محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دیدار خود با یکی از فرماندهان نیروی زمینی ارتش، نوشت: دادبین از دوستان خوب من است که سابقه درخشانی در دفاع مقدس و مبارزه با ضدانقلاب دارد. دیدار خوبی بود، در دیدار با وی از روزهایی یاد کردیم که رادیو بغداد هر روز داستان‌هایی از دعوای ارتش و سپاه می‌ساخت و  این دروغ‌های خنده‌دار اسباب سرگرمی ما را فراهم می‌کرد.
 حنیف غفاری/ برگزاری کنوانسیون حزبی جمهوریخواهان و دموکرات‌ها از بحران‌های داخلی شدید هر دو حزب حاکم در ایالات متحده آمریکا پرده برداشته است. در جریان برگزاری کنوانسیون حزبی جمهوریخواهان در کلیولند، «تد کروز» نامزد رقیب دونالد ترامپ در نهایت حاضر نشد حمایت خود را از وی اعلام کند که همین مسئله سبب ایجاد تنش‌های مزمن و دامنه‌داری در حزب جمهوریخواه شد. بر اساس این تعداد زیادی از حامیان تد کروز حاضر نیستند آرای خود را به سود ترامپ در ماه نوامبر سال 2016 (زمان برگزاری انتخابات نهایی آمریکا) به گردش در آورند. 
برگزاری کنوانسیون حزبی دموکرات‌ها در فیلادلفیا نیز با تنش‌های زیادی همراه بود. افشاگری پایگاه ویکی‌لیکس درباره ایمیل‌هایی که نشان‌دهنده حمایت سران حزب دموکرات از هیلاری کلینتون در جریان انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها بود، به خشم طرفداران برنی سندرز منجر شد. حتی زمانی که برنی سندرز حمایت خود را از هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 اعلام کرد، از سوی طرفدارانش که در محل برگزاری کنوانسیون حزبی دموکرات‌ها حضور داشتند، «هو» شد! این مسئله تنش‌های عمیقی را نشان می‌دهد که در حزب دموکرات آمریکا رخ داده و عواقب و تبعات آن می‌تواند گریبانگیر نامزد نهایی این حزب، یعنی هیلاری کلینتون شود. 
دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون هر دو با جنجال بسیار به دور نهایی رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 راه یافته‌اند. البته برگزاری دو کنوانسیون حزبی در کلیولند و فیلادلفیا نشان داد که هر دو نامزد نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت تعدادی از طرفداران حزب متبوع‌شان را از دست داده‌اند. بر اساس این ممکن است برخی  طرفداران تد کروز ترجیح دهند برای جلوگیری از ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به هیلاری کلینتون رأی دهند. عکس این قاعده نیز صادق است؛ یعنی قطعاً برخی طرفداران برنی سندرز در نهایت حاضر به حمایت از هیلاری کلینتون نشده و به دونالد ترامپ رآی خواهند داد. هم اکنون یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، جذب آرای هواداران ناراضی در احزاب مخالف است. نبرد جدی ترامپ و کلینتون در همین نقطه آغاز شده است. 
در این میان کار هیلاری کلینتون نسبت به دونالد ترامپ به مراتب سخت‌تر است! زیرا طرفداران سندرز به خوبی نسبت به حمایت‌های غیرمعمول و پشت پرده سران حزب دموکرات از کلینتون در جریان رقابت با سندرز در دور مقدماتی انتخابات آگاه شده‌اند. بی‌شک، اگر حمایت سوپر دلیگیت‌ها و سران حزب دموکرات از هیلاری کلینتون و تلاش‌های پنهان آنها برای حضور وی  در دور نهایی انتخابات نبود، شاید نتیجه به‌گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد. با این حال سران حزب دموکرات از برنی سندرز خواسته‌اند تا ضمن حمایت صریح از هیلاری کلینتون، مانع از واریز آرای طرفدارانش به سود ترامپ شود، اما آیا سندرز واقعاً در این مسیر موفق خواهد بود؟!
در آن سوی میدان نیز  پس از رخدادهای اخیر در کنوانسیون حزبی جمهوریخواهان عرصه برای ترامپ تنگ شده است. هم اکنون یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سران حزب جمهوریخواه این است که آرای طرفداران تد کروز به سود هیلاری کلینتون به گردش در نیاید. مطابق آخرین نظرسنجی‌های صورت گرفته در ایالات متحده آمریکا، کلینتون و ترامپ در موقعیت نسبتاً برابری قرار دارند که همین مسئله کار را برای هر دو نامزد انتخابات دشوار کرده است.
در نهایت، تنش‌های سیاسی ایجاد شده در دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، نه تنها تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، بلکه پس از آن نیز ادامه خواهد داشت. این تنش‌ها محصول نظام انتخاباتی ناسالم آمریکا و بازی سران دو حزب دموکرات و جمهوریخواه با آرای طرفداران‌شان  است.

مجرم باسابقه میان‌دار می‌شود
بر اساس خبرهای منتشر شده، رئیس سابق دولت اصلاحات و اعضای شورای مشورتی و سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تمایل دارند مصطفی تاج‌زاده را مسئول انتخابات 96 اصلاح‌طلبان حداقل در درون اصلاح‌طلبان معرفی کنند. وی در جلسات مختلف برای پذیرش این مسئولیت ابراز تمایل کرده است. گفتنی است، مصطفی تاج‌زاده، عضو شورای مرکزی دو حزب منحل‌شده مشارکت و مجاهدین به‌تازگی با ارائه تحلیل برای جمع محدودی از اصلاح‌طلبان، در پایان نتیجه گرفته است که نباید خیلی به دولت چسبید، نباید هم خیلی دور شد؛ باید هویت و گروه‌های‌مان را حفظ کنیم. وی افزوده است: رئیس‌جمهور آینده قطعاً روحانی است و باید حساب‌شده و زیرکانه از تجربه این چهار سال استفاده کنیم تا بتوانیم در داخل دولت کادرسازی کنیم.

تکلیف سپاه
محمداسماعیل کوثری در گفت‌وگویی درباره کشف و شناسایی شبکه فساد بانکی با تلاش سپاه پاسداران تصریح کرد: زمانی که افراد بدون ضابطه و تأیید دستگاه امنیتی و بی‌توجه به دستگاه‎های امنیتی منصوب می‎شوند، این قبیل مسائل پیش می‎آید. وی همچنین درباره چرایی ورود سپاه پاسداران نسبت به بازداشت عوامل شبکه فساد بانکی، با بیان اینکه سپاه حافظ دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: سپاه در رابطه با هر موضوعی که ضربه‎ای بر پیکره نظام جمهوری اسلامی وارد کند، در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مسئولیت و وظیفه دارد.

دانشمندان ایران در راه روسیه
خبرگزاری «ایتارتاس» از اعزام دانشمندان هسته‌ای ایران به روسیه برای گذراندن یک دوره آموزشی خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، متخصصان نیروگاه‌های هسته‌ای روسیه قرار است یک دوره دو هفته‌ای کارآموزی برای دانشمندان هسته‌ای نیروگاه اتمی بوشهر برگزار کنند. مرکز اطلاع‌رسانی «روس انرژی اتم»، یک شرکت روسیه‌ای که اداره ده نیروگاه اتمی این کشور با 33 رآکتور را برعهده دارد، با اعلام این خبر افزود: این دوره در نیروگاه اتمی «کالینین» برگزار خواهد شد که هدف اصلی آن، آشنا کردن دانشمندان ایرانی با روش‌ها و تجربیات دانشمندان روسی در زمینه معاینه فنی تجهیزات نیروگاه‌های هسته‌ای خواهد بود. 

نصیحتی که شنیده نشد 
احمد توکلی در کانال تلگرامی خود در مطلبی با عنوان «نصیحتی که شنیده نشد و جنجال فیش حقوقی» نوشت: «ده روز قبل از اینکه فیش حقوقی بیمه برملا شود، یعنی در هشتم اردیبهشت، روزی که شنیدم مدیر بلندپایه‌ای که در دولت اسبق وزیر کار و بعداً وزیر اقتصاد بود، ماهانه 35 میلیون حقوق و مزایا می‌گیرد که البته بعد معلوم شد 57 میلیون بوده است، به معاونش در مجلس گفتم به رئیس خودت بگو دست از این کار بکشد. بعد از اینکه نوشتم، رئیس دفتر محترم آقای جهانگیری زنگ زدند و گفتند آقای معاون اول محترم می‌خواهد نام این مدیر و چگونگی این مسئله را بداند. اسم طرف را آوردم و گفتم که برای خودش اضافه‌کاری، پاداش و کارانه زیاد رد می‌کند. انتظار این بود که بلافاصله برای عزل این مدیر آزمند بی‌دغدغه فکری می‌کردند. در آن صورت فیش بیمه که ۱۰ روز بعد منتشر شد، توپی بود که جلوی پای دولت و در اختیار او.»

رفتار متفاوت ایران!
«رضا حاکان‌تکین» سفیر ترکیه در ایران که با حضور در نشستی به پرسش‌های خبرنگاران درباره موضوعات مختلف، از جمله کودتای نافرجام این کشور و روند مقابله با کودتاچیان پاسخ می‌داد، درباره نحوه برخورد ایران با موضوع کودتا در ترکیه گفت: آقای روحانی در تماس با آقای اردوغان اعلام کرد که در ماجرای کودتا تا صبح بیدار بوده و ماجرا را پیگیری کرده است که اگر از من بپرسید آیا دولتمرد دیگری در جهان چنین کاری را کرده است، خواهم گفت که «تصور نمی‌کنم».

 شیرین زارع‌پور/ نزدیک به یک سال از ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه از جانب رهبر معظم انقلاب می‌گذرد و دولت در این مدت، موظف بود سیاست‌های کلی نظام را در راستای رسیدن به سند چشم‌انداز در برنامه ششم به صورت کامل منعکس کند.
این سیاست‌های کلی پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و نظرات نخبگان، از جانب رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده و بر پایه محورهای سه‌گانه؛ ۱ـ «اقتصاد مقاومتی»، ۲ـ «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و ۳ـ «تعالی و مقاوم‌سازی فرهنگی» با در نظر گرفتن واقعیت‌های موجود در صحنه داخلی و خارجی تنظیم شد تا با تحقق اهداف برنامه ششم به ارائه الگوی برآمده از تفکر اسلامی در زمینه پیشرفت که به کلی مستقل از نظام سرمایه‌داری جهانی است، کمک کند.
اعمال فرهنگ به معنای اعمّ آن، یعنی آموزش، پژوهش، هنر، فضای مجازی و... و معنای اخصّ آن، یعنی آنچه در سیاست‌های کلی نظام در بخش فرهنگ، مورد توجه قرار گرفته است، در برنامه ششم بسیار کم‌رنگ است یا باید گفت اصلاً ملاحظه نمی‌شود.
برای نمونه، در ماده 19 برنامه ششم توسعه، آرمان‌های سند چشم‌انداز، مبنی بر تحقق توسعه، متناسب با مقتضیات فرهنگی و متکی بر حفظ و ارتقای ارزش‌های اسلامی، ملی و انقلابی، آزادی‌های مشروع و مردم‌سالاری دینی، اصول و فضایل اخلاقی، کرامت و حقوق انسانی، هویت و انسجام ملی و همچنین، حمایت از تولیدات و محصولات فرهنگی، مذهبی و هنری فاخر، صنایع دستی و میراث فرهنگی ناملموس و تقویت ظرفیت آن در تعاملات بین‌المللی و نیز ارتقای جایگاه و منزلت اصحاب فرهنگ و نخبگان و پیشکسوتان فرهنگ و هنر کشور ذکر شده و اما اقداماتی که بر اساس این موارد در سند چشم‌انداز، در لایحه برنامه ششم آمده است، یا با موارد مذکور مغایر است یا اصلاً به آنها پرداخته نشده است.
به نظر می‌رسد در برنامه ششم، به بخش فرهنگ که از دغدغه‌های رهبر حکیم انقلاب است و از موضوعات بسیار مهمی است که ولنگاری فرهنگی را در اثر توجه نداشتن به این حوزه رقم زده است، هیچ توجهی نشده، ضمن اینکه بندهای درج‌شده در لایحه برنامه ششم، خود، راه نفوذ فرهنگی را افزایش خواهد داد. 
امور فراموش‌شده
موارد زیر در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب به دولت ابلاغ شده است، اما در برنامه ششم توسعه لحاظ نشده‌اند:
ـ تلاش شایسته برای تبیین ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران؛
ـ ارائه و ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی و فرهنگ‌سازی درباره اصلاح الگوی مصرف و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی؛
ـ اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور و تهیه پیوست فرهنگی برای طرح‌های مهم؛
ـ حمایت مادی و معنوی از هنرمندان، نوآوران، محققان و تولیدکنندگان آثار و محصولات فرهنگی و هنری مقوّم اخلاق فرهنگ و هویت اسلامی ایرانی؛
ـ حضور مؤثر نهادهای فرهنگی، دولتی و مردمی در فضای مجازی به منظور توسعه و ترویج فرهنگ، مفاهیم و هویت اسلامی ـ ایرانی و مقابله با تهدیدات؛
ـ توجه ویژه به توسعه و تجلّی مفاهیم، نمادها و شاخص‌های هویت اسلامی ـ ایرانی در ساختارهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور.
سخن پایانی
با توجه به برنامه‌ریزی دقیق و حساب‌شده دشمنان در موضوع فرهنگ، انتظار می‌رفت که در برنامه ششم توسعه به صورت مفصّل به این موضوع مهم پرداخته شود، ولی متأسفانه در لایحه برنامه ششم شاهد هیچ توجهی به مسئله فرهنگ نبوده‌ایم و مسائل مهمی چون؛ خانواده، جمعیت، هنر، فضای مجازی و... از نکات مغفول در این برنامه هستند. با وجود این، از نمایندگان مجلس انتظار می‌رود دقت بیشتری در تصویب برنامه ششم داشته باشند تا شاید پیش از آنکه دیر شود اصلاحیه‌ای در این زمینه صورت گیرد. 

بازی مشترک ضد ایرانی در سه ضلع
بازی سه ضلعی عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران روند پیچیده‌ای دارد که برای مقابله با هر یک از آنها برنامه‌ای لازم است تا منافع هیچ‌کدام از اضلاع تأمین نشود.
 پایگاه اینترنتی «گلوبال ریسرچ» در تحلیلی می‌نویسد: آمریکا و عربستان سعودی تلاش کرده‌اند با مهندسی مجموعه‌ای از بحران‌ها، ایران را به خروج نیروهایش از سوریه وادار کنند. گفتنی است، سازوکار محوری این برنامه‌ها را درگیری و مناقشات با شبه‌نظامیان کرد، تحریک ساکنان استان‌های شرقی به جدایی‌طلبی و تلاش برای ایحاد ناامنی در ایران از طریق داعش، از جمله محورهایی هستند که در این گزارش به آنها اشاره شده است. در همین حال پایگاه آمریکایی «المانیتور» نوشت: حوادث دو سال گذشته و افزایش نفوذ و قدرت ایران در منطقه، سعودی‌ها را بر آن داشت تا با همت و شفافیت بیشتری سیاست‌های تغییر حکومت در ایران را دنبال کنند. تنش‌ها میان ایران و عربستان روزبه‌روز در حال افزایش است و احتمال وقوع جنگ میان این دو ابرقدرت منطقه با تحریک اسرائیل[رژیم صهیونیستی] و آمریکا وجود دارد؛ اما بدیهی است که ایران آغازگر این جنگ نخواهد بود. اما ممکن است عربستان با خیال واهی به چنین حماقت بزرگی دست بزند.


برنامه آمریکا برای انتخابات آینده ایران
آمریکایی‌ها منتظرند که در انتخابات آینده، برجام تأثیر خود را بگذارد و به پیروزی حامیان غرب منجر شود.
 «جان برنان» رئیس سازمان سیا در نشست امنیتی آسپن با تحلیل وضعیت انتخابات ایران، گفت: «تصور می‌کنم  این (توافق هسته‌ای) کار درستی بود که انجام شد، زیرا جلوی پیگیری برنامه تسلیحات هسته‌ای آنها را گرفت. افزون‌بر این، جایگاه رئیس‌جمهور، (حسن) روحانی را هم که از نظر ما بین نیروهای فعال در ایران بسیار میانه‌روتر است، تقویت کرد. او باید دستاوردهای بیشتری داشته باشد تا حمایت بیشتری جلب کند، زیرا در حکومت ایران بین تندروها و میانه‌روها رقابت وجود دارد.» وی افزود: «زمانی که درباره ایران صحبت می‌کنیم، برخی تصور می‌کنند که ایران کشوری یکدست (از نظر گرایشات سیاسی) است؛ اما این‌گونه نیست. درست مانند، ایالات متحده که درون محیط سیاسی ان اختلاف نظر وجود دارد. بنابراین، در حالی که آنها سال آینده انتخابات برگزار می‌کنند، ما به دقت اوضاع را تحت نظر خواهیم داشت تا ببینیم موازنه رقابتی که درون حکومت وجود دارد، چگونه پیش می‌رود.» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا درباره آقای روحانی گفت: «اما به نظرم، روحانی نشان داده است که علاقه دارد ایران را به جامعه ملل بازگرداند. نگرانی من این است که بسیاری از ایرانی‌ها انتظار داشتند با آزاد شدن دارایی‌های این کشور، پول به زندگی آنها سرازیر شود؛ اما این مسئله زمان می‌برد.»


حامی‌های جدید فیش‌های حقوقی نجومی! 
با انتشار خبر دریافت حقوق‌های کلان از سوی مدیران دولتی و ورود دستگاه قضایی به این ماجرا، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عنوان ضابط قضایی، برخورد با این شبکه بزرگ فساد بانکی را که متشکل از برخی مسئولان بانکی و دولتی  است، در دستور کار خود قرار داده است.
با اعلام این خبر، شبکه‌های ماهواره‌ای به حمایت از این مدیران فاسد پرداخته و با پخش اخبار خلاف واقع و کذب کوشیده‌اند مسیر برخورد با این مفسدان اقتصادی را منحرف کنند. پیش از این، شبکه «بی‌بی‌سی» فارسی با تهیه سلسله گزارش‌هایی به حمایت از مدیران فاسد بانکی پرداخته و برخورد با آنها را نادرست اعلام کرده بود! همچنین، رسانه‌هاي بيگانه با رويكرد القاي دوقطبي، اقدامات سپاه در مبارزه با مفاسد را رويارويي با دولت تعبير مي‌كنند. «راديو فردا» وابسته به سازمان سیا در این زمینه می‌گوید: در دولت روحاني يك‌بار ديگر هم سپاه و دولت با هم سرشاخ شده بودند. «صداي آمريكا» هم تکرار کرده است: سپاه براي ترساندن تاجران غربي بر بازداشت دوتابعیتي‌ها تأكيد دارد. اما در این رابطه فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات کشور درباره همکاری دادستانی دیوان محاسبات با سازمان اطلاعات سپاه با اشاره به انهدام و بازداشت چند شبکه فساد اقتصادی گفت سپاه پاسداران همکاری بسیار خوبی با دیوان محاسبات در زمینه تخلفات اداری دارد.


مقابله با سرمایه‌گذاری‌های ضد اقتصاد مقاومتی
تولیت آستان قدس رضوی در اقدامی انقلابی به مقابله با برخی از سرمایه‌گذاری‌های مشکوک در مشهد پرداخت. 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در این زمینه گفت: پروژه‌هایی همچون «مشهد مال»، «جهان مال» و ...، تنها صرف هزینه به منظور ساخت واحد‌های تجاری برای برندهای مختلف خارجی است و با تولید ملی، توسعه صنعت کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی تناسبی ندارد. گفتنی است پروژه «مشهد مال» در زمینی به وسعت هشت هکتار است و با زیربنای حدود ۵۰۰ هزار متر مربع در یک موقعیت ساختاری و عملکردی خاص مشهد در خیابان سجاد واقع شده است. این مجموعه شامل کاربری‌هایی، همچون مرکز خرید، هتل پنج‌ستاره، شهربازی سرپوشیده، هایپر مارکت، سالن‌های سینما، دفاتر اداری و پارکینگ طبقاتی است و در طراحی آن از سطح استانداردهای بین‌المللی، مانند کشورهای آمریکای شمالی بهره گرفته شده است. اعلام شده بود که این پروژه عظیم و منحصربه‌فرد با مشارکت آستان قدس رضوی، بانک تات (بانک آینده) و گروه روتانا دبی و به طراحی مشاور کانادایی در حال ساخت است. «جهان مال» هم در دو قطعه زمین به مساحت‌های حدود ۶۵ هزار متر مربع و دیگری ۱۹ هزار متر مربع احداث خواهد شد و جالب اینکه مشاور طراح پروژه هم احتمالاً اسپانیایی خواهد بود.

 حسن خدادی/ دیدار اخیر شاعران در تاریخ 24/4/1395 با امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در مشهد رضوی و دیدار شعرا با معظم‌له در سال‌های اخیر، به «کنگره سالانه شعر انقلاب اسلامی» و فراتر از آن «کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی» تبدیل شده است و بحق حضور شاعران، با تنوع جغرافیایی از داخل و خارج کشور و شعرخوانی‌های‌شان از پیشکسوت‌ها گرفته تا جوانان تازه به میدان آمده و نیز تنوع و گستردگی دایره مضامین آثار و نیز در رأس تمامی اینها، رهنمودهای هر ساله رهبر معظم انقلاب و بیانات راهبردی ایشان، باید یکی از بزرگ‌ترین رخدادهای فرهنگی و ادبی هر ساله کشور قلمداد کرد و تعبیر «کنگره بین‌المللی شعر انقلاب»، کمترین عنوانی است که می‌توان بر آن نهاد.
اهمیت و انواع شعر
شعر به دلیل اهمیت آن در فلسفه فکری رهبر فرزانه انقلاب جایگاه ویژه‌ای دارد. ایشان گاهی اوقات اهمیت یک شعر را با اهمیت چند کتاب برابر می‌دانند. رهبر عزیز انقلاب، شعر را عاملی برانگیزاننده و خط‌دهنده و اثرگذار می‌دانند. در ادامه به دیدگاه‌های ایشان در انواع شعر اشاره خواهد شد.
الف‌ـ شعر حکمت‌آمیز
رهبر معظم انقلاب، نعمت‌های الهی را برای انسان مسئولیت‌دار می‌داند؛ یعنی انسان می‌تواند با توانایی‌هایی که خداوند در اختیار او قرار داده، سبب تعالی انسان‌ها یا سوق آنها به بدی و سقوط‌شان شود. ایشان توانایی شعر گفتن را جزء نعمت‌های خدادادی می‌دانند و ایستادگی شاعران در مقابل فضای مسموم تبلیغاتی سوق‌دهنده به بدی‌ها را مصداق شعر حکمت‌آمیز می‌دانند و می‌فرمایند: «می‌توان با ابزار شعر مخاطب را به راه راست و صراط مستقیم هدایت کرد؛ می‌توان هم او را به کج‌راهه برد، او را ساقط کرد.» (10/4/1394)
ب‌ـ شعر انقلابی
شعر انقلاب، از جمله کلیدواژه‌های مهم منظومه شعری رهبر فرزانه انقلاب است. ایشان شعر انقلاب را در خدمت مفاهیم انقلاب می‌دانند. تعریف معظم‌له از شعر انقلاب این‌گونه است: «شعر انقلاب یعنی آن شعری که در خدمت هدف‌های انقلاب است؛ این شعر انقلاب است، نه شعر دوران انقلاب» (‏۱۰/۰۴/۱۳۹۴) اهداف انقلاب؛ یعنی عدالت، انسانیت، وحدت، رفعت ملی، پیشرفت همه‌جانبه کشور و انسان‌سازی.
رهبر معظم انقلاب یکی از کارهای خوب جوانان شاعر انقلابی را بازتاب اهداف انقلاب در قالب شعر می‌دانند و در دیدار اخیر خود با شعرا در مشهد (24/4/1395)، واکنش جوانان شاعر به حوادث منطقه در قالب شعر را مورد تحسین قرار دادند و فرمودند: «آنچه من تأکید می‌کنم، همان‌طور که در شعرهای‌ شعرای‌ عزیزمان مشاهده کردیم و همچنین در برخی‌ از اشعار مداحان عزیز شنیدیم، [این است:] امروز دنیای‌ اسلام نیازمندی‌‌هایی‌ دارد. دنیای‌ اسلام امروز در یک مرحله‌ حساس تاریخی‌ دارد به سر می‌برد...، ما وظایفی‌ داریم، ما تکالیفی‌ داریم... در رأس این نیازها هم، نیازهای‌ جمهوری‌ اسلامی‌ است؛ چون جمهوری‌ اسلامی‌ میاندار این حادثه‌ عظیم است... بنابراین امروز، هم [در شعر] شعرای‌ عزیز ما- که خب امروز الحمدلله خیلی‌ خوب بود؛ شعرهایی‌ که دوستان گفته بودند، به خصوص بعضی‌ خیلی‌ خوب بود؛ درست منطبق با نیازها بود، منطبق با همان چیزی‌ بود که امروز جامعه‌ ما نیاز دارد.» ( ۲۷/۹/1365)
ج‌‌ـ شعر آیینی
شعر آیینی (شعر مذهبی) از بهترین عرصه‌هاست. شعر آیینی، بیان معرفت و بیان حقایق الهی در یک قالب خاص است. رهبر معظم انقلاب فرمودند: «شعر آیینی، جزء بهترین عرصه‌های به کار بردن قریحه خداداد شعر و این موهبت بزرگ است... اگر بناست شعر محتوایی داشته باشد، بهترین محتواها همین محتواهای شعر دینی و شعر مذهبی است با عرض وسیع و گسترده‌ای که دارد.» (25/۳/1390)
 شعر آیینیِ تراز فکری رهبر معظم انقلاب به ظواهر توجه ندارد؛ بلکه به محتوا و عمق و فلسفه کارها توجه دارد و به آنها اهمیت می‌دهد. رهبر معظم انقلاب با ذکر نمونه‌ای، این‌گونه توضیح می‌دهند: «شعر گفتن درباره زلف و ابرو و چشم و عارض امام که تعریف نیست. می‌گفتند: پس چه بگوییم؟ می‌گفتیم از مسائل زندگی و برجستگی‌های عملی علی(ع) بگویید. در آن روز، این مسائل برای‌شان روشن نبود؛ اما امروز چگونه است؟ امروز، برای همه روشن است.» (28/۱۰/1368)

 محمدرضا مرادی/ ابومحمد الجولانی، سرکرده گروه تروریستی جبهه «النصره» در یک سخنرانی تلویزیونی ضبط شده از جدا شدن جبهه النصره از گروه «القاعده» در سوریه خبر داد. الجولانی اعلام کرد، ما فعالیت‌های خود را به اسم جبهه النصره متوقف می‌کنیم و گروه جدیدی به نام «جبهه فتح‌الشام» تشکیل می‌دهیم. این اقدام جبهه النصره را باید بسیار مهم تلقی کرد. سخنان الجولانی در حالی ایراد شد که گروه‌های مسلح، از جمله جبهه النصره در سوریه در تمام سطوح دستخوش سردرگمی شده‌اند و در مقابل ارتش سوریه و متحدانش همچنان در حال به ثمر نشاندن پیروزی در مقابله با افراد مسلح هستند که جدیدترین دستاورد آنان تسلط بر شهر «بنی زید» و کارخانه‌های «اللیرمون» در حومه حلب بود. اما جبهه النصره به دنبال چیست؟
جنگ سوریه پس از پنج سال، به‌تدریج وارد مرحله پایانی خود شده و دو شهر حلب و رقه تحت محاصره شدید ارتش و نیروهای مردمی سوریه قرار گرفته است. تروریست‌ها در برابر ارتش سوریه مجبور به عقب‌نشینی شده‌اند و این مسئله پایان جنگ را بیش از هر زمانی نزدیک کرده است. در این میان، جنایات تروریست‌های داعش و جبهه النصره سبب شده است تا این دو گروه در فهرست تروریست‌ها قرار بگیرند و به‌طور حتم هرگونه توافقی درباره سوریه با هدف نابودی این دو گروه خواهد بود. از این رو، جبهه النصره با تغییر نام و اعلام جدایی از القاعده سعی دارد از سرنوشت محتوم خود، یعنی نابودی فرار کند؛ غافل از اینکه تغییر نام به معنای تغییر ماهیت نیست و الجولانی با هر عنوان دیگری یک تروریست شناخته می‌شود.
فرار الجولانی از جبهه النصره و پناه بردن به اسم جدید (جبهه فتح‌الشام) تلاش برای بقا در اوضاع نامساعد کنونی است. این گام الجولانی نشان از عمق بحرانی دارد که جبهه النصره در آن دست و پا می‌زند؛ زیرا اقدامات حقارت‌بار و جنایتکارانه آن کافی است تا ابد یک گروه تروریستی شناخته شود. نکته تأمل‌برانگیز این است که آمریکا بارها تلاش کرده در مسیر تلاش‌های روسیه برای حمله به النصره مانع‌تراشی کند و با این کار فضا را برای این جدایی که اکنون اعلام شده است، مهیا کرد. در واقع، هدف اصلی الجولانی این است که با فرار از اسم جبهه النصره خود را با نقابی دیگر به عنوان گروهی میانه‌رو معرفی کند و این همان خواستِ آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی است که بارها مانع از حملات ارتش سوریه و روسیه به جبهه النصره شده‌اند. از نظر تاکتیکی گویا، پیروزی‌های جبهه مقاومت و وضعیت وخیم تروریست‌ها در جنگ با ارتش و مقاومت، آنها را به وارد کردن یک شوک مقطعی برای روحیه دادن به نیروها و تغییر معادلات سوریه مجبور کرده است؛ تاکتیکی که پیش از این در تشکیل جیش الفتح اتخاذ شد. بنابراین، یکی از دلایل اصلی این تغییر نام، فشار ارتش سوریه بر تروریست‌هاست. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد اين گروه تروريستى به دنبال بومى‌سازى خود در سوريه با هدف مشاركت سياسى در مذاكرات آتش‌بس و حضور فعال سياسى در آينده است. الجولانی به خوبی می‌داند که به زودی باید سلاح بر زمین بگذارد تا با میانه‌رو نشان دادن خود در گروه جدید به نوعی مقدمات خروج از فهرست گروه‌های تروریستی را مهیا کرده و در روند سیاسی سوریه با حمایت‌های غرب شرکت کند.