پیگیری‌های کمیته‌ سیاسی جامعه روحانیت مبارز برای برگزاری نشست مشترک با احزاب اصولگرا ادامه دارد و آقایان موحدی‌کرمانی، ابوترابی‌فرد و مصباحی‌مقدم اعضای این کمیته هستند. ضمناً افراد جدیدی چون؛ حجت‌الاسلام سعید مهدوی‌کنی حجج‌ اسلام سیدجمال‌الدین، محمدتقی رهبر امام جمعه اصفهان، منتظری دادستان کل کشور، محمدی‌عراقی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری و آیات عظام آل‌هاشم امام‌جمعه تبریز، محسن قمی نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری به شورای مرکزی جامعه روحانیت اضافه شده‌اند.
 محمد‌رضا مرادی/  حزب‌الله لبنان طی ۳۶ سال حیات خود که تقریباً هم‌سن جمهوری اسلامی ایران است، روز به روز خود را هم در عرصه نظامی و هم در عرصه سیاسی بیشتر مطرح کرده است. این رشد و پیشرفت در یک دهه اخیر به گونه‌ای بوده است که رژیم صهیونیستی را به منزله بزرگ‌ترین دشمن حزب‌الله به وحشت انداخته است. در این زمینه «هارد دوف» معاون فرمانده گردان ۱۳ تیپ گولانی به تازگی از افزایش توان حزب‌الله لبنان ابراز نگرانی کرده و گفته است: «حزب‌الله همواره در حال تقویت توان خود علیه ماست و در جنگ آینده هیچ مهلتی به ما نخواهد داد.» ورود حزب‌الله به جنگ سوریه و مبارزه با تروریست‌ها نیز به گونه‌ای بوده که ناامنی را از مرزهای لبنان دور کرده است و این اقدام حزب‌الله این جنبش را در بین مردم این کشور محبوب کرده است؛ اما چندی پیش پیروزی بزرگ‌تری برای حزب‌الله در عرصه سیاسی به دست آمد که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت.  لبنان در ۳۰ ماه گذشته بدون رئیس‌جمهور بود و پس از میشل سلیمان، پارلمان این کشور در ۴۴ جلسه‌ای که برای انتخاب رئیس‌جمهور تشکیل داد، موفق به انتخاب رئیس‌جمهور نشد.
 در لبنان به دلیل ساختار طایفه‌ای و حاکم بودن مدل دموکراسی انجمنی، رئیس‌جمهور از میان مسیحیان فرقه مارونی انتخاب می‌شود و انتخاب او نیز بر عهده پارلمان لبنان است که با آرای دو سوم خود، رئیس‌جمهور کشور را انتخاب می‌کند. اگر هیچ نامزدی اکثریت دو سوم را در دور اول رأی‌گیری به دست نیاورد، رأی‌گیری دیگری صورت می‌گیرد تا رئیس‌جمهور با اکثریت ساده ۶۵ رأی انتخاب شود؛ مشروط بر اینکه دو سوم از نمایندگان در مجلس حاضر باشند. گفتنی است، در لبنان ۱۲۸ کرسی پارلمان بین گروه‌های مختلف تقسیم شده و هیچ گروهی قادر به کسب اکثریت در پارلمان نیست؛ بنابراین برای تصویب هر قانونی باید گروه‌های مختلف با یکدیگر، هم‌نظر باشند. آنچه درباره پیروزی حزب‌الله گفته شد، به این دلیل است که سرانجام پس از ۳۰ ماه کارشکنی کشورهایی، مانند عربستان، آمریکا و فرانسه در انتخاب رئیس‌جمهور لبنان، سعد حریری مهره سوخته رژیم سعودی (رئیس جریان المستقبل و ۱۴ مارس) که یکی از مهم‌ترین موانع در زمینه انتخاب نشدن رئیس‌جمهور در لبنان بود، در برابر گزینه مورد نظر حزب‌الله عقب‌نشینی و با حمایت از نامزدی میشل عون، به شکست در برابر ائتلاف ۸ مارس (متشکل از حزب امل، حزب‌الله و جریان آزاد ملی به رهبری میشل عون) تن داد. حمایت سعد حریری از گزینه مورد نظر حزب‌الله برای ریاست‌جمهوری را می‌توان بزرگ‌ترین دستاورد و پیروزی حزب‌الله پس از جنگ ۳۳ روزه دانست؛ زیرا انتخاب رئیس‌جمهور در لبنان سیاسی شده بود. در واقع، سعد حریری به نمایندگی از عربستان مسئله انتخاب رئیس‌جمهور را به تحولات سوریه گره زده بود و به دنبال آن بود که این مسئله را تا پس از سقوط بشار اسد ادامه دهد. 
ورود حزب‌الله لبنان به سوریه و شکست تروریست‌ها در برابر مقاومت و پیروزی‌های ارتش سوریه سبب شد تا حریری شکست را قبول کند. به این ترتیب، تا چند روز دیگر پارلمان لبنان تشکیل جلسه خواهد داد و میشل عون را برای سمت ریاست‌جمهوری معرفی خواهد کرد. این پیروزی حزب‌الله نشان داد، کشورهایی، مانند عربستان و آمریکا که همواره به دنبال حذف حزب‌الله از صحنه سیاسی لبنان بوده‌اند، این پروژه را باید تمام شده قلمداد کنند؛ چرا که ریاست‌جمهوری در لبنان ۶ ساله است و میشل عون که هم‌پیمان حزب‌الله است، در ۶ سال آینده نفر اول سیاست لبنان خواهد بود.
 افزون بر این، به موجب تقسیم‌بندی سیاسی لبنان رئیس مجلس نیز از میان شیعیان انتخاب می‌شود و این به معنای آن است که هم ریاست مجلس و هم ریاست‌جمهوری در دست هم‌پیمانان مقاومت لبنان خواهد بود. حزب‌الله بیش از هر زمان دیگری در سیاست لبنان تثبیت شده است و این مرهون مقاومت این جنبش است.

    مسعود وزیری/  ششم فروردین 1394 وقتی یک کشتی سنگاپوری به پایه‌های سکوی فاز 13 پارس جنوبی برخورد کرد و موجب خسارت به این سازه دریایی شد. ایران دعوی خسارت کرد، اما در نهایت مزایای این خسارت به اماراتی‌ها رسید. پروژه‌ای که می‌توانست به دست پیمانکاران ایرانی ساخته شده و همه مزیت‌های مادی آن دو سویه به ایران برسد، حالا نصیب اماراتی‌ها شده است.
 پس از بررسی‌ها شرکت بیمه به جای اینکه خسارت مالی وارد شده را به شرکت پترو پایدار ایران (پیمانکار اصلی پروژه) بپردازد، پیشنهاد داد که به جای جاکت خسارت دیده یک جاکت بسازد و در محل پروژه نصب کند.
 به همین منظور مدیریت و راهبری این کار به شرکت ایتالیایی روزتی سپرده شد که در ساخت سازه‌های دریایی و کشتی‌های بزرگ تخصص دارد. قاعده کار در شرکت روزتی این است که برای انجام پروژه‌ها پیمانکار منطقه‌ای انتخاب می‌کند که حمل‌ونقل سازه 1800 تنی با مشکلات زیادی روبه‌رو نشود. به همین منظور هم شرکت روزتی سفارش ساخت جاکت فاز 13 را به یک شرکت اماراتی داد. این در حالی بود که سال‌هاست ساخت، حمل ونصب جاکت و پایه‌های سکوهای دریایی در داخل ایران به دست شرکت‌های ایرانی انجام می‌شود و تمام جاکت‌های پارس جنوبی به کوشش شرکت‌های ایرانی ساخته شده است، اما به دلیل نداشتن نظارت کافی شرکت نفت و گاز پارس این پروژه 40 میلیون دلاری به شرکتی اماراتی سپرده شده و دست سازنده‌های ایرانی و یاردهای سازنده در این فصل رکود، خالی و بیکار مانده است. 
مسئولان وزارت نفت دولت یازدهم علت از دست دادن این پروژه‌ها را سخت بودن نقل‌وانتقال پول از سوی بیمه و شرکت ایتالیایی به داخل ایران عنوان می‌کنند، حال آنکه پروژه تازه سه ماه است آغاز شده و با توجه به مصوبه اخیر وزارت خزانه‌داری آمریکا که بر اساس آن نقل‌وانتقال پول به داخل ایران را آزاد شده است، به نظر می‌رسد که این مشکل عملاً سد راه گرفتن این پروژه نبوده است. 
کارشناسان می‌گویند، گرچه پیش از این هم با مذاکره امکان ساخت جاکت از سوی شرکت‌های ایرانی فراهم بود، اما رویکرد شرکت نفت و گاز پارس در میانه‌ای که وزارت نفت شعار حمایت از سازنده‌های داخلی در قراردادهای تازه را می‌دهد و برای آن همایش‌های مختلفی برگزار می‌کند، متناقض و سؤال‌برانگیز است.
به گفته کارشناسان صنعت نفت، شاید 40 میلیون دلار برای پروژه‌های نفتی رقمی کوچک باشد و هر چند بیش از 130 میلیارد تومان حجم ریالی این طرح است، اما برای پیمانکاران ایرانی که به شدت گرفتار رکود هستند، فعالیتی مناسب برای مدت یک‌سال است. آنچه این موضوع را حائز اهمیت می‌کند، دورانی است که این اتفاق رخ می‌دهد.
 وزارت نفت در هنگامه پارادایم شیفت از قراردادهای بیع متقابل به نوع جدید قراردادهای نفتی است و همواره با این نگرانی از سوی مخالفان روبه‌رو بوده که سهم داخلی‌ها در پروژه‌های آتی چه میزان  است و آیا با حضور شرکت‌های خارجی، پیمانکاران و سازندگان ایرانی که در دوران سخت تحریم رونق صنعت نفت کشور را تضمین کردند به کنار زده می‌شوند یا خیر؟ در برابر این نگرانی تلاش وزارت نفت بر این محور بود که به سازندگان و پیمانکاران ایرانی این اطمینان را بدهد که قالب تازه قراردادهای نفتی اتفاقا در جهت منافع سازندگان داخلی است و موجب رشد آنها می‌شود.
 اما به یکباره بر خلاف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و منویات رهبر معظم انقلاب خبر می‌آید که در حوزه‌ای که شرکت‌های ایرانی سال‌هاست قابلیت‌های رقابت بین‌المللی پیدا کرده‌اند و هیچ جاکتی از پارس جنوبی به خارجی‌ها واگذار نشده است،یک جاکت برای ساخت به شرکتی در دبی واگذار می‌شود.

 نامزدهای مؤتلفه 
مشخص شدند!
حزب مؤتلفه اسلامی هشت نفر را برای انتخابات ریاست‌جمهوری مشخص کرد. طبق اعلام اعضای حزب مؤتلفه، این حزب 60 شاخص را برای انتخاب نامزد نهایی مشخص کرده است که پس از بررسی‌ و تطبیق نامزدها با این شاخص‌ها، یک نفر تا اواخر آذرماه به عنوان نامزد نهایی به جبهه پیروان معرفی می‌شود. بنا‌بر خبر دریافتی، حزب مؤتلفه تاکنون سه نظرسنجی درباره نامزدهای احتمالی خود انجام داده است و افرادی همچون میرسلیم، آل‌اسحاق و بادامچیان نامزدهای احتمالی حزب مؤتلفه هستند.

دوقطبی‌سازی 
دولت
جریان دولت برای انتخابات 96 می‌خواهد دوقطبی فرهنگی را جایگزین دوقطبی سیاسی کند؛ حمیدرضا ترقی با بیان این نکته گفت: «این جریان قصد دارد از این طریق، توجه مردم را از مسئله اقتصاد به مسئله فرهنگ تغییر دهد. هدف دولت از تغییر وزرای فرهنگی و اجتماعی، حل مشکلات مردم و ناکارآمدی بخش اقتصادی نبوده است. 
هر سه وزیر پیشنهادی دولت، در دوره مجلس نهم به دلایل سیاسی و ناکارآمدی رأی نیاوردند. این افراد بعضاً عناصری هستند که برای انتخابات آینده از سوی جریان حامی دولت مسئولیت دارند؛ بنابراین هدف این تغییرات در کابینه کاملاً انتخاباتی است.»

تأثیر درونی 
مرگ بر آمریکا
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سوره حمد بیانگر مرگ بر آمریکا، رژیم صهیونیستی فساد و استکبار است، گفت: «بیان ذکر سبب تغییر درونی و بیرونی انسان می‌شود و خداوند مطرح می‌کند که برای رشد در سیاست و اقتصاد یاد خدا همراه انسان باشد.» رحیم‌پور خاطرنشان کرد: «ولایت فقیه سلطه شخص بر ما نیست؛ چرا که ولی‌فقیه به شرطی حق فرمان دادن دارد که مطابق وظیفه الهی خود عمل کند.  اساس انقلاب بر نفی سلطه است و هیچ‌کس بر هیچ‌کس سلطه ندارد.»

دوباره یاد زنان
 افتاده‌اند! 
نماینده سابق مجلس درباره اظهارات رئیس‌جمهور در حوزه زنان گفت: «اینکه آقای روحانی در آستانه انتخابات از دغدغه بیکاری زنان سخن می‌گوید، توهین به شعور جامعه زنان کشور است.»  سرکار خانم آجرلو ادامه داد: «چرا در سه سال‌ونیم گذشته به فکر زنان جامعه نبودید و امروز که به رأی آنها نیاز دارید، دغدغه شغل آنها را از تریبون عمومی مطرح می‌کنید؟» وی خاطرنشان کرد: «شایسته‌سالاری در کشور نباید مبنای نگاه جنسیتی داشته باشد، اینکه آقای روحانی در آستانه انتخابات زنان را بیکارتر از مردان می‌داند، ایجاد موج در کشور و موج‌سواری است. طرح این‌گونه موضوع نسبت به جامعه زنان ناصواب است.»

 پاسخگوی «بایدها» کیست؟
 آقای روحانی در سخنرانی‌های اخیر خود مدام بیان می‌کند که «باید» در اقتصاد رونق ایجاد کرد، «باید» به فکر اشتغال برای جوانان بود؛ اما «باید» از رئیس‌جمهور سؤال کرد که چه کسی باید این بایدها را عملی کند؟ درحالی که بایدها یک شعار انتخاباتی است و رئیس دولت تدبیر و امید به بهترین شکل با توسل به این بایدها در سال ۹۲ به کرسی ریاست‌جمهوری تکیه زد؛ اما امروز در آستانه چهارسالگی دولتش این توقع که دست از شعار برداشته و گزارشی از آنچه که باید انجام می‌شد به افکار عمومی ارائه دهد، توقع بی‌جایی نیست.  باید مطلع باشد که تا انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تنها حدود هفت ماه زمان باقی مانده است.

 حسن خدادی/  در تبیین علل و چرایی تأکید ویژه امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) مبنی بر اهتمام مسئولان و مردم بر انجام «جهاد کبیر» با رجوع به بیانات معظم‌له می‌توان به مؤلفه‌هایی اشاره کرد که ناشی از نگاه دقیق، واقع‌بینانه و موشکافانه رهبر فرزانه انقلاب به مسائل، موضوعات و معضلات نظام اسلامی است. ضمن اینکه معظم‌له راه‌حل واقع‌گرایانه «جهاد کبیر» که منطبق بر آموزه‌های اسلامی و مبانی قرآنی می‌باشد را به‌مثابه یک راهبرد متقن و تأثیرگذار در غلبه بر مشکلات درونی و بیرونی کشور ارائه می‌دهند: ۱ـ هجمه نرم‌افزاری نظام سلطه با انقلاب اسلامی؛ ۲ـ مقابله با گفتمان سازش با آمریکا؛  ۳ـ گفتمان‌سازی نوین برای مقابله با «نفوذ»؛ ۴ـ راهبردی برای تحقق تمدن نوین اسلامی.
۱ـ هجمه نرم‌افزاری نظام سلطه با انقلاب اسلامی
مهم‌ترین موضوعی که سبب می‌شود رهبر فرزانه انقلاب در جایگاه یک رهبر عالی مذهبی و فیلسوف و سیاستمدار بزرگ بر ضرورت جهاد کبیر در سطوح و لایه‌های مختلف جامعه تأکید داشته باشد، توجه ایشان به شرایط و مقتضیات خاصی است که نظام مقدس اسلامی در چارچوب آن قرار دارد؛ شرایطی که جنگ نرم و تهاجم نرم‌افزاری دشمن جای خود را به جنگ سخت و حمله نظامی داده و نظام اسلامی و کشور را با تهدیدات متعددی، به ویژه در ابعاد فرهنگی و اقتصادی مواجه کرده است؛ از این رو راهبردی که معظم‌له در وهله نخست برای مقابله با جنگ نرم و تبلیغاتی دشمن و نظام استکباری که به مراتب سخت‌تر و تهاجمی‌تر از جنگ سخت به مثابه جنگ‌های کلاسیک بوده و به دنبال تحمیل خواست‌ها و تغییر باورها و رفتارهاست، ارائه می‌دهند، «واکنشی» متناسب با «عمل» دشمن است. معظم‌له از این واکنش به «جهاد کبیر» تعبیر می‌کنند.
در چنین شرایطی که نظام اسلامی در ابعاد مختلف وجودی آماج حملات ناجوانمردانه جنگ نرم قرار گرفته است، رهبر فرزانه انقلاب با درایت تمام امر به جهاد کبیر کرده‌اند. در همین زمینه معظم‌له می‌فرمایند:  «امروز جنگ نظامی مطرح نیست؛ امروز برای کشور ما جنگ نظامیِ سنّتی و متعارف احتمال بسیار بسیار ضعیفی است، لکن جهاد باقی است؛ جهاد یک چیز دیگر است. جهاد فقط به‌ معنای قتال نیست، فقط به‌ معنای جنگ نظامی نیست؛ جهاد یک معنای بسیار وسیع‌تری دارد. در بین جهادها جهادی هست که خدای متعال در قرآن آن را جهاد کبیر نام نهاده است.» ( 3/3/۱۳95)
در حقیقت، رهبر معظم انقلاب در چارچوب یک نگاه کلان، عمیق، واقع‌بینانه و جامع‌نگرانه تأکید دارند که دشمن تمام ابزارها را به کار گرفته و به انحای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... «در صدد به زانو در آوردن انقلاب» (3/3/۱۳۹۵) است و از طریق پروژه نفوذ همه‌جانبه، در پی این است که جمهوری اسلامی ایران را به تبعیت وادار کند و آن را تحت سلطه و استکبار خود درآورد؛ موضوعی که ضرورت و اهمیت مقابله با طرح‌ها و برنامه‌ریزی‌های ضدانقلابی دشمن که از ماهیت نرم‌افزاری برخوردار است را دو چندان می‌کند. 
بنابراین در اوضاع کنونی که جمهوری اسلامی ایران آماج حملات گسترده نرم‌افزاری دشمن قرار گرفته است، همچنین ضرورت مقابله با این تهاجم با استفاده از ابزارهای مناسب و متناسب با نوع حمله با در نظر گرفتن شرایط داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، بدون اینکه منافع و امنیت ملی کشور آسیب ببیند و کشور از روند توسعه و پیشرفت عقب بماند، به عنوان یک راهبرد کارآمد و کارساز، ضمن تبیین جهاد کبیر، از آن به راهبردی که در وضعیت کنونی به ویژه دولت باید اهتمام ویژه‌ای نسبت به اجرای آن داشته باشند، نام می‌برند؛ از این رو جهاد کبیر در عین حال که یک «راهبرد» آن هم از نوع «ایجابی» و نه سلبی می‌باشد، «هشداری» هم به مسئولان است که در مقابل توطئه‌ها و هجمه‌هایی که از جانب دشمن صورت می‌گیرد، اقدامات راهبردی را در دستور کار خود قرار دهند. 

راه گریز اصلاح‌طلبان از اقدامات روحانی
حمایت اصلاح‌طلبان از رئیس‌جمهور روحانی در جریان انتخابات آینده در میان اصلاح‌طلبان با شک و تردید همراه شده است؛ زیرا آنها با اعلام اینکه کاندیدای ما روحانی نیست و ما اساساً در انتخابات آینده کاندیدایی نداریم! فی‌المجلس تمام تشویق و حمایت‌های خود از وعده‌های دولت یازدهم، مانند «حل ۱۰۰ روزه مشکلات» را بی‌اثر کرده و از پاسخگویی در قبال آنها گریخته‌اند؛ یعنی اگر بر اساس فهم ما از رسم دموکراسی، اکنون موسم «آخر پاییز» و بررسی نتایج عملکرد دولت یازدهم و حامیان سیاسی‌اش فرا رسیده باشد، قایق اصلاح‌طلبان در ساحلی امن پهلو گرفته و عملاً در حال بیان این معنا هستند که هیچ نقشی در تمام آن اقدامات و حرکات شکست خورده یا بی‌دستاورد نداشته‌اند و از این رو پاسخی هم در کار نخواهد بود. همچنین آنها با این حمایت غیر دموکراتیک، خود را از معرض برچسب خوردن به عنوان «بازندگان انتخاباتی» می‌رهانند؛ چون به قول خودشان کاندیدای رسمی در انتخابات نداشته‌اند و برای هیچ کس هم ستاد تشکیل نداده‌اند. این رخداد به این معناست که یک جریان سیاسی اقلیّتی که (برای نمونه در فتنه سال ۸۸ یا در تحریم انتخابات مجلس نهم) نشان داده به اصول مردم‌سالاری اسلامی نیز پایبندی خاصی ندارد، برای همیشه می‌تواند به منزله مدعی‌العموم در سپهر سیاسی کشور حضور داشته باشد، خود را در همه چیز محقّ بداند.

کارویژه‌‌ رسانه‌های بیگانه در سیاست‌های کلی انتخابات
مهدی فضائلی گفت: «مهم‌ترین نقش رسانه‌ها درباره ابلاغیه سیاست‌های کلی انتخابات تبیین است.» این کارشناس ارشد رسانه و مسائل سیاسی اظهار داشت: «بر روی همه بندهای این سیاست‌ها باید کار تبیینی صورت بگیرد؛ چرا که شاید برای برخی از مردم لازم باشد که توضیح داده شود این بندها به چه دلیل بوده است.» فضائلی همچنین به هجمه رسانه‌های دشمن به سیاست‌های کلی انتخابات اشاره کرد و یکی دیگر از وظایف رسانه‌ها در بخش تبیین را توضیح و شفاف کردن حساسیت دشمن در زمینه سیاست‌های کلی انتخابات برای مردم دانست. وی با تأکید بر اینکه دشمنان از هیچ فرصتی برای تخریب نظام و زیر سؤال بردن آن دریغ نمی‌کنند، گفت: «آنها می‌دانند در کشوری چون جمهوری اسلامی، مردم‌سالاری به عنوان یک حکم غیرقابل انفکاک از نظام است و بر اثربخشی سیاست‌های کلی انتخابات به خوبی واقف هستند و فضاسازی‌ها و  حمله به سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب به همین دلیل است؛ چرا که می‌دانند سیاست‌های کلی انتخابات می‌تواند به استحکام نظام کمک کند.» وی در پایان تصریح کرد: «رسانه‌های بیگانه در این ماجرا کارویژه‌‌ای را در عملیات روانی به صورت مستمر برای خود تعریف کرده‌اند و بنا دارند در حوزه عملیات روانی سیاست‌های کلی انتخابات را که رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردند، زیر سؤال ببرند.»

راهکار تحقق عملی گفتمان انقلاب اسلامی
مدیرعامل مؤسسه پژوهش و تبیین گفتمان انقلاب گفت: «خدمت‌رسانی به ویژه به محرومین و مستضعفین می‌تواند تحقق عملی گفتمان انقلاب اسلامی را که تحقق عدالت و ظلم‌ستیزی است، رقم بزند.» میثم خاکباز افزود: «از طرفی سارقان افکار عمومی را که با فریبکاری آدرس غلط می‌دهند و رفع مشکلات را در ارتباط با کدخدا ترسیم می‌کنند، با نهضت خدمت‌رسانی می‌توان خلع سلاح کرد و از بعدی دیگر تبیین و تبلیغ ما نسبت به گفتمان را اثرگذار می‌کند. تلاش برای دیندار نمودن و انقلابی کردن لایه‌های مختلف مردم بدون توجه به مسائل معیشتی و... کار بسیار بسیار مشکلی است.  در این هیچ شکی نیست وظیفه جبهه مؤمن انقلاب اسلامی حقیقتاً جریان‌سازی گفتمانی و پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی است؛ اما باید توجه داشته باشیم که از تحقق عملی گفتمان غفلت نکنیم. باید به داد مردمی برسیم که ولی‌فقیه، نایب امام عصر(عج) می‌فرمایند: عیال ما هستند. می‌فرمایند: خجالت می‌کشم بیکار به خانه برگردند و... لذا اگر بخواهیم گفتمان انقلاب اسلامی آسیب بیشتری نبیند و همه‌گیر شود راهی جز این نداریم که اولویت را به خدمت‌رسانی، به ویژه به محرومین و مستضعفین اختصاص دهیم. آن وقت خواهیم دید در هر مقطعی آنچه مدنظر گفتمان انقلاب اسلامی است، محقق خواهد شد.»   

برخی‌ها چند صد میلیون تومان هزینه دفتر خود می‌کنند!
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها با بیان اینکه تندترین هشدارها و تذکرات امام(ه) در حوزه اشرافیت خطاب به مسئولان است، گفت: «این امر به این دلیل است که اگر مسئولان گرفتار اشرافیت شوند، اساس حکومت اسلامی متزلزل می‌شود و حتی ممکن است نابود شود.»
حجت‌الاسلام محمدیان گفت: «امروز می‌بینیم که گاه مسئولان برای دفتر خود چند صد میلیون تومان هزینه می‌کنند و سپس حقوق‌های نجومی را به بهانه انجام خدمت به مردم توجیه می‌کنند. حال سؤال اینجاست که اینان چقدر با مکتب امام(ره) سنخیت
 دارند.» 
رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه با بیان اینکه جوانان با مشاهده زندگی اشرافی برخی مسئولان دچار تردید و سرخوردگی می‌شوند، گفت: «این امر سبب می‌شود اعتماد به نظام کاهش پیدا کند و از سرمایه اجتماعی کاسته شود که ضرر این از تحریم بیشتر است.» حجت‌الاسلام محمدیان ادامه داد: «سلب و کاهش اعتماد به پایه‌های نظام ضربه می‌زند و خیانتی بالاتر از این سراغ نداریم که افرادی با زندگی اشرافی خود به اساس نظام 
ضربه بزنند.»


صبح صادق ابعاد مختلف استکبارستیزی ملت ایران را بررسی می‌کند
دکتر یدالله جوانی/ در ادبیات انقلاب اسلامی و در تقویم کشور روز ۱۳ آبان، «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» نام‌گذاری شده است. ملت ایران با انقلاب اسلامی، موفق به فروریختن نظام طاغوتی پهلوی در ایران شد و به دنبال این پیروزی بزرگ، پرچم مبارزه اصلی با استکبار جهانی و طاغوت اعظم و شیطان بزرگ را به دست گرفت. امروز نزدیک به چهار دهه از استکبارستیزی ملت ایران می‌گذرد و از رهگذر این مبارزات، بسیاری از ملت‌های جهان، به ویژه مستضعفان و ملل محروم و تحت سیطره قدرت‌های شیطانی، ایرانیان را با همین ویژگی استکبارستیزی و ایستادن در مقابل آمریکا به‌عنوان سرکرده مستکبران جهان و محور نظام سلطه می‌شناسند. ملت ایران با تفکر، روحیه و عمل انقلابی استکبارستیزی، موفق شده در منطقه راهبردی غرب آسیا، جبهه قدرتمند مقاومت در برابر نفوذ استکبار و عوامل منطقه‌ای آن را تشکیل دهد. جریان بیداری اسلامی در جهان اسلام، تحت تأثیر انقلاب اسلامی و روحیه استکبارستیزی ملت ایران شکل گرفته است. آمریکایی‌ها طی دهه‌های گذشته، با بسیج امکانات خود، به ویژه در عرصه جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، بسیار تلاش کرده‌اند تا با ایجاد تغییر در باورها و اعتقادات مردم ایران، تفکر و روحیه استکبارستیزی آنان را تغییر دهند. در این نوشتار، موضوع استکبارستیزی ملت ایران از نظر مبانی، اصول، دلایل و اهداف، بررسی می‌شود و براساس این بررسی مشخص خواهد شد که به طور اساسی استکبارستیزی ملت ایران تعطیل‌ناپذیر است و نمی‌توان برای آن، پایانی متصور بود.
مبانی قرآنی استکبارستیزی
موضوع مبارزه با آمریکا به‌عنوان سرکرده شبکه استکبار جهانی و محور نظام سلطه، یک موضوع صرفاً سیاسی یا سیاست یک جریان و گروه‌ سیاسی در ایران نیست. این موضوع، کاملاً اعتقادی بوده و بر همین اساس، از شاخصه‌های اصلی هویت جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام دینی محسوب می‌شود. بنابراین، برای فهم دلایل استکبارستیزی ملت ایران، باید مبانی قرآنی این رویکرد ملت ایران را به‌عنوان یک ملت مؤمن و انقلاب مورد بررسی قرار داد. کسانی که به دنبال پایان‌بخشی به استکبارستیزی در ایران هستند و می‌گویند بالاخره باید روزی به شعار مرگ بر آمریکا پایان دهیم و با این کشور همانند دیگر کشورها رابطه برقرار کنیم، به این نکته توجه ندارند که موضوع استکبارستیزی تعطیل‌پذیر نیست. انسان‌های مؤمن و خداپرست، عیار بندگی و عبودیت آنان با استکبارستیزی سنجیده می‌شود. ممکن است روزی ایرانیان دست از مبارزه با آمریکا بردارند؛ اما آن روز، روزی خواهد بود که آمریکا دست از استکبارورزی و ظلم بردارد. به عبارت دیگر، تا زمانی که آمریکا مصداق برجسته و کامل استکبار باشد، مبارزه با آمریکا از سوی ملت مؤمن و انقلابی ادامه خواهد داشت. البته در یک فرض دیگر هم می‌توان گفت، مبارزه با استکبار و آمریکا پایان خواهد یافت و آن زمانی خواهد بود که ملت ایران دست از اسلام ناب محمدی(ص) بردارد و پذیرای اسلامی آمریکایی باشد، در حالی که ملت ایران مصمم به زندگی بر اساس اسلام ناب است. از همین رو بررسی مبانی و اهداف استکبارستیزی از منظر قرآن ضرورت دارد. در این راستا به اختصار به چند نکته مرتبط با موضوع اشاره می‌شود:
۱ـ مفهوم‌شناسی و واژه‌شناسی «استکبار»
واژه استکبار از ماده «کبر» و مصدر باب استفعال است. استکبار یعنی خود را برتر از دیگران پنداشتن و با این خودبزرگ‌بینی به دنبال دستیابی به نوعی سلطه بر دیگران بودن. مرحوم علامه طباطبایی با استناد به آیه شریفه «فاستکبروا فی‌الارض بغیر الحق» تصریح می‌کنند که استکبار همیشه یک امر ناروا و مذموم است و قید «بغیر الحق» در آیه مذکور، توضیحی است، نه آنکه استکبار بحق و پسندیده هم وجود دارد. ایشان در تعریف استکبار و فرق بین متکبر و مستکبر بیان می‌دارد: «مستکبر کسی است که می‌خواهد به بزرگی دست یابد و درصدد است که بزرگی خود را به فعلیت برساند و به رخ دیگران بکشد و متکبر کسی است که بزرگی را به عنوان یک حالت نفسانی در خود سراغ دارد و برای خود پذیرفته ‌است.»
برخی انسان‌ها در حالی مستکبر می‌شوند که مخلوق خداوند هستند و با دیگران در خلقت مساوی می‌باشند.
۲ـ منشأ استکبارورزی و اشکال چهارگانه آن از نظر قرآن
استکبار در قرآن به چهار شکل مورد بحث و اشاره قرار گرفته است:
الف‌ـ استکبار عادی، یعنی استکبار در برابر عبادت خداوند.
ب‌ـ  استکبار سیاسی، یعنی حکمرانی به ناحق بر مردم و تحمیل خود بر دیگران.
فرعون از مصادیق برجسته مستکبرانی است که در قرآن به آن اشاره شده است. «ان فرعون علا فی الارض و جعل اهلها شیعاً یستضعف طائفهً منهم یذبح ابناءهم و یستحیی نساءهم انه کان من المفسدین»؛ فرعون در سرزمین (مصر) سر برافراشت و مردم آن را طبقه‌طبقه و دچار اختلاف کرد و طبقه‌ای از آنان را زبون می‌دانست و پسران‌شان را سر می‌برید و زنان‌شان را زنده بر جای می‌گذاشت. به درستی که او از مفسدان بود. مستکبران سیاسی کسانی هستند که حاکمیت و اداره جوامع را به دست می‌گیرند و به ناحق بر مردم حکمرانی و ظلم می‌کنند.
ج‌ـ استکبار اقتصادی، یعنی برتری‌جویی اقتصادی در سایه توانایی مالی. «قارون» از نمونه‌های برجسته مستکبران اقتصادی است.
دـ استکبار علمی، یعنی خود برتربینی در سایه داشتن علم و فناوری.
«بلعم بن باعورا» از نمونه‌های قرآنی مستکبر علمی است. بر اساس آیات متعدد قرآن، مستکبران که سردمدار بزرگ آنان «ابلیس» است ویژگی‌هایی دارند که مهم‌ترین این ویژگی‌ها عبارت است از:
ـ خودبرتربینی و تحقیر دیگران؛
ـ فخر و مباهات به امتیازات مادی؛
ـ تحقیر توده‌های مستضعف و فرودست؛
ـ تلاش برای سلطه بر دیگران.
۳ـ شیوه‌های مستکبران برای به استضعاف کشاندن مستضعفان
مستکبران برای دستیابی به قدرت سیاسی و تسلط بر مستضعفان، از شیوه‌های گوناگونی استفاده می‌کنند. مهم‌ترین این شیوه‌ها از منظر قرآن کریم عبارت است از:
الف‌ـ به بندگی گرفتن انسان‌ها و واداشتن به اطاعت تحمیلی؛
ب‌ـ جنگ روانی گسترده به قصد استعمار مردم؛
ج‌ـ فریب دادن و خدعه کردن؛
دـ رواج رسوم قبیله‌ای؛
ه‌ـ ایجاد جامعه طبقاتی.
۴ـ راهبرد قرآن برای مقابله با مستکبران
از منظر قرآن در برابر جبهه مستکبران، توده‌های مردم و مستضعفان قرار دارند. مستکبران براساس خلق‌وخوی استکباری خود به دنبال سلطه بر مستضعفان بوده و برای رسیدن به این هدف، از هر ابزار و روشی استفاده می‌کنند. خداوند در قرآن، توده‌های مردم و مستضعفان را به قیام، ایستادگی و مبارزه با مستکبران فرامی‌خواند. بنابراین ایستادگی و مقابله با مستکبران راهبرد اصلی قرآن است که به مردم می‌آموزد. اصول حاکم بر این راهبرد قرآنی که باید مورد توجه مسلمانان قرار گیرد، عبارت است از:
الف‌ـ خودباوری و اعتمادبه‌نفس در مبارزه
«... و لاتَهِتوا و لاتحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین...»
مستکبران برای غلبه بر مؤمنان و مستضعفان، با عملیات روانی و هیاهو و قدرت‌‌نمایی، تلاش می‌کنند آنان را مرعوب نمایند. خداوند در این آیه می‌فرماید: «و اگر مؤمن هستند سستی مکنید و غمگین مشوید که شما برترید.»
ب‌ـ برخورد تهاجمی با مستکبران
از نظر قرآن، نبرد حق و باطل، یک نبرد مستمر و همیشگی است. در این صحنه نبرد، مؤمنان تحت ولایت خداوند و جبهه کفار تحت ولایت طاغوت است. از نظر قرآن، مؤمنان باید به جنگ با طاغوت بروند و در این نبرد، باید روحیه تهاجمی داشته باشند. «الذین آمنوا یقاتلون فی‌سبیل‌الله  و الذین کفروا یقاتلون فی‌سبیل الطاغوت فقاتلوا اولیاءَ الشیطان ان کید الشیطان کان ضعیفا»؛ کسانی که ایمان آورده‌اند در راه خدا کارزار می‌کنند و کسانی که کافر شده‌اند، در راه طاغوت می‌جنگند. پس با یاران شیطان بجنگید که نیرنگ شیطان ضعیف است.
ج‌ـ اعتماد به وعده‌های الهی
خداوند به مؤمنان وعده نصرت و پیروزی داده و این نصرت را مشروط به مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن کرده است. «یا ایها النبی حرض المؤمنین علی القتال ان یکن منکم عشرون صابرون یغلبوا مأتین...»
۵ ـ شعار مرگ بر استکبار یک شعار قرآنی است
شعار مرگ بر آمریکا به عنوان سرکرده شبکه استکبار جهانی، یک شعار کاملاً قرآنی است. قرآن «مرگ بر» مستکبران را در آیات متعدد بیان می‌دارد. «قُتِل الخراصون» یکی از آیات قرآن است که با صراحت در آن از کلمه «مرگ بر خراصون» استفاده شده است.
انقلاب اسلامی
 قیام ملت ایران در راه خدا بود
ملت ایران به رهبری حضرت امام(ره) در راه خدا قیام کرد و با طاغوت در ایران به مبارزه برخاست. رژیم پهلوی حاکم بر ایران، سه ویژگی فساد، استبداد و وابستگی داشت. رژیم پهلوی، طاغوت کوچکی بود که زیر سلطه طاغوت بزرگ آمریکا قرار داشت. رژیم تحت سلطه آمریکا در ایران، یک رژیم ضد مردمی و ضد دین بود که تمام مقدرات ملت ایران را، در اختیار آمریکایی‌ها قرار داده بود. ماهیت مبارزه ملت ایران در انقلاب اسلامی، مبارزه علیه مستکبران و طاغوت، مبارزه علیه ظلم و ستم، مبارزه برای استقلال و آزادی و مبارزه برای برپایی یک نظام اسلامی بود. شعارهای ملت ایران در انقلاب اسلامی عبارت بودند از: «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»، «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی»، «مرگ بر شاه»، «مرگ بر آمریکا» و...
استکبارستیزی شاخصه اصلی انقلاب اسلامی
با توجه به ماهیت دینی انقلاب اسلامی، استکبارستیزی یکی از شاخصه‌های اصلی و هویت‌بخش این انقلاب به شمار می‌آید. در انقلاب اسلامی، ملت ایران تنها به قدرت خداوند متکی بود و بر همین اساس بود که حضرت امام خمینی(ره)، نسبت به قدرت‌های شیطانی و استکباری، این چنین موضع گرفت: «آمریکا از انگیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر و شوروی از هر دو بدتر و همه از هم پلیدتر...»
با انقلاب اسلامی، روحیه استکبارستیزی در ملت مؤمن و انقلابی ایران تقویت شد. سیاست‌ها و اقدامات آمریکا در قبال ملت ایران و دیگر مسلمانان و ملل مستضعف، سبب شد رهبر کبیر انقلاب اسلامی آمریکا را شیطان بزرگ بنامند و ادبیات مبارزه با این دشمن بشریت را پایه‌گذاری کنند.
۱۳ آبان «روز ملی مبارزه
 با استکبار جهانی»
در تاریخ مبارزات ملت ایران علیه طاغوت و مستکبران در ۱۳ آبان در سه مقطع حوادث مهمی رخ داده است. در ۱۳ آبان سال ۱۳۴۳ حضرت امام به دلیل سخنرانی تاریخی و افشاگرانه علیه لایحه کاپیتولاسیون و مداخلات آمریکا در ایران از سوی حکومت طاغوت به ترکیه تبعید شد. در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ و در جریان تظاهرات دانش‌آموزان و دانشجویان در دانشگاه تهران، عده زیادی از دانش‌آموزان به رگبار بسته شدند و عده‌ای مجروح گشتند. در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸، به دلیل تبدیل شدن سفارتخانه آمریکا به محل جاسوسی و توطئه علیه انقلاب اسلامی، دانشجویان پیرو خط امام آنجا را تسخیر کردند. حضرت امام(ره) ضمن حمایت از اقدام انقلابی دانشجویان، از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با عنوان «انقلاب دوم» و «انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول» یاد کردند. بر همین اساس در تقویم جمهوری اسلامی ایران روز ۱۳ آبان «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» نام‌گذاری شد.
آمریکا دشمن اصلی انقلاب اسلامی و ملت ایران
ستیز ملت ایران با آمریکا، به دلیل دشمنی‌های آمریکا با ملت ایران، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است. دشمنی‌های آمریکا علیه ملت انقلابی ایران، ریشه در خلق و خوی استکباری دولتمردان آمریکا و سردمداران نظام سرمایه‌داری حاکم بر این کشور دارد. آمریکا با همین خلق و خوی شیطانی به دنبال سلطه بر جهان است. آمریکایی‌ها از دو جهت با ملت ایران دشمنی دارند:
۱ـ ملت ایران با انقلاب اسلامی، آرمان تمدن‌سازی اسلامی را دنبال می‌کند و تحقق این آرمان، معنایی جز به زیر کشیدن قدرت‌های شیطانی چون آمریکا ندارد. بنابراین آمریکایی‌ها، از طریق دشمنی با ملت ایران، تلاش می‌کنند تا مانع تحقق آرمان انقلاب اسلامی شوند. 
۲ـ آمریکایی‌ها برای سلطه بر جهان باید بر غرب آسیا تسلط یابند. سلطه آمریکا بر منطقه راهبردی غرب آسیا، بدون سلطه بر ایران ممکن نیست. بنابراین، آمریکایی‌ها که سلطه خود بر ایران را با انقلاب اسلامی از دست دادند، تلاش می‌کنند تا با شکست دادن انقلاب اسلامی و براندازی جمهوری اسلامی ایران و به قدرت رساندن یک دولت دست‌نشانده، مجدداً بر ایران سلطه پیدا کنند.
طی ۳۷ سال گذشته، آمریکایی‌ها به کمک متحدین خود، سرمایه‌گذاری‌های بسیار زیادی برای براندازی نظام اسلامی متکی بر مردم ایران انجام داده‌اند. در این ۳۷ سال، با توجه به بصیرت و آگاهی مردم نسبت به استکبار و نقشه‌های شیطانی آن از یک سو و حمایت و پشتیبانی مردم از نظام اسلامی در امر مبارزه با آمریکا از سوی دیگر، تمامی توطئه‌های آمریکا علیه انقلاب اسلامی با شکست مواجه شده است.
ایران محور جبهه مستضعفان علیه مستکبران
ملت ایران با انقلاب اسلامی و صدور پیام این انقلاب به ملت‌های دیگر به ویژه ملت‌های مسلمان در منطقه راهبردی غرب آسیا، موفق شد جبهه‌ای از مستضعفان را در برابر جبهه مستکبران پدید آورد.

حضرت امام خمینی(ره) معتقد بودند که برای مقابله با مستکبران و هدفمند کردن استکبارستیزی، باید حزب مستضعفین در جهان تشکیل داد. آن عزیز سفر کرده براساس آموزه‌های قرآنی، معتقد بودند که اولاً؛ می‌توان مستکبران را نابود ساخت و ثانیاً؛ آرامش و صلح واقعی هنگامی حاصل می‌شود که مستضعفان از چنگال مستکبران رهایی یافته و آنان را منقرض کنند. ایشان در این باره فرمودند؛ «سلامت و صلح جهان بسته به انقراض مستکبرین است و تا این سلطه‌طلبان بی‌فرهنگ در زمین هستند، مستضعفین به ارث خود که خدای تعالی به آنها عنایت فرموده نمی‌رسند، حکومت پابرهنگان حق است.»
اکنون جمهوری اسلامی با الهام‌بخشی توانسته در منطقه راهبردی غرب آسیا، یک جبهه مردم‌پایه را در پرتو امواج گفتمانی انقلاب اسلامی و گسترش جنبش سلطه‌ستیزی شکل دهد. غرب آسیا سالیانی است که درگیر نبردهای خونین در کشورهای افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، سرزمین‌های اشغالی، بحرین و یمن شده است. ماهیت جنگ‌های نیابتی در این منطقه، نبرد میان دو جبهه مستکبران و مستضعفان است. جبهه مستضعفان در منطقه، روند توسعه قدرت دارد و در مقابل، جبهه مستکبران در حال فروپاشی است.
استکبارستیزی در گفتمان امام خمینی(رحمت‌الله علیه)
در مکتب و گفتمان حضرت امام خمینی(ره)، استکبارستیزی و مبارزه با آمریکا به عنوان شیطان بزرگ حرف اول را می‌زند. به گزاره‌های زیر از بیانات ایشان توجه شود:
ـ آمریکا دشمن شماره یک مردم محروم و مستضعف جهان است.
ـ هرچه فریاد دارید سر آمریکا بکشید.
ـ اگر دقیقاً به وظیفه‌مان که مبارزه با آمریکای جنایتکار است ادامه دهیم، فرزندان‌مان شهد پیروزی را خواهند چشید.
ـ ما اگر قدرت داشته باشیم تمام مستکبرین را از بین خواهیم برد.
ـ آمریکا شیطان بزرگ است.
ـ هرگز امان‌نامه کفر و شرک را امضا نمی‌کنیم.
استکبارستیزی در گفتمان رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی)
رهبر معظم انقلاب در دوران پس از امام(ره) پرچم استکبارستیزی را با قوت و صلابت در اهتزاز نگه داشته و راه امام(ره) را که راه قرآن و اسلام است، ادامه داده‌اند. در این باره ادبیات و گفتمان معظم‌له را در گزاره‌های زیر می‌توان دید:
ـ مبارزه‌ با استکبار در انقلاب اسلامی و در میان ملت ما یک حرکت معقول و منطقی و دارای پشتوانه‌ علمی و یک حرکت خردمندانه است.
ـ مسئله ما با آمریکا، مسئله استکبار آمریکایی است؛ مستکبرند، متکبرند، زورگویند، زیاده‌طلبند.
ـ مبارزه‌ با استبداد بدون مبارزه‌ با آن قدرت خارجی‌ای که پشت سر دیکتاتور و مستبد قرار دارد، به جایی نمی‌رسید و نمی‌رسد.
ـ آنچه نقطه مقابل نظام اسلامی است، استکبار است. جهت‌گیری خصومت‌های نظام اسلامی، با نظام استکبار است؛ با استکبار مخالفیم، ما با استکبار مبارزه می‌کنیم.
مبارزه با آمریکا و استکبارستیزی تعطیل‌ناپذیر است
در سال‌های اخیر و در جریان مذاکرات هسته‌ای با آمریکا، یک جریان فکری تلاش کرد تا این مذاکرات را آغازی برای پایان استکبارستیزی ملت ایران قلمداد کند. بر همین اساس کسانی شروع به بزک کردن چهره آمریکا کردند و این‌طور وانمود کردند که برای حل مشکلات کشور باید با آمریکا روابط خود را عادی کنیم. در چنین فضایی برای گروهی از مردم و به ویژه دانشجویان این سؤال پیش آمد که آیا با برجام، مبارزه با استکبار و آمریکا تعطیل می‌شود؟ رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از دانشجویان در تاریخ ۲۰/۴/۱۳۹۴ در این باره فرمودند: «یک نکته‌ دیگری که سؤال کردند [این بود که]، تکلیف مبارزه‌ با استکبار پس از مذاکرات چیست؟ خب مگر مبارزه با استکبار تعطیل‌پذیر است؟ مبارزه با استکبار، مبارزه با نظام سلطه تعطیل‌پذیر نیست، ... اگر مبارزه با استکبار نباشد اصلاً ما تابع قرآن نیستیم.»
نکته قابل توجه اینکه پس از مذاکرات هسته‌ای و آشکار شدن خلق و خوی استکباری آمریکا برای مردم و به ویژه جوانان، روحیه بی‌اعتمادی به آمریکا و روحیه استکبارستیزی در ایران بیشتر از گذشته شده است.