صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۳  ، 
کد خبر : ۳۲۹۸۱۶
مذاکره زیر سایه تهدید؛

رونمایی کنگره از بزرگترین بسته تحریمی علیه ایران

 یک نشریه آمریکایی عصر چهارشنبه به وقت تهران از رونمایی از بزرگترین بسته تحریم ایران در تاریخ از سوی جمهوریخواهان کنگره ایالات متحده خبر داد.
 
به گزارش وبگاه «واشنگتن فری‌بیکن» جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا از آنچه که بزرگ‌ترین بسته تحریم‌های ایران در تاریخ توصیف شده، رونمایی کردند.
 
این وبگاه در گزارش خود نوشته است که این «اقدام نمادین» مانعی برای دیپلماسی با ایران در زمینه لغو احتمالی تحریم‌های این کشور خواهد بود.
 
قانون فشار حداکثری دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران دولت بایدن را مجبور می‌کند هرگونه توافق هسته‌ای اصلاح شده با ایران را برای بررسی قبل از تصویب به کنگره ارائه دهد. این لایحه با هدایت کمیته مطالعات جمهوریخواهان طی یک نشست مطبوعاتی در کنگره با حضور «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا رونمایی شد.
 
پامپئو و «جیم بنکس» قانونگذار جمهوریخواه عضو کمیته خدمات نیرو‌های مسلح مجلس آمریکا گفتند که این قانون ارسال پیامی برای کاخ سفید و ایران است که کنگره به هیچ توافقنامه‌ای پایبند نخواهد ماند.
 
بنکس در این زمینه گفت: «اگر بایدن کنگره را دور بزند و به توافق با ایران بپیوندد، دشمنان ما باید بدانند که محافظه کاران در کنگره به مبارزه برای حمایت از فشار حداکثری موفقیت آمیز ترامپ و تلاش برای تصویب این قانون ادامه خواهند داد تا ایران تمام برنامه‌های هسته‌ای خود را متوقف کند.»
 
پامپئو نیز گفت: «آمریکا، اسرائیل متحد ما و جهان از ایمنی بیشتری برخوردار هستند، زیرا سیاست فشار حداکثری ترامپ و تحریم‌های خرد کننده، منابعی را که ایران برای حمایت از ساخت سلاح هسته‌ای یا حمایت از تروریسم در سراسر جهان مورد نیاز داشتند، از بین برد.»
 
پامپئو گفت: «بازگشت به توافق هسته‌ای شکست خورده با ایران هزینه‌های زیادی خواهد داشت.»
 
به نوشته فری بیکن، در لایحه کمیته مطالعات جمهوریخواهان، علاوه بر گسترش تحریم‌ها بر برنامه موشک‌های بالستیک و گروه‌های وابسته به ایران در منطقه، توقف کامل برنامه غنی سازی هسته‌ای ایران نیز در نظر گرفته شده است. این قانون همچنین کنگره را موظف می‌کند که هرگونه توافقنامه توسط دولت بایدن در جریان گفتگو‌ها با ایران را تصویب کند. شرایط توافق باید به سنا ارسال شود تا به طور رسمی به عنوان یک معاهده تصویب شود. همچنین این امر توانایی رئیس جمهور را در لغو یک جانبه تحریم‌ها محدود می‌کند.
 
این در حالی است که «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سه‌شنبه گفتگو‌های وین را عملی و سیستماتیک توصیف کرد.
 
وی که در کنفرانس خبری روزانه کاخ سفید صحبت می‌کرد، گفت: «این گفتگو‌ها مثبت بود و پیشرفت‌هایی وجود داشته، اما همچنان مسیر طولانی پیش روی ماست. ما از ایجاد گروه کاری سوم در کمیسیون مشترک برجام استقبال می‌کنیم.»
 
پرایس ادامه داد: «آمریکا هیچ امتیاز‌هایی به ایران پیش از اطمینان یافتن از پایبندی کامل تهران به برجام نخواهد داد.»


نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات