عده زیادی از هواداران علامه زکزاکی، رهبر مسلمانان در نیجریه برای آزادی او علیه نهادهای دولتی، ارتش و نیروهای امنیتی این کشور در مناطق گوناگون «آبوجا» تجمع و تظاهرات کردند. آنها تأکید کردند: در صورت رسیدگی نکردن دولت به مطالبات بحق مسلمانان در موعد مقرر، نسبت به تشدید فضای تظاهرات ضددولتی اقدام خواهیم کرد. شمار زیادی از مسلمانان خواستار آزادی سریع و بدون پیش‌شرط علامه ابراهیم زکزاکی و توقف رفتار خشونت‌آمیز و ضد انسانی ارتش و نیروهای امنیتی این کشور با مسلمانان  این کشور هستند. 
 قاسم غفوری/ ساختار حاکم بر ایالات متحده آمریکا همواره بر این ادعا بوده که مجموعه‌ به هم پیوسته‌ای است که زمینه‌ساز اقتدار جهانی است و هیچ مؤلفه‌ای نمی‌تواند به آن خلل وارد کند. باراک اوباما در حالی ماه‌های پایانی دوران ریاست جمهوری‌اش را سپری می‌کند که بررسی کارنامه درونی آمریکا بیان‌کننده حقیقتی ورای این ادعاهاست. بخشی از این امر را می‌توان در ساختار اجتماعی حاکم بر آمریکا مشاهده کرد. سران آمریکا همواره ادعا داشته‌اند که کشورشان به دور از تبعیض و الگویی برای برابری افراد است که با یک مؤلفه، یعنی اقتصاد و رفاه در کنار هم قرار گرفته‌اند. هر چند که تبعیض نژادی، به ویژه تبعیض علیه سیاه‌پوستان و مسلمانان از قدیم در آمریکا رواج داشته، اما آمارها نشان می‌دهد در دوران اوباما به شدت این تبعیض افزایش یافته؛ چنانکه در طول سال‌های اخیر تبعیض ‌نژادی و به ویژه کشتار سیاه‌پوستان به دست پلیس زمینه‌‌ساز تظاهرات‌های گسترده مردمی شده که یادآور جنبش سیاه‌پوستان در دهه‌های گذشته است. نکته قابل توجه آن است که شکاف در ساختار آمریکا با محوریت سیاه و سفید در حالی رو به افزایش است که دولتمردان آمریکا از کاخ سفید و کنگره گرفته تا دستگاه قضایی و امنیتی به جای رسیدگی به این وضعیت همچنان سیاست نادیده گرفتن حقوق سیاه‌پوستان را ادامه می‌دهند. 
نکته دیگر در ساختار آمریکا وضعیت جریان‌ها و گروه‌های سیاسی است. زمانی جریان‌های سیاسی ورای جمهوریخواه و دموکرات نسبت به روند انتخابات اعتراض داشته و ساختار دو قطبی و سلطه سرمایه‌داری بر کشور را با دموکراسی و آزادی مغایر می‌دانستند؛ اما در انتخابات اخیر مؤلفه‌ای ‌تأمل‌برانگیز مشاهده می‌شود و آن، شکاف و چند دستگی در درون حزب‌های جمهوریخواه و دموکرات است. ترامپ در حالی نامزد جمهوریخواهان شده که به گفته بسیاری از ناظران سیاسی، وی مورد نظر جمهوریخواهان نبوده و با جنجال‌سازی و برنامه‌های شخصی در نهایت خود را به حزب تحمیل کرده است، چنانکه او بارها تأکید کرده است بدون حمایت حزب نیز به انتخابات ادامه می‌دهد. بر اساس این، بسیاری از جمهوریخواهان کهنه‌کار رسماً از کلینتون، رقیب دموکرات ترامپ حمایت کرده تا شکست او را شاهد باشند. درباره کلینتون نیز وضعیت مشابهی مشاهده می‌شود. هر چند که وی توانست به عنوان نامزد نهایی دموکرات‌ها معرفی شود؛ اما برخی هم‌حزبی‌های وی رویکردی متفاوت گرفته و بر حمایت از ترامپ تأکید کرده‌اند برای نمونه  تد کروز، رقیب انتخابات درون‌حزبی وی رسماً اعلام کرد، برای شکست کلینتون در انتخابات به ترامپ رأی خواهد داد. وضعیت مذکور نشان می‌دهد، انسجام گذشته درون احزاب آمریکایی گسستی قابل توجه را متحمل شده و در آینده احتمال انشعاب درون آنها دور از ذهن نخواهد بود.
نکته دیگر در ساختار آمریکا تقابل میان کاخ سفید و کنگره است. شاید زمانی این جمله که میان کنگره و کاخ سفید اصل پلیس خوب و بد وجود دارد و در نهایت در یک مسیر حرکت می‌کنند، سندیت داشت؛ اما امروز شاهد اختلافات واقعی و شکاف میان آنها هستیم. از یک سو کنگره با طرح‌های اوباما، از جمله درباره  بهداشت و درمان یا مهاجران مخالفت می‌کند و طرح‌هایی، همچون تحریم ایران یا حق مردم آمریکا برای شکایت از سعودی به جرم نقش داشتن در حادثه 11 سپتامبر را مطرح می‌سازد و از سوی دیگر کاخ سفید به دلیل مغایر بودن این طرح‌ها با اهدافش از مخالفت یا وتوی آنها سخن می‌گوید. روند تحولات نشان می‌دهد، ساختار سیاسی آمریکا عملاً در قالب کنگره و کاخ سفید با انشعاب و چند دستگی روبه‌رو شده و بسیاری از طرح‌ها را صرفاً به دلیل سیاسی‌کاری مورد هجوم رسانه‌ای و تبلیغاتی قرار داده و حاضر به کوتاه آمدن در مقابل یکدیگر نیستند که نتیجه آن قربانی شدن بسیاری از منافع مردم آمریکاست. 
نکته بسیار مهم دیگری که باید به آن توجه داشت، مسئله اختلافات دیدگاهی و حتی عملی میان کاخ سفید و دستگاه‌های نظامی و امنیتی است. هر چند که ریاست پنتاگون و سازمان سیا با نظر رئیس‌جمهور چینش می‌شود؛ اما روند تحولات از فرمانبرداری نکردن این نهادها از کاخ سفید حکایت دارد. برای نمونه، در زمینه سوریه در حالی که کاخ سفید ادعای پایبندی به آتش‌بس توافقی با روسیه را مطرح می‌کرد، ساختار اطلاعاتی و نظامی آمریکا اقدام به بمباران ارتش سوریه در دیرالزور کرد و جان ده‌ها نظامی سوریه را گرفت؛ در همین حال آنها اقدام به ارسال تسلیحات و کمک‌های گسترده به تروریست‌ها در لوای بسته‌های امدادرسانی سازمان ملل کردند که نتیجه آن تشدید حملات تروریستی و استفاده آنها از سلاح‌های شیمیایی بود. به عبارتی، نابسامانی در ساختار تصمیم‌گیری آمریکا چنان است که چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل می‌گوید: «معلوم نیست چه کسی در آمریکا تصمیم‌گیر است؛ کاخ سفید یا پنتاگون.» وابسته بودن به ساختارهای خارجی به جای توجه به رأی مردم را در نوع رویکرد کاندیداهای انتخابات می‌توان مشاهده کرد. برای نمونه، مقامات سعودی به آمریکا سفر کرده و رسماً از پرداخت ده‌ها میلیون دلار کمک به کمپین هیلاری کلینتون خبر می‌دهند. در همین حال هر دو کاندیدا برای نشان دادن ارادت خود به لابی صهیونیستی با نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرده و وعده‌هایی همچون معرفی قدس به عنوان پایتخت این رژیم را مطرح می‌کنند.
در جمع‌بندی نهایی از آنچه ذکر شد، می‌توان گفت که ساختار درونی آمریکا برخلاف ادعاهای مطرح شده درباره انسجام درون ساختاری آمریکاست و روند تحولات از فروپاشی این ادعا و قرار داشتن آمریکا در مسیر چندپارگی حکایت دارد. شاید این روند در کوتاه‌مدت چنان ملموس نباشد؛ اما در بلندمدت می‌تواند زمینه‌ساز تکرار سرنوشت شوروی سابق برای ایالات متحده و یا حداقل درگیر شدن آن در چالش‌های گسترده درونی باشد که پایان هژمونی و تک‌قطبی آمریکایی را رقم خواهد زد.

 رضا اشرفی/ تركيه در دوره رجب طيب اردوغان سياست‌هاي متفاوتي را نسبت به حزب كارگزاران تركيه موسوم به پ. ك. ك به کار گرفته و حتي تا پاي مذاكرات صلح پيش رفته است. اين در حالي است كه با مخالفان كرد در داخل خاك تركيه و همچنين در خاك كشورهاي همسايه در حال مبارزه است؛ اما اين موضوع از چند منظر قابل ‌تأمل است؛ ابتدا اينكه تركيه اعلام مي‌كند، براي مبارزه با تروريسم دست به چنين اقداماتي مي‌زند و اين در حالی است كه همزمان از برخي از تروريست‌ها و حتي ديگر گروه‌هاي كرد‌ حمايت كرده و با وارد كردن آنها به خاك خود دست به اقدامات آموزشي زده و براي‌شان مأمن امن ايجاد مي‌كند. برخي از منابع اعلام مي‌كنند، تركيه در برخي موارد از گروهك پژاك حمايت مي‌كند يا منابع متعددي از حمايت تركيه از داعش سخن می‌گویند و حتي مراكز فعاليت داعشي‌ها در خاك تركيه مشخص است.  
مسئله بعدي اين است كه تركيه در حالي مي‌تواند براي مبارزه با تروريسم به خاك همسايه حمله‌هاي هوايي و زميني داشته باشد كه با دولت مركزي كشورهاي هدف هماهنگ باشد. با توجه به اينكه در عراق و سوريه نيز بحث مبارزه با تروريسم مطرح است، بنابراين اين ائتلاف مي‌تواند شكل بگيرد و با توافق بغداد و دمشق چنين عمليات‌هایي انجام شود؛ اما همزمان ديده مي‌شود كه دولت كنوني تركيه به دنبال تضعيف و حتي سقوط دولت مركزي در اين دو كشور است.
مسئله مهم ديگر در حوزه تحولات منطقه در غرب آسيا اين است كه تركيه با توجه به تغييرات بنيادي در رويكردهاي سياست خارجي و اشتباهات صورت گرفته در اين زمينه، ‌متوجه شده است كه سياست‌هاي آنكارا با منافع آمريكا و اروپا متفاوت و متناقض است؛ به همين دليل اختلافات ريشه‌اي با آنها پيدا كرده است. در حالي كه متوجه اين موضوع نبوده يا اين مسئله را ناديده مي‌گيرد كه در بين كشورهاي منطقه دشمنان زيادي در قبال منافع تركيه وجود دارد كه رهبري آن را عربستان سعودي برعهده دارد. با وجود اين، رجب طيب اردوغان علاقه‌ای ندارد كه با سياست‌هاي رياض فاصله بگيرد؛ در حالي كه اقدامات عربستان سعودي، به ويژه در سوريه كاملاً برخلاف منافع و خواسته‌هاي تركيه است. اگر چه هر دو كشور به دنبال سقوط دولت در دمشق هستند و از اين منظر بين دو كشور اختلافي نيست؛ اما نتيجه‌اي كه از آن حاصل خواهد شد، كاملاً متفاوت بوده و نشان مي‌دهد، خواسته‌هاي رياض و آنكارا كاملاً رودر روي هم قرار دارد. 
در اين زمينه نبايد فراموش كرد كه در حال حاضر و با توجه به رخدادهاي سال‌هاي گذشته بحث تجزيه در خاورميانه بسيار جدي شده است و به همين دلیل برخي از كشورهاي منطقه و فرامنطقه سعي دارند اين بخش از سياست‌هاي آمريكا و اروپا به سرانجام نرسد؛ در حالي كه اقدامات تركيه كاملاً در راستاي تجزيه در برخي از كشورها پيش مي‌رود. هر چند تركيه خيلي دير متوجه شده است كه آمريكا و اروپا در حمايت از كردهاي مخالف تركيه چه سياستي را دنبال مي‌كنند، با وجود اين هنوز به دنبال تضعيف قدرت مركزي در دو كشور سوريه و عراق است. 
اما تركيه در اين ميان چه هدفي را دنبال مي‌كند؟ بر اساس شواهد موجود اردوغان با تفكرات عثماني‌گري و نگاه تاريخي موجود در حزب عدالت و توسعه به دنبال گسترش فعاليت‌هاي خود در حوزه بزرگ‌تر و بيشتر از محدوده سرزميني تركيه كنوني است و بر اساس اين حتي از تجزيه برخي از كشورهاي منطقه و انضمام خاك آنها به تركيه حمايت مي‌كند. همچنین، تجزيه برخي از كشورهاي منطقه و تبديل آنها به ريز قدرت كه مورد حمايت آمريكاست،‌ برخي از منافع تركيه را نيز برآورده مي‌‌کند؛ زيرا آنكارا با اين رويكرد ساده‌تر از گذشته مي‌تواند سياست‌هاي خود را دنبال كند. 
اما تركيه در اين زمينه يك مسئله را ناديده گرفته و حتي دچار اشتباه راهبردی شده است و آن، اینكه فراهم شدن اين سياست غرب در منطقه غرب آسيا، دامن تركيه را هم خواهد گرفت. از اين منظر تركيه براي به دست آوردن برخي منافع جزئي دچار خسراني تاريخي خواهد شد كه از سال 1922 تاكنون در اين كشور سابقه نداشته است. اين موضوع يكي از مهم‌ترين دلايلي است كه سبب شده تركيه در اقدامي ‌واكنشي به سرزمين همسايگان حمله كرده و براي تضعيف مخالفان آنكارا دست به اقدامات نظامي‌ بزند.

نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان اسلام ـ ۳8
  عبدالله عبادی/ در حال حاضر هیچ‌گونه رابطه سیاسی رسمی بین امارات متحده عربی و رژیم اشغالگر قدس وجود ندارد و مسئولان این کشور هنوز رژیم صهیونیستی را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نشناخته‌اند، با این حال در بسیاری از زمینه‌ها روابط غیررسمی وجود دارد، برای نمونه در 16 ژانویه 2010 یوزی لاندو وزیر زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی وارد ابوظبی شد و با مقامات اماراتی در زمینه‌ انرژی‌های برگشت‌پذیر گفت‌وگو کرد. از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی در سال 1948 این اولین دیدار یک وزیر صهیونیست از امارات بود.
هر چند مسئولان اماراتی سعی در پنهان کردن روابط خود با صهیونیست‌ها دارند، اما شواهد و قرائن حاکی از آن است که شیخ‌عبدالله ‌بن‌زاید آ‌ل‌نهیان، وزیر خارجه امارات در سال 2009 چند بار با زیپی لیونی، وزیر خارجه وقت رژیم صهیونیستی دیدار کرده و ضمن این دیدارها بارها این رژیم را ستوده است.
طی یک دهه گذشته همواره روابط امارات و رژیم صهیونیستی سیر صعودی داشته است؛ اما با ترور محمود عبدالرئوف المبحوح یکی از سران شاخه نظامی حماس در هتلی در دبی در سال 2010 که به یک جنجال سیاسی و امنیتی تبدیل شد، روابط دو طرف برای مدتی دچار تنش شد؛ زیرا ضاحی خلفی رئیس پلیس دبی بارها موساد را عامل قتل و رخنه دادن فریبکارانه ده‌ها مأمور این سازمان به دبی معرفی کرد.
به فاصله چند ماه پس از قتل المبحوح و شروع جنجال در روابط دو طرف، امارات از دادن روادید به ونوس ویلیامز، تنیسور معروف صهیونیستی که قصد شرکت در مسابقات تنیس بین‌المللی دبی را داشت، امتناع کرد.
در سال 2011 باراک راوید، خبرنگار روزنامه هآآرتص اعلام کرد دوری گولد، مدیرکل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی قصد دارد مقدمات باز شدن نمایندگی سیاسی این رژیم در ابوظبی را فراهم کند. دوری گولد که برای یک سفر سه روزه به امارات رفته بود با مقامات عالی‌رتبه این شیخ‌نشین کوچک خلیج‌فارس در زمینه از سرگیری روابط این رژیم و امارات مذاکره کرد. به دنبال دیدار گولد از امارات، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از تلاش وزارت خارجه این رژیم و شخص دوری گولد تشکر و قدردانی کرد؛ اما مقامات امارات که از واکنش مردم این کشور و سایر کشورهای مسلمان منطقه بیم داشتند این دیدارها را تکذیب کردند، با وجود تکذیب این کشور، گولد تأکید کرد پرچم این رژیم بر بالای ساختمان نمایندگی رژیم صهیونیستی در ابوظبی نصب خواهد شد و نصب تصاویر رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در دفتر نمایندگی این رژیم در ابوظبی را یک دستاورد خواند.
اما یکی از زمینه‌های همکاری دو طرف بخش نظامی و امنیتی است. بر این اساس از سال 2008 تا به امروز امارات متحده عربی تعداد زیادی از تجهیزات و سلاح‌های مورد نیاز خود را طبق قراردادهای نظامی با رژیم صهیونیستی از این رژیم خریداری کرده است. طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی مراکز تحقیقاتی بین‌المللی، صهیونیست‌ها با فروش سلاح و تجهیزات مدرن به امارات قصد دارند ضمن به چالش کشیدن امنیت منطقه خلیج  فارس به نوعی کارخانه‌های خود را از رکود خارج کنند.
از مهم‌ترین تجهیزات خریداری شده امارات می‌توان به هواپیماهای بدون سرنشین، سامانه‌های راداری و ناوبری بسیار پیشرفته و دوربین‌های دید در شب را نام برد.
عمر البرغوثی، فعال فلسطینی در زمینه روابط نظامی و امنیتی بین امارات و رژیم صهیونیستی گفته است: «این اولین بار نیست که امارات برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گام برداشته است؛ بلکه پیش از این اقدامات زیادی در این باره در حوزه‌های متعدد و بی‌شماری مانند ورزش، آموزش و استفاده از دستاوردهای علمی و پیشرفته صهیونیستی و تجارت و بازرگانی برداشته شده است. اما این قراردادهای نظامی فضاحت‌بارترین و شرم‌‌آورترین اقدام در راه عادی‌سازی روابط دو طرف بوده است و باید آن را اقدامی در راستای توجیه جنایات جنگی رژیم صهیونیستی از سوی سران امارات عربی دانست.»
این فعال فلسطینی معتقد است در زمانی که جامعه فلسطینی و بسیاری از شخصیت‌های برجسته سراسر جهان بر تحریم نظامی رژیم اشغالگر قدس تأکید می‌کنند و خواستار تحمیل مجازات‌هایی به این رژیم به دلیل نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایات بی‌شمار علیه فلسطینی‌ها هستند، دولت امارات اقدام به بستن قراردادهای نظامی متعدد با این رژیم می‌کند که به معنای پشت کردن به تمام تلاش‌های پیش‌گفته است.
درباره روابط امارات و رژیم صهیونیستی نیز مجله فرانسوی اینتلیجنس آنلاین نوشته است: «با وجودی که ظاهراً روابط دیپلماتیکی میان اسرائیل و امارات وجود ندارد، با این حال میزان تبادلات تجاری میان دو طرف به حدود 400 میلون دلار می‌رسد و طی چند سال اخیر میتی کوخابی، فعال‌ترین بازرگان اسرائیلی در ابوظبی ضمن امضای قراردادهای مختلف با شیخ‌نشین ابوظبی، تجهیزات کنترل و نظارت و حمایت و پشتیبانی از صنایع نفتی ساخت اسرائیل را در اختیار این شیخ‌نشین قرار داده است.»


امکان بازگشت تحریم‌ها وجود دارد
خبرگزاری صدا‌و‌سیما: یک مقام سابق وزارت خارجه آمریکا گفت: «واشنگتن توافق هسته‌ای را به گونه‌ای تدوین کرده که امکان بازگشت‌پذیری تحریم‌ها وجود داشته باشد و این کار نیز تعمدی بوده است.» کریستوفر بکی‌مایر در نشست شورای آتلانتیک افزود: «شرکت‌های آمریکایی تا حدود زیادی از فعالیت اقتصادی در ایران منع شده‌اند؛ زیرا تحریم‌ها همچنان به قوت خود باقی هستند. تحریم‌هایی که در برجام از آنها سخن گفته شده، عمدتاً درباره شرکت‌های غیرآمریکایی بوده است. واقعیت این است از منظر تئوری، می‌توان تحریم‌ها را با دستور رئیس‌جمهور و در صورت لزوم تکرار کرد.»
راه‌های دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای بسته شد
باشگاه خبرنگاران: باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «من متعهد شدم مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شوم و به علت دیپلماسی اصولی ما، (اکنون) همه راه‌ها به سمت سلاح هسته‌ای بسته است. ایران دو سوم سانتریفیوژهای نصب شده خود را جمع کرد، ۹۸ درصد اورانیوم غنی شده خود را به خارج از کشور فرستاد، هسته رآکتور تولید‌کننده پلوتونیوم خود را از کار انداخت و جامع‌ترین بازرسی هسته‌ای را که تاکنون برقرار بوده است، پذیرفت. اوباما تأکید کرد، ما توانستیم از طریق دیپلماسی مانع دستیابی ایران به بمب هسته‌ای شویم.»
تحریم‌ها طبق برجام برداشته شدند!
خبرگزاری فارس: وزیر انرژی آمریکا که یکی از حاضران در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 بود، مدعی شد، واشنگتن به تعهدات برجامی خود در قبال رفع تحریم‌ها عمل کرده است. «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا که در بخش فنی مذاکرات هسته‌ای حضور داشت، گفت: «ایران دلیلی برای شکایت کردن از واشنگتن در قبال بر نداشتن تحریم‌ها ندارد». این مقام ارشد آمریکایی افزود: «تحریم‌هایی که قرار بوده رفع شوند، رفع شدند و این تعهدی بود که باید انجام می‌شد و چیزی بود که انجام شد.»
ادعاهای ترامپ و کلینتون درباره ایران
خبرگزاری مهر:  دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون، دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مناظره خود بارها به مسائل ایران و توافق هسته‌ای اشاره کردند. دونالد ترامپ در مناظره با هیلاری کلینتون گفت: «توافق هسته‌ای با ایران بدترین گزینه ممکن بود.» کلینتون در پاسخ به ترامپ گفت: «ترجیح می‌دهم مشکلات با ایران را از طریق گفت‌وگو حل‌و‌فصل کنم.» دونالد ترامپ افزود: ما به دلیل توافق هسته‌ای با ایران، ۱۵۰ میلیارد دلار پرداختیم.» کلینتون نیز در پاسخ گفت: « ایران تنها چند هفته تا تکمیل چرخه هسته‌ای خود فاصله داشت.» در ادامه کلینتون، نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد، توافق هسته‌ای با ایران قدرت او را در دیپلماسی نشان می‌دهد. گفتنی است، ترامپ و کلینتون بر مقابله با ایران به منزله راهکار حمایت از تل‌آویو تأکید کردند. 
اسرائیل سلاح اتمی دارد نه ایران
خبرگزاری فارس: «جیل استاین» نامزد حزب سبزها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ضمن انتقاد از سیاست خارجی این کشور، گفت: « برخلاف اسرائیل [رژیم صهیونیستی] در خاورمیانه، ایران سلاح‌ اتمی ندارد.» وی تأکید کرد: «خود کلینتون هم گفته بود سعودی‌ها تأمین‌کننده مالی مهم تروریست‌ها هستند. ما باید حساب‌های بانکی‌شان را مسدود کنیم». نامزد حزب سبزها در آمریکا در تأکید بر لزوم عملی شدن خاورمیانه عاری از سلاح‌های اتمی، این‌طور سخن گفت: «ایران برنامه سلاح هسته‌ای ندارد، بلکه اسرائیل و پاکستان سلاح‌های هسته‌ای دارند. ما در اولین قدم، به خاورمیانه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای نیاز داریم».

سوئیس: ممنوعیت استفاده از عکس‌های باحجاب در گذرنامه
تبعیض علیه مسلمانان در جوامع غربی هر روز ابعاد جدیدتری به خود می‌گیرد؛ چنانکه برخی سیاستمداران  سوئیسی با ادعای تبعیض‌آمیز بودن دادن مجوز استفاده از حجاب به زنان در عکس‌های گذرنامه، خواستار ممنوعیت آن شده‌اند. آنها بر این ادعا هستند که وقتی به افراد اجازه داده نمی‌شود که برای عکس گذرنامه از کلاه یا سربند استفاده کنند، زنان هم نباید حجاب داشته باشند. بنا بر قوانین سوئیس، زنان به شرط آنکه چهره‌شان قابل شناسایی باشد، می‌توانند برای گرفتن گذرنامه و گواهینامه رانندگی عکس‌های باحجاب ارائه بدهند. گفتنی است، در سال‌های اخیر، در کشورهای غربی به بهانه مقابله با تروریسم تبعیض علیه مسلمانان و اقدام علیه حجاب را توجیه می‌کنند. 
آمریکا: افزایش 78 درصدی جنایت علیه مسلمانان 
مرکز مطالعات تنفّر و افراط‌گرایی اعلام کرد، جرایم مربوط به تنفّر مذهبی علیه مسلمانان در آمریکا بین سال‌های 2014 و 2015 حدود 80 درصد افزایش یافته است. بر اساس مطالعه‌ای که اطلاعات جمع‌آوری شده در 20 ایالت آمریکا را تحلیل می‌کند، در سال 2015، 196 جرم مربوط به تنفر مذهبی ثبت شده است، در حالی که در سال پیش از آن تعداد این جرایم 110 مورد بوده است. به گفته نشریه «لس‌آنجلس تایمز»، بیشترین افزایش جرایم در کالیفرنیا بوده است. سیاست‌ها و اقدامات ضد اسلامی دولتمردان آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم موجب رشد احساسات ضد اسلامی در میان مردم آمریکا شده است. نهادهای حقوق بشر بارها درباره وضعیت بحرانی مسلمانان و البته سیاه‌پوستان در آمریکا هشدار داده و آن را نمونه بارز تبعیض نژادی دانسته‌اند. 
فرانسه: تعطیلی مدارس مسلمانان
فرانسه از جمله کشورهای غربی است که شعار آزادی بیان سر می‌دهد؛ اما درباره مسلمانان این آزادی معنا ندارد و سرکوب و مقابله با اسلام به یک اصل و اقدام روزانه مبدل شده است. برای نمونه، منابع خبری از تعطیلی یک مدرسه در شهر تولوز در اوایل سپتامبر جاری خبر دادند که در آن 95 کودک مسلمان از مقطع مهدکودک تا ابتدایی مشغول تحصیل و آموزش بوده‌اند. «عبدالفتاح رهاوی» مدیر این مرکز آموزشی ضمن محکوم کردن این سرسختی اداری بی‌اساس، آن را تنها اقدامی در جهت آزار و اذیت مسلمانان دانست و در دفاع از خود و سایر مسلمانان اعلام کرد: «بله، من مذهبی و مسلمان هستم و محاسن دارم، اما اینها سبب نمی‌شود که من فردی افراط‌گرا باشم.» مسلمانان فرانسه بزرگ‌ترین جمعیت مسلمانان اروپا را تشکیل می‌دهند؛ به همین دلیل دولت این کشور با نگرانی از ظرفیت نهفته اجتماعی، فرهنگی و سیاسی این اقلیت دینی بزرگ، سیاست‌هایی نظیر تأکید بر اسلام فرانسوی، ممنوع شدن استفاده از حجاب در اماکن عمومی را در پیش گرفته است.
سوئیس: جریمه دانش‌آموزان مسلمان 
در ادامه سیاست‌های ضد اسلامی حاکم بر ساختار غرب، دادگاهی در سوئیس دو برادر مسلمان را به دلیل خودداری از دست دادن با معلم زن خود به پرداخت جریمه پنج هزار دلاری محکوم کرد. این دو برادر اوایل سال جاری ‌از دست دادن با معلم‌شان معاف شده بودند؛ اما مدرسه این معافیت را لغو کرد. مقامات مدرسه در توضیح این اقدام گفتند که تمایل عمومی در زمینه برابری میان زن و مرد و لزوم همگرایی خارجی‌ها سبب لغو این معافیت شده است. یکی از این دو برادر دیگر به این مدرسه نمی‌رود و دیگری تصمیم گرفته است همچنان در مدرسه بماند، اما از دست دادن با زنان نامحرم خودداری کند.
آمریکا: یک تیراندازی دیگر
یک نوجوان 14 ساله با یک سلاح گرم در مدرسه‌ای در ایالت «کارولینای جنوبی» به سمت معلم و دو دانش‌آموز تیراندازی کرد، این در حالی است همزمان با این تیراندازی جسد پدر این نوجوان در خانه‌ آنها که در نزدیک مدرسه بود، پیدا شده است. مقامات پلیس می‌گویند که این دانش‌آموز 14 ساله با خودرویی به سمت مدرسه آمده است. این مدرسه در «تاونویل» حدود 35 مایلی جنوب غربی «گرینویل» قرار گرفته است. وی سپس پس از نزدیک شدن به مدرسه با سلاح گرم شروع به تیراندازی در محوطه بازی مدرسه کرده است.