حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری گفت: انتشار فیش‌ها دستاورد مثبتی برای ساماندهی نظام پرداختی کشور بود و دولت در تلاش است نظم و قاعده‌ای در این زمینه به حوزه اداری بدهد. به طور مقدماتی در زمینه حقوق‌های نامتعارف دو کار انجام دادیم؛ اول اینکه حقوق مقامات ارشد حداکثر زیر ۱۰ میلیون تومان باشد و دوم دولت اینکه کل صاحب‌منصبان و متخصصان حداکثر دریافتی حقوق‌شان ۱۸ میلیون تومان باشد تا فضای حقوقی روشن و شفاف باشد و از نظام پرداخت‌های مستقل جلوگیری شود.
 محمد نوری/ مالیات را می‌توان یک نوع هزینه اجتماعی تصور کرد که آحاد یک ملت در راستای بهره‌وری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آن را پرداخت کنند تا توانایی‌های جایگزینی این امکانات و منابع برای عوامل اجرایی کشور فراهم شود. به بیانی دیگر، مالیات انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت یا بخشی از سود فعالیت‌های اقتصادی است که نصیب دولت می‌‌شود؛ زیرا ابزار و امکانات دستیابی به درآمد و سودها را فراهم کرده ‌است.
رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) با اشراف کامل به موارد پیش‌گفته، در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، بند 17 را به «اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش درآمدهای مالیاتی» اختصاص داده و سپس در بند 18 بر قطع وابستگی به نفت تأکید داشته‌اند و در بندهای بعدی این سیاست‌ها، بر اعمال مدیریت جهادی تأکید کرده‌اند که رسیدن به آنها با کار و کوشش جهادی امکان‌پذیر می‌شود.
با این توضیح می‌توان ادعا کرد، ماليات يكي از مهم‌ترين ابزارهاي هدايت و كنترل ساير شاخصه‌هاي اقتصادي در جهت تحقق محورها و مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتي است. همچنین، ماليات و درآمدهاي مالياتي را مي‌توان به تنهايي از بزرگ‌ترين ابزارهاي دولت در مسير اعتلاي اقتصاد مقاومتي دانست. تكيه دولت به منابع مالياتي از يك سو سبب كاهش وابستگي دولت و ملت به منابع زيرزميني مي‌‌شود كه تنها در اختيار ما نبوده و آيندگان نيز به نوبه خود در بهره‌گيري از آن صاحب حق و امتياز هستند و از سوي ديگر زمينه‌ساز پويايي و نشاط در بازارهاي كشور و فعاليت‌هاي توليدي و صنعتي مي‌‌شود.
تجربه مالیاتی سایر کشورها
در این زمینه مي‌توان به تجربه بیشتر كشورهاي پيشرفته اشاره کرد كه با وجود محروم بودن از منابع گسترده ماليِ نفتي، با اتكا به درآمدهاي مالياتي و استفاده از اهرم ماليات ساير مشخصه‌هاي پولي و مالي و اقتصادي، مانند حجم نقدينگي، توزيع ثروت، ميزان تورم، صادرات، واردات و... را كنترل و تنظيم کرده‌اند.
برای نمونه، کشور ترکیه که ذخایر و منابع نفت و گاز ندارد، میزان مالیات اخذ شده آن در سال ۲۰۱۵ هفت برابر درآمد مالیاتی در کشور ما بوده است. تولید ملی فرانسه در سال ۲۰۱۵ با داشتن اقتصادی نزدیک به شش برابر اقتصاد ایران، حدود ۲۸۰۰ میلیارد دلار بوده و میزان درآمد مالیاتی این کشور در این سال ۵۵۷ میلیارد یورو بوده است؛ گفتنی است، ۲۵ درصد تولید ملی در فرانسه به عنوان مالیات مطرح می‌شود و این در حالی است که تولید ملی ایران در مدت زمان مشابه ۵۰۰ میلیارد دلار بوده که شش درصد تولید ملی است. 
معیارهای حرکت 
نظام مالیاتی کارآمد
به نظر برخی کارشناسان اقتصادی و با توجه به حرکت تحولی موجود در نظام مالیاتی کشور برای دستیابی به اهداف مورد انتظار، کارآمدترين و بهترين روش حركت نظام مالياتي در مسير تحقق منويات رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتي توجه به موارد زیر است: 
۱ـ وضع مشوق‌هاي مالياتي براي امور توليدي و صنعتي، واردات نهاده‌هاي توليد و ابزارآلات و ماشين‌آلات صنعتي؛ 
۲ـ وضع ماليات‌هاي سنگين و عدم اعطاي معافيت براي فعاليت‌هاي واسطه‌گري، فعالیت‌های غير مولد، واردات كالاهاي مصرفي و تجملی؛ 
۳ـ توجه به افزایش تولید ملی به‌منزله یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های وصول مالیات؛
۴ـ شناسایی زنجیره‌های ناشناخته موجود در مراحل پس از تولید کالا و خدمات به منظور اخذ مالیات؛
۵ـ تهیه بانك اطلاعات جامع فعالان اقتصادي کشور؛
۶ـ اجراي كامل طرح تحول نظام مالياتي کشور با مطالعه و بررسی دقیق و کارشناسی؛
۷ـ افزایش پایه‌های جدید مالیاتی با ایجاد منابع جدید برای دریافت مالیات؛ 
۸ ـ بازنگری در قوانین مالیاتی و تدوین قوانین جدید؛
۹ـ حرکت به سمت استفاده از سیستم‌های الکترونیکی در اخذ مالیات؛
۱۰ـ اقدام در زمینه شفاف‌‌سازی‌های لازم درباره نحوه مصرف مالیات‌ها برای مردم؛
۱۱ـ تعیین اولویت و اهداف مالیاتی با توجه به شرایط و وضعیت اقتصادی و برنامه‌های دولت.
 گفتنی است، برخی از اهداف دریافت مالیات در کشورها عبارت است از: تأمین بخشی از هزینه‌های عمومی دولت، تقسیم عادلانه درآمد و ثروت در جامعه، کنترل نرخ تورم در جامعه، کنترل میزان واردات و صادرات، اجرای سیاست‌‏های اقتصادی و... با توجه به اینکه به هر میزان که بیشتر مالیات گرفته شود، هزینه مالیات‌دهنده افزایش و در نتیجه، سود وی کاهش می‌یابد؛ از این رو دولت با افزایش مالیات در برخی بخش‌ها می‌‏تواند جلوی گسترش غیر‌ضروری آنها را بگیرد یا با کاهش مالیات و در نظر گرفتن انواع معافیت‏‌ها و تخفیف‌ها، بخش‌های دیگری را رونق بخشد.
تحقق بند 17 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، زماني مي‌تواند در اقتصاد كشور تحول ایجاد کند كه نظام مالياتي ما كارآمد و موفق باشد. تجربه موفق سازمان امور مالياتي كشور در طول سال‌هاي اخير و در زمينه اجرايي شدن قوانين اثربخش و مؤثري، همچون قانون ماليات بر ارزش‌افزوده و اجراي آزمايشي موفق مراحلي از طرح جامع مالياتي بيان‌کننده اين مهم است كه نظام مالياتي ايران ظرفیت تغییر و تحول در راستای اهداف متعالی اقتصاد کشور را که همان سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است، دارد. 
پس با توجه به وجود ابزارها و ظرفيت‌هاي مفيد نظام مالياتي كشور در زمينه افزايش درآمدهاي مالياتي و نيز تجربه موفق سازمان امور مالیاتی در زمینه اجرايي شدن قوانين و طرح‌هاي جديد مالياتي در سطح كشور، مي‌توان گفت كه يكي از مهم‌ترين زمينه‌ها و شاخصه‌ها درباره اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي در كشور مهيا شده است و با تداوم حركت‌هايي از اين دست مي‌توان به شكوفايي هرچه بيشتر اقتصاد مقاومتي و به تبع آن اعتلاي نظام اقتصاد ايران چشم اميد داشت.

 مصطفی برزکار/ در سال ۱۸۳۱ «دوتوکویل» سیاستمدار زبده فرانسوی در رأس یک گروه از سوی دولت این کشور مأموریت یافت تا نظام اجتماعی و سیاسی آمریکا را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد؛ حاصل تلاش ۱۸ ماهه وی و همکارانش در کتابی منتشر شد که فصل آخر آن با عنوان ملاحظاتی درباره عظمت اقتصادی آمریکا نگاه دقیقی به چگونگی رشد و توسعه اقتصادی این کشور دارد. در این بخش به تعصب اقتصادی آمریکایی‌ها اشاره شده است. او می‌نویسد بنادر اروپایی مملو از کشتی‌های آمریکایی است؛ حال آنکه در بندر نیویورک کالاهای دیگر کشورها کمتر به چشم می‌خورد.
 حمایت از کالاهای آمریکایی، به ویژه از سوی مردم این کشور و تحمل سختی‌های ناشی از آن عللی هستند که دوتوکویل در کنار چند عامل دیگر همچون وضعیت جغرافیایی به‌منزله اصلی‌ترین عوامل رشد صنعتی آمریکا از آن یاد می‌کند.
در واقع، آنچه دوتوکویلر آن را تعصب اقتصادی مردم ایالات متحده می‌نامد همان دانش عمومی جامعه نسبت به وضعیت اقتصاد بومی و نهادینه شدن فرهنگ حمایت از اقتصاد بومی است.
در بحث اقتصاد مقاومتی، دولت تنها در میدان حضور ندارد، بلکه حضور مردم و ایفای نقش ایشان نیز لازم و ضروری است؛ چرا که اصلی‌ترین مؤلفه اقتصاد مقاومتی و دال مرکزی این گفتمان تولید داخلی است و حمایت از تولید داخلی امری نیست که فقط از عهده دولت برآید؛ از این رو نقش مردم در اقتصاد مقاومتی بسیار مهم و حیاتی است و آنچه برای این همراهی نیاز است، نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی از طریق ارتقای دانش اقتصاد مقاومتی در بین آحاد مردم است. 
در بحث ارتقای دانش اقتصاد مقاومتی باید به این نکته توجه داشت که اقتصاد مقاومتی مربوط به یک مقطع خاص چون دوره کنونی نیست؛ بلکه اقتصاد مقاومتی امری دائمی برای اقتصاد ما محسوب می‌شود. بنا‌براین برای آموزش و ارتقای سطح دانش اقتصاد مقاومتی باید یک نظام جامع آموزشی برنامه‌ریزی و اجرا شود.
اما متأسفانه طی دو سال‌ونیم گذشته از ابلاغ اصول کلی اقتصاد مقاومتی شاهد عدم تمرکز دولت برای ارائه یک نظام آموزشی حساب شده بوده‌ایم، در صورتی که برای نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی باید برنامه‌ریزی درستی برای آموزش در سنین و سطوح مختلف وجود داشته باشد.
در زمینه بحث افزایش ارتقای سطح دانش اقتصاد مقاومتی لازم است با دو رویکرد آموزش عامه و آموزش بخش خصوصی، دانش اقتصاد مقاومتی مردم مد نظر قرار گیرد. هر دو بخش به نوعی به اطلاعات و دانش نیازمند است؛ در بخش مربوط به عامه مردم چرایی و چگونگی حمایت از تولید داخلی و اصلاح، الگوی مباحث کلی و پایه‌ای برای اقتصاد مقاومتی به شمار می‌آیند و در بخش خصوصی راهکارهای ارتقای کالا و خدمات و مباحثی همچون چگونگی حضور در بازار فروش و مبارزه با قاچاق حائز
اهمیت است.
با این اشاره کوتاه می‌توان این نکته را مد نظر قرار داد که اگر دولت به دنبال رفع مشکلات اقتصادی و خواهان توسعه پایدار است، باید مردم را با خود همراه کند و این مهم زمانی محقق خواهد شد که اقتصاد مقاومتی نهادینه شود و سطح دانش مردم در این زمینه ارتقا یابد.

 میزان بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی
حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: میزان بدهی بانک ملی به بانک مرکزی حدود 9 هزار و 300 میلیارد تومان، بانک سپه 4 هزار و 500 میلیارد تومان، بانک کشاورزی 9 هزار و 600 میلیارد تومان، توسعه صادرات یک‌هزار میلیارد تومان، بانک صنعت و معدن 2 هزار میلیارد تومان، بانک توسعه تعاون 100 میلیون تومان، بانک صادرات 2 هزار و 500 میلیارد تومان، بانک تجارت 3 هزار و 500 میلیارد تومان، ملت هزار و700 میلیارد تومان و بانک رفاه 500 میلیون تومان بوده که در مجموع حدود 35 هزار میلیارد تومان خواهد شد.
 نرخ بیکاری در ایران
بررسی جدیدترین تغییرات نرخ بیکاری در کشورهای مختلف جهان نشان می‌دهد، میزان بیکاری در برخی مناطق، مانند یونان۱/۲۴ درصد و اسپانیا ۱/۲۰ درصد است که همچنان در وضعیت نامناسب قرار دارند. این نرخ در آفریقای جنوبی ۷/۲۶ درصد است و برای ایران به میزان ۱۷ درصد برآورد شده است.
 رتبه بودجه‌ای تهران در برنامه 95
نعمت‌الله ترکی، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران، کل بودجه عمرانی و جاری استان را در سال 95 حدود 38 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: تهران از نظر حجم اعتبارات تخصیص داده شده در بین استان‌ها در رتبه هفتم قرار دارد.
 هدررفت یک سوم مواد غذایی
به گفته سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحدFAO))، تقریباً یک سوم از مواد غذایی در سراسر جهان به هدر می‌رود که حدود 40 درصد آن را اروپایی‌ها انجام می‌دهند. شایان ذکر است، با این رقم، می‌توان 200 میلیون انسان را در جهان سیر کرد.
 کسری بودجه کویت پس از 16 سال
«انس صالح» وزیر دارایی کویت از کسری بودجه ۶/۴ میلیارد دیناری در سال مالی 201۶ ـ 201۵ این کشور خبر داد. کویت برای نخستین بار در 16 سال اخیر با کسری بودجه روبه‌رو شده است. این اولین کسری بودجه از سال مالی 199۹ ـ199۸ به شمار می‌آید که این کشور به علت کاهش بهای نفت با آن روبه‌رو  شده است.

حضور چشمگیر رئیس‌جمهور در صفحه اول روزنامه‌های اصلاح‌طلب و نزدیک به دولت برجسته‌ترین موضوع فضای رسانه در هفته گذشته بود. در حالی که رئیس دولت یازدهم با فشارهای زیادی از سوی افکار عمومی و صاحب‌نظران روبه‌رو است و منتقدان دولت صراحت بیشتری را در پیش گرفته‌اند، از ابتدای هفته‌ای که در آن وزارت کشور تاریخ‌های ثبت‌نام بررسی صلاحیت و فرصت تبلیغاتی و برگزاری انتخابات دوازهم ریاست‌جمهوری را اعلام کرد، به طور ملموسی در رسانه‌ها حضور داشت! روز اول هفته(۱۶/۵/) «اعتماد» با اشاره به سخن عده‌ای از منتقدان دولت که حمله به رئیس‌جمهور را تیتر یک خود برگزیدند، در گزارش خود ‌آورد: «اظهارنظرهاي اصولگرايان افراطي عليه دولت با مدت زمان باقي‌مانده تا انتخابات نسبت معكوس پيدا كرده است. هر چه فاصله زماني تا انتخابات كمتر مي‌شود، اظهارنظرهاي آنها عليه روحاني بيشتر و شديدتر مي‌شود.» روزنامه «شرق» نیز در روز دوم هفته(۱۷/۵/) «سناریوهای حذف روحانی» را بر صفحه اول خود ‌نشاند و نوشت: «اگر تا پیش از این شکل سخنان مخالفان رئیس‌جمهوری صرفاً نقد و انتقاد بود، این انتقادات هم‌اکنون شکل خط و نشان به خود گرفته است. این روزنامه در گزارش مفصل خود از زبان فعالان اصلاح‌طلب سعی می‌کند این انتقادات را به انتخابات ربط داده و هدف آن را یک دوره کردن دولت تدبیر و امید عنوان کند!»
پس ارائه چنین تحلیل‌هایی از سوی روزنامه‌های شاخص اصلاح‌طلبی معاون اول رئیس‌جمهور در اظهاراتی  جالب و قابل توجه حسن روحانی را مظلوم‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ جمهوری اسلامی ایران ‌خواند؛ گفته‌ای که در کوتاه‌ترین فاصله در پایگاه‌هایی چون؛ انتخاب، عصر ایران و.. به تیتر یک تبدیل می‌شود.
اما همه ماجرا حضور روحانی و پر رنگ کردن انتقادات به رئیس‌جمهور از سوی دولت و رسانه‌های همسو نیست و این بار به موازات تیتر شدن حمایت تمام‌قد هاشمی از حسن روحانی و طرح این وعده از سوی رئیس دولت سازندگی که در دور دوم روحانی مشکلات برطرف خواهد شد، سخنان مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره شکایت دولت از منتقدانش عنوان اول این رسانه‌ها می‌شود! روزنامه «اعتماد» تحت عنوان «شكايت از توهين‌كنندگان به رئيس‌جمهور» به نقل از انصاری نوشت: «رئيس‌جمهور حق دارد به عنوان شخص حقيقي از حقوق شخصي خود بگذرد، ولي ما به عنوان معاون حقوقي، دادستان محترم كل كشور و مدعي‌العموم وظيفه دارند از حقوق مردم دفاع كنند. رئيس‌جمهور نماد ملي و نماد همه مردم ايران است. توهين به رئيس‌جمهور، توهين به ٧٦ ميليون جمعيت كشور است، توهين به ايران بزرگ و توهين به حق رأي و انتخاب مردم است.»
مسئله اگرچه کمتر در میان رسانه‌ها و منتقدان با واکنش روبه‌رو شد، اما حسین قدیانی در یادداشتی در روزنامه «وطن امروز» در این باره نوشت: «مدام می‌گویند و می‌نویسند و پوشش می‌دهند و در بوق و کرنا می‌کنند که به رئیس‌جمهور توهین شده!‌ یک روز معاون اول می‌گوید به رئیس‌جمهور توهین شده، یک روز معاون حقوقی، یک روز وزیر کشور و هر روز هم در این همه رسانه که دارند! معلوم نیست این دولتمردان نگران‌‌ شأن رئیس‌جمهور و دلواپس جایگاه قوه مجریه، آن روز که همین رسانه‌های اصلاحات‌چی‌ نان به نرخ روزخور، رئیس‌جمهور و کل کابینه را یکجا به باد این اهانت عاری از ادب گرفتند که «دولت اعتدال، رحم اجاره‌ای اصلاح‌طلبان است» کجا بودند؟! و دقیقاً کجا بودند؟! توهین به رئیس‌جمهور جرم است و مدعی‌العموم باید بدون فوت وقت بدان ورود کند، اما توهین به اصل و اساس جمهوری اسلامی ـ که رئیس‌جمهور تنها جزئی از اجزای آن است، آن هم قابل تعویض! ـ باید با «برجام داخلی» رفع و رجوع شود؟! و بعدش هم صلوات بفرست و تمام؟! چطور در مواجهه با درنده‌خویان سال 88 که لگد به شکوه 40 میلیون آرای ملت زدند و مستند به شعار «مرگ بر اصل ولایت‌فقیه» قصدی جز براندازی نظام مقدس و مظلوم جمهوری اسلامی نداشتند، پیشانی‌بوسی و ترحم و مدارا، لیکن در برابر اهانت‌کننده به رئیس‌جمهور، کلفت کردن رگ گردن؟! مگر رئیس‌جمهور از جمهوری اسلامی بزرگ‌تر است؟ ما البته متر و معیاری جز «قانون» نمی‌شناسیم. ما بر این باوریم که قانون، ملاک است و اگر عضوی از اعضای کابینه هم ولو آنکه نفهمیده دارد چه می‌گوید، دچار اهانت به منتخب ملت شده، باید مجازات شود اما مواضع حضرات مدعی یادمان نرفته که به بهانه نقد رئیس‌جمهور قبلی همین نظام، مرتکب چه اهانت‌هایی می‌شدند!»

مرا مبین که چنین آب رفته لبخندم
هنوز غرقه امواج سرد اروندم
منم که با سند زخم اعتبار خود ام
منم که چهره تاریخی تبار خود ام

#شهید_رجب_محمد_زاده
#علی_محمد_مودب
poemstoryradio@
 مهدی فرهادی/کم‌وبیش تمام درآمد گوگل از تبلیغات به دست می‌آید و بخش ناچیزی از آن به فروش و گرفتن حق اشتراک برای خدمات خود برمی‌گردد.
 97 درصد درآمد گوگل از طریق «پرداخت کلیکی» تأمین می‌شود و درآمدهای غیرتبلیغاتی تنها سه درصد کل درآمدهای این شرکت را تشکیل می‌دهند. 
تنها درباره درآمد گوگل از فضای اینترنت کشورمان باید گفت هر کاربر ایرانی به طور متوسط روزانه پنج بار از گوگل استفاده می‌کند که با احتساب حدود 35 میلیون کاربر اینترنت در ایران، گوگل سالیانه بالغ بر 800 میلیارد تومان از کاربران ایرانی سود کسب
 می‌کند.
طبق بررسی‌ها مشخص شده است، 40 درصد کلیک‌های کاربران ایرانی روی لینک‌های تبلیغاتی گوگل بوده است که درآمد سالیانه گوگل از هر کاربر حدود 7/3 دلار است و در مجموع این موتور جست‌وجو طی یک سال 277 میلیون دلار از ایرانی‌ها درآمد کسب می‌کند.
 کاربران ایرانی روزانه 25 میلیون بازدید از گوگل دارند که همین موضوع سبب شده است تا گوگل اولین پایگاه پربازدید در کشور ما باشد و ایران، دومین رتبه استفاده‌کنندگان از گوگل را داشته باشد.
شایان ذکر است، سود گوگل از کاربرانش از طریق کلیک آنها روی لینک‌های تبلیغاتی ظاهر شده در نتایج جست‌وجو است. 
همچنین در نمونه دیگر از درآمدهای شرکتهای اینترنتی می‌توان به شرکت فیس‌بوک اشاره کرد که به ازای هر کاربری که در این شبکه اجتماعی حساب باز می‌کند، حدود ۳/۵  دلار درآمد کسب می‌کند؛ این در حالی است که این شرکت هیچ هزینه‌ای از کاربران دریافت نمی‌کند و تمامی امکانات آن رایگان است.