میانمار: آتش زدن خانه مسلمانان 
کشورهای غربی با ادعای حمایت از دموکراسی در حالی تحریم‌های میانمار را لغو کردند که این دموکراسی در واژه حمایت از کشتار مسلمانان خلاصه می‌شود، چنانکه سازمان دیده‌بان حقوق بشر، تصاویری را از آتش زدن خانه‌های مسلمانان ستمدیده روهینگیا در غرب میانمار منتشر کرد.
 بررسی این تصاویر نشان می‌دهد بیش از 400 دستگاه ساختمان در سه روستای مسلمان‌نشین آتش زده شده است. براد آدام، مدیر بخش آسیا در دیده‌بان حقوق بشر، گفت: «تصاویر جدید نشان می‌دهد سطح تخریب از آنچه ما در ابتدا فکر می‌کردیم، بسیار فراتر است.» مدیر آسیایی دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای، مقامات دولتی میانمار را به اتخاذ تدابیر فوری برای اجرای عدالت و تأمین امنیت قربانیان فراخواند. لازم به ذکر است که میانمار از دادن حق شهروندی کامل به مسلمانان که بیش از ۳/۱ میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، خودداری می‌کند و از سال 2012، خشونت مرگبار گروه‌های افراطی علیه مسلمانان روهینگیا به اوج رسیده است.
انگلیس: افزایش 60 درصدی کودکان بی‌خانمان 
آمارهای رسمی نشان می‌دهد طی شش سال گذشته که حزب محافظه‌کار در انگلیس بر روی کار است، حدود 60 درصد بر تعداد کودکان بی‌خانمان افزوده شده است.
 بر اساس آمار رسمی منتشر شده معلوم می‌شود از سال 2010 تاکنون تعداد کودکانی که بی‌خانمان شده‌اند 58 درصد افزایش داشته است. بسیاری از نهادهای حقوق بشر تأکید دارند این وضعیت بی‌خانمانی بیشتر برای اقلیت‌های نژادی و دینی است که این امر تبعیض رو به گسترش در این کشور را نشان می‌دهد. دولتمردان انگلیس به بهانه حفظ فرهنگ انگلیسی و نیز مبارزه با تروریسم به تشدید سرکوب و محدودسازی اقلیت‌های نژادی و دینی، به ویژه سیاه‌پوستان و مسلمانان می‌پردازند که مشکلات بسیاری را برای این اقشار ایجاد کرده است. 
ایتالیا: جریمه به جرم داشتن حجاب 
ایتالیا از جمله کشورهایی است که به تبعیت از اتحادیه اروپا در مقابله با اسلام از جمله در زمینه حجاب اقدامات بسیاری داشته است. برای نمونه یک بانوی مسلمان آلبانیایی‌تبار به علت خودداری از برداشتن حجاب خود در یک جلسه شهری در ایتالیا به پرداخت 30 هزار یورو جریمه محکوم شده است.
 این بانوی 40 ساله که در نشست پارلمان جوانان در استان پوردنون شرکت کرده بود، تمام صورت خود را پوشانده بود. پس از شکایت شهردار از این بانوی مسلمان، وی ابتدا به چهار ماه حبس و پرداخت 600 یورو جریمه محکوم شد. با این وجود در پی فرجام‌خواهی وی، دادگاه تجدیدنظر حکم به پرداخت 30 هزار یورو به عنوان جریمه داد. این در حالی است که نهادهای حقوق بشر بارها درباره وضعیت نامناسب زنان مسلمانان در ایتالیا و نقض گسترده حقوق آنان هشدار داده‌اند.
آلمان: تشدید سرکوب پناه‌جویان 
آلمان در حالی ادعای حمایت از پنا‌ه‌جویان را سر می‌دهد که در عمل با آنان مقابله می‌کند، چنانکه به بهانه اعتراض مردم اهالی شهر نیبیبرگ به ورود مهاجران، سرانجام دیواری ساخته شد که ارتفاع آن از دیوار برلین نیز بیشتر است.
 پیشتر قرار بود در این محله، اقامتگاهی برای 160 نفر از مهاجران ساخته شود که اجرایی نشد. مقامات شهری مونیخ با ساخت این دیوار در ماه‌های گذشته موافقت کرده بودند و علت آن طرح  هفت شکایت برای عدم ساخت محل اقامت برای آوارگان در اوایل 2014 بود. گزارش‌ها نشان می‌دهد که پناه‌جویان در آلمان بارها مورد هجوم و اذیت و آزار قرار گرفته‌اند و حتی مراکز استقرار آنها به آتش کشیده شده، اما از سوی دولتمردان برای مقابله با این وضعیت اقدامی صورت نگرفته است. 

نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان اسلام ـ ۴5
  عبدالله عبادی/جمهوری بوسنی و هرزگوین به لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرق اروپا و در شبه جزیره بالکان قرار گرفته است و با کشورهای کرواسی، صربستان و مونته‌نگرو مرز مشترک دارد. این کشور از دو ناحیه بوسنی در شمال و هرزگوین در جنوب تشکیل شده است و مرز آبی آن به طول 22 کیلومتر تنها راه دسترسی این کشور به آبهای آزاد است.
براساس موافقتنامه صلح دیتون، بوسنی و هرزگوین از دو موجودیت به نام فدراسیون بوسنی با حدود 51 درصد «شامل مسلمانان و کروات‌ها» و جمهوری صربسکا با حداقل 49 درصد قلمرو و یک منطقه ویژه به نام برچکو که اداره آن با جامعه بین‌المللی می‌باشد، تشکیل شده است.

آغاز روابط
در 26 دسامبر سال 1997 دیوید لوی، وزیر امور خارجه وقت رژیم صهیونیستی با جادرانکو فرلیک، وزیر امور خارجه بوسنی دیدار کرد و با امضای چندین موافقتنامه همکاری در زمینه‌های مختلف روابط دوجانبه آغاز شد. در این دیدار وزرای خارجه دو طرف بر گسترش سطح تعاملات در زمینه‌های مختلف نیز تأکید کردند. چنانکه دیوید لوی به فرلیک گفت: «اسرائیل در سال 1992 برای شناسایی کشور بوسنی در سازمان ملل رأی مثبت داد و طی چند سال گذشته چندین محموله غذا، دارو و کمک‌های اولیه برای مردم کشور شما ارسال کرده است، همچنین در جریان جنگ داخلی این کشور بیش از یکصد نفر از آوارگان بوسنی وارد اسرائیل شده و پناهندگی گرفته‌اند.»
وی تأکید کرد که در جریان جنگ بوسنی، رژیم صهیونیستی بارها نگرانی خود را از حمله به غیرنظامیان اعلام کرده بود، لوی گفت: «از اینکه صلح دیتون سبب پایان جنگ و برقراری صلح و ثبات در بوسنی شده بسیار خرسندم، دولت اسرائیل امیدوار است مراحل بازسازی در بوسنی هرچه سریع‌تر آغاز شود و روابط دو طرف به سود مردم بوسنی و اسرائیل باشد.»
در 27 دسامبر سال 1999 یائول آلون، سفیر رژیم صهیونیستی در مجارستان استوارنامه خود را به رئیس‌جمهور بوسنی تقدیم کرد و به این ترتیب از زمان آغاز روابط در سال 1997، اولین سفیر رژیم صهیونیستی به دولت بوسنی معرفی شد. به دنبال ورود سفیر رژیم اشغالگر قدس دولت بوسنی نیز طی نامه‌ای به وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی دنیل آبراهام رومانو را سفیر خود در اراضی اشغالی معرفی کرد. رومانو یکی از استادان یهودی بوسنی بود که در دانشگاه‌های این کشور مشغول به تدریس بود.
در سال 2014 با وقوع سیل شدید در بوسنی و ایجاد خسارات فراوان که بر اثر آن هزاران نفر خانه و کاشانه خود را از دست دادند، رژیم صهیونیستی که همواره مترصد استفاده از فرصت‌هاست با ارسال 15 تن مواد غذایی، چادر، دارو و... سعی در پنهان کردن چهره کریه خود در بین مسلمانان این کشور داشت؛ اما در سال 2015 حادثه‌ای رخ داد که نشان داد مردم بوسنی هیچ علاقه‌ای به داشتن روابط با این رژیم ندارند.
در تیرماه 1394 فدراسیون فوتبال بوسنی از فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی دعوت کرد تا یک ‌بازی دوستانه بین دو تیم ملی بوسنی و رژیم صهیونیستی برگزار شود، از این رو تیم فوتبال رژیم صهیونیستی برای یک دیدار دوستانه عازم بوسنی شد و در روز 12 ژوئن 2015 به مصاف این تیم در شهر زنیتسا رفت؛ اما تماشاگران بوسنیایی پیش از آغاز این دیدار با آتش زدن پرچم رژیم صهیونیستی شروع به سردادن شعار علیه رژیم صهیونیستی کردند، هرچند این بازی با پیروزی تیم بوسنی همراه شد؛ اما تماشاگران بوسنیایی پس از مسابقه با تجمع در اطراف هتل محل سکونت تیم رژیم صهیونیستی اقدام به لگدکوب کردن پرچم این رژیم و سردادن شعار به نفع فلسطین کردند.
به دنبال تضعیف موقعیت رژیم صهیونیستی در بوسنی، گالت بلک، یکی از مقامات وزارت خارجه این رژیم در مرداد 1394 عازم سارایوو شد و با مقامات بوسنیایی دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در این دیدار به وزیر امور خارجه بوسنی گفت: «اسرائیل، بوسنی را بخشی از بالکان می‌داند و بر پایه این موضوع روابط خود را با این کشور برقرار کرده است، بوسنی، هم به دلیل فاصله جغرافیایی نزدیک و هم به دلیل نبود تفاوتی چندان بین روحیات و اخلاقیات مردمش برای صهیونیست‌ها کشور مهمی است، ما به طور سنتی با منطقه بالکان روابط خوبی داریم و می‌توانیم روابط با بوسنی را در همه سطوح توسعه دهیم.»
وی همچنین در رابطه با آتش زدن پرچم اسرائیل در مسابقه فوتبال گفت: «این مسئله‌ای است که باید با تعلیم و تربیت جوانان در فضای مدارا و مخالف با یهودی‌ستیزی حل شود، در رابطه با فهم مناقشه اسرائیل و فلسطین فکر کنم نظر مردم بوسنی غالباً ریشه در کمبود اطلاعات دارد. اگر قرار باشد من 24 ساعت برنامه شبکه الجزیره را ببینم احتمالاً موضعی مبنی بر حمایت از فلسطین خواهم داشت، من با موضع حمایت از فلسطین مخالفتی ندارم؛ اما با موضع ضد اسرائیلی مخالفم.»
گالت بلک همچنین حجم مبادلات تجاری بین بوسنی و رژیم صهیونیستی را بسیار پایین دانست و بر افزایش آن تأکید کرد.

  علی تتماج /جهان این روزها در حالی معطوف به تحولاتی همچون نتایج انتخابات آمریکا و حاشیه‌های پس از آن، به ویژه فرو رفتن آمریکا در اعتراضات داخلی است که در برخی نقاط جهان همچنان وقایعی دردناک و ضد بشری در جریان است. 
ائتلاف آمریکایی ـ سعودی از فروردین ۱۳۹۴ تجاوزی سراسری را به یمن آغاز کردند و مردمان این سرزمین را از زمین و هوا و دریا مورد هجوم قرار دادند. آن طور که نهادهای حقوق بشری اذعان کردند، در این حملات ده‌ها هزار نفر قتل عام شده‌اند که بسیاری از آنان زنان و کودکان بوده‌اند. زیرساخت‌های این کشور ویران شده و به دلیل استفاده ائتلاف از سلاح‌های ممنوعه و شیمیایی تا سالیان طولانی زمین‌های یمن قابل کشت نخواهد بود. جنایات ائتلاف تا بدان جا بوده که حتی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سازمان ملل نیز در امان نبوده و پزشکان بدون مرز بارها و بارها طی حملات سعودی گزارش‌هایی از وضعیت بحرانی حاکم شده بر یمن منتشر کرده‌اند. یونیسف نیز از کشتار کودکان در تجاوزات سعودی و آمریکا خبر داده و نسل آینده یمن را نسلی سوخته دانسته‌اند. گزارش جدید از شمار قربانیان جنگ عربستان علیه یمن نشان می‌دهد که در طول ۶۰۰ روز حمله ائتلاف عربی ـ سعودی به مردم یمن دست‌کم ۱۱ هزار و ۴۰۳ نفر کشته و ۱۹ هزار و ۳۴۳ نفر از جمله صدها کودک و زن زخمی شده‌اند. بر اساس این خبر تاکنون ۲۴۵۸ کودک و ۱۸۱۱ زن در جنگ عربستان علیه یمن کشته شده و ۲۲۵۳ کودک و ۱۹۰۶ زن زخمی شده‌اند. این گزارش حاکی است که ۳۸۰ هزار خانه شهروندان یمنی ویران شده و ۶۷۵ مسجد نیز در سراسر یمن تخریب شده است. همچنین ۷۱۹ مدرسه، ۱۰۸ ساختمان دانشگاهی،‌ ۱۵۵۳ ساختمان دولتی، ۲۶۳ بیمارستان، ۲۰ مؤسسه رسانه‌ای، ۲۰۲ مؤسسه گردشگری، ۲۰۱ اثر تاریخی باستانی و ۱۰۰ باشگاه ورزشی در جنگ عربستان علیه مردم یمن تخریب شده است.
به صراحت می‌توان گفت آنچه در یمن در جریان است یک نسل‌کشی سراسری است که ائتلاف سعودی و متحدانش رقم زده‌اند و دردآورتر این است که مدعیان حمایت از بشر و حامیان آنچه قربانیان هولوکاست می‌نامند، در برابر این جنایات ضد بشری سکوت کرده و حتی به حمایت از آن می‌پردازند. یمن بیش از ۶۰۰ روز است که صحنه هولوکاستی واقعی است و جهان چشم بر این جنایت فروبسته و اقدامی برای پایان آن صورت نمی‌دهد. کشورهای غربی، این مدعیان حقوق بشر در حالی با ادعای همدردی با آنچه قربانیان هولوکاست می‌نامند به حمایت از رژیم صهیونیستی و متهم‌سازی حامیان فلسطین می‌پردازند که چشم بر روی هولوکاست واقعی در یمن بسته‌اند. نکته قابل توجه آنکه کشورهای غربی و سازمان ملل با برجسته‌سازی سایر تحولات از جمله مسئله انتخابات آمریکا، تحولات سوریه و عراق و لیبی و حتی پرداختن به خطر تروریسم در افغانستان برآنند تا افکار عمومی را از جنایات صورت گرفته در یمن دور سازند. آنچه در این میان قابل توجه است آنکه سران اروپا برای مسائلی همچون چگونگی ارتباط با آمریکا پس از پیروزی ترامپ به تشکیل جلسه و موضع‌گیری‌های متعدد می‌پردازند؛ اما هیچ‌یک در باب یمن و مقابله با جنایات سعودی اقدامی صورت نمی‌دهند. در کنار موضوع اسلام‌ستیزی و تحقق طرح‌ مسلمان‌کشی، یک نکته مهم در این عرصه مشاهده می‌شود و آن اینکه کشورهای غربی، مردم یمن را قربانی منافع اقتصادی خود کرده‌اند، چنانکه وزیر خارجه انگلیس در دفاع از فروش سلاح به سعودی می‌گوید: «اگر ما نفروشیم دیگران می‌فروشند، در حالی که خریدهای تسلیحاتی عربستان درآمد چشمگیری برای ما به همراه دارد.»

 رضا اشرفي/با پايان يافتن انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا و پيروزي دونالد ترامپ فضاي ذهني بسياري از تحليلگران، حتي در آمريكا دچار شوك و اختلال شده است. هنوز هيچ‌كس نمي‌داند آينده سياسي آمريكا و مراكز و مناطق بين‌المللي كه با آن ارتباطات ارگانيك دارد، چگونه پيش خواهد رفت. بر همين مبنا برخي از تحليلگران معتقدند، تا رئيس‌جمهور جديد وارد كاخ سفيد نشود و دست‌كم يك سال از اجراي سياست‌هايش نگذرد، مشخص نمي‌شود اوضاع چگونه پيش خواهد رفت. البته نبايد فراموش كرد، سياست‌ها و راهبردهای كلان داخلي و بين‌المللي در آمريكا از طريق ساختار تعيين مي‌شود؛ اما به هر حال كارگزار نیز در اين زمينه كم‌‌تأثير نيست. بنابراين بايد ديد، روش‌ها و سلايق دونالد ترامپ و همچنين حزب جمهوريخواه چگونه خواهند بود. از سوي ديگر واقعاً مشخص نيست، ساختار سياسي آمريكا چه اهدافي را دنبال مي‌كند؛ اما مسئله مهم اين است كه در دو دوره قبلي (رياست‌جمهوري) مردم آمريكا به شعار «نه» به وضعيت موجود رأي داده‌اند.
در دوره پيشين كه باراك اوباما رأي آورد، با شعار تغيير موفق به پيروزي شد؛ اگر چه وي نتوانست تغییر خاصي ایجاد کند. در اين دوره نيز دونالد ترامپ اعلام كرد، خط بطلاني بر سياست‌هاي پيشين خواهد كشيد و به‌گونه‌اي ديگر عمل خواهد كرد. مردم آمريكا با چنين شعاري احساس کردند كه در انتخابات جديد هواي تازه‌اي به سياست آمريكا دميده خواهد شد، بنابراين به ترامپ رأي دادند تا وی وضعيت كنوني را كه اوباما نتوانست تغيير دهد، دنبال كند. اين موضوع حكايت از آن دارد كه مردم آمريكا از سياست‌هاي چند دهه‌اي دولتمردان خسته شده و خواهان روش و رويه‌اي ديگر هستند. حال اگر چنين تغييري رخ ندهد، بي‌شك آمريكا  با مشكلات و چالش‌هاي بنيادي روبه‌رو خواهد بود؛ چرا که بين دولتمردان و شهروندان فاصله بيشتري ايجاد خواهد شد. 
در حال حاضر، چنين فضايي بين آمريكا و متحدانش شكل گرفته است. سياست‌هاي پيشين نشان مي‌دهد، متحدان اصلي آمريكا نيز خواهان فاصله‌گيري از آن هستند و هر جا كه اين فضا مهيا شود،‌ دست به كار خواهند شد. از مهم‌ترين متحدان آمريكا كه در حال حاضر در چنين شرايطي قرار دارد، اروپاست. اگر چه خروج انگليس چالشي وجودي براي آينده اتحاديه اروپاست، اما در چنين فضايي، تصميم‌گيري‌ها را براي رهبران اروپايي راحت‌تر كرده تا سياست‌هايي را دنبال کنند كه با رويكردهاي آمريكا ضديت دارد. آلمان از جمله كشورهايي است كه از نظر سياسي با آمريكا مشكلات فراواني دارد و حتي دولتمردان آلماني كه از حوزه سياست و دولت فاصله مي‌گيرند، در مواضع خود عليه واشنگتن كاملاً صريح و تند صحبت مي‌كنند. با توجه به اينكه آلمان در حال حاضر جدي‌ترين و فعال‌ترين رهبر اروپاست، اين‌گونه سياست‌ها و جهت‌گيري‌ها تأثيرات زيادي در قبال روابط بين‌المللي، به‌ویژه در قبال آمريكا دارد. 
تا پيش از اين و در دوره باراك اوباما كه البته تا ژانويه بر سر كار خواهد بود،‌ اختلافات اروپا و آمريكا نمايان بود كه به نظر می‌رسد در دوره رياست‌جمهوري ترامپ افزايش پيدا خواهد كرد. طي سال‌هاي گذشته، اتحاديه اروپا با طرح تجارت آزاد با آمريكا مخالفت كرد و اجازه تصويب آن را نداد. در همين باره چندي پيش «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد آلمان، به منزله بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا گفت: «مذاکرات بر سر سرمایه‌گذاری مشارکت ترنس آتلانتیک (TTIP) شکست خورده است؛ چراکه اروپاییان برخی خواسته‌های آمریکا را رد کرده‌اند.»
از سوی ديگر، اتحاديه اروپا چندان موافق نيست زير بار هزينه‌هاي ناتو برود. ناتو به‌منزله نهادي نظامي كه قوه اجرايي نظامي آمريكا در نظام بين‌الملل است؛ بخش‌هايي از هزينه‌هاي خود را از اتحاديه اروپا تأمین می‌کند. به گونه‌اي كه استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با احساس خطر از آينده تأكيد كرده است: «ما با بی‌ثباتی روبه‌رو هستیم و با تهدیدها و چالش‌های بیشتری مواجهیم که فراتر از یک نسل است؛ از این رو نیازمند اتحاد هستیم». اتحاديه اروپا حتي در جدي‌ترين حركت نظامي، دفاعي و امنيتي، طرح ارتش مستقل را مطرح كرده است كه بي‌شائبه مي‌تواند در برابر ناتو قرار گيرد. اگر چه بسياري معتقدند، در صورت شكل‌گيري اين ارتش بين اروپا و ناتو جدايي صورت نخواهد گرفت؛ اما اين مسئله تنها در سطح تحليل است و اروپا هر جا توان لازم را داشته باشد، خود را از آمريكا جدا خواهد كرد. در حال حاضر مي‌توان گفت، اروپا به شكلي «مسالمت‌آميز و حقوق بشري» مستعمره آمريكاست كه اين موضوع براي مستقل نبودن اروپا بسيار سنگين است. البته اروپا در شرايط جديد و با انتخاب دونالد ترامپ در اين ابهام قرار دارد كه آينده سياسي را چگونه با اين رئيس‌جمهور بي‌اصول پيش خواهد برد؛ اما بي‌شك و به طور قطع تلاش بيشتري براي استقلال خود از آمريكا انجام خواهد داد.

تصویب طرح تمدید قانون تحریم‌های ایران 
خبرگزاری فارس: اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به طرح تمدید ده ساله قانون تحریم‌های ایران رأی مثبت دادند. قانون تحریم‌های ایران نخستین‌بار در سال 1996 تصویب و پس از آن برای یک بازه ده ساله در سال 2006 تمدید شد. این قانون پایان سال جاری میلادی منقضی می‌شود. مجلس نمایندگان آمریکا این قانون را بدون افزودن متمم تصویب کرد؛ اما در سنا دست‌کم دو طرح برای افزودن متمم‌هایی به این قانون وجود دارد. 
یکی از متمم‌های مطرح در سنا، تصویب تحریم‌های تازه به بهانه حقوق بشر، تروریسم و بحث موشکی است. متمم دیگر نیز به دنبال آن است تا همزمان با تمدید قانون، کمک یک‌ونیم میلیارد دلاری تازه به رژیم صهیونیستی هم تصویب شود.
تحریم‌های جدید علیه ایران در راه هستند
خبرگزاری ایرنا: سناتور جمهوریخواه آمریکا در سخنانی از همکاری خود و کنگره با رئیس‌جمهور منتخب این کشور برای پیشبرد اهداف ضدایرانی خبر داد. «تام کاتن» سناتور جمهوریخواه ایالت آرکانزاس آمریکا در سخنانی اظهار داشت: «کنگره با همکاری با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب و همگام با متحدان واشنگتن تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کند.» وی در این زمینه گفت: «ما اهرم‌های مختلفی داریم. ما بزرگ‌ترین اقتصاد جهان هستیم و قادریم تحریم‌هایی را به دلیل نقض توافق اتمی و دیگر تعهدهای این کشور وضع کنیم تا ایران ساخت موشک‌های بالستیکی را که به خاک آمریکا یا متحدان‌مان می‌رسند، کنار گذاشته و از تروریسم حمایت نکند و منطقه را نیز بی‌ثبات نسازد.»
ترامپ باید درباره ایران تضمین دهد
خبرگزاری فارس: «دیوید پترائوس» مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» که هم‌اکنون جزء هیئت‌مدیره شورای آتلانتیک است، تصریح کرد: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا باید به شرکای آمریکا در منطقه خلیج‌فارس و همچنین رژیم صهیونیستی در زمینه تعهد آمریکا به مقابله با تهدیدات ایران تضمین دهد.» وی تصریح کرد: «از آنجایی که قرار است تعیین شود چه چیزهایی باید درباره ایران (در دولت ترامپ) گفته شود، باید کارگروهی در این زمینه صورت گیرد.» پترائوس ادامه داد: «ترامپ و کنگره می‌توانند بیانیه‌ای در زمینه سیاست ملی شکل دهند که طبق آن ایران هرگز اجازه غنی‌سازی اورانیوم در سطح تولید سلاح را نداشته باشد.»
ترامپ توافق هسته‌ای را قبول ندارد
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران: یکی از مشاوران سیاست خارجی ترامپ گفت: «وی به زودی ایجاد تغییراتی در مفاد توافق ایران و 1+5 (برجام) را خواستار خواهد شد.» «ولید فارِس» از اعضای تیم مشاوران سیاست خارجی «دونالد ترامپ» اظهار داشت: «رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، به زودی ایجاد تغییراتی در توافق منعقد شده میان ایران و گروه 1+5 را خواستار خواهد شد.» این مشاور لبنانی‌الاصل ترامپ که از موضع کنونی وی درباره برجام هم خبر داشت، گفت: «پاره کردن این توافق، برای دنیا گران تمام می‌شود. او (ترامپ) می‌خواهد آن موافقتنامه را که در فضایی بین‌المللی منعقد شده، بگیرد و سپس آن را مرور کند.»
 ایران به مفاد برجام پایبند بوده است
خبرگزاری ایرنا: «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی خود پس از پیروزی «دونالد ترامپ»‌ در انتخابات ریاست‌جمهوری تأکید کرد، برجام توافقی چندجانبه است و بر هم زدن آن بدون لطمه به منافع آمریکا ممکن نیست. باراک اوباما با بیان اینکه ایران به مفاد توافق هسته‌ای موسوم به برجام پایبند بوده است، گفت: «کسانی که خواستار بر هم زدن این توافق هستند، باید دلایل قانع‌کننده‌ای برای این کار داشته باشند.» وی ادامه داد: «ما اکنون بیش از یک سال است که شواهدی درباره پایبندی ایران به توافق هسته‌ای در دست داریم و این چیزی است که افسران نظامی اسرائیل[رژیم صهیونیستی] هم به آن باور دارند.»

کمیته وزارتی رژیم صهیونیستی دو قانون نژادپرستانه را به تصویب رساند؛ جلوگیری از پخش اذان از مساجد قدس و دیگری مصادره اراضی فلسطینیان در کرانه باختری. به موجب این قانون، رژیم صهیونیستی اجازه پخش اذان از مساجد قدس را نخواهد داد؛ با این ادعا که صدای اذان موجب آزار شهرک‌نشینان صهیونیست می‌شود. همچنین قانون پاک‌سازی کانون‌های شهرک‌نشینی را که حذف مالکیت فلسطینی‌ها است، به تصویب رساند.