سردار غلامپور گفت: واقعیت این است که امروز انقلاب اسلامی اولاًً مرز و جغرافیا ندارد و دوماًً در قالب یک جریان حق‌طلب پدیدار شده است. وقتی این دو ویژگی را دارد طبیعتاًً دشمن نیز خارج مرز و جغرافیا با جمهوری اسلامی می‌جنگد و به دلیل ذات و باطن شیطانی خود هیچ وقت در برابر حق کوتاه نخواهد آمد. در مبارزه‌ای که اکنون خواسته و ناخواسته بین جمهوری اسلامی از یک سو و استکبار جهانی از سوی دیگر به وجود آمده، هیچ راه سومی وجود ندارد.
 محمدرضا مرادی/  عربستان در سال‌های اخیر سیاست سنتی محافظه‌کاری در منطقه را کنار گذاشته و به صورت علنی در کشورهای دیگر دخالت کرده است که بالاترین نمود آن در تجاوز به یمن بود. عربستان در زمره بزرگ‌ترین خریداران سلاح از کشورهای غربی به شمار می‌آید؛ با وجود این، سطح بالای خرید تسلیحات نتوانسته است سبب کوچک‌ترین پیروزی برای این کشور در منطقه شود. به همین دلیل عربستان تلاش دارد برای رهایی از فشار افکار عمومی نسبت به خرید بالای تسلیحات از آمریکا به برگزاری رزمایش پناه ببرد. 
در همین راستا، نیروی دریایی عربستان از روز سه‌شنبه در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان رزمایشی نظامی برگزار کرده ‌است. خبرگزاری رسمی عربستان سعودی «واس» گزارش داد، رزمایش موسوم به «سپر خلیج‌(فارس) 1» برای دفاع از مرزهای کشور، آب‌های بین‌المللی و جلوگیری از هر گونه عملیات تروریستی احتمالی اجرا می‌شود. این رزمایش با هدف بالابردن توانمندی‌های نظامی نیروهای سعودی برگزار شده‌ است. «ماجد‌بن هزاع‌القحطانی» فرمانده این رزمایش نیز اعلام کرد، رزمایش درع‌الخلیج یکی از بزرگ‌ترین رزمایش‌هایی است که ناوگان شرقی نیروی دریایی عربستان [مستقر در خلیج فارس] اجرا کرده است. ناوگان شرقی نیروی دریایی عربستان مسئولیت انجام عملیات در خلیج فارس، نزدیک‌ترین مرز آبی به ایران را برعهده دارد.
عربستان که ایران را به حمایت از انصارالله متهم می‌کند، در 18 ماه حمله مداوم و همه‌جانبه به یمن نتوانسته است به کوچک‌ترین موفقیتی دست پیدا کند و ایران را عامل ناکامی خود در یمن می‌داند. از این رو عربستان تلاش دارد اکنون که در عرصه جنگ و نبرد توان رویارویی با قدرت ایران را ندارد، با برگزاری رزمایش‌هایی خود را قوی و قدرتمند نشان دهد یا ایران را تحریک به تقابل کند. به دنبال این اقدام تحریک‌آمیز عربستان، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیانیه مهمی صادر کرد که در آن آمده است: «به کلیه شناورهایی که در رزمایش اعلامی عربستان حضور دارند، اعم از شناورهای نیروی دریایی سعودی و شناورهای غیر از آن اعلام می‌گردد، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعتقاد دارد اصالتاًً این رزمایش مصداق مشخصی برای تشنج‌آفرینی و کم کردن امنیت پایدار در خلیج فارس است.
 به همین لحاظ عبور هیچ یک از شناورهای نظامی شرکت‌کننده در رزمایش اعلامی از آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران مجاز نمی‌باشد و به هیچ وجه به آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی نزدیک نشوید و حتی از آب‌های بین‌المللی نزدیک آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران عبور نکنید؛ چرا که ما اعلام می‌داریم این عبور به هیچ وجه مصداق عبور بی‌ضرر نمی‌باشد.«
این واکنش قاطعانه ایران به عربستان به این معناست که سعودی‌ها نباید با تجاوز به آب‌های ایران به دنبال محک زدن واکنش ایران باشند؛ چرا که ایران همانطور که در برابر ناوهای آمریکایی نشان داده است، درباره تجاوز به آب‌های سرزمینی کشور هیچ‌گونه تسامحی ندارد و قاطعانه برخورد می‌کند. عربستان تلاش دارد با برگزاری این رزمایش جوّ ملتهب منطقه را بیش از پیش بحرانی‌ کند؛ چرا که این کشور موجودیت خود را با ایجاد تنش و دخالت در منطقه تعریف کرده است. عربستان در یمن، عراق، سوریه، لبنان و دیگر کشورها میلیون‌ها دلار با هدف پیروزی هزینه کرده؛ اما در هیچ یک از این کشورها به موفقیت دست نیافته است. 
در مقابل، ایران با نفوذ معنوی خود در بین ملت‌های منطقه توانسته است گروه‌های مقاومت در این منطقه بحران‌خیز را با خود همراه کند و برای نبرد با تروریست‌ها و ایجاد امنیت پایدار منطقه‌ای بکوشد. از این رو عربستان با حسادت به جایگاه منطقه‌ای ایران تلاش دارد با تحریک ایران و ورود به نوعی تقابل پراکنده نظامی، هزینه‌ها را برای تهران زیاد کند. این هدف از آنجا محتمل است که عربستان در دو سال اخیر روند تقابلی خود را به تدریج افزایش داده و اوج آن نیز قطع رابطه با ایران بوده است. 

   حسین عبداللهی‌فر/ پس از آنکه رئیس دولت‌های دهم و نهم رسما اعلام کرد که در انتخابات اردیبهشت ماه سال آینده شرکت نخواهد کرد برخی می‌گویند با نیامدن احمدی‌نژاد دیگر امید به پیروزی اصولگرایان نیست؛ چراکه او تنها کسی بود که می‌توانست با روحانی رقابت کند و بر او پیروز شود؛ این افراد بر این باور هستند که اکنون تنها یک راه بیشتر پیش روی اصولگرایان باقی نمانده و آن تمکین به دور دوم روحانی است اما واقعیت این است که این ادعا در حالی مطرح می‌شود که اولاً هیچ تضمینی برای اثبات این ادعا وجود نداشته و شطرنج سیاسی کشور چیز دیگری را نشان می‌دهد. ضمن آنکه مخالفان احمدی‌نژاد عکس این ادعا را دارند. اصلاح‌طلبان معتقد بودند احمدی‌نژاد در وهله اول باید محاکمه می‌شد و اگر در دادگاه عادله تبرئه شده و آنگاه به عرصه رقابت‌ها ورود پیدا  کند از بخت بسیار کمی برای پیروزی در انتخابات برخوردار خواهد بود. 
از نظر آنها اگر احمدی‌نژاد همه آرای خود در رقابت با هاشمی را داشته باشد، اکنون با شناختی که جامعه از او  دارد، چندین میلیون رأی نیز برای رقیب اصلی خود می‌سازد؛ چراکه فضای دیو و دلبر را به وجود آورده و اوضاع کشور را به دوقطبی احمدی‌نژاد و مخالفانش تبدیل کرده است. این فضا برای دولت فعلی فرصتی را فراهم می‌آورد تا با احاله مشکلات به گذشته، هم خود را نجات دهد و هم او را تخریب کند؛ لذا اگر در شرایط فعلی امید زیادی به ر‌أی آوری روحانی نداشتند؛ اما ورود یک رقیب قوی و بدسابقه‌ـ از نظر آنها ـ که برای‌شان قدرت بسیج‌کنندگی آراء خاکستری را داشته باشد، می‌تواند به نفع روحانی تمام شده  و دولت یازدهم را برای چهار سال دیگر تمدید کند. 
ثانیاً اینکه با نیامدن احمدی‌نژاد، تنها راه باقی مانده ادامه دولت فعلی است، سخنی غیرمستدل و ادعایی اثبات نشدنی می‌باشد؛ زیرا:
۱ـ معمولاً انتخابات در کشور ما به گونه‌ای واقعی و جدی رقم می‌خورد که نتیجه آن غیرقابل پیش‌بینی است و اگر جز این بود روحانی اکنون بر مسند کرسی ریاست جمهوری نبود. 
۲ـ بدون تردید تعداد زیادی از شخصیت‌های سیاسی با گرایش‌های مختلف برای رقابت با روحانی پا به عرصه رقابت‌ها خواهند گذاشت و کار رئیس‌جمهور فعلی با توجه به کارنامه چهار ساله دولت تدبیر و امید برای برد انتخابات ساده نیست؛ چراکه مردم در یک فضای چند قطبی  برنامه‌ها و راهکارهای دیگر نامزدهای انتخابات را بررسی و سپس فرد مورد نظر را انتخاب 
می‌کنند. 
۳ـ دوقطبی احمدی‌نژاد و روحانی مانع ورود جدی سایر جریانات و گروه‌های سیاسی به انتخابات بود که با کناره‌گیری احمدی‌نژاد برطرف شد و اکنون باید شاهد شکل‌گیری رقابت بسیار جدی میان جناح‌های سیاسی کشور باشیم. 
۴ـ حضور احمدی‌نژاد در انتخابات شکاف و انشقاق نیروهای ارزشی و اصولگرا را فراهم می‌ساخت، چنانچه خبر توصیه رهبر معظم انقلاب به ایشان سبب اختلاف نیروهای مؤمن و انقلابی شد و اگر تدبیر معظم‌له برای جلوگیری از این روند نبود و احمدی‌نژاد همچنان به سکوت خود ادامه می‌داد، مشخص نبود ادامه این نزاع به کجا می‌انجامید. بی‌شک اگر احمدی‌نژاد در جایگاه یکی از نامزدهای انتخاباتی وارد صحنه می‌شد، نیروهای ارزشی و اصولگرایان نیز به دو گروه موافق و مخالف وی دسته‌بندی می‌شدند. اکنون با خداحافظی احمدی‌نژاد از انتخابات، دورنمای اتحاد و ائتلاف رقبای روحانی قابل تصور به نظر می‌رسد.
۵ـ خارج شدن محمود احمدی‌نژاد از صحنه انتخابات به عنوان کسی که آراء اصولگرایان را تجزیه می‌‌کرد، سبب انشقاق نیروهای مؤمن و انقلابی می‌شد، مانعی بر سر راه برنامه‌ریزی اصولگرایان برای ورود به انتخابات بود و همچنین راه را برای ادامه دولت فعلی هموار می‌ساخت بیش از دیگر احتمال‌ها به واقعیت امر نزدیک است. 


 حسن خدادی/ به طور خلاصه می‌توان آماج و اهداف نفوذ دشمن را به چهار سطح؛ ۱ـ اشخاص ۲ـ تشکل‌ها ۳ـ جامعه  ۴ـ ساختار و دولت تقسیم کرد.
نفوذ در سطح اشخاص شامل «نفوذ در سطح نخبگان خاص» و «نفوذ در سطح نخبگان عام» می‌شود.
الف‌ـ نفوذ در سطوح نخبگان خاص جامعه
همان‌طور که در مقاله هفته گذشته بیان شد می‌توان از «نفوذ در سطح نخبگان خاص جامعه» با عنوان «نفوذ موردی» نام برد، همان‌گونه که امام خامنه‌ای فرمود: «در این شیوه که در دستگاه‌های سیاسی، حکومتی و حتی دینی سابقه‌ای طولانی دارد، عناصر نفوذی با زدن ماسکِ رفتاری یا گفتاری و در چهره دوست، در خانه افراد مورد نظر یا دستگاه و تشکیلات فرد مسئول ورود می‌کنند.» (4/9/94) معظم‌له «جمع‌آوری اطلاعات» و «جاسوسی» را از جمله اهداف نفوذ موردی می‌دانند؛ اما تأکید دارند که هدف مهم‌تری که در نفوذ موردی تعقیب می‌شود، «تصمیم‌سازی» است.
ب‌ـ نفوذ در سطح نخبگان عام جامعه
نفوذ در سطح نخبگان عام جامعه نیز شامل جوانان، کارآفرینان و زنان اثرگذار و مؤثر به‌مثابه عوامل اصلی نفوذ و تغییر جامعه است. دشمن در حال به دست گرفتن ابتکار عمل برای ایجاد شبکه‌ای منسجم و مؤثر از برترین‌های این سه گروه به‌منظور مهندسی رفتار اجتماعی است. شناسایی و برنامه‌ریزی برای جوانان مستعد رهبری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و حتی دولتمردان آینده، ایجاد شبکه قوی و در واقع لشکر همفکر و همسو با دشمن در داخل در حساس‌ترین مناصب و شئون سیاسی و اجتماعی به صراحت در برنامه دشمن دنبال می‌شود. معظم‌له در این باره گفت: «ما مواجهیم با یک حمله‌ همه‌جانبه‌ فرهنگی و اعتقادی و سیاسیِ اعلام نشده؛... من دارم می‌بینم چه دارد اتفاق می‌افتد؛ لشکر فرهنگی دشمن و لشکر سیاسی دشمن با همه‌ ابزارهایی که برای‌شان ممکن بوده، حمله کرده‌اند به ما... برای تقویت نارضایی‌‌ها در داخل کشور، جذب جوان‌ها به خصوص جوان‌های فعال و اثرگذار در سطوح مختلف برای مقاصد خودشان؛ دارند کار می‌کنند.»(13/7/94) 
 نفوذ در تشکل‌های  دانشگاهی 
دشمن برای نفوذ به تشکل‌های دانشگاهی راه‌هایی دارد که برخی از آنها به قرار زیر است:
۱ـ اولین راه نفوذ، موضوع علوم انسانی بر محور اندیشه غربی و اومانیسم است. در واقع، اولین بزنگاه خطر در این عرصه متون دانشگاهی است که به شیوه مطلوب غربی‌ها باورسازی می‌کند. در حال حاضر بیش از دو میلیون دانشجوی علوم انسانی داریم و این سؤال وجود دارد که آنچه برای این دانشجویان ایجاد باور می‌کند، از کجا نشئت می‌گیرد و بر چه چیزی استوار است؟
۲ـ دومین قدم دشمن برای نفوذ از طریق دانشگاه‌ها ایجاد یک پل ارتباطی برای انتقال نخبگان به خارج از کشور است. شبکه‌ای در یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور شکل گرفته که نخبگان را به خروج از کشور تشویق می‌کند و در آنجا نیز سرویس‌های مختلف آنها را جذب و پشتیبانی می‌کنند.
۳ـ  سومین گام دشمن برای نفوذ از طریق دانشگاه مربوط به تولیدات علمی است، به گونه‌ای که زمینه را برای ارتقای آن دسته از استادان و دانشجویانی فراهم می‌کند که تولیدات همسو با القائات غرب داشته باشند و نیاز کشور را تأمین نکنند.
۴ـ دور شدن از رسالت اصلی دانشگاه، یعنی تولید علم، چهارمین گام دشمن برای نفوذ از طریق مجامع دانشگاهی است.
۵ـ پنجمین برنامه دشمن برای نفوذ از طریق دانشگاه‌ها کشتن خودباوری جوانان و نخبگان دانشگاهی است. دانشگاه، هم برای ایجاد روح خودباوری و هم برای کشتن آن مکان بسیار مؤثری است.
۶ـ ششمین برنامه دشمن در زمینه نفوذ دانشگاهی، ایجاد لشکر مدرک به دست‌ها است. جریانی تلاش می‌کند تا با جذب دانشجوی چند برابر ظرفیت و بدون داشتن استاد و امکانات به چنین مسئله‌ای دامن بزند و سبب‌ساز اعتراضات مدنی شود.

دو درخواست قم
آیت‌الله سعیدی در بخشی از سخنان خود با اشاره به حوادث پیش آمده و برگزاری کنسرت در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، گفت: «در حاشیه این مراسم اتفاقاتی رخ داد که جای توجیهی ندارد و آقایان به دنبال توجیه آن نباشند و آن مقداری هم که حلال بوده با قداست قم سازگار نبود و انسان هر کار حلالی را در هر مکانی و زمانی انجام نمی‌دهد.» وی در ادامه دو درخواست در زمینه حواشی برگزاری کنسرت در قم مطرح کرد و گفت: «مسئولان محترم از تکرار این‌گونه مراسم در قم جداً جلوگیری کنند.» آیت‌الله سعیدی اضافه کرد: «با کسانی که بدون اطلاع و مشورت با صاحب‌نظران، ائمه جمعه و شورای فرهنگ عمومی اقدام به برگزاری این مراسم کردند، برخورد شود.» وی با اشاره اینکه برخی‌ این کار را کردند تا در آینده آن را ادامه دهند، افزود: «با این افراد باید برخورد جدی صورت گیرد تا فکر نکنند که می‌توانند این مسیر را ادامه دهند.»

استفتائات اسرائیلی
صفار هرندی در سومین جلسه از سلسله نشست‌های «از منافقین تا منتظری» گفت: «آقای منتظری به میزان قابل توجهی توسط مهدی هاشمی معدوم هدایت می‌شد و منافقین از طریق وی روی آقای منتظری اثر می‌گذاشتند.» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دفتر وی گفت: «اولاًً استفاده از واژه «بیت» برای آقای منتظری الآن موضوعیت ندارد، چون ایشان فوت کرده‌اند، ثانیاًً معلوم است دفتر ایشان باب فاسدی است؛ زیرا مطالبش ابتدا از بی‌بی‌سی پخش می‌شود و حتی استفتائات آقای منتظری را رادیو اسرائیل پخش می‌کند!» صفار هرندی درباره  فایل صوتی منتظری که به تازگی منتشر شده است، اظهار داشت: «این فایل صوتی آقای منتظری که اخیراً پخش شد از قبل در اختیار دفتر ایشان نبوده است و دستیابی مجدد به آن، الآن اتفاق افتاده است؛ لذا عناصر فاسد درون نظام، این اطلاعات را به دست آنان رسانده‌اند.»

روحانی می‌بازد!
شبکه دولتی انگلیس ابراز نگرانی کرد در صورتی که جامعه ایران دوقطبی نشود، روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 شکست می‌خورد. بی‌بی‌سی در تحلیلی مدعی شد: «جامعه ایران دچار انسداد سیاسی شده، به طوری که تلاش‌ها برای آزادی‌های سیاسی بیشتر می‌شود؛ اما نتایج برعکس است.» بی‌بی‌سی افزود: «در انتخابات 94 مردم لیبرال، لائیک و سیاسی تهران به لیست اعتدال رأی دادند، اما در بدترین نتیجه آقای جنتی، رئیس مجلس خبرگان شد. در این شرایط شهامت روشنفکری از بین می‌رود و توقعات مردم کاهش می‌یابد.» بی‌بی‌سی نوشت: «اگر انتخابات ریاست جمهوری دوقطبی شود، روحانی پیروز می‌شود، اما اگر انتخابات دوقطبی نشود او شکست می‌خورد.»

مداخله به بهانه حقوق بشر
احمد شهید، گزارشگر سابق سازمان ملل در زمینه حقوق بشر ایران روز جمعه آزادی هرچه فوری «نازنین زاغری»، «باقر نمازی» و «کمال فروغی» را خواستار شد. نازنین زاغری که در ماه آوریل 2016 بازداشت شده بود،‌ به تازگی به اتهام تلاش برای برهم زدن نظم ایران به پنج سال حبس محکوم شده است. وی که دارای تابعیت ایرانی ـ انگلیسی است یک دختر دو ساله دارد که در حال حاضر والدینش از او نگهداری می‌کنند. باقر نمازی 80 ساله، دارای تابعیت ایرانی ـ آمریکایی و بازنشسته صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل است که به ادعای احمد شهید از ماه فوریه تاکنون در بازداشت به‌سر می‌برد و اتهامات وی نیز مشخص نیست. کمال فروغی تاجر 77 ساله، تابعیت ایرانی ـ انگلیسی دارد که در ماه مه 2011 به اتهام جاسوسی بازداشت و به هشت سال حبس محکوم شد. گفتنی است، مقامات ایران همواره اعلام کرده‌اند که گزارشگر ویژه برای ایران را قبول ندارند، ولی همیشه حاضر به‌ گفت‌وگوهای دوجانبه درباره مسائل حقوق بشری هستند.

مدال‌های طلای غذا بر گردن صهیونیست‌ها!
نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: «از وزیر جهاد کشاورزی سؤال می‌کنم؛ «کنت مک‌کوئین» فرد امنیتی کهنه‌کار کاخ سفید است؛ همکار نزدیک 50 ساله و و رفیق گرمابه و گلستان «هنری کیسینجر» است و از راکفلرها برای «بنیاد صهیونیستی جایزه جهانی غذا» حکم رسمی دارد و مسئول آنجاست؛ چرا باید پژوهشکده شما در سال 93 او را دعوت کند؟ این فرد چرا باید در غفلت بالاترین مقام کشاورزی کشور از دست او تابلوفرش نفیس هدیه بگیرد؟!» حجت‌الاسلام احمد سالک ادامه داد: «مارک ون مونتاگو» که فرد ارشد دانشی راکفلرهاست، چرا در سال 94 باید از دست شما با ارزش‌ترین مدال، یعنی مدال طلای کشاورزی ملی ایران را بگیرد؟ مگر این صهیونیست‌های راکفلر برای کشاورزی این سرزمین چه کرده‌اند که مدال طلا به گردن آنها می‌آویزید؟» سالک متذکر شد: «البته شاید لازم باشد سؤال اصلی را از آقای عیسی کلانتری بپرسیم که این مدال را طراحی کرده و با کمال تأسف بیست سال قبل دو مدال را هم به «نورمن بورلاگ» و «گوردیو خوش» اعطا کرده بود.» نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «کار به وزارت جهاد‌کشاورزی ختم نمی‌شود؛ این افراد نفوذی هستند که آن مقام کاخ سفید را دعوت کرده‌اند و در مراسم تقدیر از او اظهار خاکساری می‌کنند.»


گروه‌های ضدانقلاب در مرزها با هم متحد شده‌اند
جانشین عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «با گذشت 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی همه گروه‌های ضدانقلاب در مرزها با هم متحد شده‌اند.» سردار میریان تصریح کرد: «تمام گروهک‌های تروریستی از منافقین تا گروه‌های مستقر در شرق کشور با حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی و پول یکی از رژیم‌های مرتجع منطقه علیه جمهوری اسلامی با هم متحد شده‌اند.» وی با بیان اینکه گروه‌های ضدانقلاب دو دسته هستند، گفت: «برخی از گروه‌ها از جمله کومله و دموکرات از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و حتی قبل از آن فعال بودند که به تازگی با تحریک و تأمین مالی فراوان یکی از کشورهای عربی، علیه جمهوری اسلامی ایران اعلان جنگ کرده‌اند.» جانشین عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: «گروه‌هایی نیز از جمله پژاک وابسته به پ.ک.ک که در مرزهای غربی حضور دارند و البته از نظر ما منحل شده‌اند و توانی ندارند، امروز دست به اقداماتی می‌زنند و جزو آن دسته از گروهک‌هایی هستند که در سال‌های اخیر به جمع ضدانقلاب پیوسته‌اند.» سردار میریان گفت: «در شرق کشور نیز چند گروهک تروریستی از جمله جندالشیطان، فرقان و جیش‌الظلم که سرکرده آنها ریگی بود و به درک واصل شد، حضور دارند.» جانشین عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: «حتی منافقین که روزی شعارهای ضدامپریالیستی سر می‌دادند امروز به طور کامل در اختیار امپریالیسم قرار گرفته‌اند.»

 پیشنهاد حجاریان به اصلاح‌طلبان
حجاریان به همفکرانش پیشنهاد کرده فیش‌های حقوقی‌شان را منتشر کنند و از همین گذرگاه، پرچمدار مبارزه با فساد شوند. سعید حجاریان خطاب به اصلاح‌طلبان گفت: «بهترین کاری که اصلاح‌طلبان می‌توانند در این فرصت انجام دهند این است که نشان‌ دهند نیروهای قابل اطمینان نظام و مردم هستند. بی‌شک اگر در داخل خودشان نمونه‌ای از فساد و فاسد را دیدند، سریع و بدون در نظر گرفتن مصالح جناحی باید اعلام کنند و از او برائت جویند. حجاریان در ادامه به اصلاح‌طلبان پیشنهاد داد تا پرچمدار مبارزه با فساد باشند، فیش‌های حقوقی خود را منتشر کنند و در آزمون قانون از کجا آورده‌اید شرکت کنند. وی در همین راستا گفت: «بد نیست که در این میان اصلاح‌طلبان فیش‌های حقوقی خود را منتشر کنند. اعلام کنند که قوه قضائیه قانون از کجا آورده‌اید را از آنها شروع کند.» حجاریان در حالی به اصلاح‌طلبان پیشنهاد انتشار فیش‌های حقوقی‌شان را می‌دهد که رسانه‌های نزدیک به این جریان در برابر افشای حقوق نجومی صفدر حسینی، عضو حزب مشارکت و وزیر دولت اصلاحات نه تنها سکوت کردند؛ بلکه نطق حمایتی دخترش در صحن علنی مجلس که خارج از دستور قرائت شد را نیز در صفحه اول خود و به صورت پر رنگ پوشش دادند. حالا افکار عمومی باید درباره میزان پایبندی جریان‌های سیاسی به مبارزه با فساد قضاوت کند؛ قضاوتی که می‌تواند سر منشأ تصمیم‌های جدی برای آینده کشور باشد. 


آمریکا راضی نمی‌شود
در حالی که در سه سال گذشته فعالیت‌های فضایی ایران به شدت محدود شده است؛ اما آمریکا به این هم راضی نشده و از هرگونه فعالیت ماهواره‌ای ایران نگران است. روزنامه «کریستین ساینس‌مانیتور» در گزارشی نوشت که آمریکا از فعالیت‌های فضایی ایران ابراز نگرانی می‌کند.» این نشریه نوشت: «با وجود تجربیات محدود ایران در عرصه فضایی، این کشور به تازگی در این بخش فعال‌تر شده است. ایران در 10 سال گذشته با ارسال ماهواره به مدار زمین و یک میمون به فضا در سال 2013 به تجربیاتی دست یافته است. این کشور همچنین مرکز رصد اشیای در حال عبور از مدار زمین بر فراز خاک خود را تأسیس کرده است. در حالی که برخی فناوری ایران در این عرصه ابتدایی است؛ اما نوآوری فضایی با اولویت بالا را انجام داده است.» به نوشته ساینس مانیتور، ارسال ماهواره از ایران به منظور ارتقای توان مخابراتی و رصد بلایای طبیعی این امکان را به این کشور می‌دهد تا شیوه‌های رصد نظامی خود را افزایش دهد و آمریکا و متحدینش نیز می‌گویند این فناوری تهدید امنیتی همراه با قدرت بخشیدن به ایران در ساخت موشک‌های دوربرد است. «جان. بیو شلدن» رئیس شرکت سوئیسی «ثور گروپ جی. ام.بی. ایچ» در این باره گفت: «شواهدی وجود دارد که ایران در پی کسب قابلیت‌های فضایی چون اخلالگرهای الکترونیکی علیه ماهواره‌های مخابراتی است که بدین طریق می‌تواند به طور بالقوه و در کوتاه‌مدت و طی یک نبرد، آمریکا و متحدانش را در استفاده از فضای داخل یا اطراف ایران ناکام گذارد.» 


 حاج‌سيدمهدي میرداماد/ مهم‌ترین توصیه‌هایی که حضرت آقا به جوانان و مداحان دارند این است که با مطالعه، قول محکم و با مضمون‌ها و محتواهایی که بیشتر برای جامعه مفید است، مداحی شود و از مهم‌ترین توصیه‌های ایشان این است که مداحی بر پایه سنت‌های گذشته باشد؛ اما خلاقیت‌های جوانان امروز حتماً در آن وجود داشته باشد تا بتواند جوانان را جذب کند.
نظرات رهبر معظم انقلاب باید تبیین شود و یک اتاق فکر شکل بگیرد، مداحان مطرح کشور در آن اتاق فکر حضور داشته باشند و راهکار ارائه دهند تا فرهنگ‌سازی شود و از حرف به عمل تبدیل شود و یک اتفاقی صورت بگیرد که فقط یک نفر پیشرو نباشد؛ بلکه همه به‌طور هماهنگ عمل کنند تا به صورت فرهنگ در جامعه نهادینه شود.
حضرت آقا بارها فرمودند شعر خوب شعری است که هم محتوا داشته باشد و هم مضمون و دارای پیام باشد. شعری که عاطفه و خیال و احساس در آن باشد اما به همان اندازه حماسه و مفاهیم معرفتی هم در آن گنجانده شده باشد؛ شعری که هم فاخر باشد هم دارای شعورِ عاشورایی باشد.
به اعتقاد من آسیب‌های فعلی روزمرگی و یکنواخت شدن است. علاوه بر آن جلسات ما معمولاً جامع نیست، یا به معنای واقعی جلسات سنتی داریم، یا جلسات به روز و جوان داریم که متأسفانه به دلیل افراط و تفریط‌هایی که وجود دارد ممکن است که آسیب‌پذیر باشد. جلسه حضرت سیدالشهدا(ع) باید جامع همه سلیقه‌ها و همه فرهنگ‌ها باشد؛ هم شعر باشد، هم مرثیه باشد، هم شور باشد، هم حماسه باشد. همه این موارد در کنار همدیگر جلسات را از آسیب دور می‌سازد.
ما برای اجرایی کردن بیانات آقا سعی کردیم کاملاً علمی پیش برویم و برای اینکه این آسیب‌ها کمتر شود، در طول سال برای محرم و مناسبت‌های مهم وقت می‌گذاریم. یک تیم سیزده، چهارده نفره کار می‌کنند هم روحانی‌های جوان و خوشفکر داریم که برای این قضیه تلاش می‌کنند و هم شعرایی که امروز کار محتوایی و مفهومی ارائه می‌دهند و تلاش ما بر این است که خودمان را نقد کنیم و ایرادات را برطرف سازیم و پیام‌ها، رجزها و فرهنگ‌های عاشورا را در قالب همه اجزای جلسه پیاده کنیم. ما یک سال جملاتی که حضرت امام حسین(ع) در روز عاشورا به کار بردند، مانند نماز، امر به معروف یا مسائل دیگر را نوحه کردیم و سعی کردیم جلسه را به این پویایی برسانیم که کمتر آسیب‌پذیر باشد.
دشمنان از ناحیه این جلسات ضربه‌های زیادی خوردند. در گزارش‌های مختلفی که از سازمان‌های جاسوسی به دست می‌رسد، چند مانع را برای به نتیجه نرسیدن اهداف‌شان در ایران برشمردند که یکی از آنها مرجعیت و علما و ولایت‌فقیه و دیگری و مهم‌ترین آن اتفاقی به نام «عاشورا» است که شاید سالی یک بار تمام نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب می‌کند. خب طبیعتاً روی جلسات بیشتر تمرکز می‌کنند و حساس می‌شوند و متأسفانه گاهی هم نفوذ می‌کنند. باید مراقبت کرد و به نوعی جلسات را اداره کرد که این حماسه عاشورا و آن جلوه بسیار زیبایی که در جلسات وجود دارد، روز به روز پررنگ‌تر شود.
در واقع، آنها با زبان و فرهنگ خودمان به جنگ ما می‌آیند و قصدشان این است که جلسات را از داخل تهی کنند. باید سعی کنیم بار معنوی و فنی و محتوایی جلسات را بالا ببریم. سخنرانان و مداحان باید مطالب‌شان را با مطالعه و تلاش به دست بیاورند؛ مطالبی که باید مایه‌های علمی نیز داشته باشند. همچنین کسی که به این جلسات می‌آید و می‌خواهد برای چندین هزار نفر سخنرانی یا مداحی کند باید به اندازه همان چند هزار نفر وقت بگذارد و تلاش کند تا خلأهای موجود را پر کند تا دشمن سوءاستفاده نکند.