سردار عبداللهی فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: اقتصاد مقاومتی استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کشور و نیز مقاوم کردن کشور در مقابل خارجی‌ها است؛ از آنجا که این ظرفیت‌ها در کشور وجود دارد این سؤال به وجود می‌آید که چرا باید به سوی کشورهای بیگانه دست دراز کنیم. وی افزود: اینکه جوان تحصیل‌کرده ایران اسلامی زیرمجموعه خارجی‌ها شود برای ما ننگ است، در واقع ما با آنها همکاری می‌کنیم، اما اینکه لیدر و رهبری کنسرسیوم چه کسی باشد یک بحث جدا است.
 محمد نوری/ کمبود نقدینگی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات امروز بیشتر واحدهای تولیدی است؛ به ‌گونه‌ای که بنا بر اظهارات مسئولان امر، حدود هفت ‌هزار و 500 واحد صنعتی غیرفعال و دو هزار واحد صنعتی نیمه‌فعال در کشور وجود دارد که مشکل عمده آنها نبود نقدینگی مورد نیاز برای بازگشت به چرخه تولید است. این شرایط حاکم بر اقتصاد کشور موجب شد هیئت دولت در نوزدهم اردیبهشت‌ماه سال جاری به دنبال طرح پیشنهادی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت در شهریور ماه سال 94 مصوبه‌ای داشته باشد که مطابق آن به بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسطی که به واسطه درست نچرخیدن چرخ‌های اقتصاد با مشکل روبه‌رو شده‌اند، تسهیلات بانکی داده شود تا آنها دوباره به چرخه تولید بازگردند. 
در راستای شناسایی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط غیرفعال و نیمه‌فعال در سطح استان‌ها و به منظور بررسی و تبادل‌نظر و هماهنگی برای حل‌وفصل مشکلات و موانع فرا روی این واحدهای تولیدی، در هیئت وزیران مصوب شد که کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در همه استان‌های کشور تشکیل ‌شود تا ضمن شناسایی دقیق واحدهای تولیدی مشکل‌دار از نظر نقدینگی،‌ به واحدهایی که کمتر از 50 نفر کارگر دارند، تا یک میلیارد تومان و به واحدهایی با کارکنان 50 تا 100 نفر بین یک تا سه میلیارد تومان وام با نرخ سود زیر 15 درصد اختصاص یابد.
پس از تشکیل این کارگروه‌ها و آغاز فعالیت آن در سطح استان‌ها، «محمدرضا نعمت‌زاده» وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح اقدامات و تصمیمات کارگروه بررسی مشکلات واحدهای تولیدی برای رفع مشکلات مالی و بازگرداندن رونق به ۱۰ هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط، از شناسایی واحدهای صنعتی راکد در استان‌ها و حل مشکلات آنها در کوتاه‌ترین زمان ممکن خبر داد؛ اما چندی بعد این 10 هزار واحد به هفت‌هزار و ۵۰۰ واحد تقلیل یافت و آقای نعمت‌زاده در سفر استانی خود به قم، تصویب طرح رونق تولید برای هفت‌هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط را در دولت اعلام کرد. این موضوعی بود که دولت برای خروج از رکود بر روی آن مانور ویژه‌ای انجام داد؛ به گونه‌ای که در ۱۸ خرداد و در نشست خبری سخنگوی دولت اعلام شد،  حدود هفت‌هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط در استان‌های مختلف شناسایی شده که ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش برای آنها قرار داده شده و کارها با سرعت در حال انجام است. 
پس از این اطلاع‌رسانی همه‌جانبه‌ای که درباره این موضوع از سوی مسئولان دولتی صورت گرفت،‌ آمار و ارقام متفاوتی از تسهیلات ارائه شده به واحدهای تولیدی اعلام ‌شد که در عرصه میدانی با واقعیت موجود همخوانی نداشت. به‌گونه‌ای که دولت محترم در آخرین آمار رسمی مدعی شده است، تا نیمه مهرماه سال جاری مبلغ 8294 میلیارد تومان به 10902 واحد تولیدی از محل تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی پرداخت شده است. ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی نیز در جدیدترین آمار اعلام کرد، بیش از 9 هزار میلیارد تومان به 12 هزار واحد تولیدی پرداخت شده است. این در حالی است که در صحنه عمل کمترین عدد را در دریافت این تسهیلات از سوی واحد‌های تولیدی مشکل‌دار شاهد هستیم.
حمیدرضا فولادگر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این زمینه اعلام موضع کرد و گفت: «هنوز ۱۶ هزار میلیارد تومانی که قرار بود به تولید اختصاص یابد، به این بخش تزریق نشده است که این موضوع با بیان اعداد و ارقام اعلامی از سوی دولت منافات دارد. همین موضوع یعنی اعلام آمارهای متفاوت از میزان تسهیلات پرداختی به بخش تولید سبب شده است تا این موضوع در کمیسیون صنایع مجلس بررسی و وزیر صنعت، معدن و تجارت به ارائه توضیحاتی در این رابطه بپردازد.»
با وجود اینکه دولت به این نتیجه رسیده است که فعال کردن بنگاه‌های کوچک و متوسط مهم‌ترین راه خروج از رکود کنونی حاکم بر اقتصاد کشور است، اما موانع و مشکلاتی در راستای ارائه تسهیلات ارزان و سهل‌الوصول برای واحدهای تولیدی وجود دارد که باید مسئولان امر نسبت به رفع این موانع اقدام مناسبی انجام دهند. از جمله این موارد می‌توان به سختگیری نظام بانکی و اولویت‌بندی واحدهای دارای شرایط دریافت تسهیلات اشاره کرد که سبب شده است تولیدکنندگان زیادی نتوانند نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام کنند.
نکته دیگری که در این زمینه حائز اهمیت است، اینکه دولت باید به تعهدات خود در قبال تولید عمل کند تا به تصویب طرح‌هایی که هزینه مضاعفی بر دست او می‌گذارد، نیازی نداشته باشد. دولت متعهد بوده است، در سه سال نخست اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مبلغ 10 هزار میلیارد تومان و در دو سال اخیر پنج هزار و 200 میلیارد تومان از محل این درآمدها به تولید اختصاص دهد. در حالی که از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تاکنون کمتر از سه هزار میلیارد تومان از درآمد ناشی از این قانون به تولید اختصاص داده شده است که این موضوع در بروز مشکلات برای بخش تولید و رسیدن به رکود کنونی قابل توجه و تأمل است.
از سوی دیگر، دولت در راستای حمایت از بخش تولید و در جهت خروج از این وضعیت اقتصادی، باید به جای تلاش برای راه‌اندازی و بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌های جدید که به اعتبارات هنگفت نیاز دارد، به فکر احیای واحدهای فعلی باشد که به دلایل متعدد از چرخه تولید خارج شده و تعداد قابل‌توجهی از کارکنان آنها بیکار شده‌اند. 
با وجود این، تصویب طرح پرداخت وام‌ به واحدهایی که مشکل نقدینگی دارند، موجب انتقاد بسیاری از کارشناسان، صاحب‌نظران و فعالان اقتصادی شده است. آنها معتقدند، این طرح همانند شمشیر دولبه‌ای است که انتخابی بین بد و بدتر است؛ چراکه به اعتقاد آنها یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اقتصادی کشور، بانک‌ها و نظام بانکی است؛ بانک‌هایی که مدت‌های مدیدی است چرخه اقتصادی کشور منتظر اصلاح ساختار آنهاست. حل مشکلات اقتصادی با بانک‌هایی که خودشان از مشکلات نظام اقتصادی کشور به شمار می‌روند، چندان تضمینی ندارد.
در کنار تصویب و اجرای با قوت طرح‌های حمایت از تولید (اعطای تسهیلات ارزان و سهل‌الوصول به واحدهای تولیدی غیرفعال و نیمه‌فعال)، از جمله مسائلی که می‌تواند به رونق تولید در کشور کمک کند و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را تسریع بخشد،‌ جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق است که اگر این امر به موازات اجرای سایر طرح‌ها،‌ برنامه‌ها و سیاست‌های حمایت از تولید داخلی با جدیت و به دور از اقدامات نمایشی دنبال شود، می‌توان امید داشت که چرخه تولید به گردش درآمده و مشکلات آن مرتفع شود.

   علی بیگدلی/  روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در هفتم خرداد سال ۱۳۹۲ در یکی از مصاحبه‌هایش، به مردم گفت: «در برنامه من علاوه بر برنامه‌های میان‌مدت، برای حل مشکلات، برنامه کوتاه‌مدت یک ماهه و 100 روزه وجود دارد که می‌توانیم در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور به وجود آوریم.»
اما با گذشت ۳ سال و نیم از این وعده، هنوز تحول خاصی ایجاد نشده است؛ حال با این اوضاع و احوال برخی نزدیکان وی، مانند جناب هاشمی رفسنجانی در 20 مرداد ۱۳۹۵ وعده تحقق اهداف بزرگ در دور دوم ریاست‌جمهوری روحانی را به مردم می‌دهد. به راستی، اهداف بزرگ از نظر هاشمی چه می‌تواند باشد که رئیس‌جمهور در طول سه سال نتوانسته است آن را عملی کند؟ اینکه این سخن‌ها جزء وعده‌های انتخاباتی است یا چیز دیگر، جای بسی تأمل دارد!
این تناقض‌گویی‌ها به یکی، دو مورد ختم نمی‌شود و اگر به رسانه‌های مکتوب و مجازی حامیان دولت نگاهی بیندازیم، این تناقض‌ها به وفور مشاهده می‌شود. از جمله:
رئیس‌جمهور در 23 تیر ماه سال جاری از برقراری ارتباط میان بانک‌های ایران با بانک‌های بزرگ خبر می‌دهد، در حالی که وزیر اقتصاد در 27 مرداد 95 به وجود مشکل در ارتباط با بانک‌های بزرگ جهانی اشاره می‌کند و آقای صالحی دو روز پس از صحبت‌های وزیر اقتصاد، می‌گوید: «بانک‌های بزرگ اروپایی همچنان با بانک‌های ایرانی کار نمی‌کنند.» نکته جالب‌تر اینکه خبرگزاری «فرانس پرس» در 24 شهریور ۱۳۹۵ می‌نویسد: «فقط بانک‌های کوچک با ایران کار می‌کنند. بانک‌ها تنها قادرند معاملات تا 50 میلیون دلاری را برای ایران انجام دهند.»
در کنار این بحث‌ها در دیدار آقای روحانی با نخست‌وزیر ایتالیا و انگلیس، رئیس‌جمهور این مطلب را مطرح می‌کنند که شرکت‌های ما از فواید برجام منتفع نشده‌اند و تعهدات طرف مقابل در مقابل برجام اجرایی نشده است؛ این اعترافات تلخ در حالی است که روحانی ضمن توصیف برجام به آفتاب تابان، فتح‌الفتوح و آورنده عزت، گفته بود در روز اجرای توافق همه تحریم‌ها لغو خواهد شد.
روحانی در سازمان ملل به پایان دادن نگرانی‌های ساختگی با اجرایی شدن برجام اشاره می‌کند و تحریم‌های ظالمانه را رفع شده می‌بیند. در مقابل، در 27 تیر ۱۳۹۵ آقای عراقچی اعلام می‌کند، تحریم‌ها روی کاغذ رفع شده، نه در عمل و صحبت‌های تخت‌روانچی در 6 مرداد تأییدکننده آن است؛ نهاوندیان نیز در 27 شهریور صحبت‌های دکتر روحانی را با این جمله که آمریکا همچنان تحریم‌های ضد ایرانی را حفظ کرده است، نقض می‌کند. تا جایی که «بی‌بی‌سی» هم اعلام می‌کند تحریم‌های غیر هسته‌ای آمریکا علیه ایران همچنان به قوت خود باقی است و در مواردی تشدید شده است.
افزون بر این، روحانی در 11 دی ماه سال ۱۳۹۴ می‌گوید، شکسته شدن و ترک برداشتن دیوار تحریم را در سال پیش اعلام کردم و امروز این ساختمان تحریم فرو ریخت؛ در حالی که ظریف در سوم آبان 95 اعلام می‌کند، به مردم ایران وعده رفع تحریم‌های آمریکا را ندادیم.
با همه این تضادها و تناقض‌های موجود در صحبت‌های سیاستمداران و دولتمردان، جای بسی تأمل است که آیا به راستی می‌توان با وعده و وعید، مردم را مشغول کرد؟ آیا نباید بر اساس فرامین قرآن و بیانات رهبر معظم انقلاب از امیدواری به دشمن پرهیز کرد و با نگاه به توانمندی‌های درونی کشور، مشکلات مردم را حل کرد و اقتصاد کشور را به سمت پویایی پیش برد؟ این در حالی است که پس از گذشت 38 سال از انقلاب در هر زمینه‌ای که از دشمن فاصله گرفتیم، موفق بودیم و هر وقت به آنها اعتماد کردیم، خیانت و خباثت آنها را بیش از پیش مشاهده کردیم. به یقین تنها راه نجات کشور از بحران اقتصادی، اقدام عملی در راستای تحقق شعار سال مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی در تمامی عرصه‌ها و نگاه به ظرفیت‌های درونی کشور است.

 اصلاح قانون
 نظام بانکی
در روزهای آینده، لایحه اصلاح قانون نظام بانکی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد؛ این در حالی است که قانون روان در حوزه بانکی، مشکل‌گشای بیشتر پیچیدگی‌های اقتصادی است و بانک‌ها در این زمینه باید پایداری و ثبات مالی داشته باشند.
 هشدار به چند دفترچه‌ای‌ها 
احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فرصت تعیین شده برای مراجعه به سامانه خدمات رفاهی و انتخاب یک سازمان بیمه‌گر از سوی اشخاصی که دو یا چند دفترچه بیمه دارند، گفت: «از ۱۶۰ هزار بیمار خاص، ۹۰۰۰ نفر آنها دو تا سه دفترچه دارند که اگر نام‌نویسی نکنند، ما به انتخاب خودمان یکی از سازمان‌های بیمه‌گر را انتخاب می‌کنیم. گفتنی است، به بیمه‌ها بر اساس کد ملی افراد که در این سامانه ثبت شده، یارانه داده می‌شود که ماهی دو میلیون تومان به ازای هر نفر است.»
 سه برابر شدن 
واردات از آمریکا
بر اساس آمار گمرک در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۵، بیش از 94 هزار تن کالا به ارزش دلاری 111 میلیون و 12 هزار و 152 دلار که ارزش ریالی آن بیش از 338 میلیارد تومان است، از ایالات متحده آمریکا وارد کشور شده است. گفتنی است، این حجم واردات نسبت به مدت مشابه سال گذشته که به ارزش 37 میلیون دلار بوده، رشد چشمگیری داشته است.
 تسهیل دسترسی ایران
 به نظام بانکی جهانی 
«ریچارد دالتون» سفیر پیشین انگلستان در ایران از جامعه جهانی خواست به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای، به ایران دسترسی کامل‌تری به نظام اقتصادی و بانکداری بین‌المللی داده شود.  زیرا آینده «حسن روحانی» به نتیجه‌بخش بودن برجام وابسته است.

 سید فخرالدین موسوی/  در روزها و هفته‌هایی که حامیان سرسخت مذاکرات و توافق با غرب ترجیح می‌دهند هر موضوعی به جز تحقق وعده‌هایی که دولت به مردم در روزهای مذاکره و توافق داده بودند را روی صفحه اول خود بنشانند، رسانه‌های منتقد همچنان مجدانه پیگیر وصول وعده‌های دولت در این زمینه هستند؛ پیگیری‌ای که با اظهارات تازه رئیس‌جمهور در سفر به استان مرکزی مبنی بر اینکه برجام همچون باغ سیب و گلابی است که تازه غرس شده است و زمان می‌برد که به بار بنشیند افزایش یافت. «وطن‌امروز» از جمله روزنامه‌های منتقد توافق و دولت حسن روحانی که با تیترها و تصاویر خاص و خلاقانه‌اش مخاطبان زیادی را جذب کرده است، با تیتر وعده گلابی به استقبال این سخنان رفت. این روزنامه همچنین در روز پایانی هفته در سرمقاله خود به قلم حسین قدیانی تحت عنوان«باغ همانی بود که دادی رفت»، نوشت: «از این شاخه به آن شاخه! سمفونی لاله‌ها! لاله‌ها را که کدخدا زد، فکر می‌کرد باغ ما می‌خوابد! باغبان اما نگذاشت! پای باغ ایستاد! پای هر پر هر لاله‌ای ایستاد! پای هر میوه هر شاخه‌ای ایستاد! کدخدا گفت: «پس لااقل بیایید مذاکره!» باغبان گفت: «من که خوشبین نیستم ولی حالا که می‌خواهید بروید با کدخدا دور یک میز بنشینید «قهرمان» باشید»! ما هم تکرار کردیم پند باغبان را! برای طرف خودمان دست زدیم، بلکه بیشتر امتیاز بگیرد! تماشاچی هوشیاری بودیم! تشویق می‌کردیم تیم‌مان را به حمله! و به زدن گل بیشتر! متهم شدیم اما به هم‌صدایی با بدترین دشمن ما و صمیمی‌ترین دوست کدخدا! بد می‌گفتیم که این باغ به هزینه جان شیرین ثمر داده است؛ ارزان نفروشید؟! بد می‌گفتیم که گرگ همیشه گرگ است، حتی وقتی که به جای زوزه، منت می‌کشد؟! تا اینکه روزی خبر آمد مذاکره به بار نشسته! از ما خواستند شادی کنیم! تقدیم دودستی باغ به دشمن اما شادی نمی‌خواست! گرفتن پول خودمان در ازای باغ خودمان شادی نمی‌خواست! تازه! ما خوشبین نبودیم که حتی این پول را هم به ما بدهند! ندادند!»
 روزنامه «کیهان» هم در سرمقاله‌اش به قلم حسین شریعتمداری نوشت: «اغراق نیست اگر گفته شود  در حالی که  سه سال و پنج ماه از عمر دولت آقای روحانی می‌گذرد بسیاری از وعده‌هایی که قبل و بعد از انتخابات داده بودند عملی نشده و بر زمین مانده است. اما آقای روحانی که معلوم نیست از چه مشاورانی مشورت می‌گیرد بر توفیقات دولت خویش! تأکید دارد و کارنامه دولت یازدهم را با شماری از شعارها و آمارهای غیرواقعی تزئین می‌کند و در بسیاری از موارد نیز صورت مسئله را تغییر می‌دهد و مطالبات مردم را که برخاسته از وعده‌های خود ایشان بوده و است با طرح مسائلی که هرگز در فهرست مطالبات ملت نبوده است، کنار می‌گذارد و... رئیس‌جمهور محترم در جمع مردم اراک، برجام را به یک باغ میوه و مردم را که در انتظار دستاوردهای آن هستند به کودکانی تشبیه می‌کند که برای چیدن سیب و گلابی آمده‌اند و خطاب به آنها می‌گوید؛ باید برای بهره‌برداری از میوه‌های این باغ صبر کرد! این اظهارات آقای روحانی در حالی است که پیش از این برجام را «فتح‌الفتوح»، «آفتاب تابان»! «معجزه قرن»! «بزرگ‌ترین دستاورد تاریخ ایران»! «نشانه تسلیم همه قدرت‌های بزرگ در برابر اراده ملت»!، «پیروزی بزرگ‌تر از فتح خرمشهر» و... نامیده و تأکید کرده بود: «در همان روز اول توافق، تمام تحریم‌های بانکی، بیمه‌ای، مالی، حمل‌ونقل، پتروشیمی، فلزات سنگین و تحریم‌های اقتصادی به طور کامل لغو خواهند شد و نه تعلیق. حتی تحریم‌های تسلیحاتی نیز کنار گذاشته می‌شود»! اکنون باید از آقای روحانی پرسید سخن آن روزهای‌تان را باید باور کرد، یا اظهارات امروزتان را که با یکدیگر در تناقض بوده و فاصله‌ای پرناشدنی دارند.» 
پایگاه خبری رجانیوز نیز در مطلبی با عنوان «بالاخره نتایج برجام مانند آفتاب تابان است یا باغی که ثمر آن هنوز مشخص نیست؟!» به این تغییر ماهیت برجام در گفتار رئیس دولت یازدهم پرداخت و نوشت: «در باب سخنان روحانی در اراک ابتدائاًً باید گفت که رجوع به اظهارات گذشته رئیس‌جمهور تداعی‌کننده آفتاب تابان بودن برجام هست؛ لذا توافقی که به تعبیر حسن روحانی همچون آفتاب تابان بود دیگر نیازی به مثال‌های جدیدی ندارد و اکثر مردم این روزها به درستی دریافته‌اند که نتیجه اجرای تمام تعهدات هسته‌ای و محروم شدن از حقوق ذاتی و مسلم کشور، تقریباً هیچ بوده و در نهایت نیز به بدعهدی آمریکا و متحدانش انجامیده است.» 

حسن شمشادی در صفحه اینستاگرامش نوشت : حدود شش ماه بعد از شهادت بابا محمد، به دنيا اومدي، تولدت مبارك عزيز دل، حتما بابا محمد هم از اينكه خدا تو رو به خونواده هديه كرده خيلي خوشحاله ، فاطمه خانم خواهرت و اقا مهدي و حسن اقا داداشات هم، قطعا خيلي خوشحالن از اومدن تو به اين دنيا .
شك ندارم كه روح بابا محمدت هم بهت لبخند مي زنه و كنارته و برات دعا مي‌كنه . تولدت مبارك زينب جان .
پي نوشت : چهارمين فرزند شهيد مدافع حرم، محمد بلباسي از قائم شهر، شش ماه بعد از شهادت پدرش، چشم به جهان گشود . .
محمد بلباسي از شهداي معركه خان طومان است كه جاويد الأثر شده و پيكر پاكش تاكنون به ميهن بازنگشته است. .


شبکه‌های اجتماعی و سلامت ـ ۱
 مهدی فرهادی/شبکه‌های اجتماعی با وجود فواید رسانه‌ای که دارند، می‌توانند هورمون‌های بدن انسان‌ها را دستکاری کرده و انسان‌ها را به انواع امراض روحی و روانی مبتلا کنند. آنها همان‌طور که توانسته‌اند رابطه‌های زیادی را برقرار کنند، توانسته‌اند پرونده‌های دادگاه‌ها را به گونه‌ای به حداکثر ظرفیت برسانند که هم قاضی کم بیاوریم و هم فرصت حل‌وفصل کردن نداشته باشیم. شبکه‌های اجتماعی اکنون همه را درگیر کرده‌اند و گویا جامعه هم می‌داند که کارش از اعتیاد گذشته و به انتحار رسیده است؛ اما باز هم مصرف می‌کند! یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد، از هر پنج نفر یک نفر گفته است که در اثر استفاده از شبکه‌های اجتماعی احساس افسردگی می‌کند. این نتیجه البته ممکن است برای نسل زیر 30 سالی که شبکه‌های اجتماعی بخشی از DNA آنها شده است یا نوجوانانی که به ‌سرعت در حال از دست دادن توانایی‌های ارتباطی بدون گوشی هوشمند خود هستند، تعجب‌آور و تأمل‌برانگیز باشد. 
با این حال، تقریباًً از خیل بسیاری از نظرسنجی‌ها و پژوهش‌ها می‌توان این را دریافت که مشاهده دائم استاتوس‌ها، مستند‌سازی و انتشار همه جهات گوناگون زندگی‌مان در شبکه‌های اجتماعی گوناگون سبب می‌شود استرسی دائمی بر زندگی‌مان تحمیل شود که در نهایت به افسردگی می‌انجامد. بسیاری از کارشناسان معتقدند، دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلان فراوانی وجود دارند که با وجود اتمام درس خود، توانایی‌های لازم را برای ورود به کار ندارند و از سوی دیگر با از دست دادن توانایی‌های ارتباطی خارج از تلفن هوشمند و شبکه‌های اجتماعی نمی‌توانند در گروه‌های دنیای واقعی و محل کار و نیز ارتباطات چهره به چهره آن طور که باید، با دیگران تعامل برقرار کنند و از دیگر آثار مخرب استفاده از این ابزارهاست.