سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فقط چهار درصد داروهای مصرفی مردم ایران خارجی است، اما همین مقدار نیز ۳۰ درصد از ارزش بازار مالی دارویی کشور را در اختیار دارد که  امیدواریم با عملکرد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت دانشمندان جوان ایرانی در این شرکت‌ها، پیشرفت‌های مهمی با تکنولوژی بالا در کشور داشته باشیم و بتوانیم بازارهای بین‌المللی را به دست آوریم و میزان واردات دارو به کشور را به حداقل ممکن برسانیم.
  سعید مهدوی/ هفته گذشته سیاست‌های كلی خانواده از سوی رهبر معظم انقلاب به سران قوا و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد. سیاستی که در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی ابلاغ شده و می‌توان آن را به نوعی مکمل سیاست‌های کلی جمعیتی دانست که دو سال و چهار ماه پیش ابلاغ شد.
 اهمیت خانواده
خانواده بر اساس اجتماع و به عقیده جامعه‌شناسان یكی از عوامل مهم شکل‌گیری تمدن است. رشد و پرورش افراد در خانواده پایه‌گذاری شده و سلامت و سعادت جامعه بشری در گرو تربیت صحیح و استواری است كه در خانواده پدید آمده است. متأسفانه، وضعی كه امروزه با آن مواجهیم، وجود تزلزل در اركان خانواده‌هاست و در بسیاری از خانواد‌ه‌ها شاهد عدم تفاهم، درگیری و نزاع و حتی متاركه و طلاق هستیم.
اسلام به منزله مكتبی انسان‌ساز بیشترین توجه را به تكریم، تنزیه و تعالی خانواده دارد و این نهاد مقدس را كانون تربیت و مهد مودّت و رحمت می‌شمرد؛ همچنین سعادت و شقاوت جامعه انسانی را به صلاح و فساد این بنا منوط می‌داند و هدف از تشكیل خانواده را تأمین نیازهای مادی، عاطفی و معنوی انسان، از جمله دستیابی به سكون و آرامش برمی‌شمارد. دستیابی به این اهداف والای مكتب اسلام و حفظ و حراست دقیق و مستمر از آن، نیازمند توجه جدّی به خانواده و پیاده كردن قوانین مربوط به آن در اسلام است و ضروری است كلیه برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در تمام سطوح،‌ حق‌مدارانه و در راستای تعالی و مصالح خانواده باشد.
موارد اقتصادی فرمان 16 ماده‌ای
سیاست‌های 16 ماده‌ای ابلاغ شده از زوایای مختلف قابل بررسی و تأمل است‏ كه در این گزارش تنها از منظر مسائل اقتصادی به آن پرداخته می‌شود. در سیاست‌های كلی خانواده به جز مسائل فرهنگی و اجتماعی، در بسیاری از 16 مورد آن به صراحت توجه به مسائل اقتصادی و نقش آن در خانواده اشاره شده كه در ذیل به اختصار به چند مورد اشاره می‌شود‎؛ 
ـ محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات، برنامه‌ها، سیاست‌های اجرایی و تمام نظامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، به‌ویژه نظام مسکن و شهرسازی؛
ـ ارتقای معیشت و اقتصاد خانواده‌ها با توانمندسازی آنان برای کاهش دغدغه‌های آینده آنها درباره اشتغال، ازدواج و مسکن؛
ـ تقویت و تشویق خانواده در جهت جلب مشارکت خانواده برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های کشور در همه عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و دفاعی؛
ـ حمایت حقوقی، اقتصادی و فرهنگی از خانواده‌های با سرپرستی زنان و تشویق و تسهیل ازدواج آنان؛
ـ حمایت از عزت و کرامت همسری، نقش مادری و خانه‌داری زنان، نقش پدری و اقتصادی مردان و مسئولیت تربیتی و معنوی زنان و مردان، توانمندسازی اعضای خانواده و...
 نقش مسائل اقتصادی در خانواده
همان‌طور كه در موارد مذکور آمده است، بخش بزرگی از عوامل و مؤلفه‌های تحكیم بنیان خانواده به صورت مستقیم و غیرمستقیم با وضعیت اقتصادی جامعه و خانواده مرتبط است. نمی‌توان انکار کرد كه بسیاری از آسیب‌ها و مشكلاتی كه در خانواده‌ها بروز می‌كند، ناشی از مسائل اقتصادی است.
معضل اشتغال برای سرپرست و اعضای خانواده؛ از مهم‌ترین مشكلاتی كه به وفور در بیشتر خانواده‌های ایرانی به چشم می‌خورد، معضل اشتغال است. بیکاری و مسئله اشتغال جوانان سالیان متمادی است که کشور ایران را درگیر خود کرده و کم‌وبیش می‌توان گفت، دست‌کم چهار دولت گذشته نتوانسته‌اند بر این معضل بزرگ فائق آیند. دولت كنونی نیز هر چند برخی مباحث را پیرامون وضعیت بیکاری و اشتغال مطرح كرده و فعالیت‌هایی را به این منظور انجام داده است، اما تاکنون حرکت مؤثر و قابل توجهی در زمینه مهار بیکاری و اشتغال‌زایی در کشور مشاهده نشده است. مرکز آمار معتقد است، فقط دو میلیون و ۷۲۹ هزار نفر در کشور بیکار هستند، این در حالی است که آمار ارائه‌شده از سوی مجلس، مقامات دولتی و بخش خصوصی از بیکاری پنج تا هفت میلیونی خبر می‌دهد.
معضل مسكن برای خانواده‌ها؛ تهیه مسكن اعم از ساخت، خرید، رهن یا اجاره از دیگر مسائل مهم اقتصادی برای هر خانوار به شمار می‌آید. این عامل نیز به نوبه خود نقش بسزایی را در خانواده ایفا می‌کند و به صراحت در سیاست‌های کلی از آن نام برده شده است. اعطای تسهیلات كم‌بهره مسكن كه به سپرده‌گذاری بلندمدت نیازی نداشته باشد (به نسبت محل زندگی) و همچنین انبوه‌سازی به وسیله تعاونی‌های مسکن تحت نظارت دقیق دولت می‌تواند از راهكارهای مرتفع کردن این معضل باشد. ناگفته نماند، روند اجرای طرح مسکن مهر که میراث دولت گذشته بود، از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم به کندی صورت می‌گیرد و تاکنون طرح جایگزینی (مسکن اجتماعی) که برای آن اعلام شده بود، اجرا نشده است.
مشکلات معیشتی خانواده؛ در حال حاضر، بسیاری از خانواده‌ها با مشکلات معیشتی و عدم امنیت غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند. تورم موجود در اقتصاد، موجب کاهش شدید قدرت خرید مردم شده و معیشت خانواده‌ها را با خطر روبه‌رو کرده است.
کاهش نرخ رشد ازدواج همراه با بالا رفتن میانگین سنی؛ اكنون حمایت اقتصادی از ازدواج جوانان تنها به یك وام ازدواج كه مبلغ آن نیز بسیار پایین است و بعضاً با مشكلات زیاد اعطا می‌شود، خلاصه شده است. متوسط سنّ ازدواج برای دختر‌ها ۱۵ سال و برای پسر‌ها ۲۰ سال بود؛ اما هم‌اکنون میانگین سن ازدواج در مردها 27 سال و خانم‌ها 25 سال است که این میانگین در برخی استان‌ها، از جمله تهران بالاتر بوده و روند صعودی نیز دارد. از نظر جامعه‌شناسان مهم‌ترین عامل تأخیر در ازدواج، مسائل اقتصادی است؛ زیرا شرایط امروز جامعه ما به گونه‌ای است که خانواده‌هایی هم که تمکّن مالی دارند، به سختی می‌توانند در فرایند ازدواج به فرزندان خود کمک کنند، چه برسد به خانواده‌هایی که از قشر متوسط و کم‌درآمد جامعه هستند.
 نقش 50 درصدی اقتصاد در آسیب‌های خانواده
كارشناسان معتقدند، حدود 50 درصد از عوامل به وجود آورنده روند کنونی خانواده و آسیب‌های آن به مسائل اقتصادی كلان در كشور و وضعیت اقتصادی خانواده‌ها برمی‌گردد. نتایج نظرسنجی برنامه تلویزیونی پایش (كه 17 خرداد سال جاری پخش شد) در زمینه موانع ازدواج که با رأی مردم انجام شد، نشان داد که مردم ۷۶ درصد موانع اقتصادی و ۲۴ درصد موانع فرهنگی اجتماعی را عامل کاهش ازدواج می‌دانند. در نتیجه اگر خواهان خانواده‌هایی سالم با بنیان قوی و محکم هستیم، این مهم بدون توجه به اقتصاد و برطرف کردن مشکلات اقتصادی، قابل دستیابی نیست.

  محمد نوری/ قرار بر این بود که با اجرایی شدن برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) تحریم‌های ظالمانه علیه کشور برداشته شود و رونق و گشایش اقتصادی ارمغان این توافق باشد. با گذشت بیش از هشت ماه از اجرایی شدن برجام و رفت‌وآمد بیش از ۲۰۰ هیئت اقتصادی و سیاسی از ۵۰ کشور جهان، نه تنها تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کشور مرتفع نشد، بلکه بر تعداد آنها نیز افزوده شده و موانع بیشتری برای عدم دستیابی به رونق اقتصادی ما وضع شده است. برای برون‌رفت از این وضعیت چه باید کرد؟ چرا با وجود اینکه دولت به برخی از درخواست‌های کشورهای غربی و آمریکا جامه عمل پوشانده ولی هنوز گشایشی در امر اقتصاد کشور که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها به انحای مختلف به این موضوع اشاره کرده‌اند که برای رسیدن به پیشرفت در عرصه‌های مختلف توجه به توان داخلی مهم و راهگشا است، صورت نگرفته است معظم‌له در این باره ضمن تبیین نگاه‌های موجود به اقتصاد و دستیابی به پیشرفت اقتصادی فرموده‌اند: «نگاه مردم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده از کمک بیرون از مرزهاست. می‌گوید سیاست خارجی‌مان را تغییر بدهیم تا اقتصادمان درست بشود. با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند. تحمیل قدرت‌های مستکبر را در بخش‌های گوناگون و مسائل گوناگون بپذیریم تا اقتصادمان رونق پیدا کند. این هم نگاه دوم است. امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که این نگاه دوم، یک نگاه کاملاً غلط و عقیم و بی‌فایده است. همین تحریم‌هایی که امروز علیه ملت ایران اعمال می‌شود، دلیل محکم و متقنی است بر غلط بودن این نگاه.»
با توجه به وضعیت کشور و دشمنی‌هایی که علیه آن در حوزه اقتصاد وجود دارد، راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی پیش‌رو، نگاه به درون و ظرفیت داخلی کشور است. متأسفانه رویکرد دولت در دستیابی به رونق اقتصادی و رسیدن به رشد متناسب اقتصادی، رویکرد برون‌گرا است؛ یعنی حل مشکلات اقتصادی با استمداد از کشورهای خارجی. این در حالی است که با توجه به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و بیانات روشنگر و حکیمانه رهبر معظم انقلاب، این رویکرد، رویکردی غلط و عقیم است. دشمنان نظام اسلامی و در رأس آنها آمریکای مستکبر، پس از گذشت هشت ماه از اجرای برجام نه تنها تحریمی را لغو نکرده، بلکه در سایر حوزه‌ها یک سری محدودیت‌هایی وضع کرده است که امر اثبات اعتمادناپذیر بودن دشمن و صحت پیش‌بینی‌های امام خامنه‌ای است.
پس اگر قرار است مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود و روند رو به رشد اقتصادی کشور تسریع گردد، لاجرم باید نگاه به درون و توان داخلی تقویت شود و برونگرایی به حداقل ممکن کاهش یابد. در همین زمینه نیز معظم‌له فرموده‌اند: «ما گفته‌ایم اقتصاد مقاومتی درون‌زا و برونگراست. من هیچ وقت نگفتم دور کشور را حصار بکشیم، اما این درونزایی را فراموش نکنید. اگر اقتصاد ملی از درون نجوشد و فوران نکند به جایی نخواهد رسید. بله، تعامل با دنیا در زمینه‌های اقتصادی خیلی خوب است، اما تعامل هوشمندانه و تعاملی که معنایش درون‌زایی اقتصاد باشد، راهش این است که ملت بایستد، مسئولین بایستند و آگاهانه و هوشیارانه عمل کنند.»
پس با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب و وضعیت خاص اقتصادی کشور، لزوم بی‌اعتمادی به قدرت‌های بیگانه و عمل هوشمندانه در زمینه برونگرایی در عرصه اقتصاد، باید ملاک عمل دولت و مسئولان قرار گیرد.


 سید فخرالدین موسوی/ نامه عذرخواهی مرتضوی برای اتفاقات تلخ کهریزک بهانه مناسب و تازه‌ای بود که باز رسانه‌های اصلاح‌طلب اولویت‌های اصلی کشور را کنار گذاشته و برای فراموش شدن موضوعات مهمی چون فرجام برجام، موضوع FATF و... به پررنگ کردن موضوعی بپردازند که در دستگاه قضایی مراحل قانونی خود را طی می‌کند و به سرانجام لازم نیز خواهد رسید. روزنامه «آرمان» از جمله نشریات حزب کارگزاران، ابتدا با چاپ تصویر مرتضوی در صفحه اول خود و جمله بزرگ شرمنده‌ام با رنگ قرمز، به استقبال نامه عذرخواهی مرتضوی درباره این حادثه رفت و سپس از قول سعید حجاریان نوشت: «اگر از عذرخواهی مرتضوی توبه تعبیر شود، باید از او انتظار اجرای شرایط قبول توبه را مطابق آنچه در اسلام آمده است، داشته باشیم. حجاریان تصریح كرد: او اول باید قول بدهد كه دیگر آن گناهان را تكرار نكند، دوم باید آنها را جبران كند. در گام سوم بر اساس شرایط توبه از گناه، باید هر آن چیزی كه از آن فسادها به دست آورده را پس دهد؛ اگر آدم كشته، قصاص شود، اگر معاونت در قتل داشته حكم بگیرد و غرامت بدهد، به هر حال باید بر اساس قواعد فقهی و قانونی مجازات شود.» روزنامه اصلاح‌طلب «شرق» نیز ابتدا تیتر ببخشید را به نقل از مرتضوی تیتر کرد و با فاصله یک روز به سراغ خانواده جان‌باختگان کهریزک رفته و عنوان «نمی‌بخشیم» را در صفحه اول خود نشاند. این روزنامه همچنین از قول زائری از فعالان فرهنگی نیز خواستار اعدام مرتضوی شد. روزنامه «اعتماد» دیگر روزنامه اصلاح‌طلب که هر روز بر پیشخوان روزنامه‌ها می‌نشیند، «توبه‌نامه كهریزك» را برای تیتر خود برگزید و نامه صادق زیباکلام خطاب به مرتضوی را منتشر کرد. از واکنش‌های جالب دیگر رسانه‌ها نیز واکنش روزنامه «جمهوری اسلامی» بود که رئیس دولت نهم و دهم را به معاونت در اتفاقات کهریزک متهم کرد و نوشت: «رئیس‌جمهوری که در زمان مسئولیت او و به خاطر رفتارهای تحریک‌آمیز و مناظره‌های از قبل طراحی‌شده او در صداوسیما به امواج فتنه دامن زده شد؛ در این میان چه نقشی دارد و همچنین حامیان سینه‌چاک او؟... این اعتراف دیرهنگام و تکان‌دهنده به هر منظور و هدفی که صورت گرفته باشد، ذره‌ای از گناه و مسئولیت عاملان و آمران امر نمی‌کاهد. باید صبر کرد و دید پشت این پرده چه رازهای پنهان دیگری نهفته است.» اما در میان همه این واکنش‌ها هیچ اشاره به سهم و نقش فتنه‌گران و جریان مدعی دروغ بزرگ تقلب نبود؛ موضوعی که واکنش بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی را نیز برانگیخت و در یک نمونه کاربری به نام دانش‌طلب در واکنش به اظهارات حجاریان از پیشنهادهای وی استقبال می‌کند و می‌نویسد حجاریان نیز باید به خاطر نقشش در طراحی فتنه و آشوب‌های پس از آن محاکمه شود و از مردم عذرخواهی و اشتباهات خود را جبران کند. موضوعی که حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه «کیهان» نیز به آن پرداخت و در سرمقاله این روزنامه با عنوان «بازی فینال گرگ‌ها...!» پس از برشمردن گناهان و جنایات جریان فتنه با طراحی بیگانگان و مدیریت سران فتنه نوشت: «سعید مرتضوی صرف‌نظر از اتهاماتی که به وی وارد شده و قضاوت نهایی درباره آن برعهده دادگاه است، به صراحت از نقش غیرمستقیم خود در کشته شدن سه متهم آشوب در بازداشتگاه کهریزک عذرخواهی کرده است. اما چرا سران و اصحاب فتنه با وجود اثبات جنایاتی که مرتکب شده‌اند و خیانت بزرگی که در حق نظام و مردم روا داشته‌اند، کمترین کلامی به عذرخواهی بر زبان و قلم نمی‌آورند؟ پاسخ این پرسش را می‌توان در سه گزاره زیر جست‌وجو کرد:
اول آنکه؛ امیدوارند با لب فرو بستن از پوزش، جنایات آنان در اذهان ملت به فراموشی سپرده شود که در این صورت سخت در اشتباهند. دوم اینکه؛ مسائل پنهان و به گرو گرفته‌ای نزد مدیریت بیرونی فتنه دارند که می‌ترسند سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در صورت عذرخواهی فتنه‌گران از مردم و ابراز پشیمانی، آن را برملا کنند و سوم اینکه؛ در انتظار فتنه دیگری گوش خوابانده‌اند! و این یادآور حکایت شخصی است که به پزشک مراجعه کرده و گفته بود؛ چند شبی است خواب می‌بینم در تیم فوتبال گرگ‌ها بازی می‌کنم! پزشک بعد از معاینه وی مقداری دارو تجویز می‌کند و می‌گوید با مصرف این داروها دیگر از این خواب‌های آشفته نخواهی دید. شخص مراجعه‌کننده می‌پرسد؛ اجازه می‌دهید این داروها را از فردا شب مصرف کنم؟ و پزشک با تعجب می‌پرسد؛ چرا از همین امشب مصرف نمی‌کنی؟ و طرف می‌گوید؛ برای اینکه، امشب مسابقه فینال است! اما، کدامیک از این سه احتمال قوّت بیشتری دارد؟! مروری بر مواضع و عملکرد این جماعت می‌تواند به کشف گزاره‌ای که به واقعیت نزدیک‌تر است، کمک کند.»

 مهدی فرهادی/ یكی از متداول‌ترین پدیده‌های نگران‌كننده در شبكه‌های اجتماعی زورگیری‌های آنلاین از بچه‌ها یا Cybebullying است. منظور آن است كه كاربری به طور مكرر از طریق ارسال پیام یا تصاویر و ویدئوهای نامناسب، كودك یا نوجوانی را آزار داده و وی را می‌ترساند. دست انداختن و تمسخر كاربران كم‌سنّ و سال هم در همین رده دسته‌بندی می‌شود. توضیح آنكه در سال‌های اخیر فعال كردن خدمات مكان‎یاب یا GPS از سوی كاربران شبكه‌های اجتماعی متداول شده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد بیشتر افراد متوجه سرشت همه جا حاضر شبکه‌های مجازی نیستند. عکس‌ها، فیلم‌ها، لایک‌ها و کامنت‌ها در شبکه‌های اجتماعی ثبت و به دلیل سرشت دیجیتال آنها برای همه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم قابل دسترس می‌شوند. اگر کسی از این مدارک برای اخاذی استفاده کند، به آن زورگیری مجازی می‌گویند. پژوهشی که  درباره زورگیری مجازی انجام شده است، نشان می‌دهد این پدیده در ایران ابعاد وحشتناکی دارد. زنی که به دلیل یک اشتباه در دام یک زورگیر مجازی افتاده، زندگی خود را از دست می‌دهد و تا آخر عمر در وحشت به سر خواهد برد. قتل‌های فجیعی که واکنش نزدیکان قربانیان زورگیری مجازی است و... زنگ خطری است که متأسفانه در کشور ما جدی گرفته نمی‌شود.
کودکان هنوز با مهارت‌های عاطفی و ارتباطی آشنا نیستند و معیارهای اخلاقی و شخصیتی هنوز به خوبی در آنها شکل نگرفته است. اینترنت سبب می‌شود کودکان در معرض محتواهای کنترل‌ نشده‌ بسیاری قرار بگیرند که در نبود نظارت والدین (کودکان معمولاً در فناوری خیلی از پدر و مادرهای خود جلوتر هستند)، زمینه را برای سوءاستفاده مجرمان خطرناک از این کودکان آماده می‌کند. موارد زیادی از کودک‌ربایی در سال‌های اخیر نشان‌دهنده آسیب‌پذیری زیاد کودکان در مواجهه با شبکه‌های اجتماعی بوده است.

 ۲۶۲ صرافی مجوز گرفتند
بانک مرکزی تا 17 شهریور ماه به 262 صرافی مجوز جدید فعالیت داده است که از مجموع این مجوزها، 136 مجوز به صرافی‌های شهر تهران داده شده است. این مجوز در راستای اجرای «دستورالعمل ﺍﺟﺮﺍیی تأﺳﻴﺲ، ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻭ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﺑﺮ ﺻﺮﺍفی‌ﻫﺎ» به‌منزله صرافی نوع جدید از سوی بانک مرکزی به متقاضیان ارائه می‌شود.
رشد صادرات بخش کشاورزی 
عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: «در پنج ماه نخست امسال، یک میلیارد و 928 میلیون دلار محصولات کشاورزی صادر شد. این صادرات شامل 415 هزار تن محصولات باغی به ارزش 792 میلیون دلار، 348 هزار تن محصولات دام و طیور به ارزش 546 میلیون دلار و یک میلیون و 289 هزار تن محصولات زراعی به ارزش 486 میلیون دلار بوده است.»
کاهش میزان آب‌های سطحی کشور
بر اساس آخرین آماری که شرکت مدیریت منابع آب ایران ارائه داده است، حجم جریان‌های سطحی کشور در پنج ماه نخست امسال در مقایسه با میانگین بلندمدت 32 درصد کاهش یافته است.
قانون جدید بیمه شخص ثالث
عبدالناصر همتی، رئیس بیمه مرکزی گفت: «در قانون جدید بیمه شخص ثالث در صورتی که بیمه‌نامه‌ای خریده و از مدت زمان آن گذشته باشد، با توجه به قانون پرداخت دیه، ما‌به‌التفاوت آن از طریق صندوق خسارت بدنی پرداخت می‌شود.» وی افزود: «از این پس دیگر شاهد زندانی شدن شخص به دلیل مشکلات بیمه‌ای ناشی از پرداخت خسارت نخواهیم بود.»
عربستان جایگاه خود را پس گرفت
بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، عربستان سعودی از ابتدای ماه می سال ۲۰۱۶ حدود ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام ارزان‌قیمت به میزان تولیداتش افزوده است.