ذخیره فرهنگیان در اروپا
شهاب‌الدین غندالی، مدیرعامل سابق صندوق ذخیره فرهنگیان برای فردی در جایگاه نماینده این صندوق در اروپا حکم انتصابی صادر کرده بود، در حالی که تمام شرکت‌های تابعه صندوق، ایرانی هستند. فرد مذکور  میرزاحسینی ساکن مجارستان است. ارتباط غندالی با میرزاحسینی و نوع تعامل با آنها جالب و قابل توجه است؛ چرا که نماینده صندوق ذخیره فرهنگیان در اروپا ظاهراً حقوق ارزی هم از این صندوق دریافت می‌کند، اما اینکه چه خدماتی به صندوق ذخیره فرهنگیان یا شخص غندالی می‌داده، مشخص نیست.


فقط حضور مستشاری
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پاسخ به یکی از پرسش‌های حزب‌اللهی‌ها مبنی‌بر اینکه چرا ما به صورت گسترده به عراق و سوریه نمی‌رویم؟ گفت: «در جلسات خصوصی مایل بودیم تیپ و لشکر ببریم و کار را تمام کنیم، اما رهبری فرمودند: «حضورتان فقط مستشاری باشد.» اگر می‌رفتیم در باتلاق عراق و سوریه گرفتار می‌شدیم و بعد از گذشت زمان اشغالگر معرفی می‌شدیم و نتیجه آن جنگ فرسایشی بود.»

دستگیری یکی دیگر از اعضای تیم مذاکره‌کننده
حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر و میمه در مجلس گفت: «خوشبختانه شماری از مدیران دوتابعیتی که در بخش‌های مهم مدیریتی و تصمیم‌سازی نظام نفوذ کرده بودند، دستگیر و محکوم شدند، یا پرونده‌ آنان در جریان است.» وی افزود: «فرد دیگری که در تیم حقوقی مذاکره‌کنندگان بوده، به جرم جاسوسی و همکاری با دول متخاصم دستگیر شده، دستگاه قضا بیاید بقیه توضیحات را برای مردم بدهد. از طرف دیگر یک وزیر که همسر و فرزندانش در ایتالیا هستند، چه اتفاقاتی متصور است که در وزارتخانه تحت مدیریت او بیفتد.»


نکته: در سفر اربعین به افراد بسیاری از کشورهای مختلف برخوردم که علاقه وصف‌ناشدنی به انقلاب اسلامی داشتند و مواضع آنها درباره پیام‌های انقلاب از برخی انقلابیون، انقلابی‌تر بود. در این سفر یکی از شیعیان ترکیه‌ را دیدم که تا فهمید من ایرانی هستم فوری تصویری از امام(ره) از من خواست و من هم عکسی از ایشان که بر روی قالبی فلزی حک شده بود به وی دادم، آنگونه آن را روی سینه‌اش فشرد که تا به حال ندیده بودم، آنقدر از امام سخن گفت که من از خودم شرمنده شدم که او کجا و ما کجا...، او تمام پیروزی‌ها و حیثیت مسلمان‌ها را از تدبیر امام می‌دانست. او اگرچه اهل اسلامبول بود؛ اما از ما که نان انقلاب را می‌خوریم بیشتر شناخت داشت.
نظر‌: سال گذشته یکی از زائران پاکستانی اربعین به کنایه به من گفت ما در نقطه صفر مرزی چین و پاکستان زندگی می‌کنیم. ناحیه خوش آب‌وهوایی که از شمال کشور شما زیباتر و دل‌انگیزتر است، او گفت در این منطقه 500 هزار شیعه زندگی می‌کنند که علاقه خاصی به انقلاب دارند و با وجود آنکه تا کنون یک مسئول ایرانی به منطقه سفر نکرده است؛ اما همه مردم تصاویر امام خمینی و امام خامنه‌ای را در منزل دارند و وجوهات خود را به حساب امام خامنه‌ای واریز می‌کنند. او گفت برخی مسئولان شما در مقابل آمریکا آنقدر واگرا شده‌اند که باید کمی انقلاب وارد کنید!

بر بالای پل لبیک یا حسین(ع) معروف که می‌ایستی همه شکوه را با چشم خودت می‌بینی. زائرانی که پرچم مربوط به کشور خودشان را آورده‌اند، خیلی‌ها سربند «کلنا عباسک یا زینب(س)»، «لبیک یا خامنه‌ای»، تصویر رهبران مقاومت و شهدای مدافع حرم را به روی پیشانی‌های‌شان بسته‌اند... ناگفته نماند که بدخواهان و معاندان همه نوع تلاشی را به کار بستند تا این حرکت به عظمت این روزها نرسد؛ اما مگر هنوز تفکر کوفی پابرجاست که وقتی مقام عظمای ولایت فرمان دهد که «این حرکت عظیم و میلیونی میان نجف و کربلا و این شور و شوق و حرکت، حتی اگر با خطر همراه باشد، همواره در دل مردم و جوانان ما موج می‌زند و این سرمایه را باید حفظ کرد؛ زیرا ضامن بقای کشور است.» و مردم پیرو ولایت و اهل‌بیت(ع) آرام بگیرند... مردم آمدند، بیشتر از سال‌های پیش هم آمدند تا بگویند ما پشتیبان ولی‌فقیه هستیم. آمدند و با حسین زمان بیعتی دوباره‌ بستند. این شور همراه با شعور، این حماسه جاودانه، این بیعت سترگ نه در جهان اسلام، بلکه در سراسر عالم بی‌نظیر و بی‌بدیل است. فقط خون حسین(ع) است که می‌تواند این حرکت را 
پدید آورد.
در آستانه شب اربعین / کربلای معلی/ مجتبی برزگر 


 محمد حسین مصطفایی/ طبق اظهارات مقامات رسمی به بلومبرگ، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قصد دارد از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بخواهد تا تحریم‌های ایران را تشدید کند. یعقوب آمیدرور، ژنرال بازنشسته و مشاور سابق امنیت ملی رژیم صهیونیستی گفت: «مأموریت فوری متوقف کردن ایران از تبدیل شدن به یک ابرقدرت در منطقه است؛ موضوعی که هم‌اکنون در حال اتفاق افتادن است.»
وی در ادامه افزود: «نخست‌وزیر اسرائیل اول از همه استدلال خواهد کرد که آمریکا باید برای کاهش همکاری و مشارکت بین ایران و روسیه در منطقه، تلاش کند.» یک مقام رسمی صهیونیستی نیز اظهار داشت: «نتانیاهو به‌دنبال لغو توافق هسته‌ای ایران نیست و به‌جای آن قصد دارد از ترامپ بخواهد تا موضع سختگیرانه‌تری را در قبال ایران اتخاذ کند.» وی افزود: «شاید تحریم‌های سختگیرانه‌تری علیه ایران نیاز باشد تا جلوی برنامه توسعه موشک‌های بالستیک این کشور گرفته شود. تلاش برای متوقف کردن گروه‌های نیابتی ایران که نزدیک به اسرائیل هستند مثل گروه‌های فعال در نوار غزه و لبنان و سوریه نیز یکی از اهداف خواهد بود.»
اینگونه اظهارنظرها پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در حالی مطرح می‌شود که تلاش یک دولت برای لغو  توافق هسته‌ای راه به جایی نخواهد برد؛ چرا که سایر قدرت‌های جهانی باید برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران متقاعد شوند و رابطه تجاری خود با تهران را قطع کنند. باید دید که آیا پنج قدرت بزرگ جهانی حاضر می‌شوند برای رضایت صهیونیست‌ها دست از منافع خود بردارند!
نکته مهم‌تر این است که تشدید فشارها سبب ایجاد اختلاف بین آمریکا و سایر قدرت‌های جهانی شده و جمهوری اسلامی ایران را از محدودیت‌هایی که الآن با آن روبه‌رو است، رها خواهد کرد؛چرا که در چارچوب برجام ایران بسیاری از فعالیت‌های خود را متوقف کرده است.

  مصطفی قربانی/  رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از دانش‌آموزان و دانشجویان(12/08/1395) با هشدار نسبت به برخی حرکت‌ها و تلاش‌های خطرناک برای تحریف حقیقت و منطق ایستادگی امام(ره) و ملت در مقابل آمریکا در اذهان نسل جوان و همچنین القای این موضوع که تنها راه‌حل مشکلات کشور، مذاکره و سازش با آمریکاست، فرمودند: «آنچه که مشکلات کشور را حل خواهد کرد، روحیه و تفکر انقلابی به معنای توکل به خدا، اعتماد به درون، شجاعت اقدام و عمل، بصیرت، عمل به توصیه‌های امام، ابتکارورزی، امیدواری به آینده، نترسیدن از دشمن و تسلیم نشدن در برابر او است.»
حال پرسش اینجاست که انقلابی‌گری چگونه می‌تواند مشکلات کشور را حل کند؟ در پاسخ باید گفت که تفکر و روحیه انقلابی به یک‌سری سازوکارها و مؤلفه‌های معضل‌گشا و بن‌بست‌شکن مجهز است که چنانچه در حیطه اقتصاد مدنظر قرار گیرد، می‌تواند مانند سایر حوزه‌ها راه‌گشا باشد. مهم‌ترین این سازوکار‌ها عبارتند از:
۱ـ آرمان‌گرایی واقع‌بینانه: بدین معنا که تفکر انقلابی با وجود داشتن خصلت و خصوصیت آرمانی، به واقعیت‌ها توجه داشته و اساساًً پیگیری و تحقق آرمان‌ها را در بستر واقعیت‌ها ممکن می‌داند. این ویژگی سبب شده است تفکر انقلابی از یک سو از توهم‌پردازی و از سوی دیگر از تحجر و واپس‌نگری متمایز شود. به عبارتی، تفکر انقلابی هم مانع این می‌شود که خود را به دست حوادث بسپاریم و هم مانع این می‌شود که در مقابل تغییر و تحولات زمانه هیچ‌گونه نوآوری و ابتکار عملی نداشته باشیم.
‌۲ـ توجه همزمان به تکلیف و نتیجه: این مؤلفه که ارتباط نزدیکی با مورد پیشین دارد، عبارت است از اینکه در عمل به تکلیف، تحقق نتیجه مطلوب یک رکن مهم است و صرف انجام تکلیف، بدون توجه به دستیابی به نتایج مطلوب نکوهیده است. به عبارت دیگر، می‌توان گفت اساس عمل به تکلیف برای تحقق نتایج مطلوبی است که در اثر عمل به تکلیف حاصل می‌شود. رهبر معظم انقلاب در این زمینه می‌فرمایند: «تکلیف‌گرایی معنایش این است که انسان در راه رسیدن به نتیجه‌ مطلوب، بر طبق تکلیف عمل کند؛ برخلاف تکلیف عمل نکند، ضدتکلیف عمل نکند، کار نامشروع انجام ندهد...»
۳ـ عمل و مدیریت جهادی: مدیریت جهادی به عنوان آن نوع مدیریتی که در شرایط کمبود و وجود موانع متعدد، با احساس تکلیف، تعهد انقلابی و رسالت، بتواند کارآمدی خود را در اداره جامعه ثابت کند و در حل معضلات جامعه توفیق داشته باشد،‌ از جمله سازوکار‌ها و مؤلفه‌هایی است که تفکر انقلابی با تجهیز به آن می‌تواند حلّال مشکلات کشور باشد. توجه به این نکته نیز مهم است که در شرایطی که کشور در طول هشت سال دفاع مقدس، از یک سو با  با تهاجم خارجی همه‌جانبه‌ای روبه‌رو بود که همه مسائل کشور تحت‌الشعاع آن قرار گرفته بود و از سوی دیگر، با تحریم خارجی، فشارهای بین‌المللی و جنگ داخلی نیز روبه‌رو بود، آنچه سبب عبور موفق از آن شرایط شد و پیروزی در جنگ را برای نظام اسلامی به ارمغان آورد، مدیریت جهادی بود. منظور این است که مدیریت جهادی موضوع جدیدی نیست که در کارآمد بودن آن تردیدی وجود داشته باشد. 
۴ـ تفکیک مسائل اصلی از فرعی: این مورد نیز از جمله ظرفیت‌های تفکر انقلابی است که با آن می‌توان  مشکلات کشور را حل کرد. در واقع، نقطه کانونی مورد توجه تفکر انقلابی، خدمتگزاری است و در این راه از هر گونه توجه به حواشی پرهیز می‌کند. رهبر فرزانه انقلاب در این زمینه می‌فرمایند: «اين‏گونه نمي‏شود کار را با موفقیت ادامه داد و پيش برد. واقعاًًً نگاه کنيد ببينيد امروز مسئله اصلي کشور چيست... چرا خودمان را به مسائل درجه دو و مسائل فرعي مشغول کنيم؟!» ایشان در همین ارتباط، پرداختن به کارهايي را که به جنبه‏هاي عملي زندگي مردم ارتباطي ندارد، کاری مسرفانه می‌دانند. 
نکته پایانی اینکه دستاوردهای اخیر کشور در حوزه‌های نظامی، علمی و تکنولوژیکی، مانند فناوری هسته‌ای، نانو، فناوری فضایی و سلول‌های بنیادی، همگی با اعتماد به جوانان انقلابی و آن هم در شرایط تحریم و دشمنی حاصل شده‌اند که این به معنای اثبات کارآمدی انقلابی‌گری و نگاه به درون و ناکارآمدی سازش در مقابل دشمن است. 
کارشناسان و صاحب‌نظران در گفت‌وگو با صبح صادق تبیین کردند
سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) فرمودند: «ما در زمینه‌ فرهنگ، هم در مورد آفند ضعیف عمل می‌کنیم، هم در مورد پدافند ضعیف عمل می‌کنیم؛ به نظر من بایست در این زمینه‌ها کار کرد. فرهنگ با جوهر دین، با جوهر انقلاب، اساس کارهای ما است که بایستی واقعاً به آن بپردازیم. محصولات فرهنگی، کتاب، سینما، تئاتر، شعر، مطبوعات و نیز شخصیّت‌های فرهنگی؛ فرض کنید که یک شخصیّت فرهنگی هست که همه‌ عمر خودش را در راه انقلاب گذاشته، یک شخصیّت فرهنگی هم هست که هر وقت توانسته به انقلاب نیش زده؛ شما رفتارتان با این دو نفر چه‌ جور است؟ شما که مسئول دولتی هستید یا مسئول فرهنگی هستید یا مسئول وزارت مثلاًً ارشاد هستید یا وزارت علوم هستید یا سازمان تبلیغات اسلامی هستید ـ فقط مخصوص کارهای دولتی نیست، دیگران هم همین‌جور هستند ـ یا صداوسیما، رفتار شما و برخورد شما با این دو آدم چه جور است؟ این خیلی مهم است.» به منظور تبیین سخنان معظم‌له در زمینه فرهنگ، خبرنگار صبح صادق با سه نفر از صاحب‌نظران گفت‌وگویی انجام داده است که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.
نقش فرهنگ
 در ایستادگی ملی
حجت‌الاسلام احمد روزبهانی *
طبق بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اساس مشکلات فرهنگی و علت ترویج نشدن اسلام در کشور، ولنگاری فرهنگی است. برخی‌ها برای پاک کردن صورت مسئله این اندیشه را رواج می‌دهند که مردم فرهنگ را مدیریت می‌کنند و به این وسیله از زیر مسئوليت، شانه خالی می‌کنند؛ این درحالی است که یکی از وظایف حکومت اسلامی ترویج اسلام و تبلیغ آن در سراسر بلاد اسلامی و ایجاد بسترهای لازم برای آشنا شدن با اسلام ناب محمدی است.
یکی از کارهای دشمن برای از بین بردن نظام، تهی کردن آن از ارزش‌ها و دستاوردهای آن است که در بیانات رهبر معظم انقلاب، بارها این مسئله درباره پروژه نفوذ دشمن مورد اهتمام قرار گرفته است؛ لذا شاید شخصی که دشمن در او نفوذ کرده، خودش هم متوجه نباشد که در واقع دشمن، تفکر او را دستخوش تغییر قرار داده است و از او برای تکمیل پازل خود بهره‌برداری می‌کند. 
یکی از پروژه‌های نفوذ، تغییر آرمان‌های مکتب امام و انقلاب اسلامی مانند استکبارستیزی، کمک به مستضعفان عالم، ساده‌زیستی و... است که اگر هر یک از آنها دستخوش تغییر یا انحراف شود آن نظام آسیب‌پذیر می‌شود.
دغدغه رهبر معظم انقلاب درباره انقلابی عمل کردن دستگاه‌های نظام، از جمله نهادهای فرهنگی است؛ چرا که اگر انقلاب در متن نظام و مسئولان، جاری و ساری باشد؛ به بدنه آن هم سرایت می‌کند. انقلاب یعنی دگرگونی که با پسوند اسلام به آن، می‌شود دگرگونی اسلامی. 
رهبر معظم انقلاب بر این نکته تأکید کردند که چون ایستادگی در برابر دشمن، بر اساس اسلام جلوی آسیب را خواهد گرفت؛ لذا دشمنان ما از واژه اسلام هراس دارند و نمی‌خواهند بگویند انقلاب اسلامی. براین مبنا، معظم‌له فرموده‌اند: مسئله فرهنگ مهم است، زیرا اساس ایستادگی و حرکت نظام اسلامی مبتنی بر حفظ فرهنگ اسلامی و انقلابی و تقویت جریان فرهنگی مؤمن انقلابی است.
یکی از اموری که در سال‌های پس از انقلاب، چندان به آن نپرداخته‌ایم، تولید نشدن کارهای فرهنگی مناسب است. برای نمونه در حوزه ارزش‌های دفاع مقدس و کارهای فاخر سینمایی عقب هستیم، یا امروزه در زمینه بومی‌سازی شبکه‌های اینترنتی ضعیف عمل کرده‌ایم؛ در حالی‌که در کشوری مثل چین از ابزار جست‌وجوی گوگل که صهیونیستی است استفاده نمی‌کنند؛ بلکه با ایجاد جست‌وجوگرهای ملی خلأ را پر کرده‌اند. 
* استاد حوزه و دانشگاه


کوتاهی نهادهای رسمی 
و غیر رسمی
محمدحسین رجبی‌دوانی *
رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند: «گاهی اوقات نگرانی من از مسائل فرهنگی باعث شده است که خواب نداشته باشم. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هر نهاد، سازمان و تشکیلاتی که ادعای انقلابی بودن داشت، حتی اگر در وظایف تعریف شده او هم ذکر نشده، باید به عنوان تکلیف در ترفیع اسلام ناب و آرمان‌های انقلاب اقدام می‌کرد. البته در این زمینه متولیان دولتی و مرتبط، در داخل کشور مثل وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، شورای انقلاب فرهنگی، و دفتر تبلیغات اسلامی قم و همین‌طور مراکز غیر رسمی، مانند حوزه‌های علمیه، سپاه، مساجد و نهادهای دیگر فرهنگی؛ و در خارج کشور هم وزارت خارجه در قالب سفارتخانه‌ها و رایزنی‌های فرهنگی، وظیفه اصلی را داشته و دارند.» 
متأسفانه، باید گفت آن‌گونه که انتظار می‌رفت، نهادهای رسمی و غیر رسمی به وظایف خود عمل نکردند. وزارت ارشاد به ظاهر اسم زیبایی دارد؛ اما چون از ادغام چند وزارتخانه در رژیم طاغوت تشکیل شد و شاکله آن طاغوتی بود، نتوانست پابه‌‌پای انقلاب پیش بیاید.
مبنا و اصول آموزشی دانشگاه‌ها نیز تعلیم و تربیت غربی و در تضاد با آرمان‌های انقلابی بود و زمانی که در سال اول و دوم انقلاب، به پایگاه‌های دشمن تبدیل و برای انقلاب خطرناک جلوه داده شد، تعطیل شد و انقلاب فرهنگی صورت گرفت تا دانشگاه‌ها تغییر پیدا کنند و تراز انقلاب شوند. 
پس از سه سال تعطیلی فقط دروسی با عنوان معارف اسلامی اضافه شد و دانشگاه‌ها با همان استادان، درس‌ها، شاکله و نظام آموزشی به تعلیم ادامه دادند و نتوانستند آن گونه که امام راحل(ره) و انقلاب انتظار داشت، به دانشگاه‌های اسلامی تبدیل شوند؛ از این رو دانشگاه تربیت مدرس تأسیس شد تا استادان متناسب با نظام اسلامی و انقلابی پدید آورد و بتواند دانشگاه‌ها را متحول کند.
اما چون نظامی هم که برای این دانشگاه در نظر گرفته شد، همان نظام قبل و با همان استادان بود، پس از مدتی مشخص شد این دانشگاه نیز که بر اساس نیاز‌های انقلاب شکل گرفت، چون بر مبنای درستی شکل نگرفته است، وضع آن بهتر از دانشگاه‌های بازمانده از پیش از انقلاب نیست.
البته تا زمانی که دفاع مقدس و جنگ ادامه داشت، آن روح انقلابی حاکم چندان اجازه نمی‌داد چنین کوتاهی‌هایی جلوه پیدا کند در واقع، ضعف نهادهایی که در این ارتباط مسئولیت داشتند، پوشانده می‌شد. سازمان تبلیغات اسلامی یا دفتر تبلیغات اسلامی که به برکت انقلاب پدید آمدند هم نتوانستند تأثیر محسوس و ارزشمندی داشته باشند. 
در سال ۱۳۶۲ حضرت امام(ره) برای رایزنی‌های فرهنگی به ایران و خارج از کشور که آن موقع تحت پوشش وزارت ارشاد بود، خطاب به وزیر وقت ارشاد، دستورالعمل و رهنمودهایی را صادر کردند؛ ولی متأسفانه هیچ‌یک مدّ نظر قرار نگرفت و اجرا نشد.
به همین دلیل حضرت آقا با هوشمندی و رصد آسیب‌هایی که متوجه فرهنگ انقلابی ما و تلاش‌های دشمن برای مقابله با فرهنگ و ارزش‌های ماست، بحث تهاجم، شبیخون و ناتوی فرهنگی را مطرح کردند و بارها هشدارهایی را در این زمینه دادند؛ اما دریغ از اینکه دولت‌ها اعتقاد و باوری در این عرصه داشته باشند. 
البته به لطف الهی مردم فهیم و بصیر ما با کانون‌های فرهنگی و کارهای خودجوش، تا حد زیادی توانسته‌اند به سهم خود کوتاهی‌های دولت‌ها و نهادهای رسمی را در این زمینه جبران کنند و اگر کشور ما تاکنون در عرصه فرهنگی در برابر دشمن مقاوم بوده و اجازه نداده است همه اقدامات آنها موفق شود، به دلیل تلاش‌های مردمی بوده است. 
*مورخ و پژوهشگر تاریخ


راه تقویت
 باورهای دینی
صابر خراسانی * 
بیشتر از بیست سال است که دغدغه رهبر معظم انقلاب، مسائل فرهنگی کشور است. نسل جوان و نوجوان الگو می‌خواهد. ما باید با استفاده از ابزارهایی مانند هنر و سینما، الگوهای دینی مانند امام حسین(ع) و شهدا را به مردم معرفی و آنها را جذب کنیم. راه مقابله و مبارزه با جنگ نرم دشمن، تقویت باورهای دینی مردم و جوانان با استفاده ابزاری از هنر است که بسیار تأثیرگذار می‌باشد.
یکی از موانع ترویج فرهنگ اسلام و اندیشه دینی در جامعه ما این است که غرب از تمامی امکانات، ابزار و هزینه‌هایی که در اختیار دارد علیه جوانان و نوجوانان استفاده کرده و اسطوره خود را به زیبایی تمام معرفی می‌کند. این اقدام سبب می‌شود که جوان راهش را گم کند و از آن هدف نادرست که دشمن آن را پنهان داشته، غافل بماند.
اگر متولیان فرهنگی مانند نویسندگان، شاعران، ‌هنرمندان و نهاد‌های ذی‌ربط که این نظام برای آنها سرمایه‌گذاری کرده و هزینه داده است، در حوزه‌های دینی و آیینی فعالیت کنند؛ قطعاًً مردم می‌پذیرند. ما تنها با بازتاب خوب کارهای فرهنگی خود در جامعه، مانند محرم و اربعین سیدالشهداء(ع) در عرصه فرهنگ موفق خواهیم بود. 
هر شخصی با فعالیت درست در حوزه کاری خود و با توجه دقیق به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب درباره  آسیب‌های فرهنگی، با تشکیل ارتش یک نفره و لمس شبیخون فرهنگی دشمن و خطرات آن، باید به مبارزه برخیزد. تهاجم فرهنگی جنگ خطرناکی است که انسان نمی‌داند از کجا و با چه روشی به او حمله می‌کنند. 
دشمن، ما را درگیر لذایذ شهوانی کرده و توجه به این مسائل انسان را از اصول فرهنگ دینی دور می‌کند. لذا مسئولان باید با شناخت موضوعات و انجام فعالیت‌های فرهنگی در تحکیم اعتقادات افراد جامعه بکوشند. 
امیدوارم نهادهای انقلابی و مردمی که نشان داده‌اند در این عرصه، نه به دلیل مسائل باندی و جناحی و نه به دلیل حفظ موقعیت خود، بلکه بر اساس احساس مسئولیت و وظیفه عمل می‌کنند، بیش از گذشته به دغدغه‌های رهبری توجه داشته باشند و برای رفع آنها تلاش بیشتری صورت دهند تا از این حیث آسیب‌پذیر نباشیم.
* فعال فرهنگی

  شعار اعتدال
 فاقد معنای اجتماعی
نتایج پژوهشی که دولت به آقای جلایی‌پور سفارش داده بود نشان داده، در حالی که تصور برخی از مشاوران آقای روحانی این است که می‌توانند مشکلات اقتصادی را فرافکنی کنند و به سمت اصل حاکمیت ببرند، مردم، دولت را مقصر اصلی می‌دانند. جلایی‌پور همچنین گفته، اصلی‌ترین معضل روحانی این است که مردم اصلاً شعار اعتدال را نفهمیدند و آنهایی هم که فهمیدند، عمدتاً آن را به یک موازنه بین جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا تفسیر کردند. شعار اعتدال فاقد معنای اجتماعی است و فقط معنای سیاسی دارد.

ادامه کمک ترکیه 
به تروریست‌ها
«سرکیس قصارجیان» کارشناس مسائل ترکیه فاش کرد: «چهار دستگاه کامیون حامل تسلیحات از خاک ترکیه وارد سوریه شده تا گروه‌های تروریستی از این تسلیحات در تجاوزات خود به غرب حلب استفاده کنند؛ تجاوزاتی که با نام ادعایی حماسه بزرگ حلب آغاز شد و جز تلفات و خسارات‌ سنگین هیچ نتیجه‌ای برای این گروه‌ها و حامیان‌شان در برنداشت.» وی افزود: «حمایت‌های ترکیه از گروه‌های مسلح همچنان ادامه دارد و در نتیجه هرگونه سخن از توافق در حلب برای خروج این گروه‌ها، هنوز زود است؛ اما آنچه قطعی و نهایی است،‌ اینکه اقدام اخیر روسیه، یعنی آتش‌بس با هدف گرفتن بهانه از آمریکا و گروه‌های مسلح و آگاه‌سازی افکار عمومی صورت گرفت و با وجود آتش‌بس و درخواست‌های مستمر برای خروج گروه‌های مسلح، این گروه‌ها بر ادامه حضور در این محله‌ها و استفاده از غیرنظامیان به منزله سپرانسانی پافشاری می‌کنند. 

هشدار کيسينجر به ترامپ درباره برجام
هنري کيسينجر، مشاور امنيت ملي اسبق آمريکا درباره اقدام احتمالي رئيس‌جمهور جديد اين کشور در موضوع برجام، گفت: «توافق اتمي با ايران بيش از هر زمان ديگري شکننده است. هيچ کس چيز زيادي درباره سياست خارجه ترامپ نمي‌داند. پس همه منتظر مي‌مانند تا شاهد آن باشند.» کيسينجر که خود جمهوريخواه است با اشاره به پيروزي دونالد ترامپ در انتخابات رياست جمهوري آمريکا گفت: «کنار گذاشتن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بيشتر به نفع ايران است تا آمريکا. اکنون با پايان دادن به آن، به نتيجه بزرگي دست پيدا نخواهيم کرد.» اظهارات کيسينجر در حالی مطرح شد که مشاور دونالد ترامپ نیز براي بار دوم بر اصلاح برجام تأکيد
کرد.

قاچاق 
خاک کشاورزی
بر اساس خبرهای منتشر شده سودجویان، خاک صنعتی را در شهرستان‌های سپیدان، گردنه کولی‌کش شهرستان آباده و ارسنجان جمع‌آوری کرده و با انتقال آن به یکی از کارخانه‌های سیمان کنگان بوشهر آن را به کلینکر تبدیل و از کشور خارج می‌کنند. به گفته ابراهیم غلام‌زاده، مدیر عامل شرکت سیمان شهرستان لامرد، سودجویان این خاک را به قیمت بسیار پایین به تجّار کشورهای حوزه خلیج‌ فارس می‌فروشند. با این خاک کشاورزی که در شهرستان فسا به صورت قاچاق جمع‌آوری می‌شود، در کشورهای عربی باغچه و باغ‌های میوه ایجاد می‌شود.

60 تا 80 تروریست
 در اروپا
«دیکاسکوف» هماهنگ‌کننده مبارزه با تروریسم هلند گفت: «کارشناسان امنیتی برآورد کرده‌اند که گروه تروریستی داعش بین 60 تا 80 نفر از نیروهای خود را برای انجام حملات در اروپا مستقر کرده است.»

   این بانوی شجاع و فداکار (خانم مرضیه حدیدچی دباغ) در دوران طاغوت در شمار مبارزان مؤمنی بود که زندان و شکنجه‌های شدید نتوانست او را از این راه دشوار منصرف کند و در دوران جمهوری اسلامی نیز در مسئولیت‌هایی مانند فرماندهی سپاه پاسداران در همدان و نمایندگی مجلس شورای اسلامی و تدریس در دانشگاه و حضور در سازمان‌های خدماتی انجام وظیفه کرد و مفتخر به عضویت در هیئت اعزامی امام راحل برای رسانیدن نامه معروف ایشان به سران شوروی سابق شد.  امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)