سیدمهدی مقدسی، نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با تأکید بر ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: واردات واگن با هیچ کدام از بندهای اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد. در کشور ما چند شرکت واگن‌سازی آماده تولید و حتی صادرات تولیدات خود هستند. اگر تا یک هفته آینده وزرای صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی در باره واردات واگن توضیحات لازم را ندهند، سؤال از وزرا در صحن مطرح خواهد شد.
نویسندگان دفاع مقدس در گفت‌وگو با صبح‌صادق
سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در دیدار اعضای ستادهای برگزاری کنگره شهدای استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی فرمودند: «امروز دشمن اگر هم به فرض، یک کار نظامی را انجام می‌دهد، با آن هدف است؛ با هدف تصرّف فضای فکری و روحی کشور است؛ [اگر] کار اقتصادی می‌کنند به این نیّت است؛ [اگر] کار امنیّتی می‌کنند، کار روانی می‌کنند، از فضای مجازی استفاده می‌کنند، از ماهواره استفاده می‌کنند، از رادیوها و تلویزیون‌ها استفاده می‌کنند، از مبلّغان دهان‌به‌مزد و سخن‌به‌مزد در اطراف دنیا استفاده می‌کنند، همه با این هدف است. خب، در یک چنین شرایطی آن چیزی که می‌تواند ملّت را سَر پا نگه دارد، در آنها شوق و طراوت به وجود بیاورد، یاد شهدا است؛ یعنی از جمله عوامل مهم، یاد شهدا است؛ لذاست که مسئله‌ یادبود شهدا و این کنگره‌های بزرگی که برای شهدا تشکیل می‌شود، خیلی مهم است؛ اینها خیلی باارزش است.» در همین راستا با سه نفر از مؤلفان و نویسندگان دفاع مقدس گفت‌وگویی را ترتیب دادیم که طی آن دغدغه‌های‌شان را برای تبیین راه شهدا بیان کردند.
ترویج سبک زندگی شهدا هزینه می‌خواهد
مصطفی خرامان*
باید خون شهدا را گرامی بداریم، به طوری که الگوی جامعه باشند، اما چرا هیچ یک از این اتفاقات نمی‌افتد؟ باید علت را بررسی کنیم. این تهاجم فرهنگی و کارهایی که دشمن انجام می‌دهد تا نفوذ فرهنگی داشته باشد به این دلیل است که پول خرج می‌کنند و به دنبال آن هستند که ببینند جوانان و نوجوانان به چه چیزهایی علاقه دارند همان‌ها را عرضه کنند، منتها ما فقط همان حرف‌های خودمان را می‌زنیم و هنگام پول خرج کردن می‌گوییم چرا باید برای این مسئله پول خرج شود. وقتی پولی خرج نمی‌شود طبیعتاً جواب هم نمی‌گیریم. تفاوت ما در این است که آنها پول را به دست متخصص می‌دهند و کار از او می‌خواهند، اما ما پول را به دست غیر متخصص می‌دهیم و او فکر می‌کند هرچه پول کمتری خرج کند به کشور خدمت کرده است، در حالی که درحوزه فرهنگ این‌گونه نیست.
البته که همه چیز با پول حل نمی‌شود؛ اما وقتی که می‌خواهید نوجوانی یک کتاب، فیلم، یا پوستری را بخواند یا ببیند و بر او تأثیری بگذارد، قطعاً برای اینکه خوب تهیه شود باید کار را به کسی بسپارند که تخصص دارد و می‌داند چه چیزهایی تأثیرگذار است و چه مسائلی تأثیرگذار نیست. بنابراین برای انجام بهتر کار باید پول خرج کنند. برای نمونه در فضای مجازی، حوزه ادبیات، فیلم، تلویزیون و سینما اگر بخواهیم تأثیرگذار باشیم باید پول خرج کنیم. مجدد تأکید می‌کنم این به آن معنا نیست که همه چیز پول است؛ اما روال کار این است که اگر بخواهید یک کار خوب و با کیفیت انجام بدهید باید چند نفر متخصص بیاورید که کار را به درستی انجام دهند. 
برای اینکه جوانان سبک زندگی شهدا را الگو قرار دهند باید تلاش کنیم، تنها حرف زدن فایده‌ای ندارد. شما به کشور آلمان یا آمریکا که در جنگ جهانی دوم بوده‌اند بروید و کارهایی که انجام داده‌اند را بررسی کنید. برای نمونه فیلم اسب جنگی را که ببینید، داستان این فیلم را یک اسب روایت می‌کند، در حالی که همه تاریخ جنگ جهانی دوم و آدم‌هایی که تأثیرگذار بوده‌اند در آن موجود است. همین کتاب را یک کارگردان مشهور و شناخته شده فیلم می‌کند و فیلم او اسکار می‌گیرد و این خود زنده نگه داشتن فضای جنگ است. اما در ایران بسیار دیده می‌شود که کمتر خرج کردن پول از ساخت یک اثر فاخر برای‌شان اهمیت بیشتری داشته است.
*نویسنده دفاع مقدس

فرصت‌های خوبی را از دست داده‌ایم
معصومه سپهری*
در حوزه‌ای که بنده کار می‌کنم متأسفانه کارهای زیادی بر زمین مانده و شهدای بزرگی هستند که درباره آنها اطلاع‌رسانی خوبی صورت نگرفته و کتابی که برای آنها نوشته شده یک تاریخ مصرف کوتاهی دارد، چون متأسفانه برخی کارهایی که در رابطه با شهدا انجام شده به دلیل عدم انجام تحقیقات اصولی و مستند نبودن برخی مطالب و همچنین تنها پرداختن به بعد احساسی و عاطفی سبب شده که آثار خوب کمتری داشته باشیم. بنابراین بسیاری از کتاب‌های ما در این حوزه متأسفانه یا خدمت خیلی محدود و کوچکی به شهدا بوده‌اند، یا در مواردی بسیار ضعیف کار شده‌اند. نهادهای مربوطه نیز که باید در این زمینه کار می‌کردند نیز وقت خود را به جلسه و به نمایش گذاشتن اعداد و ارقام گذاشته‌اند. ببینید در طول این سی سال چه کتابی واقعاً ماندگار است، از بین هزار کتاب شاید ۶۰ جلد آن ماندگار باشد.
به عقید بنده در تربیت نیروها در این حوزه نیز زیاد موفق نبوده‌اند و دلیل آن هم این است که بیشتر به کمّیت‌ها پرداخته‌اند و بخشی از راه را اشتباه رفته‌اند. به عقیده بنده ما در سال‌های اخیر خیلی فرصت‌های خوبی را از دست داده‌ایم. برای نمونه در رابطه با «کتاب دا» جامعه و نخبگان فرهنگی ما می‌توانستند به چگونگی خلق چنین اثری بپردازند. در حالی که اگر به مطالب نوشته شده درباره این کتاب دقت کنید می‌بینید که تمام توجه‌ها به سوی راوی منعطف شده که خانمی هستند مانند ده‌ها خانم دیگری که در خرمشهر حضور داشته‌اند، در حالی که نویسنده ایده این کتاب را داشته، تحقیقات بسیار مفصلی را انجام داده و این شخصیت را ساخته و پرداخته کرده که متأسفانه این مسائل در دسترس اهل فن قرار نگرفت و هیچ کس به تبیین شیوه خانم حسینی نپرداخت. در رابطه با کتاب‌های دیگر نیز متأسفانه همین طور برخورد می‌شود، گاهی در برخی مراسمات ما را به نام همایشی تخصصی گرد هم می‌آورند؛ اما همان چیزهای عادی که ده بار هم گفته شده مطرح می‌شود، در حالی که بنده مایلم درباره تجربیات این سال‌ها و نحوه کارم توضیح دهم، از طرف ما مضایقه‌ای نیست، اما گاهی دیده می‌شود مطالبی هم بیان می‌شود به دست اهل آن نمی‌رسد. نتیجه آن، این می‌شود که امروز تعداد محدودی از افراد هستند که درست کار می‌کنند، متأسفانه مابقی دوستان با وجود اینکه علاقه دارند و زحمت هم می‌کشند محصول کارشان چیزی نیست که بتواند برای همیشه در تاریخ بماند و نشانگر دفاع مقدس ما باشد.
برای اطلاع‌رسانی در سبک زندگی شهدا به عقیده بنده، باید عاقلانه به قضیه نگاه کنیم و همه فکرمان این باشد که چیزی که در این راستا نوشته می‌شود موجب رشد روحی انسان ‌شود. زندگی هر انسانی فراز و نشیب‌های خود را دارد، قطعاً زندگی شهدا هم از این قاعده مستثنی نیست، باید مسیری که آنها طی کرده‌اند مشخص شود. به عقیده بنده کسی که می‌خواهد درباره دفاع مقدس کار خوبی انجام دهد باید سختی‌های آن را به جان بخرد. درست است که به ظاهر مقدمات و امکانات فراهم است ولی در عمل موانع زیاد و کار بسیار دشوار است.
*‌نویسنده دفاع مقدس


شهدا را در قالب هنر به تصویر بکشیم
گلعلی بابایی*
رهبر معظم انقلاب همیشه بر زنده نگه‌داشتن یاد شهدا بسیار تأکید کرده‌اند. اگر بخواهیم بسیاری از معضلات را حل کنیم باید پیرو شهدا و سیره‌ای که برای‌مان به ارمغان گذاشته‌اند، باشیم. معظم‌له در دیدار اخیر هم مجدد بر همان بحث‌ها تأکید کردند و گفتند که زنده نگه‌داشتن یادِ شهدا یک وظیفه است. روش‌های مختلفی برای زنده نگه داشتن یاد شهدا وجود دارد، از جمله فیلم، کتاب، نام‌گذاری خیابان‌ها و موارد دیگر. حضرت آقا هرجا که فرصتی پیش آمده و می‌آید درباره این موضوع صحبت می‌کنند، حال اینکه ما چقدر به بیانات ایشان گوش دهیم، به همت خود مردم بستگی دارد. به هر حال هر کس در هر شغل، حرفه و کاری که هست می‌تواند برای اجرای این فرمایش قدم بردارد. هر کسی می‌تواند در سیره عملی و سیره نمایشی، سیره شهدا را یادآوری کند. برای نمونه بنده به خاطر دارم موضوع سریال «ستایش» رسیدگی به مشکلات مردم بود، سریال مذهبی و موجهی بود؛ اما پشت زمینه آن عکسی از سردار احمد متوسلیان بود، یعنی صرف گذاشتن این عکس می‌تواند به بیننده سیره و یاد شهدا را القا کند که این خود زنده نگه‌داشتن یاد شهدا است. چند روز پیش یکی از برنامه‌های زنده تلویزیونی که آقای رشیدپور مجری آن است گزارشی تهیه کرده بودند و یک سری عکس‌های شهدای معروف مانند چمران، متوسلیان و... را به خبرنگاری داده بودند و با دوربین فیلمبرداری در خیابان مختلف، بازار، دانشگاه و مدرسه به سراغ اقشار مختلف رفته، عکس را به آنها نشان می‌داد و درباره آنها می‌پرسید. برخی افراد نمی‌توانستند جواب بدهند، این نشان می‌دهد که ما برای شناسایی شهدا خیلی کوتاهی کرده‌ایم. در حالی که شناساندن شهدا کمترین کاری است که همه اقشار مردم در هر شغلی می‌توانند آن را انجام بدهند. 
برای الگو قرار دادن سبک زندگی شهدا در جامعه به عقیده بنده اینکه بخواهیم سبک زندگی آنها را به صورت مستقیم بیان کنیم کارساز نیست، باید آنهایی که داعیه طرفداری از شهدا را دارند سبک زندگی شهدا را عملاً در زندگی پیاده کنند، برای نمونه اگر آن شهید خوش بیان، خوش اخلاق و حساس به بیت‌المال بود باید این ویژگی‌ها در آن گوینده و نویسنده بارز باشد و نسل امروز اگر نبیند قبول نمی‌کند. به دلیل وجود فضای مجازی و تبلیغات گسترده‌ای که علیه ارزش‌ها انجام می‌شود انتقال سبک زندگی شهدا کمی سخت شده است. ما باید خیلی با حساسیت و ظرافت سبک‌های زندگی را به نسل امروز انتقال بدهیم که در اینجا نیز روش مستقیم شاید خیلی مخاطب نداشته باشد، پس بهتر است در قالب هنر و نمایش این ارزش‌ها را منتقل کنیم.
*نویسنده دفاع مقدس 


  مهدي سعيدي/  حيراني و سردرگمي آدمي در جهان پرآشوب امروز که مي‌توان آن را عصر هژموني رسانه‌ها ناميد، گويا به وصفي جدايي‌ناپذير از خصوصيت جهان مدرن بدل شده است که راهي براي گريز از آن وجود ندارد. در اين سيطره غفلت، سخن گفتن از «وظيفه» کلام فراموش‌شده‌اي است که کمتر طرفدار دارد و آدميان ترجيح مي‌دهند غافلانه از آن بگذرند و آرامش گلخانه‌اي خود را با توجه به آن بر هم نريزند؛ اما وظيفه‌شناسي در سبک زندگي اسلامي و انقلابي، به مثابه دالّ کليدي، معنابخش و آغازگر تمامي رفتارها و گزينه‌اي رهايي‌بخش است که آرامشت را بر هم مي‌ريزد تا تو را به آرامشي متعالي و حقيقي برساند.
براي شناخت و يافتن وظيفه، علم و تقوا دو شرط اساسي است؛ اما با پيچيده شدن اوضاع زمانه امکان تشخيص وظيفه دشوارتر شده، به گونه‌ای که تکيه بر اين دو ناکافي مي‌نماياند. اينجاست که کليدواژه‌ «بصيرت» به منزله رمز شناخت وظيفه مطرح مي‌شود و بدون آن ترسيم مرزهاي وظيفه ممکن نخواهد بود. حکيم فرزانه انقلاب اسلامي در اين‌باره می‌فرمایند:
«آنچه مهم است، اين است که (انسان) وظيفه خودش را در هر برهه‌اي از زمان تشخيص بدهد. اگر وظيفه تشخيص داده نشد، علم و تقوا و مانند اينها به درد نمي‌خورد؛ يعني بجا مصرف نمي‌شود. اگر علم داشته باشيم، تقوا هم داشته باشيم، حتّي شجاعت هم داشته باشيم، اما ندانيم وظيفه چيست، ندانيم موقعيت کدام است، ندانيم امروز مطالبه خداي متعال و مطالبه‌ دين از ما در عرصه‌ اجتماع چيست، آن علم و تقوا و شجاعت و بقيه‌ خصوصيات مثبت اثر خودش را نمي‌بخشد و کارکرد لازم را نخواهد داشت. اين کلمه‌ «بصيرت» که ما دائم تکرار مي‌کنيم، معنايش اين است. يکي از مصاديق مهم بصيرت همين است که انسان بداند امروز چه نيازي در جامعه وجود دارد.»(16/6/95)
بصيرت خود مفهومي متعالي و وصفي از کمال عقلاني و نفساني است که دستيابي به آن مقدمات و پيچيدگي‌هايي دارد. سؤال اصلي آن است که بصيرت از چه طريقي حاصل مي‌شود و با کدام معيار و شاخصي مي‌توان صاحب بصيرت را از غير آن تشخيص داد؟
آنچه در اين ميان محل توجه اين نوشتار است، آن است که بصيرت با شناخت امام و تبعيت از آن ممکن خواهد بود. الگوي امت‌ـ امامت، الگوي ممتاز تفکر شيعي است که راز رسيدن به سعادت و تأمين حيات طيبه اخروي و دنيوي در گرو شکل‌گيري آن است. در اين الگوي مؤلفه بصيرت‌بخش امت، امام است. امام است که اولويت‌ها و فوريت‌هاي جامعه را رصد و تعيين مي‌کند. امام است که با شناخت کامل از آرايش اردوگاه جبهه حق و باطل مي‌تواند وظايف مؤمنان را در زمانه خود آشکار سازد و از افتادن در دايره سردرگمي و تشويش ممانعت کند. امام است که با شناخت بضاعت‌ها، استعدادها و توانمندي‌ها، سنگيني وظايف را تقسيم مي‌کند. امام است که با تشويق‌ها و لطف‌ها و مرحمت‌هايش، شور و ايمان و معنويت را در قلب‌ها تزريق مي‌کند و جوانان و مؤمنان را مهياي حضور در ميدان عمل به تکليف و وظيفه مي‌گرداند. به واقع، امام روح و گوهر و موتور حرکت در مسير کمال جامعه اسلامي است.
نگاهي گذرا به طول تاريخ هزار و چهار صد ساله تشيع، مؤيد اين حقيقت است که شيعيان آن‌گاه که با تمام توان چشم بر لبان مطهر امام دوخته‌اند، توانسته‌اند از بحران‌ها و سردرگمي‌ها به سلامت بيرون آيند و آن‌گاه که در ملازمت و تبعيت کاهلي کردند، دچار انحراف و گمراهي شدند و اين تفسير اين کلام معصوم(ع) است که «المتقدم لهم مارق، و المتأخر عنهم زاهق و اللازم لهم لاحق.»
در معرکه جاودانه کربلا نيز آنچه تجلي مي‌يابد، شناخت و انجام وظيفه با محوريت امام است. همه اصحاب عاشورايي بزرگمرداني هستند که اوج بصيرت را در پرتو امام‌شناسي يافته‌اند و همه آنهايي که در اردوگاه غير جمع آمده‌اند، در شناخت امام حق و کسب بصيرت در پيروي و اطاعت از او به انحراف رفته‌‌اند. 
امروز و در زمانه ما که پيچيدگي‌هاي سياست و در هم آميخته شدن مرزهاي جبهه حق و باطل بيش از گذشته شده و دشمنان حقيقت و عدالت، اعم از استکبار جهاني و صهيونيسم بين‌الملل، افکار عمومي جهانيان را متکي بر سلطه رسانه‌هاي فراگير مديريت کرده و حتي اسلام‌هاي دروغين از الگوي سکولار و ليبرال تا الگوي تکفيري و داعشي را براي جامعه ما ترويج مي‌کنند، رجوع به امام و رهبري جامعه بيش از پيش ضرورت مي‌يابد.

 تجزیه‌طلبی در آمریکا
نتیجه نظرسنجی ۲۰۰۸ زاگبی اینترنشنال نشان داد، ۲۲ درصد آمریکاییان معتقد بودند «هر ایالت یا منطقه‌ای حق دارد به طور صلح‌آمیز جدا و به یک جمهوری مستقل تبدیل شود.» در سال ۲۰۱۲، طومارهایی به وب‌گاه کاخ سفید ارسال و در آنها خواسته شد که به هر یک از ۵۰ ایالت اجازه جدایی داده شود. روزنامه «ترود» با اشاره به برگزاری «نشست بین‌المللی مبارزان برای استقلال» که 25 ماه جاری در مسکو برگزار خواهد شد، اعلام کرد، بیشتر ساکنان ایالت کالیفرنیا خواهان استقلال هستند و موضوع جدایی کریمه را الگوی مناسبی در این زمینه می‌دانند و امیدوارند روسیه در این زمینه به آنها کمک کند.

اجاره‌نشین آمریکا 
فروش هواپیماهای بوئینگ و ایرباس به شکل «اجاره به شرط تملیک» است. در این نوع قراردادها مالکیت در انتهای بازه زمانی منتقل می‌شود و در نتیجه ایران در انتهای بازه زمانی قرارداد، مالک اصلی هواپیماها خواهد شد. در نتیجه هرگاه آمریکا بخواهد، می‌تواند با بهانه‌های واهی به ایران اتهام زده و مدعی شود که ایران شروط قرارداد را رعایت نکرده و از آنجایی که ایران مالک هواپیما نیست، فضای سختی برای ایران ایجاد خواهد شد. به نظر می‌رسد، با توجه به شروط سخت‌گیرانه آمریکا برای فروش هواپیما به ایران و سختگیری خارج از حد اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، اوفک بهتر بود نوع قراردادها همراه با انتقال مالکیت در همان ابتدای قرارداد می‌بود.

قطره‌چکانی اقتصاد مقاومتی
تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در اواسط سال گذشته و اقدام این ستاد در اوایل امسال مبنی بر تعیین برخی از پروژه‌ها برای دستگاه‌های مختلف (به‌‌ویژه برخی وزارتخانه‌ها) به منزله اولویت‌های اجرایی در سال 95، گام بزرگ و مؤثری در زمینه پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی در کشور به شمار می‌آید. با وجود این، نداشتن علاقه یا غفلت دستگاه‌های مختلف و همچنین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از اطلاع‌رسانی در زمینه مجری برنامه عملیاتی و روند اجرای 121 پروژه تعیین شده از سوی این ستاد در نیمه نخست سال جاری و اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی در این زمینه، موجب شده است امکان قضاوت درباره روند اجرای این پروژه‌ها و در نتیجه، اثربخشی مصوبات این ستاد بر تحقق اقتصاد مقاومتی در کشورمان وجود نداشته باشد.

آمریکا و اقتصاد مقاومتی 
مؤسسه آمريكايي «وود مكنزي» در ارتباط با اوضاع اقتصادي ايران و وضع كسب‌وكار ما تحقيقي انجام داده و گفته است: «فرصت يك تريليون دلاري براي توسعه اقتصاد ايران وجود دارد.» اين مؤسسه فهرست دلايل خود را به شرح زير خلاصه كرده است: ۱ـ اقتصاد ايران به دلايل مختلف فراتر از نفت و گاز است؛ ۲ـ تعداد تحصيلكرده‌هاي ايران و مهندسان ايراني به اندازه آمريكاست؛ ۳ـ نيمي از خانوارهاي ایرانی مصرف‌كننده هستند؛ ۳ـ ایران موقعيت استثنایی جغرافيايي دارد. اگر ايران زيرساخت‌هاي اقتصادي خود را سامان‌ دهد و براي گذر به يك اقتصاد دانش‌بنيان صنايع داخلي توسعه يابد، به سرعت به رشد قابل توجهي دست پيدا خواهد كرد.

عربستان آبستن حادثه 
به‌تازگی، صداهای اعتراض علیه عربستان در آمریکا بلند شده است. هرچند لابی‌های ریاض برای بهتر کردن چهره عربستان پول بسیار سنگینی هزینه کرده‌اند؛ اما تمام اعضای سنا به جز یک نفر و اکثریت قاطع افراد کنگره به نفع قانون جاستا «عدالت در برابر تروریسم» رأی دادند. این موضوع نشان‌دهنده این است که جوّ ضد عربستان در آمریکا بسیار بالاست و دولت اوباما سکوت کرده و تسلیم شده است. باید گفت، حقیقت این است که پس از قانون جاستا، عربستان هرگز به شرایط خوش‌بینانه گذشته باز نخواهد گشت. در واقع، روزی که قانون جاستا تصویب شد، ارزش سهام بورس عربستان و ارزش ریالی آن سقوط کرد.

 


سمبل‌کاری حجاب و عفاف
اواخر تابستان امسال و پیش از آغاز سال تحصیلی جدید محمد فرهادی، وزیر علوم بخشنامه‌ای به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کشور ابلاغ کرد.
 در این بخشنامه بر صیانت از عفاف و حجاب در محیط‌های علمی و آموزشی تأکید شده بود. ابلاغیه‌ای که تأکید داشت دانشگاه ‌و مراکز آموزشی در فعالیت‌های خود نباید صرفاً به موضوع حجاب با دید ظاهری توجه کنند؛ بلکه باید موضوع عفاف را نیز هم راستا با موضوع حجاب پیگیری کنند؛ چراکه عفاف امری درونی به شمار می‌رود. قرار است هر سه ماه یک بار به وزیر علوم گزارش داده شود. 
علی‌رغم این بخشنامه فضای دانشگاه‌ها بدتر از گذشته است.

ورود هتل‌سازها به نیروگاه ایران
رهبر معظم انقلاب در اول فروردین امسال در حرم رضوی فرمودند:
 «در زمینه نیروگاه‌سازی در کشور سرمایه‌گذاری خوبی کردیم؛ ...امروز کشور به نیروگاه احتیاج دارد، کشورهای دیگر هم به نیروگاه ارزانی که ما می‌سازیم احتیاج 
دارند.
 ما دیگر نرویم از بیرون نیروگاه بخریم وارد کنیم، یا افرادی بیاوریم برای ما نیروگاه درست کنند.»
 این در حالی است که وزارت نیرو در حال عقد قرارداد با شرکتی ترکیه‌ای است که گفته می‌شود این شرکت هیچ‌گونه فعالیتی در زمینه ساخت نیروگاه نداشته و تنها به هتل‌سازی و سرمایه‌گذاری در گردشگری مشغول
 بوده است.

هنوز بلوکه‌ایم!
بر اساس آمارهای بانک مرکزی، در سه‌ماهه اول امسال منابع حاصل از صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ‏نسبت به مدت مشابه سال قبل 57 درصد کاهش داشته است. ‏منابع حاصل از ارزش نفت خام صادراتی نیز در این مدت 63 درصد و منابع حاصل از صادرات فرآورده‌های ‏نفتی و میعانات گازی هم 53 درصد افت کرده است. 
کارشناسان، علت این مسئله را تداوم بلوکه شدن پول ‏صادرات نفت ایران عنوان می‌کنند.‏


 محمد حسین مصطفایی/  در حالی که حتی اعضای گروه 1+5 هم به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا در برجام بدعهدی کرده و دولت گوشه‌هایی از بدعهدی‌ها را به اطلاع غرب رسانده است؛ اما در عرصه داخلی دولت حاضر نیست به صداقت نداشتن آمریکا و غرب اعتراف کند و حتی در پی ارائه اطلاعات غلط در این موضوع است. در پی تصویب کمیسیون برجام، بنا بر این شد که با هدف بررسی آخرین وضعیت اجرای برجام، جلساتی با دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شود، به همین دلیل کمیته هسته‌ای کمیسیون، سه جلسه با دستگاه‌های مربوطه برنامه‌ریزی کرد که اولین جلسه با حضور کمالوندی، سخنگو و معاون سازمان انرژی هسته‌ای برگزار شد. هدف این جلسه بررسی آخرین وضعیت برنامه هسته‌ای کشور پس از برجام و انجام تعهدات دو طرف است.
کمالوندی در این نشست گفت، دستاوردهای برجام فقط بر روی کاغذ ارزش دارند. او این دستاوردها را این‌گونه برشمرد: ۱ـ پس از برجام جمهوری اسلامی در نشست‌هایی حضور پیدا می‌کند که کشورهای درجه یک اتمی حضور می‌یابند؛ ۲ـ اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی برای ما ایجاد نکرده است؛ ۳ـ ما در جایگاه یک کشور صاحب فناوری هسته‌ای، در غنی‌سازی محدودیتی نداریم؛ ۴ـ مطابق نظر رهبر معظم انقلاب پیش رفته‌ایم و ضمانت‌های لازم گرفته شده و آن، سند تضمین و مطمئنی است که با امضای طرف مقابل منعقد شده و درجه اعتبار آن بسیار بالاست؛ ۵ـ در قرارداد تجاری یا اقتصادی باز هم مدیریت در اختیار ماست و ما کارفرما هستیم، بنابراین کار را خودمان انجام می‌دهیم؛ ولی دفاع از طرح و پروژه به عهده طرف مقابل است که امتیازی به نفع ما به شمار می‌آید.
در قسمت دوم جلسه کمیسیون برجام، سخنان متفاوتی مطرح شد که از عدم همکاری غرب پس از برجام حکایت داشت. خسرو تاج، قائم‌مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت؛ مرتضی الله‌داد، معاون اقتصادی اتاق ایران و نقره‌کار، معاون حقوقی بانک مرکزی و همکاران آنان حضور یافتند تا آخرین وضعیت اجرای برجام، رفع تحریم‌ها و محدودیت‌های موجود را گزارش دهند. خسروتاج تأکید کرد، بندهای مربوط به برداشتن تحریم، حرکت کشتی‌ها و صادرات فرش انجام شده و به طور کلی در واردات و صادرات مشکلی نداریم، البته موانع بانکی همچنان وجود دارد؛ اگرچه به قول آقای نقره‌کار بیش از 230 بانک با ما کار می‌کنند؛ ولی بانک‌های بزرگ همچنان در همکاری با موانع و مشکلات روبه‌رو هستند.
نقره‌کار همچنین تصریح کرد، تمامی تحریم‌های بانکی از تحریم‌های ثانویه برداشته شده است؛ اما عمده کار ما با بانک‌های بزرگ است که هنوز همکاری آنها با ما حل نشده است. عدم امکان تسویه دلاری، قرار داشتن ایران در فهرست سیاه، تحریم‌های اولیه شخصیت‌ها، شرکت‌ها، بانک‌ها و قوانینی که آمریکایی‌ها در این زمینه تصویب کرده‌اند، از جمله دلایل اصلی همکاری نکردن بانک‌های بزرگ با ماست.

نکته: ناصرالدین‌شاه در بازدید از اصفهان با کالسکه سلطنتی از میدان کهنه عبور می‌کرد که چشمش به ذغال‌فروشی افتاد که مشغول جدا کردن ذغال‌ها از خاکه آن بود. با نگاهی به سر تا پای سیاه او گفت: جهنم بوده‌ای؟! ذغال‌فروش زرنگ گفت: بله قربان!
شاه از برخورد ذغال‌فروش خوشش آمده و گفت: چه کسی را در جهنم دیدی؟
ذغال‌فروش حاضرجواب گفت: همه اینهایی که در رکاب اعلی‌حضرت هستند را در جهنم دیدم!
شاه به فکر فرو رفته و بعد از مکث کوتاهی گفت: مرا آنجا ندیدی؟
ذغال‌فروش فکر کرد که اگر بگوید شاه را در جهنم دیده ممکن است دستور قتلش صادر شود، اگر هم بگوید که ندیده حق مطلب را ادا نکرده است...
پس گفت: اعلی‌حضرتا، حقیقت این است که من تا ته جهنم نرفتم!
نظر: انتقاد دولتمردان ما از کدخدا در بحث اجرا نکردن برجام به گونه‌ای با لطافت مطرح می‌شود که انسان از این همه رأفت و ادب نسبت به کدخدای بدعهد تعجب می‌‌کند و از خود می‌پرسد که واقعاً دلیل این همه شرم و حیا نسبت به بیان حرف حق ملت ایران به دشمن چیست؟!کوتاه آمدن در مقابل دشمن در حالی است که آنها در مقابل هجمه به ارزش‌های اسلامی و انقلابی اصرار دارند که باید بدون عقب‌نشینی انجام بگیرد، مانند برگزاری کنسرت در دو شهر مقدس قم و مشهد. حتی در یکی از این موارد رئیس‌جمهور، وزیر ارشاد را خطاب قرار داد که؛ «از نظر من هیچ وزیری در برابر هیچ فشاری نباید کوتاه بیاید و عقب‌نشینی کند.» کاش در مقابل دشمنان خارجی هم چنین رویکردی اتخاذ می‌شد...

 دکتر یدالله جوانی/ به طور قطع هر ایرانی علاقه‌مند به سرنوشت کشور و آینده آن، این سؤال را در ذهن خواهد داشت: «فردای ایران چگونه خواهد بود؟»
این پرسش، موضوعیت داشته و پاسخی شایسته می‌طلبد؛ زیرا ایران در اوضاع کنونی، درگیر یک نبرد و جنگ همه‌جانبه با قدرت‌های سلطه‌گر جهانی است. این جنگ و نبرد، یک واقعیت است و جنگ هم شوخی‌بردار نیست. ملت ایران با شعار «الله اکبر»، قیام کرد و با انقلاب اسلامی به جمهوری اسلامی رسید و برای قرار گرفتن بر قله‌های عزت و افتخار، با مانع بزرگ شبکه استکبار جهانی، صهیونیسم بین‌الملل و پرچمداران اسلام آمریکایی در قالب یک جبهه واحد روبه‌رو شد. آرمان ملت ایران که با انقلاب اسلامی تحقق ان را نشانه رفت، تمدن‌سازی اسلامی، هموار کردن مسیر سعادت نوع انسان و رسیدن به حیات طیبه است. پرچمداران نظام سرمایه‌داری غرب و قدرت‌های سلطه‌گری چون آمریکا، پی‌ریزی و پدیدآیی چنین تمدن‌ انسان‌سازی را برنتابیده، با تمام قوا برای متوقف کردن حرکت ملت ایران به صحنه آمدند. اما ملت ایران با حرکتی مبتنی بر ایمان، پنجه در پنجه استکبار جهانی و دیگر مستکبران شیاطین انداخته و ۳۷ سال است که به مبارزه‌ای بی‌امان با این دشمنان دست‌زده است. این جنگ در مقطع کنونی شبیه جنگ احزاب علیه پیامبر(ص) و پیروانش است. همه دشمنان اسلام دست به دست هم داده‌اند و از هر ابزار و شیوه و روشی برای شکست انقلاب، نظام اسلامی و مردم ایران، بهره می‌جویند. جنگ نرم و جنگ سخت به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای متوقف کردن حرکت ملت انقلابی ایران در جریان است. دشمنان از تحریم‌های اقتصادی خود علیه ملت ایران با عنوان تحریم‌های فلج‌کننده یاد می‌کنند. جنگ نیابتی تمام‌عیاری را در منطقه با استفاده از گروه‌های تکفیری و منحرفان در جهان اسلام به راه انداخته‌اند. همه می‌دانند که هدف اصلی و راهبردی از راه انداختن، تجهیز و تقویت تمامی این گروه‌های تروریستی تکفیری مانند داعش، جمهوری اسلامی ایران است. در داخل کشور هم، جریان اشرافیت با تمام توان برای ایجاد انحراف در مسیر انقلاب، در امتداد فشارهای خارجی و تهدیدات دشمنان بیرونی فعال شده است. در چنین فضایی دشمنان بیرونی و منحرفان داخلی، انقلابی‌گری ملت ایران را نشانه رفته‌اند. به صورت حساب شده و با هدف ایجاد یأس و ناامیدی در مردم، انقلابی‌گری را تندروی معرفی می‌کنند و آرمان‌گرایی را غیرعقلانی و تأکید بر استقلال را مرادف انزواطلبی می‌پندارند. در چنین فضایی، حل مشکلات کشور را در گرو دست دراز کردن به سمت آمریکا می‌دانند و لازمه رسیدن به نتیجه در این مسیر را، کوتاه آمدن از آرمان‌ها و دست برداشتن از اهداف انقلابی دانسته و نام آن را، معامله «برد‌ـ برد» می‌گذارند. بر پایان دادن به ایستادگی و مبارزه با طاغوت زمان، به مثابه نیاز زمان برای حل مشکلات تأکید دارند و از برقراری رابطه با جهانخواران، با عنوان رابطه با جهان یاد می‌کنند. به دنبال مذاکره در مسائل منطقه با شیطان بزرگ برخلاف سیاست‌های نظام و دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب هستند و تصور می‌کنند با این رویکردهای سیاسی، می‌توانند گره از مشکلات اقتصادی کشور بگشایند. بدیهی است که دشمنان خارجی، شرایط داخلی کشور را یک فرصت طلایی برای خود ارزیابی نمایند و اینچنین القا کنند که مردم ایران، باید بین انقلابی‌گری و پیشرفت، یکی را انتخاب کنند. آنان یک دو راهی تصنعی را بر سر راه ملت ترسیم کرده، تلاش می‌کنند تا ملت ایران را دچار اشتباه محاسباتی کنند. برخی از نخبگان به این اشتباه محاسباتی گرفتار شده، بر اساس همین خطای محاسباتی، تداوم انقلابی‌گری را به ضرر آینده کشور می‌دانند. این قبیل نخبگان تصور می‌کنند، پافشاری بر اصول، آرمان‌ها و اهداف انقلابی‌، موجب بیشتر شدن مشکلات کشور و رفتن به سمت پرتگاه است. با چنین اشتباهاتی، همراه شدن با آمریکا را، راه‌حل مشکلات کشور و تأمین امنیت ملی می‌دانند. بدیهی است که رفتن در چنین مسیری بر اساس خطاهای محاسباتی برخی از نخبگان، نتیجه‌ای جز بازگشت سلطه آمریکا به کشور نخواهد داشت.
 آیا اینچنین خواهد شد؟ رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی، با اشراف بر واقعیات کشور، تحولات منطقه و جهان، برآورد دیگری از روندها و آینده دارند. معظم‌له در طول ۲۷ سال گذشته، در عین گوشزد کردن مشکلات، دادن هشدارها و بیان دغدغه‌ها، همواره نسبت به آینده کشور و انقلاب، نگاهی امیدوارکننده داشته‌اند و به ملت، از آینده درخشان نوید داده‌اند. در دیدار فرماندهان سپاه با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در روز یک‌شنبه بیست‌وهشتم شهریورماه سال جاری، فرمانده سپاه از دغدغه‌های معظم‌له نسبت به آینده سخن گفت، ایشان با صراحت فرمودند من نسبت به آینده نگران نیستم و فردای کشور را درخشان‌تر از امروز می‌دانم. رهبر معظم انقلاب در آن دیدار، داشتن دغدغه نسبت به برخی از امور را، به معنای نگران بودن نسبت به آینده کشور ندانستند. معظم‌له چند روز قبل نیز، در مراسم دانش‌آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی، با اشاره به توطئه‌های دشمنان علیه انقلاب و ملت ایران و پیروزی این ملت بر دشمنان و قدرت‌های شیطانی فرمودند: «به لطف و توفیق الهی، فردای کشور به مراتب بهتر و درخشان‌تر از امروز آن خواهد بود.»
این برآورد وضعیت از سوی رهبر معظم انقلاب، از پشتوانه علمی برخوردار است و معظم‌له با توجه به واقعیات و روندها در دو جبهه انقلاب اسلامی و جبهه مستکبران، آینده را غلبه قطعی مستضعفان بر مستکبران به حول و قوه الهی دانسته و قرار گرفتن ملت ایران بر قله‌های عزت و افتخار را، حتمی و قطعی می‌دانند. در غرب صاحب‌نظران بسیاری هستند که از این آینده خبر می‌دهند و در شرق هم، کشورهای بزرگ و قدرتمندی چون روسیه و چین، بر اساس همین نوع برآوردها، به دنبال برقراری رابطه راهبردی در تمام سطوح و زمینه‌ها با ایران هستند.