«استفان اوبراین» معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه شرایط کودکان یمن را بسیار بد عنوان کرد و گفت: این کودکان در نتیجه بحران 18 ماهه یمن از سو‌ء تغذیه رنج می‌برند. یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) خبر داد حدود سه میلیون نفر در یمن محتاج دریافت فوری غذا هستند و در حالی‌که ۵/۱ میلیون نفر از سو‌ء‌تغذیه در رنجند، 370 هزار نفر شرایط بسیار بدی دارند.


 رضا اشرفي/  تنش‌هاي هفته گذشته بين هند و پاكستان نشان داد، اين دو كشور به جنگ سرد بسنده نكرده و تنور جنگ بين آنها هنوز داغ است و از دو طرف كشته مي‌گيرد. براي ريشه تاريخي اين اختلافات به راحتي نمي‌توان راه‌حلي پيدا كرد و حتي در مواقعي حساس ائتلاف‌ها و اتحادهاي منطقه‌اي را تهديد مي‌كند. ائتلاف‌هايي كه برگرفته از تغييرات رژيم‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي است و همين عامل سبب مي‌شود تا كشورهايي از منطقه و فرامنطقه در تشديد اين اختلافات ورود كنند. 
بنيان اصلي اختلافات بين اين دو كشور در شبه‌قاره را بايد به استقلال آنها گره زد. استقلالي كه ابتدا از استعمار انگليس شكل گرفت و سپس ميان خود رخ داد و سبب زايش جنگ‌هاي متعددي شد كه كشمير، بزرگ‌ترين دليل فعلي آن است. اما اين تنها مسئله نيست، بلكه هند و پاكستان جداي از اختلافات مرزي بر سر مسائلي، همچون آب،‌ بنگلادش و... اختلافات اساسي دارند. تا پيش از استقلال هند از انگليس و جدايي پاكستان از آن، كشمير در اختيار لندن بود. همين مسئله كافي بود كه بذر اختلاف در اين منطقه كاشته شود. به هر حال، اين شيوه اختلاف‌افكني يكي از مهم‌ترين مباني روش‌ها در دوره استقلال‌يابي كشورها از استعمار بود. استعمارگران بر اساس اختلاف‌افكني قومي و مرزي همواره راهي را براي نفوذ خود در آينده مهيا مي‌كردند تا در مواقع لزوم از آن بهره‌هاي لازم را ببرند. 
در موقعيت كنوني جامو و كشمير چنين نقشي را در شبه‌قاره هند ايفا می‌کنند؛ حتي طي دو ماه گذشته جدال‌هاي رخ داده در اين منطقه حساس سبب شده است تا جان بسياري از شهروندان مسلمان گرفته شود و هند در اين زمينه سخت‌گيري‌هاي خود را افزايش دهد. اين موضوع بيش از هر چيز به نفع كيست و چرا اين تنش‌ها هر روز پر‌رنگ‌تر مي‌شود؟
در اين زمینه بخش قابل توجهي از اختلافات، به دليل تحولات مثبتي است كه برخي از كشورهاي اين حوزه به دنبال نهادينه كردن آن هستند؛ در حالي كه اين تحولات مثبت و ايجاد ائتلاف‌ها و اتحادهاي منطقه‌اي كاملاً بر‌خلاف منافع برخي از كشورها، از جمله آمريكاست. به هر جهت در دوره پس از جنگ جهاني دوم آمريكا جاي انگليس را در عرصه قدرت جهاني گرفت و به همان نسبت زمينه‌هاي اختلاف‌افكني كه انگليس بعد از استقلال برخي از كشورها ايجاد كرده بود، در اختيار منافع واشنگتن قرار گرفت. 
از سویي، تمايل توسعه‌محورانه چين براي افزايش قدرت اقتصادي و سياسي خود و تلاش‌هاي روسيه براي بازگشت به قدرت منطقه‌اي و بين‌المللي به همراه علاقه‌مندي برخي از كشورهاي منطقه براي ايجاد ائتلاف و اتحاد كاملاً برخلاف منافع آمريكا قرار گرفته است. در این زمينه مي‌توان از علاقه‌مندي چين و كشورهاي حاضر در اين جغرافيا براي بازگشت مسير پر سود اقتصادي راه ابريشم،‌ تمايلات شكل‌گيري اقتصادي انرژي‌محور، به ویژه راه‌اندازي خط لوله صلح و همچنين قرار گرفتن در برخي از ائتلاف‌هاي منطقه‌اي، از جمله پيمان همكاري‌هاي شانگهاي كه اتفاقاً هند و پاكستان نيز در اين نقشه قرار دارند و مسائلي از این نوع سبب شده است آمریکا براي به هم ريختن اين تركيبي كه در حال شكل گرفتن است، سنگ‌اندازي كند و مانع از ايجاد آن شود. 
به هر جهت، افزايش قدرت اقتصادي چين،‌ قدرت امنيتي و انرژي‌محور روسيه و ايجاد تركيب منطقه‌گرايي كه مي‌تواند جغرافياي بزرگي را در بر بگيرد، منافع آمریکا را دچار چالش بنيادي مي‌كند. خط اقتصادي جاده ابريشم به راحتي مي‌تواند مناطق قابل توجهي، از جمله چين، ‌شبه‌قاره هند،‌ آسياي مركزي و قفقاز،‌ ايران،‌ روسيه و اروپا را به هم گره بزند و جريان اقتصادي بزرگي را ايجاد كند كه با وجود دو قدرت چين و روسيه براي آمریکا حتي قابل تصور نيست. 
با توجه به اينكه چين و روسيه به همراه متحدان خود در اين منطقه و سراسر جهان به دنبال ايجاد بانك‌ها و بنيادهاي اقتصادي غير غربي، از جمله گردش مالي با ارزی غير از دلار هستند،‌ اين‌گونه ائتلاف‌سازي‌ها بنيان اقتصادي آمریکا را دچار تزلزل جبران‌ناپذیر خواهد كرد. 
از سوي ديگر، موفقيت امنيتي،‌ سياسي و اقتصادي سازمان همكاري‌هاي شانگهاي به تنهايي مي‌تواند تمام رشته‌هاي غرب را در اين حوزه پنبه كند. برخي از تحليلگران معتقدند، شانگهاي در گام‌هاي بعدي مي‌تواند به سمت نظامي‌ پيش برود و زمينه ايجاد اتحاد بزرگ بين‌المللي را در تفكرات شرقي ايجاد كند. 
حال با توجه به اينكه هند و پاكستان دقيقاً در همين حوزه قرار دارند و روسيه و چين نيز براي ائتلاف‌سازي آنها را در نظر دارند،‌ اختلاف‌افكني بين اين دو مي‌تواند هم در برابر خواسته‌هاي چين و روسيه و متحدان‌شان قرار بگيرد و هم اينكه با جدا كردن هر يك از اين دو،‌ ديگر زمينه‌هاي اقتصادي و سياسي شرقي را با مشكل روبه‌رو كند. به همين منظور آمریکا همواره درصدد است هند را به شیوه‌های مختلف، از جمله پیشنهاد تفرقه‌افکنانه به منظور به عضویت درآمدن هند در شورای امنیت به سمت غرب بكشاند. 
آمریکا همچنین براي متقاعد كردن هند در اين زمينه به اختلافات منطقه‌اي دست زده و براي تشديد آن تلاش مي‌كند تا هند منافعش را در گره خوردن به غرب و به ویژه آمریکا ببیند؛ اين در حالي است كه چشم‌انداز كنوني نشان مي‌دهد، منافع هند و كل منطقه كاملاً جداي از آن است؛ بنابراين بهترين راه، تلاش براي رفع اختلافات و همزيستي مسالمت‌آميز با همسايگان، به‌ويژه پاكستان است.

 عای تتماج/ قاره آفریقا که به صراحت می‌توان گفت یکی از غنی‌ترین قاره‌های جهان است و فقر آن ریشه در ثروتی دارد که استعمار به تاراج آنها پرداخته، این روزها دورانی نه چندان آرام را سپری می‌کند. 
بررسی نقشه آفریقا نشان می‌دهد که این قاره که نزدیک به نیمی از جمعیت یک میلیارد نفری آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند، به صحنه جنگ‌ها و کودتاهای داخلی و حتی درگیری میان کشورها مبدل شده است. در لیبی عملاً این کشور به ده‌ها منطقه تجزیه شده و هر کس برای خود حکمرانی  می‌کند، در حالی که این کشور در آتش تروریسم نیز می‌سوزد. مصر نیز به عنوان یکی از کشورهای بزرگ آفریقا همچنان در وضعیت بحرانی قرار دارد و در کنار درگیری میان مردم و دولت، در مناطقی مانند سینا درگیری ارتش و گروه‌های تروریستی ادامه دارد. در سودان جنوبی نیز درگیری میان ارتش و شورشیان به شدت بالا گرفته، چنانکه سازمان ملل درباره فاجعه انسانی در این منطقه هشدار داده است. 
در سومالی نیز وضعیت امنیتی به شدت متزلزل شد. در نیجریه نیز درگیری میان ارتش و نیروهای بوکوحرام به شدت افزایش یافته است و در منطقه دلتا نیز گروه‌های جدایی‌طلب فعالیت خود را تشدید کرده‌اند. 
در بسیاری دیگر از کشورهای آفریقایی همچون تونس، الجزایر، زیمبابوه، چاد، نیجر، اتیوپی، مالی و... نیز وضعیت بحرانی است و درگیری میان گروه‌های سیاسی و چالش‌های امنیتی مشاهده می‌شود. 
حال این سؤال مطرح است که ریشه این بحران‌ها کجاست و چرا آفریقا به منطقه‌ای سراسر بحران مبدل شده است؟ 
بخشی از این بحران را در اوضاع اقتصادی و ساختار قومی و قبیله‌ای آفریقا می‌توان یافت. بسیاری از کشورهای این منطقه به دلیل فقر گسترده و نیز ساختاری که بر بخش‌های مختلف آنها حاکم است با درگیری‌ها و بحران‌های ریشه‌ای و قدیمی مواجه هستند که نتیجه آن بحران انسانی و آواره شدن میلیون‌ها نفر و در عین حال تغییر ساختارهای سیاسی از طریق کودتا است. 
در کنار این مباحث یک نکته مهم در تمام کشورهای بحران‌زده آفریقا مشترک است و آن اینکه زمانی آنها تحت سلطه استعمار غرب بوده‌اند. انگلیس، فرانسه و آمریکا و در مقاطعی ایتالیا و آلمان نقشی اساسی در استعمار این قاره ایفا کرده‌اند.
آنچه اکنون در برآیند آفریقا مشاهده می‌شود، رقابت‌های گسترده برای حضور و نقش‌آفرینی در این قاره است؛ رقابتی که در کنار کشورهای اروپایی، هند، روسیه، چین و ژاپن و... را نیز در بر می‌گیرد. آنچه بسیاری از ناظران سیاسی بر آن تأکید دارند این است که هر چند منطقه غرب آسیا همچنان اهمیت و جایگاه خود را دارد، اما به دلیل بحران‌های امنیتی ریسک سرمایه‌گذاری در آن بالا رفته است، بر این اساس بسیاری از کشورها به دنبال منابعی جایگزین هستند. در عین حال تشدید روند بیداری اسلامی و تقویت مقاومت در منطقه، زمینه‌ساز افول جایگاه غرب شده است. در این شرایط یک سناریو مطرح است و آن اینکه غرب سیاست استعمار آفریقا به عنوان تنها قاره‌ای که می‌تواند نقش مکملی برای غرب آسیا داشته باشد را احیا کند.
ایجاد آتش جنگ و بحران‌های سیاسی و امنیتی مؤلفه‌ای است که از یک سو کارخانه‌های اسلحه‌سازی غرب را رونق می‌دهد و از سوی دیگر بهانه‌ای برای حضور نظامی آمریکا در آفریقا می‌شود، چنانکه انگلیس، فرانسه و آمریکا از احداث پایگاه‌های نظامی جدید در این قاره گفته‌اند. در این میان حذف جریان‌های مخالف استعمار، به ویژه مسلمانان در میان درگیری‌های داخلی و نیز در لوای نام مقابله غرب با تروریسم اجرا می‌شود، چنانکه گزارش‌ها نشان می‌دهد بازداشت شیخ زکزاکی عالم برجسته شیعیان نیجریه نیز در همین راستا بوده است. روند تحولات آفریقا نشان می‌دهد این قاره در حال بازگشت به دوران پرآشوب جنگ‌های داخلی و سلطه‌گری استعمار در لوای مقابله با این بحران‌ها است. 


نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان اسلام ـ ۳9
  عبدالله عبادی/ آغاز روابط دیپلماتیک رژیم صهیونیستی و اردن به سال 1994 بازمی‌گردد، در 26 اکتبر سال 1994 قرارداد صلحی بین اردن و رژیم صهیونیستی و با حضور ملک‌حسین شاه اردن، اسحاق رابین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و بیل کلینتون رئیس‌جمهور وقت آمریکا در مرزهای جنوبی اردن به امضا رسید. با امضای این موافقتنامه دو طرف به 46 سال جنگ و درگیری پایان دادند، البته اردن اولین کشوری نبود که با رژیم صهیونیستی پیمان سازش امضا کرد، بلکه پیش از آن در سال 1979 مصر پیمان کمپ دیوید را امضا کرده بود. به این ترتیب اردن پس از مصر دومین کشور عربی بود که روابط خود را با رژیم اشغالگر قدس از حالت تخاصم به تسامح تبدیل کرد.

تاریخچه روابط 
آغاز تأسیس رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی با سال‌های آغازین حکومت خاندان هاشمی در اردن همراه شد، هر چند دولت اردن از ابتدا با ارائه شعارهای ضد صهیونیستی، خود را از جمله کشورهای ضد رژیم صهیونیستی در جهان عرب مطرح کرد؛ اما در تصمیم‌گیری‌ها علیه این رژیم بسیار محتاط بود. نزدیکی جغرافیایی به رژیم صهیونیستی و علایق شاه‌حسین به غرب از جمله مهم‌ترین این دلایل بودند.
طی دهه‌های 1950 و 1960 روابط اردن و مصر به بالاترین سطح خود رسید و حضور نیروهای ارتش اردن در جنگ 1956 و جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در سال 1967 سبب شد تا روابط اردن و رژیم اشغالگر قدس بسیار متشنج باشد؛ اما در سال 1970 حادثه‌ای رقم خورد که بر روابط ‌مابین آنها تأثیر مستقیم گذاشت. در سال 1970 با حمله  ارتش اردن به اردوگاه‌های نیروهای سازمان آزادیبخش فلسطین در واقعه‌ای که به سپتامبر سیاه مشهور شد، هزاران نفر از فلسطینی‌ها به قتل رسیدند.
پس از این حادثه نیروهای سازمان آزادیبخش فلسطین که از مهم‌ترین دشمنان صهیونیست‌ها به شمار می‌آمدند مجبور به ترک خاک اردن شدند. توجیه اردن از انجام این عمل ضد انسانی تهدید دولت اردن از سوی  فلسطینی‌ها اعلام شد، پس از این واقعه نیروهای سوریه به مرزهای اردن حمله کردند، اما پرواز هواپیماهای رژیم صهیونیستی بر فراز خاک سوریه آنان را مجبور به عقب‌نشینی کرد.
قتل‌عام نیروهای سازمان آزادیبخش فلسطین سبب شد تا روابط حکومت ملک‌حسین با رژیم اشغالگر قدس بهبود یابد. عده‌ای معتقدند موساد اطلاعاتی مبنی بر آمادگی نیروهای فلسطینی برای شورش علیه نیروهای ارتش اردن به شاه اردن مخابره کرد؛ از این رو شاه‌حسین پیش‌دستی کرده بود. این موارد سبب شد تا شاه‌حسین مواضع منفعلانه‌ای علیه اعراب در جنگ 1973 اعراب علیه رژیم صهیونیستی که به جنگ «یوم کیپور» معروف است اتخاذ کند. در سال 1987 شیمون پرز، وزیر امور خارجه وقت رژیم صهیونیستی و شاه‌حسین در لندن قرار‌داد صلحی را به طور مخفیانه به امضا رساندند که بر اساس آن صهیونیست‌ها بخشی از نواحی غربی رود اردن را به دولت این کشور واگذار کردند.
همان‌طور که گفته شد در 26 اکتبر سال 1996 به طور رسمی قرارداد صلحی بین رژیم صهیونیستی و اردن  به امضا رسید و دو طرف به سال‌ها جنگ و خونریزی بین خود پایان دادند، بعد از امضای این قرارداد، رژیم صهیونیستی اقدام به ایجاد یک منطقه صنعتی در خاک اردن کرد. این منطقه صنعتی در سال 2010 با ایجاد 36 هزار فرصت شغلی نقش مهمی در رشد اقتصادی اردن ایفا کرد، علاوه بر این کارشناسان رژیم صهیونیستی یکی از مجهزترین مراکز پزشکی خاورمیانه را در امان پایتخت اردن ایجاد کردند.
در سال 2011 رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کشتی‌های تجاری اردن می‌توانند با عبور از رود اردن تا نزدیکی‌های بیت شعان حرکت کنند و کالاهای خود را به بندر حیفا در اراضی اشغالی برسانند و سپس این کالاها با عبور از بند حیفا به ترکیه و سپس عراق ارسال شوند. این اقدام سبب تسهیل ارتباطات اقتصادی اردن با ترکیه و عراق شد.
همچنین در سال 2014 رژیم صهیونیستی با امضای یک قرارداد 15ساله به ارزش 500 میلیون دلار انتقال گاز از منطقه تامار که در نزدیکی مدیترانه واقع است را به اردن امکان‌پذیر ساخت. در اقدامی مشابه این رژیم پروژه انتقال خطوط گاز از بحرالمیت به اردن را بر عهده گرفت. بر این اساس این پروژه که تا سال 2015 طول کشید، اردن توانست سالیانه 100 میلیون متر مکعب گاز وارد کند؛ اما نکته قابل توجه در روابط اقتصادی دو طرف تراز تجاری می‌باشد که همواره به سود رژیم صهیونیستی و به ضرر اردن می‌باشد، رژیم صهیونیستی هر ساله با ارسال حجم زیادی از کالاهای صنعتی خود به اردن سود سرشاری را نصیب خود می‌کند.
در خرداد 1392 یک مقام ارشد نظامی اردن اعلام کرد این کشور آسمان خود را به روی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه باز کرده است، بر این اساس اردن به پهپادهای رژیم صهیونیستی اجازه داده تا در آسمان این کشور پرواز کنند.
 با افزایش توان موشکی جمهوری اسلامی ایران در منطقه طی چند سال اخیر دولت‌های دست‌نشانده منطقه که از بالارفتن توان موشکی ایران همواره بیمناک بودند و ایران را تهدیدی علیه منافع خود در منطقه و جهان می‌دانستند با هدف ایجاد توازن نظامی اعلام کردند که آماده‌اند در این باره با رژیم صهیونیستی همکاری کنند. در اسفند 1391 سرتیپ جان شاپلند وابسته نظامی سفارت آمریکا در تل‌آویو در یک نشست پیشنهاد گسترش چتر سامانه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی با همکاری تعدادی از کشورهای منطقه را مطرح کرد. وی گفت اگر قادر به ایجاد ظرفیت‌های دفاعی منطقه‌ای با همکاری اردن و مصر باشیم به راحتی می‌توانیم امنیت رژیم صهیونیستی و دو کشور مصر و اردن را تأمین کنیم.

 اروپا: همچنان گرفتار برده‌داری 
برده‌داری مدرن، صنعت بسیار سودآوری بوده و برآوردها نشان می‌دهد، سالیانه 35 میلیارد دلار درآمد ایجاد می‌کند. سازمان ملل تخمین زده است، بین 27 تا 30 میلیون نفر در صنعت برده‌داری گرفتار شده‌اند. اروپا از جمله مناطقی است که برده‌داری نوین به شدت در آن موج می‌زند. براساس گزارش‌ها، حدود 10 تا 13 هزار برده در انگلیس وجود دارند که بیشتر در حوزه روسپی‌گری به کار گرفته شده‌اند. اتحادیه اروپا آمار و ارقامی را درباره قاچاق انسان در کشورهای عضو این اتحادیه ارائه داده است که نشان می‌دهد، بیشترین افرادی که برای بهره‌برداری جنسی یا کار اجباری در اتحادیه اروپا قاچاق شده‌اند، شهروندان رومانی و بلغاری بوده‌اند.
 مجارستان: وضعیت بحرانی پناه‌جویان 
سازمان عفو بین‌الملل انتقاد شدیدی به رفتارهای بد دولت مجارستان در قبال پناهندگان وارد کرده و این سیاست‌های سختگیرانه را رویکرد بازدارندگی در قبال پناهندگان از سوی دولت این کشور دانسته است. براساس اعلام سازمان عفو بین‌الملل، پناهندگان در مجارستان همواره قربانی سوء‌رفتار دولت شده یا بی‌‌دلیل چندین ماه زندانی می‌شوند. سازمان‌های امنیتی مجارستان براساس قانون جدید اجازه دارند پناهندگانی را که بدون جلب توجه به قلمرو این کشور وارد شده‌اند را به عقب و به صربستان برگردانند. به گفته شاهدان، این پناهندگان هدف حملات سگ‌ها قرار می‌گیرند. گفتنی است، حتی بیشتر پناهندگان به رسمیت شناخته شده هم اجازه ندارند این اردوگاه‌ها را ترک کنند.
  بلغارستان: ممنوعیت حجاب 
در ادامه اقدامات ضد اسلامی، نمایندگان مجلس بلغارستان، با تصویب طرحی، پوشیدن برقع را در بلغارستان ممنوع کردند. این ممنوعیت در اماکن عمومی از قبیل ادارات، آموزشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها اعمال می‌شود. طراحان این قانون معتقدند، پوشیدن برقع موجب تسهیل اقدامات تروریستی و قربانی شدن بسیاری خواهد شد. این ممنوعیت در منازل و عبادتگاه‌ها اعمال نمی‌شود. بر اساس این قانون، افرادی که چهره خود را در اماکن عمومی بپوشانند، از 200 تا 2000 لِو (350 هزار تا 5/3 میلیون تومان) جریمه خواهند شد. نهادهای اسلامی تأکید دارند این اقدام پارلمان بلغارستان نقض آشکار حقوق مسلمانان و تشدیدکننده اقدامات نژادپرستانه علیه مسلمانان خواهد بود. 
 ایتالیا: تعطیلی اردوگاه پناه‌جویان 
اتحادیه اروپا در حالی بر حمایت از حقوق بشر تأکید می‌کند و حتی علیه سایر کشورها اقدام تنبیهی صورت می‌دهد که در درون همین اتحادیه حقوق افراد در ابعاد گسترده‌ای نقض می‌شود. مقامات پلیس ایتالیا از تعطیلی یک اردوگاه موقت پناه‌جویان در مرکز رم، پایتخت این کشور خبر دادند. بر اساس اعلام مقامات پلیس ایتالیا، هزاران پناه‌جو طی یک سال گذشته در این اردوگاه موقت که «خیابان تاریک» نام گرفته است، سکونت داشتند. برآوردها حاکی است، حدود 60 هزار پناه‌جو طی 12 ماه گذشته از این اردوگاه استفاده کرده‌اند. نهادهای حقوق بشر درباره این اقدام ایتالیا هشدار داده و آن را زمینه‌ساز آوارگی و بی‌سرپناهی پناه‌جویان عنوان کرده‌اند. آنها تأکید دارند تعطیلی این اردوگاه سبب حل مشکلات نخواهد شد؛ چرا که آوارگان به دنبال سرپناهی برای خوابیدن خواهند گشت و این به معنای مشکل جدید برای آنهاست. 
آمریکا: قتل سیاه‌پوستان همچنان اولویت پلیس 
شاید در آمریکا روزی را نتوان یافت که در آن یک سیاه‌پوست به دست پلیس سفیدپوست به قتل نرسیده باشد. مسئله‌ای که خشم و انزجار مردم از ساختار حاکم بر کشورشان را تشدید کرده است، چنانکه گروهی از فعالان و ساکنان محلی جنوب لس‌آنجلس در اعتراض به تیراندازی افسران پلیس آمریکا به یک جوان 18 ساله در حین عملیات تعقیب و گریز و کشتن وی، در خیابان‌های شهر تظاهرات برپا کردند. در حالی که اخبار مربوط به تیراندازی در سراسر منطقه جنوب لس‌آنجلس پخش شد، عده زیادی از معترضان آمریکایی، از جمله خویشاوندان فرد قربانی در نزدیکی مکان حادثه تجمع کردند تا به خشونت پلیس آمریکا اعتراض کنند. مردم تأکید کردند، «یک افسر پلیس نباید قاضی، هیئت منصفه و جلاد باشد». نهادهای حقوق بشر بارها درباره وضعیت بحرانی سیاه‌پوستان در آمریکا هشدار داده‌اند. 

 به تعهدات خود در برجام پایبند بوده‌ایم
خبرگزاری فارس: وزیر خارجه آمریکا در نشستی در بروکسل مدعی شد، واشنگتن به طور کامل به تعهداتش در برجام پایبند بوده است.
 جان کری در نشستی با عنوان «آینده روابط فراآتلانتیک» در بخشی از سخنرانی‌اش از برجام و همکاری‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا با آمریکا سخن گفت. کری با بیان اینکه اکنون تمرکز همه طرف‌های برجام باید اجرای تمام و کمال تعهدات باشد، مدعی شد که آمریکا به همه تعهداتش پایبند بوده است.
 گسترش مرزهای راهبردی ایران تا خلیج عدن و شرق مدیترانه 
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران: اندیشکده آمریکایی در مطلبی با اشاره به حمایت معنوی ایران از مسلمانان قاره آفریقا، نوشت: ایران با استفاده از اهرم روابط فرهنگی و مذهبی در مسیر گسترش روابط، به ویژه در آفریقاست. اندیشکده «امریکن اینتر پرایز» در گزارشی نوشت: مقام‌های ایرانی در دهه گذشته از نشان دادن خود به‌منزله قدرت مستقر در خلیج فارس به سوی یک قدرت منطقه‌ای گسترده و نیز اعمال قدرت خود در شمال اقیانوس هند رفته و اکنون خود را کشوری با مرزهای راهبردی تا شرق دریای مدیترانه و خلیج عدن تعریف می‌کنند. در این میان حضور نظامی ایران در سوریه و عراق و نبرد نیابتی در لبنان، یمن و شاید بحرین موجب توجه آمریکا و نگرانی‌های بین‌المللی گسترده‌تر شده است، در حالی‌ که مقام‌های ایرانی به طور فزاینده در پی استفاده از اهرم روابط فرهنگی و مذهبی در خارج هستند.
 طرح‌های کنگره علیه ایران در دوران پسابرجام
خبرگزاری فارس: مرکز پژوهش‌های کنگره ایالات متحده آمریکا گزارشی را از طرح‌های ضدایرانی مطرح شده در کنگره پس از حصول توافق هسته‌ای وین منتشر کرده است. در بخشی از این گزارش آمده است بر اساس برجام، مادامی که ایران به تعهدات خود به طور کامل عمل می‌‌کند، تحریم‌های لغو یا تعلیق شده نباید در سایر مسائل‌، مانند تروریسم یا حقوق بشر بار دیگر اعمال شود. دولت در اظهارات و بیانیه‌های خود عنوان کرده است، به این بند عمل خواهد کرد؛ اما تحریم‌های جدید می‌تواند بدون آنکه برجام را نقض کند، با هدف تلاش برای محدودسازی توان نظامی ایران، موارد نقض حقوق بشر در این کشور یا حمایت آن از گروه‌های شبه‌نظامی اعمال شود. پس از نهایی‌شدن برجام، برخی لوایح که شامل اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران است، (به دولت) ارسال شده است. حامیان این لوایح مدعی هستند، این کار می‌تواند نقاط ضعف توافق را جبران کند یا سایر مسائل مربوط به ایران را مدّنظر قرار دهد. 
 برنامه هسته‌ای ایران را نابود کردیم
خبرگزاری مهر: «مایک پنس» و «تیم کین» به ترتیب نامزدهای جمهوریخواهان و دموکرات‌ها برای سمت معاونت رئیس‌جمهور آمریکا با یکدیگر مناظره کردند. کین در این مناظره به حمایت از عملکرد کلینتون در زمان تصدّی پست وزارت خارجه آمریکا پرداخت و گفت: اقدامات کلینتون موجب شد تا آمریکا «بدون شلیک یک گلوله، برنامه هسته‌ای ایران را حذف کند.» در مقابل پنس اظهارات کین را رد کرد و گفت: برنامه هسته‌ای ایران نابود نشده است. کین در پاسخ اظهار داشت، آمریکا توانسته است با مذاکره برنامه هسته‌ای ایران را «متوقف کند»؛ اما پنس با ردّ این مسئله گفت: توافق هسته‌ای 150 میلیارد دلار به ایران سرازیر کرده است و این توافق تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای را حتمی می‌کند؛ چراکه وقتی دوره اعتبار آن تمام شود، هیچ محدودیتی بر برنامه هسته‌ای ایران وجود نخواهد داشت.