حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در دیدار با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به‌دنبال اثبات کارآمدی اقتصاد مقاومتی در شرکت‌های اقتصادی وابسته به آستان قدس هستیم، اظهار داشت: رونق صنایع کوچک و متوسط، شاه‌کلید و راه‌گشای رفع معضل بیکاری و تحقق اقتصاد مقاومتی است.

صاحب نظران در گفت‌و گو با صبح صادق تبیین کردند
سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ جریان‌شناسی سیاسی یکی از موضوعات مهمی است که همواره در لحظات حساس انقلاب اسلامی را از کید فتنه‌ها و توطئه‌ها نجات داده است؛ با این حال همواره دشمنان در تلاش بوده‌اند که با اخلال و انحراف در آن به اهداف گمراه‌کننده خود در مقابله با اسلام و انقلاب دست یابند. رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه جماعات مساجد تهران ضمن تأکید بر پرورش سیاسی جوانان و نمازگزاران در مساجد نسبت به حیله‌ها در این زمینه هشدار دادند و فرمودند: «بعضی‌ها مسجد را ـ برخلاف آنچه ما حالا عرض کردیم ـ از مسائل سیاسی می‌خواهند به‌کلی برکنار بدارند. [می‌گویند] آقا شما وارد سیاست نشوید، کار خودتان را بکنید. کار خودتان یعنی چه؟ یعنی بیایید همان نمازتان را بخوانید و بروید؛ فقط پیش‌نمازی محض. این همان سکولاریسم است.» خبرنگار صبح صادق در راستای تبیین صحبت‌های رهبر فرزانه انقلاب درباره اهمیت جریان‌شناسی سیاسی در مساجد گفت‌وگویی را با سه نفر از مسئولان ترتیب داده که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.
باید پایگاه‌های خودمان را بازسازی کنیم
پرویز سروری*
حضرت آقا در بیانات اخیر خود مسئله سکولاریسم، آن هم در امور مساجد را مطرح کردند و این به معنای این است که جهان استکبار امروزه به دنبال آن است که مساجد ما را سکولاریستی کند؛ یعنی به جای اینکه مساجد بسترهایی باشد که دنیا را برای آخرت هدایت کند، می‌خواهد آخرت و معنویت را برای دنیا هدایت کند. اگر ما حواس‌مان نباشد، همین پایگاه‌های مفید می‌تواند ابزار دست دشمن شود. پس ما برای مقابله با جنگ نرم باید به پایگاه‌های خودمان عنایت ویژه‌ای داشته باشیم و آنها را بازسازی کنیم و گفتمان انقلاب اسلامی را تولید کنیم و آن را جاری گردانیم.
جریان‌سازی به معنای ایجاد پیوند بین حرکات و برنامه‌های مختلف در زمان‌های گوناگون و به نوعی استمرار برقرار کردن سطوح مختلف کشور است. جریان‌سازی سبب می‌شود ما تور ماهی‌گیری را (نه خود ماهی) به دست مؤمن‌ترین و وفادار‌ترین نیروهای انقلاب بدهیم و آنها را نسبت به مبانی و سابقه و رابطه موضوعات مختلف آگاه کنیم. به‌ویژه جریان‌سازی‌هایی که ممکن است فرهنگی یا سیاسی باشد که در بعد سیاسی امروز با این بدیعه روبه‌رو هستیم. جامعه ما یک جامعه سیاسی است و مردم ما به واسطه انقلاب هر روزه با موضوعات سیاسی درگیر هستند و بیشترین نیاز را احساس می‌کنند. اگر اینها به مبانی سیاسی و آبشخورها و عملکردهای آن آگاه باشند به خوبی می‌توانند آینده‌ای را که در پیش دارند، شناسایی کنند. 
جریان‌شناسی به معنای آن است که مردم با عمق جریان‌های سیاسی به خوبی آشنا شوند.
هنگامی که آمریکا در ساختار جنگ سخت شکست خورد، به تغییر رفتار روی آورد که مبتنی بر جنگ نرم است. ابزار جنگ نرم فیلم، کتاب، موسیقی یا اینترنت و وسایل دیگر است و یکی از تیغ‌های دو لبه است که انقلاب با ورود به این عرصه می‌تواند نتیجه را به سود جمهوری اسلامی تمام کند؛ اما دشمنان با تلاش‌های فراوان درصددند از طریق کتاب، فیلم و موضوعات مختلف یک عادی‌سازی نامعقولی را به جامعه و به‌ویژه جوانان ما بدهند. هیچ دینی ظرفیت‌های دین اسلامی را ندارد و هیچ جریان سیاسی در جهان وجود ندارد که امکان ایجاد ارتباط با مخاطب را داشته باشد. وقتی جریانات و احزاب سیاسی را در جهان دنبال می‌کنیم، می‌بینیم که با پرداخت هزینه‌های زیاد سعی دارند عده‌ای را جمع کنند و حرف‌شان را منتقل کنند؛ اما شیعه این بستر را در مساجد و حسینیه‌ها دارد و از هر طریق و با هر بهانه‌ای مردم داوطلبانه در آن جمع می‌شوند.
* رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران
جریانات پیچیده و چند لایه شده‌اند
سیدحسین نقوی‌حسینی*
یکی از شاخصه‌های موفقیت جمهوری اسلامی ایران که حتی در پیروزی انقلاب اسلامی تأثیر انکارناپذیری داشت، جریان‌شناسی و به‌ویژه دشمن‌شناسی بود. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، جریانات مختلف فکری فعالیت می‌کردند و ادعاها و طرفدارانی داشتند؛ اما این تفکر انقلاب اسلامی بود که در نهایت توانست نهضت را به پیروزی برساند. در دوران انقلاب شاهد جریانات فکری انحرافی متعددی بودیم؛ از قبیل اسلام سکولار، بدون روحانیت، اسلام آمریکایی و دیگر جریانات فکری انحرافی که هر کدام مدعی اسلام بودند، ولی هیچ یک اسلام ناب نبودند. این جریان‌شناسی و به‌ویژه دشمن‌شناسی بود که توانست سره را از ناسره جدا کند و سبب شد نیروهای واقعی انقلاب و اسلام ناب حرکت نهضت را پیش ببرند که در نهایت انقلاب اسلامی به اوج قدرت و عزّت برسد. امروز هم جریانات انحرافی متعددی فعال هستند و بسیاری از آنها از طریق استکبار و نظام سلطه‌گری مدیریت می‌شوند و هدف آنها این است که جریان فکری و انقلاب ناب اسلامی را تحریف کنند. امروزه، جریان‌شناسی مهم‌تر از گذشته است؛ زیرا جریانات پیچیده و چند لایه شده‌اند و با وجوه مختلف و بسیار ظاهرالصلاح وارد می‌شوند؛ از این رو شناخت این جریانات یکی از شاخصه‌های مهم حرکت انقلابی است. 
منظور از اینکه جریانات چند لایه هستند و با عوام‌فریبی ورود پیدا می‌کنند، این است که امروزه جریانات سیاسی پشت تصاویر و ادعاهای دیگری پنهان شده‌اند، برای نمونه از زاویه و نگاه مدرنیسم، حقوق بشر، مسائل اجتماعی و حمایت از کودکان و زنان وارد می‌شوند و با استفاده از قلم و هنر، فیلم، نمایش شبکه‌های مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای تلاش می‌کنند که اهداف خود را به شکل بسیار عوام‌فریبانه و مقبول برای عامه دنبال کنند؛ همچنین دلسوزی‌هایی صورت می‌گیرد و از طریق این دلسوزی‌ها اهداف آنها دنبال می‌شود؛ از این رو در این زمینه نیروهای انقلاب باید بتوانند جریان‌سازی کرده و از بستر موجود در فضای مجازی استفاده کنند؛‌ مانند فیلم و هنر تا بتوانیم با آنها مقابله درست داشته باشیم.
اهداف دشمنان ‌این است که تفکر انقلابی و اسلام ناب محمدی(ص) را منحرف کنند. بنابراین، انحراف تفکر انقلابی هدف اصلی آنها است و هدف بعدی‌شان این است که اگر نتوانستند تفکر انقلاب اسلامی ناب محمدی را منحرف کنند، حداقل بتوانند آن را تحریف کنند. آنها با زبان و ادبیات دینی اسلامی وارد می‌شوند؛ ولی محتوای آن را تحریف می‌کنند. بنابراین، شناخت اسلام ناب محمدی و اسلام انقلابی برای همه کسانی که وفادار به انقلاب اسلامی هستند، ضرورت دارد تا بتوانند مرزهای بین اسلام انقلابی، اسلام سکولار، اسلام آمریکایی و اسلام‌های انحرافی را بشناسند.
*سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
دشمن به دنبال مدیریت اذهان ملت ایران است
امیر محبیان*
طبعاً تصمیم‌گیری و به دنبال آن انتخاب در هر حوزه‌ای به داشتن اطلاعات صحیح منوط است. در حوزه سیاست، افراد و جریانات منشأ تأثیر هستند؛ حال این تأثیر مثبت باشد یا منفی. اگر بازیگران کلیدی عرصه سیاست به درستی شناخته نشوند و توده‌های مردم تصویر منطبق با واقعیتی از آنان نداشته باشند، انتظار تشخیص و تصمیم درست با واقعیت منطبق نخواهد بود. 
در همین راستا، ضروری است با توجه به آثار و تبعات رفتارهای سیاسی افراد و جریانات، آگاهی‌های درستی در اختیار مردم قرار داده شود. آینده کشور همین امروز ساخته می‌شود؛ از این رو آگاهی‌دهی به مردم نسبت به جریانات سیاسی کمک بزرگی برای ساختن آینده است.
یکی از روش‌های تغییر ذهن جوامع، تحریف تاریخ است. انگلیسی‌ها در این زمینه ید طولایی دارند. فرض این مدل آن است که افکار عمومی حافظه تاریخی بلندمدتی ندارد؛ از این رو با ارائه تفاسیر تاریخی یا داستان‌های تاریخی مجعول تحت عنوان واقعیت و اصرار بر آنها کاری می‌کنند که حتی افرادی که در وقایع حضور داشته‌اند، نسبت به دیده‌های خود هم شک
 کنند. 
بخشی از تلاش بی‌بی‌سی برای تهیه مجموعه‌های پرخرج، نظیر تاریخ شفاهی در همین راستاست. انقلاب اسلامی باید آنچنان که بود، در اذهان بماند و این وظیفه‌ای سترگ است؛ چراکه کوتاهی در این زمینه بستر را برای تحریف تاریخ مهیا می‌کند.
معمولاً جریانات بر حسب میزان تجربه تاریخی خود به اقدامات علیه طرف مقابل دست می‌زنند. اگر دقت کنید، معمولاً جریانات ضد انقلاب با بدوی‌ترین ابزار‌ها علیه انقلاب مشغول به کار شدند؛ یعنی ترور و حذف فیزیکی، ولی به مرور با شکست این روش‌ها به کارهای پیچیده‌تر و سناریوهای چند لایه روی آوردند.
 یکی از این اقدامات حمله به روحیه ملت است که نبردی راهبردی به شمار می‌آید؛ آنها می‌کوشند مردم را مأیوس کرده و در ذهن مأیوس آنها القائات خود را وارد کنند. روش‌های تأثیرگذاری برای مدیریت ذهن که دشمنان دنبال می‌کنند، بسیار متنوع و پیچیده است. 
هدف همه اینها هم این است با ایجاد تشکیک در وضعیت فعلی، زمینه را برای برنامه‌ریزی مجدد ذهن آنها آماده
 کنند.
* استاد دانشگاه، روزنامه‌نگار و نویسنده
  دکتر یدالله جوانی/ در حالی که برخی از مسئولان کشور بی‌میل به فراموش شدن مسئله حقوق‌های نجومی نیستند، رهبر معظم انقلاب با حساسیت خاصی این موضوع را دنبال می‌کنند. از زمان لو رفتن فیش‌های نجومی برخی از مسئولان (هر چند اندک)، رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی در چندین نوبت، به این موضوع اشاره فرموده و خواستار برخورد قاطع با متخلفان و مجرمان شده‌اند. معظم‌له روز چهارشنبه هفته گذشته، در دیدار با رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت، مجدداً با اشاره به موضوع فیش‌های حقوقی‌ نجومی فرمودند: «نباید از موضوع حقوق‌‌های نجومی به آسانی عبور کرد.» به راستی دلیل این همه حساسیت از سوی رهبر معظم انقلاب نسبت به موضوع حقوق‌های نجومی چیست؟
با تحلیل محتوایی بیانات حضرت امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در سال‌های گذشته و اظهارات معظم‌له در ماه‌های اخیر نسبت به موضوع فیش‌های حقوقی نجومی، می‌توان موارد زیر را به‌‌مثابه دلایل حساسیت ایشان در این باره برشمرد:
۱ ـ حقوق‌های نجومی صدای پای اشرافی‌گری در حکومت است. از بیانات معظم‌له ‌طی ۲۷ سال گذشته، این‌طور استنباط می‌شود که خلق وخوی اشرافی‌گری در مسئولان نظام اسلامی، یک تهدید و یک خطر بزرگ محسوب می‌شود و در صورت فراگیر شدن چنین روحیه‌ای در مسئولان کشور، جمهوری اسلامی ایران از ماهیت حقیقی و آن رویکرد عدالت‌گرایانه‌اش فاصله گرفته و به سمت نوعی میرایی می‌رود. 
بنابراین فیش‌های حقوقی عده‌ای از مسئولان کشور، صدای زنگ‌خطر جدی علیه ماهیت نظام دینی است؛ خطری که نابودکننده عدالت به‌مثابه شعار محوری و اساسی حکومت دینی می‌باشد. بر همین اساس معظم‌له، با حساسیت کامل موضوع را دنبال می‌کنند تا این خطر 
برطرف شود.
۲ ـ حقوق‌های نجومی، مانعی بزرگ بر سر راه دولت‌سازی اسلامی است. دولت‌سازی اسلامی، یکی از مراحل اساسی در فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی به شمار می‌آید. بی‌تردید، ساخت جامعه اسلامی و تشکیل تمدن اسلامی به‌عنوان آرمان انقلاب اسلامی، متوقف بر ساخت دولت اسلامی است. 
دولت اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب، آن دولتی است که مشی مدیران و کارگزاران آن، مشی اسلامی باشد. با گذشت ۳۷ سال از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان در مرحله ساخت دولت اسلامی قرار داریم. تا مشی مدیران و مسئولان در نظام اسلامی منطبق‌بر آموزه‌های دینی نباشد، نمی‌توان گفت دارای دولت‌ اسلامی هستیم.
 از منظر رهبری، دولت اسلامی آن دولتی است که مدیرانش اهل رانت‌خواری، رشوه‌گیری، خاصه‌خواری، تبعیض، بی‌عدالتی و حیف‌ومیل بیت‌المال نباشند. امانت‌داری از بیت‌المال مسلمین، یکی از ویژگی‌های برجسته مدیران در دولت اسلامی است. حقوق‌های نجومی نشان می‌دهد که با گذشت ۳۷ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ساده‌زیستی مسئولان و دقت در امانت‌داری از بیت‌المال، تا چه اندازه آسیب ‌دیده است.
 رهبر معظم انقلاب از حقوق‌های نجومی با عنوان هجمه به ارزش‌ها و خیانت به آرمان‌ها یاد کردند و این عمل را گناه می‌دانند. معظم‌له از این موضوع با عنوان دست‌اندازی به بیت‌المال یاد کردند و این حقوق‌های نجومی را، مصداق برداشت‌های نامشروع، غیرمنصفانه و ظالمانه از بیت‌المال اعلام 
فرمودند. 
۳ ـ حقوق‌های نجومی به اعتماد مردم ضربه فراوانی زد. نظام اسلامی، یک نظام مردمی است. پشتوانه اصلی مسئولان و حکومت در جمهوری اسلامی، مردم هستند. به عبارت دیگر، مردم به‌‌مثابه یک سرمایه عظیم اجتماعی، عامل بقا و تداوم انقلاب و نظام دینی خواهند بود. مردم تا زمانی در صحنه برای دفاع از جمهوری اسلامی و آرمان‌های انقلاب حضور پیدا خواهند کرد که نسبت به سلامت نظام و مسئولانش اعتماد داشته باشند. بنابراین، هر نوع سیاست، اقدام و رفتاری که به اعتماد مردم نسبت به نظام و مسئولان آسیب برساند، یک خطر برای بقای انقلاب و نظام به شمار می‌آید.
 اعتمادزدایی و ضربه‌زدن به اعتماد مردم، یکی از آثار و پیامدهای منفی حقوق‌های نجومی است. بنابراین باید با جدیت، با این پدیده شوم و تلخ برخوردی قاطع صورت گیرد. رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در دیدار مورد اشاره با اعضای هیئت دولت در این باره فرمودند: «نباید از موضوع حقوق‌های نجومی به آسانی عبور کرد... اعتماد مردم در این قضیه ضربه فراوانی خورد. .... مردم و جوانان تحصیل‌کرده، دریافت‌های خود را با این دریافت‌های غیرعادلانه مقایسه می‌کنند.»
وقتی چنین خسارت‌هایی از حقوق‌های نجومی ناشی می‌شود و اعتماد مردم ضربه می‌خورد، باید این اعتماد را بازسازی کرد. تنها راه بازسازی اعتماد، برخورد جدی با متخلفان و مجرمان است. مردم انتظار برخورد با غارتگران بیت‌المال و خیانت‌کنندگان به آرمان‌های انقلاب را دارند. رهبر معظم انقلاب از همان ابتدای آشکار شدن این نوع خیانت‌ها و سوءاستفاده‌ها، با صراحت خواهان برخورد قاطع شدند. در دیدار هفته گذشته نیز معظم‌له با صراحت فرمودند: «با مسئله حقوق‌های نجومی برخورد قاطع شود.» ایشان برای برخورد با برداشت‌‌کنندگان نامشروع از بیت‌المال، مسئولیتی را متوجه دستگاه قضایی کردند و فرمودند: «قوه قضائیه با متخلفان
 برخورد کند.»
بدیهی است که در صورت برخورد جدی و عادلانه با متخلّفان و مجرمان، از یک سو تا حدودی اعتماد آسیب‌دیده مردم ترمیم می‌شود و از سوی دیگر، این برخوردهای قاطع، درس عبرتی برای دیگران خواهد بود. در غیر این صورت، در آینده نه چندان دور، شاهد تکرار برداشت‌های نامشروع و حقوق‌های نجومی و نامتعارف خواهیم بود؛ حقو‌ق‌هایی که با زدن تیشه به ریشه اعتماد مردم، پایه‌های نظام اسلامی را سست خواهد کرد.

 فیل سفید را رها کن
نکته: حکایتی معروف وجود دارد که پادشاه یک کشور به پادشاه کشوری دیگر یک فیل سفید هدیه می‌دهد، کسی که هدیه را می‌پذیرد، هزینه‌های زیادی را صرف نگهداری و خوراک این فیل سفید می‌کند، نسل‌های بعد بدون آنکه بدانند این فیل سفید به چه درد می‌خورد هزینه‌های زیادی را برای آن متحمل می‌شوند و دل‌شان هم نمی‌آید که آن را رها کنند و می‌گفتند: «حیف است تاکنون هزینه زیادی برای آن صرف شده است، نباید آن را 
رها کرد!»
نظر: یکی از هدایای استعمار به کشور ما پیدا کردن طلای سیاه از زیر پای ایرانیان بوده است. ویلیام ناکسی دارسی که یک میلیونر انگلیسی بود، نخستین فردی بود که 115 سال پیش با روش‌های جدید روز و دستگاه‌های حفاری مکانیکی در ایران به اکتشاف نفت و حفر چاه پرداخت و بسیاری از سیاه‌بختی‌های ایران از آن زمان تاکنون به دلیل کشف این طلای سیاه بود و با اینکه هر ساله سخن از کاهش صادرات نفت به میان می‌آید باز هم بودجه کشور و بسیاری از مسائل دیگر به آن گره خورده است. شاید اگر انگلیسی‌ها در ابتدا نفت را در ایران کشف نمی‌کردند، امروز ایران سرانجامی بهتر داشت و استعدادهای ایرانیان زودتر کشف می‌شد.
هفته گذشته در حالی که رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای دولت یازدهم موضوع فضای مجازی و به ویژه ابتکار عمل در این فضا و بهره‌گیری از امکان فضای وب را یکی از هفت اولویت اصلی دولت یازدهم در یک سال باقی مانده از این دولت دانستند، خبرهای فراوانی درباره فضای مجازی در رسانه‌ها منتشر شد. از خبر اظهارنظر وزیر ارتباطات درباره نارضایتی دولت از ادامه فعالیت تلگرام در ایران و تکذیب این اظهارات از سوی دفتر محمود واعظی تا انتشار خبر احضار و دستگیری 450 نفر از مدیران صفحه، کانال یا گروه در شبکه‌های اجتماعی موبایلی، چون تلگرام، واتس‌آپ ، اینستاگرام، پیام‌رسان‌ها و... که سایت گرداب در توضیح آن نوشت: بر همگان روشن است که گسترش روزافزون شبکه‌های اجتماعی در کنار مزایای آن، آسیب‌های فراوانی را نیز ایجاد کرده است. افزایش بیش از پیش محتوای ضد اخلاقی و ضد ارزشی که کیان خانواده را هدف قرار داده، از جمله این آسیب‌هاست. در پی افزایش سطح مطالبات عمومی جامعه، برای برخورد با مجرمان مجازی و با هدف حمایت از کیان خانواده و جامعه اسلامی تلاش‌هایی صورت گرفته است، به طوری که این افراد بر اساس بندهای الف و ب فهرست مصادیق محتوای مجرمانه مورد تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند. نکته مهم آنکه گزارش‌های مردمی ارسالی به سامانه گرداب، نقش مؤثری در شناسایی این افراد داشته است. خبری که در ماه‌ها و سال‌های گذشته بارها با عناوین دیگری چون برخورد با مدل فضای مجازی و... نیز تکرار شده است، اما آیا زمان آن نرسیده است به جای این احضارها و دستگیری‌ها راهکارهای دیگری را برگزینیم و به این روند کم‌تأثیر خاتمه دهیم؟ بهتر نیست مدیران در حوزه فضای مجازی در همه دستگاه‌ها از جمله دولت و به‌ویژه در شورای عالی فضای مجازی به جای راهکارهای قهری سازوکارهای پیشگیرانه را به وجود آورند! تا کی قرار است بدون هیچ محدودیت تأثیرگذاری از پیام‌رسان‌های بیگانه در کشور استفاده شود! پیام‌رسان‌هایی که انباشت اطلاعات و مدیریت‌شان در آن سوی مرزهاست و از کنترل مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط و مسئول در این حوزه خارج هستند!
 مدیریت آیت‌الله خامنه‌ای عالی و ستودنی است
آیت‌‌الله مؤمن با اشاره به اینکه مدیریت آیت‌‌الله خامنه‌ای انصافاًً عالی و ستودنی است و ایشان نه تنها از نظر مدیریت، بلکه از لحاظ علمی نیز کم‌نظیر هستند، تأکید کرد: اولین و آخرین برنامه و هدف دشمن، تضعیف رهبری نظام است. این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین اظهار داشت: دشمن  پس از رهبر هر نهادی که موجب تثبیت نظام می‌شود را نیز تخریب و تضعیف می‌کند که یکی از آنها شورای نگهبان است و در رأس آن  آیت‌الله جنتی که وقت خودش را صرف شورای نگهبان کرده است، تخریب می‌کند.

مراجع ذی‌صلاح پاسخ دهند
عباس عراقچی با اشاره به طرح برخی مباحث مبنی بر حضور جاسوس در تیم مذاکره کننده، اظهار داشت: «من در مقامی نیستم که تأیید کنم کسی در این رابطه دستگیر شده یا دستگیر نشده است. در این‌باره قوه قضائیه و نهادهای امنیتی باید اظهارنظر کنند. امیدوارم مراجعی  رسماً در این‌باره اظهارنظر کنند.»

شفافیتی که مزاحم است
پرویز داوودی درباره افزایش قاچاق و نبود شفافیت در اقتصاد کشور اظهار داشت: «وقتی دولت یازدهم سرکار آمد به این مسائل توجهی نکرد و در این راستا طرح‌های شفافیت‌زایی مانند طرح شبنم را حذف کردند! البته من نمی‌گویم طرح شبنم اشکال نداشت، اما می‌شد  آن را اصلاح کرد، نه اینکه آن را حذف کنیم و جایگزینی هم ندهیم، نباید حرکتی که به سمت شفافیت انجام شده بود را از اساس نابود می‌کردند. اما این کار شد چون تفکر دولت بر این است که برای اصلاح اقتصاد کشور باید نگاه‌مان به بیرون باشد و در این مسیر شفافیت مزاحم است.»

 آغاز فعالیت انتخاباتی اصلاح‌طلبان
افشین حبیب‌زاده از فعالان اصلاح‌طلب با بیان اینکه فعالیت اصلاح‌طلبان برای انتخابات‌های پیش رو آغاز شده است، از تشکیل کمیته‌ای از سوی شورای مشورتی اصلاح‌طلبان با هدف بررسی برنامه‌های انتخاباتی این طیف برای شورای شهر و تعیین شاخصه‌های کاندیداهای این انتخابات خبر داد و گفت: «از زمان تشکیل این کمیته  با مسئولیت آقای محمدعلی نجفی تاکنون هشت جلسه برگزار شده و این کمیته تقریباً اسناد مربوط به وظایفی که برعهده داشته را تهیه کرده است. قرار است اسناد تهیه شده در اختیار شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان قرار گیرد و آنها هم پس از اعمال نظرات خود نسبت به اعلام نهایی آن اقدام کنند.»

تهران امن‌ترین شهر جهان
مجله اکونومیست طی گزارشی به بررسی شاخصه‌‌های امنیت در شهرهای مهم جهان پرداخت و تهران را امن‌ترین شهر جهان در سال 2016 نامید، اکونومیست در این‌باره نوشت: «اگرچه ملبورن در رده‌بندی نهایی با در نظر گرفتن ویژگی‌های پایاتر و ریشه‌ای که در اندازه‌گیری‌های مقیاس امنیت و کیفیت زندگی جزء عوامل ثابت هستند، مقام اول شهرهای جهان را به دست آورده است؛ اما تهران با توجه به متغیرهای اثرگذار که نقش نسبی و مقطعی را در این اندازه‌گیری‌ها دارد، در صدر شهرهایی ایستاده که توانسته‌اند در پنج ‌سال اخیر بیشترین میزان امید به زندگی را در خود افزایش دهند و حفظ کنند.»


بسیج دانش‌آموزی حذف می‌شود؟
رئیس‌جمهور «الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به پروتكل اختياري كنوانسيون حقوق كودك در مورد به كارگيري كودكان در منازعه مسلحانه» را 23 تير ماه امسال براي طي تشريفات قانوني به مجلس فرستاد، در حالي كه 24 مرداد ماه با نظر مخالف مركز پژوهش‌هاي مجلس روبه‌رو شد. این لایحه در 25 مرداد در كميسيون حقوقي مجلس تصويب شده و قرار است هفته آينده براي رأي‌‌گيري به صحن علني مجلس بيايد. این در حالی است که کارشناسان بر این باورند پس از تصويب كنوانسيون حقوق كودك، بسيج دانش‌آموزی به عنوان مرکز به کارگیری کودکان در یک گروه مسلحانه تلقی شده و باید از ساختار مدارس ایران حذف شود.

قدرتمندترین فرد در غرب آسیا 
کارشناس اندیشکده کارنگی در «وال‌استریت ژورنال» نوشت: «آیت‌الله خامنه‌ای به قدرتمندترین فرد در غرب آسیا تبدیل شده است. ارزیابی تأثیر توافق هسته‌ای بر غرب آسیا، سال‌ها وقت نیاز دارد؛ اما امیدها برای اینکه برجام موجب تضعیف رهبر ایران و سپاه پاسداران شود، هنوز محقق نشده است.»

ایران ابرقدرت منطقه‌ای
روزنامه «القدس العربی» درباره همکاری ایران و روسیه نوشت: «ایران با کشاندن روس‌ها به پایگاه همدان به جهان اعلام کرد، یک ابرقدرت منطقه‌ای است که قادر است با ابرقدرت‌های جهانی غیر از آمریکا وارد معامله شود.» این در حالی است که «یونایتدپرس اینترنشنال» نیز با اشاره به این همکاری، آمریکا را بزرگ‌ترین بازنده آن دانست و تأکید کرد: «آمریکا باید در این زمینه، تنها خودش را مقصر بداند، زیرا درک صحیحی از مرزبندی در روابط با رقبا و متحدانش ندارد.»
  
با ایران تسویه کردیم
«الیزابت ترودو» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأیید کرد، این کشور بدهی ۷/۱ میلیارد دلاری خود به ایران را به طور کامل و در دو مرحله تسویه کرده است. پیش از این واشنگتن تأیید کرده بود، 400 میلیون دلار از این مبلغ همزمان با مبادله زندانیان با ایران، به صورت نقدی پرداخت شده است. به گفته ترودو، باقی‌مانده مبلغ، یعنی ۳/۱ میلیارد دلار دیگر، سه روز پس از مبادله، از محل تنخواه قضایی آمریکا، که بودجه در نظر گرفته شده برای پرداخت دیون قضایی خارجی آمریکاست، با ایران تسویه شده است.