رژیم صهیونیستی به بهانه تأخیر برخی از نمازگزاران، تا اطلاع ثانوی اقامه نماز جمعه در مسجدالاقصی را برای ساکنان نوار غزه ممنوع کرد.هر جمعه 150 نمازگزار ساکن نوار غزه با هماهنگی کمیته امور مدنی و 100 نمازگزار با هماهنگی ستاد اقامه نماز برای بجا آوردن نماز جمعه در مسجدالاقصی، از طریق گذرگاه بیت‌حانون به قدس می‌رفتند. رژیم صهیونیستی به تازگی طرح ممنوعیت اذان در قدس را در دستور کار قرار داده که بر اساس آن مساجد در صورت پخش اذان جریمه و متولیان آن بازداشت می‌شوند.  


 رضا اشرفي/سال 2017 مي‌تواند سال خاصی برای آمریکا باشد.  آمريكا اين سال را با مردي آغاز خواهد کرد كه حتي آمريكايي‌ها هم نمي‌دانند چه در سر دارد و چه خواهد کرد. رئيس‌جمهوري پوپوليستي كه به احتمال، بر اساس رخدادهاي روزمره مواضع خاص بگيرد. مثل همان تماسي كه هفته گذشته با رئيس چين تايپه حاصل شد که موجبات خشم پكن را فراهم آورد. اگر چه استراتژي بلندمدت آمريكا مشخص و از پيش تعيين شده است و حتي شايد بتوان گفت حضور و عملكرد ترامپ در كاخ سفيد مي‌تواند در ادامه استراتژي آمريكايي باشد.
اکنون اروپا روزهاي پاياني 2016 را مي‌گذراند و شواهد نشان می‌دهد سال 2017 با رخدادها و انتخابات‌هاي مهمي همراه خواهد بود. اين موضوع را مي‌توان از همه‌پرسي در ايتاليا و انتخابات اتريش متوجه شد. ممكن است در پس اين روندها مسير گرايش به افراط‌گرايي در اين منطقه هموارتر شود و در ادامه خروج انگليس از اتحاديه، تهديد براي واگرايي اروپايي افزايش یابد.  
در چنين شرايطي اخبار خاصي از فرانسه به گوش مي‌رسد؛ اخباري كه حكايت از نااميدي در عرصه سياست و حكومت در اين كشور است. هفته گذشته فرانسوا اولاند،‌ رئيس‌جمهور سوسياليست فرانسه در نطقي تلويزيوني اعلام كرد كه در انتخابات سال 2017 شركت نخواهد كرد. رئيس‌جمهور فعلي با توجه به عملكرد چند سال گذشته به اين نتيجه رسيده است كه اقبال عمومي به وي بسيار كم است. نظرسنجي‌ها نيز گوياي اين واقعیت هستند كه ميزان محبوبيت رئيس‌جمهور بسيار پايين است. در صورتي كه وقتي در انتخابات 2012 بر نيكلا ساركوزي پيروز شد، اميدهاي زيادي را با خود به همراه آورد كه همه آنها طي بيش از چهار سال گذشته به نااميدي تبديل شده‌اند. اين مسئله از استقبال مردم فرانسه از كناره‌گيري اولاند براي رقابت انتخاباتي نمايان است. برخي از نهادهاي فرانسوي اين موضوع را تاييد می‌كنند كه 80 درصد مردم فرانسه از كناره‌گيري رئيس‌جمهورشان استقبال كرده‌اند. اين مسئله مي تواند بدترين خبر براي حكومت فرانسه باشد.  
مشكلات روزافزون اقتصادي و افزايش آمار بيكاري از مهم‌ترين دلايل آن است. دست‌كم بخشي از مشكلات اقتصادي فرانسه به دليل پيروي از سياست‌هاي آمريكا است. طي سال‌هاي گذشته اختلافات اروپا با روسيه بر سر بحران اوكراين، سبب شده تا آمريكا متحدان خود را مجبور كند در تحريم‌ها عليه مسكو مشاركت داشته باشند؛ سياستي آمريكايي كه نه تنها روسيه را به لحاظ اقتصادي با مشكلاتي مواجه كرده، بلكه اروپا را نيز با خود پايين مي‌كشد. فرانسه تنها يك نمونه از آن است. 
حال، در چنين شرايطي اروپا در پی راه نجاتي براي خود است تا مستقلانه‌تر تصميم بگيرد و كمتر به سياست‌هاي آمريكايي تن بدهد. اين موضوع با حضور دونالد ترامپ در آمريكا جدي‌تر دنبال مي‌شود. 
گرايش فرانسوي‌ها به احزاب سياسي خود و انتخاب فعلي «فرانسوا فیون» در رقابت‌هاي درون‌حزبي نشان مي‌دهد كه مردم از سياست‌هاي تحريمي ضد روسي حمايت نمي‌كنند؛ زيرا طي سال‌هاي گذشته اين سياست آمريكايي را به ضرر سبد كالاي خريد خود ديده‌اند؛ اما همزمان افراط‌گرايان فرانسوي به رهبري «مارين لوپن» اميدوار هستند كه در انتخابات رياست‌جمهوري سال آينده پيروز ميدان شوند. در صورت پيروزي هر يك از اين دو، سياست‌ها و رويكردهاي فرانسه تغيير خواهد كرد. در صورت پيروزي محافظه‌كاران و انتخاب فرانسوا فيون احتمال عادي‌سازي روابط با روسيه بسيار است و در صورت پيروزي افراط‌گرايان سياست‌هاي ضد اتحاديه‌اي شكل مي‌گيرد و احتمال مخالفت‌هاي بنيادي فرانسه با اتحاديه اروپا فراوان خواهد بود؛ يعني در هر دو صورت فرانسه رويكردهاي جداگانه‌اي را دنبال خواهد كرد. البته، سوسياليست‌ها هنوز به طور كامل نااميد نشده‌اند. اين طيف كه در حال حاضر قدرت را در دست دارند درصددند نخست‌وزير فعلي را جايگزين اولاند كرده تا در انتخابات سال آينده وارد كارزار شود، اگر چه عمده تحليلگران معتقدند كه حزب حاكم نمي‌تواند در انتخابات پيروز شود. 
بر اين اساس، سال آينده را مي‌توان سال چرخش فرانسه دانست كه هم اتحاديه اروپا نگران آن است و هم آمريكا. با توجه به اينكه گرايش‌ها به سمت روسيه افزايش یافته و از يونان تا فيليپين سعي دارند خود را با مسكو هماهنگ‌تر كنند، استقبال فرانسه از اين موضوع تغييرات زيادي را به همراه خواهد داشت. بر اساس اخبار موجود، فرانسوا فيون يك «گليست» است كه سعي دارد رويكردهاي مستقلانه با رهبري و قدرت‌گيري فرانسه را دنبال كند. «ژنرال دوگل» رهبر فرانسوي بود كه نه تنها در دهه 60 فرانسه را از ناتو خارج كرد؛ بلكه روندي كاملاً مستقلانه را در نظام بين‌الملل دنبال كرد. اين گرايشي است كه در حال حاضر در فرانسه پررنگ‌تر است و شهروندان، بيش از ديگر سياست‌ها آن را دنبال مي‌كنند. 
به هر تقدیر، می‌توان گفت که ساختار سیاسی آینده فرانسه نه تنها بر این کشور، بلکه بر کل ساختار اروپا تأثیر خواهد داشت، به‌ ویژه اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی به دنبال رهایی از اتحادیه و رسیدن به جایگاه جدید جهانی هستند، چنانکه «اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان اعلام کرده دیگر همه تصمیم‌ها در واشنگتن و مسکو گرفته نمی‌شود و مراکز جدید تصمیم‌گیری نیز در معادلات جهانی نقش ایفا خواهند کرد.

  قاسم غفوری/ تحولات داخلی آمریکا با محوریت پیروزی ناگهانی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری به یکی از محورهای رسانه‌ای و سیاسی جهان مبدل شده است. دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود که همزمان با چینش تیم ترامپ، رئیس‌جمهور بعدی آمریکا، کنگره در حال تصویب مجموعه‌ای از مصوبات با دو محور؛ است اول مصوباتی که جنبه نظامی دارد، نظیر تصویب بودجه نظامی 611 میلیارد دلاری و تأکید بر لزوم حضور نظامی آمریکا در مناطق مختلف جهان، در حالی که همزمان فرماندهان نظامی نیز بر لزوم تقویت نظامی‌گری برای مقابله با آنچه تهدیدات چین، روسیه، ایران و کره شمالی علیه آمریکا می‌نامند، تأکید دارند. جالب آنکه مسئله تروریسم اولویت آمریکایی‌هایی نیست و حتی حضور نظامی در مناطق مختلف جهان را نه برای مبارزه با تروریسم، بلکه برای مقابله با این چهار کشور عنوان می‌کنند. دوم مصوباتی است که در قالب اعمال تحریم‌های سنگین علیه آنچه دشمنان آمریکا می‌نامند؛ یعنی ایران، روسیه، چین و کره‌شمالی صورت می‌گیرد. تمدید دوباره قانون داماتو علیه ایران که بخش عمده‌ای از آن تحریم‌های هسته‌ای است، اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه و کره‌شمالی و تأکید بر مقابله اقتصادی با چین از جمله این اقدامات است.
 یک اصل مهم را باید در نظر داشت و آن اینکه مصوبات کنگره با اجماع هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات صورت می‌گیرد، حال آنکه آنها در طول هشت سال ریاست جمهوری اوباما شدیدترین تنش‌ها را داشته و قاعدتاً کنگره باید محلی برای تقابل آنها باشد، نه اجماع سراسری. با توجه به این شرایط روند کاری کنگره را می‌توان برگرفته از بازی برد‌ـ برد دولت اوباما و ترامپ در کنگره دانست. اوباما که در عرصه‌های داخلی و خارجی دستاوردی نداشته از این مصوبات به نشانه قدرت در برابر تهدیدات علیه آمریکا بهره می‌گیرد، چنانکه برخلاف سخنان گذشته و تعهداتش در برجام از امضای تحریم‌های داماتو علیه ایران سخن می‌گوید. ترامپ نیز که تازه کار خود را آغاز می‌کند می‌داند که توان حل بحران‌های گسترده داخلی و خارجی آمریکا را نداشته و در عین حال کشورش توان آغاز جنگ جدید را نیز ندارد و نمی‌تواند مانند بوش عمل کند. براین اساس با ابزار کنگره سیاست دشمن‌‌سازی خارجی و البته خط‌ونشان کشیدن برای جهانیان را در پیش گرفته تا به اصطلاح هژمونی جهانی آمریکا را به نمایش گذارد. به عبارتی، می‌توان گفت آنچه در کنگره روی می‌دهد نه برگرفته از قدرت آمریکا، بلکه ناشی از چالش‌های درونی و بیرونی آن است که با مؤلفه درونی، یعنی دستگاه قانون‌گذاری به دنبال پنهان‌سازی آن است. آمریکایی‌ که نظامی‌گری(قدرت سخت) و دیپلماسی‌اش(قدرت نرم) شکست خورده، مجبور به دنبال کردن مؤلفه‌ای جایگزین به نام پارلمان است تا شاید با این حربه فروپاشی درونی و اضمحلال بیرونی خود را از چشم جهانیان دور سازد. 
آمریکا در دوران ترامپ به اجبار باید به سمت انزوای درونی برود، درحالی که هژمونی جهانی خود را نیز در ظاهر حفظ کند. آمریکا توان استفاده از قدرت سخت و نرم را ندارد؛ لذا باید مؤلفه دیگری برای ایجاد اجماع داخلی و همراه‌سازی جهانی با خود در پیش گیرد. مصوبات کنگره در قالب تحریم‌ها علیه کشورهای دیگر در کنار اقدامات دستگاه قضایی برای اعمال فشار بر کشورها (مانند ده‌ها حکمی که علیه ایران برای بلوکه کردن دارایی‌هایش صورت گرفته) حربه آمریکا برای نشان دادن داشتن دشمن بیرونی به مردم آمریکا و نیز ابزاری برای فشار بر کشورهای دیگر است. آمریکا در محاسبات خود امید دارد تا از ابزار تحریم‌های گسترده هر دو هدف را محقق سازد تا هم جلوی فروپاشی درونی را بگیرد و هم کشورها را به امتیاز دادن وادار کند. 

  اسرائیلی‌ها هم با برجام موافقند
خبرگزاری فارس: «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین سخنرانی خود درباره مقابله با تروریسم از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 (برجام) دفاع کرد. رئیس‌جمهوری آمریکا بار دیگر تأکید کرد، جامعه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی ارزیابی‌های او را درباره اینکه «برجام» برنامه هسته‌ای ایران را به عقب برگردانده، تأیید می‌کند. باراک اوباما در بخشی از اظهارات خود با بیان اینکه مقابله با تروریسم افزون بر راهبرد نظامی، نیازمند دیپلماسی است، به موضوع توافق هسته‌ای ایران پرداخت و گفت: «برنامه هسته‌ای ایران را به عقب برگرداندیم. این فقط ارزیابی من نیست، جامعه اطلاعاتی اسرائیل هم با وجود مخالفت با این توافق، همین را می‌گوید.»
 اوباما از ترامپ خواسته، «برجام» را زنده نگه دارد
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: «جان کری» وزیر خارجه آمریکا از تلاش باراک اوباما، رئیس‌جمهوری این کشور برای حفظ توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 (موسوم به برجام) خبر داده است. به گفته «کری»، آقای «اوباما» در تلاش است رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده را قانع کند که برجام را زنده نگه دارد. 
تمدید تحریم‌های ایران نقض برجام نیست؟!
خبرگزاری تسنیم: وزیر انرژی آمریکا گفت: تمدید تحریم‌های ایران از سوی کنگره این کشور نقض برجام نیست.ارنست مونیز افزود: «من نمی‌خواهم زیاد درباره نشست‌ها صحبت کنم؛ اما باید بگویم که دکتر صالحی نگرانی‌های ایران را درباره مصوبه اخیر کنگره در زمینه تمدید قانون تحریم‌های علیه این کشور بیان کرد. همان‌طور که می‌دانید، ایران گفته است آنها این مسئله را نقض برنامه جامع اقدام مشترک می‌دانند. آنها قویاً این مسئله را مطرح کرده‌اند. من هم به همان اندازه قوی گفتم که ما آن را نقض برنامه جامع اقدام مشترک نمی‌دانیم.»
لزوم اعمال تحریم‌های جدید ضد ایران
خبرگزاری مهر: کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا نشستی با موضوع «شکست شبکه تهدید ایران: گزینه‌هایی برای مقابله با نایبان ایران» برگزار کرد. حاضران در این نشست بر ضرورت وضع تحریم‌های جدید ضد ایران، ضد سپاه پاسداران و گروه‌های مورد حمایت آن، از جمله گروه حزب‌الله لبنان تأکید کردند. «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا در آغاز این نشست ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه متهم کرد. وی با استفاده از لفظ «نایبان ایران» برای گروه‌های مورد حمایت این کشور گفت: «نایبان ایران اکنون تهدیدی مستقیم علیه ما و متحدان‌مان هستند.» 
 به نفع همه ماست که برجام را حفظ کنیم
خبرگزاری ایرنا: قائم‌مقام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر با تأکید بر اینکه ایران به همه تعهدات خود در قبال توافق‌نامه هسته‌ای عمل کرده و این توافق‌نامه برای طرف‌های آن منافعی را در برداشته است، گفت: به نفع همه طرف‌هاست که برجام را حفظ کنند. مارک تونر، قائم‌مقام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حفظ برجام را به نفع همه طرف‌های این توافق‌نامه جهانی دانست و گفت: «همچون گذشته ترجیح می‌دهد وارد مشاجرات لفظی با مسئولان دولت ایران نشود.» وی افزود: «اینکه دولت بعدی آمریکا در برخورد با این توافق‌نامه جهانی چه شیوه‌ای را پیش خواهد گرفت، هنوز قابل پیش‌بینی نیست.»

نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان اسلام ـ ۴8
  عبدالله عبادی/بنگلادش کشوری واقع در جنوب قاره آسیا و شرق هند‌ است، پایتخت آن‌ داکا و جمعیت آن 148 میلیون نفر می‌باشد. این کشور که پیشتر «پاکستان خاوری» نامیده می‌شد، در پی جنگ آزادیبخش در تاریخ 26 مارس 1971 به کمک هند از پاکستان جدا شد و امروز کشور مستقلی است که حدود 90 درصد از مردم آن مسلمان هستند.
از بدو تأسیس این کشور هیچ رابطه سیاسی و دیپلماتیکی بین بنگلادش و رژیم اشغالگر قدس وجود نداشت؛ اما با فشار آمریکا و اتحادیه اروپا اندک روابطی برقرار شد، با این وجود مقامات بنگلادشی اعلام کردند تا زمانی که فلسطینیان به استقلال نرسند از برقراری رابطه با صهیونیست‌ها امتناع خواهند‌‌ کرد و طی چند سال  اخیر روابطی غیر رسمی بین دو طرف وجود دارد.

دیپلماسی
بنگلادش یکی از 29 کشور سازمان ملل است که رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته و یکی از معدود کشورهای جهان است که شهروندانش را از سفر به اراضی اشغالی منع کرده و گذرنامه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد. در نوامبر 2003 یک روزنامه‌نگار بنگلادشی به نام «صالح چودری» که طرفدار برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی بود به جرم تلاش برای سفر به تل‌آویو بازداشت و به هفت سال زندان محکوم شد. بر اساس اظهارات کمیسر پلیس بنگلادش، «اسلام چودری» هم در هند با یک مستشار نظامی صهیونیستی دیدار و گفت‌وگو کرده‌ بود که بلافاصله پس از آن بازداشت شده بود.
بنگلادش همواره از مواضع دولت فلسطین حمایت کرده و رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته ‌است. در مطلبی که چند سال پیش در روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست به چاپ رسیده ‌بود یک مقام صهیونیست در رابطه با بنگلادش گفته‌ بود: ما نه تنها با دولت بنگلادش مشکلی نداریم، بلکه خواستار گفت‌وگو بین مقامات جهت آغاز روابط بین دو طرف هستیم. وی گفته ‌بود: «ما خواستار این هستیم که دو ملت با یکدیگر ارتباط داشته‌ باشند و چنانچه مسیحیان بنگلادش قصد سفر به اسرائیل و زیارت اماکن مقدسه آن را داشته باشند، با کمال میل از آنان پذیرایی خواهیم‌ کرد.»
در پاسخ به این مطلب خانم شیخ حسینه نخست‌وزیر بنگلادش در سال 2014 گفته بود: «ما همچنان از آرمان‌های فلسطین دفاع خواهیم کرد و هرگز اسرائیل را به رسمیت نخواهیم‌ شناخت.»
«دیبومونی» وزیر امور خارجه اسبق بنگلادش درباره برقراری ارتباط بین کشورش و رژیم صهیونیستی گفته است: «در حال حاضر بنگلادش هیچ تصمیمی مبنی بر برقراری ارتباط با اسراییل اتخاذ نکرده ‌است.»
از سوی دیگر، با وجود اینکه بنگلادش عضو سازمان تجارت جهانی WTO می‌باشد، خرید کالاهای صهیونیستی را تحریم کرده‌ است، با این وجود در سال 2014 و بر اساس آمارهای دفتر توسعه صادرات بنگلادش، اقلام ناچیزی به ارزش کمتر از پنج هزار دلار به سرزمین‌های اشغالی ارسال شده ‌بود. دولت بنگلادش در واکنش به این خبر اعلام کرد که کالاهای این کشور از طریق آمریکا و اتحادیه اروپا به اراضی اشغالی ارسال شده‌اند.

جنگ آزادیبخش بنگلادش 
رژیم صهیونیستی یکی از اولین رژیم‌هایی بود که استقلال بنگلادش را به رسمیت شناخت، در جریان جنگ‌های آزادیبخش بنگلادش که در اوایل دهه 1970 به وقوع پیوست، رژیم جعلی صهیونیستی همواره طرفدار به رسمیت شناخته شدن بنگلادش بود و بعد از استقلال این کشور رژیم صهیونیستی در چهارم فوریه 1972 دولت بنگلادش را به رسمیت شناخت؛ اما دولت این کشور این اقدام را رد کرد و حاضر نشد رژیم صهیونیستی را به عنوان یک دولت به رسمیت بشناسد.
بنگلادش و جنگ 2006 لبنان
بلافاصله پس از پایان جنگ سال 2006 در لبنان (‌جنگ 33 روزه) دولت بنگلادش اعلام کرد آماده است تا تعد‌ادی از نظامیان خود را در قالب نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل به منطقه اعزام کند؛ اما رژیم صهیونیستی با این درخواست مخالفت کرد و گفت بنگلادش هنوز اسرائیل را به رسمیت نشناخته است، با این حال، نیروهای ارتش بنگلادش و نیروهای ارتش نپال اولین نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل بودند که در سواحل جنوب لبنان مستقر شدند و این در حالی بود که دولت‌های غربی نظیر فرانسه تا مدت‌ها از اعزام نیروهای خود در قالب نیروهای سازمان ملل به منطقه تعلل کردند. حضور نیروهای بنگلادشی در خاک لبنان تا 24 می 2015 طول کشید و طی این مدت 350 نفر از نظامیان این کشور در این مأموریت حضور یافتند.

ارتباط مخالفان بنگلادش با موساد 
در اوایل ماه می 2016 شیخ حسینه نخست‌وزیر بنگلادش، حزب bnp و جامعه السلام بنگلادش را متهم کرد که با سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) در ارتباط بوده و قصد دارند با یک کودتا، دولت این کشور را ساقط کنند، این اتهام پس از دیدار اسلام چودری با یک نظامی صهیونیست در هند مطرح شد.
در هفتم ژوئن 2016 وزیر کشور بنگلادش نیز حزب bnp را در اقدامات خرابکارانه بنیادگرایان در این کشور دخیل دانست و گفت: این اقدام با کمک نیروهای موساد انجام شده ‌است؛ اما در واکنش به این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی ضمن رد این اتهام گفت: «هیچ رابطه‌ای بین این حادثه و موساد وجود ‌ندارد.»

استرالیا: ادامه وضعیت بحرانی پناه‌جویان
با وجود اعتراضات مردمی و جهانی، دولتمردان استرالیا همچنان به نادیده گرفتن وضعیت بحرانی پناه‌جویان ادامه می‌دهند؛ موضوعی که خشم مردم را برانگیخته است، چنانکه معترضان به دلیل بدرفتاری دولت استرالیا با پناه‌جویان، در برابر پارلمان حضور یافته و پارچ‌نوشته بزرگی را روی این ساختمان نصب کردند.
استرالیا در سال‌های اخیر از ورود پناه‌جویان خارجی جلوگیری کرده و افرادی را که به صورت غیرقانونی از طریق دریا راهی این کشور می‌شوند، در اردوگاه‌هایی با وضعیت بسیار نامناسب در دو جزیره دورافتاده «نائورو» و «مانوس» اسکان داده‌ است. تاکنون گزارش‌های متعددی از آسیب‌های اجتماعی چون؛ قتل، سوء‌استفاده جنسی، سرقت و ... در این اردوگاه‌ها منتشر شده و عده‌ای از ساکنان آنها خودکشی کرده‌اند. نهادهای حقوق بشر بارها درباره وضعیت بحرانی پناه‌جویان در استرالیا هشدار داده‌اند؛ اما برای مقابله با این وضعیت اقدام خاصی صورت نگرفته است.
آمریکا: ارسال نامه‌های تهدیدآمیز به مساجد
اسلام‌ستیزی ترویج شده از سوی دولتمردان آمریکا شرایطی سخت را برای مسلمانان رقم زده است، چنانکه آمارها نشان می‌دهد مساجد بیشتری در آمریکا نامه‌های تهدیدآمیز دریافت کرده‌اند که در آنها به مسلمانان هشدار داده ‌شده است، اگر می‌خواهند زنده بمانند، این کشور را ترک کنند. «مسجدالکریم» در منطقه پرویدنس در ایالت رودآیلند، تازه‌ترین مکان عبادت مسلمانان، یکی از این مساجد است که نامه‌ای نفرت‌آمیز دریافت کرده است. در این نامه مسلمانان افرادی «پلید و فرومایه» تعبیر شد‌ه‌اند. همچنین یک مدرسه خصوصی در ایندیاناپولیس در ایالت ایندیانا که به یک مسجد محلی وابسته است، یک نامه نفرت‌آمیز دریافت کرده است. جامعه اسلامی آمریکای شمالی که در پلین‌فیلد در ایالت ایندیانا قرار دارد، گفت این نامه به مدرسه ام‌تی‌آی وابسته به مسجد الفجرِ مرکز اسلامی ایندیاناپولیس، ارسال‌ شده است.
انگلیس: موج مسلمان‌ستیزی
انگلیس از جمله کشورهایی است که ادعای حمایت از حقوق بشر و‌ آزادی را سر می‌دهد؛ اما این ادعا در قبال مسلمانان هرگز اجرا نشده است، چنانکه گزارش‌های منتشر شده حاکی است، مسلمانان در برخی بخش‌‌های انگلیس به حدی از متن جامعه این کشور دور هستند و منزوی شده‌اند که فکر می‌کنند اکثر انگلیسی‌ها دشمن آنها هستند. بررسی «دیم لوئیس کیسی» یکی از مقامات انگلیسی در حوزه رفاه و همبستگی اجتماعی نشان می‌دهد، هزاران مسلمان انگلیسی در انزوا به سر می‌برند و به ندرت از محله‌های خود خارج می‌شوند و مدارس و شبکه‌های تلویزیونی مخصوص خود را دارند. گزارش‌ها نشان می‌دهد سیاست‌های ضد اسلامی دولتمردان انگلیس موجی از مسلمان‌ستیزی را به همراه داشته که نتیجه آن نیز در حاشیه قرار گرفتن مسلمانان شده است، این در حالی است که انگلیس با ادعای آزادی و حقوق بشر در امور کشورها دخالت می‌کند.
میانمار: مسلمانان همچنان در تنگنا
وضعیت بحرانی مسلمانان در میانمار در سایه سکوت سازمان ملل و نهادهای مدعی حقوق بشر غربی در حالی ادامه دارد که ائتلاف سازمان‌های اسلامی غیردولتی مالزی (یادیم) از کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ‌سه‌آن) خواست عضویت میانمار در این پیمان منطقه‌ای را تا زمانی که بحران روهینگیا حل شود، تعلیق کنند. «یوسری محمد» رئیس یادیم تأکید کرد که کشورهای عضو آ‌سه‌آن باید پاک‌سازی قومی روهینگیایی‌های مسلمان از سوی دولت میانمار را محکوم کنند. مالزی، اندونزی، سنگاپور، فیلیپین، کامبوج، تایلند، ویتنام، لائوس، برونئی و میانمار ۱۰ کشور عضو آ‌سه‌آن هستند و مردم مالزی در تجمعی که «نجیب تون رزاق» نخست‌وزیر این کشور نیز در آن شرکت داشت، اذیت و آزار روهینگیایی‌ها به دست دولت میانمار برآمده از سیاست‌های «آنگ سان سوچی» برنده جایزه صلح نوبل و رهبر حزب حاکم میانمار را محکوم کردند.