بین الملل >>  سیاست خارجی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰  ، 
کد خبر : ۳۴۲۱۹۳

نامه تهران به دبیرکل سازمان ملل درباره تلاش آمریکا برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک هشدار داد، اگر اقدام آمریکا برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن به نتیجه برسد، رویه خطرناکی را در سیستم سازمان ملل ایجاد خواهد کرد و رویه برابری دولت‌های عضو در این سازمان بین‌المللی را زیر سئوال خواهد برد.

نامه تهران به دبیرکل سازمان ملل درباره تلاش آمریکا برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن

سفیر و نماینده دائم کشورمان طی نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل که رونوشت آن برای رئیس شورای اجتماعی- اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) و رئیس شصت و هفتمین کمیسیون مقام زن ارسال شده است، دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در خصوص تلاش‌های آمریکا با هدف لغو عضویت کشورمان در کمیسیون مقام زن را تشریح و از دبیرکل خواست از ایجاد این بدعت در روند کار سازمان ملل جلوگیری کند.

امیر سعید ایروانی در این نامه با اشاره به برگزاری نشست آتی شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) در تاریخ 23 آذرماه سالجاری برای بررسی درخواست غیرقانونی آمریکا جهت پایان دادن به عضویت ایران در کمیسیون مقام زن، تاکید کرد، این درخواست بر پایه ادعاها و فرضیات جعلی علیه ایران صورت گرفته است.

دیپلمات ارشد ایران در نیویورک افزود: این درخواست غیرقانونی، نشان دهنده، تلاشی دیگر توسط آمریکا برای سوء استفاده از سیستم سازمان ملل برای اهداف  سیاسی خود است.جمهوری اسلامی ایران همواره علیه سوء استفاده از نهادهای وابسته به سازمان ملل برای  پیشبرد اهداف سیاسی هشدار داده، چون  به اعتبار سیستم سازمان ملل لطمه وارد می‌کند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان توجه دبیرکل سازمان ملل را به  سیاست‌های خصمانه ایالات متحده آمریکا علیه ایران و ایجاد کمپین گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران از جمله فشارهای حداکثری سیاسی و اقتصادی بعد از خروج آمریکا از برجام در سال 1397 جلب نمود و اضافه کرد، اگراین اقدامات غیرقانونی در سیستم سازمان ملل موفق شود برسد برای کلیت سازمان ملل خیلی خطرناک خواهد بود.

دیپلمات ارشد کشورمان خاطر نشان ساخت، این امر نه فقط یک رویه خطرناک با تاثیرات زیاد  ایجاد خواهد کرد، بلکه برخلاف روح و نص سازمان ملل متحد بوده و موضوع برابری حاکمیتی دولت‌های عضو، مشارکت آنها در عرصه بین‌المللی، حضور دولت‌ها در همه ارکان بین‌ا‌لمللی بصورت برابر و متناسب برپایه توزیع جغرافیایی از نمایندگان همه مناطق جهان را زیر سئوال خواهد برد، در حالیکه این موضوع از پایه‌های اساسی سیستم سازمان ملل و چند جانبه گرایی است.

امیر سعید ایروانی اضافه کرد، در رویه کاری شورای اکوسوک سابقه‌ای از پایان دادن به حضور یک عضو منتخب در یک کمیسیون برای یک هدف خاص وجود ندارد.

سفیر و نماینده دائم کشورمان با اشاره به موارد ذکر شده از دبیرکل سازمان ملل خواست که در ظرفیت خود به عنوان حافظ منشور ملل متحد و در چارچوب مسئولیت‌های دبیرکل از اصول منشور ملل متحد حمایت کند و در این چارچوب از تلاش‌های غیر سازنده و مخرب به رهبری آمریکا در قبال ایران جلوگیری نماید، چون این رویه مشارکت فعال و جامع همه دولت‌های عضو در فعالیت‌های سازمان ملل را در معرض خطر قرار می‌دهد.

در پایان نیز از دبیرکل سازمان ملل درخواست شد، این نامه به عنوان سند شورای اجتماعی- اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) منتشر گردد.

 

منبع: تسنیم

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات