تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲  ، 
کد خبر : ۳۶۷۸۷۵

هوش مصنوعی در خدمت ارتش آمریکا

پایگاه بصیرت / سرگرد مایکل زکیرا

پیشرفت هوش مصنوعی (AI) دگرگونی‌های اساسی در زمینه‌های گوناگون ایجاد کرده است. حوزه نظامی نیز به استفاده از هوش مصنوعی توجه دارد. هرچند استفاده مؤثر از آن در جنگ هنوز به‌طور کامل عملی نشده، اما به‌طور خاص، استفاده از هوش مصنوعی به‌منزله ابزاری برای کاهش فشار بر کارکنان ارتش آمریکا مطرح شده است تا زمان بیشتری برای تمرکز بر جنبه‌های انسانی برنامه‌ریزی نظامی فراهم آید.

ارتش آمریکا سال‌هاست از هوش مصنوعی در سیستم‌هایی، مانند «رادار رهگیری پاتریوت» که برای ردیابی و طبقه‌بندی اهداف و پرتاب موشک‌های سطح‌به‌هوا طراحی شده، استفاده می‌کند. همچنین پروژه‌ای به نام «Maven» با استفاده از هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل تصاویر هوایی پهپاد‌ها را تسریع می‌کند. در کنار این فناوری‌ها، سامانه‌های جدیدی در حوزه تاکتیکی نیز در حال توسعه هستند و سعی دارند توانایی هوش مصنوعی را به ارتش و میان کارکنان نظامی وارد کنند. این فناوری‌ها به ارتش اجازه می‌دهند در عملیات‌های دفاعی و تهاجمی از توان هوش مصنوعی به‌مثابه یک تقویت‌کننده مؤثر استفاده کنند.

از آنجا که فرآیند برنامه‌ریزی عملیات در ارتش بسیار پیچیده و زمان‌بر است، هوش مصنوعی می‌تواند نقش اساسی در تسهیل این فرآیند داشته باشد. یکی از بخش‌های مهم این فرآیند تحلیل مأموریت است که از تحلیل محیط و تهدید‌ها تشکیل شده و به جمع‌آوری و تحلیل حجم زیادی از داده‌ها نیاز دارد. با استفاده از هوش مصنوعی، اطلاعات آب‌وهوایی و جغرافیایی به سرعت پردازش شده و مسیر‌های ممکن برای تهاجم و دفاع به‌طور خودکار شناسایی می‌شوند. این کار باعث می‌شود کارکنان نظامی زمان بیشتری برای تمرکز بر جنبه‌های تاکتیکی و انسانی برنامه‌ریزی داشته باشند و بهتر در مقابل تهدید‌ها تصمیم بگیرند.

به‌علاوه، تحلیل اطلاعات مربوط به تهدید‌ها با استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی در شبکه‌های امن داخلی می‌تواند به‌صورت جامع‌تری انجام شود و نیاز به جست‌وجوی دستی اطلاعات کاهش یابد. این زمان‌بری کمتر در جست‌وجوی داده‌ها، فرصت بیشتری را برای توسعه استراتژی‌های عملیاتی مؤثرتر فراهم می‌کند.

یکی از مزایای عمده هوش مصنوعی، امکان تولید سریع گزارش‌های مختلف، مانند گزارش وضعیت تدارکات و آمادگی نیروهاست که به فرماندهان کمک می‌کند به سرعت تصمیم‌گیری کنند و اطلاعات لازم را به سایر واحد‌ها انتقال دهند. هرچند این فناوری در حال حاضر تنها برای ستاد‌های فرماندهی ارتش در دسترس است، اما انتظار می‌رود با پیشرفت تکنولوژی، این قابلیت‌ها در سطح تاکتیکی نیز قابل اجرا شوند.
استفاده گسترده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی نظامی با چالش‌ها و تهدیداتی نیز همراه است. ازجمله این خطرها، تکیه بیش‌ازحد به سیستم‌های هوش مصنوعی است که می‌تواند به کاهش مهارت‌های انسانی در تصمیم‌گیری منجر شود. به‌همین دلیل، کارکنان نظامی باید برای اطمینان از صحت داده‌ها تمرین‌های مداومی انجام دهند تا از اتخاذ تصمیمات نادرست جلوگیری کنند. از سوی دیگر، نبود زیرساخت‌های لازم در برخی شرایط عملیاتی می‌تواند اجرای مدل‌های هوش مصنوعی را دشوار کند و آموزش کارکنان برای عملکرد بدون کمک هوش مصنوعی ضروری است.

درنتیجه، هوش مصنوعی ظرفیت آن را دارد که فرآیند‌های عملیاتی ارتش را بهبود بخشد و زمان بیشتری را برای آماده‌سازی نیرو‌ها فراهم کند. این فناوری می‌تواند به ارتش کمک کند تا با سرعت بیشتری به عملیات دست بزند و خسارات انسانی را به کمترین حد ممکن برساند.

پی‎نوشت: ترجمه اختصاصی هفته نامه صبح صادق

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات