دانشمندان دریافته‌اند، سلول‌هایی که مسئول گسترش سرطان در بدن موش هستند یک ضعف بزرگ دارند، آنها نیازمند چربی‌های خاصی هستند تا به رشد خود سرعت ببخشند. گروهی از محققان، سلول‌های مسئول گسترش سرطان دهان و دندان در موش را شناسایی کردند که نشان می‌داد سلول‌های سرطانی بر اسیدهای چرب تکیه می‌کنند، یک جزء اصلی افزودنی‌ها به مواد غذایی روغن پالم است که سبب گسترش سرطان در سراسر بدن می‌شود.
فرمول‌ بازی‌ معتادکننده کلش
   حسین مدبرعزیزی/ ما در حال حاضر رتبه اول جهان را در وایبر، رتبه اول را در تلگرام، رتبه سوم را در لاین و رتبه سوم را در بازی کلش‌‌آف‌کلنز داریم. در واقع، شرایط به گونه‌ای ا‌ست که اولیای ما با چارچوب‌های معین، مدون و مشخصی که در ارتباط با شبکه‌ها و بازی‌ها وجود دارد آشنایی ندارند تا به دانش‌آموزان، نوجوانان و فرزندان‌شان یاد بدهند. همچنین برنامه‌ریزان برنامه‌ریزی درستی در این عرصه نیز صورت نداده‌اند، تا خانواده‌ها مجهز باشند و بدانند چطور باید برخورد کنند.
در استفاده از تلگرام و اپلیکیشن‌های ارتباطی، برابر تعهداتی که ما در موقع ورود به شبکه‌های اجتماعی به خود این شرکت‌ها می‌دهیم، متعهد می‌شویم حداقل سن کاربران ما از سن مجاز کمتر نباشد. برای نمونه در تلگرام حداقل سن ۱۴ سال، در وایبر ۱۳ سال و در خیلی از شبکه‌های اجتماعی دیگر ۱۶ سال است. که به تازگی هم در اتحادیه اروپا تصویب شده که از سال جدید میلادی، ۱۶ سال باشد؛ اما همین مسئله را خیلی از اولیای ما نمی‌دانند که برای ورود به شبکه‌های اجتماعی باید این حداقل سن مورد توجه قرار بگیرد.
در ارتباط با بازی کلش هم داستان همین است؛ یعنی در واقع حداقل سن باید ۱۳ سال باشد؛ ولی متأسفانه خیلی از بچه‌هایی که در حال حاضر عضو این بازی هستند زیر سن قانونی جهانی‌اند. به دلیل کمبود اطلاعات، پدر و مادر برای فرزندش یک گوشی هوشمند خریده و او را مجهز می‌کند و همه این بازی‌ها چه بازی کلش و چه بازی‌های دیگری مثل زامبی که حداقل سن برای استفاده از آنها باید ۱۵ سال باشد، در اختیار او قرار می‌گیرد. بنابراین علت استقبال خیلی گسترده از بازی‌ها، برمی‌گردد به اینکه چون برخلاف چارچوب‌های مشخص اپلیکیشن، تعداد بسیار زیادی از کسانی که زیر سن قانونی استفاده از این ابزارها هستند، از این ابزارها استفاده می‌کنند. 
در همین بحث بازی کلش‌آف‌کلنز، ما با بازی استراتژیک آنلاین مواجه هستیم، در این سبک اگر کنترل زمان اعمال نشود، صد درصد فرزندان معتاد خواهند شد. به این دلیل که بازی در ذات خود شرایط ویژه‌ای دارد. 
در بازی کلش‌آف‌کلنز از فرمول بازی‌های معتادکننده استفاده می‌شود. بازی‌هایی که معمولاً ایجاد اعتیاد می‌کنند، این فرمول را دارند: تمرین، تکرار، پاداش، تقویت و همذات‌پنداری. سرانجام وقتی در یک بازی رایانه‌ای، تمرین اتفاق می‌افتد، به این معنا که مرحله‌ای را چند بار تکرار می‌کند، به طور حتم تمرین و تکرار به نوعی مهارت می‌آورد. مهارتی که در این تمرین و تکرار نهفته است، در ذات خودش یک پاداش دارد؛ پاداشی که به دلیل مهارت کاربر بوده نه به دلیل دیگری. این پاداش، موجب می‌شود که بازی را ادامه دهد و در نهایت خودش را تقویت می‌کند و این به همذات‌پنداری می‌رسد. به یقین وقتی که همذات‌پنداری اتفاق افتاد، قضیه اعتیاد هم به دنبال آن خواهد آمد؛ چراکه فردی که بازی رایانه‌ای می‌کند، شخصیت موردنظر را به جای خودش و خودش را به جای او تصور می‌کند؛ لذا این حالت که حالت اعتیاد است، به نوعی فرد را در شرایطی قرار می‌دهد که همواره بی‌قرار است؛ یعنی مداوم به دنبال این است که لحظه‌به‌لحظه این بازی را دنبال کند. به ویژه در تیپ بازی‌های استراتژیک آنلاین، لذا در بازی کلش‌آف‌کلنز مشاهده می‌کنیم که کاربر برای اینکه بتواند از منابع خودش حفاظت بکند، برای اینکه بتواند در حمله‌ها شرکت کند و با دوستانش تعامل داشته باشد، (چراکه بازی کلش علاوه بر اینکه یک بازی است، یک شبکه اجتماعی هم است) به هرحال برای اینکه لیدر و کولیدر شود، یا اینکه بخش‌های خودش را تقویت کند، مداوم باید به این بازی سرکشی داشته باشد. لذا در درازمدت، شرایط به نوعی رقم می‌خورد که ما به آن می‌گوییم استرس نوتیفیکیشن دارد؛ یعنی هر لحظه به نوعی، منتظر اعلان‌های گوشی خود است. یک نوع اضطراب در او به وجود می‌آید که هر لحظه امکان دارد، گوشی‌اش آلارم بدهد و اعلام کند به شما حمله شده یا کِلِن‌وار شروع شده باید در این کلن‌وارها شرکت کند، یا سربازان شما آماده حمله هستند. همه اینها ذهن فرد را به شدت درگیر می‌کند. این اضطراب مداوم حتی به نوموفوبیا تبدیل می‌شود، یک نوع بیماری که اگر بازی کلش را از فرد دور کنند، انگار از کمبودی رنج می‌برد. حتی بحث اسکیزوفرنی اجتماعی و یک نوع واقعیت‌گریزی برای این فرد ایجاد می‌شود. چون همیشه وقتی وارد این بازی می‌شود، احساس اطمینانی به خودش دارد و یک طمأنینه کاذبی برایش ایجاد می‌شود. در نهایت شاهد کاهش خودآگاهی فرد هستیم، در واقع، کسی که به نوعی وارد این بازی می‌شود زمان از دستش خارج می‌شود. در ادامه مراحل این بازی رایانه‌ای به دلیل اینکه بتواند به سطح بالایی برود، نیازمند این است که حتماً جِم بخرد و هزینه کند. این است که می‌بینم متأسفانه از نظر مالی نیز دچار سرمایه‌گذاری می‌شود.
علاوه بر این، اگر به لحاظ فرهنگی هم نگاه کنیم، می‌بینیم تفکر حاکم در این بازی بحث اصالت به پول و سرمایه است. در واقع، فرمول ‌بازی رایانه‌ای در کلش‌آف‌کلنز این است که؛ غارت بیشتر مساوی است با پول بیشتر و پول بیشتر یعنی موفقیت بیشتر. متن کامل این گزارش در مصاحبه با حسین مدبرعزیزی در پایگاه خبری ـ تحلیلی بصیزت موجود است.

 محسن فخری/ یکی از فعال‌ترین رسانه‌های بیگانه در زمینه زنان، بخش فارسی رسانه سلطنتی انگلستان است. «بی‌بی‌سی فارسی» که از همان ابتدا توجه ویژه‌ای به موضع زنان در جامعه ایران داشته و سعی کرده موضوعات مربوط به این بخش از جامعه را بزرگنمایی و آن‌گونه که خود می‌پسندد تحلیل و بازنمایی کند، در آخرین اقدام خود در بخش ویژه «صد زن» که مدت‌هاست فعالیتش را برای معرفی استانداردهای مدنظر «بی‌بی‌سی»  برای زنان آغاز کرده است، قصد دارد فیلم‌هایی از زندگی روزمره صد زن شاغل ایرانی را منتشر کند. برنامه‌ای که می‌توان آن را نیز قطعه‌ای تازه از جورچین این شبکه برای تغییر و دگرگونی هویت زن ایرانی دانست که البته باید گفت متأسفانه در سال‌های اخیر با گسترش شبکه‌های ماهواره‌ای از یک سو و منفعل بودن دستگاه‌های عریض و طویل فرهنگی تا حدودی نیز موفق بوده‌اند که، بروز و ظهور آن را می‌توان در اوضاع پوشش کلان‌شهرهایی مانند تهران به وضوح مشاهده کرد.
برای درک بهتر از این موضوع که این شبکه چه اهدافی را در پس پخش این فیلم‌ها دنبال می‌کند، تنها به یک نمونه از این فیلم‌ها می‌پردازیم. در یکی از فیلم‌های کوتاه که ادعا می‌شود فردی به نام معصومه، معاون اجرایی چند دبیرستان در تهران آن را ارسال کرده است، تصاویری از کارهای روزانه او به تصویر کشیده می‌شود که قصد دارد نشان دهد زنان در ایران با محدودیت‌های فراوانی روبه‌رو هستند و در یک محیط نامساعد و پر از سختی زندگی می‌کنند! فیلم با تصویری بی‌حجاب از این فرد آغاز می‌شود، در حالی که با یک گوشی آمریکایی از خودش در حال مسواک زدن فیلم‌برداری می‌کند! تصویر دوم این فیلم، اولین مواجهه معصومه با  فضای بیرون از خانه است، تصویری از شهری با هوای آلوده که چند ساختمان نیمه‌کاره در آن وجود دارند! بعد از ارائه این تصویر و ایجاد ذهنیت اولیه برای بینندگان از فضای جامعه، دوربین دوباره به داخل خانه برمی‌گردد و زنی را نشان می‌دهد که با وجود زمان کم، به فکر دانه قراردادن برای پرندگان در پشت پنجره است و زمانی را برای آماده کردن غذا برای فرزندش که او هم شاغل است، اختصاص می‌دهد. اما در صحنه بعدی دوباره بی‌بی‌سی به سراغ مواجهه یک زن ایرانی با فضای خارج از خانه می‌رود و تلاش دارد اینگونه القا کند که بیرون از خانه محدودیت‌های مشکل‌ساز فراوانی منتظر زنان است! در این قسمت معصومه که در دقایق ابتدایی در فیلم بی‌حجاب بود در حال سر کردن مقنعه نشان داده می‌شود و از خانه که تلاش شده بود در همین تصاویر اندک محیطی امن و آرام نشان داده شود، خارج می‌شود! مواجهه سوم نقش اول این فیلم با جامعه ایران آغاز خروج از خانه است، در این صحنه نشان داده می‌شود که این فرد سوار ماشین شخصی‌اش می‌شود و همزمان با آن، جمله «معصومه می‌گوید به دلیل کیفیت پایین حمل‌ونقل عمومی با وسیله شخصی به محل کارش می‌رود»، زیرنویس می‌شود! 
و در سکانس بعدی نیز که شامل تصاویری از پوشه‌های فراوان و یک دستگاه رایانه بر روی یک میز در یک مدرسه دولتی است که این پیام را به مخاطب القا می‌کند این خانم در مدرسه حجم زیادی از کار را انجام می‌دهد و درست به موازات انتقال این پیام جمله‌های؛ «او ۲۳ سال سابقه کار دارد، ولی هنوز استخدام رسمی نشده است»، «او می‌گوید مدارس دولتی او را بیمه نمی‌کنند و حق بیمه مدارس غیرانتفاعی هم بسیار زیاد است» بر روی تصویر حک می‌شود، تا بیننده القا شود به زنان ظلم می‌شود! از آنها کار زیاد در برابر خدمات کم ارائه می‌شود.
 این تنها یک نمونه از صد فیلمی است که این شبکه قصد دارد برای مخاطبان خود به نمایش درآورد، فیلم‌هایی که تصویر سیاهی از وضعیت زنان ایرانی را به مخاطب خود القا می‌کند تا نگاه زنان کشورمان را نسبت به پیرامون خود و آنچه درباره جایگاه زن مسلمان ایرانی تعریف می‌شود، تغییر دهد!

اختراعی که سبب تحول در صنعت دام و طیور خواهد شد
 اکبر کریمی/ استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی کشور، یکی از مهم‌ترین اصول سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و بی‌شک یکی از اقشار مهم در این حوزه مبتکران و مخترعان هستند که برای رشد و بالندگی کشور باید توجه ویژه‌ای به این قشر و دستاوردهای‌شان صورت گیرد. 
سعید سلامت یکی از مخترعان جوان استان فارس است که تاکنون 15 اختراع به نام وی ثبت شده دارد. دستگاه گرما‌ساز ترکیبی با کاهش هدر رفت انرژی از 30 تا 35 درصد، ترمز هوشمند EMS بدون نیاز به قطعه مصرفی، طراحی خط تولید خوراک پلیت کن هوشمند صنعتی به منظور جلوگیری از بیماری‌های انگلی و کوکسیدوز در مجتمع‌های پرورش طیور و دامداری‌ها، طراحی خط تولید دستگاه تمام اتومات تولیدات تیغ جراحی، فن بیصدا و...، از جمله اختراعات این مخترع جوان است.
این مخترع 27 ساله استعداد بالایی در حوزه‌های دانش‌بنیان، از تولید دستگاه‌های صنعتی مانند صنعت خودرو گرفته تا دستگاه‌های حوزه دام و طیور و مصارف کشاورزی و خانگی دارد. وی می‌گوید: «پدرم مکانیک خودروهای سبک و سنگین است و من و برادرانم به دلیل علاقه بالا به امور فنی و به تناسب کسب تجارب، از سنین کودکی با اجزای موتور و مشکلات آن آشنا می‌شدیم و درصدد رفع آنها بودیم. همین علاقه‌مندی و استعداد سبب شد تا در 16 سالگی به فناوری ساخت ماشین آب‌سوز دست یابم.»
یکی از مهم‌ترین اختراعات وی تولید دستگاه جوجه‌کشی با تناژ 200 هزار قطعه‌ای است. این دستگاه به‌طور کامل با دستگاه‌های مشابه داخلی و خارجی متفاوت است؛ به این صورت که در دستگاه‌های موجود در بازار، مراحل رشد جنین و بیرون آمدن جوجه‌ها از پوسته از طریق دستگاه‌های مجزا از هم انجام گرفته و مرحله خشک کردن جوجه در بیرون از دستگاه و در فضایی با دمای مشخص صورت می‌گیرد؛ ولی دستگاه تولیدی سعید سلامت هوشمند است و تمامی مراحل سه‌گانه به صورت تمام اتوماتیک و بدون دخالت دست انجام می‌شود.
این شیوه نسبت به سایر دستگاه‌ها افزون بر بالا بردن بازدهی تولد جوجه‌ها از 60 درصد و 90 درصد سبب کاهش تلفات جوجه‌ها در مرحله خشک کردن و جابه‌جایی می‌شود. گفتنی است، جوجه به هنگام تولد نسبت به دمای محیط بسیار آسیب‌پذیر بوده و به هنگام جابه‌جایی و انتقال، تلفات زیادی می‌دهد. آقای سلامت با اختراع این دستگاه توانسته است سلامتی انواع طیور را در تمامی مراحل جوجه‌کشی در حد بسیار بالایی تضمین کند.
بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده دستگاه‌های جوجه‌کشی در جهان، قصد خرید این اختراع را داشته است. سعید سلامت می‌گوید: «طی مذاکره‌ای که با مسئولان این شرکت داشتیم، چند ویژگی دستگاه برای آنها بسیار خیره‌کننده و باور نکردنی بود. اول، توان این دستگاه برای تولید 200 هزار قطعه‌ای جوجه در مقایسه با بالاترین رکورد دستگاه‌های آنها (105 هزار قطعه‌ای) بود. دوم، خطای پایین و مصرف انرژی پایین این دستگاه که به گفته مسئولان همین شرکت، این ویژگی می‌تواند انقلاب بزرگی در صنعت دام و طیور ایجاد کند؛ سوم، اتوماتیک بودن دستگاه جوجه‌کشی و دخالت نداشتن دست در مرحله خشک کردن و چهارم، امکان بهره‌برداری از دستگاه در فضای آزاد و نیاز نداشتن به سوله نگهداری بود».
این مخترع با استعداد می‌گوید، ویژگی برتر اختراعاتش این است که در زمان نیاز می‌تواند به صورت ترکیبی و هم‌افزا از آنها بهره ببرد. او با اعمال فناوری ماشین آب‌سوز روی دستگاه جوجه‌کشی توانسته است آن را آب‌سوز کند.
سعید و برادرش دو سال پیش به سفارش بسیج سازندگی برای رونق دادن به مشاغل خانگی و ایجاد اشتغال، تعدادی از این دستگاه جوجه‌کشی را با قیمت مناسب و در اندازه کوچک‌تر 360 قطعه‌ای ساخته‌اند و توانایی طراحی و ساخت انواع مختلف این دستگاه را برای متقاضیان دارند.
در چهارمین جشنواره بین‌المللی اختراعات که با مدیریت دانشگاه آزاد در اردیبهشت‌ماه 93 در شیراز برگزار شد، از بین مخترعان 18 کشور جهان، با بیش از 400 طرح و اختراع، سعید با دستگاه جوجه‌کشی‌اش توانست عنوان مخترع نمونه را در گروه کشاورزی و صنایع غذایی را به دست آورد. این مخترع جوان با اختراعات خود توانسته است سطح دو علمی را از بنیاد ملی نخبگان به دست آورد. به گفته وی، با وجود دریافت پیشنهاد از شرکت‌های خارجی آمریکایی، بلژیکی و اماراتی، تا به حال هیچ ارگان یا شرکت داخلی‌ای با وی همکاری نداشته است.
درخواست اصلی شرکت سلامت که سعید آن را راه‌اندازی کرده و نخبگانی مانند خودش را در آن گرد آورده است،‌ شناسایی این شرکت از سوی بنیاد ملی نخبگان به منزله یک شرکت دانش‌بنیان نوپاست تا از مزایای قانونی آن برای پیشبرد برنامه‌ها و طرح‌های‌شان استفاده کنند. سعید و دوستانش برای این منظور با دفتر نهاد ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان مکاتبه داشته‌اند؛ ولی تا به حال نتیجه‌ای نگرفته‌اند. در حال حاضر، اعضای این شرکت دو ماهی است که خواسته‌های‌شان را از بنیاد برکت پیگیری می‌کنند و امیدوارند مورد حمایت و پشتیبانی مالی این بنیاد قرار گیرند.
سعید سلامت تنها هدف شرکتش را خدمت به مردم و برافراشتن پرچم علمی اسلام در جهان بیان می‌کند و می‌گوید: «تا به حال حاضر نشده‌ایم توانمندی خود را در اختیار شرکت‌های خارجی قرار دهیم. وقتی ما همکاری‌مان با شرکت آمریکایی را نمی‌پذیریم، به دلیل اعتقادات‌مان است. ما دین‌مان را به پول و ثروت نمی‌فروشیم.»
مخترع جوان استهبانی می‌گوید: «ما به دنبال کسب درآمد بالا و زندگی اشرافی نیستیم؛ چون اگر به دنبال این بودیم با همین هزینه‌هایی که تا به حال برای اختراعات‌مان کرده‌ایم، می‌توانستیم خانه، ماشین و زندگی مرفهی داشته باشیم. ما جوانان ایرانی با دانش‌مان در کنار حمایت و پشتیبانی ارگان‌های دولتی می‌توانیم ایران را به قله‌ها برسانیم و کشورهای زورگوی جهان را تحریم کنیم، نه اینکه آنها ما را تحریم کنند.»
برای معرفی کارآفرینان شهرتان در هفته‌نامه، با شماره 09193472981 برادر اکبر کریمی تماس بگیرید.

دانسته‌ها و بایسته‌های حقوقی ـ۲۳
 شهریار اقتصاد/در ادامه بحث مراجعه به مرجع حل اختلاف قانون کار، این نکته وجود دارد که اگر کارگر شخصاً نتواند امور مربوط به طرح دعوی را انجام دهد، می‌تواند شخص دیگری را نماینده قانونی خود معرفی کند تا به جای او طرح دعوی و مطالبه حق و حقوق کند. به این منظور مدعی می‌تواند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و نسبت به دادن وکالت به فرد مورد نظر خود اقدام کند. بدیهی است حضور نماینده کارگر در مراجع حل اختلاف قطعاً با ارائه وکالت‌نامه رسمی با توجه به مناطق جغرافیایی، ادارات کار و مراجع حل اختلاف صورت می‌پذیرد. مراجع حل اختلاف مکلّف به پذیرفتن وکالت‌نامه دستی و خطی که اصالت آنها مشخص نیست، نخواهند بود، مگر آنکه اعطای نمایندگی به وکالت به طرق دیگری کاملاً برای مراجع تشخیص و حل اختلاف محرز و مسلّم شود. رسیدگی به دعاوی در مراجع حل اختلاف هیچ هزینه‌ای ندارد و رایگان است.
تجدیدنظر آرا
رأی هیئت‌های تشخیص پانزده روز پس از ابلاغ آن لازم‌الاجرا است؛ لیکن چنانچه ظرف مدت مذکور یکی از دو طرف به آن اعتراض داشته باشد، می‌تواند اعتراض خود را به صورت کتبی به هیئت حل ‌اختلاف تقدیم کند و رأی هیئت مزبور پس از صدور، قطعی و لازم‌الاجرا خواهد بود. آرای صادره از مراجع تشخیص یا حل اختلاف اداره کار و امور اجتماعی با وجود قطعیت آنها در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است. افزون بر این رسیدگی در دیوان شکلی بوده و داخل در ماهیت دعوا نمی‌شود. اعتراض به رأی مراجع تشخیص یا شورای حل اختلاف مانع از اجرای آرای مزبور نیست، مگر اینکه مرجع قضایی مذکور دستوری دایر بر توقف عملیات اجرای صادر و اعلام کند.
مراجع دادگستری
محاکم دادگستری، با شکایت کارگر در موضوعاتی که به طور حتم باید در مراجع قضایی مطرح شود، رسیدگی را آغاز کرده و رأی مقتضی را صادر می‌کند. برای نمونه، در حوادث ناشی از کار که به علت قصور کارفرما باشد، بحث پرداخت دیه و خسارت باید در محاکم دادگستری رسیدگی شود و همچنین به توهین، فحاشی و استعمال هرگونه کلمات رکیک کارفرما به کارگر در دادسرا و دادگاه‌های جزایی رسیدگی و برای آن رأی صادر می‌شود؛ زیرا این‌گونه موارد هرچند در کارگاه و بین کارگر و کارفرما مطرح بوده، ولی نوعاً از شمول دایره قانون کار خارج و در قوانین عمومی مطرح شده است.
اجرای احکام دادگستری
دادگستری علاوه بر اجرای آرای صادره از دادگاه‌های دادگستری، آرای صادره از هیئت تشخیص و هیئت حل اختلاف را نیز اجرا می‌کند. به این صورت که اگر رأی قطعی به نفع کارگر صادر شده باشد، ولی کارفرما از آن تبعیت نکرده باشد، بنا به درخواست کارگر، عین رأی به دادگستری مربوطه ارسال خواهد شد. در اداره دادگستری بر اساس رأی صادره اجرائیه صادر و به کارفرما ابلاغ می‌شود، اگر رأی مبنی بر بازگشت به کار کارگر باشد، کارفرما ظرف ده روز از دریافت برگه اجرائیه فرصت دارد آن را به اجرا بگذارد و کارگر را مشغول به کار کند و اگر رأی صادره مبنی بر مطالبه طلب از کارفرما باشد، وی ظرف یک ماه از ابلاغ اجرائیه باید طلب کارگر را تأدیه کند، در غیر این صورت کارگر می‌تواند توقیف اموال کارفرما را معادل طلب خود تقاضا کند.