روزنامه گاردین در گزارشی به معرفی ۱۰ مکان نمادین برای برگزاری مسابقات در بازیهای المپیک پرداخت و نوشت: پاریس در بازیهای المپیک میراث خود را به نمایش خواهد گذاشت.
۱۰ مکان نمادین در بازیهای المپیک به شرح زیر است:
برج ایفل و میدان شامپ دو مارس میزبان جودو و کشتی
علاقهمندان به والیبال ساحلی از دیدنیترین مناظر بازیها در یک ورزشگاه ۱۲۰۰۰ نفری در فضای باز در کنار معروفترین مکان دیدنی پاریس یعنی برج ایفل لذت خواهند برد. بخشهایی از قطعات این برج ذوب شده و به مدالهای المپیک تبدیل شده که هر کدام حاوی یک قطعه ۱۸ گرمی آهن اصلی برج ایفل هست.
بین برج ایفل و مدرسه نظامی سن سیر در میدان شامپ دو مارس قرار دارد. این میدان زمانی محل رژه دانشجویان ارتش قرن هجدهم بود و حال میزبان مسابقات جودو و کشتی در داخل سالن تازه ساخته شده شامپ دو مارس در المپیک خواهد بود.
پل الکساندر سوم میزبان شنای ماراتن، دوچرخهسواری و سهگانه
این پل با مجسمههایی با بال طلایی خود نمایانگر صنعت، تجارت، علم و هنر است و اکنون جایی برای برگزاری شنای ماراتن، تایم تریلهای فردی در دوچرخهسواری جادهای و مسابقات سه گانه خواهد بود.
پل الکساندر سوم برای نمایشگاه پاریس در سال ۱۹۰۰ ساخته شد. یک نمایشگاه جهانی که دستاوردهای قرن گذشته را جشن گرفت و توسعه را به قرن بعدی منتقل کرد و به بازدیدکنندگان اجازه داد از رود سن عبور کنند. این پل دو مکان تاریخی گراند پله یا کاخ بزرگ و موزه اینولیدس را به هم متصل میکند، جایی که ناپلئون بناپارت در آن به خاک سپرده شده است.
میدان کنکورد میزبان سنگنوردی، بسکتبال و اسکیت
این میدان میتواند مکانی بزرگ برای برگزاری رویدادهای ورزشی باشد. بزرگترین میدان این شهر که شانزهلیزه را به باغ تویلری و لوور متصل میکند. میدانی که در آن سر لویی شانزدهم و ماری آنتوانت، آخرین پادشاه و ملکه این کشور، در سال ۱۷۹۳ به گیوتین سپرده شد. میدانی که حال میزبان ورزشهای سنگنوردی و صعودهای ورزشی، بسکتبال سه به سه و اسکیت بورد خواهد بود.
گراند پله یا کاخ بزرگ میزبان شمشیربازی و تکواندو
کاخ بزرگی که در سال ۱۹۰۰ از آن رونمایی شد. نگینی از شکوه پاریس با سقف شیشهای طاقدار و باعظمت که بزرگترین کاخ در نوع خود در اروپاست. این کاخ توسط ۶ هزار تن فولاد رنگآمیزی شده در رنگ سبز پوشیده شده و در سال ۲۰۲۱ برای بازسازی بسته و در سال ۲۰۲۵ برای عموم بازگشایی خواهد شد. در المپیک پاریس مسابقات شمشیربازی و تکواندو در کنار این کاخ انجام خواهد شد.
موزه نظامی اینولیدس و مقبره ناپلئون بناپارت میزبان تیراندازی با کمان
مجموعهای تاریخی که میراث نظامی فرانسه را به نمایش میگذارد. این موزه در دوران سلطنت لویی چهاردهم در سال ۱۶۸۷ تأسیس شد. مکانی دیدنی برای علاقهمندان به ارتش که دارای پیشینهای تاریخی است. گنبد طلایی اینولیدس در میان باغهای زیبا درخشش تسخیرکنندهای ایجاد کرده است.
مکانی که آخرین استراحتگاه ناپلئون بناپارت شد. مقبرهای که شاهکار صنایع دستی است و در آن تابوت قرمزی وجود دارد که درون آن مجموعه تابوتهای تو درتو از چوب ماهون، آبنوس، آهن و سرب ساخته شده است. حال این موزه و مقبره ناپلئون در المپیک پاریس به محلی برای رقابت کمانداران المپیک تبدیل شده است تا در سایه آخرین استراحتگاه ناپلئون به رقابت بپردازند.
کاخ ورسای میزبان سوارکاری و پرشهای نمایشی و مسابقات پنجگانه
این کاخ دورانی مقر اصلی سکونت خانواده سلطنتی فرانسه بود و حال یکی از مهمترین مقاصد گردشگری پاریس به شمار میرود. در میان تالارهای مجلل ورسای، لویی شانزدهم و ماری آنتوانت قبل از سقوط در انقلاب فرانسه میزبان جشنهای باشکوهی بودند. ورسای در سال ۱۸۳۷ به عنوان موزه ملی ایجاد و در سال ۱۹۷۹ به عنوان میراث جهانی یونسکو معرفی شد. این کاخ با استخر آینهای و حوضهایی پر از مجسمه و با فوارههای نپتون، آپولو و لاتونا در باغهای آراسته اطرافش نمادی از ثروت و شکوه است. حال فضای باز این کاخ میزبان مسابقات سوارکای درساژ، پرشهای نمایشی و مسابقات پنجگانه مدرن است.
ورزشگاه استاد دوفرانس میزبان دوومیدانی و راگبی
ورزشگاهی که جایگاه ویژهای در تاریخ ورزش فرانسه دارد. این ورزشگاه در سال ۱۹۹۸ افتتاح شد و زینالدین زیدان اولین فوتبالیستی بود که در این ورزشگاه توانست برای تیم ملی کشورش گل بزند. در اواخر همین سال فرانسه با زدن دو گل به برزیل در فینال جام جهانی به اولین قهرمانی جهان رسید. ورزشگاه دوفرانس با ظرفیت ۸۰ هزار صندلی میزبان رویدادهای ورزشی متعددی از جمله مسابقات جهانی دوومیدانی ۲۰۰۳، مسابقات قهرمانی اروپا ۲۰۱۶ و فینال لیگ قهرمانان در سالهای ۲۰۰۰، ۲۰۰۶ و ۲۰۲۲ و جام جهانی راگبی در سال ۲۰۲۳ بوده است. حال این ورزشگاه در المپیک پاریس میزبان مسابقات راگبی و دوومیدانی خواهد بود. پیست دوومیدانی با رنگی بنفش به تازگی طراحی شده است.
مرکز ورزشهای آبی پاریس میزبان شنا
این مرکز بسیار پیشرفته تنها مکان دائمی مسابقات است که برای بازیهای ۲۰۲۴ ساخته شده است. این مرکز آبی دارای چهار استخر و یک سقف منحنی چشمگیر و بزرگترین قاب چوبی در جهان است که نور را فیلتر، آب باران را جمعآوری و انرژی خورشیدی را جذب میکند. همین موضوع سبب میشود تا این مرکز به یکی از بزرگترین مزارع خورشیدی شهری فرانسه تبدیل شود. با عبور از یک پل عابر پیاده از روی بزرگراه این مرکز به ورزشگاه دو فرانس وصل خواهد شد.
ورزشگاه رولان گاروس میزبان بوکس و تنیس
رولان گاروس تابستان امسال در بازیهای المپیک در کنار میزبانی تنیس، شاهد برگزاری ورزش بوکس هم خواهد بود. این ورزشگاه پس از ورزشگاه آل انگلند لندن دومین سالن گرند اسلم خواهد بود که میزبان مسابقات المپیک است. این ورزشگاه در سال ۱۹۲۸ تأسیس شده و دارای ۳ زمین تنیس پوشیده از خاک رس است. رولان گاروس دارای ۱۸ زمین است و سقف متحرکی با ظرفیت ۵ هزار صندلی دارد.
ورزشگاه المپیک ایو دو منوا میزبان هاکی
دو بار میزبانی بازیهای المپیک امتیازی است که به این ورزشگاه اعطا میشود. این ورزشگاه اولین بار در سال ۱۹۰۷ افتتاح و برای بازیهای المپیک ۱۹۲۴ دوباره بازسازی شد. ایو دو منوا در طول این سالها به عنوان ورزشگاه اصلی برای برگزاری مسابقات دوومیدانی، دوچرخهسواری، سوارکاری، ژیمناستیک، تنیس، فوتبال، راگبی و پنج گانه مدرن بود اما این ورزشگاه امسال در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ نقش کمرنگی دارد و تنها میزبان مسابقات هاکی است.