سردار احمد وحیدی، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: نیروهای مسلح و قدرت دفاعی ایران، نه تنها در مقابل دشمنان کوچک، بلکه در مقابل بزرگ‌ترین قدرت‌های نظامی جهان عرض اندام می‌کنند. امروز بی‌تردید دوگانه ایران و آمریکا در همه جا مطرح است، این دو نظام از گذشته تا امروز و آینده با هم می‌جنگند تا زمانی که نظام شر به دست نظام خیر از بین برود.
 علیرضا جلالیان/ ماه مبارک رمضان فرصتی برای اجرای گسترده برنامه‌های قرآنی است و برگزاری جلسات تلاوت قرآن و محافل انس، پرداختن به تفسیر و مفاهیم قرآنی و... نیز در این زمان قابل اجراست. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در این زمان تمام همّ‌وغم خود را برای اجرای برنامه‌های قرآنی می‌گذارد و این برنامه‌ها را در پادگان‌ها، نواحی، ستادها و... برگزار می‌کند. بانک انصار نیز یکی از مجموعه‌های وابسته به بنیاد تعاون سپاه است که با توجه به ماهیت بانکی آن، در شعب این بانک نمی‌توان برنامه‌های قرآنی خاصی را برگزار کرد؛ اما در ستاد این بانک چنین امکانی وجود دارد. برای این منظور نمایندگی ولی‌فقیه در این بانک که مجری اصلی برنامه‌های قرآنی است، برای تجلیل از فعالان قرآنی در ماه رمضان مراسمی را با حضور نماینده ولی‌فقیه در سپاه برگزار کرد که در ادامه گزارشی از این مراسم را می‌خوانید.

آزمون ولایت‌مداری و شریعت‌محوری
حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه در این مراسم با بیان اینکه در مهندسی نرم‌افزار الهی برای تکامل بشر دو رکن اساسی رهبری و قانون مطلوب گنجانده شده است، اظهار داشت: این دو رکن سخت‌ترین آزمون را برای بشر رقم زده و جمهوری اسلامی ایران نیز به سبب ماهیتش، نمونه‌ای از این آزمون است.
وی معیار سنجش در این آزمون را ولایت‌مداری و شریعت‌محوری بیان کرد و ادامه داد: بر اساس این، در جمهوری اسلامی همه، اعم از وزیر و وکیل و خواص و عوام باید ولایت‌مداری و شریعت‌محوری را رعایت کنند تا نمره قابل قبولی بگیرند.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه ادامه داد: متأسفانه، در طول تاریخ، بشر نمره قابل قبولی در رابطه با این دو رکن کسب نکرده و این را باید از تاریخ سؤال کرد.

غیبت و آخرین فرصت
 وی با اشاره به مسئله غیبت امام زمان(عج)، گفت: با توجه به عدم آمادگی پیشینیان در این آزمون بزرگ، آخرین ذخیره الهی به منزله آخرین فرصت بشر از سوی ذات باری‌تعالی در نظر گرفته شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صحبت‌های اخیر یکی از مسئولان نظام مبنی بر اینکه یکی از مزیت‌های برجام این است که امروز جهان دو میلیون بشکه نفت از ما می‌خرد و به همین دلیل در عزت هستیم، گفت: اگر معیار عزت را این بدانیم که دنیا از ما نفت می‌خرد، پس می‌توان نتیجه گرفت که امروز عربستان عزتمندترین کشورهاست؛ در حالی که این با معیارهای اسلام، امام(ره) و رهبری در تضاد است.

عدول از معیارها
وی در ادامه گفت: زمانی که از معیارهای رهبری عدول شود و فروش نفت عزت تلقی شود، موضوعاتی مانند کوتاه آمدن مقابل استکبار، تقلیل سانتریفیوژها، تعطیلی فردو و آب سنگین اراک کم‌اهمیت جلوه داده می‌شود و در نهایت نتیجه گرفته می‌شود که فروختن نفت عزت‌آور است.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه افزود: متأسفانه امروز دیده می‌شود که عده‌ای واژه‌ها را طور دیگری معنا می‌کنند و از دل استقلال و عزت مفهومی در تقابل با تعریف امام و رهبری ارائه می‌دهند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون ولایت‌مداری و شریعت‌محوری عده‌ای برای رسیدن به قدرت و پول می‌خواهند از خطوط قرمز عبور کنند، گفت: در تاریخ عده‌ای مانند قارون بوده‌اند که با عبور از خطوط قرمز ثروت‌های فراوانی را جمع کردند، قارون در اینجا می‌گفت که با مخ اقتصادی به این ثروت رسیده است، در حالی که منظورش همان عبور از خطوط قرمز بود که عامل هلاکتش هم شد.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه ادامه داد: در ماجراهای امروز اگر کسانی در مقابل خطاهایی، همچون فیش‌های حقوقی یا تفسیر نادرست از دیدگاه‌های امام و رهبری و عبور از خطوط قرمز نظام سکوت اختیار کنند، بر اساس سنت الهی دچار عذاب خواهند شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی در پایان سخنان خود درباره بانک انصار گفت: این بانک باید در حوزه اقتصاد و بانکداری الگو باشد و این سخت است و مدیریت هوشمند و ذکاوت می‌خواهد، یعنی عمل در چارچوب شریعت به طوری که هم بانک بود و هم بتوان در چارچوب ضوابط به بهترین جای ممکن رسید که بحمدالله این مسیر در بانک انصار در حال طی شدن است. 

برنامه‌های قرآنی
شایان ذکر است، حجت‌الاسلام والمسلمین رضازاده، مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در بانک انصار نیز در ابتدای این مراسم با ارائه گزارشی از برنامه‌های قرآنی ماه رمضان و روزهای دیگر سال در این بانک گفت: امسال 36 کلاس تفسیر با 1196 شرکت‌کننده برقرار بود. همچنین، 71 محفل انس با قرآن برگزار شد که در آن از 59 قاری برتر بین‌المللی دعوت شد و در مجموع 193 نفر در کل کشور کار خادمی قرآن را در این ماه انجام دادند که در این مراسم از شماری از این افراد که در ساختمان حوزه مرکزی مشغول بودند، تجلیل خواهد شد.
وی افزود: در بحث تفسیر، آیت‌الله خاتمی درباره سبک زندگی در حوزه اجتماعی صحبت کردند که این مباحث در صداوسیما هم پخش شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین رضازاده در پایان خاطرنشان کرد: برنامه‌های قرآنی بانک انصار در خلال سال نیز ادامه دارد و سعی بر این است که کارکنان این بانک در پیوند همیشگی با قرآن باشند.
در پایان این مراسم که به نماز جماعت ظهر ختم شد، از فعالان قرانی بانک انصار با اهدای جایزه و لوح، تقدیر و تجلیل شد.

 مجتبی برزگر/حرفه‌ای که شب و روز نمی‌شناسد، هر روز باید رنگ تازه‌ای به خود بگیرد و در اطلاع‌رسانی جامه صداقت، صراحت و حضور به موقع را به تن کند. فعالانی که در ادای رسالت و وظایف‌شان جغرافیا ندارند و به واقع «خبرنگاری» می‌کنند. خبرنگار می‌کوشد تا درخت تنومند فرهنگ هر روز پربارتر شود و در مقابل هر جریان و شبکه‌ای که قصد به خطرانداختن سلامت فرهنگی و فکری هر جامعه‌ای را داشته باشد، سلحشورانه می‌ایستد؛  چه اینکه در میدان کارزار نبرد این رسالت به انجام رسد. مگر می‌شود مستندسازی هنرمندانه شهید آوینی؛ سید شهیدان اهل‌قلم را فراموش کرد، یا خبرنگاران ایثارگری که در دوران دفاع مقدس و دیگر صحنه‌های رزمندگی، خاصه در تهاجم دشمنان به کشورهای دوست و همسایه همچون افغانستان، پاکستان، عراق و امروز در جبهه مقاومت در سوریه و... حضور داشته‌ و دارند را از یاد برد. شاید باورش کمی مشکل باشد وقتی که می‌بینیم محمدحسن حسینی، خبرنگار شجاعی که یکی از چشمانش را حین تهیه گزارش در سوریه جاگذاشت و امروز به درجه جانبازی نائل آمده است با وجود مجروحیت به صحنه‌ نبرد با تروریست‌های تکفیری برمی‌گردد و گزارش او را دوباره از حلب می‌شنویم. این نشان می‌دهد که او به تعبیر یکی از همکارانش «آقای خبرنگار» به رسالت خبری خود وفادار است. حقیقتاًً در برابر چشم نابینای او و ایثارگری‌های شهیدانی چون محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی که در سال ۷۷ به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف به دست طالبان به شهادت رسید، باید سر تعظیم فرود آوریم. اگر می‌گوییم خبرنگاران در اعتلای آگاهی، وظیفه مهمی ایفا می‌کنند به این دلیل است که این بزرگان به حق، صحنه‌های خاطره‌انگیزی از صداقت، درستی و راستی را با قلم‌های‌شان ترسیم کرده‌اند و تلاش متعهدانه همراه با ابتکار عمل و تخصص در زمینه شکوفایی استعدادهای ذاتی و تهیه خوراک‌های سالم را همین سربازان واقعی نبرد نرم در جبهه سخت به ما آموخته‌اند.
حالا چرا نبرد نرم در جبهه سخت؟! زیرا همواره در میان رزمندگان اسلام و شاید به تعبیری در میان اقشار مختلف جامعه، قشر خبرنگار از شجاع‌ترین و مؤثرترین افراد به شمار می‌روند؛ چراکه حضور شجاعانه آنان در خطرناک‌ترین میدان‌ها و در اوج آتش و انفجار بخشی از درخشش و برجستگی کار این عزیزان به شمار می‌رود. همین خبرنگاران بودند که به قول رزمنده‌ها در شب عملیات با انگیزه ثبت فداکاری‌ها و جانفشانی‌ها و پیروزی رزمندگان به سوی جبهه‌ها می‌‌شتافتند. مصداق بارز آن شهید غلامرضا رهبر بود که برای اولین‌بار خبر ورود نیروهای دشمن به آبادان را برای مردم مخابره کرد؛ او جزء اولین کسانی بود که با شروع عملیات هم‌پای رزمندگان وارد معرکه نبرد می‌شد تا از نزدیک حوادث را ثبت و ضبط کند، هنوز صدای او در فتح خرمشهر جان‌ها را به سوم خرداد سال ۶۱ پیوند می‌‎دهد. شهید حسن باقری خبرنگار اعزامی از روزنامه جمهوری اسلامی نیز اولین نفری بود که ماجرای طبس را گزارش داد. روز خبرنگار یادآور شجاعت تحسین‌برانگیز جان برکفان عرصه خبر است. روح‌شان شاد، جایگاه‌شان متعالی.

می‌گفت؛ یادش بخیر اوایل تشکیل سپاه نیت‌ها خالص‌تر بود. بچه‌ها دنبال مال و مقام و درجه نبودند. البته الآن هم همین‌طوره؛ اما اون موقع‌ها خلوص‌ها یه طور دیگه بود...
پرسیدم چرا؟ گفت: اون موقع حقوق رو نقدی می‌دادند و خیلی‌ها نمی‌رفتند بگیرند. اما الآن همه منتظر واریز شدن حقوقند. 
گفتم تند نرو، آخه اون موقع پاسداری شغل نبود. طرف پیش از انقلاب کار توی نظام طاغوت را قبول نداشت، کاسب و کشاورز بود، پاسداری شغلش نبود، افتخارش بود؛ اما امروز 37 ساله که با کارهای دولتی سر و کار دارند و از این راه امرار معاش می‌‌کنند.


بخش مهمی از تاریخ دفاع مقدس در خاطرات کادر پزشکی، پرستاران و بهیارانی است که با رزمندگان در هر درجه و رتبه‌ای از فرمانده لشکر گرفته تا رزمنده عادی از نزدیک در ارتباط بوده، آنها را عمل و جراحات‌شان را درمان می‌کردند و شاهد بهبودی یا شهادت‌شان بوده‌اند و چه بسا آخرین افرادی که پیش از شهادت شنونده و نویسنده وصیت‌نامه‌های رزمندگان مجروح بوده‌اند، همین سپیدجامگان بوده باشند. پرداختن به خاطرات این قشر و ثبت انتشار آنها نقش مهمی در انتقال تاریخ دفاع مقدس دارد. کتاب «سرو سپید» تلاشی مختصر در این زمینه است. این کتاب به موضوع امدادگران و بهیاران در جنگ تحمیلی می‌پردازد و به خاطرات «سیدفتاح درستکار» از امدادگران دفاع مقدس اختصاص دارد که در سن 17 سالگی به عضویت سپاه درمی‌آید و با آغاز «عملیات ثامن‌الائمه» در بهداری در سمت پزشکیار مشغول به خدمت می‌شود.
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «... آن شب در کنارش بودم و او از من آب خواست، به خاطر مجروحیتش آب ندادم، گفت من مطمئن هستم که شهید می‌شوم. ضجه می‌کرد و آب می‌خواست و من به حکم وظیفه امتناع می‌کردم.
فردای آن روز پدرش آمد، مردی مهربان و نورانی بود. شب یک نفر دیگر کشیک بود که به من خبر داد مجروح حالش بد است، پدرش هم بالای سرش بود. تلاش پزشک‌ها مؤثر[واقع] نشد و شهید شد. یک لحظه متوجه شدم پدرش آنجا نیست. سراغش را گرفتم و در نمازخانه پیدایش کردم. بعد از نماز دست‌هایش را بالا برده بود و شکر می‌کرد. من از پدر شهید حلالیت خواستم. با آرامش گفت شهید می‌داند که شما به وظیفه‌تان عمل کرده‌اید.»
«سرو سپید» در 19 فصل به انضمام عکس‌ها، نقشه‌ها و فهرست منابع در 312 صفحه به کوشش مرکز ملی اسناد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس منتشر شده است.


همیشه اقوام و آشنایان به او می‌گفتند اگر روزی در این راه شهید شوی تکلیف بچه‌ها چه می‌شود؟ مادرم که اعتقاد و ایمانی قوی داشت، می‌گفت: من آنها را به خدا می‌سپارم. یک روز برای خرید از منزل خارج شد و در راه، شاهد بود که گروهی از منافقین قصد ترور حجت‌‌الاسلام کافی، امام جماعت مسجد امام علی(ع) را دارند. مادرم تنها کاری که می‌تواند بکند این است که شروع کند به بانگ الله‌اکبر و سر و صدا کردن، او با صدای بلند داد می‌زند: منافق، منافق! آنها هم به دلیل سر و صدا رسوا می‌شوند و همین مسئله سبب می‌شود که منافقین کینه مادرم را به دل بگیرند و روی او حساس شوند و با زیر نظر گرفتن او در نهایت ترورش کنند.
به نقل از فرزند شهیده زهرا کردی
زهرا کردی در سال 1330 در خانواده‌ای متدین در روستای حیدرآباد دامغان دیده به جهان گشود و تا بیست سالگی در خانه پدری بود. سال 1350 ازدواج کرد. همسرش در تهران در کارخانه ملامین‌سازی مشغول به کار بود. خانواده کردی پس از تولد دومین فرزند به یک منزل استیجاری در تهران عزیمت کردند. با شروع جنگ تحمیلی به مساجد لولاگر، حجت، صادقیه و... می‌رفت و کمک‌های مردمی را برای جبهه‌های جنگ جمع‌آوری می‌کرد. با وجود مشکلاتی که در زندگی داشت، اما دست از فعالیت‌های انقلابی خود نکشید.
با هوشیاری مانع از ترور امام جماعت مسجد امام علی(ع) می‌شود و از آن زمان منافقین درصدد شناسایی و ترور او برمی‌آیند و سرانجام بیست‌وپنجم اردیبهشت ماه سال 1361 او را هنگام عبور از کوچه با شلیک گلوله ترور و غرق در خون می‌کنند و پیکر پاکش در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده می‌شود.

 حسن فلاح/ سیزدهمین محفل انس و مودّت گنجینه‌های ارزشمند تجربه، جهاد و مصداق واقعی مقاومت، ایثار و ولایتمداری با حضور بازنشستگان دلاور نیروی زمینی سپاه برگزار شد.
 به تعبیر سرهنگ‌پاسدار رحیمی، معاون بازنشستگان نیروی زمینی سپاه مهم‌ترین هدف از این همایش دید و بازدیدهای بسیاری از پیشکسوتانی است که دوست دارند همدیگر را از نزدیک ببینند و از حال و روز هم با خبر شوند؛ البته او به بازدید از 452 خانواده بازنشسته و جانباز، اعطای 162 وام معیشتی در سال جاری، اعزام 174 خانوار به سفرهای زیارتی و 139 نفر سفرهای سیاحتی، اعطای وام شجره طوبی ویژه فرزندان، شناسایی 113 نفر بیمار صعب‌العلاج برای رسیدگی و برگزاری مسابقات مختلف ورزشی و قرآنی به منظور ترغیب هر چه بیشتر بازنشستگان و خانواده‌های‌شان به تربیت و صلابت روح و جسم نیز اشاره کرد. 
یکی از نکات جالب این محفل انتخاب موضوع امر و به معروف و نهی از منکر برای اغنای محتوای همایش بود که چندی است در دستور کار فرماندهان و مسئولان سپاه قرار گرفته و در این مراسم با سخنرانی حجت‌الاسلام کدخدا رستم، از فعالان عرصه دینی تبیین شد. 
وی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر  متأسفانه یک فریضه مهم فراموش شده است که اگر به معنای واقعی نهادینه می‌شد، هیچ‌گاه شاهد این همه معضل اجتماعی نبودیم و بحث‌هایی، همچون فیش‌های نجومی و حقوق‌های نامتعارف به میان نمی‌آمد.
 از شما پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت انتظار می‌رود که به میدان بیایید و احساس مسئولیت کنید. این کارشناس دینی افزود: احساس مسئولیت به این معنا که در مقابل هجمه‌های جدید دشمن بایستیم؛ امروز آنها سعی دارند بی‌تفاوتی و عبارت «به تو ربطی ندارد» را در مردم جا بیندازند و اگر این اتفاق بیفتد، به پیروزی رسیده‌اند. 
به راستی، نباید اجازه دهیم نقلاب اسلامی که به تعبیر حضرت آقا مصداق بارز یکی از آثار واقعی امر به معروف و نهی از منکر است، زیر سؤال برود. 
حجت‌الاسلام کدخدا رستم در پایان گفت: باید شاخصه‌های امر به معروف و نهی از منکر را بشناسیم و بدانیم منکرهای اجتماعی و فردی از چه کّم و کیفی برخوردار است. مسئولیت‌پذیری، احترام به دیگران و تجسس نکردن در زندگی مردم قطعاً این فریضه الهی را توسعه داده و مابقی واجبات را هم احیا خواهد کرد.


 مهدی سلطانی/شهید عباس دانشگر مدافع حرم حضرت زینب(س) مزد خدمات خود را با شهادت در جنوب حلب گرفت و آسمانی شد. این شهید سرافراز سپاه اسلام که تازه در بیست‌وسومین سال زندگی‌اش قدم گذاشته‌ بود، یکی از افسران دانش‌آموخته از دانشگاه افسری امام حسین(ع) و از فعالان جبهه فرهنگی این دانشگاه بود. علیرضا دانشگر، برادر این شهید والامقام در گفت‌وگویی به نکات مهمی از برنامه و اهداف والای شهید دانشگر در خودسازی انقلابی و ایمانی اشاره کرده است.
تربیت مذهبی از کودکی‌؛ در همان کودکی با هیئات و مساجد محله آشنا شد. عباس آخرین فرزند خانواده‌مان بود و ما سه برادر و یک خواهر هستیم. ما در خانواده مذهبی بزرگ شده‌ایم و پدرم از آنجایی که در فعالیت‌های مذهبی و قرآنی شرکت داشت و همچنان نیز مشغول است، عباس هم طبعاً در این جلسات تعلیم گرفتن از قرآن شرکت داشت و شخصیت او به نحو مؤثری در این میانه شکل گرفت.
بخشی از روحیات مذهبی عباس بالطبع از خانواده‌مان بود؛ اما به عقیده‌ من بخش بسیار زیادی از آن ناشی از  کوشش‌هایی بود که عباس در خودسازی و پرورش روح ایمان خودش داشت.
ورود به دانشگاه افسری امام حسین(ع)؛ ۱۸ سالش بود که به دانشگاه امام حسین(ع) رفت. در این مرحله با محیط مناسبی که از دانشگاه امام حسین(ع) پیش روی عباس ایجاد شده بود و جوّ مذهبی که در آنجا وجود داشت، عباس به مرحله شعور و خودآگاهی دست پیدا کرد. به این معنا که توانست مطالعاتش را در همان زمان فزونی بخشد و مدام به فکر افزایش سطح تفکر و آگاهی بود. کتاب‌های بسیاری مطالعه می‌کرد که در عمق دید و وسعت نظر عباس تأثیر بسیار مثبتی گذاشته بود. در دانشگاه با سه نفر از هم‌دوره‌ای‌هایش توانسته بود حلقه‌های معرفتی تشکیل دهد که بعدها پایه‌گذار یکی از کانون‌های فعال تربیتی و مذهبی دانشگاه شده بود تا جایی که حتی طرح مطالعاتی و تشکیل چنین کانونی را به دانشگاه ارائه داده بودند و قرار بود آن طرح اجرایی شود.
در دانشگاه ماندنی شد؛ این فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه سبب شد تا عباس و دو دوستش با تأکید فرمانده دانشکده به جای رفتن به رده معرفی‌کننده آنها به دانشگاه به عنوان کارکنان فعال دانشگاه باقی بمانند تا محیط دانشگاه و دانشجویان بیشتر از وجود آنان بهره ببرند. عباس خود را آماده شهادت کرده بود و ما نیز خودمان را برای اعزام عباس آماده کرده بودیم. بهتر است بگویم  خود مادرم کوله‌بار سفر عباس را بسته بود و می‌خواست راهی‌اش کند.
شهادت در وقت اضافه؛ عباس دوم اردیبهشت سال جاری اعزام شد و از ما خداحافظی کرد. ۴۵ روزی را که در آنجا بود، نگذاشته بودند به خط مقدم برود. فرمانده میدانی عملیات گفته بود، مراقب عباس باشید، چون او داماد دو ماهه است؛ نگذارید که به خط مقدم برود. پس از ۴۵ روز که آماده استقبال از عباس بودیم، تماس گرفت و گفت که من یک هفته دیرتر به ایران می‌آیم، شما نگران نباشید. درست پس از چند روز از این تماس در جنوب حلب با ترکش موشک ضد تانک که به پهلوی چپش اصابت کرده بود، به شهادت رسید.

رسالت خبرنگاران برای تحقق عدالت در جامعه چیست؟
نهمین هم‌اندیشی پیامکی تریبون را در آستانه ۱۷ مرداد روز خبرنگار به رسالت این قشر در جامعه درباره «تحقق عدالت» اختصاص دادیم که در ادامه به جمع‌بندی نظرات شما همراهان گرامی می‌پردازیم.
عمل شجاعانه
شجاعانه و بدون واهمه عمل کردن، در پیام‌های «مجید فیاضی‌پور» از دهدشت، «ژاله نوعی» از تهران، «مریم ایمانی» از لاهیجان، «موسی‌الرضا حیدری» از مشهد مقدس و «علیرضا نوروزی» از هرسین آمده بود.
اطلاع‌رسانی بی‌عدالتی‌ها
اطلاع‌رسانی مستند از بی‌عدالتی‌ها در پیام‌های «موسوی» از آزادشهر، «یدالله صادقی» از رودبار، «محمدی» از خوانسار، «مسلم جعفری» از تركالكی، «اسدالله منصوری» از کرمانشاه، «بهمن مقنی‌زاده» از بجنورد و «غلامرضا شرفبیانی» از كردستان آمده بود. اما «محمد زارع» از ساوه بر امر به معروف و نهی از منکر تأکید داشت.
عدم وابستگی حزبی و گروهی
عدم وابستگی حزبی و جناحی را «آرش بخشی‌پور صداپشته» از لاهیجان، «رسول سلیمانی» از زنجان و «نجفی» از قشم مطرح کرده بودند.
انعکاس واقعیت‌ها
انعکاس بی‌طرفانه واقعیت‌ها بدون سوگیری سیاسی را «مجید محمدی» از خوانسار، «علی محرمی» از چالدران، «علی شعبانی» از بروجرد، «مریم باقرپور» از گچساران، «ریحانه عباسی» از نقده، «مصطفی اکبری» از داران، «محمد زارعی برآبادی» از خواف و «مالک بازدار» از سیرجان در پیام‌های خود مطرح کرده‌اند.
عدالت‌طلبی
تسلیم‌ناپذیری، حق‌مداری، عدالت‌طلبی و بصیر بودن را «علی پورفتحی» و «حمیده محمدی کردعلیوند» هر دو از خرم‌آباد مطرح کرده‌اند.
شفافیت
اطلاع‌رسانی شفاف و صادقانه را «حسین افضلی» از دامغان، «محمد کریم‌زاده» و «رضا صابرنژاد» از اصفهان مطرح کردند و «علی‌محمد دست‌فشان» از اصفهان و «ایرج حسن‌پور» از یاسوج بر پرهیز از انتشار شایعات و شفاف‌سازی تأکید داشتند.
سایر نظرات
«عرب‌پور» از همدان بیان اثرات و نتایج اجرا و عدم اجرای عدالت، «شمس‌الدینی» از بندر سی‌سی بنوئیه معرفی شاخصه‌های عدالت، «زهرا صحرایی» از صحنه و «مهناز رئوف» از مشهد مقدس صیانت از ارزش‌‌ها و كرامت‌‌های انسانی، «مهدی سلطانشاهی» از قزوین نهادینه کردن مطالبه‌گری در بین مردم، «عباسی» از مهاباد و «عفت شریفی» از نجف‌آباد رساندن صدای مردم به گوش مسئولان و سؤال از مسئولان درباره فسادهای اقتصادی را «شهبازی» از زنجان مطرح کرده‌اند. همچنین تأثیر نپذیرفتن از قدرت‌های ثروتمند و آزاداندیشی و تعهد به انقلاب اسلامی را  «فؤاد جمیل‌پور» از کرج مطرح کرد.
«سیدمسعود قاضی» از قم، بر انقلابی بودن خبرنگار تأکید دارد و «زرگران» از اصفهان، بیان عوامل و دلایل واقعی بی‌عدالتی را مهم می‌داند. مراعات تقوا، صداقت و اطلاع‌رسانی دقیق مشکلات را هم «محمد تیموری» از تهران بیان کرده است.
«قادر محمدحسین فرد» از هشترود هم معتقد است، مقایسه تطبیقی وضعیت خانواده‌های مرفّه و ثروتمند با خانواده‌های فقیر و مستمند یکی از وظایف مهم خبرنگاران است.
برندگان تریبون نهم
مریم باقرپور از گچساران / قادر محمدحسین فرد از هشترود
 علیرضا نوروزی از هرسین
پرسش تریبون دهم
به عملکرد سه ساله دولت دهم چه نمره‌ای می‌دهید؟ چرا؟