«جان اسمیت» رئیس موقت دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته است واشنگتن از همه ابزارهای در دسترس برای مقابله با برنامه موشکی ایران استفاده می‌کند. وی در بیانیه‌ای ادعا کرده است: «حمایت ایران از تروریسم و توسعه برنامه موشکی، منطقه را با تهدید مواجه می‌کند.» این در حالی است که آزمایش موشکی ایران نقض برجام نیست و آمریکا هم این را پذیرفته است.
  محمد رضا مرادی/  جنگ یمن در حالی به دومین سال خود نزدیک می‌شود که انصارالله یمن موفق شده است، هم در حوزه سیاسی و هم نظامی موفقیت‌های بزرگی به دست بیاورد و متجاوزان را در رسیدن به اهداف‌شان ناکام بگذارد. یکی از عرصه‌های قدرت‌نمایی انقلابیون یمن حمله به کشتی‌ها و ناوهای متجاوزان است. در این زمینه بی‌توجهی کشتی‌های جنگی عربستان و آمریکا به تهدیدها و هشدارهای نیروی دریایی یمن در باب‌المندب و پافشاری آنها برای استفاده از گذرگاه بین‌المللی برای حمله به تأسیسات و غیر نظامیان سبب شد که نیروی دریایی یمن با هدف قرار دادن کشتی جنگی عربستان به حماقت‌های متجاوزان پاسخ گوید. ارتش و کمیته‌های مردمی این ناوچه سعودی را که «المدینه» نام داشت، در سواحل غربی این کشور منهدم کردند. منابع یمنی می‌گویند، این ناوچه یک میلیارد و 120 میلیون دلار قیمت داشته و هنگام غرق شدن، حامل 176 نظامی و یک فروند هلی‌کوپتر بوده است. این ناوچه ساخت فرانسه بوده و در ناوگان غربی نیروی دریایی عربستان خدمت می‌کرده است. همچنین، این کلاس از ناوچه‌ها به موشک‌های هدایت‌شونده مجهز بوده و برای جنگ با زیردریایی‌ها و تأمین پدافندی و حمایت از واحدهای دریایی، مجهز هستند.
در همین زمینه روزنامه الحیاه عربستان با سانسور شدید نوشته است، بر اثر حمله قایق‌های انتحاری انصارالله در غرب بندر الحدیده واقع در سواحل غربی یمن به یک ناوچه سعودی دو نفر از کادر این ناوچه کشته و سه نفر دیگر زخمی شده‌اند. این ناوچه حامل مدرن‌ترین تسلیحات بود و دومین ناوچه مدرن ناوگان دریایی عربستان پس از ناوچه «مکه» است. البته این هفتمین ناوچه‌ای است که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن آن را در جنگ با ائتلاف سعودی هدف قرار می‌دهند.
حمله به این ناو سبب هراس شدید ائتلاف متجاوز سعودی شد. امارات که در تجاوز ائتلاف سعودی به یمن مشارکت دارد، به منظور تقویت دفاع هوایی خود و جلوگیری از حملات احتمالی موشکی، سامانه‌های موشکی «تاد» و «پانتسیر» در مرزهای خود مستقر کرد. یک منبع نظامی در امارات اعلام کرد که این کشور، در مرزهای خود، سامانه‌های موشکی ساخت روس؛ تاد و پانتسیر مستقر کرده است که مأموریت این سامانه‌ها، حفاظت از کشور امارات در برابر حملات موشکی احتمالی است.
نیروی دریایی سعودی سه ناوچه دیگر شبیه به این ناوچه دارد که همه آنها ساخت فرانسه هستند و از توانمندی تسلیحاتی چشمگیری برخوردارند. از نظر راهبردی باید به این نکته اشاره کرد که این حمله موشکی یک هشدار نظامی و اطلاعاتی جدی و اساسی به چند کشوری بود که گذرگاه باب‌المندب و دریای سرخ را برای خود راهبردی می‌دانند. این حمله، کشورهای حامی سعودی را مجبور خواهد کرد که در حمایت از ائتلاف عربستان علیه یمن تجدیدنظر کنند.
پیامی که نیروهای یمنی با این حمله به عربستان فرستادند این است که بندر الحدیده که 67 درصد از کالاهای تجاری و اساسی یمن از این بندر وارد می‌شود، خط قرمزی برای آنها است. رأی الیوم به نقل از یک منبع نظامی بلندپایه وابسته به جنبش انصارالله تأکید کرد که دفاع از الحدیده اهمیتی به مراتب بیشتر از دفاع از شهر صنعا، پایتخت یمن دارد و ائتلاف انصارالله با رئیس‌جمهور سابق این کشور تا پای جان از این بندر دفاع خواهند کرد تا به دست ائتلاف عربستان نیفتد. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز هدف قرار گرفتن ناو جنگی عربستان در دریای سرخ را نگران‌کننده خواند. اهمیت این مسئله زمانی مشخص می‌شود که به این نکته توجه شود، دولت ترامپ به شدیدترین وجه به این حمله واکنش نشان داده است. در واقع، دولت ترامپ این حمله را به نوعی حمله نیروهای مورد حمایت ایران به عربستان تعبیر کرده است.
به نظر می‌رسد که این حمله در بهترین زمان ممکن اتفاق افتاد؛ چراکه دولت عربستان به دنبال کسب حمایت‌های دولت ترامپ برای حمله بیشتر به یمن است و این حمله پیشدستانه نشان داد که انقلابیون یمن پیش‌بینی‌ناپذیر هستند و هنوز تمام توانایی خود را به کار نگرفته‌اند. انهدام هفت ناو مدرن که با تجهیزات الکترونیکی محافظت می‌شوند تنها در صورت وجود موشک‌های پیشرفته تحقق‌پذیر است و این بزرگ‌ترین تهدید برای ائتلاف متجاوز سعودی است.

   حسین عبداللهی‌فر/  در مراسم تشییع شهدای آتش‌نشان پلاسکو عده معدودی با پلاکارد خاصی حضور یافته و شعار «قالیباف، استعفا استعفا» سر دادند که البته به جهت نامتعارف بودن این شعار و قباحت رفتار سوءاستفاده‌کنندگان مورد توجه مردم داغدار واقع نشد. با این وجود دو پرسش اساسی در این رابطه مطرح است که یکی به هویت سوءاستفاده‌کنندگان و دیگری به چرایی این اقدام و اهداف آنها بازمی‌گردد.
یافتن پاسخ این پرسش که سوءاستفاده‌کنندگان چه کسانی بودند، کار دشواری نیست؛ چراکه در پی آن تلاش کردند تا آن را در رسانه‌های خود برجسته کنند. چنانچه یک روز بعد روزنامه «آرمان» با تیتر کردن شعار «قالیباف استعفا استعفا» نوشت: «نکته قابل تأمل در این مراسم دست‌نوشته‌های «قالیباف، استعفا» و سر دادن همین شعار بود؛ اما ساعتی از آغاز مراسم نگذشته بود که فیلم قالیباف در مراسم تشییع پیکر آتش‌نشانان در حالی منتشر شد که گریه می‌کند. در روزهای پس از حادثه پلاسکو بسیاری شهرداری تهران را مقصر اصلی وقوع این حادثه دانسته و خواستار استعفای شهردار شدند که تاکنون وی دراین زمینه هیچ اظهارنظری نداشته است.»
اینها وابسته به جریانی بودند که از همان ساعات اولیه حادثه پلاسکو تلاش جهت بهره‌برداری انتخاباتی را آغاز کردند و در طول ده روزی که عده‌ای برای نجات شهروندان و آتش‌نشان‌ها شبانه‌روز تلاش می‌کردند آنها نیز برای دستیابی به اهداف سیاسی و جناحی خود فضاسازی می‌کردند.
کسانی که می‌توان دست خالی آنها را در انعکاس گزارش شهردار تهران از حادثه پلاسکو به مجلس شورای اسلامی مشاهده کرد که در روز پایانی هفته بر صفحات نخست روزنامه‌های وابسته به این جریان نقش بسته بود.
«آفتاب یزد»؛ «قیاس گازانبری» را روی تصویر بزرگی از حادثه پلاسکو و یازده سپتامبر قرار داد و نوشت: «قالیباف در مجلس نه تنها از مردم عذرخواهی نکرد؛ بلکه اظهارات عجیبی را در مورد تشابهات حادثه  تروریستی یازده سپتامبر و فاجعه پلاسکو مطرح کرد.»
«آرمان» هم «دریغ از یک کلمه عذرخواهی» را تیتر کرد و از قول عارف نوشت: «انگار برخی بزرگ‌تر از این هستند که عذرخواهی کنند.»
«اعتماد» نیز در تیتر اول و «ابتکار» در سرصفحه خود در حالی بر «گزارش بدون عذرخواهی» تأکید کردند که «ابرار» در تیتر اول خود نوشت: «قالیباف عذرخواهی نکرد، آتش انتقادات خاموش نشد.»
با مشخص شدن هویت سوءاستفاده‌کنندگان حادثه پلاسکو که وجه مشترک‌شان در نگاه به شهردار تهران به عنوان، نامزد احتمالی انتخابات آینده است، پاسخ به چرایی این گونه رفتارها و اهدافی که دنبال می‌کنند، نیز آسان می‌شود.
این نگاه را می‌توان از اظهارات و نوشته‌های اغلب صاحب‌نظران و تحلیل‌گران جریان اصلاحات و اعتدال استنباط کرد. میزان خطری که این جریان از ناحیه شخص قالیباف احساس می‌کند را می‌توان از سرمقاله «شرق» با عنوان «باطل‌السحر 96» دریافت که در آن به مقایسه وی با محسن رضایی پرداخته و آورده است: «اما قاليباف اين‌گونه نيست. او يک نظامي است که مي‌خواهد سياستمدار باشد و تاکنون خاستگاهش را انکار نکرده است و حتي با تأکيد بيش از حد بر اين جايگاه در سال ٩٢ صندلي رياست‌جمهوري را به حسن روحاني واگذار کرد. شايد قاليباف زودتر از ديگران چرخش رويکرد برخي از روحانيون به نظاميان را دريافته و از اين رو براي حضور در رأس هرم سياست نيازي به تقيه، از سنخِ محسن رضايي احساس نمي‌کند. اگر روحانيِ حقوقدان در آن سال سردار را شکست داد، دليل ندارد اين اتفاق مجدداً براي قاليباف رخ بدهد. آن هم در زمانه‌اي که رويكرد دو نهاد روحانيت و نظاميان در حال تغيير است و هريک از اين نهادها امکان حضور در سياست را در وفاق بيشتر مي‌بينند.»
بدیهی است کسانی که به قالیباف به چشم رقیب اصلی خود می‌نگرند، از هر کوششی برای تخریب وی فروگذار نخواهند کرد. اما جالب آنجاست که تخریب‌کنندگان وی یک بار دیگر همین اشتباه را در سال 84 مرتکب شده و او را رقیب اصلی خود فرض کردند، در حالی که چنین نبود. اما آنها از همین جهت از او نیز بیمناکند که اگر گل نمی‌زند، اما پاس‌های گلش به پیروزی تیمش کمک می‌کند.

 انتخابات ميان‌دوره‌اي خبرگان؛ اسفند ٩٨
شصتمين جلسه هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبري در دوره پنجم اين مجلس صبح روز پنج‌شنبه ١٤ بهمن در قم و با حضور اعضا و رياست آيت‌الله جنتي برگزار شد. هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان مصوب كردند كه انتخابات ميان دوره‌اي خبرگان تهران به انتخابات دور يازدهم مجلس شوراي اسلامي موكول شود.

تشكيل جلسه هیئت نظارت
 بر انتخابات رياست‌جمهوري
سخنگوي شوراي نگهبان با بيان اينكه تعيين زمان برگزاري انتخابات ميان‌دوره‌اي خبرگان به توافق وزارت كشور و مجلس خبرگان بستگي دارد، گفت: هیئت نظارت بر انتخابات رياست‌جمهوري هفته آينده تشكيل جلسه مي‌دهد. وي در ادامه افزود: در جلسه هفته آينده، هیئت‌هاي نظارت شهرستاني باقي‌مانده كه هنوز انتخاب نشده‌اند، انتخاب مي‌شوند، اما هیئت‌هاي نظارت ٢٧٠ شهرستان تاكنون انتخاب نشده‌اند. 

نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شوراها از ٢٣ اسفندماه
 دبير ستاد انتخابات كشور از تغيير زمان‌بندي انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا خبر داد. علي پورعلي‌مطلق، دبير ستاد انتخابات كشور با اشاره به طرح اصلاحيه مجلس براي انتخابات شوراها كه هفته گذشته به تصويب رسيد، اظهار داشت: «در صورتي كه اين طرح به تأييد شوراي نگهبان هم برسد، زمان‌بندي مربوط به انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا تغيير مي‌كند.» وي در ادامه تأكيد كرد: «بر همين اساس زمان ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا كه پيشتر ٣٠ اسفندماه اعلام شده بود به ٢٣ اسفندماه لغايت ٢٩ اسفندماه تغيير مي‌يابد.» دبير ستاد انتخابات كشور همچنين درباره زمان تشكيل هیئت‌هاي اجرايي انتخابات شوراها گفت: «قبل از اصلاح قانون از سوی مجلس زمان تشكيل هیئت‌هاي اجرايي اين انتخابات ٢٥ اسفندماه اعلام شده بود كه اين زمان هفت روز جلوتر، يعني ١٨ اسفندماه انجام خواهد شد.»

اصولگرايان و جبهه پايداري به وحدت مي‌رسند؟
سیدمهدی هاشمی، نماینده مجلس نهم درباره برنامه جبهه مردمی انقلاب اسلامی و وحدت با پایداری‌ها، گفت: «هر اقدامی در جهت وحدت و هم‌افزایی توسعه اصولگرایان صورت بگیرد، قابل تقدیر است و این موضوع نیز مورد تأکید است، اما طبیعی است که اگر بخواهیم مشارکت را افزایش دهیم، باید همه نظرات را بررسی کنیم و معایب و ایرادات را به حداقل برسانیم.» نماینده مجلس نهم در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد پایداری‌ها یک گزینه جداگانه برای انتخابات معرفی کنند یا خیر، گفت: «به نظر می‌رسد بعید نباشد!‌ اما در نهایت فکر می‌کنم یک ائتلاف صورت بگیرد. البته احتمال رسیدن به یک گزینه برای انتخابات در میان اصولگرایان و پایداری‌ها بسیار زیاد است. برای اینکه بخواهیم به صورت مصداقی گزینه‌ای را معرفی کنیم و پنج تا شش نفر در حال بررسی شدن برای انتخابات هستند.»

راکعی: راه سال 92 را ادامه مي‌دهیم
فاطمه راکعی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره وضعیت اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری و حضور یک گزینه دیگر در کنار حسن روحانی گفت: «من نمی‌توانم از جانب شورای سیاست‌گذاری صحبت کنم؛ اما با برنامه‌ای که در جامعه زنان نواندیش داریم بنا نداریم فرد دیگری را در کنار آقای روحانی داشته باشیم.» وی ادامه داد: «به هر صورت تا به این لحظه این تصمیم ما است و باید ببینیم چه پیش می‌آید و طبیعتاً اگر مشکلی رخ دهد ما نیز متناسب با آن تصمیم مقتضی را خواهیم گرفت. همه ما می‌دانیم که بهترین فرد اکنون خود آقای روحانی است.» فاطمه راکعی با تأکید بر اینکه دست اصلاح‌طلبان برای انتخابات باز است، تصریح کرد: «اصلاح‌طلبان گزینه‌های بسیاری دارند که در صورت بروز مشکل بخواهند به مردم معرفی کنند.»

   حسن خدادی/ رهبر معظم انقلاب تعیین‌کننده راهبردها و سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی مؤلفه‌هایی را برای تصمیم‌گیری و اجرای همه مسئولان در نظر گرفته‌اند که در ادامه با عنایت به بیانات ایشان این مؤلفه‌ها بررسی خواهد شد. معظم‌له با اشاره به سه مؤلفه کلان «آرمان‌ها و اهداف نظام جمهوری اسلامی»، «راهبردهای عمومی و کلی» و «واقعیات» وظیفه همه مسئولان و دولت جمهوری اسلامی ایران را در نظر گرفتن این سه مؤلفه در نظام تصمیم‌گیری و اجرا می‌دانند. در مقاله‌های پیشین شاخصه‌های ده‌گانه از مولفة اول شامل خودشکوفایی، حکومت مردمی، حاکمیت اسلام و قرآن، اجتهاد و پاسخگویی به نیازهای نوبه‌‌نوی بشر، پرهیز از تحجر و ارتجاع و نیز بدعت و التقاط، ایجاد رشد اقتصادی عدالت‌محور، اقتصاد اسلامی، گسترش اخلاق انسانی، دفاع از مظلومان عالم و فرهنگ کار و نوآوری بررسی شد، در این مقاله به مؤلفه‌های دوم و سوم («راهبردهای عمومی و کلی» و « واقعیات») پرداخته خواهد شد.
۲ـ واقع‌گرایی/ یکی از دوگانه‌انگاری‌هایی که چالش فکری مهمی برای برخی از تحلیلگران ایجاد کرده است، مفهوم واقعیت و آرمان است. رهبر معظم انقلاب لزوم در کنار هم بودن آرمان و واقعیت را گوشزد می‌کنند. ایشان طی سخنانی در این باره می‌فرمایند: «نسبت آرمان‌ها با واقعیت‌هایی كه وجود دارد، چیست؟ مثلاً فرض بفرمایید تحریم. تحریم یك واقعیتی است. خب، یكی از آرمان‌های ما پیشرفت اقتصادی كشور است، از آن طرف هم واقعیتی وجود دارد به نام تحریم. یا در مسائل گوناگون سیاسی؛ در انتخابات، در غیره، غیره. آنچه كه من می‌توانم عرض كنم، این است كه ما آرمان‌گرایی را صددرصد تأیید می‌كنیم، دیدن واقعیت‌ها را هم صددرصد تأیید می‌كنیم. آرمان‌گرایی بدون ملاحظه‌ واقعیت‌ها، به خیال‌پردازی و توهم خواهد انجامید. وقتی شما دنبال یك مقصودی، یك آرمانی حركت می‌كنید، واقعیت‌های اطراف خودتان را باید بسنجید و بر طبق آن واقعیت‌ها برنامه‌ریزی كنید. بدون دیدن واقعیت‌های جامعه، تصور آرمان‌ها خیلی تصور درست و صحیحی نخواهد بود، چه برسد به دستیابی به آرمان‌ها.»(۶/۵/۱۳۹۲)
می‌توان گفت دو نوع نگاه مطرح در سیاست بین‌الملل در قالب نظریات «آرمان‌گرایی» و «واقع‌گرایی» وجود دارد که هر یک عرصه بین‌الملل را از زاویه دید خود می‌بیند. در مقابل این نوع نگاه باید از گروهی یاد کرد که «آرمانگرای واقع‌بین» نام دارند. این گروه مدعی‌اند واقعیت‌ها را باید دید، اما باید از ارزش‌های خود دفاع کرد. لذا «فعال دانشجویی آرمانخواه كه واقعیت‌ها را هم می‌شناسد، هرگز نباید در هیچ شرایطی احساس انفعال و بن‌بست كند؛ یعنی نباید از آرمانخواهی دست برداشت؛ نه در هنگام پیروزی‌های شیرین، نه در هنگام هزیمت‌های تلخ. ما در عرصه دفاع مقدس پیروزی‌های بزرگی داشتیم، هزیمت‌های تلخی هم داشتیم. امام(رضوان‌الله‌علیه) سفارش می‌كردند و می‌گفتند؛ نگویید شكست، بگویید عدم‌الفتح.»(۶/۵/۱۳۹۲) 
۳ـ راهبردهای عمومی و کلان/ یکی از شاخصه‌های تمدن اسلامی و آرمان و اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران دفاع از مظلوم است. رهبر معظم انقلاب دفاع از مظلوم را نه تنها یک هدف، بلکه راهبرد عمومی و کلان نظام جمهوری اسلامی هم می‌دانند. راهبردهای دیگر اسلامیت، تکیه به آرای مردم و مانند آن است.
«این راهبردها را بایستی شناخت، تكیه‌ بر اسلامیّت، ملاحظه‌ ظالم نبودن و مظلوم نشدن در تعاملات گوناگون؛ اینكه فرمود؛ كُونا لِلظّالِمِ خَصماً و لِلمَظلُومِ عَوناً، این یك وظیفه است، این یك راهبرد كلّی است. راهبرد تكیه‌ به آرای مردم و آنچه كه مردم‌سالاری را تشكیل می‌دهد و راهبردهایی از این قبیل؛ اینها سیاست‌های كلان و اساسی و راهبردهای اصلی نظام جمهوری اسلامی است برای رسیدن به آن آرمان‌ها؛ كار عمومی، تلاش عمومی، ابتكار عمومی، وحدت ملّی و از این قبیل چیزهایی كه وجود دارد.»(۱۴/۶/۱۳۹۲)

 دولت آمریکا به دنبال ایجاد برجام 2 است
خبرگزاری رویترز از طرح دولت جدید آمریکا برای اصلاح برخی مفاد توافق هسته‌ای یا سخت‌گیرانه‌تر کردن روند اجرایی آن خبر داد و نوشت: «دولت آمریکا به دنبال ایجاد «برجام 2» است.» این خبرگزاری به نقل از دو منبع آگاه که نخواسته‌اند نام‌شان فاش شود، نوشت: «گزینه‌هایی که دولت در حال بررسی آنهاست، شامل فشار به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است تا سیاستی سخت‌گیرانه‌تر در قبال پایبندی ایران [به توافق] اتخاذ کند، از جمله اینکه درخواست دسترسی به اماکن نظامی را مطرح کند.» با وجود این، یکی از این منابع گفته است جلب رضایت تمام 34 عضو دیگر شورای حکام برای چنین درخواستی از ایران، دشوار به نظر می‌رسد. یکی از موارد مورد نظر هم رفع بند «تاریخ انقضا» برای محدودیت‌های توافق است. در توافق هسته‌ای، بخش اعظم محدودیت‌ها ظرف 10 تا 15 سال رفع می‌شوند و برخی نهایتاً تا 25 سال ادامه دارند. یکی دیگر از منابع آگاه مورد استناد رویترز هم گفته است، دولت ترامپ تلاش خواهد کرد آژانس را به انتشار گزارش‌هایی با جزئیات بیشتر وادار کند. منتقدان آژانس مدعی‌اند که در دوران پسابرجام، مدیر کل آژانس بخشی از اطلاعات، از جمله جزئیات ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران را منتشر نمی‌کند. در توافق هسته‌ای، ایران برای خرید برخی اقلام با کاربری دوگانه، باید مجوز کمیته مشترک را دریافت کند که ترامپ به دنبال سخت‌تر کردن این روند است.

حوزه انقلابی پیرو ولی‌فقیه است
یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه حوزه انقلابی باید خطوط علمی خود را تقویت کند، گفت: «در حوزه انقلابی، باید از افراط و تفریط جلوگیری شود.» آیت‌الله جعفر سبحانی در دیدار اعضای شورای سیاست‌گذاری و هیئت ‌علمی همایش «حوزه انقلابی» با بیان اینکه اگر حوزه بخواهد انقلابی باشد، باید خطوط علمی خود را تقویت کند، تصریح کرد: «امام(ره) علمیت بارزی داشتند و دیگران هم در برابر ایشان خضوع کردند و این علمیت و فقاهت امام(ره) موجب شد ایران یکدست با انقلاب همراه شود.»
 این مرجع تقلید با بیان اینکه باید همه افراد را با خود همراه کنیم و نباید اجازه دهیم کسی از این اصول جدا شود، عنوان کرد: «اگر اخلاق در حوزه حاکم باشد، افراط و تفریط نیز در حوزه اصلاح می‌شود.»
 وی با اشاره به ویژگی‌های طلبه انقلابی، گفت: «طلبه انقلابی باید خوب درس بخواند، با اخلاق باشد و همواره به دنبال ولی‌فقیه بوده و از خودرأیی دوری کند.»
 استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه ولی‌فقیه در رأس حوزه قرار دارد و هر آنچه ولی‌فقیه بگوید حوزه تابع آن است، تصریح کرد: «ما باید به یک مقام وابسته بوده و او را در نظر بگیریم و از تفرقه دوری کنیم.»

ویژگی‌های برنامه ششم توسعه
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم گفت: «ایجاد اشتغال پایدار از ویژگی‌های برنامه ششم است؛ نرخ بیکاری از ۶/۱۲ درصد در ابتدای برنامه باید به 6/8 درصد در پایان برنامه برسد؛ یعنی هر سال بین 8/0 کاهش نرخ بیکاری پیش‌بینی شده است، رشد شتابان کشور باید به 8 برسد و نرخ تورم تک‌رقمی شود، پیش‌بینی درآمدهای دولت باید هر سال 770 هزار میلیارد تومان باشد تا بتوانیم به شاخص‌های مورد نظر برسیم، برای این منظور همه موانع سرمایه‌گذاری را از راه دولت برداشتیم.» حاجی‌بابایی افزود: «در این برنامه 22 محور مهم جامعه آسیب‌شناسی شده است، باید بهره‌وری در این برنامه به 8/2 برسد، باید در پنج سال آینده ضریب رشد جینی 34/0 درصد اتفاق بیفتد، همه اینها وضعیت مطلوبی است که تحقق‌یافتنی است، فقط حرکت لازم است.» حاجی‌بابایی با انتقاد از نگاه زیاده‌طلبی و اشرافی‌گری که به مثابه یک فرهنگ غلط در برخی از افراد به‌وجود آمده است، گفت: «در زمان دفاع مقدس بی‌ادعاترین انسان‌ها عزیزترین سرمایه خود را در کف می‌گرفتند و چیزی به نام دریافتی‌های کلان و حقوق‌های نجومی نداشتیم؛ اما پر افتخارترین مردم دنیا بودیم. حالا افرادی که ده‌ها و صدها برابر دیگران حقوق دریافت می‌کنند، افتخار خاصی در سطح جهان برای کشور نیاورده‌اند و سخت‌ترین بخش برنامه ششم شفاف‌سازی حقوق مدیران است.»

تاجیک: هم کت هم زیرشلواری نمی‌شود!
 محمدرضاتاجیک درباره جایگزینی ناطق نوری در دوره پساهاشمی گفت: «در صحنه سیاسی نمی‌توانید هم کت به تن کنید، هم زیرشلواری بپوشید، یا باید پیژامه به پا کنید خانه بمانید، یا باید کت و شلوار بپوشید وارد صحنه شوید. هم کت و هم زیرشلواری نمی‌شود! هم قهر و هم آشتی نمی‌شود! هم بودن و هم نبودن نمی‌شود! هم حضور و هم عدم حضور نمی‌شود! بالاخره باید یا بود تا این بودن تأثیرات وجودی داشته باشد، یا باید رفت و حداقل اجازه داد تا فقدان و غیبت آن فرد تأثیر خودش را بگذارد، اینکه بین این دو رفتار را داشته باشید تأثیرگذار نخواهید بود. من به لحاظ یک نقطه‌نظر تحلیلی ـ سیاسی و استراتژی این را می‌گویم. به هر حال راه ناهموار است و زیرش دام‌ها! سیاست ما همین است، یا باید آن را بپذیرید و راهی عرصه شوید، یا به باغ و آبادی خود روید و زندگی دیگری در پیش بگیرید. من فکر می‌کنم در شرایط کنونی کسانی که پذیرفته‌اند ورود به عرصه سیاست گاه ننگش بیشتر از نامش است، به میدان بیایند و آنهایی که باید بیایند، بیایند تا نقش‌آفرینی خود را داشته باشند. چون در فقدان حضور آن شخص، تاریخ به سوی دیگر خواهد رفت و آفاتی که عدم حضور آن فرد ایجاد خواهد کرد، دامنگیر همه می‌شود.»

 محمدرضا فرهادی/ حمله ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی به یمن یکی از بدترین حالت‌های ممکن در منطقه را به وجود آورده است. عربستان پس از فرار منصورهادی و به بهانه درخواست مشروع! رئیس‌جمهور فراری یمن حملاتی را علیه مردم بی‌دفاع این کشور صورت داد که تنها دستاورد آن تخریب زیرساخت‌ها و کشتار وسیع در مناطق مختلف یمن بود. عربستان مهم‌ترین چالش پیش روی خود را در یمن جنبش انصارالله می‌داند و جنگ‌های مختلف در طول سالیان گذشته بر اساس رویکرد این جنبش در عدم متابعت و همراهی با عربستان است. آمارهای اقتصادی و همچنین مسائل داخلی در عربستان نشان می‌دهد که رژیم آل‌سعود در تنگناهای شدیدی در عرصه‌های مختلف قرار گرفته است. از سوی دیگر، کشورهای همراه با رژیم آل‌سعود در حمله به یمن تنها عوامل نظاره‌گر در این قضیه بوده و هیچ‌گونه حمایتی در سطح نظامی انجام نمی‌دهند. بنابراین با توجه به مطالب مزبور این سوال مطرح است که آیا عربستان در سال 2017 نیز همچنان به حملات خود علیه یمن ادامه خواهد داد؟
۱ـ عربستان برای ادامه حملات به یمن به منابع اقتصادی بسیاری نیاز دارد. گزارش‌ها‌ی بین‌المللی حاکی است که کسری بودجه عربستان به 100 میلیارد دلار رسیده است. همچنین بر اساس گزارش شرکت مشاوره IHS تحت عنوان «گزارش تجارت جهانی سلاح» که ماه ژوئن منتشر شد، بازار فروش سلاح در جهان در سال گذشته میلادی، یعنی 201۶ نسبت به سال پیش از آن با 6/6 میلیارد دلار افزایش به 65 میلیارد دلار رسید. براساس اعلام بن‌مورس، تحلیلگر شرکت فضایی، دفاعی و امنیتیIHS، عربستان سعودی سردمدار واردات سلاح در سال گذشته میلادی بود و با ۳/۹ میلیارد دلار بیش از تمام کشورهای دیگر سلاح وارد کرد.  این حجم خرید از سوی عربستان برای تجاوز به یمن و همچنین حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق صورت گرفته است. همچنین عربستان سعودی در نخستین استقراض خود از بازار بین‌المللی مبلغ بی‌سابقه 17 میلیارد و 500 میلیون دلار وام گرفت. از سوی دیگر کسری بودجه عربستان در سال جاری بیش از 87 میلیارد دلار برآورد شده است. بنابراین مشاهده می‌شود که حجم عظیمی از پول عربستان صرف هزینه‌های نظامی شده است و ادامه این روند برای ریاض امکان‌پذیر نیست.
۲ـ بسیاری از حملات سعودی‌ها به یمن به واکنش افکار عمومی نسبت به این کشتارها منجر شده است. در نتیجه بسیاری از این کشورها به دلیل حجم وسیعی از انتقادات توان همراهی با عربستان را برای ادامه حملات نخواهند داشت.
۳ـ جنبش انصارالله و ارتش یمن با توجه به تجربه جنگ دو ساله و تحریم‌های زمینی، هوایی و دریایی به یک ارتش کارآزموده و توانمند تبدیل شده است. همچنین همبستگی جنبش انصارالله با سایر احزاب و تشکیل مجلس و شورای عالی سیاسی نمونه‌هایی از تشکیل دولت در یمن را به منصه ظهور رسانده که مقبولیت مردمی را نیز به همراه دارد. بنابراین عربستان به خوبی به این امر پی برده که حملات گسترده نظامی در کنار محاصره همه‌جانبه جواب نخواهد داد و این امر به واکنش‌های وسیعی در سطح نظام بین‌الملل خواهد انجامید.
در پایان باید گفت که بنابر شواهد و قرائن، عربستان در سال میلادی جدید خواهان پایان دادن به بحران یمن است و این امر را می‌توان در مشکلات عدیده این کشور و همچنین رویکرد منطقه‌ای ریاض مشاهده کرد. به تازگی بی‌بی‌سی نیز در گزارشی نوشته که گره اصلی روابط عربستان و ایران، یمن است که با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه این بحران در حال اتمام است.