رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به‌تازگی در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی در خارج از کشور با تأکید بر استفاده حداکثری از ابزارهای جدید و پیشرفته رسانه‌ای فرمودند: «ما باید از این فضای مجازی حداکثر استفاده را بکنیم. البته دشمن هم دارد حداکثر استفاده را می‌کند... این ابزارهای جدید فکرهای جدید به وجود می‌آورد. انگیزه‌های جدید به وجود می‌آورد. به این باید توجه داشت. سعی کنید به‌روز باشید.»


سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ به‌تازگی، انتشار یک فایل صوتی حاوی سخنان تند آقای منتظری درباره اعدام منافقین پس از عملیات مرصاد در پایگاه منتظری که از سوی پسر وی هدایت می‌شود، خبرساز شد. این فایل صوتی 40 دقیقه است که 23 دقیقه‌ ابتدایی آن سخنان منتظری و ادامه آن سخنان یکی از مسئولان قضایی و توضیحات وی درباره ادعاهای غلط منتظری است. انتشار فایل صوتی او با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شده است و تحلیل‌های متفاوتی درباره انگیزه احمد منتظری در رسانه‌ای کردن این فایل مطرح گردید. خبرنگار هفته‌نامه صبح صادق در این باره گفت‌وگویی را با سه نفر از صاحب‌نظران انجام داده است که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.
کمک به اجلاس منافقین در فرانسه
دکتر محمد‌حسن قدیری‌ابیانه
بر اساس قوانین بسیاری از کشورها، اگر در زمان جنگ کسانی از یک کشور به کمک کشور مقابل بروند و به هر نحو ممکنی به آن کشور کمک کنند، به جرم خیانت اعدام می‌شوند؛ چه برسد به اینکه جنگ بر اثر تجاوز بیگانه صورت گرفته باشد، آن ‌هم در زمانی که بخشی از سرزمین ما اشغال شده و نیروهای غیرنظامی ما اسیر شده یا به شهادت رسیده باشند.
حمایت از منافقین یا کسانی که کمابیش بر تصمیمات تروریستی خود پایبند بوده‌اند، نشانه حماقت یا خیانت است. در ضمن انتشار و حتی نگهداری این نوار جرم به شمار می‌آید؛ چراکه این مباحث با حضور یک مقام دولتی، یعنی قائم‌مقام رهبری با مسئولان مملکتی بوده و اینها اسناد حکومتی محسوب می‌شود. اگر کسی از مسئولیت عزل می‌شود یا کنار می‌رود، ماندن این اسناد در نزد بستگان و نزدیکان وی جرم است، چه برسد به اینکه به انتشار آن اقدام کنند.
فرزند آقای منتظری به این اقدام دست زده و آن نوار را همزمان با اجلاس منافقین در فرانسه منتشر کرده است. در حقیقت، به‌نوعی خواسته‌اند آنان را تطهیر کنند؛ اما آقای منتظری در موقعیتی نیست که کلام آن بتواند سازمانی، مانند منافقین را تطهیر کند؛ بلکه اتخاذ چنین مواضعی از سوی منتظری در آن زمان و از سوی برخی از اعضای خانواده وی در زمان حال موجب سقوط هر چه بیشتر آنان در افکار عمومی می‌شود. 
یکی از خدمات بزرگ حضرت امام(ره) پیش از رحلت‌شان عزل آقای منتظری بود که همگی باید شکرگزار این خدمت بزرگ امام به انقلاب و اسلام و ملت باشیم. 
برای اینکه دیگر کسی چنین اشتباهاتی را مرتکب نشود، باید قوانین مربوط به اسرار محرمانه را تدوین و به‌طور جد پیگیری شود. اینکه قبلاً کسی فرمانده نظامی بوده و در حال حاضر از این سمت کنار گذاشته شده است، حق ندارد حتی اسنادی را که خود صادر کرده، منتشر کند؛ چون تنها کسی می‌تواند اسناد را از حالت محرمانه خارج و منتشر کند که در حال حاضر نیز در آن سمت باشد؛ از این رو باید یک سازوکار مدوّن و قانونی برای انتشار خاطرات افراد تدوین شود. 
برای نمونه، نامه‌هایی که آقای رضایی به امام نوشته بود، بعدها آقای هاشمی آن را در خاطرات خود ذکر و منتشر کرد. به عقیده بنده این مسئله از نظر قانونی اشکال دارد. اصولاً نباید اجازه داد اسناد محرمانه در جایی باشد که قانوناً مجاز نیست. برای نمونه، بسیاری از اسناد محرمانه ریاست جمهوری یا متعلق به مجمع در دفتر مهدی هاشمی در دانشگاه آزاد یافت شده است. این نوع رفتار متأسفانه به یک عرف تبدیل 
شده است.
 تحریک داعشی‌های داخلی
حجت‌الاسلام حمید روحانی
در حال حاضر دشمنان درصدد هستند که سياست داعش را از طريق منافقين در داخل پيگيري کنند و از اين رو در حال تربيت و تقويت منافقين هستند. در پاريس اجلاس برگزار می‌کنند و آنها را دعوت مي‌کنند. رژیم سعودی با بودجه بيت‌المال و پول نفت، کشورهای اسلامي منطقه را به خاک و خون مي‌کشد تا رژیم صهیونیستی مصون بماند. رژيم مزدور سعودي که موجوديتش براي حفظ رژیم صهیونیستی بوده، با اين جريان همراه شده و منافقين را تربيت مي‌کند تا بتوانند در آينده اينها را در ايران نفوذ دهند يا اگر نفوذ دارند دست به کار شوند و بتوانند همان‌طور که آنها مي‌خواهند، کشور را به حمام خون تبديل کنند.
در اين موقعيت با نفوذي که منافقين در بيت منتظري داشتند و هنوز هم دارند، به صحنه مي‌آيند تا چنين فايلي را منتشر کرده و براي آنها کسب وجهه کنند. 
کار سازمان منافقين فريبکاري بود. امام(ره) در همان نامه‌اي که براي مجازات اينها مي‌نويسند، بر چند موضوع تأکید مي‌کنند، از جمله اينکه کار منافقين فريبکاري است. منافقين در زندان که بودند، به ظاهر توبه و اظهار ندامت کردند؛ آنهايي که واقعاً کاري نکرده بودند و جرم‌شان در حدّ وابستگي بود، تبرئه و آزاد شدند، اما آنهايي که جرمي مرتکب شده بودند، به زندان‌هاي مختلف فرستاده شدند.
هنگامی که جلد سوم کتاب «نهضت امام خميني(ره)» را مي‌نوشتم، به زندان اوين مي‌رفتم و با آنها ملاقات مي‌کردم. در همان برخوردها معلوم مي‌شد که بعضي از آنها همچنان بر مواضع باطل خود اصرار داشتند. 
من عين فرمايش حضرت امام(ره) را از دستور ايشان درباره برخورد با منافقين بيان مي‌کنم؛ محور اول اعتقاد نداشتن به اسلام، دوم اهل نفاق و حيله بودن، سوم ارتداد و محارب بودن، چهارم راه انداختن جنگ کلاسيک در شمال، غرب و جنوب کشور با همراهي بعثي‌ها، پنجم جاسوسي براي صدام، ششم ارتباط با استکبار جهاني و هفتم ضربات ناجوانمردانه به انقلاب.
آنچه سبب صدور حکم اعدام مي‌شود، چند مورد اول نيست، بلکه راه انداختن جنگ کلاسيک، جاسوسي، ارتباط با استکبار جهاني و ضربات ناجوانمردانه به انقلاب است. حضرت علي(ع) هم تا وقتي که خوارج دست به اسلحه نبردند، کاري با آنها نداشتند، حقوق آنها را قطع نکردند و متعرّض آنها هم نشدند، حتي آنها گاهي که اميرالمؤمنين(ع) در مسجد در حال نماز بودند، وارد مسجد مي‌شدند و بلند بلند قرآن می‌خواندند. حضرت علي(ع) میان نماز مکثي مي‌کردند و بعد نمازشان را ادامه مي‌دادند؛ اما زماني که خوارج دست به ناامني زدند، حضرت هم به مقابله با آنها
 پرداختند.
 بهترین فرصت برای روشنگری درباره منتظری
عباس سلیمی نمین
انتشار این فایل صوتی به گونه‌ای دفاع پررنگی از مجاهدین خلق است و آنها را در موضع مظلومیت قرار می‌دهد و قطعاً با هدف احیای کارآمدی این سازمان است. گفتنی است، به دلیل تنفر عمومی که از مجاهدین وجود دارد، غربی‌ها چندان نمی‌توانند از آن در جامعه ایران و منطقه بهره ببرند.
تحرکاتی برای فعال شدن مجاهدین خلق به منظور تقویت پیوند آن با داعش صورت گرفته است؛ اما عقبه این گروه حتی از داعش هم تنفرآمیزتر است و در جنایات روی داعش را در گذشته تاریخ ایران سفید کرده است؛ از این رو با این بی‌اعتباری و تنفری که در افکار عمومی وجود دارد؛ غربی‌ها قادر نیستند که از آن به خوبی استفاده کنند. به نظر می‌رسد، هدف از انتشار این نوار تغییر وجهه این گروه، از تنفر عمومی به مظلومیت است. بالطبع، غرب قادر است شرایط اجتماعی این گروه را بهبود ببخشد؛ زیرا این گروهک از نظر تشکیلاتی قوی است؛ یعنی سابقه کار و تشکیلات آهنین دارد.
حکم اعضای گروه مجاهدین خلق اعدام است؛ چرا که از نظر فقه اسلامی شیعه و سنی، گروهی که نسبت به مسلمانان در برابر حکومت اسلامی طغیان کنند، قطعاً حکم‌شان اعدام است مگر اینکه آن تشکیلات فرو پاشیده باشد. در این صورت می‌توان اعضایی را که از آن گروه دستگیر یا اسیر می‌شوند، آزاد کرد؛ اما هنگامی که گروه از هم فرو پاشیده نباشد و امکان بازگشت به گروه و تشکیلات برای اعضا وجود داشته باشد، قطعاً حکمش اعدام است. درباره اعضای مجاهدین در آن دوران رأفت اسلامی اعمال شد و با اینکه حکم‌شان اعدام بود؛ اگر توبه و اعلام برائت می‌کردند، اعدام نمی‌شدند؛ اما وقتی که مجاهدین خلق برای دومین بار به صورت نیروهای متجاوز در کنار صدام به ایران حمله کردند و مسعود رجوی اعلام کرد که قرار است زندان‌ها هم شورش کنند و به آنها بپیوندد، اینجا بود که امام دستور دادند کسانی که در موضع خود هنوز پایداری می‌کنند و مایلند همچنان همان خط سازمان را دنبال کنند و خیانت به کشور و جنایت علیه ملت را دنبال می‌کنند، حکم اینها اعدام است. البته برای آنهایی که به طور زبانی برائت جستند، حکم اسلام را عملی نکردند. به عقیده بنده این بهترین دلیل برای نفوذ مجاهدین خلق بر بیت منتظری است و غربی‌ها تلاش می‌کنند از همه مهره‌ها و امکاناتش استفاده کنند که این جز از طریق نفوذ مجاهدین خلق بر بیت منتظری ممکن نبود. اینکه فایل صوتی را منتشر کردند؛ یعنی به‌شدت نیاز داشتند و ما می‌توانیم این مسئله را فرصتی بدانیم تا برای جامعه روشن کنیم که پیش‌بینی ما و تذکر امام بر نفوذ مجاهدین خلق به بیت منتظری بسیار عمیق و دلسوزانه بوده است.

 سکوت درباره پرونده برادر
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره نامه برخی نمایندگان به رئیس‌جمهور درباره اتهامات برادرش، گفت: «عده‌ای از نمایندگان در نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواستار رسیدگی به اتهامات «حسین فریدون» شدند؛ اما متأسفانه تاکنون نتیجه‌ای از سوی آقای روحانی در این باره حاصل نشده است.» رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه نمایندگان ملت مطالبه‌گر حقوق مردم در همه موضوعات هستند، تصریح کرد: «هر شخص مسئولی در نظام، اگر مرتکب تخلفی شود باید با او برخورد قانونی صورت گیرد تا اعتماد افکار عمومی به نظام خدشه‌دار نشود.»
 
استقبال کم‌نظیر
در فاصله‌ای کمتر از دوهفته از چاپ سیزدهم کتاب «تن‌تن و سندباد» با تقریظ رهبر معظم انقلاب که داستانی بلند، تخیلی و هیجان‌انگیز دارد و در آن درگیری و کشمکش‌های خطرناکی بین دو دسته از شخصیت‌های اصلی رخ می‌دهد، این کتاب به دلیل استقبال گسترده مردم بار دیگر به زیر چاپ رفت.

کم‌لطفی‌های برنامه ششم 
حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: «در لایحه برنامه ششم توسعه به آموزش ‌و پرورش کم‌لطفی شده است و باید مشخص شود چه کسی در این رابطه مسئول است، آیا آموزش‌ و پرورش کوتاهی کرده است، یا اینکه پیشنهادهای این وزارتخانه در لایحه لحاظ نشده است؟»

باد هم مخالف مسکن مهر!
در جدیدترین اظهارات ضد پروژه‌های مسکن مهر، محمدهادی حیدرزاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران مدعی شده است، مسکن مهر آب‌های زیرزمینی را آلوده کرده است و همچنین کریدورهای (مسیر) حرکت حیات وحش را از بین برده‌ است و در برخی موارد ساختمان‌های مسکن مهر در مسیر وزش باد قرار گرفته است.

هشدار به روحانی درجلسات محرمانه
عبدالله ناصری از فعالان دوم خردادی گفت: «برخي از حاميان آقاي روحاني تلاش مي‌كنند به ايشان القا كنند كه داراي سازمان رأي مستقلي جدا از اصلاح‌طلبان است. اين مسئله نيز در جلسه آقاي روحاني با يكي از بزرگان جريان اصلاحات مطرح شده است. در اين جلسه كه در منزل آقاي روحاني برگزار شد به آقاي روحاني در اين زمينه هشدار‌هاي لازم داده شد كه ايشان داراي سازمان رأي مستقل نيست و نبايد با طناب پوسيده برخي افراد به چاه برود. بدون شك سازمان رأي آقاي روحاني در انتخابات رياست‌جمهوري آينده جريان اصلاحات خواهد بود و كسي نمي‌تواند اين مسئله را كتمان كند. اگر كسي دچار توهم شده و احساس مي‌كند آقاي روحاني جدا از آراي اصلاح‌طلبان مي‌تواند رئيس‌جمهور شود سخت در اشتباه است و اين اشتباه ممكن است به قيمت بسيار گزافي تمام شود.»

سخنان هاشمی درباره انتخابات
هاشمی رفسنجانی که حمایت ویژه خود از حسن روحانی را از آغاز سال پایانی دولت یازدهم و فاصله یکساله با انتخابات ریاست‌جمهوری شروع کرده است، به تازگی و در دیدار جمعی از شاعران، ادیبان و نویسندگان کشور با بیان اینکه؛ «اندیشه‌های دکتر روحانی را می‌شناسم و از برنامه‌هایش برای تقویت کارآمدی نظام خبر دارم»، به تشریح شباهت‌ها و تفاوت‌های این روزها با سال‌های پس از جنگ پرداخت و گفت: «یکی از بزرگ‌ترین مشکلات دولت فعلی سنگ‌اندازی‌ها، مانع‌تراشی‌ها و موضع‌گیری‌های مغرضانه مخالفان سیاسی است که حاضرند برای تضعیف و ضربه زدن به دولت، همه‌ افتخارات و دستاوردهای نظام را زیر سؤال ببرند!»


  حسن خدادی/ مسئولیت شاخص خوبی برای تعیین شخصیت افراد است. با در نظر گرفتن میزان مسئولیت‌پذیری انسان‌ها، می‌توان وزن فكر، كار و منش آنان را تعیین كرد.
ضرورت احساس مسئولیت؛ رهبر معظم انقلاب ضمن برشمردن ماهیت احساس مسئولیت از نگاه اسلام، احساس مسئول بودن را به تمام جوانب زندگی تسرّی می‌دهند و می‌فرمایند: «پایه این تفکر، اعتقاد به مسئولیت انسان است. انسان موجودى است مسئول. نقطه مقابل این فکر، حالت احساس بى‌مسئولیتى، «ولش کن»، «برو خوش باش»، «به خودت بپرداز» است.» (۶/۹/۱۳۹۳)
احساس مسئولیت مؤلفه مهم گفتمان‌سازی ؛ رهبر معظم انقلاب احساس مسئولیت را یکی از ارکان مهم گفتمان‌سازی می‌دانند که از وظایف مهم پیامبران الهی بوده است: «این گفتمان‌سازی برای چیست؟ برای این است که اندیشه دینی، معرفت دینی در مخاطبان، در مردم، رشد پیدا کند. اندیشه دینی که رشد پیدا کرد، وقتی همراه با احساس مسئولیت باشد و [همراه با] تعهد باشد، عمل به وجود می‌آورد و همان چیزی می‌شود که پیغمبران دنبال آن بودند.» (۲۲/۹/۱۳۸۸)
عامل اصلی فتنه 88؛ بی‌مسئولیتی خواص؛ رهبر معظم انقلاب معتقدند که اگر خواص موقعیت کشور را درک می‌کردند و به موقع مسئولیت خود را به صورت صحیح اجرا می‌کردند، فتنه ۸۸ با این ابعاد به وجود نمی‌آمد، ایشان در این باره فرمودند: «حرف من در فتنه ۸۸ هم همین بود. ... حرف ما این بود؛ آن کسانی که به نام آنها این کارها انجام می‌گرفت، باید همان وقت اعلامیه می‌دادند، اعلام بیزاری می‌کردند، می‌گفتند اینها از ما نیستند؛ اما نکردند. اگر این کار را می‌کردند، فتنه زودتر ریشه‌کن می‌شد؛ مسائل بعدی هم پیش نمی‌آمد.  (۱۹/۷/۱۳۹۱)
22 بهمن تجلّی احساس مسئولیت مردم؛ رهبر معظم انقلاب اعتقاد راسخ دارند که با گذر زمان احساس مسئولیت مردم بیشتر می‌شود و برای اثبات این سخن 22 بهمن را مثال می‌زنند و می‌فرمایند: «انسان وقتی نگاه می‌کند، می‌بیند آگاهی مردم، بصیرت مردم، احساس مسئولیت مردم در قبال نظام اسلامی، حقیقتاً بی‌نظیر است. با این احساس مسئولیت، با این احساس آمادگی، یقیناً اگر امروز یک حادثه‌ای مثل حادثه دفاع مقدس در کشور ما پیش می‌آمد، کسانی که وارد میدان می‌شدند، از آن روز که در دفاع مقدس جوان‌های ما می‌آمدند، بیشتر خواهد بود و کمتر نخواهد بود.» (۶/۱۲/۱۳۸۸)
 احساس مسئولیت عامل اقتدار نیروهای مسلح؛ رهبر معظم انقلاب احساس مسئولیت و فهم آن را به همراه عزم و ایمان عامل اصلی اقتدار یک ملت می‌دانند. ایشان می‌فرمایند: «جمعیت زیاد در نیروهای مسلّح یا حتی تجهیزات پیشرفته یا حتی آموزش‌های روزآمد به‌تنهایی کافی نیستند... لازم است ایمان باشد، عزم باشد، احساس مسئولیّت باشد، فهم حقیقتِ مسئولیت نیروهای مسلح وجود داشته باشد؛ اینها است که می‌تواند نیروهای مسلّح را به معنای واقعی کلمه رکن اقتدار یک ملت قرار بدهد.» (۲۶/۸/۱۳۹۳)
 احساس مسئولیت به فرهنگ ؛ رهبر حکیم انقلاب ضمن مهم دانستن اقتصاد، مسائل فرهنگی را مهم‌تر ارزیابی می‌کنند و می‌فرمایند: «مسئله مهمی که در ذهن بنده همیشه هست و مورد دغدغه افراد است، مسئله فرهنگ است؛ مهم است. مسئله فرهنگ از مسائل اقتصادی مهم‌تر است، از مسائل سیاسی مهم‌تر است... فرهنگ حاکم بر یک کشور مثلاً اگر چنانچه فرهنگ مسئولیت‌پذیری بود، این عمل مردم را هدایت می‌کند. مسئولیت‌پذیری، تزریق مسئولیت‌پذیری و هدیه کردن او به ارواح مردم، به افکار مردم و روحیات مردم، این تقویت فرهنگ است.» (۲۵/۶/۱۳۸۹)
حفظ هویت ایرانی ـ اسلامی مسئولیت مهم دانشمندان و مجاهدان؛ رهبر معظم انقلاب حفظ و ثبت خاطرات دفاع مقدس را به‌مثابه هویت اسلامی ملت ایران از مسئولیت‌های مهم دانشمندان و مجاهدان بزرگ می‌دانند و می‌فرمایند: «یکی از چیزهایی که در حفظ همین مرز هویت ملی تأثیر زیاد دارد، عبارت است از حفظ خاطرات آن دوران دفاع مقدس و دوران باشکوه. این حفظ هویت اسلامی ملت ایران آنقدر اهمیت دارد که برای آن، مردان بزرگ، دانشمندان بزرگ، مجاهدان بزرگ، شخصیت‌های برجسته باید احساس مسئولیت کنند.» (۲۳/۷/۱۳۹۰)

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه لایحه برنامه ششم توسعه متناسب با واقعیت‌های اقتصادی ایران تدوین نشده است، گفت: «درخواست ما از دولت این است که لایحه را پس بگیرد و آن را بر اساس شرایط اقتصادی ایران که اولویت آن خروج از رکود است، تدوین و ارائه کند.» محمدرضا پورابراهیمی‌ با بیان اینکه برنامه ششم توسعه چارچوب یک برنامه را ندارد، اظهار داشت: «معتقدم که بهتر است دولت لایحه را پس بگیرد و کار مطالعاتی جامعی روی آن انجام دهد.» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به امکان تأخیر بررسی بودجه سال آینده با تأخیر ارسال لایحه برنامه ششم توسعه گفت: «با توجه به اهمیت برنامه ششم تأخیر در بررسی لایحه بودجه مسئله چندان مهمی نیست، بنابراین بهتر است از اول لایحه برنامه ششم توسعه را پس بگیرد و مجدداً تدوین کرده و به مجلس ارائه کند.» پورابراهیمی تصریح کرد: در صورتی که دولت لایحه برنامه ششم توسعه را پس نگیرد، مجلس خودش باید اصلاحات اساسی در لایحه را انجام دهد؛ اما تجربه نشان داده وقتی مجلس اصلاحات زیادی در متن لوایح انجام می‌دهد شورای نگهبان نسبت به آن ایراد می‌گیرد و می‌گوید لایحه دولت به طرح مجلس تبدیل شده است.» وی گفت: «متوسط رشد اقتصادی ایران در پنج سال گذشته ۹/۱ درصد و با اغماض دو درصد بوده است، ولی نرخ تعیین‌شده برای رشد اقتصادی برنامه ششم هشت درصد است. همین مسئله این ابهام را ایجاد می‌کند که دولت چگونه تحقق رشد هشت درصدی را دنبال خواهد کرد، در حالی که رشد اقتصادی متوسط پنج سال قبل دو درصد بوده است.»

پس از کودتای نافرجام در ترکیه اتفاقاتی در صحنه دیپلماسی منطقه روی داده است که به نظر می‌رسد، روابط ترکیه با متحدان غربی‌اش بیش از پیش متشنج شود. نخستین نشانه‌های این تغییر، در عادی‌سازی روابط ترکیه با روسیه و سفر رجب‌طیب اردوغان به سن پترزبورگ و دیدار با پوتین، همتای روس وی نمود یافت.
 پس از آن بود که بسیاری از ناظران و تحلیلگران مسائل منطقه تغییر رویکرد ترکیه نسبت به بحران سوریه را از مهم‌ترین فرازهای این تغییر و چرخش در سیاست خارجی و منطقه‌ای آنکارا تحلیل کردند. سفر مشاور خاورمیانه‌ای پوتین به تهران همزمان با انتشار خبر استقرار بمب‌افکن‌های روسی در پایگاه هوایی نوژه همدان، از دیگر اتفاقات مهمی بود که به نظر می‌رسد به تحولات جدید منطقه بی‌ارتباط نباشد. از سویی، دولت سوریه نیز در اقدامی کم‌سابقه مواضع گروه کردی یگان‌های مدافع خلق «YPG» را در شهر حسکه سوریه به مدت دو روز بمباران کرد. این اقدام دولت سوریه در بمباران کم‌سابقه مواضع گروه‌های کردی که دولت ترکیه این گروه را دشمن خود فرض کرده و تفاوتی بین آن و گروه پ.ک.ک قائل نیست، از دیگر اتفاقات مهم هفته اخیر است. 
در نهایت، اعلام خبر سفر غیر منتظره وزیر امور خارجه ترکیه به تهران و دیدار و ملاقات پنج ساعته او با وزیر امور خارجه کشورمان، دیگر اتفاق مهمی است که به نظر می‌رسد در زمینه تحولات اخیر در منطقه قابل تحلیل و تفسیر است. با این وضعیت بسیاری از ناظران احتمال شکل‌گیری ائتلافی با محوریت سه کشور روسیه، ایران و ترکیه بر سر بحران سوریه را از نظر دور نداشته‌اند و حالا اتفاقات اخیر روی داده در منطقه نشان می‌دهد، باید در روزها و هفته‌های آتی منتظر روی دادن اتفاقات جدید و کم‌سابقه‌ای در منطقه، به ویژه در سوریه باشیم.

اعتراض ایرانی‌ها به BBC
همزمان با سالگرد کودتای آمریکایی ـ انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲هزاران کاربر ایرانی با هشتک #کودتایBBC  در شبکه‌های اجتماعی؛ اقدام رسانه دولتی انگلیس در اعلام رمز کودتا را محکوم کردند و خواستار عذرخواهی مسئولان آن شدند. بر اساس این گزارش؛ این اعتراض کاربران ایرانی در شبکه اجتماعی توئیتر جزو مطالب «ترند» قرار گرفت. بنا بر آمار، کاربران ایرانی بیش از ۲۰ هزار توئیت اعتراضی در این شبکه اجتماعی منتشر کرده‌اند.

هزینه‌های تأخیر در اجرای اقتصاد مقاومتی
 یک محاسبه ساده نشان می‌دهد که روزانه بیش از ۱۱۱ میلیون دلار، یعنی 390 میلیارد تومان هزینه به دلیل تأخیر در اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی به اقتصاد ایران وارد می‌شود که معادل ماهیانه حدود 12 هزار میلیارد تومان است؛ یعنی اقتصاد ایران در عمل از حدود 48 میلیارد دلار ارز محروم می‌شود که 24 برابر سرمایه‌گذاری خارجی جذب شده فعلی به اقتصاد ایران  توان تحرک می‌بخشد. بر این اساس می‌توان سالیانه و حتی ماهیانه حرکت صحیح یا ناصحیح دولت در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی را اندازه‌گیری کرد. متأسفانه دولت یازدهم در سه سال اخیر به هیچ وجه در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی حرکت نکرده و حتی از آن دور شده است.

مسیر جدید جاسوس‌ها
پس از دستگیری جاسوسان آمریکایی که در پوشش فعالیت‌های فناورانه داخل کشور فعالیت می‌کردند، این‌ بار دشمنان تحت پوشش برگزاری همایش فناورانه «ایران کانکت ۲۰۱۶» قصد تسهیل حضور جاسوسان خود به عنوان مدیران بین‌المللی ICT را دارند. وقتی شرایط آژانس امنیت ملی آمریکا و سرفرماندهی سایبری انگلیس را برای فعالیت بین‌المللی حضور در حوزه فناوری اطلاعات بررسی می‌کنیم، به این واقعیات می‌رسیم که از یک سو هیچ شرکت بین‌المللی حق حضور در این صحنه را ندارد، مگر با مجوز و همکاری اطلاعاتی با این دو سازمان اطلاعاتی ـ امنیتی؛ از سویی به حضور شرکت خصوصی انگلیسی برای برگزاری همایش در داخل ایران مشکوک هستیم.

نکته: آقای لاجوردی از طرف مراجع قضایی و بیت آقای منتظری به دلیل برخوردهایی که با منافقین داشتند، تحت فشار بودند و حضرت امام(ره) ایشان را خواستند و در صحبتی که با ایشان کردند، فرمودند: «در راهی که می‌روی استوار باش و همین راه را ادامه بده.»
مرحوم احمد قدیریان از همراهان شهید لاجوردی که در زمان دادستانی او معاون شهید لاجوردی بود، در ادامه درباره عزل وی از دادستانی در سال 63 گفت که زیر فشارهای بیت آقای منتظری و شورای عالی قضایی یک کلام از امام نگفت. چند بار خدمت ایشان عرض کردیم آقای لاجوردی! وقتی امام چنین چیزی را فرموده است، شما برو به شورای عالی قضایی بگو. فرمود: «نه، چرا از امام خرج کنم؟ خودم فدای امام. می‌ایستم و از خودم خرج می‌کنم» و کار به جایی کشید که قرار شد آقای لاجوردی کناره‌گیری کند.
  برخورد قوه قضائیه با او در اثر فشار بیت آقای منتظری واقعاًً تأسف‌بار بود. بیت آقای منتظری چنان فشاری به قوه قضائیه آورد که سرانجام مجبور شد کناره‌گیری کند.
   نظر: این مرد الهی زندگی ساده‌ای داشت و با دوچرخه در بازار رفت‌وآمد می‌کرد و در شهریور 77 به دست منافقین ترور شد؛ اما در این زمانه کم نیستند کسانی که بی‌مهابا از حضرت امام برای توجیه رفتارهای خود استفاده می‌کنند. رهبر معظم انقلاب درباره این شهید می‌فرمایند: «شهید لاجوردی پس از انقلاب نیز بى‌تظاهرترین کارها را که سخت‌ترین هم بود، بر دوش گرفت و آخر هم شهید شد؛ یکى از روزنامه‌ها نوشت ترور لاجوردى، ترور نیست! یعنى آنها عنوان ترور را هم عوض کردند.»