمده است که به طور کلی هدف اساسی توافق هستهای به امضا رسیده توسط ایران و امریکا و دیگر کشورها، عادیسازی روابط امریکا و ایران و بهبود آن نبوده است. کشورهای حوزه خلیج فارس مسئولیتی در قبال نبودن روابط عادی و بهبود یافته بین امریکا و ایران ندارند، بلکه اختلافات بزرگ و جدی بین دو کشور عامل این اوضاع است. روابط بین امریکا و ایران زمانی عادی خواهد شد که تهران سیاستهای خود در منطقه را به طور کامل تغییر دهد.
دولت امریکا دست از تحریمهایی که تاکنون به خاطر حمایت از تروریسم(!) و «حزبالله» اعمال کرده، برنخواهد داشت. اینها تحریمهایی هستند که مانع هرگونه روابط حسنه بین دو کشور میگردد.»
ارزش اموال داخلی بابک زنجانی چقدر است؟
غلامرضا مهدوی، وکیل شرکت نفت گفت: «اموال بابک زنجانی در داخل کشور، فقط یک ششم بدهیهای شرکت نفت را پوشش خواهد داد.» وی در پاسخ به این سؤال خبرگزاری «صدا و سیما» که شرکت نفت چه برنامههایی برای بازگشت اموال خارجی بابک زنجانی دارد، افزود: «از آنجایی که برخی از شرکای خارجی زنجانی اموال وی را در ترکیه غارت کردهاند، شرکت نفت با همکاری وزارت خارجه در تلاش است تا این اموال را پس بگیرد.» در این ارتباط اما رسول کوهپایهزاده، وکیل بابک زنجانی با رد اظهارات وکیل شرکت نفت گفت: «ادعای وکیل شرکت نفت درباره پوشش یک ششم بدهی نفتی موکلم از اموال داخلی، خلاف واقع است.»
وی با بیان اینکه «موکلم چیزی حدود 8 هزار میلیارد تومان بدهی نفتی دارد»، به خبرگزاری «صدا و سیما» گفت: «براساس اعلام رسمی معاون دادستان تهران در دادگاه، اموال داخلی موکلم تقریباً 2 هزار و 600 میلیارد تومان برآورد شده است.»
اصولگرایان نیازمند پوستاندازی هستند
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری پیرامون ارزیابی نتایج انتخابات مجلس تأکید کرد: میتوان به جرأت گفت مردم به خیلی از افراد و مسائل «نه» گفتند که از همین موضوع میتوان فهمید ملت به چه درک مهمی رسیدند. کمالالدین سجادی به «انتخاب» گفت: «ما اصولگرایان باید بپذیریم که در این انتخابات همچون انتخابات سال 92 شکست خوردیم که دلیل اصلیاش هم خود ما اصولگرایان بودیم که نتوانستیم با برنامه و طبق آن میثاقی که قبل از لیست بسته بودیم رفتار کنیم.»
به گفته وی، «اصولگرایی و اصولگرایان نیاز به یک پوستاندازی دارند و باید ببینیم کجای کار ما اشتباه بود که نتوانستیم رقیب خود را ببریم، رقیبی که بعد از مدتها به میدان آمده بود و راحت میتوانستیم شکستش بدهیم.» سجادی ادامه داد: «اصولگرایان واقعی ما، خودشان را کنار کشیدند که همین موضوع به بدنه اصولگرایی آسیب زد.»
*********************************
روزنامه خراسان **
پارس نیوز نوشت :
محمدرضا تاجیک از تئوریسین های جریان اصلاحات در جلسه ای اظهار داشته است: با اینکه بر این باورم آقای روحانی در چهار سال آینده هم رئیس جمهور خواهد ماند اما این دولت، عقبه اجتماعی وسیعی ندارد.وی افزوده است: روحانی نمی تواند آلترناتیوی برای جریان اصلاحات باشد. من دولت را دارای عقبه اجتماعی وسیع نمیبینم، دولت را دارای گفتمان مستقل نمیبینم.
دیپلماسی ایرانی مدعی شد :
یک منبع آگاه در وزارت خارجه به دیپلماسی ایرانی گفت: «واقعیت این است که مالکی و مقتدی صدر در حال حاضر مطابق با دستورالعمل ایران عمل نمی کنند...در مقابل گروه هایی که قبلا هماهنگ با توصیه های ایران عمل نمی کردند در حال حاضر به توصیه های ما گوش می کنند و تلاش دارند فضا را آرام نگه دارند...تحرکات عربستان در عراق افزایش یافته و این بار نقشه های تازه ای کشیده است ...عراق روزهای سختی را پیش رو دارد و پیش بینی می شود اوضاع سیاسی بدتر از وضعیت فعلی بشود.»
آنا مدعی شد:
امیری سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به این پرسش که «در دور اول انتخابات مجلس دهم چند اتوبوس در نزدیکی تهران به دلیل رفتارهای غیرانتخاباتی و انتقال رأیدهنده توقیف شدند؛ آیا در مرحله دوم نیز چنین اتفاقی رخ داده است یا خیر؟» اظهار کرد: خیر؛ گزارش خاصی یا چنین اتفاقاتی در دور دوم انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی اعلام نشده است.
فردا نیوز نوشت:
جیسون رضائیان خبرنگار ایرانی-آمریکایی روزنامه واشنگتن پست که سال گذشته آزاد شد یکی از مهمانان ویژه ضیافت شام رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید با خبرنگاران بود و در این مراسم سخنرانی کرد.
دیپلماسی ایرانی نوشت :
نشریه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در یادداشتی به بررسی واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر از سوی مصر به عربستان سعودی پرداخت و نوشت: منافع مشترک میان اسرائیل، مصر، اردن و عربستان در راستای شکل دادن به جبهه ای علیه ایران بوده و اقدامات آل سعود در تنگه تیران برای محدود کردن ایران می باشد.
عصرایران مدعی شد :
تلاش خودسرها در کرج برای لغو یا اخلال در کنسرت حمید عسگری ناکام ماند و این برنامه هنری با نظم و امنیت و به طور کامل برگزار شد.
جام نیوز نوشت :
پایگاه خبری هیل (Hill) وابسته به کنگره آمریکا با انتشار گزارشی به انعکاس اظهارات سناتور لیندسی گراهام در رابطه با ایران پرداخته است.بر اساس این گزارش، گراهام با انتقاد از سیاست های دولت آمریکا در قبال ایران، می گوید: «رفتار ایران پس از توافق هسته ای، یک توهین بزرگ دیپلماتیک به اوباما است.» در این گزارش همچنین به نقل از سناتور گراهام آمده است: «تمامی رفتارهای ایران پس از توافق هسته ای از گرفتن دو قایق جنگی آمریکایی [در خلیج فارس]، زندانی کردن آمریکایی ها و آزمایش های موشکی که ناقض قطعنامه سازمان ملل است، در واقع اعلام می کند که شما ما را اشتباه قضاوت کرده اید.»
*********************************
روزنامه وطن امروز **
همپیمانی عربها با اسرائیل مقاومت هواداران فلسطین در اروپا
عبدالباری عطوان: انگلیس این روزها شاهد نبردی سخت میان مدافعان حقوق عربی غصب شده در فلسطین و مدافعان جنایتهای اسرائیلیها و لابی صهیونیستی است که همچنان به طور کامل نه فقط بر انگلیس بلکه بر بیشتر دولتهای اروپایی سیطره دارد. سر و صدای کنونی که جدیدترین حادثه از سلسلهای طولانی از تروریسم فکری و سیاسی اسرائیلی علیه هر کسی به شمار میرود که از عربهای شریف و مساله مرکزی نخست آن یعنی فلسطین حمایت میکند، زمانی آغاز شد که این لابی یک پیام الکترونیک از ناز شاه، نماینده مسلمان پارلمان انگلیس به یکی از دوستانش طی تجاوز اسرائیل به نوار غزه در 4 سال پیش را بیرون کشید. در این پیام الکترونیک ناز شاه از آمریکا که با میلیاردها دلار اسرائیل را مورد حمایت قرار میدهد خواسته است که اسرائیلیها را پیش خود ببرد و این بهترین راه حل برای مساله فلسطین است. این خواسته که توسط خانم ناز شاه 2 سال پیش از پیروزیاش در انتخابات پارلمانی مطرح شد، توسط لابی صهیونیستی برای حملهای سخت علیه وی استفاده و ناز شاه متهم به دشمنی با یهودیت معرفی شد که این حمله توانست حزب کارگر را وادار به تعلیق عضویت او کند. لابی صهیونیستی اکنون در آزادی تمام و بدون هیچگونه مقاومتی توسط عربها و حکومتهایشان که اسرائیل را نه فقط دوست خود بلکه همپیمان اصلی برای قومیت سنی جدید میدانند، کار خود را میکند. کارمان به جایی رسیده است که هر روز گزارشهایی درباره پروازهای اسرائیلی سازماندهیشده به برخی کشورهای حاشیه خلیجفارس، افتتاح سفارتهای علنی و سری، هماهنگی امنیتی و نظامی، تبادل تجاری روزافزون و گزارشهایی درباره روزنامهنگاران و ورزشکاران و کارشناسان نظامی و امنیتی اسرائیلی که در فرودگاههای عربی فرود میآیند و برایشان فرشهای قرمز پهن میشود، میخوانیم. 2 روز پیش رئیس اتحادیه جمعیتها و موسسات فلسطینی در فرانسه نامهای برایم فرستاد و خبر داد فعالیتهایی که قرار بود در پاریس برگزار شود و سخنرانان فرانسوی درباره سالروز نکبت سخنرانی کنند به دلیل تهدیدهای سازمانهای صهیونیستی از جمله تهدید به تعدی جسمی به مشارکتکنندگان، لغو شده است. هنگامی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان اشک سوزناکی برای کشتههای اسرائیلی میریزد و مرگ ژنرالهای اسرائیلی را رسما تسلیت میگوید و به هماهنگی امنیتی افتخار میکند، پس چرا لابی صهیونیسم در میدانهای بدون رقیب یکهتازی نکند؟در عوض تشکیلات خودگردان محترم ما از 80 درصد سرزمین تاریخی فلسطین چشمپوشی کرده و آن را به اسرائیل هدیه داده است و ظرف20 سال گذشته برای 20 درصد باقیمانده همچنان در حال مذاکره بسر میبرد و نیروهایش را برای حفظ امنیت اشغالگران و شهرکهای آنها بسیج کرده است. شهرکهایی که تعدادشان سه برابر افزایش یافته و به 700 شهرک در کرانه باختری و بیتالمقدس رسیدهاست. اما ما در کشورهای آزادمنش حق نداریم فریاد برآوریم و سخن بگوییم و اعتراض کنیم.
کشته شدن 3 پلیس ترکیه
انفجار شهر غازی عنتاب، ترکیه را به لرزه انداخت. در این انفجار 3 پلیس کشته و13 تن مجروح شدند. خبرگزاری آناتولی ترکیه تاکید کرد این انفجار پیش از ظهر یکشنبه مقابل ساختمان اداره امنیت شهر غازی عنتاب (جنوب ترکیه) روی داد. این ساختمان در مرکز شهر غازی عنتاب قرار دارد. دیروز همچنین 3 سرباز ترک در جریان درگیری با عناصرپ ک ک در شهر «نصیبین» در استان ماردین (جنوب ترکیه) کشته شدند. 14 سرباز نیز در این درگیریها مجروح شدند.
هزاران زائر پیاده درکاظمین عراق
حرکت میلیونی زائران از کشورهای مختلف به سوی شهر مقدس کاظمین برای شرکت در مراسم شهادت امام موسیکاظم(ع) همچنان ادامه دارد. براین اساس، اقشار مختلف مردم از مناطق مختلف عراق با پای پیاده در حال حرکت به سوی کاظمین هستند. محمد الشویلی، سخنگوی اداره گذرگاههای مرزی عراق نیز روز یکشنبه اعلام کرد، زائران امام موسیکاظم(ع) از ایران، دانمارک، سوئد، پاکستان، هند و چند کشور عربی مانند کویت، بحرین و لبنان به عراق آمدهاند.
*********************************