رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: ارتقای شاخصه‌های ايمنی در سايه مديريت جهادی، انقلابی و توسعه فرهنگ ايمنی به دست می‌آید. آگاه‌سازی کارکنان نيروهای مسلح از طريق آموزش‌های گسترده و انجام نظارت‌های هدفمند، بالا بردن سطح استانداردها و تعيين اقدامات پيشگيرانه در حذف عوامل خطرآفرين، ايمن‌سازی محيط، بهداشت حرفه‌ای و رعايت الزامات زيست محيطی و توجه به اين اولويت‌ها در انجام مأموريت‌ها و رزمايش‌ها باید مدنظر باشد.
گزارشی از نخستین اجلاسیه چهار هزار شهید استان گلستان
   حسن ابراهیمی/  در تداوم برگزاری اجلاسیه‌های شهدای استان، این بار همزمان با هفته وحدت نخستین اجلاسیه شهدای استان گلستان در محل دائمی نمایشگاه‌های گرگان برگزار شد. در این اجلاسیه افزون بر پخش سخنان امام خامنه‌ای در دیدار متولیان این اجلاسیه با ایشان، علی لاریجانی در مقام سخنران اصلی و امام جمعه و فرمانده سپاه استان به عنوان دیگر سخنرانان به سخنرانی پرداختند که در ادامه اهم سخنان آنها را می‌خوانید.

نقش ویژه سپاه پاسداران در صیانت از انقلاب
رئیس مجلس شورای اسلامی در این اجلاسیه گفت: «این مراسم بسیار آراسته و نیکو برگزار شد و این کار ارزشمندی بود که توانست گوشه‎هایی از ایثار و فداکاری شهدا را به نمایش بگذارد.»
لاریجانی با بیان اینکه در برخی از استان‎ها در این محافل حضور داشتم و باید صمیمانه از سپاه پاسداران که بانی این برنامه‎هاست، قدردانی کنم، افزود: «سپاه پاسداران از بدو انقلاب، به ویژه دفاع مقدس، نقش ویژه‎ای در صیانت از  روحیه انقلابی داشت.»
وی با اشاره به اینکه اقتدار ایران ثمره مجاهدت ایثارگران و شهداست، اظهار داشت: «با وجود اینکه کشورهای منطقه از نظر تجهیزات نظامی از ما برتر هستند؛ چرا همواره در تهدید زندگی می‎کنند و چرا این آرامش و امنیت در ایران اسلامی بر کشور ما حاکم است.»
لاریجانی با بیان اینکه دشمنان ما می‎گویند در غرب آسیا، ایران اسلامی از امنیت کامل برخوردار است، گفت: «اوایل انقلاب مشکلات زیادی در بحث امنیت، سیاست و اقتصاد در داشتیم؛ در آن شرایط کشورهای غربی صدام را برای حمله به ایران اسلامی ترغیب کردند و عزل بنی‎صدر در صحنه دفاعی و سیاسی صحنه را دگرگون کرد که به فرمان فرمانده کل قوا، مردم به جبهه‎ها آمدند و مسیر جنگ را تغییر دادند.»
وی افزود: «آنچه امروز عامل امنیت ایران است، تجربه موفق از هشت سال دفاع مقدس و ایستادگی در برابر تهاجم بود به راستی امنیت اسلام ما در گرو شهداست.»
لاریجانی با اشاره به اینکه پیامبراعظم(ص) به وحدت تأکید داشتند، یادآور شد: «نظام تربیتی اسلام شهدا را تربیت کرد و ما امروز بیش از گذشته به این مهم، یعنی وحدت نیازمند هستیم و این آتشی که تروریست‎ها در منطقه ایجاد می‎کنند، برای دفع این ارزش است.«
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «بزرگ‌ترین خیانت از بین بردن اتحاد بین مؤمنان است پیامبر(ص) فرمودند که اگر مسلمانان وحدت داشته باشند، بر جهان سلطه خواهند داشت. این حرف درستی است این کشورهای مزدور به این نقطه حمله کردند که باید حواس‌مان به این مهم بسیار جمع باشد.»
لاریجانی اظهار داشت: «شیعه و سنی باید قبول کنند که افراطی‎گری چه بلایی بر سر این مملکت خواهد آورد. همه فرقه‎ها در اصول و فروع ضروری یکسان هستند و تفاوت‌شان در فروع غیر ضروری است و این میزان اختلاف سبب شده است که بر روی یکدیگر اسلحه بکشند.»
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با گریز به موضوع اقتصاد مقاومتی، گفت: «ما باید دنبال رونق باشیم و وقتی می‎توانیم موفق باشیم که از یک بنیه قوی اقتصادی برخوردار باشیم. شهدا در این شرایط عزت را برای ما به ارمغان آوردند و باید آن را حفظ کنیم.»
لاریجانی تأکید کرد: «امروز حضور در عرصه اقتصادی مجاهدت است، مرحوم مطهری می‎فرمایند، یک کشوری که آرمان متعالی دارد، آرمان‎هایش در گرو تحقق اقتصادی سالم است.»
وی اظهار داشت: «امروز باید فرصتی را را به منظور بارور کردن اقتصادی فراهم کرد همچنین، باید ‌اقتصاد مردمی و زمینه‎های تسلط مردم به اقتصاد فراهم شود.»
لاریجانی افزود: «خوشبختانه استان گلستان از ظرفیت متنوعی برای پرش اقتصادی برخوردار است؛ چرا که هم نیروی انسانی و هم همسایگان خوبی برای صادرات دارد و هم دسترسی به دریا، زمینه را برای فعالیت‎های کشاورزی، صنعت و معدن به وجود آورده است.»

پیام شهدا ممکن کردن ناممکن‌هاست
آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان هم در این اجلاسیه با بیان اینکه آرمان شهیدان و راه آنان باید دل و ذهن جامعه راه یابد، اظهار داشت: « امروز باید آرمان شهیدان و راه آنان به ذهن و دل جامعه به ویژه نسل جوان منتقل شود؛ جوانانی که شاید نه امام را دیدند و نه سختی‎هایی که برای انقلاب پیش آمد و نه دفاع مقدس را دیدند، باید اینها به ذهن و دل نسل جدید منتقل شود.»
نورمفیدی با اشاره به اینکه شهیدان درس مهمی به بشریت دادند، اذعان کرد: «شهیدان صداقت خودشان را در راه خدا و ارزش‎های الهی و انقلاب با نثار خون‎شان به اثبات رساندند.»
وی با اشاره به اینکه پیام دیگر شهیدان این است که هر ناممکنی را می‌توان ممکن کرد، یادآور شد« شهیدان به ما فهماندند که هر کار سخت و دشواری امکان‎پذیر است و مصداق دلیل آن هشت سال دفاع مقدس است که همه دست به دست هم دادند تا ایران اسلامی را از پای درآورند؛ اما به فضل الهی موفق نشدند.»
نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان دفاع از ولایت و محوریت نظام مقدس اسلامی را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: «اگر در گذشته ما در قیام‌ها و نهضت‌ها مشکل پیدا کردیم به این دلیل بود که محوریتی وجود نداشت.» 
 
گلستان ۶۰۰ شهید اهل سنت را تقدیم انقلاب کرد
سرهنگ رحمت ‌الله صادقی، فرمانده سپاه نینوا استان گلستان نیز گفت: قیام پنجم آذر به تازگی به مثابه یکی از رویدادهای شاخص در تقویم به ثبت رسیده است.  صادقی با اشاره به فداکاری‌های مردم این استان در دفاع مقدس، اذعان کرد: «۴۹ شهید در فاجعه منا و۱۰ شهید مدافع حرم از این استان تقدیم انقلاب شد.»
دبیر نخستین اجلاسیه چهار هزار شهید گلستان با اشاره به دو هزار و ۳۳۳ شهید بسیجی و پاسدار در سطح استان و گفت: یک هزار و۲۵۷ شهید ارتش، ۲۷۷ شهید نیروی انتظامی، ۶۶ شهید ترور، ۴۹ شهید منا در استان گلستان داریم.
صادقی با اشاره به اینکه آنچه امروز برداشت می‌کنیم ثمره مجموعه تلاش‌های کنگره و شورای سیاست‌گذاری استان یادآور شد:« سه هزار و ۹۲۹ شهید سرگذشت‌پژوهی و ۴۵ هزار برگ سند، ۵۵ هزار قطعه عکس، ۱۱۰۰ فیلم، ۲۰۰۱ فایل تصویری، در مناطق عملیاتی جمع‌آوری و تدوین شده است.»
وی با بیان اینکه ۱۱۷ عنوان کتاب در قالب تاریخ، شعر، داستان، خاطره و رمان در حوزه‌های انقلاب اسلامی داریم، گفت: «در دفاع مقدس ۱۰ اثر با موضوع انقلاب و ۶ اثر با موضوعات راهبردی دفاع مقدس و مابقی درباره سرداران و امیران و عملیات‌های دوران دفاع مقدس تألیف شده است.»


همسر خبرنگار شهید محسن خزایی
 احسان امیری / شهید محسن خزایی یکی از شهدای مدافع حرمی است که با سلاح دوربین و گزارش خبری به جنگ دشمن تکفیری رفت؛ وی در سال 92 در این جبهه مجروح شد و در نهایت 22 آبان ماه امسال به شهادت رسید. در ادامه در گفت‌وگو با سرکار خانم مریم رخشانی، همسر محسن خزایی به ابعاد اخلاقی و شخصیتی این شهید می‌پردازیم.
 آشنایی در بسیج؛ حاج محسن متولد 1351 در اصفهان است. اصلیت وی سیستانی است؛ ولی چون پدرش به دلیل اشتغال در ارتش، به اصفهان مهاجرت می‌کند، حاج محسن در این شهر به دنیا می‌آید و در زاهدان بزرگ می‌شود. آشنایی من و محسن به حضورمان در بسیج و فعالیت‌مان در این نهاد مقدس بازمی‌گردد. من و حاج محسن عضو بسیج یک پایگاه بودیم و به واسطه شوهرخاله‌شان به هم معرفی شدیم و زمینه این ازدواج در سال ۱۳۷۴ فراهم شد. اوج فعالیت حاج محسن زمانی بود که جریان تکفیری گروهک جند‌الشیطان در جنوب شرق فعال شده بود و همسرم یک‌بار از کمین گروهک تکفیری در حادثه تروریستی تاسوکی جان سالم به در برد و همکارش محسن ذوالفقاری به خیل شهدا پیوست.
 پدر و برادر رزمنده؛ حس و حال شهادت و روزهای حضورش در بسیج و فعالیت‌های مذهبی حاج محسن نشان از روحیه شهادت‌طلبی او داشت. با وجود سن کمی که برای حضور در جبهه‌های دفاع مقدس داشت، در 9 سالگی دو، سه بار مخفیانه قصد رفتن به منطقه را می‌کند که خانواده از تصمیم ایشان مطلع شده و مانعش می‌شوند. پدر محسن جانباز شیمیایی بود و از عوارض ناشی از جراحت‌ها و ضایعات مواد شیمیایی به بیماری سرطان مبتلا شد و به رحمت خدا رفت. برادر‌شان علی‌رضا هم جانباز جنگ تحمیلی است و شهادت حاج محسن به افتخارات خانواده‌شان افزود. لازم است بگویم، حاج محسن به شهید آوینی ارادت ویژه‌ای داشت و از برنامه‌ روایت ‌فتح الگو می‌گرفت و سعی می‌کرد مانند ایشان روایتگر جنگ شود. برنامه‌ای برای سردار شهید قاسم میرحسینی از لشکر 41 ثارالله تولید کرد. می‌خواست فرهنگ شهادت را نشر بدهد. وقتی هم که شرایط خدمت در سوریه برایش مهیا شد، به دلیل احساس مسئولیت راهی سوریه شد. من انتظار همه چیز را داشتم. محسن همواره تأکید می‌کرد و می‌گفت: «خودتان را به جای خانواده شهدا بگذارید. ببینید چه توان و تابی دارند که شهادت عزیزان را تحمل می‌کنند.»
  بی‌قرار پدر؛ 21 سال و شش ماه در کنار هم زندگی کردیم. سه فرزند داریم، به نام‌های محمدهادی متولد 1375 و دانشجوی سال دوم رشته مهندسی مکانیک، محمدمهدی متولد 1381 که در حال حاضر در پایه نهم مشغول به تحصیل است و زینب که سه سال دارد. محسن در زمان تولد زینب در سوریه بود و پنج سال در شرایط جنگی خدمت کرد. زینب خیلی دلتنگ پدرش بود و وقتی برنامه‌های حاج محسن شروع می‌شد، به سمت تلویزیون می‌دوید و من را هم صدا می‌کرد که بروم و بابایش را ببینم.
 همراهی با همسر؛ من مدتی همراهش بودم، حتی وقتی جنگ شدت گرفت و اوضاع منطقه ناامن‌تر شد، بسیار تمایل داشتم که در کنارش بمانم؛ اما به دلیل بچه‌ها و نگرانی حاج محسن به کشور برگشتیم. ایشان پس از هر گزارش خبری‌شان، در بین رزمندگان مقاومت مداحی می‌کردند.
وقتی خبر شهادت حاج محسن را شنیدم، غافلگیر شدم. آمادگی‌اش را نداشتم؛ چراکه ساعتی قبل گزارش ایشان را از شبکه دیده بودم و شب قبل با ایشان صحبت کرده بودم؛ ولی مزد اخلاص و مجاهدت‌هایش را از ارباب بی‌کفن‌مان گرفت. امروز نیز فرزندانم به شدت مشتاقند تا بتوانند در صحنه نبرد حق علیه باطل شرکت کنند.

  علیرضا جلالیان/ هفته گذشته دوازدهمین همایش فرماندهان و مدیران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) برگزار شد و در حاشیه آن چند غرفه فعالیت‌ها و دستاوردهای گروه‌ها و مؤسسات قرارگاه را به نمایش گذاشتند. اصلی‌ترین بازدیدکنندگان این نمایشگاه مسئولان کشور از معاون اول رئیس جمهوری تا چند نفر از وزرا، معاونان رئیس‌جمهور و فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح بودند. نکته تأمل‌برانگیز اینکه در بازدید از این نمایشگاه زمانی که مجموعه فعالیت‌های عظیم قرارگاه در ابرپروژه‌های کشور دیده می‌شد، غرور و امیدآفرینی از اقدامات قرارگاه در مسئولان فوران می‌کرد.
اما آنچه می‌توان از برآیند این نمایشگاه و جمع‌بندی فعالیت‌های قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت، این است که این قرارگاه حلقه مفقوده اقتصاد مقاومتی و پیشرفت و عمران و آبادانی کشور است.
در حالی که در کشور مجموعه‌های توانمند برای اجرای پروژه‌های خرد وجود دارد و همکاری این مجموعه‌ها می‌تواند به اجرای پروژه‌های کلان منجر شود؛ اما شرکت‌های بزرگی در کشور برای مدیریت پروژه‌ها و مدیریت شرکت‌های کوچک به منظور اجرای پروژه‌های بزرگ نداریم و در حال حاضر قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) متولی این امر شده است. امروزه، در پروژه‌های این قرارگاه نیمی از دست‌اندرکاران پروژه‌ها به طور متوسط شرکت‌ها و پیمانکاران بخش خصوصی هستند و قرارگاه رابط و مدیر پیمانکاران خرد با دولت و سفارش‌دهندگان ابرپروژه‌ها شده است.
البته باید توجه داشت که این موضوع نباید وظیفه همیشگی قرارگاه تلقی شود؛ بلکه آن را باید وظیفه‌ای دانست که قرارگاه به دلیل خلأهای موجود آن را برعهده گرفته است. با این اوصاف، اگر زمانی دولت یا بخش خصوصی بتواند ابرشرکت‌هایی را ایجاد کند که این وظیفه را به عهده بگیرند، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) باید به دنبال پر کردن سایر خلأها برود و حتی در صورت امکان شرکت‌ها و مؤسساتی را که احتمالاً در این فضا وارد رقابت خواهند شد، به فروش بگذارد و وارد بحث‌های دیگر شود.
اما امروز که این خلأ وجود دارد، لازم است قرارگاه افزون بر انجام این مهم به شناسایی نیازهای کشور پرداخته و با دستگاه‌های تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز برای تعریف پروژه‌هایی به منظور رفع این نیازها رایزنی بکند. چنانکه مطالعاتی در حوزه تولید آب و برق در سواحل جنوبی کشور شده و پیشنهاد آن داده شده است. 
با این حال، قرارگاه باید همواره در همکاری مستقیم در بحث مهندسی و پدافند عامل و غیر عامل سپاه نیازهای اساسی مهندسی و تأسیسات نیروهای مسلح و دستگاه‌های راهبردی کشور را فراهم کند که تجربه ابرپروژه‌های بزرگ عمرانی کشور دانش و تجربه مهمی است که می‌تواند به بالا بردن توان مهندسی کل کشور، به ویژه نیروهای مسلح کمک کند.
ورود این مجموعه به فضای علمی و ایجاد دانشگاه‌های تحصیلات تکمیلی در حوزه مهندسی و تولید مکتوبات علمی، استفاده بیشتر از نیروهای وظیفه تحصیلکرده در حوزه‌های مهندسی و فنی در تخصص‌های خود از دیگر اقداماتی است که این قرارگاه می‌تواند در راستای اقتصاد مقاومتی انجام دهد. 

«از تفنگ تا قلم» خاطرات خود‌نوشت «مرتضی غرقی» از حضورش در جبهه‌های هشت‌ سال دفاع مقدس است. غرقی که در سال‌های نخست جنگ، به عنوان سرباز ارتش به جبهه‌ها آمده بود، پس از پایان خدمت نیز در کسوت نیروی بسیجی در صحنه دفاع از میهن ماند.
نویسنده در صفحه 45 کتاب، درباره نجات جان سرلشکر ولی‌الله فلاحی، فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطره‌ای نقل می‌کند: «قایق هر لحظه به لبه آبشار نزدیک‌تر می‌شد و می‌رفت تا لحظات تلخی را برای ما رقم زند. متأسفانه قایقران نیز نه پارو داشت تا قایق را به سمت دیگری هدایت کند و نه سرنشینان جلیقه نجات داشتند که در پناه آن روی آب شنا کنند.
آفتاب رو به زردی می‌رفت. غروب دلتنگ‌کننده‌ای بود. سرانجام لحظه بحرانی فرا رسید و قایق در لبه آبشار قرار گرفت و در یک چشم به هم زدن به سرعت از بالای آبشار در جلوی چشم‌های حیرت‌زده ما به پایین آبشار سقوط کرد و در میان طغیان میلیون‌ها حباب که عمرشان به ثانیه نیز نمی‌رسید، ناپدید شد. من و یکی دیگر از محافظان تیمسار فلاحی که راننده او هم بود، تنها شاهدان این فاجعه دردناک بودیم. هر دوی ما بر سرمان کوبیدیم و بلند فریاد زدیم: «تیمسار فلاحی»!
...سوار بر قایق در مسیر آب و برخلاف رود گشت‌زنی می‌کردیم. هوا به شدت سرد شده بود. من لخت و بدون لباس بودم. باد سرد زمستانی در سطح آب وضع جسمانی من را بدتر کرده بود، ناگهان لرزه عجیبی به بدنم افتاد، طوری ‌که دیگر قادر نبودم سکون خود را حفظ کنم. وقتی راننده قایق وضع را چنین دید، نگران شد و گفت: کف قایق دراز بکش شاید باد کمتری به تو بخورد.» 
«از تفنگ تا قلم» را انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش با شمارگان سه‌هزار نسخه در قطع رقعی، با 206 صفحه و به بهای 120 ‌هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.

نمک‌گیر جبهه شده بود؛ در نامه‌ها و تماس‌های تلفنی از پدرش خواهش می‌کرد که به او زنگ نزنند و نپرسند کی می‌آید. تصمیم گرفته بود تا پیروزی نهایی اسلام در منطقه بماند. از مرگ هراسی نداشت. وقتی در اهواز بود، دوستش تلفنی به او گفت: «فکر کردی اگر شهید شوی چی می‌شود؟» در حالی که می‌خندید پاسخ داد: «شهادت چیزی نیست که نصیب هر کسی شود؛ ولی دعا کنید که خدا چنین توفیقی به ما بدهد.»
به نقل از همرزمان شهید مجید مهدوی
مجید مهدوی مرداد ماه ۱۳۳۵ در سبزوار به دنیا آمد. دوران کودکی را در کانون گرم خانواده گذراند. برای ادامه تحصیلاتش به هنرستان کوروش رفت و پس از دریافت مدرک دیپلم برق خود به انستیتو دانشگاه راه یافت. شخصیتی مستقل، متین، باوقار و صمیمی داشت. تفکر در مسائل و اخلاص از ویژگی‌های برجسته وی بود. آن زمان که در اوایل انقلاب بحث میان گروه‌های حزب‌اللهی و مجاهدین بالا گرفته بود، شهید با بیان عجیبی که داشت تلاش می‌کرد با استدلال و منطق مجاهدین را به صف مبارزان انقلاب بازگرداند. با موافقت مادر اعلامیه‌های حضرت امام(ره) را از تهران به سبزوار می‌آورد تا اینکه انقلاب اسلامی به ثمر نشست و کشور به سازندگی نیاز داشت؛ خدمت در جهاد خیلی به درازا نکشید. چندی بعد از طریق جهاد سازندگی به منطقه عملیاتی اعزام شد. از ابتدای تأسیس جهاد سازندگی تمام توانش را در خدمت این نهاد برخاسته از متن انقلاب قرار داد. با شروع جنگ تحمیلی در اولین روزهای جنگ با گروه اعزامی از جهاد خراسان عازم جبهه شد. ابتدا در جنگ‌های نامنظم با شهید بزرگوار چمران همکاری می‌کرد و به دفاع از حریم کشور اسلامی می‌پرداخت. همراه با همرزمان دیگرش مدرسه‌ای در سوسنگرد به منزله پایگاه انتخاب کرد. سرنوشت مشترک خودش را تا شهادت دسته‌جمعی بهترین جوانان اسلام در کربلای هویزه ادامه داد تا سرانجام در روز شانزدهم دی ماه ۱۳۵۹ حماسه بزرگ دلاوران اسلام در هویزه خوزستان به وقوع پیوست.


سردار نواب
معاون دانش و پژوهش سپاه گفت: «فلسفه ایجاد این معاونت این بوده که با استفاده از تجربیات گذشته و دانش روز بتواند زمینه تولید و دانش مورد نیاز آینده سپاه را فراهم کند.»
سردار محمدرضا نواب اصفهانی، معاون دانش و پژوهش سپاه به مناسبت هفته پژوهش در سپاه با بیان اینکه قلب تپنده جهان تشیع امروز انقلاب اسلامی ایران است، اظهار داشت: «نظام جمهوری اسلامی ایران به منزله قلب تپنده جهان اسلام باید در زمینه اقتدار و قدرت علمی در جهان حرف تازه‌ای داشته باشد. انقلاب به سرعت مسیر پیشرفت و رشد را طی می‌کند و در ابعاد مختلف در حال تکامل است. در این شرایط مسئولیت پیش‌روندگی و پیش‌برندگی در انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بر عهده سپاه پاسداران است.»
وی افزود: «یکی از مهم‌ترین ابعاد پیش‌روندگی و پیش‌برندگی داشتن اقتدار و قدرت علمی و دانشی است. سپاه باید دانش لازم را برای پاسداری از انقلاب اسلامی تولید کند، دانشی که برای ایجاد و برقراری نظام اسلامی و دولت اسلامی در داخل و توسعه و رشد انقلاب اسلامی در جهان کنونی منحصر به فرد باشد.»
سردار نواب گفت: «سپاه تجربیات زیادی چه در گذشته و چه در زمان دفاع مقدس و پس از آن در عرصه‌های مختلف مأموریت‌های سپاه به دست آورده است؛ اینها تجربیاتی است که با هدف پیروزی انقلاب و رشد انقلاب و به بهای خون شهدا و جانبازی جانبازان به دست آمده و دانشی را حول ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی، خدامحوری، ایثار و ازخودگذشتگی و اخلاص به وجود آورده است.»
معاون دانش و پژوهش سپاه اظهار داشت: «این دانش و تجربیات نهال مقدسی است که می‌تواند در آینده شکوفا شود و درخت تنومندی از علم و دانش اسلامی بر محور ارزش‌های معنوی و دینی برقرار کند.»
 وی در ادامه با اشاره به چرایی تأسیس معاونت دانش و پژوهش در سپاه، افزود: «در سال ۱۳۸۹ بر مبنای آموزه‌های تحول و تعالی سپاه، ‌معاونتی با عنوان دانش و پژوهش تشکیل شد تا چهار نقش اصلی و اساسی در سپاه ایفا کند که اولین نقش آن، ثبت تجربیات و تبدیل دانش ضمنی پاسداری از انقلاب اسلامی به دانش صریح و قابل انتقال است.»
سردار نواب دومین نقش معاونت دانش و پژوهش را توانایی گسترش پژوهش به صورت کاربردی مبتنی بر مبانی دینی و ولایی در همه سطوح سپاه دانست و گفت: «معاونت دانش و پژوهش باید بتواند زمینه تولید و دانش مورد نیاز آینده سپاه را فراهم کند، سومین نقش این معاونت توسعه شبکه اندیشه‌ورزی و ایده‌یابی در سپاه و برقراری این شبکه در کلیه رده‌های سپاه است.»
وی در ادامه با اشاره به چهارمین وظیفه معاونت دانش و پژوهش مبنی بر تبادل دانش و حفظ و نگهداری و انتقال دانش بین رده‌های سپاه و از داخل سپاه به بیرون و بالعکس، افزود: «این چهار نقش اساسی باید بتواند در قالب یک الگوی علمی، زیرساخت ایجاد قدرت علمی در سپاه را فراهم کند و سپاه بتواند مبتنی بر این الگو پیش رفته و طی برنامه‌های آتی به اهداف علمی خود دست یابد.»

می‌گفت از وقتی که خودم رو شناختم و فهمیدم که پدرم توی سپاه مشغول خدمته، اینو هم فهمیدم که توی مدرسه یا جاهای مختلف نباید بگم پدرم پاسداره. اگه کسی هم پرسید، بهتره بگم کارمند یا نظامیه. جوّ جامعه هم طوری نبود که بخوام افتخار کنم و علنی بگم پدرم پاسداره. 
همه این ماجراها گذشت تا اینکه پدرم در جریان حمله داعش به عراق به این کشور رفت و در سامرا به شهادت رسید. اون موقع بود که فهمیدم حالا باید یه جاهایی علنی بگم و افتخار کنم که پدرم پاسدار بوده و توی عراق شهید شده. یه جاهایی هم باید بعضی حرفا رو تحمل کنم.

همزمان با هفته وحدت هجدهمین پرسش تریبونی ما به مهم‌ترین نیاز جهان اسلام، یعنی وحدت و راه‌های تقویت آن اختصاص دارد که در ادامه به جمع‌بندی دیدگاه‌های شما همراهان گرامی می‌پردازیم.
مبارزه با استکبار؛ مبارزه با استکبار جهانی عاملی برای وحدت جهان اسلام است که «علی عزیزخانی» از ابهر، «سعید کریمخانی» از نهاوند، «علی صدر» از بروجرد، «مجید فیاضی‌پور» از دهدشت و «ابراهیم دیبائیان» از گچساران در پیام‌های خود به آن اشاره کرده‌اند.
رهبری واحد؛ داشتن رهبری واحد برای وحدت را «عفت شریفی» از نجف‌آباد، «رضوان» از عزیزآباد، «محمود عظمتی» از گلپایگان، «بختیار خدایاری» از ارومیه، «صمد ریحانی» از بستان‌آباد و «ش سجاد مرادی» از سنندج مطرح کرده‌اند.
تأکید بر مشترکات؛ تأکید بر مشترکات دینی و تضعیف اختلافات از سوی «حسین فرج‌زاده» از میاندوآب، «داود بیات» از اهواز، «سیدرضا موسوی شجاعی» و «رضا گودرزی» از بروجرد، «شهبازی» از هرسین، «عباس کبیری» از ساوه و «حمزه گیاهی» از صومعه‌سرا مطرح شده است.
فعال شدن علما؛ «محمدرضا رحیمی یکتا» از لرستان، «علی پورفتحی» از خرم‌آباد، «حامد یوسفی» از سقز، «رضا شمسی» از شازند، «رسول پاک‌عنصر» و «توکلی» از فلاورجان و «محمد» از اصفهان هر یک در پیام‌های خود به ابعاد وظایف علما و فعالیت آن در این راستا اشاره داشته‌اند.
هوشیاری در مقابل مستکبران؛ «مرضیه احمدی» از داران و «علی محرمی» از چالدران هر یک به نقش استکبار در ایجاد تفرقه و مقابله با آنها تأکید دارند.
بصیرت‌افزایی؛ بصیرت‌افزایی در جهان اسلام را «هاشم حیدری‌نیا» از بهمئی، «حمیدرضا شعبانی» از هندیجان، «فرامرز الیاسی» از ثلاث باباجانی و «محسن همت‌آبادی» مطرح کرده‌اند.
چنگ زدن به ریسمان الهی؛ عمل به دستور قرآن، یعنی چنگ زدن به ریسمان محکم الهی از نکاتی است که «امیر رجبی‌فرد» از کاشان و «علی مجیدی» از آذرشهر برای تقویت وحدت به آن اشاره کرده‌اند.
پرهیز از مسائل تفرقه‌آمیز؛ اجتناب از اجرای برنامه‌های تفرقه‌انگیز و پرهیز از پرداختن به این مسائل هم از سوی «محمد فرخی» از قرچک، «حجت‌اله عبدی» از بروجرد، «شهبازی» از زنجان، «مرضا محرمی» از شوط و «مصطفی اکبری» از داران مطرح و بر آن تأکید شده است.
صدور انقلاب اسلامی؛ صدور انقلاب اسلامی نیز پاسخ «محمد زرخانی» از تبریز، «مهدی محمدی» از چادگان و «حسین پورشاهرودی» از مشهد بوده که به منزله راهکار وحدت‌آفرین مطرح شده است.
استکبار دشمن مشترک؛ شناخت و توجه به استکبار به منزله دشمن مشترک تفرقه‌آفرین از سوی «هادی زرزا» از اشنویه، «حسین شهراله» از بهبهان و «حسین حسنوند» از کرمانشاه بیان شده است.
مبارزه با صهیونیسم و وهابیت؛ مبارزه با فرقه‌های وهابیت و صهیونیسم را «علی شعبان» از بروجرد و «ایرج حسن‌پور» از یاسوج مهم دانسته‌اند.
تبلیغ اسلام ناب؛ توجه به اسلام ناب و تبلیغ آن را «محمد» از بم و «شهربانو اکبری» از کرج بیان کرده‌اند و آن را راه تقویت وحدت دانسته‌اند.
سایر دیدگاه‌ها؛ گسترش موج وحدت را «حمیده محمدی» از خرم‌آباد، توجه به صراط مستقيم را «عرفان عباسقلي‌پور» از املش، جمع شدن گرد علم قرآن و اهل‌بیت را «هادی رضانژاد» از آذرشهر و درس گرفتن از تدابیر گذشتگان و ائمه معصومین را «حامد بازگیر» از خوزستان بیان کرده‌اند.
برندگان تریبون 18
حامد بازگیر از خوزستان/ هادی زرزا از اشنویه/ ابراهیم دیبائیان از گچساران
پرسش تریبون 19
پاسخ دولت به نقض برجام از سوی آمریکا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟