سردار دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: کشوری که یک دشمن همواره آماده پشت مرزهایش ایستاده است حتی اگر یک روز غفلت کند، یا دشمنان احساس کنند که عزم و اراده‌ای برای تقویت بنیه دفاعی خود ندارد، حتماً حمله خواهند کرد؛ بر این اساس ما باید همواره بر تقویت بنیه دفاعی و آمادگی رزمی و عملیاتی خود بیفزاییم. وزیر دفاع افزود: در بخش‌های دفاعی و نظامی باید به اندازه‌ای پیشرفت داشته باشیم که همواره ما را در موضع بازدارندگی قرار داده و از هرگونه تهدید و حمله پیشگیری کند.
نگاهی به برنامه‌های یونیسف در ایران
 شیرین زارعپور / یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های کشور که مهد تعلیم و تربیت و اولین جایگاه ورود به عرصه اجتماع پس از هفت سال گذران در اجتماعی کوچک‌تر به نام خانواده است و اولین  نهادی که پس از خانواده  مسئولیت پراهمیت تربیت نیرو و نسل سلامت و بانشاط همراه با باورهای اسلامی و انقلابی را بر عهده دارد،  آموزش و پرورش است. مدیریت این وزارتخانه به دلیل داشتن مسئولیتی خطیر و همین‌طور داشتن بیشترین مخاطب که شامل کادر آموزشی، دانش‌آموزان و اولیای آنها می‌باشد، دقت نظر خاصی را می‌طلبد و لازم است پیش از هر حرکت و تصمیمی تمام مصالح و مفاسد تصمیم‌گیری‌ها، رصد شده و مورد توجه قرار گیرد.
کارگاه آموزشی چهار روزه‌ای که از 31 مرداد تا سوم شهریور با همکاری یونیسف و آموزش و پرورش و با حضور دکتر ویل پارکس، نماینده یونیسف برگزار شد، نشان از نسخه‌پیچی تازه یونیسف برای این وزارتخانه دارد. 
تمرکز این کارگاه بر روی واژه «برابری» بود. همان واژه آشنا و با بهانه چاره‌جوبی که ظرفیت مدارس را برای پایش و عملکرد مناسب برای دسترسی برابر به یادگیری برای کودکان عنوان می‌کند. پس از آن یعنی در همان هفته کارگاه آموزشی«شهر دوستدار کودک» با تأکید بر ایجاد دسترسی برابر و آموزش با کیفیت برای همه کودکان برگزار شد و در اختتامیه دکتر ویل پارکس، در سخنرانی خود تأکید کرد که اجرای مدارس دوستدار کودک در راستای آرمان چهارم توسعه پایدار در زمینه آموزش با کیفیت است، این در حالی است که پیش از این رئیس دفتر یونیسف ابراز نگرانی کرده بود که 80 درصد نوجوانان ایرانی راه‌های پیشگیری ایدز را نمی‌دانند و دقیقاً همین دغدغه از طرف یونیسف سبب شد تا آمارهای عجیبی را در رفع این نگرانی از سوی آموزش و پرورش شاهد باشیم. توزیع 400 هزار کتاب در کتابخانه‌های یازده استان کشور که طبق گزارش معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش البرز، تنها در استان البرز 50 هزار جلد کتابچه پیشگیری از ایدز بین دانش‌آموزان دبیرستانی این استان و 5800 جلد در رودان توزیع شد و چینیان، مدیر کل دفتر سلامت آموزش و پرورش، درج مطلب تعریف ایدز در بخش آشنایی با بیماری‌ها و در فصل هفتم کتاب علوم زیستی و بهداشت سال اول دبیرستان، برای دختران و پسران 13 ساله را مهم‌ترین اتفاق در وزارت دانست.
هر آموزشی بر اساس نیاز مخاطب و جامعه صورت می‌گیرد، اما چند درصد مبتلا به ویروس ایدز در جامعه ما وجود دارد و آیا این نگاه غیر کارشناسی و همین‌طور غیرقانونی نوعی آموزش غیرمستقیم به اسم پیشگیری نیست؟ یک جریان‌سازی هوشمندانه برای مشغول ساختن جامعه به موارد غیرضروری و فراموشی مطالبه‌گری درباره سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سبک زندگی اسلامی که اساساً جایی در آموزش‌های وزارتخانه ندارد.
اما نگرانی‌های یونیسف به اینجا ختم نمی‌شود؛ بلکه درباره دستگیری محمدباقر نمازی هم ابراز نگرانی عمیق از صندوق کودکان ملل متحد به گوش می‌رسد. بیش از شش ماه از دستگیری باقر نمازی کارمند سابق یونیسف نگذشته که یونیسف دوباره بیانیه‌هایی مبنی بر نگرانی از بازداشت وی صادر کرده است.

پروژه نفوذ با سناریوهای متفاوت
باقر نمازی نامی آشنا در تاریخ سیاسی ایران پیش و پس از انقلاب است و ردّ پای او در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی بسیاری به چشم می‌خورد. محمدباقر نمازی از سیاستمداران دوره پهلوی است و حکم استانداری خوزستان را زمانی از شاه پهلوی دریافت می‌کند که حادثه آتش‌سوزی سینما رکس آبادان در زمان استانداری او رخ می‌دهد. او تبعه ایرانی ـ آمریکایی از یک خاندان معروف یهودی، فعال در مافیای تجارت تریاک با یهودیان و ارتباط با لژهای فراماسونری است که در سال 1983 به آمریکا مهاجرت می‌کند و در دوران ریاست جمهوری هاشمی به ایران بازمی‌گردد و «آتیه بهار» و «همیاران غدا» را راه‌اندازی می‌کند. در کارنامه باقر نمازی عامل کلیدی شبکه‌سازی در ایران، پروژه براندازی با تشکیل مؤسسه «همیاران غدا» با حمایت موقوفه ملی دموکراسی و تمرکز همیاران بر فعالیت در حوزه حقوق کودکان و همچنین بر اجرای پروژه‌های مردم‌نهاد، تقویت برنامه تحدید نسل ایرانیان، ارتباط‌گیری با گری سیک، وودرو ویلسون، عضویت در پروژه گلف 2000، ارتباط با بنیاد فورد و مؤسسه نایاک به چشم می‌خورد. 
نمازی از فعالان حوزه کودکان بوده  و در این راه، مسیر زیادی را طی کرده است. استفاده از فرصت‌هایی مانند زلزله بم و مهندسی فضای زلزله‌زده با وارد کردن «بهائیان» شیراز و تهران تحت پوشش تشکل‌های خیریه تربیت شده به دست نمازی و سپرده شدن تعدادی کودک منطقه به تشکیلات بهائی (رهاورد مهر و دانش) و استفاده از همین تجربه در زلزله آذربایجان، چهره موفقی از وی برای رؤسای آمریکایی او ساخته است.
پروژه دیگر نمازی، «مونته سوری» است. در این پروژه مدیریت و نظارت بر مهدهای کودک از آموزش و پرورش گرفته شد و به بهزیستی سپرده شد و پس از آن هم به بخش خصوصی واگذار شد. مهدهای کودک آموزش‌دهنده و تقویت‌کننده رقص و موسیقی توسط سمن‌های تشکیلات نمازی با مدیریت عروسش (همسر بابک نمازی) و فعال کردن عوامل بهائی در پروژه مونته سوری، توأم با آموزشی با نگاه فروید، از دیگر خوش‌خدمتی‌های نمازی به یونیسف و اربابان غربی‌اش است.
حمایت از کودکان کار با هدایت ویژه و خاص همیاران غدا تحت عنوان «تلاشگران یاران همدل» صورت گرفت که کارگاه‌های متفاوتی با عنوان حمایت از این کودکان برگزار کرد که پس از دستگیری نمازی هم شروع به پرونده‌سازی از مسیر عوامل‌شان در کمپین بین‌المللی حقوق بشر بر ضد نظام صورت داده است.
حالا مونته سوری متوقف می‌شود و از کنار آن (فرهنگ صلح) سر درمی‌آورد و اکنون مدرسه دوستدار کودک با دلسوزی! یونیسف و تمرکز تازه‌ای بر آموزش و پرورش، کلید خورده است!

 ابوذر احمدی/ «شیمون پرز» رئیس و نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی که حدود دو هفته پیش به علت سکته مغزی در بیمارستان بستری شده بود، بامداد چهارشنبه گذشته در 93 سالگی در تل‌آویو مرد. «شیمعون برنسکی» معروف به «شیمون پرز» که از نسل بنیانگذاران اولیه رژیم غاصب صهیونیستی بود، در دوم آگوست 1923، در شهر ویشنوا در لهستان به دنیا آمد و پدر و مادرش در سال 1932 به فلسطین اشغالی مهاجرت کردند.
وی در سال 1947 در مقام مسئول خرید سلاح به سازمان شبه نظامی و تروریستی «هاگانا» پیوست. مأموریت این سازمان حمله به اعراب فلسطینی بود. این گروه به عملیات مسلحانه ضد مسلمانان می‌پرداخت، در اسکان مهاجرنشین‌ها مشارکت داشت و صهیونیست‌ها برای مهاجرت‌های قانونی و غیرقانونی یاری می‌رساند. هاگانا در طول انقلاب عربی در سال 1936 با انگلیس همکاری داشت و در سال 1931، بعضی از نیروهای آن به همراه اعضایی از «بیتاد»، سازمان «آرگون» را تشکیل دادند که بزرگ‌ترین نقش را در برپایی رژیم اشغالگر قدس و قتل و آواره‌سازی فلسطینی‌ها داشت.
پرز در سال‌های بعدی سمت‌های نظامی متعددی، از جمله فرمانده نیروی دریایی ارتش صهیونیستی، سرپرست هیئت توسعه روابط نظامی رژیم صهیونیستی ـ آمریکا در وزارت جنگ، دبیرکل این وزارتخانه، مسئول پروژه ساخت نیروگاه هسته‌ای «دیمونا» و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را برعهده داشت. وی از کسانی بود که «انتفاضه اول» فلسطینیان را در سال 1987 به شدت سرکوب کرد و از سیاست نظامی «آریل شارون» نخست‌وزیر وقت این رژیم برای به‌کارگیری مشت آهنین ارتش در مقابله با عملیات‌های استشهادی فلسطینیان حمایت می‌کرد. افزون بر این، شیمون پرز تلاش‌های زیادی برای گسترش شهرک‌های غیرقانونی صهیونیستی در اراضی فلسطینیان انجام داد و نظام آپارتاید اسرائیلی را پرورد.او در سال 1982 از حامیان اصلی تجاوز جنگی رژیم صهیونیستی به لبنان به شمار می‌رفت. در آن جنگ بیش از 20 هزار غیرنظامی کشته شدند. پرز در سال 1996 زمانی که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بود، عملیاتی را با نام «خوشه‌های خشم» برای مقابله با نیروهای مقاومت لبنان آغاز کرد. یکی از فجایعی که در جریان آن جنگ رخ داد، حمله رژیم اشغالگر قدس به اردوگاه آوارگان «قانا» واقع در جنوب لبنان بود.
در زمان ریاست پرز، ارتش رژیم صهیونیستی در سال 2008 عملیات «سرب گداخته» را علیه نوار غزه و با هدف از بین بردن جنبش مقاومت اسلامی «حماس» آغاز کرد که به کشته شدن صدها زن، مرد و کودک فلسطینی در این منطقه منجر شد. پرز هرگز به دلیل این اقدام جنایتکارانه عذرخواهی نکرد.
همچنین، در دوره ریاست پرز بر رژیم صهیونیستی، یگان‌های نظامی ویژه صهیونیستی در سال 2010 به کشتی «ماوی مرمره» که حامل کمک‌های بشردوستانه برای نوار غزه بود، حمله کرده و ضمن به قتل رساندن 9 فعال حقوق بشری ترکیه، 60 نفر دیگر را زخمی کردند.
شیمون پرز که از مهره‌های بین‌المللی صهیونیسم جهانی بود، نقش مهمی در تخریب مشروعیت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران داشت و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. حال گذشته از اینکه باید سفر دوزخی شیمون پرز، جلاد کهنه‌کار صهیونیستی را جشن گرفت، می‌توان به این نکته اشاره کرد که مرگ پی‌درپی نسل اولیه رهبران جانی رژیم اشغالگر قدس، این رژیم را دچار بحران رهبری کرده است؛ بحرانی که در کنار شکاف‌هاى درونی رژیم غاصب صهیونیستی، حیات این رژیم را به چالش کشانده و بر ارتش این رژیم سایه افکنده است. اگر به استعفاها و برکنارى‌هایى که پس از گزارش کمیته وینوگراد رخ داده، نگاه کنیم، خواهیم دید که بیشتر پروژه‌هایى که پس از شکست در برابر مقاومت لبنان از سوى ارتش در غزه یا رام‌الله پیاده شده، نتایج معکوس به بار آورده است تا حدى که خود رسانه‌هاى چاپ تل‌آویو مکرر مى‌نویسند، موازنه نظامى در درون مرزهاى فلسطین اشغالى به نفع اسرائیل نیست.
شکاف‌هاى فعال رژیم به وضع ارتش یا جنگ قدرت احزاب محدود نمى‌شود، چنانکه بیشتر محققان خاورمیانه تأکید کرده‌اند، نظام سیاسى رژیم صهیونیستی در 7۰ سالگى این رژیم با مجموعه‌اى از تضادهاى ترمیم‌ناپذیر دست به گریبان است و آنچه ساختار حکومت و جامعه صهیونیستی را دچار تزلزل کرده، نبود نسلی از رهبران قسم‌خورده به آرمان‌های شیطانی صهیونیسم است.

 سیدفخرالدین موسوی/ چند سالی است که دولت اوباما با ترکیب دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسمی فضایی را ایجاد کرده است که بتواند با یک زبان، هم با مردم ایران سخن بگوید و هم با مسئولان دیپلمات ایرانی ارتباط برقرار کند و در این راستا در کاخ سفید از سال 2011 دو سخنگوی فارسی‌زبان را به کار گرفته است که ضمن تسلط به شبکه‌های اجتماعی و فعالیت رسانه‌ای، کارهایی را دنبال می‌کنند که بیش از آنکه دیپلماتیک باشد، فرهنگی و سیاسی است. این انتصاب دولت اوباما در حالی که چند ماه دیگر تا پایان دولتش باقی نمانده است دوباره تکرار شده و این بار سحر نوروززاده یک فرد ایرانی‌ـ آمریکایی به عنوان سخنگوی کاخ سفید برگزیده شد که با نام ایرانی مدافع منافع آمریکا باشد! 
شاید معروف‌ترین عکس از نوروززاده، ماه‌ها پیش از آنکه به عنوان سخنگوی فارسی‌زبان کاخ سفید منصوب شود، همزمان با مذاکرات ایران و گروه ۱+۵  در سوئیس در روزهای پایانی سال 93 در لوزان منتشر شد؛ تصویری که در آن جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در کنار سفره هفت‌سین ایرانی ایستاده بود و به توضیحات یک زن درباره رسم سفره هفت‌سین ایرانیان گوش می‌داد. زنی که رسانه‌ها درباره آن نوشتند او همان فرد ایرانی‌تباری است که جزء تیم مشاوران ارشد مذاکره‌کننده آمریکایی است و در ارتباط ویدئویی کری و مونیز با باراک اوباما نیز حضور داشته است. خبری عجیب و رمزآلود که موجب شد حتی رسانه‌های بزرگی چون «دیلی‌بیست» و «واشنگتن‌پست» نیز به آن بپردازند و در گزارش‌هایی اختصاصی از نقش این زن در مذاکرات هسته‌ای سخن به میان آورند. شبکه «العربیه» هم در ادعایی عجیب از او به عنوان لابی تهران در حلقه مشاوران امنیت ملی آمریکا یاد کرد. همچنین رسانه‌های آمریکایی نیز از گفت‌وگوی حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور کشورمان با نوروززاده در جریان مذاکرات خبر دادند، خبری که البته هیچ‌گاه نه تأیید شد و نه تکذیب! 
اما عکس یادگاری نوروززاده با عبدالرسول دری‌اصفهانی فرد متهم به جاسوسی در تیم مذاکره‌کننده کشورمان که در رسانه‌ها منتشر شد، حکایت از رابطه نزدیک وی با یکی از مذاکره‌کنندگان کشورمان دارد که باید نقش مهمی در رفع تحریم‌های بانکی ایفا می‌کرد! 
نوروززاده دارای مدرک تحصیلی در رشته‌های اقتصاد بین‌الملل و مطالعات خاورمیانه از دانشگاه‌های جرج‌واشنگتن و مریلند است. اما درباره فعالیت‌های وی در ساختار سیاسی آمریکا باید گفت، وی ابتدا فعالیت خود را از وزارت دفاع آمریکا و در جایگاه تحلیلگر سیاست خارجی شروع کرد و به سرعت در این وزارتخانه به سِمت سرگروه تحلیل سیاست خارجی ارتقا یافت. او در سال 2009، به مؤسسه لابی‌گری «شورای ملی آمریکایی‌های ایرانی‌تبار» (نایاک) به ریاست «تریتا پارسی» ملحق شد؛ گروهی که به لابی ایران در آمریکا مشهور شده‌اند؛ اما خود آنها این ادعا را رد می‌کنند و می‌گویند به دنبال بهبود روابط ایران و آمریکا هستند. دیری نپایید که به وزارت خارجه ایالات متحده و شورای امنیت ملی کاخ سفید، تحت ریاست جمهوری باراک اوباما راه یافت و در سمت «مأمور سیاست خارجی» مشغول به فعالیت شد و یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های وی در این جایگاه مشارکت در تدوین سیاست آمریکا در قبال ایران بود که مجموع این موقعیت‌ها موجب شد تا نوروز‌زاده در مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ حضوری فعال داشته باشد! تا اینکه کاخ سفید با توجه به ایرانی‌الاصل بودن او و تسلط کاملش بر زبان فارسی و فرهنگ و رسوم ایرانی، او را به عنوان دومین سخنگوی فارسی‌زبان کاخ سفید با عنوان دورگه برگزید تا منافع آمریکا را بهتر در ایران دنبال کند.

حرکت جهانی به سمت کنترل ماده حیات
 امیر بهشتی/ در جهان امروز آب یک موضوع پر اهمیت برای اکثر کشورهاست و از آنجا که بسیاری از مناطق با کم‌آبی و خشکسالی روبه‌رو هستند، نقش آب را پررنگ‌تر از پیش نشان می‌دهد. با توجه به مشکلات کم‌آبی یکی از راهکارهایی که برای مقابله با این مشکل پیشنهاد شده است، تجارت آب مجازی است.
آب یک نهاده مهم و حیاتی است که در توليد محصولات کشاورزی و همچنين بسياری از محصولات صنعتی و خدماتی ضروری است. هر واحد توليد این محصولات دربرگيرنده مصرف مقادیر معتنابهی آب بوده که از آن به  آب مجازی (Virtual Water) یاد می‌شود. به عبارت دیگر، آب مجازی مقدار آبی است که یك فرآورده کشاورزی یا توليد صنعتی در مراحل مختلف زنجيره توليد از لحظه شروع تا پایان مصرف می‌کند. صفت مجازی در این تعریف به آن معناست که بخش عمده آب مصرف شده طی فرآیند توليد، در محصول نهایی وجود فيزیكی ندارد و در حقيقت بخش بسيار ناچيزی از آب مصرفی در پایان به عنوان آب واقعی در بافت محصول باقی خواهد ماند. بر اساس تجارت آب مجازی از سویی می‌توان بر کم‌آبی غلبه کرد و از سوی دیگر هم دو طرف تجارت با به کارگیری اصل مزیت نسبی، می‌توانند نفع اقتصادی ببرند.
در زمینه تجارت آب مجازی دو دیدگاه کلی وجود دارد. در دیدگاه اول تجارت آب مجازی می‌تواند جایگزین مناسبی به جای انتقال بين حوض‌‌های آب در کشورها باشد. بر این اساس، می‌توان به جای سرمایه‌گذاری برای انتقال فيزیكی آب، آن را به صورت مجازی وارد یا صادر کرد که این روش ارزان‌تر از سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ مقياس انتقال بين حوض‌های آب است. در دیدگاه دوم خودکفایی نسبی و سرمایه‌گذاری برای امنيت غذایی بر تجارت آب مجازی اولویت داده شده است. دلایل ارائه دیدگاه دوم این است که تجارت آب مجازی وضعيت اقتصادی آتی کشاورزان را نادیده گرفته و وابستگی درآمدی زارعان به کشاورزی را لحاظ نمی‌کند. با توجه به منفی بودن بیلان آب سفره‌های زیرزمینی در بسیاری از نقاط کشور، حذف  کشت محصولاتی که در بخش کشاورزی به آب زیادی نیاز دارند در کشور ما مورد مطالعه قرار گرفته است و تحت عنوان طرح «نکاشت» به کشاورزان توصیه‌هایی شده است. ضمن اینکه براساس اصول آمایشی، تولیدات صنعتی نظیر فولاد به مناطقی منتقل شود که منابع آب کافی در اختیار دارند. (مصرف سالیانه آب براي فولاد مباركه اصفهان بیش از٦٠ ميليون متر مكعب معادل يك سد است) میانگین آب استفاده شده برای تولید هر کیلو هندوانه 300 لیتر است. این حجم آب در کشورهایی مصرف می‌شود که فعالیت بخش کشاورزی در آنها بالاست. در خوشبینانه‌ترین حالت برای تولید هر کیلو هندوانه در ایران، 500 لیتر آب مصرف می‌شود. ایران در برنامه ششم توسعه قصد دارد به مفهوم آب مجازی توجه کند، در حالی که بیش از سه دهه است که این مفهوم در سیاست‌گذاری‌های کشورهای توسعه‌یافته مورد توجه قرار گرفته‌ است. برای کنترل آب مجازی باید روش بهینه آبیاری و اصلاح بذر و خاک و همچنین روش‌های نوین تولید محصول مورد توجه قرار گیرد. در جدول زیر میزان مصرف آب مجازی محصولات مختلف بیان شده است.


دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ ۱۲
 شهریار اقتصاد/  ج ـ دادگاه ویژه روحانیت؛ این دادگاه بنا به دستور حضرت امام خمینی(ره) تشکیل شد و تا زمانی که رهبر معظم انقلاب مصلحت بدانند، به منظور رسیدگی به تخلفات اشخاص روحانی فعال خواهد بود. روحانی به کسی اطلاق می‌‌شود که ملبّس به لباس روحانیت بوده یا در حوزه مشغول تحصیل باشد و یا اگر به کار دیگری مشغول است، عرفاً روحانی محسوب شود.
حاکم شرع شعبه اول دادگاه ویژه روحانیت از سوی رهبر معظم انقلاب منصوب می‌‌شود؛ سایر قضات دادگاه ویژه روحانیت نیز طبق نظر معظم‌له نصب می‌‌شوند. در معیت دادگاه ویژه روحانیت، دادسرای ویژه روحانیت ایجاد شده که متشکل از دادستان، معاون ارشاد، معاون تحقیقات و عملیات، مدیر اداری و مالی و به تعداد لازم دادیار و کارمند اداری است. دادستان ویژه روحانیت را نیز رهبر فرزانه انقلاب منصوب می‌‌‌کند. گفتنی است، عزل و نصب دادستان‌ها و دادیاران دادسرای ویژه شهرستان به عهده دادستان منصوب از طرف رهبر معظم انقلاب است. دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت در موارد ذیل صالح به رسیدگی است:
۱‌ـ کلیه جرایم عمومی روحانیون؛ ۲ ـ کلیه اعمال خلاف شأن روحانیون؛ ۳ـ کلیه اختلافات محلی مخلّ امنیت عمومی در صورتی که طرف اختلاف روحانی باشد؛ ۴ـ کلیه اموری که از سوی رهبر معظم انقلاب برای رسیدگی مأموریت داده شود.
در صورتی که فرد خاطی روحانی، قاضی باشد، دادسرای ویژه روحانیت در بدو امر صلاحیت تعقیب ندارد، مگر اینکه دادگاه عالی انتظامی قضات، روحانی مورد نظر را که قاضی است، معلّق کرده باشد. رسیدگی به دعاوی حقوقی علیه روحانیون مطابق قوانین در دادگاه‌های عمومی حقوقی رسیدگی می‌‌شود و از صلاحیت دادگاه ویژه روحانیت خارج  است.
د ـ دادگاه عالی انتظامی قضات؛ افراد مصون از خطا نیستند و این اصل شامل قضات نیز می‌‌‌شود؛ بنابراین باید مرجع خاصی وجود داشته باشد که به تخلّفات قضات رسیدگی کند. این مرجع دادگاه عالی انتظامی قضات است.
دادگاه عالی انتظامی قضات از یک نفر رئیس، دو نفر عضو اصلی و یک نفر عضو علی‌البدل تشکیل شده است که به جای عضو غایب یا معذور انجام وظیفه می‌‌کند. در معیت دادگاه عالی انتظامی قضات، دادسرای انتظامی قضات فعالیت می‌کند که از دادستان انتظامی و به تعداد لازم دادیار و کارمند تشکیل شده است و وظیفه آن بازرسی و کشف تخلّفات و تقصیرات مستخدمین قضایی و همچنین تحقیق درباره تخلّفات اخلاقی و اعمال و رفتار منافی با حیثیت و شئون قضایی و سوء‌شهرت و اهمال و مسامحه آنان در انجام وظیفه است. دادگاه عالی انتظامی قضات بر اساس اثبات تخلّف، یکی از مجازات‌های ذیل را برای قاضی متخلّف صادر می‌کند:
۱ـ اخطار کتبی بدون درج در ورقه خدمت؛ ۲ـ توبیخ کتبی با درج در ورقه خدمت؛ ۳ـ کسر مقرری ماهیانه تا یک ثلث از یک ماه تا شش ماه؛ ۴ ـ انفصال موقت از سه ماه تا یک سال؛ ۵ ـ تنزّل مقام یک درجه یا بیشتر؛ ۶ ـ انفصال دائم از وزارتخانه ذی مدخل.
آرای صادره از دادگاه انتظامی قضات در صورتی که مبنی بر برائت قاضی باشد، قابل اعتراض از سوی شاکی نیست و در صورتی که مبنی بر محکومیت قاضی باشد، اگر مجازات تا درجه سه، یعنی کسر مقرری ماهیانه تا یک ثلث از یک ماه تا شش ماه باشد، قطعی و بالاتر از آن ظرف مهلت یک ماه از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در هیئت تجدیدنظر انتظامی است. در صورت عدم شکایت از قاضی مزبور به مدت دو سال از زمان انجام تخلّف یا منتفی شدن دو سال از آخرین اقدام تعقیبی، تخلف مزبور شامل مرور زمان شده و قابل پیگیری نیست.