صبح صادق >>  مجازستان >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۶۲۸۵۹

ابلاغیه‌ای برای کلاهبرداری

پایگاه بصیرت / گروه مجازستان
این روزها گه‌گداری از این طرف و آن طرف می‌شنویم که یکی از دوستان تقاضای مبلغی کرده است؛ درحالی که ساعتی بعد متوجه می‌شویم گوشی شخص متقاضی هک شده است. قضیه از این قرار است که کلاهبرداران با سوء‌استفاده از ناآگاهی افراد، پیامک‌هایی با شماره شخصی و حاوی لینک را با عنوان «شکایتی علیه شما ثبت شده است» به افراد ارسال می‌کنند و آنان را وادار می‌کنند که برای مشاهده ابلاغیه به لینک مذکور مراجعه کنند.
متأسفانه، با وجود تأکیدات فراوان قوه قضائیه و پلیس فتا درباره پیامک‌های کلاهبرداری ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا، باز هم تعدادی از شهروندان در دام این‌گونه پیامک‌ها می‌افتند.
نباید غافل بود که پیامک‌های سامانه‌های قوه قضائیه، مانند ابلاغ، نظرسنجی و اطلاع‌رسانی بدون شماره و با عبارت ADLIRAN ارسال می‌شود که فاقد لینک هستند! لذا شماره‌های شخصی که پیامکی مبنی بر رسیدگی به پرونده‌های دادگاهی برای عموم ارسال می‌کنند، جعلی هستند.
ماجرا از این قرار است که در این نوع از کلاهبرداری، مجرمان با استفاده از ارسال پیامک حاوی لینک، از قربانی خود می‌خواهند برای مشاهده شکوائیه بر روی لینک کلیک کند. در این جاست که فرد قربانی به سایتی جعلی برای مشاهده ابلاغیه هدایت می‌شود و در آنجا با درخواست پرداخت مبلغ ناچیزی برای مشاهده ابلاغیه، کلاهبرداران کلیه اطلاعات کارت بانکی فرد را دریافت کرده و نسبت به برداشت موجودی حساب وی اقدام می‌کنند.
در حقیقت، می‌توان گفت پس از اینکه کاربر به لینک مراجعه کرد، دو اتفاق می‌افتد: 1ـ بعد از اینکه کاربران به لینک معرفی شده مراجعه کردند، برای مشاهده به سایت جعلی هدایت و مبالغ ناچیزی را پرداخت می‌کنند که اطلاعات حساب بانکی به سرقت می‌رود. 2ـ نرم‌افزاری بر روی گوشی کاربر نصب شده و موجب ایجاد دسترسی می‌شود. در این روش علاوه بر تلاش برای خالی کردن حساب فرد قربانی، با نصب بدافزار بر روی موبایل کاربر بدون اطلاع وی، شروع به ارسال همان پیامک کلاهبرداری از خط قربانی، برای صدها شماره ناشناس می‌کنند و به این ترتیب یک شبکه هرمی برای به دام انداختن قربانیان بیشتر با سوء‌استفاده از دیگر قربانیان ایجاد می‌شود؛ در واقع ردپای خود را نیز به این شیوه پاک می‌کنند، چراکه پیامک از سمت فردی برای افراد دیگر ارسال می‌شود که خود نیز یک قربانی است.
نکته مهمی که مخاطبان این پیام‌ها باید توجه کنند، این است که متن پیامک از اهمیت بالایی برخوردار است و عموماً می‌توان با مقایسه ساده آنها با پیامک‌هایی که سازمان‌های رسمی می‌فرستند، متوجه جعلی بودن‌شان شد.
کسانی هم که در سامانه ثنا نام‌نویسی کرده‌اند، باید متوجه این موضوع باشند که به هیچ وجه برای مشاهده ابلاغ قضائی، به واریز وجه نیاز نیست. بنابراین در صورت دریافت پیامک‌های مشکوک و حاوی لینک پرداخت به هیچ وجه بر روی لینک کلیک نکنید؛ بلکه با مراجعه به پایگاه رسمی مربوطه، نسبت به بررسی صحت پیامک دریافتی اقدام کنید.
حال در برابر پیامک‌هایی از این دست چه باید کرد؟ راحت‌ترین کار در مواجهه با این قبیل پیامک‌ها این است که به هیچ عنوان به این گونه پیامک‌ها توجهی نکرده و از مراجعه به لینک‌ها خودداری کنند و در صورتی که این اتفاق افتاد، فرد باید قبل از هر چیزی اینترنت تلفن همراه خود را خاموش کرده و حساب بانکی مرتبط را تخلیه یا مسدود کند، همچنین به دوستان و مخاطبان خود اطلاع‌رسانی کند که هر نوع پیامکی که از سمت وی دریافت می‌کنند، جعلی است، بعد از آن هم لازم است که در اسرع وقت به پلیس فتا مراجعه کرده و پیگیری قضائی را انجام دهد.
گفتنی است، کلاهبرداری پیامکی با عنوان جریمه راهور نیز وجود دارد. بنابراین شهروندان توجه داشته باشند پیامک‌های پلیس راهور فقط با سر شماره RAHVARNAJA معتبر است.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات