سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی، دبیر همایش بین‌المللی بحران‌های ژئوپلیتیکی جهان اسلام گفت: در هیچ جای جهان اندازه ١٥ سال اخیر در منطقه ما جنگ و درگیری نبوده است؛ لذا در این همایش به دنبال بهره‌مندی از مقالات برای درک ریشه چالش‌های موجود و فرارو هستیم. باید ببینیم آیا این بحران در منطقه می‌ماند، یا به اروپا و جاهای دیگر می‌رود؟ ما به دنبال ترسیم راهکارهای عملی برای جهان اسلام در مقابله با تروریسم هستیم.


نماینده ولی‌فقیه در سپاه در جمع کارکنان معاونت تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی
«معاونت تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی سپاه باید با معنویت‌افزایی هدفمند دوره‌های عقیدتی، معرفت‌افزایی، عشق و ایثار‌آفرینی و علم‌آموز بودن‌شان در جهت پرورش مربیانی با توان تربیت نیروهای شهادت‌طلب گام بردارد.» این بخشی از سخنان نماینده ولی‌فقیه در سپاه در جمع کارکنان این معاونت بود که پس از معرفی در جشنواره مالک اشتر به عنوان رده برتر صورت گرفت. در ادامه گزارشی از این مراسم را می‌خوانید.

افزایش محسوس
 کمیت و کیفیت
حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه، با حضور در جمع کارکنان معاونت تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، موفقیت این معاونت در بین معاونت‌های تخصصی و مأموریتی نیروهای مسلح را تبریک گفت و اقدامات انجام شده در سال‌های اخیر در زمینه آموزش‌های عقیدتی ـ سیاسی را قابل توجه و ارزشمند ارزیابی و تصریح کرد: «بحمدالله، تحول در کمیت و کیفیت، هم در بخش سخت‌افزاری و هم نرم‌افزاری صورت گرفته است و در مقام ارزیابی، تغییرات در مقایسه با آنچه در دیگر سازمان‌ها وجود دارد، محسوس بوده و میزان پیشرفت به روشنی درک می‌شود.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه، توسعه زیرساخت‌های آموزش عقیدتی ـ سیاسی در سراسر کشور، به ویژه در قم و مشهد، تعامل بسیار خوب حوزه نمایندگی ولی‌فقیه با فرماندهی، به ویژه در بحث آزادسازی و اعزام کارکنان به دوره‌های آموزشی، استفاده از ظرفیت هتل‌های مشهد و مراکز تفریحی شمال و راه‌اندازی دوره‌های خانوادگی را بستری مناسب به منظور آگاهی دادن به کارکنان و خانواده محترم ایشان برشمرد و افزود: «ناهنجاری‌ها گاهی ناشی از جهل و گاهی به دلیل غفلت است که در هر دو صورت آگاهی دادن و تذکر مؤثر است و دوره‌های عقیدتی هر دو جنبه را دارد.»

تغییر دیدگاه
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی، در ادامه به دو تغییر مهم در دیدگاه نیروی انسانی سپاه در زمینه آموزش‌های عقیدتی ـ سیاسی اشاره کرد و گفت: «اقبال عمومی به این‌گونه آموزش‌ها و رویکرد موافق فرماندهان با آن از شاخصه‌های مهم ارزیابی این تغییر است و موفقیت به دست آمده در این امر ناشی از عملکرد خوب و اطمینان‌بخش معاونت عقیدتی ـ سیاسی در بعد محتوای آموزشی مبتنی بر نیازسنجی در چند سال اخیر است.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه در بخش دیگری از اظهارات خود، به بیان برخی دغدغه‌ها، از جمله کمبود مربی سازمانی در سپاه پرداخت و گفت: «در این زمینه باید همان‌طور که دانشگاه‌ها با امتیازاتی نیازهای هیئت علمی خود را برطرف کردند، ما هم با امتیازات لازم بتوانیم مربیان بیشتری جذب کنیم.»

معرفت‌افزایی
 در کنار علم‌افزایی
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی توجه به اثربخشی آموزش‌ها را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: «نتیجه آموزش‌ها صرفاً علم‌افزایی نباشد؛ بلکه ضمن معرفت‌افزایی، شور و عشق نسبت به ارزش‌ها، از جمله ایثار و فداکاری را در فراگیران به وجود بیاورند که فرد بتواند در میدان کارزار عمل کند.»
وی در همین زمینه با طرح چند سؤال از معاونت تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی سپاه خواست تا با دعوت از کارشناسان، جامعه‌شناسان و روان‌شناسان خبره به بازتعریف مفاهیمی، از قبیل تربیت، آموزش، ارتباط کارکردی این دو واژه با یکدیگر، محتوای تربیتی و محتوای آموزشی و ارائه راهکارهای مناسب به منظور معنویت‌افزایی هدفمند دوره‌های عقیدتی، معرفت‌افزایی و عشق و ایثار‌آفرینی و علم‌آموز بودن‌شان در جهت پرورش مربیانی با توان تربیت نیروهای شهادت‌طلب گام بردارد.

اجرایی کردن کامل سیاست‌های ابلاغی نمایندگی ولی‌فقیه
حجت‌الاسلام سیدعلیرضا ادیانی، مسئول معاونت تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، در آغاز این جلسه، به ارائه گزارش محتوایی در زمینه عملکرد معاونت پرداخت و ضمن تقدیر از مدیران اسبق معاونت، عواملی چون تدابیر فرمانده محترم کل قوا و عملی کردن اوامر معظم‌له و اجرایی کردن سیاست‌های ابلاغی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه را، از جمله شاخصه‌‌های مهم حرکت رو به جلو معاونت تربیت و آموزش عقیدتی و سیاسی دانست. 
حجت‌الاسلام ادیانی در ادامه بر نیازسنجی واقعی آموزشی مبتنی بر نظرسنجی میدانی و بازخوردگیری از رفتار کارکنان در سطح سپاه به منزله مبنای مهندسی کردن محتوای آموزشی دوره‌های تربیت و تعالی تأکید کرد و گفت: «تهیه و تنظیم متون آموزشی دوره‌های طولی سپاه در جلسات متعدد و طولانی اتاق فکر معاونت، از دیگر افتخارات این مجموعه است که نتایج حاصله در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مرتبط، محسوس و رضایت‌بخش ارزیابی شده است.»

جذب روحانی با رویکرد مربی‌محوری
حجت‌الاسلام ادیانی در بخش دیگری از گزارش خود، توجه به جذب روحانی در سپاه با رویکرد مربی‌محور را که از پشتیبانی و تأیید نماینده محترم ولی‌فقیه نیز برخوردار بوده است، به عنوان ریل‌گذاری جدید در امر جذب نیرو معرفی کرد که در آینده میوه‌های شیرینی به بار خواهد آورد.
وی در پایان، ضمن تشکر از حضور نماینده محترم ولی‌فقیه در سپاه در جمع کارکنان معاونت تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی سپاه، تلاش معاونت در راستای تحقق آموزش همگانی پاسداران در وهله اول و خانواده ایشان در وهله دوم با پشتوانه فکری و مدیریتی مجموعه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه و مجموعه فرماندهی سپاه در بُعد ابلاغ و اجرا را سوق‌دهنده فضای آموزش‌های عقیدتی ـ سیاسی سپاه به سمتی دانست که در مقطع کنونی، مراکز تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی به عنوان مراکز دینی مورد پذیرش فرماندهان سپاه قرار گرفته است.
در پایان جلسه، از کارکنان کوشای معاونت تربیت و آموزش عقیدتی ـ سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه به دلیل تلاش به منظور دستیابی به رتبه نخست اشراف سال ۱۳۹۴ تقدیر به عمل آمد.

  علیرضا جلالیان/ در گذشته بسیج را یک عزم عمومی برای انجام یک مقصود می‌دانستند؛ اما روح قدسی امام راحل عظیم‌الشأن(ره) با دمیدن بر این مفهوم آن را از یک تلقی زمینی به یک اعتقاد و باور آسمانی تبدیل کرد. بسیج عمری نزدیک به عمر پیروزی انقلاب اسلامی دارد و از جنس انقلاب اسلامی است.
 اگر امروز از صدور انقلاب اسلامی سخن می‌گوییم باید نگاهی هم به صدور فرهنگ بسیجی داشته باشیم. فرهنگی که به تشکیل هسته‌های مقاومت در جبهه انقلاب اسلامی موسوم به جبهه مقاومت در منطقه منجر شده است و هر روز در حال گسترده‌تر شدن است. 
در واقع، هر جا که انقلاب اسلامی صادر و ماندگار شده به سبب همین صدور فرهنگ بسیجی بوده است.
 بسیج مدافع انقلاب اسلامی است و التزام این مسئله که دوام انقلاب اسلامی در هر نقطه‌ای متصل به بروز و ظهور فرهنگ بسیجی است، نه یک دیدگاه بلکه یک واقعیت روی صحنه است که آن را در لبنان، نوار غزه، سوریه، عراق و یمن به خوبی می‌توان دید.
 بسیج در منظومه انقلاب اسلامی، یعنی پشتوانه مردمی برای انقلاب و البته این پشتوانه مردمی باید همراه با الزاماتی باشد که اصلی‌ترین آنها مجاهدت در راه خدا در شقوق مختلف آن، یعنی جهاد اکبر، جهاد اصغر و جهاد کبیر است. با این باور باید گفت اگر انقلاب اسلامی در ذیل نهضت زعمای شیعه و با افق آماده‌سازی شرایط برای ظهور امام زمان(عج) شکل گرفته، بسیج محقق‌کننده شرط اصلی این ظهور، یعنی آمادگی مردم برای پذیرش امام معصوم است؛ چرا که اساساً غیبت امام زمان(عج) به سبب این بود که در اثر عدم آمادگی و پذیرش مردم دو امام با شمشیر و ۹ امام با زهر به دست کسانی که خود را مسلمان می‌دانستند، به شهادت رسیدند.
 به همین دلیل ذخیره آخر امامت بر امت با این هدف که در مردم ایجاد آمادگی برای پذیرش امام معصوم شود در پس پرده غیبت رفت. با اطمینان می‌توان گفت که یکی از اصلی‌ترین علل موفقیت امام(ره) همراهی مردم با ایشان بود و تداوم این مسیر با امام خامنه‌ای نیز به سبب همراهی مردم است. 
بهترین جلوه این همراهی در قالب بسیج بوده و اگر امروز جبهه انقلاب اسلامی در حال گسترش است به سبب تلألو انوار همین فرهنگ بسیجی بر این سرزمین‌ها است. 
دفاع مقدس بستر قوام و شکل‌گیری این فرهنگ شد و امروز با گسترش جبهه‌های مقاومت، فرهنگ بسیجی به مثابه پیشران صدور تفکر انقلاب اسلامی در منطقه عمل می‌کند. یگان‌های مقاومت از ملیت‌های مختلف در حال شکل‌گیری است و در نهایت برای مهیا شدن شرایط ظهور باید جرثومه فساد در جهان و منطقه، یعنی رژیم صهیونیستی و اندیشه صهیونیسم بر چیده شود که آنها این نبرد را نبرد آخرالزمان می‌دانند و سال‌ها خود را برای آن آماده کرده‌اند، اما در نهایت بنا به وعده الهی که در آیات قرآن تاکید شده زمین میراث بندگان صالح خواهد بود؛ صالحانی در کسوت بسیجی.
 ان‌شاءالله

پدر شهید حجت اصغری‌شربیانی در گفت‌وگو با صبح صادق
 احسان امیری/  اول فروردین ۱۳۶۷ به دنیا آمد و روز تاسوعای حسینی سال ۹۴، در حومه شهر حلب در عملیات «محرم»، با آتش تکفیری‌های مورد حمایت آل‌سعود و صهیون، به جمع مدافعان شهید حرم پیوست. در ادامه حاج‌عبدالحسین پدر شهید برای‌مان از ویژگی‌های حجت و ۲۷ سال زندگی با او می‌گوید.
بچه شلوغی بود اما آزاری نداشت
ما اهل شربیان در آذربایجان شرقی در ۷۰ کیلومتری تبریز هستیم. پدرم کشاورز بود. تا سال ۶۰ شربیان بودیم. سال ۶۱ به فیروزآباد ورامین آمدیم. سال ۵۱ ازدواج کردم که ثمره آن هفت فرزند؛ پنج دختر و دو پسر شد که حجت فرزند ششم بود. حجت بچه شلوغی بود، ولی برای کسی آزاری نداشت؛ چه در محل و چه در مدرسه. 
او را با نام طاها می‌شناختند
روابط عمومی بالایی داشت. هيئتی به نام جوانان متوسل به حضرت زهرا(س) تشکیل داده بود و چند گروه هم در فضای مجازی داشت که البته در این گروه او را به اسم «طاها» می‌شناختند و حتی بعد از شهادتش هم که بعضی از دوستانش به منزل ما می‌آمدند او را طاها می‌نامیدند.
در هیئت چنان گریه می‌کرد که گاهی من خجالت می‌کشیدم و می‌گفتم حجت چرا این‌طوری گریه می‌کنی؟ او می‌گفت گریه‌ها برای امام حسین(ع) است.
مسئول آتشبار پدافند بود
حجت دانشجو بود و در رشته کامپیوتر تحصیل می‌کرد. سال ۹۰ وارد سپاه سیدالشهداء(ع) شد و در پادگان خاتم کار می‌کرد، مسئول آتشبار پدافند بود.
یک بار به او گفتم بهتر نیست به شهر بروی و در ستاد لشکر مسئولیت بگیری؟ می‌گفت کار اداری را هر کسی می‌تواند انجام دهد؛ اما کار ما اینجا حساس است. چند بار برایش خواستگاری رفتیم. آخرین جایی هم که رفتیم به دخترخانم گفته بود که حتی اگر ازدواج هم کند باز به سوریه خواهد رفت.
همه می‌دانستند جز ما
وقتی که شهید شد همه محل می‌دانستند جز ما. من از چند روز پیش خیلی بیقرار بودم. خبر در محل ما پیچیده بود و هر کسی چیزی می‌گفت. حدود یک هفته طول کشید تا پیکر پسرم برگشت و در طول این هفته تمام محل ما عزادار بود.
روزی که پیکر حجت را به معراج آوردند، به من اجازه دیدن او را ندادند؛ اما من به آنها اطمینان دادم که تحمل دیدن او را در هر وضعیتی دارم و اتفاقی نخواهد افتاد. حجت با خمپاره شهید شده بود. سر و صورتش کامل بود؛ اما دستش مانند دست حضرت عباس(ع) قطع شده بود. بقیه بدنش را ما ندیدیم.
خوشحال بودم که حجت در روز تاسوعا شهید شده است. مانند حضرت عباس شجاع بود و مانند او هم به شهادت رسید.

اهل بجا آوردن امر به معروف و نهی از منکر بود و می‌گفت: «امروز باید بی‌تفاوت‌ها را آگاه کرد.» خضوع و خشوع را از پیامبر(ص) یاد گرفته بود. اهل خواندن قرآن و صحیفه سجادیه بود. خاطره نافله‌های شبش برای ما درس‌آموز بود. بارها با امام امت دیدار کرد و می‌فرمود هر چه امام را بیشتر می‌بینم، بیشتر دلم می‌خواهد به دیدارش بروم.
به نقل از دوست شهید حجت‌الاسلام قدرت قنبری
قدرت سال ۱۳۴۲ در روستای جورکاسر از توابع شهر املش دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را گذراند و موفق به دریافت دیپلم در رشته اقتصاد شد. پیش از پیروزی انقلاب از جمله کسانی بود که در منطقه جورکاسر علیه رژیم شاه فعالیت داشت و در این ایام یک‌بار هم مجروح شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در انجمن اسلامی محل مشغول به خدمت شد و پس از آن به گردان رزمی جنگل سپاه رفت و در مبارزه با منافقان و مزدوران ضد انقلاب داخلی در منطقه رودسر و طوالش و... سهم بسزایی داشت. سپس تصمیم گرفت ملبّس به لباس مقدس روحانیت شود؛ لذا در مدرسه علمیه امام صادق(ع) رشت شروع به تحصیل کرد، سپس وارد مدرسه علمیه چیذر در تهران شد و پس از دو سال به شهر خون و قیام، شهر قم رفت و در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) ادامه تحصیل داد. در مدت تحصیل دانش حوزوی‌اش بارها راهی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شد و در این مدت علاوه بر آموزش‌های نظامی مخصوص جنگل که پیشتر با آنها آشنا شده بود، آموزش‌های نظامی مختلف زمینی و آبی ـ خاکی و آموزش‌های غواصی را با موفقیت پشت سر گذاشت. در سال ۶۵ ازدواج کرد و پس از چند ماهی زندگی مشترک با همسرش، در جامه روحانی رزمی و تبلیغی عازم جبهه شد و در عملیات ظفرمند کربلای ۵ در تاریخ ۲۴ دی ماه سال ۱۳۶۵ در شلمچه به شهادت رسید.

گزارشی از سفر فرمانده ارشد سومین ارتش جهان به ایران
 حسن ابراهیمی/   هفته گذشته سپهبد «چانگ وان چوان» وزیر دفاع ملی و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری خلق چین در صدر هیئتی نظامی به تهران سفر کرد. وی که در واقع فرمانده سومین ارتش بزرگ و قدرتمند جهان است، در دیدارهای جداگانه با رئیس‌جمهور، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بر گسترش ابعاد مختلف همکاری‌های دفاعی و نظامی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین تأکید کرد. این سفر که با همراهی هیئت‌های کارشناسی دو طرف انجام گرفت، در واقع در تداوم سفر‌های مسئولان نظامی دو کشور و برای گسترش همکاری بود. 
این همکاری‌ها در حوزه دفاعی، به ویژه در بخش تسلیحات و انتقال تجربیات در حوزه مبارزه با تروریسم و برنامه‌ریزی به منظور برگزاری رزمایش‌های مشترک خواهد بود. 

همکاری با سومین ارتش جهان
ارتش جمهوری خلق چین از نظر توان تسلیحاتی و نیز حجم نیروی انسانی، سومین ارتش جهان است؛ این در حالی است که چین پرجمعیت‌ترین کشور جهان است و خود این موضوع مزیتی برای این کشور در بعد دفاعی به شمار می‌آید. از سویی عمده نیازهای تسلیحاتی چین در داخل این کشور تولید می‌شود و این کشور امروز توانایی تولید تسلیحاتی، همچون انواع تانک و زره‌پوش‌ها، انواع پرنده‌های شکاری و جنگنده و حتی رادارگریز، انواع ناوها و ناوچه‌های جنگی، انواع زیردریایی و... را دارد و جزء صادرکنندگان این تسلیحات نیز به شمار می‌آید.

مساعی مشترک در مقابله با تروریسم
در بعد همکاری‌های امنیتی نیز می‌توان اذعان داشت، یکی از مقاصد احتمالی گروه‌های تکفیری ـ تروریستی، همچون داعش پس از عقب‌نشینی از موصل در عراق و رقه در سوریه حضور در کشورهای هم‌مرز با چین، همچون افغانستان و تاجیکستان خواهد بود؛ به همین دلیل چین به شناخت دقیق از این خطر و نحوه مقابله با آن نیاز دارد تا بتواند با این گروه‌ها در نزدیکی مرز خود مقابله کند و همان نقش روسیه در سوریه را در این منطقه ایفا کند. 

همکاری جدی‌تر با حضور کارشناسان نظامی
در واقع چین از دوران دفاع مقدس همکاری‌های محدود نظامی خود را با ایران شروع کرد. این همکاری‌ها در دهه اخیر نیز با مطرح شدن جمهوری اسلامی به عنوان قدرت اول منطقه حتی در شرایط تحریم‌ها ادامه یافت. در سفر رئیس‌جمهور چین به ایران، مقدمه این همکاری‌ها در این سطح چیده شد و پس از آن با سفر سردار دهقان، وزیر دفاع جمهوری اسلامی به چین این روابط استحکام بیشتری پیدا کرد و این بار با این سفر و حضور هیئت‌های کارشناسی نظامی، ابعاد جدیدی از این همکاری، از جمله در حوزه برگزاری رزمایش‌های مشترک آغاز خواهد شد.

می‌گفت هشت سال خاک پایگاه را خوردم. از ۳۶۵ روز سال حداقل ۳۰۰ شب آن را در پایگاه بودم و در کنار بچه‌ها فعالیت‌های فرهنگی و امنیتی داشتیم. شاید ده‌ها بار در دوره‌های آموزش نظامی و رزمایش‌های بسیج شرکت کرده باشم. الآن که دانشگاه تمام شده باید به سربازی بروم. با خودم فکر کردم مگر این هشت سالی که در پایگاه بسیج بودم سربازی نبوده؟ به خودم آمدم و گفتم تو آنجا سرباز بی‌جیره و مواجب ولایت بودی، اما حالا باید به زور سرباز یکی از ارگان‌ها بشوی و حقوق اندکی هم بگیری.
رئیس‌جمهور جدید آمریکا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
پس از انتخاب «دونالد ترامپ» به ریاست‌جمهوری آمریکا، نظرات شما همراهان گرامی را درباره وی جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.
آلت دست صهیونیست‌ها؛ «جابر قاسمی» از چایپاره، «رضا شمسی» از شازند، «محمد چراغی‌نژاد» از دهلران، «فرامرز الیاسی» از ثلاث باباجانی، «رضانژاد» از آذرشهر، «مریم محمدنژاد» از شوط، «رضا گودرزی» از بروجرد، «مصطفی اکبری» از داران و «احمد محمدی» از آبیک معتقدند، ترامپ همچون بقیه رؤسای‌جمهور آمریکا آلت دست صهیونیست‌ها خواهد بود.
سگ زرد برادر شغال؛ ضرب‌المثل‌هایی، چون «سگ زرد برادر شغاله» و «خر همان خر است فقط پالانش عوض شده» در پیام همراهانی، از جمله «جعفرزاده» از خوی، «ناصر آقاسی» از شهرضا، «افضلی» از دامغان، «محمد تیموری»، «محمد کریم‌زاده» و «عفت شریفی» از نجف‌آباد و «مصطفی صالحی» از کهنوج آمده است. 
اینم مثل قبلی‌هاست؛  تداوم سیاست‌های رؤسای قبلی را «محمد زارع» از ساوه، «حمیدرضا احسانی» از کاشان، «حجت‌اله عبدی» از بروجرد و «سیدسیف‌الله علی بوری» مطرح کرده‌اند. 
پیش‌بینی‌ناپذیر؛ «رسول سلیمانی» از زنجان و «ناصر رنجبر» از سقز معتقدند، ترامپ فردی پیش‌بینی‌ناپذیر و تندرو است. 
مدیریت و دانش ریاست‌جمهوری را ندارد؛ «محمد عباسقلي‌پور» از املش می‌گوید، او حمايت مردمي را ندارد و «عرفان عباسقلي‌پور» از املش از نداشتن دانش و اخلاق اجتماعی براي اداره آمریکا سخن گفته و «مهديخاني» از فريدن معتقد است، مأموريت دارد چهره آمريکا را در دنيا بازسازي کند.
«مهدي محمدي» از چادگان نیز می‌گوید، مديريت سرمايه و اقتصاد را ندارد، «مرضيه احمدي» از داران هم گفته است، نه منطق دارد و نه از انسانيت بويي برده است. «م نعمت‌پور» از نقده هم معتقد است، نتیجه کارهایش جدايي چند ايالت از دولت مرکزي و متلاشي شدن آمريکاست.
نگاه بدبینانه به ایران؛ «قدرت‌الله احمدپور» از اروميه اظهار داشته است، متعهد به امنيت رژيم غاصب صهيونيستی و ادامه‌دهنده سياست خصمانه علیه ايران است و «علي مجيدي» از آذرشهر هم گفته است، نگاهش به ايران بدبينانه خواهد بود.
«بهمن مقني‌زاده» از خراسان شمالي موضع وی را شبیه يک بام و دو هوا دانسته است و «عيدي سوري» از رومشگان لرستان می‌گوید، مجبور است برخلاف ميل رژیم غاصب صهیونیستی و عربستان، به ابرقدرتي ايران و شکست‌ناپذيري مقاومت اعتراف کند. 
«علي پورفتحي» از خرم‌آباد معتقد است، ترامپ نیز مانند دیگر رؤسای‌جمهور نگاه برتري‌جويانه نسبت به ديگر کشورها دارد. 
تداوم راه پیشینیان؛ «علي کلانتري» از تفرش هم گفته است، راه ديگر رؤسای‌جمهور پيشين را ادامه مي‌دهد. شخصيتي مملو از انواع فساد سياسي، اقتصادي، اخلاقي، نظامي و مافياي اسلحه در جهان است. این نظر «سيدمسعود قاضي» از قم است و «اعظم محمدي» از چادگان این نظر را دارد که ترامپ قدرت را در ضايع کردن حقوق ملت‌هاي جهان مي‌داند. «رضا خسروي» از بروجرد هم تأکید دارد، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا سياست دولت‌هاي پيشين این کشور را ادامه مي‌دهد. نظر «منصوره مسعودي» از ثلاث باباجاني هم این است که وی درک و فهمي از انسانيت و حقوق بشر ندارد.
برندگان تریبون ۱۶
 رسول سلیمانی از زنجان /م نعمت‌پور از نقده / قدرت‌الله احمدپور از اروميه
پرسش تریبون ۱۷
شاخصه اصلی دانشجوی انقلابی چیست؟