رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت آیت‌الله طالقانی فرمودند: بیت بعضی آقایان و وابستگان به شخصیت‌ها، بعد از فوت او، نامش را حفظ می‌کنند؛ ولی محتوای وی را ۱۸۰ درجه تغییر می‌دهند. ما با ایشان جلسات طولانی [داشتیم‌]؛ بنده هر وقت تهران می‌آمدم ـ آن‌وقت‌هایی که ایشان از زندان آمده بودند بیرون ـ منزل ایشان حتماً یک بار، دو بار می‌رفتم، می‌نشستیم دو ساعت با ایشان صحبت می‌کردیم؛ آدم لذّت می‌برد از صفا و صداقت این مرد؛ این یکی از خصوصیّات ایشان بود.
در گفت‌وگوی صبح‌صادق با اقتصاددانان حامی دولت مطرح شد
سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) سال 95 را سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نامیدند و درباره شعار سال چنین فرمودند: «در مسئله‌ اقتصاد، آن چیزی که مهم است و اصل است، مسئله‌ تولید داخلی است؛ مسئله‌ ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است؛ مسئله تحرک و رونق اقتصادی و مقابله‌ با رکود است؛ اینها مسائل مبتلا به مردم است؛ اینها چیزهایی است که مردم آنها را حس می‌کنند و مطالبه می‌کنند و آمارها و اظهارات خود مسئولان هم نشان می‌دهد که این مطالبات مردم و این خواسته‌های مردم بجا و بمورد است. اگر ما بخواهیم مشکل رکود را حل کنیم، مشکل تولید داخلی را حل کنیم، بخواهیم مسئله بیکاری را حل کنیم، بخواهیم گرانی را مهار کنیم، علاج همه‌ اینها در مجموعه‌ مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی گنجانده شده است. اقتصاد مقاومتی شامل همه‌ اینها است. می‌شود با اقتصاد مقاومتی به جنگ بیکاری رفت؛ می‌شود به جنگ رکود رفت؛ می‌شود گرانی را مهار کرد؛ می‌شود در مقابل تهدیدهای دشمنان ایستادگی کرد؛ می‌شود فرصت‌های بسیاری را برای کشور ایجاد کرد و از فرصت‌ها استفاده کرد؛ شرطش این است که برای اقتصاد مقاومتی کار و تلاش انجام بگیرد.» در شماره‌های گذشته سخنان و تحلیل‌های کارشناسان اقتصادی منتقد دولت درج شد، اما در این شماره اقتصاددانان حامی دولت به این پرسش که با توجه به گذشت نیمی از سال اقتصاد مقاومتی به نظر شما مهم‌ترین دستاورد دولت در این زمینه چیست؟ پاسخ داده‌اند.
 وضع اقتصاد بسیار بهتر می‌شود
دکتر مهدی تقوی*
در حال حاضر کار عمده‌ای که دولت آقای روحانی کرده این است که تورم‌های بالای رئیس‌جمهور قبل را به زیر ده درصد رسانده و نرخ رشد منفی سال‌های آخر آقای احمدی‌نژاد را به نرخ‌های رشد مثبت تبدیل کرده است.
از دیگر اقدامات دولت، بهبود وضعیت اقتصادی است؛ چرا که وقتی تورم روی ده درصد می‌آید و نرخ رشد از منفی به مثبت تبدیل می‌شود؛ یعنی وضع اقتصاد بهتر شده است. آن زمان با تحریم‌ها مقاومت کردیم، حال که وضع اقتصاد مساعدتر شده می‌توانیم نوسازی کنیم. 
زمانی که جنگ بود وضع اقتصادی مردم نیز خراب بود و علاوه بر خرابی‌های ناشی از بمباران‌ها وضع اقتصادی هم خیلی خوب نبود. آن زمان دولت یک سیستم اجرا کرد و بنده به عنوان سرپرست خانوار یک دفترچه داشتم، می‌رفتم مغازه برای خرید، مایحتاج زندگی‌ام را به همان اندازه که لازم داشتم به من می‌داد و در دفترم می‌نوشت، در آن زمان مردم احساس کمبود نمی‌کردند و همه مواد غذایی در اختیارشان بود؛ یعنی دولت اینها را می‌رساند به فروشگاه‌ها، آنها هم بین مردم با دفترچه توزیع می‌کردند. 
به نظر بنده آقای روحانی این 25 میلیارد دلار را هم بدهند سرمایه‌گذاری کنند وضع اقتصاد بسیار بهتر می‌شود. برای نمونه بخشی از این پول‌ها را می‌توانند در قالب وام به این کارخانه‌هایی که ماشین‌آلات‌شان تحت تأثیر تحریم از بین رفته است، بدهند. بخشی را در زمینه کارآفرینی سرمایه‌گذاری کنند و به وسیله کار‌آفرین‌هایی که جدیداً وارد بازار می‌شوند افزایش تولید داشته باشند.
در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز به عقیده بنده با کمک مردم عزیزمان اقتصاد مقاومتی محقق شد؛ چراکه مردم محبت کرده و فشارها را تحمل کردند، تحریم‌ها لغو شد، زمانی محدودیت‌ها زندگی را سخت‌تر کرده بود که به لطف خدا ما آن مرحله را گذراندیم و حالا وارد مرحله بهتری می‌شویم. به عقیده بنده دولت آقای روحانی از دولت قبل خیلی بهتر عمل کرد.
* عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی


 نمی‌توان کشور را با تغییر یک متغیر اداره کرد 
محمود جامساز*
دولت یازدهم زمانی که اقتصاد را از دولت دهم تحویل گرفت، متأسفانه متغیرهای کلان اقتصادی در حالتی بسیار نامطلوب قرار داشت که نتیجه آن رشد اقتصادی منفی، تورم بالای 40 درصد، بیکاری فراتر از 13 درصد، گرانی در سبد مصرفی و معیشتی اقشار جامعه بود. در زمینه مسئله هسته‌ای که توافق برجام حاصل آن بود از نظر دیپلماسی یک موفقیت تلقی می‌شود، گرچه هنوز آثار برجام به علت تناقضات بین دولتمردان آمریکا، یعنی کنگره و دولت اوباما از یک سو و تعارضات داخلی کشور از سوی دیگر وجود داشته و خود را در اقتصاد ایران ظاهر ساخته است. درحال حاضر کشور ما در میان امواج پر تلاطم سیاسی و نظامی کشورهای منطقه از امنیت چشمگیری برخوردار است؛ اما در زمینه اقتصادی گرچه تورم تک رقمی شده، ولی رشد نقدینگی تا 30 درصد سبب شده که این امر انتقادات بسیار زیادی را از سوی اقتصاددانان متوجه نحوه محاسبه و راستی‌آزمایی تورم کند. البته قصد بنده این نیست که محاسبات بانک مرکزی یا مرکز آمار ایران را زیر سؤال ببرم؛ اما آنچه در ادراک و فهم جامعه از گرانی‌ها وجود دارد قادر به هضم چنین تورم تک رقمی نیست. البته، گسست تورم از رشد اقتصادی را می‌توان از طریق مباحث علمی مورد دفاع قرار داد، اما به هر حال نمی‌توان کشور را با تغییر یک متغیر مانند تورم اداره کرد. کشور نیازمند آن است که مجموعه متغیرهای اقتصادی که زنجیروار به هم مرتبط هستند در راهبرد توسعه مد نظر قرار گیرند. نقدینگی 40 هزار میلیارد تومانی با تورم 9 درصدی سنخیتی ندارد و با توجه به رابطه فیشر یا معادله کمبریج که سال‌هاست رابطه بین تورم و نقدینگی مورد پذیرش قرار گرفته را نمی‌توان انکار کرد. لازم است که دولت درباره نرخ تورم، رشد اقتصادی، رشد نقدینگی و منشأ تغییرات آنها به شفافیت بپردازد تا حداقل نخبگان اقتصادی و سیاسی منتقد را مجاب کند والّا افکار عمومی که عملکردشان بر اساس ادراک و فهم‌شان از واقعیت اقتصادی روزمره است درباره آمار اعلامی بی‌تفاوت هستند. آنان تنها به قدرت خرید و جیب خالی خود می‌اندیشند که تا چه حد قادرند معیشت خود را تأمین کنند. به هرحال در دوره باقی مانده از دولت یازدهم نمی‌توان برنامه‌های بلندمدت را به منظور ادامه کاهش تورم، خروج از رکود اقتصادی و هدایت نقدینگی عظیمی که وجود دارد، به سوی حوزه‌ها و قلمروهای مولد اقتصادی هدایت کرد؛ از این رو باید با درایت و کیاست نسبت به واقعیات اقتصادی کشور با توجه به الزامات علم اقتصاد و بدون واهمه از انتخاب نشدن مجدد برای ریاست جمهوری به تدوین راهبرد توسعه آنچنان که بخش خصوصی مولد را محور قرار دهد، پرداخت و دولت را از دخالت‌های نامطلوب در حوزه اقتصاد و بازار بیرون کشید. 
* استاد دانشگاه

در اجرای قوانین با مشکل مواجه هستیم
لطفعلی بخشی*
طبیعتاً کشور ما با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است و این وضعیت اقتصادی وضعیت مطلوبی نیست، ولی یادمان باشد که این دولت سه سال است که عهده‌دار کارها شده، وقتی ببینیم این دولت چه چیزی را تحویل گرفته و کمی با انصاف باشیم می‌بینیم که این دولت از نظر اقتصادی کارنامه قابل قبولی دارد. به این معنا که با آن وضعیت تورم، بین‌المللی و اقتصاد داخلی، دولت چند اقدام را انجام داده که قابل احترام است. یکی از کارهای دولت همان کاهش نرخ تورم است، دوم ایجاد یک ثبات اقتصادی است. در حال حاضر ما می‌دانیم اگر فردا بخواهیم یک کالایی را از بازار بخریم قیمتش با امروز تفاوت چندانی ندارد و تقریباً ثابت نگه داشتن دامنه تغییرات نرخ ارز با وجود همه گرفتاری‌ها یکی از کارهای ارزشمند این دولت است. به نظر می‌آید در حال حاضر در مراحلی هستیم که ظرف یکی دو سال آینده این رکود کاملاً برطرف شود و نشانه‌های رفعش نیز دیده می‌شود. 
دولت عملکرد اقتصادی موفقی داشته است، البته این به آن معنا نیست که وضع اقتصادی کشور است. این طور نیست و باید خیلی بیشتر از این کار شود. 
یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات دولت یازدهم این بود که یارانه کسانی که استحقاق گرفتن آن را ندارند، قطع نکرد و این کار را به عقب انداخت و به خودش و به کشور ضرر زد. اشتباه دوم اعلام سبد کالا بود که گرفتاری جدیدی به گرفتاری‌های خودش افزود. از این گونه اشتباهات همه دولت‌ها دارند اگر سبد کالا و یارانه‌ها را حذف کرده و تمرکز خود را روی کارهای عمرانی قرار می‌داد، قطعاً کشور این دوره رکود را سریع‌تر پشت‌ سر می‌گذاشت و قطعاً در مسائل دیگر ما می‌توانستیم موفق‌تر شویم. 
متأسفانه کشور ما کشور شعار است و از شعار و حرف‌های خوب به عمل نمی‌رسیم. ما قوانین بسیار خوبی داریم، ولی در اجرای آنها با مشکل مواجه هستیم. 
*عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی


 مهدي سعيدي/   مسئله ایجاد تردید و شبهه‌افکنی در عقاید و باورهای ایمانی، فرهنگی و سیاسی و استحاله هویت ملی و دینی، در طول تاریخ یکی از ابزارهای اصلی دشمنان برای تضعیف جبهه حق بوده است. آنچه در طول ادوار مختلف تغییر کرده، نه اصل و راهبرد اصلی ایجاد شبهه، بلکه شیوه‌ها، فنون و ابزارهایی بوده است که می‌توان از طریق آنها بر قلب‌ها و عقل‌ها نفوذ کرد و بنیان جبهه حق را سست و ناپایدار نمود. این مسئله آن‌گاه اهمیت می‌یابد که بدانیم مؤلفه اصلی قدرت در اردوگاه خداباوران، اراده‌های بلند انسان‌های مؤمن و مجاهدین خداجویی است که با ایمان راسخ از هیچ چیز جز خداوند متعال هراس ندارند و سلاح‌ها و ابزارهای نظامی، اقتصادی، سیاسی و... تنها ابزارهایی مددرسان هستند که در اختیار این اراده‌های استوار قرار دارد. از این رو مهم‌ترین عرصه جهاد را باید دفاع از مرزهای اندیشه و ایمان جامعه اسلامی دانست که امروز در جنگ نرم دشمن در معرض تهاجم همه‌جانبه قرار گرفته است و در همین عرصه است که حتی جهاد کبیر نیز تعریف می‌شود.
در این میان ارتقای ابزار و به خدمت گرفتن فناوری در جنگ نرم، مهم‌ترین توانمندی دشمن به شمار می‌آید که باید برای رویارویی با آن چاره اندیشید. امروز فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی متعدد که به سادگی از طریق ابزارهای عمومی، چون تلفن همراه و... قابل دسترسی است، به مهم‌ترین آوردگاه جدال جبهه حق و باطل بدل شده است. هر چند دشمن در این عرصه از دست بالای سخت‌افزارانه برخوردار است، اما این بدان معنا نیست که جبهه حق در عرصه نرم‌افزارانه این میدان دست و پا بسته بوده و توان مقابله و برخورد با دشمن را ندارد. به واقع، هر چند این ابزار و فضای جدید، می‌تواند به مثابه تهدیدی جدی برای اردوگاه خداجویان عمل کند، اما با تدبیر، تعقل و توکل می‌توان آن را به فرصتی برای غلبه بر دشمن و بسط و نشر حقیقت و عدالت تبدیل کرد و این همان نکته کلیدی است که حکیم فرزانه انقلاب اسلامی در بیانات‌شان در اولین جلسه‌ درس خارج فقه در سال تحصیلی جدید به روحانیون تذکر دادند و فرمودند: «پایگاه‌های اینترنتی فراوانی وجود دارد که هدف‌شان این است که عفّت جوان را، حیای جوان مسلمان را از بین ببرند؛ پرده حیای او را بِدرند؛ اصلاً همّت‌شان این است و برای این برنامه‌ریزی می‌کنند... ما باید خودمان را مجهز کنیم؛ خیلی از ماها مجهز نیستیم، خیلی از ماها نمی‌دانیم، نه از جنبه‌های نرم‌افزاری، نه از جنبه‌های سخت‌افزاری. بعضی‌ها با این روش‌های جدید اصلاً آشنایی ندارند، با رایانه و مانند آن اصلاً آشنا نیستند، معنایش را نمی‌دانند، اهمیت این کار را درک نمی‌کنند.»
شایان ذکر است، برای ورود به عرصه دفاع از جبهه حق در فضای مجازی و مقابله با تهدید دشمن باید به گام‌های زیر توجه داشت:
اولین گام در این مسیر آشنایی با اهمیت و میزان اثرگذاری فضای مجازی است. بدون شناخت و پیش از آنکه این موضوع به دغدغه و مسئله‌ای جدی برای ما تبدیل شود، نمی‌توان انتظار داشت که گام مهمی در این عرصه برداشته شود.
گام بعدی، تسلط و توانایی و آشنایی با ابعاد ابزارهای نوین و فضای مجازی است که به منزله مقدمه ورود به میدان مقابله با دشمن در جنگ نرم دشمن در فضای مجازی ضروری است که برای این کار باید آموزش دید و آموخت. 
گام اساسی پس از شناخت اهداف و تسلط بر ابزار، شبهه‌شناسی و شناخت تردیدها و ابهاماتی است که در حوزه‌های مختلف اعتقادی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... در حال تولید و انتشار است.
سخن پایانی آنکه عرصه جهاد در آوردگاه فضای مجازی، همچون همه عرصه‌های دیگر جهاد و دفاع از جبهه حق، واجبی کفایی است که برای برخی از انسان‌های مؤمن به واجب عینی بدل خواهد شد؛ از این رو خواص و علما و صاحبان علم و دانش و معرفت، استادان حوزه و دانشگاه و دانشجویان و طلّاب جوان که رهبر معظم انقلاب پیش از این آنان را افسران جوان جنگ نرم نامیده بودند، بیش از دیگران در این عرصه مسئولیت دارند و باید در صف اول جهاد قرار بگیرند.

  دکتر یدالله جوانی/   بهترین راه‌حل برای حل مشکلات یک مجموعه، ریشه‌یابی مشکلات و پس زدن و از بین بردن آن ریشه‌ها است. اکنون جهان اسلام با مجموعه‌ای از مشکلات اساسی و بنیان‌برافکن روبه‌رو است. در حالی که اعتقاد بر جامعیت دین اسلام است و مسلمانان باید، «امت نمونه» باشند، امروز جهان اسلام در بدترین وضعیت به سر می‌برند. عقب‌ماندگی‌ها، وابستگی‌ها، حاکمیت رژیم‌های فاسد، ظالم و ستمگر، اختلافات مذهبی، قومی و قبیله‌ای، کشتارهای دسته‌جمعی، ترور و زندگی زیر سایه مرگ، بخشی از واقعیات تلخی است که امروز عمده جهان اسلام را فراگرفته است. وقتی می‌گوییم؛ «الاسلام یعلو و لایعلی علیه»، معنای این برتری باید در سبک زندگی مسلمانان دیده شود. بر اساس این اعتقاد، معنویت و اخلاق، صفا و صمیمیت و انسان‌دوستی، علم و پیشرفت، رفاه و امنیت و تمامی فضیلت‌ها باید در جهان اسلام و میان مسلمانان دیده شود. آیا امروز جهان اسلام این ویژگی‌ها را دارد؟ انقلاب اسلامی پدید آمد تا چنین آینده‌ای را برای جهان اسلام رقم بزند. تمدن‌سازی اسلامی و رسیدن به حیات طیبه، آرمان انقلاب اسلامی است. طی ۳۷ سال گذشته، انقلاب اسلامی با وجود پیشرفت‌ها در مسیر دستیابی به این آرمان، با مجموعه‌ای از موانع و مشکلات در حوزه‌های گوناگون روبه‌رو بوده است. بدیهی است که انقلاب اسلامی برای حل مشکلات مسلمانان و جهان اسلام، باید ریشه‌ها را مورد توجه قرار دهد. به راستی ریشه این همه مشکل در جهان اسلام چیست؟ اگر این ریشه شناسایی شده و از بیخ و بن سوزانده شود، امید است جهان اسلام و مسلمانان که قابلیت تمدن‌سازی اسلامی را دارند، از این وضعیت خارج شده، در جایگاه واقعی خود قرار گیرند.
رهبر معظم انقلاب، حضرت آيت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در پیام خود به تمامی مسلمانان جهان و حجاج بیت‌الله‌الحرام در سال جاری، با نگاهی قرآنی، حکیمانه و عالمانه، با صراحت و قاطعیت، انگشت بر ریشه مشکلات جهان اسلام گذاشته، آن را به همگان معرفی کردند. «شجره ملعونه» ریشه مشکلات جهان اسلام است. امروز با بررسی‌ها و ریشه‌یابی‌ها، به آسانی می‌توان دریافت که بسیاری از مشکلات اساسی مسلمانان، به همین شجره ملعونه برمی‌گردد. مراد از شجره ملعونه در پیام معظم‌له، «خاندان آل‌سعود» است؛ خاندانی که دارای یک ریشه تاریخی بوده و در هر مقطعی، جهان اسلام را با مشکلاتی عدیده مواجه کرده است. خاندان آل‌سعود، در امتداد بنی‌امیه قرار دارد و در پدیدآیی آن نفاق پیچیده در صدر اسلام، سهم اصلی از آن یهود است. تمام فتنه‌های بزرگ در جهان اسلام، از همین شجره‌ ملعونه سرچشمه می‌گیرد. کفار، مشرکان و منافقان، سه گروه از دشمنان اصلی مسلمانان هستند. خطر منافقان از دو گروه اول و دوم بیشتر است. اکنون «خاندان آل‌سعود»، آن منافقان اصلی در جهان اسلام هستند که با قرار دادن دست‌های ناپاک‌شان در دستان کفار و مشرکان، کمر به نابودی اسلام و مسلمانان بسته‌اند. در پشت صحنه بسیاری از جنایاتی که در دهه‌های اخیر در جهان اسلام پدید آمده، دستان ناپاک سعودی‌ها در کار است.
گروه‌های تکفیری تروریستی در سال‌های اخیر بیشترین ضربه را به اسلام و مسلمانان وارد کرده‌اند. این گروه‌ها امروز در جهان اسلام تأمین‌کننده منافع یهود و نصاری،‌ آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی هستند. آیا بستر فکری و فرهنگی شکل‌گیری این گروه در جهان اسلام را کسی جز آل‌سعود پدید آورده است؟ پاسخ روشن است. آشکارسازی رابطه آل‌سعود با رژیم جعلی، غاصب و کودک‌کش اسرائیل بسیاری از واقعیات تلخ در جهان اسلام را فاش ساخت.
 طی دهه‌های گذشته، آل‌سعود در کنار صهیونیست‌ها و علیه مسلمانان اعم از شیعه و سنی فعال بوده است. در جنگ‌های 33 روزه رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله و جنگ‌های 22 روزه، 8 روزه و 51 روزه این رژیم علیه مردم مظلوم غزه، آل‌سعود در کنار صهیونیست‌ها بود. سهم سعودی‌ها در بحران‌آفرینی در عراق، سوریه و لبنان و کشتار مسلمانان در این کشورها سهم اصلی است. آل‌سعود در بسیاری از توطئه‌ها علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران، نقش عمده را داشته است. آل‌سعود در حمایت از آل‌خلیفه کشور بحرین را به یک پادگان نظامی اشغال‌شده تبدیل کرده است. بیش از یک سال‌ ونیم است که این«شجره ملعونه» امنیت و آرامش را از ملت مظلوم یمن سلب کرده است؛ اما تأسف‌بارتر از همه اینکه آل‌سعود خود را «خادم حرمین شریفین» می‌داند. این خاندان سرزمین وحی را با کمک اجانب اشغال کرده است. کشتار بیش از هفت هزار نفر از حجاج  بیت‌الله‌الحرام در سال گذشته در منا تنها نمونه‌ای از جنایات این شجره ملعونه است. پیام اصلی رهبر معظم انقلاب به مسلمانان  و به ویژه علما و نخبگان در جهان اسلام، ‌قیام و حرکت برای شناخت این شجره ملعونه و ریشه‌کن‌ کردن آن است. این شجره ملعونه مدیریت حج را به ناحق تصرف کرده است، مسلمانان باید با یک قیام عمومی به این وضعیت پایان دهند و با سازوکاری جدید حرمین را اداره کنند.


نکته: علامه طهرانی نقل می‌کند: «یک روز به دکان سبزی‌فروشی رفته بودم؛ دیدم مرحوم قاضی خم شده و مشغول سوا کردن کاهو است، ولی به عکس معمول، کاهوهای پلاسیده و آنهایی را که برگ‌های خشن و بزرگ دارند، بر می‌‌دارد. من کاملاً متوجه بودم، تا مرحوم قاضی کاهوها را به صاحب دکان داد و ترازو کرد. سپس مرحوم قاضی آن را زیر عبا گرفت و روانه شد. من به دنبالش رفتم و علت ماجرا را جویا شدم. فرمود: من این مرد فروشنده را می‌شناسم؛ فرد بی‌بضاعت و فقیری است. من گاه گاهی به او مساعدت می‌کنم و نمی‌خواهم چیزی به او بلاعوض داده باشم تا اولاً  عزت و شرف و آبروی او از بین برود و ثانیاًً خدای ناخواسته به مجانی گرفتن عادت کند و در کسب ضعیف شود؛ برای ما فرقی ندارد کاهوهای لطیف و نازک بخوریم یا از این کاهوها. من می‌دانستم که اینها بالاخره خریداری ندارد و ظهر که دکان خود را می‌بندد، به بیرون خواهد ریخت؛ لذا برای عدم تضرر او مبادرت به خریدن کردم.»
نظر: یکی از دلایلی که معمولاً خانواده‌های ایرانی کالای خارجی خرید می‌کنند، کیفیت پایین کالاهای داخلی است؛ اما خوب است بدانیم اگر در حال حاضر ژاپن به‌منزله یک قدرت اقتصادی در میان سیاستمداران ما شناخته شده است، به دلیل این است که مردم ژاپن سال‌ها دروازه کشورشان را به روی کالای خارجی بستند و از اجناس ژاپنی خریدند؛ همین عزم ملی، این ملت را در علم و صنعت به نقطه‌ای رساند که جهان برابر آن ناچار به تعظیم شود. 


در خرداد سال 1365، مک‌فارلین و چند مقام آمریکایی دیگر با یک هواپیمای حامل تسلیحات وارد تهران شدند و پس از پنج روز اقامت در یکی از هتل‌های تهران، هفت دور با مقامات ایرانی مذاکره کردند. این میهمانانی که گفته می‌شد ناخوانده‌اند، یک قبضه سلاح کمری، یک انجیل و یک کیک با نقش کلید به عنوان پیشکش با خود آورده بودند. «رابرت مک‌فارلین» مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا در اواسط دهه 60 شمسی، سه‌شنبه در نشست چشم‌انداز و محدودیت‌های همکاری ایران و آمریکا در اندیشکده واشنگتن به عنوان مستمع شرکت کرد و در حین پرسیدن یک سؤال از مدعوین به مسئله جالبی اشاره کرد. وی گفت: «به یاد می‌آورم آخرین نوبتی که با روحانی تبادل‌نظر کردم، حدود 30 سال پیش بود که نظر رئیس‌جمهور را به وی گفتم.»
وی ادامه داد: «سیاست ریگان این بود که به هر حال ما با ایران اختلاف داریم، ولی اعتقادی به سرنگونی انقلاب ایران نداشت و فکر می‌کرد که ما می‌توانیم راهی رو به جلو (در روابط با ایران انقلابی) بیابیم.»
مک‌فارلین که در ابتدای جمله گفته بود نقل قولی از «حسن روحانی» بیاورد، ادامه داد: «در آخر او گفت «اما این انقلاب مسیر خود را می‌پیماید. این حکومت دینی عمر زیادی خواهد داشت و این انقلاب خیلی با دیگر انقلاب‌ها مانند انقلاب مائو (در چین) و انقلاب کاسترو (در کوبا) متفاوت نیست.» پیش از این نشریه «فارین پالیسی» در گزارشی با عنوان «وقتی روحانی با اولیور نورث دیدار کرد»، مدعی شده بود که حسن روحانی، عضو شورای عالی دفاع و رئیس قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) آن روزهای ایران، در روز سوم حضور آمریکایی‌ها در تهران و پیش از شروع مذاکرات بی‌نتیجه هفت‌مرحله‌ای، در یکی از هتل‌های تهران با آنها دیدار کرده است. «الهام امین‌زاده» معاون حقوقی وقت روحانی در اردیبهشت سال 93، حضور رئیس‌جمهور فعلی ایران در ماجرای مک‌فارلین را تکذیب کرده بود. این ماجرا به وسیله نامه منوچهر قربانی‌فر به فتح‌الله امید نجف‌آبادی اطلاع‌رسانی شد و برای اولین بار در بیت منتظری مطرح شد. گفته می‌شود سیدمهدی هاشمی به وسیله روزنامه «الشراع» لبنان این ماجرا را فاش کرد. کنگره آمریکا در آن زمان کمک مالی به شورشیان نیکاراگوئه را ممنوع کرده بود و ماجرای ایران–کنترا پس از رسوایی «واترگیت» بزرگ‌ترین رسوایی سیاسی آمریکا نامیده شد.

مدیریت حج از زبان ماموستا
ماموستا ملاعبدالله غفوری در کرمانشاه اظهار داشت: ارتباط و سرسپردگی کامل رژیم آل‌سعود پس از حادثه خونین‌بار کشتار حجاج در منا با آمریکا و رژیم صهیونیستی برای همه مسلمانان مشخص و محرز شد و این رژیم بی‌کفایت به جهان نشان داد که به جای خادم‌الحرمین، خادم رژیم صهیونیستی غاصب و آمریکای جنایتکار است. 
بر همین اساس مدیریت حج باید شورایی شود.

رابطه زن و شوهری اصلاح‌طلبان
صادق زیباکلام گفت: «واقعیت امر این است که اصلاح‌طلبان و آقای روحانی مانند زن و شوهری هستند که با وجود همه دلخوری‌هایی که از همدیگر دارند، مجبورند به خاطر بچه‌ها با همدیگر زندگی کنند.» وی افزود: «به فرض، شورای راهبردی یا سیاست‌گذاری یا هر مجموعه تصمیم‌گیر دیگری در جناح اصلاحات به این جمع‌بندی برسد که دیگر حاضر به حمایت از آقای روحانی نیست، سؤال این است که از چه کسی می‌خواهند حمایت کنند؟» این فعال اصلاح‌طلب در ادامه گفت: «یا باید بگویند جریان اصلاحات در انتخابات شرکت نمی‌کند و نامزدی ندارد، یا بگویند آقای روحانی  به گزینه که رهبری اصلاحات می‌گوید، رأی بدهید که به جای کدام از این دو حالت نمی‌شود.»

رویداد بسیار مهم ایران!
اجرای FATF موجب خشنودی رسانه‌های بیگانه شده است، چنانچه شبکه بی‌بی‌سی  در این باره می‌گوید: «فشار تحریم‌ها در پسابرجام، جواب داده و دولت را مجبور به عدم همکاری با سپاه پاسداران کرده است تا بتواند با بانک‌های بین‌المللی همکاری کند.»
 رادیو فردا  نیز با انتشار یادداشتی در این‌باره عنوان کرد: «به نظر می‌رسد رویدادی بسیار مهم در نظام بانکی ایران در حال وقوع است.
 این رویداد می‌تواند پیامدهای کلانی را نه صرفاً در ایران، بلکه در سطح منطقه رقم بزند. وبگاه رادیو فردا نیز همین خبر را منتشر
 کرد.



شاهکار صداوسیما
به‌تازگی مسئولان صداوسیما در اقدامی تعجب‌برانگیز، کارگردانی را که آخرین فیلم سینمایی آماده اکرانش با نام «خانه دختر» به دلیل محتوای ضد خانواده و توهین‌آمیز نسبت به جایگاه پدر تاکنون اجازه اکران پیدا نکرده است را دعوت به همکاری کرده‌اند و سریالی با محوریت موضوعی همدلی و ایثار در یک خانواده ایرانی به نقش مهم و تأثیرگذار زن در سرپرستی و تربیت فرزند پس از فوت همسر و دفاع از حقوق و کیان خانواده را به وی سپرده‌اند!

همچنان نگاه به بیرون
در حالی که شرکت‌های معتبر و با توان بالای اجرایی در حوزه تولید برق وجود دارند، وزارت نیرو طی قراردادی با شرکت «یونیت اینترنشنال» ترکیه ساخت، مالکیت و بهره‌برداری 5000 مگاوات نیروگاه را همراه با اعطای امتیازهای ویژه در اختیار این شرکت سرمایه‌گذار خارجی قرار داده است! بر این اساس وزارت نیرو تضمین می‌کند که به مدت شش سال، برق تولیدی نیروگاه را خریداری کند. در نهایت نیز متأسفانه مالکیت صددرصدی این نیروگاه به شرکت ترکیه‌ای تعلق می‌گیرد.

حمایت ارشاد از نویسنده موهن!
محمدرضا اسدزاده، نویسنده کتاب موهن و غیرمجاز «من این نسل» در صف اعزام به نمایشگاه کتاب فرانکفورت قرار دارد. بر اساس اخبار دریافتی اعزام وی به این نمایشگاه با حمایت یکی از مدیران معاونت فرهنگی است که  به اصلاح‌طلبان افراطی تمایل دارد.

 پایان دوران روشنفکران دینی
بی‌بی‌سی فارسی در تحلیلی درباره مقبولیت جریان روشنفکری و در رأس آنها می‌نویسد، عدم دسترسی به جامعه مخاطب از یک سو و عدم استقبال از جامعه میزبان از سوی دیگر سبب شده که آنها خواه ناخواه به حاشیه بروند. روشنفکران دینی برخی از مهم‌ترین متحدان‌شان را در ایران از دست داده‌اند. اکنون اثری از یک جنبش قدرتمند دیده نمی‌شود، جریان‌های دانشجویی کماکان در اغماست و رسانه‌هایی مانند مهرنامه که دست‌اندرکاران آن در سال‌های قبل، از متحدان روشنفکری دینی بودند، حالا به دشمنان فکری این جریان تبدیل شده‌اند. آنها حالا تنها امیدشان این است که وضعیتی ناگهانی مانند سال 88 ایجاد شود و بتوانند دوباره دل مخاطبان‌شان را در ایران به دست بیاورند.

تقریباً هیچ؛ این بار برای کوبا
یکی از دیپلمات‌های ارشد کوبا گفت: دستور باراک اوباما برای کاهش میزان تحریم‌های تجاری اعمال‌شده به کوبا تابه‌حال «تقریباً هیچ اثر مثبتی بر اقتصاد این کشور نداشته است.» برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا که گزارش یک‌ساله در محکوم کردن این تحریم‌ها از سوی سازمان ملل متحد را برای خبرنگاران قرائت می‌کرد، خاطرنشان کرد: «هیچ تغییر بنیادینی در به کار بردن تحریم‌ها علیه کوبا مشاهده نشده است و به همین دلیل تأثیر اقتصادی زیادی در این خصوص بر اقتصاد این کشور مشاهده نشده است و تا زمانی که همه تحریم‌ها برداشته نشود، تغییر زیادی در اقتصاد هاوانا مشاهده نخواهد شد.»

شیوه بیانیه‌نویسی در حمایت از فتنه
یکی از مشاوران  کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 از وی خواسته است بیانیه‌هایی درباره اوضاع ایران صادر کند و نوشته است، با توجه به بیانیه دیروز اوباما، شما می‌توانید دو بیانیه دیگر درباره وضعیت ایران منتشر کنید: 1ـ ایرانی‌ها باید استانداردهای خودشان را درباره انتخابات که در قوانین آنها تضمین شده است، رعایت کنند؛ ۲ـ دولت ایران باید از خشونت سیاسی شبه‌نظامیان (نیروهای بسیج) جلوگیری کند. شما می‌توانید بر این جمله اوباما که «جهان نظاره‌گر است» تأکید کنید، اما آن را به شکل به یادماندنی‌تری بیان کنید و بگویید: «همه جهان نظاره‌گر است.» این شیوه بیانیه‌نویسی در حمایت از فتنه اکنون فاش شده است.