رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس‌جمهوری فنلاند مواضع دبیرکل کنونی سازمان ملل را مورد انتقاد قرار دادند و فرمودند: دبیرکل سازمان ملل به‌صراحت اعلام کرد که به‌دلیل وابسته بودن این سازمان به پول دولت سعودی، امکان محکوم کردن کشتار کودکان یمنی وجود ندارد که این نشان‌دهنده‌ وضع اخلاقی اسفبار سیاستمداران بین‌المللی است و امیدواریم دبیرکل بعدی سازمان ملل بتواند از استقلال این جایگاه حفاظت کند. البته چندین سال پس از پایان جنگ تحمیلی، دبیرکل وقت سازمان ملل که انسانی باوجدان و شجاع بود، صدام را به‌عنوان آغازگر جنگ معرفی کرد.
کارشناسان در گفت‌وگو با صبح صادق مطرح کردند
سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ رهبر معظم انقلاب، در دیدار با جمعی از دانشجویان برتر علمی و اعضای بنیاد ملی نخبگان، دلیل اصلی تأکید بر لزوم قدر دانستن نخبگان جوان را تقویت باور «ما می‌توانیم» در جامعه دانستند و فرمودند: «نخبگان، به خصوص جوانان نخبه هدایای نفیس الهی هستند به یک ملّت و یک کشور. همه‌ کشورها از چنین هدایایی، با این حجم، با این گستردگی، با این عدد فراوان برخوردار نیستند. این یکی از خصوصیات کشور ماست... امانت نفیس را باید خیلی مراقبت کرد؛ برای حفظ آن و آن وقتی که این امانت قابل رویش و افزایش است، برای رویش و افزایش آن باید احساس مسئولیت کنید.» در راستای تبیین صحبت‌های رهبر فرزانه انقلاب درباره نخبگان، خبرنگار صبح صادق گفت‌وگویی را با سه نفر از صاحب‌نظران و استادان دانشگاه ترتیب داده که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.
بوروکراسی پر پیچ و خمی داریم
دکتر سیدمحمد حسینی
رهبر معظم انقلاب همواره بر بها دادن به نخبگان کشور تأکید داشته‌اند. ایشان به تأثیر نخبگان در پیشرفت و رشد علمی کشور واقف هستند و آنها را سرمایه‌های ارزشمند کشور می‌دانند که باید بمانند و در کشور خدمت کنند. گفتنی است، بنیاد نخبگان با تأکید و اشاره معظم‌له تشکیل شد.
برخی از این نخبگان، چون در دیوان‌سالاری و بوروکراسی پر پیچ وخمی که ما داریم، گرفتار و در نتیجه بی‌انگیزه می‌شوند، با وسوسه دیگران به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند. 
لازم است که وزارت علوم، دانشگاه‌ها و معاونت علمی به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند و از آنجا که رهبری بر این نکته تأکید داشتند که بنیاد نباید تحت‌الشعاع معاونت علمی قرار بگیرد، باید مسئول توانمندی در رأس کار باشد که به طور جدی به این امر بپردازد. 
این نهادها و نخبگان می‌توانند در رفع گلایه‌هایی که در حال حاضر رهبر معظم انقلاب در زمینه کاهش رشد علمی در کشور داشته‌اند، بسیار مؤثر باشند. 
در دولت نهم و دهم بسیاری از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها بودجه‌های سنگینی را در اختیار دانشگاه‌ها و پژوهشگران و بزرگان قرار می‌دادند تا نیازهای کشور و مشکلات را برطرف کنند. ولی با تفکری که هم‌اکنون در کشور حاکم است و بیشتر به واردات و تکیه به خارج توجه می‌شود، مجال کمتری فراهم می‌آید تا از نیروی فکری آنها استفاده شود. 
حتی در مکان‌هایی، مانند وزرات نفت، بسیاری از کارها را خود نیروهای ایرانی می‌توانند انجام دهند؛ اما کارها به تدریج به شرکت‌های خارجی واگذار می‌شود و این زنگ خطری است که سبب می‌شود دیگران بر صنعت ما سلطه پیدا کنند و ما زیرمجموعه آنها قلمداد شویم. 
این امر سرکوب کردن استعدادها و تحقیر علمی ما را به دنبال خواهد داشت؛ از این رو لازم است در این زمینه تجدیدنظری صورت گیرد. این تفکر و روحیه که بعضی‌ها به خودباوری و اعتماد به نفس مردم و جوانان ما توجهی ندارند و دائماً ما را نیازمند به بیگانگان می‌دانند، بسیار آسیب‌رسان است. 
مسئولیت کار به عهده بنیاد نخبگان است که پیگیری‌های لازم را برای جذب، نگهداری و استفاده از افراد با استعداد در داخل کشور ایجاد کند. طبیعی است دیگران هم باید برای جذب این افراد که سرمایه‌های ارزشمندی هستند، تلاش کنند و با ایده‌های خود کارهایی را انجام دهند. 
هر چقدر که در داخل کشور زمینه برای فعالیت و رشد علمی نخبگان مساعدتر باشد، قطعاً تمایل آنها برای خدمت به کشور بیشتر خواهد شد. همه نهادها، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها باید در این زمینه کمک کنند و از توان آنها استفاده کنند. اگر به توان نیروهای داخلی اعتقاد و باور وجود نداشته باشد، کار به مرزهای خارجی کشیده می‌شود و این برای کشور زیان‌آور خواهد بود. 
ضرورت بهره‌برداری از تجربیات دیگران
حجت‌الاسلام محسن الویری
اگر بخواهیم رشد جهانی داشته باشیم و علم خود را با شاخص جهانی بسنجیم، لاجرم باید عرضه علمی داشته باشیم. اگر این عرضه وجود نداشته باشد، نمی‌توانیم از مقدار فاصله رشد علمی خود با جهان مطلع شویم. لازمه رشد علمی تعامل وسیع و فعالیت‌های روشن و غیر مکتوم است. 
لازمه پیشرفت علم، عرضه، دیده‌شدن و رشد و بالندگی است؛ از این رو گزاره محافظت از نخبگان در برابر بیگانگان مربوط به نهاد امنیت است و متوجه نهاد علمی و دانشگاه‌ها نیست. 
به نظر می‌رسد، اگر نخبگان به حال خود رها شوند، خود به خود بسیاری از مسائل حل می‌شود. نخبگان تحت فشارهایی قرار گرفتند و ما برای جبران این امر اقداماتی را انجام دادیم. حال آنکه این مسئله، ذاتی نخبگی نیست و نهادهای علمی ذی‌ربط می‌توانند در یک فضای بالنده، مسائل خود را حل کنند. 
عمدتاً نخبگان بیش از اینکه به دنبال پول و ثروت و آزادی اجتماعی باشند، به دنبال یک فضای علمی و آرام هستند که به کار علمی خود بپردازند. بنابراین، اگر فضای علمی در جامعه هموار باشد و به تکریم شخصیت نخبگان توجه شود و به دلیل سلیقه سیاسی تحت فشار قرار نگیرند، مشکل جدی‌ای در فضای درون نخبگی وجود نخواهد داشت که به حمایت بیرونی نیازمند باشد. 
فرد نخبه دنبال تکریم شخصیت خود است و نباید چیزی به او تحمیل شود تا بتواند از امکانات موجود برای کار علمی خود استفاده کند. 
نخبگانی که سلیقه‌ای همسو با دولت داشته‌اند، در بیشتر مواقع از امتیازاتی خارج از استحقاق خود برخوردار شده‌اند که این امر سبب ایجاد یک نوع دلسردی و دلزدگی شده است. اگر اینها برداشته شود، مشکل چندانی در فضای نخبگان وجود نخواهد داشت. 
مادامی که بین نهادهای صنعتی ارتباط برقرار نشود، رشد واقعی علم اتفاق نخواهد افتاد و رشد متوازن از پیوند علوم حاصل می‌شود. الگوهای زیادی در جهان وجود دارد که در عین کسب تجربه در کشور خود باید از تجربیات دیگران هم در این زمینه بهره ببریم. 
حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرموده‌اند، خردمندی در پاسداشت تجربه‌هاست. این تجربه‌ها فقط تجربه مؤمنانه نیست؛ بلکه تجربه‌های دیگران هم باید در این مسیر مدنظر قرار بگیرد که از چه راهی این پیوند را برقرار کرده‌اند و بعد از تجربه آنان استفاده کنیم.
با نخبگان برخورد سیاسی می‌شود
دکتر فریدون عباسی
اگر مقیاس کره زمین را در نظر بگیریم، می‌بینیم کشورهای خارجی، به ویژه چند کشور غربی که جلوتر از بقیه هستند، زیرساخت‌هایی را ایجاد کرده‌اند که می‌توانند از کل کره زمین نیرو بگیرند. این شرایط، قابلیت هضم کلیه فرهنگ‌ها، زبان‌ها و نژادها را دارد. 
در حال حاضر، بنیاد نخبگان در عین انجام فعالیت‌هایی، مانند اعطای تسهیلات و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و... برخی کاستی‌ها را برطرف کرده، اما این برای تعداد موجود کامل و کافی نیست. افراد با استعداد کشور پس از فارغ‌التحصیل شدن به شغل نیاز دارند که اگر ما پروژه‌های بزرگ و محوری نداشته باشیم که پروژه‌های کوچک و دانش‌بنیان را ایجاد کنند، به هیچ‌وجه نمی‌توانیم نخبگان را حفظ و مشغول به کار کنیم تا علم آنها به طبقه متوسط برسد. 
گفتنی است، برای نگهداری نخبگان باید پروژه‌های بزرگ و محوری را در کشور هدف قرار دهیم؛ ولی متأسفانه دولت‌هایی که بر سر کار می‌آیند، این پروژه‌های بزرگ را بازیچه سیاسی قرار می‌دهند و آنها را به بهانه‌های واهی از بین می‌برند و در نتیجه کشور دچار رکود می‌شود. در این شرایط است که حتی امکان به‌کارگیری افراد عادی وجود ندارد، چه برسد به استفاده از افراد باهوش و با استعداد. 
مسئولان به ویژه کسانی که در دستگاه‌های اجرایی و قانون‌گذاری هستند، باید با دیدی بازتر و آینده‌نگرتر از گذشته، فهم لازم را برای شروع کردن پروژه‌های بزرگ به دست آورند. منظور از پروژه‌های بزرگ، پروژه‌هایی مانند هوافضا، نانوتکنولوژی، هسته‌ای، دریایی و... است که استعدادهای بی‌شماری می‌توانند در این حوزه‌ها مشغول به کار شوند و موتور محرکی برای حرکت واگن‌های اجتماع باشند. محدود شدن به سطحی‌نگری و روزمرگی به هیچ‌وجه در شأن به‌کارگیری استعدادهای برتر و نخبگان کشور نیست. 
حوزه هسته‌ای که در کشور چندین سال است به آن پرداخته می‌شود و پیرامون آن بحث شد، کمتر از 10 درصد آن علم هسته‌ای است و باقی آن شامل علوم و فناوری‌های دیگر می‌شود که با یک مدیریت خوب، اینها کنار یکدیگر قرار گرفت و سال‌ها استعدادهای کشور جذب شده بودند و با نشاط کار می‌کردند که سرریز آن می‌توانست باقی صنایع را راه بیندازد. 
وقتی با این مسائل، سیاسی برخورد شود و از بین بروند، دلسردی‌هایی ایجاد می‌شود؛ مانند نحوه برخورد با پروژه هوایی و فضایی که آغاز شده بود و مراکز علمی در حال تربیت نیرو بودند؛ اما جریان‌های سیاسی و اجرایی با تحت‌تأثیر قرار دادن و تعطیل کردن این پروژه‌ها، موجب مهاجرت نیروی علمی به خارج از کشور شدند.


  مهدي سعيدي/  درباره مسائل تاريخي معمولاً بين صاحب‌نظران اختلافاتی وجود دارد. فاصله داشتن از حوادث گذشته، امروزيان را به رجوع به متون باقي مانده و احياناً آثار تاريخي موجود حواله مي‌دهد و اين در حالي است که متون به يادگار مانده نيز داراي نقاط ضعف و کاستي‌هاي فراواني است که دستيابي به حقيقت را دشوار کرده است. در اين ميان هر چه حوادث تاريخي از زمان حاضر فاصله بيشتري داشته باشند، به طور طبيعي مدارک مستدل درباره آنان کمتر بوده و به همين نسبت اختلافات و تکثر قرائت‌ها بيشتر خواهد شد.
نکته تأمل‌برانگیز در اين ميان آن است که گاه مناقشات در باب اين حوادث تاريخي از جايگاه خود خارج شده و به فرصتي براي بهره‌برداري‌هاي سياسي برخي جريان‌هاي خاص تبديل مي‌شود. نمونه بارز آن ماجراي رواج باستان‌گرايي دولت منحوس پهلوي بود که با هدف تضعيف اسلام و فرهنگ اسلامي ملت ايران به بزرگنمايي از تاريخ ايران باستان روي آورد و تلاش کرد تا با سلسله برنامه‌هايي همچون برگزاري جشن‌هاي ۲۵۰۰ ساله، تغيير تقويم تاريخ از هجري به شاهنشاهي و... به تدريج هويت اسلامي ـ ايراني ملت ايران را کم‌رنگ کرده و بستر را براي استحاله فرهنگي ملت فراهم آورد. اين تلاش‌ها هرچند با هزينه‌هاي بسيار گزاف از خزانه ملت دنبال شد، اما عملاً با هوشمندي ملت ايران و بصيرت‌افزايي آگاهان جامعه به ثمر نرسيد و با اوج گرفتن انقلاب اسلامي در سال ۱۳۵۷ تاريخ کشور مجدداً به تاريخ هجري تغيير يافت.
بهره‌برداري از موضوع تاريخ ايران باستان براي تضعيف اسلاميت فرهنگ ايراني، سناريويي نبود که پس از پيروزي انقلاب اسلامي و تشکيل جمهوري اسلامي متروک شده و به فراموشي سپرده شود. اين سوژه بلافاصله به ابزاري براي بهره‌برداري مخالفان نظام از سلطنت‌طلبان تا تجزيه‌طلبان قرار گرفت و هر سال به مناسبت‌هاي مختلف تلاش شد تا با دوقطبي‌سازي ايرانيت ـ اسلاميت برای تضعيف جمهوري اسلامي گام برداشته شود. در این میان برخي واکنش‌ها و سياست‌هاي نادرست متوليان عرصه فرهنگ نيز مزيد بر علت شد و بستر را براي سوءاستفاده فرصت‌طلبان بيشتر فراهم کرد.
داستان بهره‌برداري از مناقشات تاريخي در عرصه سياست به جريان‌هاي بيرون از نظام محدود نيست و برخي از جريان‌ها و فعالان سياسي درون نظام در سال‌هاي اخير نيز به اقتضای شرايط به بهره‌برداري سياسي از اين موضوعات پرداخته و متأسفانه با تقدم منافع جناحي بر منافع ملي بر مناقشاتي از اين قبيل تأکيد ورزيدند. شکل‌گيري ادبياتي با عنوان «مکتب ايراني» با همين نگرش شکل گرفت و هدفي جز همراه‌سازي بخشي از آرای خاکستري در فضاي سياسي کشور نداشت. در دولت اصلاحات و دوران رياست افرادي چون مهاجراني بر وزارت فرهنگ نيز اقدامات متعددي از اين قبيل فرصت‌طلبي‌ها را مي‌توان مشاهده کرد.
امروز نيز در آستانه روز مجعولي به نام هفتم آبان‌ماه، بار ديگر فرصتي فراهم آمده تا جريان‌هاي که دلي پرکينه از اسلام و نظام اسلامي دارند، در فضاي مجازي عده‌ای از مردم را که اطلاع چنداني از پشت پرده اين سناريوهاي سياسي ندارند، به جمع شدن در بناي تاريخي پاسارگاد تشويق کنند و با تصويربرداري از اين تجمع و شعارهایی که تنها عده اندکي آنها را سر می‌دهند، به بازنشر گسترده آن در فضاي مجازي و شبکه‌هاي اجتماعي بپردازند. بحث بر سر آن جمع قليل نيست که در پاسارگاد جمع آمده‌اند؛ بحث بر سر فرصت‌طلباني است که در پشت پرده اين حوادث به ماهي‌گيري رسانه‌اي خود مشغولند!
در اين ميان واکنش برخي چهره‌هاي سياسي بيش از هر چيز ديگر تعجب‌برانگيز بود. صفحه اينستاگرام آقاي روحاني در اين روز با انتشار تصويري از وي در تخت جمشيد به استقبال هفتم آبان رفت! از سويي ديگر حميد بقايي نيز براي آنکه جريان سياسي مورد علاقه‌اش از پرداختن به اين سوژه جا نماند، با انتشار تصويري از رئیس‌جمهور سابق در کنار منشور کوروش، تعلق خود را به گذشته نشان داد!
اين چنين بهره‌برداري‌هاي سياسي، ترفندهاي نخ‌نمايي است که رأيي‌ را در سبد هيچ جريان سياسي نخواهد گذاشت؛ بلکه از نگاه افکار عمومي اقدامي فرصت‌طلبانه تلقي خواهد شد که نتيجه عکس خواهد داشت.


ویترین متحرک
با جست‌وجو در فضای مجازی، با تبلیغات اغواکننده‌ای مواجه می‌شویم که با وعده حقوق‌های آنچنانی، خواستار جذب دختران و پسرانی هستند که با پوشیدن لباس‌هایی آنچنانی، همچون ویترینی متحرک، محصولات خاصی را در کلانشهرها تبلیغ کنند. مقصود اصلی از این تحرکات ترویج بی‌بندو‌باری، ایجاد تزلزل اخلاقی و همچنین برچیدن ارزش‌هایی است که با وجود آن، امکان بسیاری از سوء‌استفاده‌ها، دسیسه‌ها و نیرنگ‌ها سلب می‌شود.

قراردادها محرمانه‌اند؟!
از آنجا که جزئیات چندانی از قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها با کارخانه‌های خودروسازی به بیرون درز نکرده، نمایندگان مجلس پیگیر این ماجرا بوده و اصرار دارند خودروسازان و سازمان گسترش، متن آنها را برای بررسی و چکش‌کاری، در اختیار مجلس قرار دهند.
 این در حالی است که مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌دلیل تجربه‌های تلخ گذشته، میل چندانی به این کار نداشته و تاکنون متن قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها را به اهالی بهارستان ارائه نکرده‌اند. با این حال، سماجت نمایندگان در نهایت مسئولان وزارت صنعت را قانع کرده تا مجلسی‌ها با حضور در سازمان گسترش، ایران‌خودرو و سایپا، نگاهی به تفاهم‌نامه و قراردادهای موردنظر بیندازند.

رویکرد تاسف برانگیز
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در واکنش به معرفی سه وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس گفت: «انتظار ما از رئیس‌جمهور برای معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس این بود که افرادی را که در فتنه حضور نداشتند، یا در صورت حضور، اعلام برائت کرده باشند، برگزیند» زاهدی در همین زمینه تأکید کرد: «اگر نگاه امنیتی در عرصه فرهنگ ساری و جاری شود، مصیبتی عظما خواهد بود و در واقع رویکردهای امنیتی‌ای که عملاً رئیس جمهور با این معرفی در حوزه فرهنگی از خودشان نشان داده اند، تاسف‌برانگیز است.»

سکوت معنادار
برنامه‌ریزی برای انتقال بی‌سروصدای 60 اثر از بهترین آثار هنری موزه هنرهای معاصر به کشورهای اروپایی که تخمین زده می‌شود این محموله ارزشی میلیارد دلاری داشته و یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های تحت مالکیت ایران باشد، در حالی که این برنامه با مخالفت گروه وسیعی از اهالی هنر کشورمان مواجه شده است، اما عدم مداخله و سکوت معنادار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در قبال این رویداد مشکوک، واقعه‌ای تأمل‌برانگیز است که ممکن است تبعاتی جبران‌ناپذیر برای کشور داشته باشد.

36 دستگاه مسئول!
جعفری دولت‌آبادی به نقش دستگاه‌های فرهنگی در موضوع حجاب و عفاف اشاره کرد و گفت: «طبق برخی آمار، 36 دستگاه و سازمان نزدیک به شش هزار میلیارد تومان بودجه برای امور فرهنگی در اختیار دارند.» 
جعفری دولت‌آبادی نتیجه مهم قابل استنتاج از این امر را چنین تبیین کرد: «وجوه کلانی در اختیار دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی کشور قرار دارد؛ اما خروجی و عملکرد قابل‌ملاحظه‌ای در حوزه عفاف و حجاب مشاهده نمی‌شود.» دادستان تهران افزود: «این در حالی است که صرف این وجوه برای اجرای برنامه‌های مربوط به ارتقای وضعیت عفاف و حجاب می‌تواند موجبات تحول در وضعیت موجود را فراهم آورد.» وی گفت: «اگر دستگاه‌های فرهنگی بخشی از بودجه و اعتبارات خود را در حوزه عفاف و حجاب هزینه کنند، تحولات مثبتی رخ خواهد داد.»


در حالی که داعش در عراق به شدت در موضع ضعف قرار گرفته است و به پایان عمر خود نزدیک می‌شود، یک منبع امنیتی آگاه در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری «الوقت» اعلام کرد دو بالگرد نظامی ائتلاف بین‌المللی در اطراف دریاچه «حمرین» در «تل سلیمه» در منطقه سعدیه استان دیاله اقدام به تخلیه مقادیر قابل توجهی سلاح و تجهیزات نظامی کردند که پس از آن، سرنشینان چند قایق پهلو گرفته در کرانه دریاچه حمرین این تجهیزات و تسلیحات را بارگیری کردند تا این سلاح‌ها را به منطقه عملیاتی داعش برسانند. این منبع امنیتی، سرنشینان قایق‌ها را افراد وابسته به گروه تروریستی داعش معرفی کرده است. این نخستین بار نیست که ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا در عراق اقدام به کمک نظامی مخفیانه و ارسال سلاح برای گروه‌های تروریستی و تکفیری فعال در عراق، از جمله داعش می‌کند. پیش از این در جریان اشغال شهر الرمادی در اردیبهشت ۱۳۹۴ به دست گروه تروریستی داعش، افزون بر مقامات عراقی، برخی رسانه‌های غربی، از جمله بی‌بی‌سی نیز آمریکا را به انفعال و عدم اقدام در برابر پیشروی داعش در این شهر متهم کرده بودند.
نکته: در قدیم‌الایام افرادی که از شنوایی قوی برخوردار بودند در مسیر جاده دشمن روی زمین دراز می‌کشیدند و گوش راست یا چپ‌شان را بر روی زمین می‌چسباندند و دقیقاًً گوش می‌کردند. قوه سامعه   این افراد به قدری تیز بود که اگر سواران دشمن از چند کیلومتری در حال حرکت به سوی آنان بودند صدای سم اسبان‌شان را می‌شنیدند و از زیر و بم صداها تعداد تخمینی سواران دشمن را که در چه مسافتی هستند به گوش فرمانده سپاه می‌رسانیدند.
نظر: انتخابات آینده ایران یکی از حساس‌ترین دوره‌های انتخابات است که از هم اکنون دشمن گوش خوابانده و مترصد آن است و البته در این زمینه برنامه‌هایی را تدارک دیده است. اتاق‌های فکر آمریکا در قالب پروژه‌های مختلف درصدد هستند که فضا را به نفع خود تغییر بدهند. اصلی‌ترین رفتاری که آنها دارند دنبال می‌کنند تضعیف جریان انقلابی و ضربه زدن به مقاومت است. «جان برنان» رئيس سازمان سيا در اجلاس سالیانه «همايش امنيتي اسپن» در این باره گفت: «ما به دقت اوضاع را تحت‌نظر خواهيم داشت تا ببينيم موازنه رقابتي كه درون حكومت وجود دارد، چطور پيش مي‌رود.» «دنیس راس» معاون سابق اوباما نیز از یکی از فعالیت‌ها برای دوقطبی‌سازی در ایران پرده برداشت و گفت: «شما مي‌خواهيد چه كسي موفق شود؟ قاسم سليماني يا روحاني؟ سپاه و بسيج به سمت رويكرد تقابل‌جويانه گرايش دارند، در حالي كه طيف روحاني بيشتر به سمت رويكرد عادي‌سازي روابط متمايل است، بنابراين پيشنهاد من اين است اگر شما مي‌خواهيد بر موازنه قدرت بين آنها اثر بگذاريد راهش كنار آمدن با كارهايي نيست كه قاسم سليماني در منطقه انجام مي‌دهد؛ بلكه بايد هزينه‌ها بر ايران به خاطر اقدامات سليماني را افزايش داد.» از هم اکنون مشخص است کسانی که درصدد تضعیف جبهه مقاومت هستند به پروژه آمریکایی درباره انتخابات کمک می‌کنند.

 محمد حسین مصطفایی/ مقامات سعودی در روزهای گذشته مدعی شدند که انصارالله از استان صعده یک فروند موشک بالستیک به طرف مکه مکرمه شلیک کرد که پدافند موشکی عربستان سعودی آن را منهدم کرد. 
این ادعای سخیف در حالی از سوی مخالفان مطرح شده است که علی العمرانی، از رهبران انصارالله یمن، تأکید کرد ادعای سعودی‌ها مبنی‌بر حمله موشکی یمنی‌ها به مکه کذب است و انصارالله فقط فرودگاه جده را هدف قرار داده است.
به گزارش العالم علی العمرانی گفت: «سعودی‌ها مدعی‌اند که موشک بالستیک ما را پیش از رسیدن به مکه، سرنگون کرده‌اند؛ آنها می‌خواهند به جهان اینگونه القا کنند که انصارالله درصدد هدف قرار دادن کعبه بوده است. این در حالی است که نیروهای یمنی، فرودگاه ملک عبدالعزیز را در بندر جده (واقع در ۶۰ کیلومتری مکه) هدف قرار داده‌اند.»
نیروهای یمنی با موشک بالستیک برکان ۱، فرودگاه ملک عبدالعزیز را در شهر جده عربستان هدف قرار دادند. منابع یمنی اعلام کرده‌اند که این موشک به هدف اصابت کرده است.
در همین حال پایگاه اینترنتی روزنامه عکاظ عربستان سعودی در گزارشی نوشت: «مجلس شورای عربستان سعودی حمله موشکی شبه‌نظامیان حوثی و یاوران‌شان به سوی مکه مکرمه را محکوم کرد. آنها  به سوی مکه مکرمه موشک پرتاب کردند که پدافند هوایی توانست در شصت‌وپنج کیلومتری مکه مکرمه متعرض آن شود و آن را منهدم کند و هیچ خسارتی در پی نداشت.» الشرق الاوسط ادعا کرد: «ایران، حوثی‌ها و طرفداران علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور سابق یمن با هدف قرار دادن مکه، قبله مسلمانان، احساسات یک‌ونیم میلیارد مسلمان را تحریک کردند.»
 شبکه تلویزیونی الاخباریه سعودی نیز در موج جدید از بهره‌برداری تبلیغاتی‌اش از ادعای شلیک موشک به سمت مکه مکرمه، چنین اقدامی را نشانه دشمنی با اسلام دانست و به صورت غیرمستقیم ایران را متهم کرد.
هدف از این جنگ روانی این است که عربستان پس از ماه‌ها با انتشار خبر ساختگی حمله به مکه به دنبال مشروعیت بخشیدن به حمله خود به یمن است. همچنین این رژیم می‌کوشد که مردم سایر ملت‌ها را برای ادامه مبارزه با خود همراه کند. به میدان کشاندن مخالفان با عنوان حمایت از خانه خدا نیز یکی دیگر از این اهداف است که عربستان در این طرح دنبال می‌کند.

حس ششم آیت الله مهدوی‌کنی
دختر مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی گفت: «پدرم هوش خاصی داشتند و همین سبب می‌شد جریانات را خوب تشخیص دهند؛ برای نمونه، هنوز باطن جریانات دوم خرداد در دولت آقای خاتمی خیلی مشخص نشده بود که ایشان جریان مشروطه و اسلام و بحث بازگشت به مشروطه را مطرح کردند و پشت این داستان را زود تشخیص دادند. در آن ایام خیلی‌ها می‌گفتند این بحث درست نیست، اما دیدیم چه شد. در جریان نمایش عزاداری‌های اردوغان در عاشورای سال‌های گذشته می‌گفتند: «نمی‌توانم باور کنم که برای او بحث اسلام و شیعه مهم است»، در حالی که همه می‌گفتند این حکومت تمایلاتی به اسلام دارد و دیدیم چه شد. از یک نوع حس ششمی برخوردار بودند که بعضی مسائل را قبل از وقوع متوجه می‌شدند.»
حامیان روحانی
تبلیغات را کلید زدند!
با نزدیک شدن به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در اردیبهشت 96، ستادهای انتخاباتی روحانی نیز فعالیت‌های رسانه‌ای خود را شدت می‌بخشند و فارغ از فعالیت‌های روزنامه‌ها، سایت‌ها و خبرگزاری‌های حامی دولت، طبق بررسی‌های اولیه در حال حاضر 140 کانال تلگرامی و 170 صفحه اینستاگرام وجود دارند که در قالب حامیان حسن روحانی به فعالیت می‌پردازند و روز به روز بر تعداد این رسانه‌ها افزوده می‌شود.

هدف از انتصاب عجولانه
به نظر می‌رسد، مبنای تصمیم خلاف قانون و عجولانه انتصاب مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان به دو دلیل است؛
 ۱ـ فانی امیدوار بود با انتصاب جانشین غندالی، افکار عمومی، مسئولان فرادست و نهادهای ناظر موضوع را فراموش کنند؛
 ۲ـ فانی می‌خواست آثار سوء‌مدیریت‌های غندالی و هیئت‌مدیره و هیئت امنا پاک شود؛ زیرا به دلیل دستگیری‌ غندالی و تعداد دیگری از مدیران صندوق و همچنین تحت نظر بودن آنان شاید فانی امیدوار بود که تیم غیرقانونی منتخب وی بتواند بخشی از این مشکلات را سامان دهد. فرهنگیان انتظار دارند نهادهای قوه قضائیه و قوه مقننه با دقت، جدیت و قاطعیت این موضوع را رسیدگی کنند.