صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳  ، 
کد خبر : ۲۹۸۴۵۴

نشریه اخبار و تحلیل‌ها دوشنبه 27 دی

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) آن کسانی که از وابستگی و عقب‌ماندگی ملت ایران منتفع می‌شدند، امروز دشمن خونی جمهوری اسلامی هستند. ممکن است یک وقتی این دشمنی از بین برود اما شرطش این است که دشمن ناامید شود.(95/10/19)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها Word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها PDF
▼ حرف روز        
اصرار بر تجربه بی‌فرجام!

دیروز یک سالگی برجام بود. در طول این یک سال در خصوص برجام و ارزیابی آن سخن‌های بسیاری گفته شده است و در تکرار آنها ضرورتی دیده نمی‌شود، ولی آنچه در حال حاضر مهم است و با آشکار شدن ادله و قرائن بیشتر در هیئت حاکمه فعلی و آینده آمریکا مبنی بر اینکه طرف غربی، به ویژه آمریکا بنا نداشته و ندارد در شرایط مساوی و احترام‌آمیز دو سویه که از شروط ابتدایی یک مذاکره سیاسی است، به تعهدات خود عمل کند، چرایی اصرار طرف ایرانی بر حفظ برجام و توصیف دستاوردهای آشکار و نهان آن به مثابه «آفتاب تابان» است.
این در حالی است که مسئولان فعلی کاخ سفید نیز نه تنها هیچ عجله‌ای برای عمل به تعهدات خود در برجام ندارند، بلکه آشکارا در همین یک سال بیش از ده قانون فدرال و ایالتی که آخرین آنها قانون آیسا بود را در راستای تحریم بیشتر ایران و نقض برجام علیه ایران اعمال کرده‌اند، به دولت آینده آمریکا و به تیم ترامپ که اعتقادی به برجام ندارد توصیه می‌کنند که آن را به عنوان سرمایه و همچنین بزرگ‌ترین دستاورد سیاست خارجی دولت اوباما که توانست ایران را متوقف کند، حفظ کنند.
با حساب سر انگشتی بررسی داده‌ها و ستانده‌ها در برجام راز سخن آمریکایی‌ها قابل درک است؛ چرا که در قبال دور انداختن 13هزار سانتریفیوژ، بتن‌ریزی در قلب رآکتور اراک، تغییر کاربری فردو، تعلیق غنی‌سازی 20درصد اورانیوم و انتقال ذخایر استراتژیک آن به خارج و... به قول عراقچی هنوز «شرایط بانک‌های ما به حالت عادی برنگشته» و تنها با ذوق‌زدگی برای فرود یک فروند ایرباس در مهرآباد جشن گرفتیم، بدون اینکه به روی‌مان بیاوریم که مطابق با اعلام بانک مرکزی بدهی خارجی ایران از دی‌ماه سال ۹۴ همزمان با آغاز اجرای برجام تاکنون بیش از ۴۴ درصد افزایش یافته است.
اما اصرار دولت و دستگاه سیاست خارجی کشورمان چندان قابل درک نیست، مگر اینکه به بیان تحلیلگران سیاسی معتقد باشیم که دولت در آستانه انتخابات 96 چاره‌ای جز این ندارد؛ چرا که با وجود وعده‌های رنگارنگ در سال 92، دستانش خالی از گزارشی پروپیمان از چهار سال گذشته برای ارائه به مردم است.

▼ گزارش روز 
حضور انقلابیون

در میان اخبار پر سروصدای این روزهای کشور، یک خبر مهم و البته بسیار خوب و امیدوارکننده کمتر به چشم آمد؛ خبری که نشان می‌دهد مدیران کمیته امداد امام خمینی(ره) به دور از هیاهوهای رسانه‌ای عزم خود را برای تحقق اهداف عالیه این کمیته جزم کرده‌اند. پس از انتشار اخباری چون؛ کاهش هزینه‌های جاری کمیته، فروش ساختمان گران‌قیمت و غیر ضروری آن در شمال شهر تهران، تأمین هزینه سفر عده‌ای از مددجویان به عتبات عالیات در اربعین سال جاری، ارائه تسهیلات و کمک به خانواده‌های تحت پوشش برای خوداشتغالی، دستور ویژه تقدم پرداخت مستمری افراد تحت پوشش بر پرداخت حقوق‌ کارکنان و... این بار معاون کمیته امداد استان سیستان‌وبلوچستان اعلام کرد که برای دستیابی به وضعیت مطلوب سلامت در دوره‌های بعدی زندگی کودکان زیر پنج سال تحت پوشش که دچار سوءتغذیه ناشی از کمبود مواد مغذی غذایی هستند، حمایت‌هایی در قالب اهدای کارت‌های اعتباری خرید مواد غذایی داشته و تاکنون برای 11 هزار کودک مبتلا به بیماری سوء‌تغذیه در سطح استان این کارت را صادر کرده است. بر اساس این طرح که با مشارکت کمیته امداد، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت و با هدف رفع سوءتغذیه کودکان در حال اجرا است، این کودکان هر شش ماه یک بار پایش و بررسی می‌شوند که در صورت بهبود، از طرح خارج شده و افراد جدید جایگزین آنها می‌شوند.
این اقدام تحسین‌برانگیز بار دیگر ثابت کرد که وقتی در نهاد و سازمانی روحیه انقلابی و جهادی وجود داشته باشد، در پی آن شاهد اقداماتی پر برکت و تأثیرگذار خواهیم بود، البته بی‌شک این اقدامات پایان کار نیست و تا رسیدن به سر منزل مقصود و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران راه بسیاری در پیش است که موفقیت در این مسیر جدیت و عزمی دوچندان می‌طلبد.

▼ خبر ویژه
ادامه نامه‌نگاری‌های ضدایرانی

در ادامه نامه‌نگاری‌های ضد ایرانی، این بار ده‌ها مقام سابق دولتی و نظامی آمریکایی به ترامپ نامه نوشتند و خواستار حمایت و پشتیبانی وی از گروهک منافقین در مواجهه و مقابله با جمهوری اسلامی ایران شدند. شبکه فاکس‌نیوز گزارش داد که 23 مقام سابق دولت آمریکا طی نامه‌ای به دونالد ترامپ خواستار همکاری واشنگتن با مخالفان ایران به ویژه منافقین شدند. فاکس‌نیوز نوشت: در حالی که ایران این گروه را تروریستی می‌داند، اینها همان‌هایی هستند که به آمریکا در جنگ عراق علیه ایران کمک کردند و همان‌هایی هستند که در افشای برنامه هسته‌ای ایران نقش داشتند. این در حالی است که یک گروه از ایرانیان نیز ماه گذشته طی نامه‌ای از ترامپ خواسته بودند تا در توافق هسته‌ای با ایران تجدیدنظر کند؛ نامه‌ای که البته با واکنش‌های منفی بسیاری در داخل جامعه ایران و خارج از کشور مواجه شد، اما ترامپ و گروه وی نیز تاکنون واکنشی به این نامه‌ها نشان نداده‌اند. جان بولتون سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل نیز با حمایت از این نامه گفته؛ آنها یک آلترناتیو برای حکومت فعلی در ایران به حساب می‌آیند. اظهارات مقامات سابق آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که منافقین یکی از منفورترین گروه‌های ضد انقلاب در ایران به شمار می‌آیند و همه مردم و جناح‌ها در این باره اتفاق‌نظر دارند.
 
▼ اخبار

1- همراهی وزارت صنعت با پدرخوانده‌های واردات خودرو

رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با بیان اینکه وزارت صنعت با پدرخوانده‌های واردات خودرو همراه شده است، گفت: در حالی که برخی شرکت‌های خارجی اعطای نمایندگی به ایران را تکذیب می‌کنند، شاهد حضور نمایندگی‌هایی از طرف آن شرکت‌ها با مجوز رسمی وزارت صنعت هستیم. میثم رضایی با اشاره به مکاتبات این انجمن با برخی خودروسازان بزرگ خارجی درباره معرفی نمایندگان رسمی در ایران گفت: مکاتبات رسمی ما با برخی خودروسازان بزرگ اروپایی و آسیایی که در هفته جاری انجام شد، حاکی است برخی نمایندگی‌های فعلی که ادعای مجوز رسمی فعالیت از شرکت مادر را دارند و از جانب وزارت صنعت نیز برای ثبت سفارش محصولات‌شان تأیید شده‌اند، جعلی بوده و در واقع از جانب شرکت‌های اصلی تأیید نشده‌اند. رضایی افزود: در حالی که تا امروز هیچ سندی از همکاری مستقیم برخی خودروسازان خارجی با شرکت‌های واردکننده داخلی رؤیت نشده است، این سؤال مطرح است که چگونه وزارت صنعت به عنوان بانی اصلی ساماندهی واردات خودرو، برخی شرکت‌ها را به عنوان نماینده رسمی خودروسازان خارجی معرفی کرده و برخی دیگر را از گردونه فعالیت خارج کرده است؟

2- ترامپ: همه از اتحادیه اروپا خارج می‌شوند

ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در اولین مصاحبه خود با یک رسانه انگلیسی از اقدام بریتانیایی‌ها در خروج از اتحادیه اروپا تمجید کرد و گفت که همه دوست دارند هویت خودشان را داشته باشند. وی گفت: رأی بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا یک اقدام بزرگ بود. من فکر می‌کنم بریتانیا بسیار باهوش بود که رأی به خروج داد. ترامپ در این مصاحبه که در نیویورک و در برج ترامپ انجام شده از ناتو و سیاست‌های مهاجرتی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان شدیداً انتقاد کرد و گفت: مرکل مهم‌ترین رهبر اروپایی است. وی همچنین درباره سازمان پیمان آتلانتیک (ناتو) تأکید کرد: من خیلی وقت پیش نیز گفته بودم که ناتو یک سازمان کهنه و منسوخ است و مشکلاتی دارد؛ یکی اینکه این ساختار خیلی وقت پیش طراحی شده و قدیمی است و دیگر اینکه کشورها هزینه‌ای که باید بپردازند را نمی‌پردازند.

▼ تا انتخابات
وزارت کشور دولت تدبیر و امید برای توجیه ابلاغیه انتخاباتی خود به اظهارات رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام متوسل شد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی طی سخنانی در روزهای پایان عمر به صراحت یادآور شدند که اطلاع‌رسانی در این دولت علی‌رغم کارهای صورت پذیرفته و عملکرد آن ضعیف است. به‌راستی کدام رسانه و کدام سازوکار اطلاع‌رسانی،‌ باید اقدامات انجام شده را به عنوان کارکرد نظام به دور از جنجال‌های سیاسی به مردم گزارش دهد؟» گفتنی است وزارت کشور به تازگی ابلاغیه‌ای برای معاونان سیاسی استانداران در زمینه ارتباط‌گیری با مردم و تهیه فیلم و نماهنگ از این دیدارها ارسال کرده که این اقدام نامتعارف با توجه به نزدیکی انتخابات، شائبه استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات را به دنبال داشت و اعتراضات فراوانی را برانگیخت.
حمیدرضا فولادگر نماینده اصولگرای مجلس، انتخاباتی نبودن فضای کشور در مقطع فعلی را ناشی از پرهیز احزاب، جریان‌ها و شخصیت‌های سیاسی از دوقطبی شدن فضا دانست و گفت: حداکثر در یک ماه آخر فضای کشور انتخاباتی می‌شود. حتی در سال 88 که رقابت سنگین بود، باز هم در ماه‌های آخر شاهد رقابت سنگین بودیم.

▼ اخبار کوتاه
وزارت اقتصاد و سرمایه‌گذاری ارمنستان طی دیدار با عباس قربانی وابسته اقتصادی سفارت ایران در این کشور درباره تأسیس یک دفتر غذای حلال در ارمنستان گفت‌وگو کردند که در صورت تشکیل این دفتر و تعیین استانداردهای دقیق غذای حلال، محصولات غذایی حلال ارمنستان می‌تواند با اجازه این دفتر به ایران صادر شود. زمانی بحث بر سر این بود که ایران در جایگاه پیشقراول کشورهای اسلامی بتواند بازار محصولات حلال در منطقه را به دست گیرد؛ اما اکنون کشورهایی مانند ارمنستان پیشنهاد صادرات محصولات حلال را به ایران می‌دهند!
«نادر طالب‌زاده» تهیه‌کننده و مجری برنامه «عصر» با اشاره به مشکلاتی که برای برنامه «ثریا» پیش آمده، گفت: بعید می‌دانم که شبکه یک سیما دست به حذف این برنامه بزند و باورم نمی‌شود؛ چرا که کمتر از یک سال پیش رهبر معظم انقلاب درباره این برنامه صحبت کرده و از آن تعریف کردند. وی در ادامه تأکید کرد: ترسیدن از این نقدها بیشتر به محافظه‌کاری دولتی‌ها برمی‌گردد، در صورتی که نقد باعث اصلاح امور شده و مسائل را باز می‌کند.
مایکل روبین یکی از پژوهشگران مؤسسه امریکن اینترپرایز پیشنهاد داده است دولت ترامپ سردار سلیمانی را برباید! و دلیل پیشنهاد خود را شکست‌هایی عنوان کرده که آمریکا به واسطه نقش‌آفرینی ایران و سردار سلیمانی متحمل شده است. اعلام چنین پیشنهاد و طرحی از سوی یک اندیشکده معروف آمریکایی، علاوه بر اینکه نشان‌دهنده تفکرات تروریستی در این کشور است، عمق درماندگی ایالات متحده در مقابل ایران را هم اثبات می‌کند.
رئیس انجمن هتل‌داران ترکیه اعلام کرد: چهار سال طول خواهد کشید تا گردشگری این کشور بتواند آسیب‌های وارد شده را جبران کند. آمارها نشان می‌دهد در سال 2016 تعداد گردشگران ورودی به ترکیه 31 درصد کاهش داشته است. در حالی که بخش گردشگری در این کشور 12/9 درصد تولید ناخالص داخلی و 8/3 درصد اشتغال را در ترکیه در سال 2015 ایجاد کرده است.
باراک اوباما که تا چند روز دیگر کاخ سفید را ترک خواهد کرد، گفت: خانواده من آماده ترک کاخ سفید هستند، همسرم چندان از مسائل حفاظتی و امنیتی خوشش نمی‌آید و مایل است این ترتیبات هر چه زودتر پایان یابد. من هم بعد از پایان ریاست‌جمهوری قصد دارم کمی استراحت کنم و بچرخم! بعد قصد دارم کمی به امر آموزش بپردازم، چون من استاد دانشگاه بودم.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات