سیاسی >>  امنیتی - دفاعی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۵  ، 
کد خبر : ۳۵۲۴۱۵

‌دریادار ایرانی: توان موشکی ‌شناورها ۳برابر شد

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه توان موشکی ‌شناورها ۳برابر شد، گفت: عملیات حضور در قطب جنوب ‌به‌لحاظ علمی آغاز شده است، اطلاعات کافی از این منطقه هنوز وجود ندارد و باید از ظرفیت دانشگاه‌ها بهره‌مند شویم.

امیر شهرام ایرانی ظهر امروز، شنبه، در نشست با مجموعه دانشگاهی استان مرکزی در دانشگاه اراک با اشاره به اهمیت فعالیت دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: بی‌شک انقلاب اسلامی ایران در طول بیش از 4 دهه منشأ خیرات و اقدامات بزرگی بوده است به‌طوری که امروز توسعه دانشگاه در تراز انقلاب اسلامی قطعاً اتفاق بزرگی است.

‌دریادار ایرانی: توان موشکی ‌شناورها ۳برابر شد

وی افزود: در آغاز هشت سال دفاع مقدس طی 67 روز نیروهای بعثی از دریا بیرون رانده شدند و پس از آن هیچ حضوری از آنها در دریا گزارش نشد این درحالی‌است که پس از این مدت 67روزه، دنبال کردن و اسکورت نفتکش‌ها در دستور کار قرار گرفت زیرا باید اقتصاد جنگ مدیریت می‌شد که بر این اساس بیش از 10 هزار فروند نفتکش محافظت شد و تا امروز هیچ‌گاه دچار غافلگیری نشده‌ایم، هرچند محدوده شمال خلیج فارس عموماً در دوران جنگ منطقه درگیری بود به‌طوری که در این منطقه، مناطق گشتی تعریف شد و محافظت از کشتی‌ها از تنگه هرمز انجام می‌شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران راجع به مسئله اقتدار گفت: حوزه‌های اقتداری شامل موارد مختلفی است و امروز نیروی دریایی ارتش در تمامی دریاهای بزرگ دنیا حضور دارد، در سال هزاروچهارصد، سفری از بندرعباس به سن‌پطرزبورگ انجام شد و نگرانی در این سفر نداشتیم، اما نیروی دریایی خواهان حضور در اقیانوس آرام بود که هیچ ساحل قابل‌اتکایی نداشت و این امر قدری نگران‌کننده بود و باید همه ملزومات را لحاظ می‌کردیم.

وی اضافه کرد: برای انجام این سفر حدود یازده ماه کار علمی صورت گرفت و وضعیت اقیانوس به‌صورت کامل و دقیق پیش‌بینی شد، به‌طوری که نرم‌افزار هواشناسی و نرم‌افزار توزین وزن برای مواجهه با موج‌های دریا طراحی شد که در واقع دستاورد مطالعات علمی پیش از این سفر بود، نخستین بیمارستان دریایی هشت‌تختخوابی و اولین پایگاه خون دریایی همراه با بانک خون کامل در پایگاه شناوری راه‌اندازی شد.

ایرانی بیان کرد: در این سفر و در گام نخست به بندر بمبئی وارد شدیم، دومین بندر، بندر جاکارتا بود که به‌صورت رسمی مورد استقبال قرار گرفتیم، سه طوفان سهمگین در اقیانوس آرام پیش‌بینی شده بود که مدیریت شد و با وجود همه ابهامات دشمن، برای اولین بار در سواحل جنوبی، رزمایش در اقیانوس برگزار شد، حتی در این مسافت 65هزارکیلومتری سه عمل جراحی برای پرسنل انجام شد و هیچ گونه قطعی ارتباط در طول سفر که حدود هشت ماه به‌طول انجامید، رقم نخورد، پس از حدود سه ماه به بندر ریودوژانیرو در برزیل رسیدیم که زمان حضور در این بندر دو روز برنامه‌ریزی شده بود، اما به‌درخواست این کشور اقامت در بندر به یک هفته افزایش یافت و این حضور دستاوردهای مثبتی برای نظام به‌همراه داشت و در زمان حرکت، مورد بدرقه برزیل قرار گرفتیم که تا پیش از آن مسبوق به سابقه نبود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به درگیری ناوشکن دنا با یک طوفان بسیار قوی در اقیانوس گفت: ناوشکن دنا برای قوس 28 درجه طراحی شده است، اما این طوفان موج قوسی 48 درجه را برای دنا ایجاد کرد ولی با وجود این، از این طوفان سربلند خارج شدیم که در نهایت، این سفر با طی 65 هزار کیلومتر مسافت به دور کره زمین با موفقیت کامل انجام شد. این سفر هشت‌ماهه بدون نیاز به شرایط بهداشتی و درمانی خارج از ناو انجام شد و سعی شد که به خانواده همرزمان به‌صورت کامل رسیدگی شود.

وی ادامه داد: 3 فرماندهی به نام جمهوری اسلامی در اقیانوس آرام و اطلس امروزه ثبت شده است و امیدواریم که یک فرماندهی نیز در دریای مدیترانه ثبت شود و تجهیزات یکی از این فرماندهی‌ها توسط صنایع استان مرکزی تأمین شود چراکه همه کشورها با وحشت در خصوص این سفر و مأموریت سؤال می‌کنند و ابهام دارند که چگونه این طوفان را پشت‌سر گذاشتیم، بارها گفته شده است که ابرقدرت‌ها می‌توانند چنین سفرهایی را انجام دهند، اما با قدرت بیان می‌کنم که ابرقدرت‌ها با چنین تجهیزاتی توان انجام چنین مأموریت‌هایی را ندارند.

همچنین فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در پاسخ به سؤالات دانشجویان در ارتباط با توافق با آذربایجان اظهار داشت: دریای خزر دریای صلح و دوستی است و آذربایجان کشور همسایه است، قرابت زیادی داریم و با درگیری بین دو کشور موافق نیستیم. در خزر بیشترین سهم را داریم و توانمندی بالایی هم داریم و امیدواریم که ناوشکن دیلمان در خزر فعال شود و نخستین رزمایش با آن برگزار شود و امیدواریم که به‌زودی ناو بانوان را نیز راه‌اندازی کنیم.

ایرانی در ارتباط با افزایش قوای تهاجمی عنوان کرد: این توان، یک پدافند است و باید ظرفیت لازم را در اختیار داشته باشیم، ایران یک پدافند بسیار قوی دارد و نام آن مردم ایران است، به‌هرحال از تجهیزات غافل نیستیم و توان موشکی را به‌روی هر شناور به سه برابر افزایش دادیم، نیروی دریایی از ظرفیت همه دریاها استفاده می‌کند.

وی اضافه کرد: تمام دانشگاهها باید به‌جهت استفاده از همه منافع وارد حوزه دریا شوند، امروز توان صید ماهی در عمق بیش از 200 متر را نداریم در حالی که منبع غذایی بالایی دارد و به‌جهت عقب ماندن صنعت دریایی هنوز از این ظرفیت استفاده نشده است.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: حضور در قطب جنوب به‌لحاظ علمی آغاز شده است، اطلاعات کافی از این منطقه هنوز وجود ندارد و باید از ظرفیت دانشگاه‌ها بهره‌مند شویم تا پایگاه خود را به‌شکل علمی در قطب جنوب راه‌اندازی کنیم.

در این نشست تفاهم‌نامه بین نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه اراک منعقد شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات