حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت گفت: رهبر معظم انقلاب به من فرمودند که شما از طرف من به همه زائران ابلاغ کنید که از تصاویر من در راه‌پیمایی اربعین استفاده نشود. وی با اشاره به اینکه رمز پیوند اهل سنت با شیعه همین دلبستگی و محبت به اهل بیت(ع) است، خاطرنشان کرد: به مسئله اربعین باید فرامذهبی و بین‌المللی نگاه کرد تا اهداف قیام اباعبدالله الحسین(ع) به جهانیان تبیین شود.
استادان حوزه و دانشگاه در گفت و گو با صبح صادق تاکید کردند
سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ رهبر معظم انقلاب به راه افتادن مسابقه جمع‌آوری مال حرام در جامعه را امری خطرناک توصیف می‌کنند و می‌فرمایند: «دستگاه قضایی باید در برابر انسان‌های زیاده‌طلب و کسانی که به دنبال قارون شدن هستند، بایستد و با آنها مقابله کند و مجلس شورای اسلامی با تصویب قوانین لازم و قوه مجریه با کمک به دستگاه قضایی باید به مقابله با این پدیده خطرناک که در آغاز راه است، برخیزند و از انباشت شدن ثروت‌های حرام و بادآورده از راه‌های غیرقانونی، جلوگیری کنند.» در راستای این سخنان و پیرامون تأثیرات حرام‌خواری خبرنگار صبح صادق گفت‌وگویی را با سه نفر از استادان حوزه و دانشگاه انجام داده که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.
تحقق ارزش‌های اسلامی
 با روحیه‌ای جهادی امکان‌پذیر است
حجت‌الاسلام  مرتضی سلطانی
کسانی بوده‌اند که در دوران مختلف، چه در دوره انقلاب و چه در زمان دفاع مقدس، در زمره کسانی قرار گرفتند که توفیق پیدا کردند به مسیر حق بروند، اهل جهاد باشند و مبارزه کنند؛ اما گذشت زمان و به تعبیر رهبر معظم انقلاب روی کردن به چرب و شیرین دنیا، انسان را به سستی و کاهلی و به سوی دنیا کشاند.
در همه ما انسان‌ها صفات رذیله‌ای وجود دارد که باید آنها را از درون خود بیرون بریزیم و آنها را مدیریت کنیم که به آن تهذیب و خودسازی گفته می‌شود. حضرت امام(ره) در کتاب جهاد اکبر (مبارزه با نفس) تصریح می‌کنند که خودتان را بسازید پیش از اینکه جامعه به شما روی آورد. اگر خود را نسازید و جامعه به شما روی بیاورد خود را می‌بازید و گول می‌خورید. این یک حقیقت است و ما باید در درون خود حرص و طمع را مهار کنیم. 
نکته دیگر اینکه ما نظامی داریم که مبتنی بر ارزش‌هاست. یک مسئول حکومتی و کسی که در نظام اسلامی صاحب‌منصب می‌شود باید بهره مادی کمتری از آحاد جامعه داشته باشد. این تعالیم امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) و اسلام است. گاهی اوقات انسان می‌خواهد کاسب باشد و تجارت کند؛ اما زمانی که بر منصب و مسند حکومتی است که پایه‌های آن مبتنی بر رشادت‌های ملت، جهاد، شعارهای ارزشی و عدالت‌گرایانه است، نمی‌تواند به عنوان یک صاحب‌منصب حکومتی خود را با یک تاجر مقایسه کند. به تعبیر امیرالمؤمنین‌(ع) در نظام اسلامی همه چیز مسئولیت است و چیزی به نام پُست وجود ندارد. کسی که در این جایگاه قرار گرفته باید به مردم پاسخگو باشد، نه اینکه پست و منصب را یک طعمه‌ ببیند. 
قطعاً اگر بخواهیم با افرادی که به بیت‌المال دست‌اندازی می‌کنند مبارزه کنیم، آنها با تمام توان به میدان خواهند آمد. کما اینکه وقتی امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) در آستانه خلافت، شعار عدالت سر دادند، گروه‌های حریص با تمام توان خود به میدان آمدند که در مقابل این عدالت بایستند. بر این اساس اگر ما بخواهیم ارزش‌های اسلامی را حاکم کنیم و مانع رانت‌خواری‌ها و دست‌اندازی به بیت‌المال شویم، باید روحیه جهادی را در جامعه حاکم کنیم؛ همان روحیه‌ای که با آن انقلاب کردیم و دفاع مقدس را پشت سر گذاشتیم. 


اجرای واقعی عدالت 
برای همه اقشار
حجت‌الاسلام مسعود رضاپور
اصولاًً پدیده‌هایی از این دست نه‌تنها با روح اسلام سازگار نیست؛ بلکه دقیقاً با هدف اصلی اسلام که سعادت دنیا و آخرت شخص و جامعه است، در تعارض شدید قرار دارد. با اندکی توجه به آیات و روایات، می‌توان به راحتی تأثیر بسیار مخرب این عمل را درک کرد. 
خداوند خطاب به جامعه ایمانی فرموده است: «اگر می‌خواهید جامعه‌ای در معیار و کلاس اهل ایمان داشته باشید، از اموال باطل و حرام جلوگیری کنید.» خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «ای مردم، از حلال خدا استفاده کنید و از مال حرام که یکی از گزینه‌های شیطان برای منحرف کردن شما و جامعه است، بپرهیزید؛ زیرا او دشمنی آشکار و این عمل هم دشمنی آشکار است.» وقتی مال حرام وارد زندگی و جامعه شود، خواه ناخواه آن جامعه از مسیر اصلی خارج می‌شود و این خاصیت مال حرام است که قلب را تاریک و روح را کدر می‌کند و انسان را به قهقرا می‌برد. 
رسول پاکی‌ها، حضرت محمد(ص) درباره تأثیر مال حرام در سیر نزولی انسان می‌فرمایند: «نماز کسی که لقمه‌اش حرام است تا چهل روز از ارزش چندانی برخوردار نیست و تا چهل روز دعای وی مستجاب نمی‌شود و هر مقدار از بدن که پرورش یافته لقمه حرام باشد، سزاوار آتش و سوختن است.
این انحراف و دوری آن چنان ادامه پیدا می‌کند و تاریکی جامعه را فرا می‌گیرد که انسان وقتی چشم باز می‌کند، خود را در برابر امام و ولی ّخود و در برابر ولایت که بالاترین رکن اسلام است، می‌بیند.
اگر شما در جامعه رنگ و بوی معنویت و آخرت را از بین بردید و در رسانه‌ها، فیلم‌ها و فرهنگ مردم، مدام دنیا و زرق و برق آن را در ذائقه افراد جایگزین کردید، طبیعی است که شاهد چنین مسائلی باشیم. 
از همین رو رهبر معظم انقلاب نه تنها در این سال‌ها، بلکه از سال‌های بسیار دور این خطر را حس کردند و مدام آن را به دولت‌ها و مسئولان تذکر دادند که تجمل‌گرایی در جامعه و پیشرفت را تنها در جهان بهتر و اشرافی قرار دادن، ثمره‌ای جز حرام‌خواری نخواهد داشت که متأسفانه این قبیل تفکرها همچنان وجود دارد. 
یکی از بهترین راه‌ها برای مبارزه با حرام‌خواری در سطح جامعه، اجرای واقعی عدالت برای همه اقشار جامعه و تبعیض قائل نشدن بین افراد است. تا زمانی که در مسائل مالی و اقتصادی شفافیت نداشته باشیم و رودربایستی و رانت‌ها به برخی افراد خاص را که پایه‌های عدالت اسلامی را همچون موریانه می‌خورند، از بین نبریم، حل شدن این مسائل مشکل به نظر می‌رسد. 
شاید یکی از مهم‌ترین عوامل عدم موفقیت، عمل نکردن قاطع و ملاحظه افراد و شخصیت‌هاست. در دستورات اسلامی برای این‌گونه افراد هیچ جای ملاحظه‌ای نیست. این فرمایش رهبر معظم انقلاب هم که فرمودند: «با هر کسی در هر سطحی برخورد شود، از همین تعالیم است». امیرالمؤمنین علی(ع) یکی از مسئولان حکومتی خود را که از بیت‌المال مسلمین به طور نامشروع برداشت کرده بود، مجازات سختی فرمودند و دستور دادند او را در ملأ عام و جلوی چشم مردم در نماز جمعه حد بزنند، دیگر شهادت او را در محاکم قبول نکنند و آبروی او را بریزند تا اولاًً درس عبرت برای دیگر مسئولان شود و ثانیاًً مردم جامعه بفهمند که حکومت در راستای عدالت و اجرای آن است و امیدوار شوند. به نظر می‌رسد، در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل برای مبارزه با فساد و حرام‌خواری نوعاً ملاحظات سیاسی و نبود عزم جدی و استقامت است. 

تأثیرات لقمه حرام 
بر انحرافات در مسیر اسلام
حجت‌الاسلام سیدجلال رضوی‌مهر
رسول خدا(ص) فرمودند: «کسي که کسبش حرام است، خداوند هيچ كار خيرى را از او نمى‏پذيرد، چه آن کار صدقه باشد چه آزاد كردن بنده، حج باشد يا عمره و خداوند متعال به عوض پاداش اين كارها، گناه براى او ثبت مى‏كند و آنچه پس از مرگش باقى مى‏ماند توشه دوزخ او خواهد بود.» اميرالمومنين(ع) ‌فرمودند: «کسي که به حرام، مال مؤمني را بخورد هرگز دوستدار من نيست.»
تأثیرات لقمه حرام بر انحراف مسیر اسلام در کلام حضرت سیدالشهداء(ع) نمایان است که پس از آنکه ایشان لشکریان شیطان را موعظه فرمودند تا آنها را از آتش جهنم دور سازند، شروع به هلهله و فریاد زدن کردند، آن‌گاه حضرت فرمودند: «ویلکم، ما علیکم ان تنصتوا الی فتسمعوا قولی... فقد ملئت بطونکم من الحرام» همان چیزی که علت بود تا در غدیر پیام رسول رحمت شنیده نشود، همین عامل باعث شد تا مسلمانان در جواب نصیحت‌های دلسوزانه اباعبدالله، هلهله کنند. آری حرام‌خواری اثراتی بسیار سوء بر روح و جان انسان دارد.
اما چگونه می‌توان با این موضوع مبارزه کرد؟ از راه‌های جدی مبارزه با پدیده حرام‌خواری بهینه کردن شاخصه امر به معروف و نهی از منکر در قالب نظارت و تعقیب قضایی است. باید با چنین هنجارشکنی‌ای بدون تعارف و اهمال برخورد کرد. 
حرام‌خواران باید ضمن انفصال از خدمت و اجبار به بازگرداندن اموال چپاول شده و قبول خسارات احتمالی، به مردم نیز معرفی شوند. البته موانعی چون؛ عدم تعامل برنامه‌ریزی شده و مدیریت‌محور مدیران سه قوه با یکدیگر، دخالت‌های غیرکارشناسانه افراد حقیقی و حقوقی. هوچی‌گری و فرصت ندادن به اظهارنظرهای قانونی، نداشتن انگیزه کافی برای ضابطین قضایی، پشتیبانی نکردن مسئولان بالادستی از مجریان وظیفه‌شناس، ورود جریانات سیاسی و حمایت از وابستگان حزبی خطاکار، قاطع نبودن در اجرای مصوبات قانونی، آشنا نبودن با موازین احکام حکومتی و خلط مباحث فردی و شخصی با مباحث اجتماعی و جامعه‌شناختی و پدیده رشوه‌خواری در مسیر مبارزه با حرام‌خواری در بعد حکومتی وجود دارد.

  دکتر یدالله جوانی/  ایستادگی ۳۷ ساله ملت مؤمن و انقلابی ایران در برابر زورگویی‌ها و زیاده‌خواهی‌های آمریکا، آورده‌های بسیاری را برای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی داشته است. بسیاری از پیشرفت‌های ایران در سال‌های گذشته در حوزه‌های گوناگون و توسعه نفوذ راهبردی جمهوری اسلامی در منطقه، شکل‌گیری جبهه مردم‌پایه مقاومت و پدیدآیی جریان بیداری اسلامی، همگی از نتایج سیاست‌های استکبارستیزی و مبارزه ملت ایران با آمریکا است. در روند رویارویی ۳۷ ساله ایران و آمریکا، توسعه قدرت از آن جمهوری اسلامی ایران و  افت قدرت از آن آمریکایی‌ها بوده است. این یک واقعیت ‌انکارناپذیر است که در مقطع کنونی ایران به یک قدرت تعیین‌کننده در منطقه راهبردی غرب آسیا و قدرت نوظهور در عرصه بین‌الملل تبدیل شده است. به موازات قدرت‌یابی ایران در منطقه و جهان، ایالات متحده آمریکا که روزی داعیه قدرت اول بودن جهان را داشت، نه تنها دیگر قدرت اول در عرصه بین‌الملل نیست؛ بلکه در حال فرو ریختن است.
 الهام‌بخشی انقلاب اسلامی و سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی از مبارزات ملت‌‌های منطقه علیه مستکبران، غرب و به ویژه آمریکایی‌ها را در منطقه زمین‌گیر کرده است. تنفر ملت‌های منطقه از آمریکا، به ویژه در کشورهایی چون افغانستان، پاکستان، ترکیه، عراق، سوریه، لبنان، سرزمین‌های اشغالی، مصر، بحرین و یمن، روزافزون شده است و این انزجار نشانه بیداری ملت‌ها نسبت به سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا در کشورهای منطقه و جنایات این کشور در حق ملت‌های مسلمان است. همین بیداری، زمینه‌های نفوذ راهبردی برای انقلاب اسلامی و ایران در کشورهای منطقه را فراهم ساخته است. این نفوذ، برای همگرا شدن ملت‌های مسلمان و تشکیل قطب قدرت اسلام در نظم آینده جهان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به یقین تقویت و تثبیت جبهه انقلاب اسلامی در منطقه از سواحل شرق مدیترانه تا خلیج عدن، حرکت به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی در قرن بیست‌ویکم را، شتاب خواهد بخشید. 
جمهوری اسلامی و ملت ایران، پرچمدار تمدن نوین اسلامی است و بر همین اساس، فردای ایران، بسیار روشن، درخشان و بسیار بهتر از امروز خواهد بود. ثمرات و نتایج ایستادگی ملت ایران طی دهه‌های گذشته در برابر نظام سلطه، روزبه‌روز آشکارتر خواهد شد. بدیهی است که آمریکایی‌ها به شدت نگران تداوم روندهای پیش‌گفته در منطقه هستند؛ روندهایی که به دوران امپراتوری ایالات متحده در منطقه پایان خواهد داد و قدرت منطقه‌ای ایران را تثبیت خواهد کرد. آمریکایی‌ها برای ایجاد تغییر در این روندها به مهار ایران می‌اندیشند. آنان به این جمع‌بندی رسیده‌اند که تنها از طریق تعامل و برقراری رابطه با جمهوری اسلامی و نفوذ در ایران، می‌توانند بر روی حرکت انقلاب اسلامی تأثیر گذاشته و آن را متوقف یا منحرف سازند.
 در چنین شرایطی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، به صورت پی‌درپی مردم و مسئولان را نسبت به نقشه دشمنان آگاه ساخته، هر نوع مذاکره با آمریکا را خسارت‌بار معرفی می‌کنند. آنچه در این میان جای تأمل دارد، اصرار عده‌ای در داخل کشور بر موضوع مذاکره و همکاری با آمریکا در موضوعات مختلف است. افرادی با صراحت از برجام‌های ۲ و ۳ در دولت دوم روحانی و امکان همکاری‌های مشترک با آمریکا در چندین حوزه سخن می‌گویند. جالب اینکه، این افراد که به دنبال سازش با آمریکا هستند، از سازش و رابطه با آمریکا، به‌‌مثابه راه‌حل مشکلات کشور و مردم یاد می‌کنند! بر اساس کدام منطق و تجربه، یک قدرت در حال ظهور، درصدد برمی‌آید تا مشکلاتش را از طریق دشمن کینه‌توزش که در حال فرو ریختن است، حل کند؟! این موضوع هنگامی بیشتر تأمل‌پذیر خواهد بود که بدانیم، آمریکایی‌ها از طریق همین برقراری رابطه می‌خواهند به ایران ضربه زده و آن را مهار کنند.
 اگر این چنین است که هست، کدام جریان و با کدام هدف به دنبال سازش با آمریکا می‌باشد؟ بررسی‌های نشان می‌دهد که در پشت صحنه جریان فعال برای مذاکره و تعامل با آمریکا، اشرافیت و گروه‌های دنیاگرای عافیت‌طلب قرار دارند. این افراد و گروه‌ها، از همان ابتدای استقرار جمهوری اسلامی ایران، خواهان رابطه محکم با آمریکا بودند و هیچ اعتقادی به مبارزه با استکبار جهانی نداشتند. این جریان در مقاطع مختلف، برای سازش با آمریکا تلاش کرده، لکن ناموفق بوده است. اکنون این جریان، حل مشکلات اقتصادی کشور را بهانه این مذاکره و رابطه قرار داده است. عجیب است که برجام به‌عنوان یک تجربه، نه تنها موجب عبرت برای آنها نشده است؛ بلکه این جریان با نادیده گرفتن بدعهدی‌های ایالات متحده، به دنبال بزک کردن چهره آمریکا، توجیه رفتار این کشور و موفق نشان دادن برجام است.
 بدیهی است که جریان اشرافیت، تنها به منافع دنیایی خود می‌اندیشد و هیچ دغدغه‌ای نسبت به استقلال، عزت ملی و آرمان‌های انقلاب اسلامی ندارد. حفظ استقلال و صیانت از عزت ملی و تلاش برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی از جمله پی‌ریزی و شکل‌دهی به تمدن نوین اسلامی، نیازمند ثبات قدم در مبارزه با آمریکا است و جریان اشرافیت دنیاطلب، اساساً فاقد روحیه مبارزه می‌باشد. این یک واقعیت است که هرگز روحیه جهاد و مبارزه با استکبار و شیطان‌ بزرگ، با روحیه تجمل‌گرایی، عافیت‌طلبی و زندگی اشرافی قابل جمع نیست. مردم ایران باید بدانند، جریان اشرافیت به دنبال تأمین دنیای خود است و برای رسیدن به این دنیا، حل مشکلات مردم و کشور را بهانه
کرده است. 

 دعوت حوزه به انفعال!
پایگاه اطلاع‌رسانی هاشمی رفسنجانی به نقل از وی نوشت: «از تعزیر ویدئو و ماهواره و اینترنت تا تعطیلی کنسرت و بازی فوتبال چه عایدی نصیب حوزه‌های علمیه و نفوذ کلام روحانیت شده که از آن دست بر نمی‌داریم؟ آیا واقعاً «فقه شیعه» در این دوران خطیر، رسالتی بزرگ‌تر و با اهمیت‌تر ندارد؟»

داعش جدید در کجا
خروج داعش در بازه‌ای دو تا پنج ساله از منطقه شام به ‌سمت لیبی یا حضور شاخه‌ای قوی از این گروه تکفیری در افغانستان جدی به ‌نظر می‌رسد. بی‌توجهی به افغانستان و بازگشت افغانستانی‌های عضو داعش، اویغورها، پاکستانی‌ها و عرب-افغان‌ها می‌تواند داعشی با عنوانی حتی جدید در شرق کشور به‌ وجود آورد. با توجه به بافت قبیله‌ای، ریشه فکری، حضور گروه‌های مختلف و نبود تمرکز امنیتی خاص در این منطقه، شرق ایران (مناطقی میان افغانستان، پاکستان و چین) مستعد شکل‌گیری «داعش نوین» خواهد شد.

جشن هالووین در ایران!
هالووین یکی از جشن‌های سنتی غربی است که مراسم آن در شب 31 اکتبر(10 آبان) بر‌گزار می‌شود. بسیاری از کشورهای آمریکا، ایرلند، اسکاتلند و کانادا در این شب لباس‌های عجیب و نامرسوم می‌پوشند و متأسفانه گستردگی بیش از حد رسانه‌ها و سهولت دسترسی و نفوذ آنها به زندگی مردم سراسر جهان، آشنایی مردم سایر نقاط جهان با این سنت غربی را فراهم کرده و طی چند سال اخیر اجرای آن در ایران نیز رواج یافته است؛ اما موضوع از آنجا عجیب و غریب می‌شود که برخی مدارس دولتی در تهران، از برگزاری این جشن در مدرسه خود خبر می‌دهند و حتی اولیا مجبور می‌شوند با درخواست مسئولان مدرسه برای فرزندان‌شان لباس‌های عجیب و غریب و ماسک برای گرامیداشت این جشن کاملاً سخیف و غربی در مدرسه تهیه کنند.

دروغ رسانه‌های عربی
سیدحسن نصرالله درباره جنگ روانی عربستان علیه یمن گفت: «اتهامی که به ارتش یمن زده شده و گفته می‌شود که آنها به سمت مکه موشک شلیک کرده‌اند، قابل هضم و باور نیست و این دروغی است که عربستان و رسانه‌های وابسته به آن تبلیغ می‌کنند.» وی افزود: «هر کسی باور کند که مردم یمن به سمت مکه موشک شلیک کرده‌اند، دیوانه است.»

تحسین ظریف از زبان کری
کری، وزیر خارجه آمریکا هنگام دریافت جایزه «چتم هاوس» گفت: «می‌خواهم درباره همتای ایرانی‌مان، محمدجواد ظریف که این جایزه به او هم تعلق دارد، سخن بگویم. متأسف هستم که او نتوانست جدول کاری خود را برای آمدن به اینجا و گرفتن جایزه هماهنگ کند. می‌خواهم به طور روشن و شفاف بگویم که جواد (ظریف) مذاکره‌کننده‌ای سرسخت و پرتوان و در تمام‌مدت یک وطن‌پرست است که به سختی برای منافع کشورش جنگید و در عین حال همواره تلاش ‌کرد تا راهی سازنده برای حل مشکلاتی که ما هر دو می‌دانستیم برای کشورهای‌مان، مردم‌مان، سیاست‌های‌مان و تقسیم‌بندی‌هایی که در خانه‌های هر دوی ما وجود داشت،‌ موانعی غول‌پیکر هستند؛ بیابد.»

افزایش تعداد بیکاران آمریکا
وزارت کار آمریکا اعلام کرد تعداد شهروندان آمریکایی که برای درخواست دریافت مزایای بیکاری اقدام کرده‌اند به بالاترین میزان خود در سه ماه گذشته رسید. 
بر اساس اعلام وزارت کار آمریکا تعداد کسانی که برای دریافت مزایای بیکاری در این کشور اقدام کردند در هفته منتهی به 29 اکتبر به 265 هزار نفر رسید.تنها در این هفته هفت هزار نفر به تعداد افراد بیکار آمریکا اضافه شده است.

 محمد حسین مصطفایی/  هفته گذشته جلسه رأی‌ اعتماد به سه وزیر پیشنهادی دولت برای وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان برگزار شد و هر سه وزیر موفق به کسب اکثریت آرا و حضور در کابینه دولت یازدهم شدند. 
این موفقیت که به کام دولت و اصلاح‌طلبان حامی آن خوش‌ آمد، سبب شد تحلیل‌ها و مواضع گوناگونی را در این زمینه ارائه کنند. محمدرضا عارف گفت: «جلسه روز رأی ‌اعتماد نشان داد، اصلاح‌طلبان در مجلس دهم حائز اکثریت آرا هستند و رقیب باید این مسئله را بپذیرد.» بسیاری از مطبوعات و رسانه‌های زنجیره‌ای نیز در گزارش‌ها و تحلیل‌های خود نوشتند: «رأی آوردن سه وزیر پیشنهادی دولت میوه انتخابات ۷ اسفند ۱۳۹۴ است.»  
جنجال و هیاهوی اصلاح‌طلبان درباره نتیجه رأی ‌اعتماد روز سه‌شنبه را باید دقیق‌تر بررسی و تحلیل کرد. سخنان نایب‌رئیس فراکسیون امید نشان می‌دهد، حتی برخی از اعضای این فراکسیون نیز نمی‌خواستند به وزرا رأی ‌اعتماد بدهند و با رایزنی‌ها و لابی‌گری‌ها به این امر راضی شدند.» محمدرضا تابش، نایب‌رئیس فراکسیون امید در مصاحبه با «عصر ایران» گفت: «نحوه تعامل دولت در معرفی وزرا مثبت نبود و به همین  دلیل انتقادهایی جدی از سوی اعضا مطرح شد و نمایندگان امید گلایه‌مند بودند.»
در حالی که در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلف شاهد حاشیه و متن هستیم، معرفی سه وزیر اخیر از سوی دولت موضوعی بود که عدم رأی ‌اعتماد به آنها می‌توانست حاشیه و جنجال جدیدی را در کشور به دنبال داشته باشد. پرهیز از حاشیه‌سازی و افتادن در دام حاشیه‌های طراحی شده را می‌توان یکی از اصلی‌ترین مسائلی دانست که جریان انقلابی کشور باید در ماه‌های منتهی به انتخابات سال ۹۶ به آن توجه داشته باشد. به راستی، مردم در یک فضای عقلانی و آرام و منطقی است که می‌توانند کارنامه‌ها را مورد قضاوت صحیح و عاقلانه قرار دهند. بی‌شک، فضای جنجالی و پرهیاهو به نفع کسانی است که کارنامه‌ای خالی، اما صدایی بلند دارند. رأی ‌اعتماد به سه وزیر پیشنهادی بهانه‌های احتمالی را از دولت سلب کرده و حالا نوبت پاسخ به مطالبات اصلی مردم در حوزه اقتصادی است.

نکته: مستر جیکاک معروف به «سیدجیکاک» در سالیان گذشته در جنوب ایران در منطقه نفت‌خیز مسجدسلیمان (در زمان کشف نفت در این منطقه) سکنی گزید. او رفتارهای شگفتی از خود نشان می‌داد تا مردم باور کنند او حقیقت محض است. او عصای معروفی داشت که با آن معجزه می‌کرد، به‌طوری که اگر آن را به کفش‌هایش نزدیک می‌کرد سریع جفت می‌شدند. او ادعا می‌کرد عصای او همچنین بهترین وسیله برای تشخیص حلال‌زاده بودن افراد است و وقتی آنها را به بدن کسی می‌زد به او شوک عجیبی وارد می‌شد و با این شگرد بسیاری از کسانی را که به دلایل مختلف می‌خواست از وجهه اجتماعی و قدرت بیندازد، تخریب می‌کرد.
در عصای مستر جیکاک آهن‌ربا و شوک الکتریکی جاسازی شده بود که با آن، هم مردم را می‌فریفت و هم افراد ضد خود را بی‌حیثیت می‌کرد و هیچ‌گاه کسی به راز او پی نبرد، اما اکنون او در کتابش به آن اشاره
داشته است.
نظر: در فضای سیاسی امروز عصای مستر جیکاک همان برجام است که ادعا می‌شود می‌تواند مشکلات کشور را به نحو معجزه‌آسایی حل کند و از طرفی این معجزه می‌تواند انقلابیِ فهیم را از انقلابی‌نماهای نفهم و باسواد را از بی‌سواد تشخیص بدهد. آنها به این وسیله به دنبال این هستند که مخالفان و منتقدان دولت را به‌گونه‌ای تخریب کنند که جرئت دفاع از انقلاب را نداشته باشند. جالب اینکه در این برهه از زمان رسانه‌های انگلیسی همانند مستر جیکاک به جریان‌های ضد بریتانیا برچسب می‌زنند تا آنها را از گردونه انقلابی‌گری 
خارج کنند.

 معنای لابی مجلس
محمدرضا باهنر که به عنوان «لابی من» ادوار مختلف مجلس شناخته می‌شود، در رابطه با لابی کردن و قدرت نهفته در امضای هر نماینده می‌گوید: «وقتی یک رئیس‌جمهور یک تعداد وزیر معرفی می‌کند می‌خواهد که وزرایش رأی ‌اعتماد بیاورند و این رأی ‌اعتماد فقط به یک جلسه یک ساعته کفایت نمی‌کند که دو نفر موافق و دو نفر هم مخالف صحبت کنند  به موضع برسند. دولت با نمایندگان مجلس ارتباط برقرار می‌کند و توضیح می‌دهد و از نظریه‌اش دفاع می‌کند. اگر به این می‌گویید لابی که اصلاًً مجلس و دولت کارشان همین است.»

قاتلان دریاچه ارومیه
نماینده مردم ارومیه در مجلس با انتقاد شدید از کوتاهی دولت، وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست را قاتلان دریاچه ملی و جهانی ارومیه نامید و گفت: «سر ریز فاضلاب‌های شهری و پساب‌های صنعتی به دریاچه ارومیه طی سه سال گذشته احیای این سرمایه ملی را غیرممکن می‌کند.»

مشاوران بی‌کفایت و بی‌صلاحیت
فرشاد مؤمنی، اقتصاددان اصلاح‌طلب با بیان اینکه مشاوران اقتصادی رئیس‌جمهور، بی‌کفایت و بی‌صلاحیتند، گفت: «رشد اقتصادی اعلامی برای سال ۹۵ از سوی دولت به غایت بی‌کیفیت است؛ زیرا این تعریف مبتنی‌بر خام‌فروشی، دلالی، سوداگری و ترویج تجارت پول است. 
در حالی که نجات کشور در گرو افزایش فرصت‌های شغلی مولد در کنار افزایش توان رقابت اقتصادی ملی است.»