اقتصادی >>  اقتصادی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۰  ، 
کد خبر : ۳۵۰۴۳۸

رونمایی از نخستین کمپرسور صادراتی صنعت پالایشی ایران

روز گذشته از نخستین کمپرسور صادراتی صنعت پالایشی ایران رونمایی شد که طبق اعلام وزارت نفت، قرار است این کمپرسور بومی‌سازی شده در ایران به ونزوئلا صادر شده و در پالایشگاه ال‌پالیتو نصب و راه‌اندازی شود.

روز گذشته از نخستین کمپرسور صادراتی صنعت پالایشی ایران با حضور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی رونمایی شد. طبق اعلام وزارت نفت، قرار است این کمپرسور بومی‌سازی شده در ایران به ونزوئلا صادر شده و در پالایشگاه ال‌پالیتو نصب و راه‌اندازی شود و به نظر می‌رسد ایران وارد مراحل جدیدی در نوسازی و بازسازی پالایشگاه‌های ونزوئلا شده است.

در دولت سیزدهم، وزارت نفت تلاش کرده با اتکا به توان فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های احیا و احداث پالایشگاه‌های خارجی حضور پیدا کرده و با بازارسازی نفت، این واحدها را مقصد نفت صادراتی خود تبدیل کند. نوسازی پالایشگاه 140 هزار بشکه‌ای ال‌پالیتو ونزوئلا نخستین طرحی‌ است که تقریبا تکمیل شده و منجر به صادرات روزانه 100 هزار بشکه نفت ایران به ونزوئلا، درآمدزایی سالانه 3 میلیارد دلار و صادرات 3 میلیون تجهیز از 1600 شرکت ایرانی شده است.

تصویر 1- آیین رونمایی از نخستین کمپرسور فرآیندی صادراتی ساخت ایران

*رقابت شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی با تولیدکنندگان آمریکایی کمپرسور صنایع پالایشی

جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به بومی‌سازی کمپرسور صنایع پالایشی اظهار کرد: نخستین قرارداد در حوزه صدور تجهیزات ایرانی با شرکت دانش‌بنیان ایرانی آصا به ثمر نشست و این شرکت توانست با بومی‌سازی این کمپرسور که دانش‌فنی آن در اختیار شرکت‌های آمریکایی و اروپایی بود، در رقابت با تجهیزات آمریکایی در این حوزه قرار گیرد که گام بسیار مهمی در شرایط تحریم است.

وی در ادامه افزود: برای اجرای پروژه فراسرزمینی ال‌پالیتو حدود 2 میلیون قلم کالا درخواست و با رونمایی از کمپرسور تولید داخل، به حوزه صدور تجهیزات بومی با فناوری خاص نیز ورود کردیم.

سالاری گفت: بازگشت سرمایه این طرح طی چهار ماه انجام می‌شود. این طرح یک پروژه زیست محیطی محسوب می‌شود که با نصب آن در واحد تقطیر، از حجم گاز مشعل کاسته و برای نخستین بار در پالایشگاه ال‌پالیتو، گاز مایع تولید می‌شود. با ارسال نخستین تجهیز در روزهای آینده، سفارش‌های بعدی برای صدور کمپرسور واحدهای فرآیندی این پالایشگاه انجام خواهد شد.

تصویر 2- جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش

*پیشرفت بیش از ۷۵ درصدی پروژه تعمیرات پالایشگاه ال‌پالیتو

در ادامه فرهاد احمدی مدیرعامل شرکت ملی و ساختمان نفت ایران با اشاره به آخرین وضعیت بازسازی پالایشگاه ال‌پالیتو ونزوئلا گفت: پیشرفت پروژه فراسرزمینی تعمیرات اساسی پالایشگاه ال‌پالیتو بیش از ۷۵ درصد است. ۵۵ درصد کالاهای مورد نیاز این پروژه ارسال شده و بقیه نیز به‌دلیل بعد مسافت در حال ارسال است. بیش از هزار تن کالای دیگر برای ارسال به پروژه آماده است و تا دو، سه ماه آینده به پروژه ارسال خواهد شد.

وی افزود: آمادگی کامل را داریم و منتظر اعلام برنامه تعمیرات اساسی از سوی ونزوئلا هستیم. شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بالاترین دانش فنی را در اجرای پروژه‌های پالایشی دارد و طراحی و ساخت این کمپرسور به پیشنهاد تیم فنی مهندسی این پروژه در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران انجام شد.

احمدی اظهار داشت: این کمپرسور تک‌مرحله‌ای رفت‌وبرگشتی ۶۸۵ پوند در ساعت ظرفیت دارد و تاکنون کمتر در این مسیر کمپرسور قرار داده می‌شد،‌ اما در این مورد خاص، ورودی این کمپرسور ال‌پی‌جی و مایعات است که در شرکت فراصنعت آسیا (آصا) با استاندارد کامل از عهده این طرح برآمدند که می‌تواند در پالایشگاه‌های موجود داخلی نیز به‌کار گرفته شود. این نخستین نمونه بود که دغدغه گازهای مشعل ما را برطرف کرده و پس از این همه گازهای ارسالی به مشعل به کمک این کمپرسور بازیافت خواهد شد.

*متخصصان نفتی ایران رؤیای قطع وابستگی به آمریکا را محقق کردند

دانیل مونوز نماینده تام‌الاختیار شرکت ملی نفت ونزوئلا و رئیس تعمیرات پالایشگاه ال‌پالیتوی ونزوئلا با اشاره به توانمندی ایران در تولید تجهیزات صنعت پالایشی گفت: به لطف سیاست‌گذاری‌های آقای چاوز باب همکاری با کشور ایران باز شد که به‌عنوان یک کشور دوست و برادر، با یکدیگر همکاری‌های خوبی داشته‌ایم. رئیس‌جمهور مادورو راه آقای چاوز را ادامه داد، از این رو روابط حسنه با جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد.

تصویر 3- دانیل مونوز نماینده تام‌الاختیار شرکت ملی نفت ونزوئلا

وی عنوان کرد: در گذشته زمانی که دانشجو بودم، انجام مهندسی معکوس برای ما مفهومی نداشت و به مثابه یک رؤیا بود، تجهیزاتی که استفاده می‌کردیم ساخت آمریکا بود و برای استفاده از آنها دچار مشکل بودیم و رهایی از وابستگی به ایالات متحده برای ما یک رؤیا بود، امروز آن رؤیا محقق شده است و ما می‌توانیم بدون نیاز به این کشور،‌ تجهیزات را تولید و پالایشگاه را راه‌اندازی کنیم.

مونوز افزود: کمپرسور ساخت ایران که قرار است در پالایشگاه ال‌پالیتو به کار گرفته شود، فناوری پیشرفته‌  دارد و مطابق با استانداردهای روزآمد جهان ساخته شده است. در آغاز کار اجرای این پروژه دیدگاه همه ما این بود که پروژه‌ای ساده است،‌ اما با توجه به نتایجی که تا امروز حاصل شده است و با توجه به این که از یک کاتالیست ایرانی در پالایشگاه استفاده می‌کنیم، متوجه شدیم که فراتر از این پروژه هم می‌توانیم حرکت کنیم.

ماه گذشته نیز از نخستین کاتالیست صادراتی تولید بنزین ساخت ایران در پالایشگاه فراسرزمینی رونمایی شده بود. تکمیل نهایی پروژه پالایشی ال‌پالیتو تجربه خوبی برای ایران خواهد بود تا بازسازی و نوسازی سایر پالایشگاه‌های فراسرزمینی در آمریکای لاتین و آفریقا را آغاز و اجرایی کنند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات