علامه مصباح‌یزدی با تأکید بر لزوم رفع شبهاتی که درباره انقلاب وجود دارد، گفت: باید در مسیر تثبیت اعتقادات جوانان حرکت کنیم؛ چراکه نگرانی ما از جانب سلاح اتمی دشمن نیست، از جانب تغییر فکر و دستگاه ارزشی جامعه است. وی همچنین درباره ورود حوزه علمیه به شبکه‌های اجتماعی تصریح کرد: محتوای سازنده‌ای که از باورهای صحیح نشئت گرفته باشد می‌تواند پاسخگو باشد، ولی متأسفانه از باورهای‌مان دفاع نمی‌کنیم.
 علی تتماج/ این روزها سوریه به اصلی‌ترین کانون تحولات غرب آسیا مبدل شده است؛ تحولاتی که محور اصلی آن را عملیات ارتش سوریه، مقاومت و روسیه در حلب تشکیل می‌دهد. بسیاری تأکید دارند که نبرد حلب سرنوشت نظامی و سیاسی سوریه را تعیین خواهد کرد؛ از این رو تمام بازیگران معادلات سوریه حساب ویژه‌ای روی آن باز کرده‌اند. برآیند تحولاتی سوریه را می‌توان در دو بُعد سوریه و متحدانش و دشمنان سوریه تقسیم کرد. 
گفتنی است، در حوزه میدانی با افزوده شدن نیروهای ویژه حزب‌الله محاصره حلب تکمیل‌تر شد. این ورود در شرایطی صورت گرفت که گروه‌های تروریستی در برخی از نقاط توانستند بخش‌هایی از محاصره را در هم شکنند. نکته مهم در عرصه نظامی، تغییر حالت سوریه از تدافعی به تهاجمی است. وضعیت محاصره حلب از حالت تدافعی به عملیاتی و تهاجمی تغییر کرده است و سوریه، مقاومت و روسیه برای پاکسازی مناطق از تروریست‌ها عملیات‌های مشترکی برگزار می‌کنند. گزارش‌های منتشرشده نشان می‌دهد، ارتش سوریه و متحدانش  عملیات گسترده‌ آزادسازی مناطق اشغال‌شده و ترمیم حلقه محاصره حلب را آغاز کردند.  همچنین، نیروهای ارتش و مقاومت سوریه در اطراف دمشق توانسته‌اند با پیشروی در مناطق تحت تسلط تروریست‌های «جیش‌الاسلام» به پنج کیلومتری شهرک «دوما» برسند. در مقابل، تروریست‌ها در حملاتی به غرب جاده اثریا ـ خناصر پایگاه نظامی «محمیه الغزلان» را اشغال کردند، ولی نیروهای مقاومت با شکستن خطوط دفاعی تروریست‌ها وارد این پایگاه شدند.
دستاورد دیگر سوریه آزاد کردن منطقه منبج بوده است. با آزادی آخرین خیابان‌ها و مراکز تحت اشغال تروریست‌های داعش، شهر «منبج» پس از 73 روز عملیات نظامی آزاد شد.
نکته قابل توجه در تحولات سوریه، رویکرد تروریست‌ها به سیاست جنگ روانی است. ادعای به اسارت گرفتن نیروهای مقاومت از آن جمله است که البته حزب‌الله لبنان در بیروت ادعای تروریست‌ها مبنی بر اسارت پنج نفر از نیروهای این گروه در سوریه را تکذیب کرد. ربایش و گروگان‌گیری و استفاده از غیرنظامیان به مثابه سپر انسانی و نیز رویکرد به حملات خمپاره‌ای برای بالا بردن تلفات غیرنظامیان برای قدرت‌نمایی، بُعد دیگر تحرکات تروریست‌ها را تشکیل می‌دهد. در این میان در اقدامی فرافکنانه آمریکا درباره افزایش استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی در سوریه، مانند آخرین حمله‌ای که در حلب گزارش شده است، ابراز نگرانی کرد. در ادامه همین فضاسازی ریاض حجاب، رئیس هیئت عالی مذاکره‌کننده مخالفان سوری با «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی دیدار و درباره مسائل سوریه گفت‌وگو کرد. نکته قابل توجه دیگر در تحرکات غربی‌ها اقدامات آنها در قالب شورای امنیت است. آمریکا و متحدانش در نشست شورای امنیت پایان محاصره حلب را خواستار شدند. بسیاری از ناظران سیاسی تأکید دارند، این اقدمات به منظور ایجاد فضای تنفس برای تروریست‌ها صورت می‌گیرد، چنانکه همزمان گزارش‌ها از تحرکات برای باز کردن جبهه جنوب در مرزهای اردن برای چند پاره کردن نیروی ارتش حکایت دارد. مجموع این تحرکات در حالی از سوی غرب صورت می‌گیرد که در چالشی دیگر برای تروریست‌ها و غرب توافقاتی میان مسکو و آنکارا پس از سفر «اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به روسیه درباره سوریه صورت گرفت؛ چنانکه سفیر ترکیه در روسیه اظهار داشت، آنکارا معتقد است رهبری کنونی سوریه می‌تواند جزئی از مذاکرات صلح باشد.

  محمدرضا مرادی/  اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه هفته گذشته به مسکو سفر کرد تا به چند ماه تیرگی روابط بین آنکارا و مسکو پایان دهد. پس از ساقط کردن جنگنده روسی در مرزهای جنوبی ترکیه در آذر ماه گذشته روابط دو کشور قطع و تحریم‌های شدیدی علیه ترکیه وضع شد. فشار تحریم‌های اقتصادی سبب شد تا اردوغان کوتاه بیاید و در 12 ژوئن در نامه‌ای به دولتمردان روسی از آنان دلجویی کند. به همین منظور 27 ژوئن نیز مراتب تأسف و همدردی خود را به خانواده خلبان روسی کشته‌شده اعلام کرد و دو روز بعد (29 ژوئن) با پوتین تماس گرفت و از این کشور عذر خواست. اما اوج نزدیکی دو کشور حمایت پوتین از اردوغان در کودتای 15 جولای بود. روسیه از اولین کشورهایی بود که در آغازین ساعات کودتا و زمانی که هنوز نتیجه کودتا مشخص نبود، اعلام کرد که حاضر است به دولت اردوغان کمک کند. همین حمایت دولت روسیه محرّکی جدّی برای تصمیم اردوغان مبنی بر سفر به روسیه بود. حتی گزارش‌های تأیید نشده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه روسیه اولین کشوری بوده که به ترکیه درباره کودتا هشدار داده است. از سوی دیگر، مقامات ترکیه بارها درباره نقش آمریکا در کودتای اخیر اظهارنظر کرده‌اند و معتقدند آمریکا مستقیم یا غیرمستقیم در این کودتا نقش داشته است. همچنین اردوغان، فتح‌الله گولن (که در آمریکا زندگی می‌کند) را رهبر کودتا می‌داند و از آمریکا خواستار استرداد وی است، اما آمریکا در این‌باره هنوز هیچ همکاری با ترکیه نکرده است. این در حالی است که قلع‌وقمع مخالفان از سوی اردوغان سبب انتقاد و اعتراض نهادها و کشورهای غربی از وی شده است. اکثر ترکیه‌ای‌ها بی‌میلی اتحادیه اروپا را برای حمایت از اردوغان در اوضاع بحرانی سرزنش می‌کنند و از اینکه تمرکز اروپا بر روی سرکوب‌های پس از کودتاست، گله دارند. همه این موارد سبب شده است تا اردوغان به سمت تنش‌زدایی با روسیه برود.
سوابق تاریخی نشان می‌دهد هر زمانی که روابط ترکیه با متحدان غربی تیره و تار شده، آنکارا به مسکو تمایل پیدا کرده است. عقب‌نشینی اردوغان در برابر روسیه می‌تواند علاوه بر رفع تحریم‌های اقتصادی مسکو علیه آنکارا بر روی پرونده سوریه نیز تأثیر بگذارد. در این زمینه هر یک از این دو کشور از یکی از طرف‌های جنگ حمایت می‌کنند.
 ترکیه در سال‌های اخیر یکی از بزرگ‌ترین حامیان تروریست‌هایی بوده که علیه دمشق جنگیده‌اند و از طریق باز نگه داشتن مرزهای خود کمک زیادی به رفت‌وآمد تروریست‌ها کرده است. در مقابل، روسیه حامی دولت سوریه بوده و در شرایط فعلی علیه تروریست‌ها در حال جنگیدن است. در وضعیت کنونی، هر یک می‌توانند برای برقراری ثبات در منطقه گامی
 بردارند.
 اردوغان خواهان کاهش حمایت روسیه از کُردها و کم کردن از حجم بمباران‌های خود در مرز ترکیه است. از سوی دیگر، روسیه از ترکیه می‌خواهد که با جدیّت بیشتری بر مرزهای خود نظارت داشته باشد و مانع جذب نیروهای افراطی به داعش یا ارسال تجهیزات برای آنها شود. به نظر می‌رسد با توجه به پیامدهایی که سیاست اشتباه اردوغان در سوریه برای ترکیه به همراه خواهد داشت، نزدیکی روسیه و ترکیه می‌تواند تا حدودی اردوغان را درباره سوریه به عقب براند. این امر می‌تواند سبب شکست تروریست‌ها در حلب شود که به معنای شکستن کمر تروریست‌ها در سوریه خواهد بود و خطر اصلی تروریست‌ها برای دولت دمشق کاملاً مرتفع خواهد شد. اما باید دید که اردوغان به دنبال جبران است، یا تداوم سیاست‌های
 اشتباه خود. 

 آموزش تسلیم شدن!
دادستان تهران با اعلام اینکه رفتارها و اظهارات مسئولان از وجوه مؤثر در آموزش مردم است، گفت: «وقتی برخی مسئولان به مردم می‌گویند ماهواره منشأ بی‌عفتی است؛ اما برخی دیگر مسئولان فرهنگی برخلاف قوانین موجود اعلام می‌دارند که استفاده از ماهواره بلامانع است؛ طبیعی است که مردم با تردید مواجه می‌شوند.» عباس جعفری دولت‌آبادی افزود: «عده‌ای توجیه می‌کنند که جهان، جهان تمدن و اینترنت است و برای استفاده از ماهواره باید راهکارهای جدید پیدا کرد که البته کسی با راهکارهای جدید مخالف نیست؛ اما مسئولان فرهنگی نباید طوری سخن گویند که گویی استفاده از ماهواره مجاز شده است و چنین وانمود سازند که باید در برابر تهاجم ماهواره تسلیم شد.»

 بیانیه پنتاگون علیه پوکمون 
وزارت دفاع آمریکا با ارسال یادداشتی به تمامی کارکنان پنتاگون استفاده از بازی پوکمون‌‌گو را در محوطه و اطراف ساختمان‌های این وزارتخانه ممنوع اعلام کرد. این بازی که از سامانه جی‌پی‌اس استفاده می‌کند، نگرانی‌های امنیتی بسیاری را برای کاربران ایجاد کرده است. گفته شده که مقامات ارشد پنتاگون نگرانند که استفاده از این بازی به افشای محل اسناد محرمانه و حساس وزارت دفاع منجر شود.

پاسخ جالب بشار اسد
امیر عبدالهیان، معاون سابق وزارت خارجه گفت: «شاید حداقل دو بار در سال‌های گذشته از بشار اسد خواسته شد که همراه با خانواده‌اش برای استراحت به تهران یا شهری دیگر بروند، اما پاسخ بشار اسد پاسخی شنیدنی بود که گفت من تا آخر در کنار مردم کشورم هستم و از سوریه خارج نخواهم شد.»

دومین پایگاه روسیه در سوریه
روسیه دومین پایگاه دائمی ارتش در خاک سوریه را ایجاد می‌کند. روسیه قصد دارد علاوه بر بندر طرطوس، پایگاه نیروی هوایی ارتش خود در خاک سوریه، یعنی پایگاه حمیمیم را به پایگاه دائمی تبدیل کند. خبرگزاری روسی اسپوتنیک در این باره نوشت: «فرودگاه نیروی هوا ـ فضای روسیه در منطقه حمیمیم سوریه پایگاه نظامی دائمی روسیه در خارج خواهد شد.» یک منبع در وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ممکن است توقفگاه‌های تحت حفاظت برای هواپیماها در حمیمیم ساخته و تجهیزات جدیدی در آنجا نصب شود. این موضوع امنیت استقرار نیروی هوایی روسیه در آنجا را افزایش خواهد داد.

جای پای محکم ایران 
روزنامه الحیات عربستان با اظهار نگرانی از ترویج تشیع در آفریقا نوشت: «ایران به رقیب اصلی چین و اسرائیل در قاره آفریقا تبدیل‌شده و با ترویج تشیع از طریق انجمن‌های شیعی لبنان توانسته است در این قاره، جای پای محکمی برای خود ایجاد کند و بر کشورهای عربی تأثیر بگذارد.» این در حالی است که عربستان با دو ابزار «‌دلار سعودی» و «بوکوحرام» با همراهی رژیم صهیونیستی به جان شیعیان این منطقه افتاده و آنها را قتل‌عام می‌کند و وزارت خارجه هم تماشاگر این اوضاع شده است.

چک سفید امضا نمی‌دهیم
کواکبیان با بیان اینکه بزرگ‌ترین رقیب دولت یازدهم در انتخابات ریاست جمهوری عملکرد خود دولت است، گفت: دولت باید در باقی‌مانده عمر خویش بیشترین فعالیت خود را در سطوح مختلف مانند ارتباط با نخبگان، توده‌های مردم و سایر قوا انجام دهد. وی مبنای تصمیم‌گیری‌ها را استفاده از عقل جمعی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر مبنای ما حمایت از روحانی است و این حمایت به هیچ‌وجه به شکل چک سفید امضا نیست. 

 حسن خدادی/ در عصر حاضر، تغییر جهت قدرت از بُعد سخت‌افزارانه به بُعد نرم‌افزارانه ایجاب می‌کند تا جمهوری اسلامی ایران از پیشرفت‌های چشمگیر علمی و فناوری خود در سال‌های اخیر برای تعقیب منافع ملی در فراسوی مرزهای بین‌المللی بیش از پیش استفاده کند. انقلاب اسلامی ایران به مدد نگرش‌های مذهبی و شیعی خود، دغدغه صدور انقلاب خود را دنبال می‌كند که یکی از ابزارهای آن استفاده از «دیپلماسی علمی» است. در همین راستا، امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) فرمودند: «توصیه بعدی؛ مسئله دیپلماسی علم مهم است. ... منتها توجه بکنید در دیپلماسی علم ـ ارتباطات علمی، که بنده هم با آن موافقم ـ فریب نخوریم. ببینید یک نفری به عنوان تاجر می‌آید می‌نشیند با یک اقتصاددان ما، با یک تاجر ما در مثلاً فلان رستوران یا فلان هتل فلان کشور بنا می‌کند صحبت کردن و قرار معامله گذاشتن، بعد که تحقیق می‌کنیم معلوم می‌شود ایشان یک مأمور امنیتی رژیم صهیونیستی است در لباس یک تاجر، که مقاصدی را دارد دنبال می‌کند». (۲۹/۳/۱۳۹۵)
دیپلماسی علمی كه به نوعی توان جذب دیگر كشورهاست، به دو شكل می‌تواند در خدمت جمهوری اسلامی برای صدور اندیشه‌های خود باشد. یكی از طریق نشان دادن ایران به منزله یك الگو، كه در آن توان و قدرت علمی در سطح بالایی است؛ دیگری از طریق ارتباط مستقیم با این كشورها و صدور علم و از این طریق، استفاده از فناوری علمی برای صدور اندیشه.
رویکردهای سه‌گانه به دیپلماسی علمی
سه برداشت عمده از واژه «دیپلماسی علمی» مطرح است؛ یکی استفاده از علم و فناوری به مثابه «ابزار» در اختیار دستگاه دیپلماسی که از طریق آن کشورها به اهداف سیاست خارجی خود برسند. برداشت دیگر از این اصطلاح، استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای «اثرگذاری علم بر زندگی» است و در نهایت برداشت سوم، استفاده از دیپلماسی برای «خدمت و رشد علم و فناوری» است.
رویکرد غربی‌ها به دیپلماسی علمی در ارتباط با کشور ما عمدتاً به برداشت اول و دوم از این اصطلاح معطوف است؛ اما رویکرد جمهوری اسلامی ایران به دیپلماسی علمی عمدتاً به برداشت سوم از این اصطلاح متمرکز است.
 رویکرد اول؛ استفاده از علم و فناوری به مثابه «ابزار دیپلماسی» 
این رویکرد خود در قالب چهار شیوه قابل تبیین است. اول، بهره‌گیری از دیپلماسی علم به مثابه «ابزاری تشویقی» است. کشورهای پیشرفته از این ابزار برای تأثیرگذاری بر تصمیم کشوری دیگر به شیوه نرم استفاده می‌کنند.
دوم، «ابزار تنبیهی» دیپلماسی علم است که با تحریم علم و فناوری در یک کشور به انواع و اقسام روش‌ها اتفاق می‌افتد. تحریم همکاری‌های علمی ایران در سال‌های اخیر نمونه آشکاری از این ابزار است.
سوم، بهانه‌ای برای «بهبود روابط» میان دو طرف یا دو کشور است. برای نمونه، تلاش اوباما برای بهبود روابط با جهان اسلام در ابتدای دوره اول ریاست جمهوری که به‌ویژه در سخنرانی وی در قاهره مشهود بود و سپس با سازوکارهای علمی ـ آکادمیک پیگیری شد، در این قالب قابل بررسی است.
 چهارم، «ایجاد وابستگی» میان کشورهایی است که اقمار کشورهای قدرتمند به شمار می‌روند. در این زمینه کره‌جنوبی و کشورهای آسیای جنوب شرقی می‌تواند نمونه برجسته‌ای از دیپلماسی علمی در راستای واکسینه کردن کشورهای اقماری از پیوستن به رقیب قلمداد شود.
 رویکرد دوم؛ استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای اثرگذاری علم بر زندگی
این رویکرد ابتدا در کارهای «جوزف نای» اندیشمند سیاسی آمریکایی مطرح شد. استفاده از منابع علم در جهت اثرگذاری، نفوذ و ایجاد مطلوبیت در مردم دیگر کشورها، پیوندی عمیق میان «سیاست خارجی» و «علم» ایجاد کرده است که به نظر می‌رسد، آمریکا در این زمینه پیشتاز است. مرکز دیپلماسی علم انجمن پیشرفت علم آمریکا، نماینده تلاش ایالات متحده برای برقراری ارتباط با کشورهایی است که مناسبات سیاسی محدودی با آمریکا دارند.
 رویکرد سوم؛ بهره‌گیری از دیپلماسی در خدمت «علم و فناوری»
 بر این اساس بازاریابی، تأمین نیازمندی‌های علمی و فناوری و حمایت دیپلماتیک در سازمان‌ها و معاهدات بین‌المللی معنا پیدا می‌کند. در واقع، در این رویکرد تمام تلاش دولت‌ها برای استفاده از ظرفیت‌ها و ظرایف دیپلماسی به منظور افزایش سطح علمی کشورها صورت عمل به خود می‌گیرد؛ رویکردی که در زمینه تجربه ایران موفقیت‌آمیز بوده است. 

اقدامات انضباطی آمریکا علیه بازداشتی‌های سپاه
چهار تفنگدار دیگر نیروی دریایی آمریکا به‌ دلیل اقداماتی که در ماه ژانویه سبب بازداشت ۱۰ تفنگدار و دو فروند قایق نظامی به دست نیروی دریایی سپاه شد، هدف اقدامات انضباطی قرار گرفتند.
 به گزارش «نیویورک تایمز»، فرماندهی نیروی دریایی آمریکا از این چهار نفر دو تفنگدار را به‌ دلیل سرپیچی از دستور مقام ارشد و کوتاهی در انجام وظیفه مجرم شناخته و توبیخ کرده‌ است که این اقدام می‌تواند به‌معنای پایان دوره فعالیت آنها در نیروی دریایی باشد. تفنگدار دیگری نیز به بخش اداری نیروی دریایی منتقل شده است تا حکم قطعی درباره وی صادر شود. کمیته انضباطی نیروی دریایی آمریکا دو سرباز وظیفه را هم با نامه‌هایی توبیخ کرده‌اند که فرماندهی نیروی دریایی آمریکا نام این تفنگداران را اعلام نکرده است. یک مقام آشنا به گزارش نیروی دریایی آمریکا در این باره گفت: تفنگداران و افسران در انجام وظایف خود کوتاهی کرده و نتوانسته‌اند برنامه‌ریزی مناسبی را برای انجام مأموریت انجام دهند. تفنگداران سعی داشته‌اند این دو قایق را از کویت به بحرین منتقل کنند. نیروی دریایی آمریکا نیز اعلام کرد: یک ناخدای نیروی دریایی آمریکا که در ماه ژانویه در ایران بازداشت شد، به‌علت ناتوانایی در فرماندهی، از کار اخراج شد. ناخدا «کایل موزس» هم دومین فردی بود که به‌ دلیل این حادثه، به‌صورت علنی از سمت خود عزل شد. شایان ذکر است، در ماه می نیز اریک راش، یکی دیگر از تفنگداران ارشد نیروی دریایی آمریکا از کار برکنار شد.

52 لایحه و قطعنامه دولت آمریکا علیه ایران پس از برجام 
نماینده زاهدان در مجلس با اشاره به گذراندن 52 لایحه و قطعنامه دولت آمریکا علیه ایران پس از برجام گفت: بیشتر آنها با روح برجام مغایرت دارند که باید اقدام متقابل صورت گیرد.
حسینعلی شهریاری در جلسه علنی در نطق میان دستور درباره نگرانی‌های نمایندگان از متن قراردادهای نفتی اظهار داشت: با انتشار متن قراردادهای نفتی نگرانی‌هایی از ایجاد کرسنت‌های دیگر افزایش یافته و این طرح‌ها بسیار ضعیف است و حتی در دوران پهلوی هم این امتیازات را به بیگانگان نمی‌دادند. وی در ادامه با اشاره به اظهارات برخی مسئولان که می‌گویند برجام موجب عزّت مردم شده است، تصریح کرد: عزّت این جامعه مدیون خانواده‌های شهدا و جانبازانی است که الآن روی ویلچر یا در داخل آسایشگاه‌ها نفس‌های آخرشان را می‌کشند. نماینده زاهدان در مجلس با اشاره به سخنان روحانی که گفته، برجام سایه جنگ را از روی کشور برداشته است، بیان کرد: گویا رئیس‌جمهور صحبت‌های امام را فراموش کرده که فرمودند: «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند». افزون بر این، آمریکا حتی پس از برجام هم گزینه‌های روی میز را بر نداشت و در حال تهدید ایران است. شهریاری درباره اهداف برجام گفت: هدف از برجام رفع مشکلات اقتصادی، بیکاری و خروج از رکود بود که هیچ‌کدام اتفاق نیفتاد. وی تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور شما به استان‌ها سفر می‌کنید و قول‌هایی می‌دهید، اما به آنها عمل نمی‌شود و در حد گفتار درمانی است.


قابلیت‌های سایبری تهران تقویت شده است
به گزارش وب‌‌گاه استریپتیز، وزارت دفاع آمریکا در گزارش سالیانه خود درباره توانمندی‌های نظامی ایران که در اختیار کنگره این کشور قرار داده است، اعلام کرد: از زمان دستیابی به توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی در سال گذشته، تهران قابلیت‌های تهاجم سایبری خود را ارتقا داده و موشک‌های بالستیک بیشتری را تولید کرده است.
یک گزارش طبقه‌بندی نشده پنتاگون نشان می‌دهد، ایران هم اکنون ذخایر قابل توجهی از موشک را در اختیار دارد که قادر است به اهداف مختلفی در سراسر منطقه برسد، از جمله پایگاه‌های نظامی آمریکا در اسرائیل[رژیم صهیونیستی]. گزارش کامل پنتاگون که حاوی اطلاعات طبقه‌بندی شده است، 31 می به کمیته دفاعی کنگره ارائه شده است. در حالی که خلاصه این گزارش تنها به قابلیت‌های سایبری ایران اشاره می‌کند؛ ولی یافته‌های گزارش اخیر پنتاگون مطابق با مطالبی است که در گزارش مایکل آیزنشتات از مؤسسه واشنگتن برای خاور نزدیک آمده است. وی در این گزارش اشاره می‌کند که عملیات سایبری ایران از یک فناوری پایین برای ضربه زدن به دشمنان به یک مفهوم امنیت ملی تبدیل شده است. آیزنشتات می‌نویسد: پس از توافق هسته‌ای، ایران در حال بررسی این مسئله است که چه نوع فعالیت‌هایی را می‌تواند انجام دهد، بدون آنکه به لغو تحریم‌های بین‌المللی و سرمایه‌گذاری خارجی لطمه بخورد.


قابلیت‌های سایبری تهران تقویت شده است
به گزارش وب‌‌گاه استریپتیز، وزارت دفاع آمریکا در گزارش سالیانه خود درباره توانمندی‌های نظامی ایران که در اختیار کنگره این کشور قرار داده است، اعلام کرد: از زمان دستیابی به توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی در سال گذشته، تهران قابلیت‌های تهاجم سایبری خود را ارتقا داده و موشک‌های بالستیک بیشتری را تولید کرده است.
یک گزارش طبقه‌بندی نشده پنتاگون نشان می‌دهد، ایران هم اکنون ذخایر قابل توجهی از موشک را در اختیار دارد که قادر است به اهداف مختلفی در سراسر منطقه برسد، از جمله پایگاه‌های نظامی آمریکا در اسرائیل[رژیم صهیونیستی]. گزارش کامل پنتاگون که حاوی اطلاعات طبقه‌بندی شده است، 31 می به کمیته دفاعی کنگره ارائه شده است. در حالی که خلاصه این گزارش تنها به قابلیت‌های سایبری ایران اشاره می‌کند؛ ولی یافته‌های گزارش اخیر پنتاگون مطابق با مطالبی است که در گزارش مایکل آیزنشتات از مؤسسه واشنگتن برای خاور نزدیک آمده است. وی در این گزارش اشاره می‌کند که عملیات سایبری ایران از یک فناوری پایین برای ضربه زدن به دشمنان به یک مفهوم امنیت ملی تبدیل شده است. آیزنشتات می‌نویسد: پس از توافق هسته‌ای، ایران در حال بررسی این مسئله است که چه نوع فعالیت‌هایی را می‌تواند انجام دهد، بدون آنکه به لغو تحریم‌های بین‌المللی و سرمایه‌گذاری خارجی لطمه بخورد.