صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد: دستاوردهایی که طی یک دهه در زمینه بهداشت عمومی در یمن حاصل شده بود، در پی جنگ و بحران اقتصادی این کشور از بین رفته است. حدود ۳/۳ میلیون نفر، از جمله ۲/۲ میلیون کودک در این کشور از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند و ۴۶۰ هزار کودک زیر پنج سال نیز با سوء تغذیه وخیم‌تری روبه‌رو هستند. 


 رضا اشرفي/ مردم آمريكا و ديگر كشورهاي جهان بيش از ‌اين شاهد سياست‌هايي خواهند بود كه بهت‌آور، خنده‌دار و دلقك‌وار، بچه‌گانه، ناپخته و آميخته با عقده‌هايي است كه ريشه آن را بايد در شخصيت و تربيت دونالد ترامپ در دوران كودكي و نوجواني جست‌وجو کرد.
البته اين ویژگی‌ها مختص رئيس‌جمهور ناپخته آمريكا نيست؛ بلكه شهروندان آمريكايي نيز در ‌اين ماجرا سهيم هستند؛ زیرا كسي را انتخاب كرده‌اند كه نه تنها دولتمردان مخالف و موافق سياست‌هاي آمريكا، بلكه مردم جهان نيز عملكرد چند روزه وي را محكوم كرده‌اند و با حضور در خيابان‌ها دست به اعتراض زده‌اند.
اين نخستین باري است كه جهان شاهد تظاهرات عليه رئيس‌جمهوري در آمريكاست كه تنها 10 روز از حضورش در كاخ سفيد مي‌گذرد. ‌اين اعتراضات كه حتي در دوران رقابت‌هاي انتخاباتی وجود داشت، در آينده تشديد خواهد شد؛ زیرا مردم جهان موافق سياست‌هاي ناپخته يك تاجر در جايگاه رئيس‌جمهور نيستند.
رئيس‌جمهور جديد آمريكا تنها در مدت چند روز دستورهايي را صادر كرده است كه حتي هم‌حزبي‌هايش انگشت بر دهان مانده‌اند و در مواردي برخي از مقامات در داخل خواستار متوقف ماندن تعدادي از خواسته‌هاي ترامپ شده‌اند. 
البته اين تمام ماجرا نيست و حتی برخي از نهادها عليه رئيس‌جمهور شکایت كرده‌اند، از جمله اتحادیه آزادی‌های مدنی شهروندان آمریکا که روز شنبه، ۲۸ ژانویه(نهم بهمن) در واکنش به فرمان آقای ترامپ، شکایتی را علیه وی به دادگاه ارائه کرده است.
دستور كشيدن ديوار بين مرز آمريكا و مكزيك، دستور جلوگيري از ورود پناه‌جويان به آمريكا به مدت 120 روز،‌ فرمان تعليق رواديد هفت كشور مسلمان به مدت 90 روز،‌ حمايت از شكنجه زندانيان، حمله به ناتو و كهنه خواندن آن، انتقاد شديد از عملكرد اتحاديه اروپا به ویژه آلمان، حمله به رسانه‌ها و دروغگو خواندن آنها، هشدار به فعاليت‌هاي اقتصادي كشورهايي، مانند آلمان كه به دنبال تقويت صنايع خودروسازي در مكزيك است و... ، از جمله اقداماتي است كه دونالد ترامپ فعلاً بر آنها تأكيد كرده است و البته اعتراضات دولت‌ها و مردم آمريكاي لاتين، دولتمردان و شهروندان اتحاديه اروپا، از جمله صدراعظم آلمان و رئيس‌جمهور فرانسه را به همراه داشته است. همچنين، با انتقاد نخست‌وزير انگليس و شهردار لندن روبه‌رو شده كه دستور لغو رواديد را شرم‌آور و ظالمانه خوانده است.
واكنش جاستين ترودو، نخست‌وزير كانادا نيز از جمله آنهاست. همچنین می‌توان به انتقاد احمد ابوالغیظ، دبیر کل اتحادیه عرب و ديگر دولتمردان جهان و حتي اعتراضات شديد مردمي در سراسر جهان اشاره کرد.
‌اين اعتراضات حتي از سوي مقامات آمريكايي نيز به چشم می‌خورد. برای نمونه، جی اینسلی، فرماندار واشنگتن فرمان آقای ترامپ را اقدامی ناکارآمد، بی‌تأثیر و خطرناک برای دولت آمریکا توصیف کرده است.
دستور شكنجه زندانيان به ویژه القاي حس غرق شدگي، ‌كاملاً مخالف اصل پنج اعلاميه حقوق بشر است. به نظر مي‌رسد، دونالد ترامپ كاخ سفيد و مقام رياست‌جمهوري آمريكا را با دفتر كار يك شركت تجاري اشتباه گرفته و معتقد است هرطور که دوست دارد،‌ مي‌تواند با كارمندانش برخورد كند.
از سویی، نوع نگاه جنسي ترامپ به زنان با انتقادهاي تندي روبه‌رو شده و چند زني كه مورد آزار و اذيت وی قرار گرفته‌اند، از او شكايت کرده‌اند. حتي بحث خانوادگي ترامپ و موقعيت پيشين همسر وي، جايگاه بانوي اولي آمريكا را مخدوش كرده است.
بنابراین، با توجه به اين تحولات بهت‌آور در آمريكا استیضاح رئیس‌جمهور بعيد نيست؛ زیرا وی جداي از اجرای سياست‌هاي غلط،‌ آمريكا را دستخوش تمسخر ديگران كرده است. بر اساس شواهد تاريخي، اولين رئيس‌جمهوري كه در آمريكا استيضاح شد، «اندرو جانسون» بود كه به مخالفت وی با برنامه بازسازی کشور پس از پایان جنگ داخلی مربوط مي‌شد. دومين رئيس‌جمهور نيز بيل كلينتون بود كه دلیل استیضاح وی رسوايي اخلاقي‌اش با مونيكا لوئینسکی، کارآموز سابق کاخ سفید بود.
طي اين دو استيضاح هر دو رئيس‌جمهور تنها با يك اختلاف رأي موفق شدند در جاي خود ابقا شوند؛ اما شواهد حاكي است كه اگر دونالد ترامپ در چنين موقعيتي قرار بگيرد، نمی‌تواند از خود دفاع كند. ‌اين همان مسئله‌اي است كه بسياري از دولتمردان جهان، به ویژه در جهان غرب، از جمله اروپا به دنبال آن هستند.
 در حال حاضر، آمريكا در شرايطي قرار دارد كه مقامات ديگر كشورها به ویژه در غرب،‌ رئيس‌جمهور را نصیحت مي‌كنند و با توصيه به وي تأكيد دارند، سياست‌هاي معقولی را در پيش بگيرد. ‌اين مسئله به  وضوح افول بي‌چون و چراي قدرت آمريكا را در پي دارد که حتي پس از ترامپ نيز هيچ رئيس‌جمهوري در آمريكا نمي‌تواند آن را ترميم كند؛ زيرا قدرت هژمونيك آمريكا با اين اقدامات به باد رفته است و نمی‌توان برای آن نقطه بازگشتي متصور بود.
از اين منظر، جهان در سال‌هاي آينده با فروپاشي قدرت آمريكا و تغيير نظم بين‌المللي روبه‌رو خواهد شد. يكي از دلایل علاقه روسيه به حمایت از ترامپ، اين است كه وي اقداماتي را انجام مي‌دهد كه روسيه به آنها متمايل است. در واقع، روسیه به دنبال آن است که با افول قدرت آمريكا از این طریق، جايگاه خود را در نظام بين‌الملل ارتقا دهد. به هر جهت فروپاشي خودخواسته آمريكا تحولات و تغييرات قابل توجهی را به همراه خواهد داشت كه حاوي فرصت‌ها و تهديدهاي فراوان است.

  علی تتماج / این روزها آمریکا به یکی از کانون‌های اصلی محافل رسانه‌ای و سیاسی جهان مبدل شده که محور آن را اقدامات ترامپ تشکیل می‌دهد. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور تازه‌کار آمریکا غوغای بسیاری در عرصه‌های داخلی و خارجی آمریکا به پا کرده است. از لغو مصوبات دوران اوباما گرفته تا اعلام قانون محدودیت ورود مسلمانان به آمریکا و از دیوارکشی در مرز مکزیک تا ادعای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه را می‌توان در کارنامه وی مشاهده کرد؛ مجموعه رفتارهایی که در عرصه‌های داخلی و خارجی معترضان بسیاری برای وی ایجاد کرده که تظاهرات مردمی و نیز استعفای مدیران ارشد ساختار امنیتی و وزارت خارجه آمریکا و اعتراضات جهانی متحدان ایالات متحده در اروپا از آن جمله است.
دونالد ترامپ در حالی در مقام رئیس‌جمهور جدید آمریکا وارد کاخ سفید شد که اولین میهمان وی ترزا می نخست‌وزیر انگلیس بود. 
ترزا می پس از سخنرانی در گردهمایی جمهوریخواهان در فیلادلفیای آمریکا، برای دیدار با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور این کشور وارد واشنگتن شد. این سفر در حالی صورت گرفت که از یک سو ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی بر توسعه مناسبات با انگلیس تأکید داشت و خروج آن از اتحادیه اروپا را امری مثبت ارزیابی می‌کرد، از سوی دیگر انگلیس و شخص خانم ترزا می نخست‌وزیر نیز استمرار و توسعه مناسبات با آمریکا را امری مهم می‌دانست. 
با توجه به این شرایط این سؤال مطرح می‌شود که چه عواملی زمینه‌ساز چنین رویکردهایی شده و دو طرف در قبال آن چه اهدافی را پی می‌گیرند؟ بررسی کارنامه‌های انگلیس و آمریکا نشان می‌دهد که این دو کشور به نوعی نقش مکمل را برای یکدیگر در صحنه جهانی ایفا می‌کنند، به گونه‌ای که هر جنگ و بحرانی در جهان یا کودتاهای متعدد در صحنه بین‌الملل در چارچوب اقدام مشترک آنان صورت گرفته است. امروز آنچه در برآیند تحولات جهان مشاهده می‌شود این است که این دو کشور در اموری همچون مقابله با ایجاد رقبای جدید در صحنه جهانی، اسلام‌ستیزی، تقابل با روسیه، چین، ایران و بهره‌گیری از مهره‌های منطقه‌ای علیه آنها دیدگاه واحدی دارند. محور اصلی تحرکات انگلیس و آمریکا نیز همچون گذشته در حوزه غرب آسیا است. آنها سعی دارند با استمرار بحران در عراق و سوریه و جنجال‌سازی در مسئله فلسطین بحران را در منطقه حفظ کنند تا در آینده مدیریت آن را (که از دست‌شان خارج شده) دوباره به دست گیرند. حوزه خلیج‌فارس را به اصل مهم رفتاری خود مبدل کرده‌اند. مواضع ترامپ مبنی بر توسعه ساختار راداری و موشکی برای کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و لزوم افزایش حضور نظامی در این منطقه و نیز سخنان ترزا می که بر لزوم مقابله با توان دریایی ایران در خلیج فارس تأکید دارد را در این چارچوب می‌توان در نظر گرفت. 
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و نیز استقرار پایگاه دریایی آن در بحرین گام‌هایی در این زمینه بوده است. با توجه به این مؤلفه‌ها می‌توان گفت که سفر ترزا می به آمریکا سرآغاز دور جدید بحران‌سازی و نظامی‌گری انگلیس و آمریکا در جهان، به ویژه در غرب آسیاست که با ادعای مقابله با تروریسم، حفظ توازن قوا برای متحدان در برابر توان ایران صورت می‌گیرد.
آنچه در رفتارهای دو کشور مشاهده می‌شود تحرکات آنها برای ایجاد بحران‌های جدید در صحنه جهانی است که با ادعای مبارزه با تروریسم و نیز حمایت از متحدان آمریکا و انگلیس در عرصه جهانی صورت می‌گیرد که محور آن نیز همچون گذشته غرب آسیا و به ویژه حوزه خلیج‌فارس خواهد بود؛ رویکردی که یکی از اصول آن را مقابله با توان دریایی جمهوری اسلامی ایران در جایگاه اصلی‌ترین قدرت منطقه و تهدیدکننده توسعه‌طلبی سلطه‌گران تشکیل می‌دهد. 

 آزمایش موشکی ایران غیر قابل قبول است
خبرگزاری مهر: نماینده آمریکا در سازمان ملل پس از نشست شورای امنیت، آزمایش موشکی ایران را «کاملاً غیر قابل قبول» خواند و گفت: «واشنگتن بر اقدامات ایران چشم نخواهد بست.» «نیکی هیلی» که در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، افزود: «براساس قطعنامه ۲۲۳۱ که در سال ۲۰۱۵ به دست آمد، آنها نمی‌توانند دست به آزمایش موشک‌های بالستیک بزنند.» هیلی افزود: «در سپتامبر ۲۰۱۶ نیز وزیر دفاع ایران گفت که آنها تا مارس ۲۰۱۷ به سراغ تولید این موشک‌ها خواهند رفت. آن‌ها باید بدانند که قطعنامه ۲۲۳۱ معنا و مفهومی دارد.» وی با ردّ اظهارات مقامات ایرانی که می‌گویند تهران «قصد حمله به جایی را ندارد»، گفت: «این چیزی است که جهان باید از آن نگران باشد.» 
تلاش خواهیم کرد ایران را پاسخگو کنیم!
خبرگزاری تسنیم: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «واشنگتن تلاش خواهد کرد ایران را به دلیل آزمایش موشکی اخیر پاسخگو کند.» مارک تونر طی سخنانی گفت: «از گزارش‌ها درباره انجام آزمایش موشک بالستیک ایران در روزهای اخیر مطلعیم و در حال بررسی آنها هستیم؛ اما در عین حال از رفتارهای تحریک‌آمیز و غیر مسئولانه ایران هم مطلع بوده و از بابت آنها عمیقاً نگرانیم. از ایران می‌خواهیم این اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کند.» وی در ادامه سخنانش گفت: «تمامی کشورها از جمله ایران باید به طور کامل و به نحو مؤثری همه مفاد قطعنامه 2231 سازمان ملل را اجرا کنند. وقتی اقداماتی انجام می‌شود که با قطعنامه همخوان نیست یا آن را نقض می‌کند، ما برای پاسخگو کردن ایران تلاش خواهیم کرد و از دیگران نیز می‌خواهیم که چنین کنند.»
ادامه اقدامات خصمانه کنگره علیه ایران
خبرگزاری العالم: گروهی از اعضای دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا در سخنرانی‌های خود برای سازمان «جوامع ایرانیان آمریکا» (OIAC)، از عزم‌شان برای افزایش فشار بر دولت ایران و تشدید تحریم‌های تهران خبر دادند. گفتنی است، این سازمان که به گروهک منافقین وابسته است، از قانونگذاران آمریکایی برای سخنرانی در واشنگتن دعوت کرده بود. 
ایران باید پاسخگو باشد
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پس از انتشار گزارش‌هایی درباره آزمایش یک موشک بالستیک دیگر از سوی ایران، طی بیانیه‌ای خواستار پاسخگویی تهران در این باره شد. کورکر در این بیانیه تأکید کرد: «در قطعنامه 2231 شورای امنیت که شامل مقررات مربوط به نظارت بر اجرای توافق هسته‌ای ایران می‌شود، از تهران خواسته شده است هیچ گونه فعالیتی برای طراحی موشک‌های بالستیکی که قادر به حمل سلاح هسته‌ای هستند، انجام ندهد.» این سناتور جمهوریخواه در ادامه با متهم کردن ایران به نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت، مدعی شد: «از این پس فعالیت‌های موشکی ایران، حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و دیگر فعالیت‌های خصمانه‌ای که امنیت و صلح بین‌المللی را تهدید می‌کند، بخشیده نخواهد شد.»
کودک پنج ساله ایرانی، تهدید امنیت ملی آمریکا؟!
خبرگزاری تسنیم: سخنگوی کاخ سفید گفت: «کودک پنج ساله ایرانی که در فرودگاه واشنگتن بازداشت شده می‌توانست تهدیدی علیه آمریکا باشد.» شان اسپایسر در نشست خبری هنگام دفاع از دستور ترامپ، در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت یک کودک پنج ساله ایرانی در فرودگاه بین‌المللی دالس واشنگتن گفت: «تصور اینکه این کودک تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا نبوده، نادرست و گمراه‌کننده است.»

هژمونی آمریکا بر جهان اسلام ـ 5
  عبدالله عبادی/ مصر به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد از اهمیت بسیاری برخوردار است. ائتلاف هر یک از بازیگران منطقه با مصر وزن معادله قدرت را به نفع آن بازیگر افزایش می‌دهد. مصر کلید طلایی نفوذ به خاورمیانه عربی است. به همین دلیل است که رقابت گسترده‌ای میان بازیگران منطقه‌ای چون ایران، ترکیه، عربستان و بازیگران فرامنطقه‌ای چون آمریکا برای نزدیکی به مصر وجود دارد.
مصر همانند ایران و ترکیه دارای یک دولت ملی قوی با سابقه غنی تاریخی و هویتی است و بر این مبنا ادعای ایفای نقش فعال در مسائل منطقه‌ای دارد. این ویژگی مصر سبب تمایل کشورها برای نزدیکی به آن شده است. همچنین مصر نماینده یک جریان سیاسی ـ امنیتی قوی در روابط قدرت و سیاست در خاورمیانه عربی به شمار می‌آید.

تاریخچه روابط
 آمریکا و مصر
روابط ایالات متحده آمریکا و مصر در دورانی که این کشور تحت حاکمیت امپراتوری عثمانی قرار داشت(پیش از سال 1882) و زمانی که تحت حاکمیت انگلیس بود(سال‌های ۱۹۴۵ـ1882)، در پایین‌ترین سطح قرار داشت، در دوران عبدالناصر(سال‌های ۱۹۷۰ـ۱۹۵۲) با وجود دشمنی ناصر با آمریکا و برقراری روابط با اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا با حمایت از ناصر جلوی پیشروی نیروهای فرانسوی و انگلیسی در جنگ سال 1956 را گرفت، از دهه 1980 تا 2010 آمریکا با حمایت از حکومت‌های اقتدارگرا و دیکتاتورمآبانه انور سادات و حسنی مبارک توانست حیات رژیم صهیونیستی را در منطقه تضمین کند.
پس از جنگ 1973 اعراب و رژیم صهیونیستی و شکست اعراب به رهبری مصر روابط خارجی مصر دچار تحولی شگرف شد و از حالت افراطی در دوران ناصر به یک حالت اعتدالی در دوران انور سادات رسید، سادات تحت فشار آمریکا برقراری صلح با رژیم صهیونیستی را پذیرفت و با امضای قرارداد ننگین کمپ دیوید در حقیقت به آرمان‌هایی که مردم مصر و جهان عرب سال‌ها برایش جنگیده بودند، پشت کرد.
با تحکیم روابط آمریکا و مصر و با دستور مقامات کاخ سفید، سادات 20 هزار تکنیسین و مستشار نظامی شوروی را از این کشور اخراج و مجدداً کانال سوئز را بازگشایی کرد.

نقش کمک‌های نظامی 
در تحکیم روابط دو کشور
پس از امضای قرارداد صلح بین مصر و رژیم صهیونیستی، سیل کمک‌های نظامی و اقتصادی آمریکا به مصر سرازیر شد، با دریافت میلیاردها دلار کمک نظامی از سوی آمریکا ارتش مصر پس از ارتش رژیم اشغالگر قدس به دومین دریافت‌کننده کمک‌های نظامی آمریکا در جهان مبدل شد. از سال 1987 به این سو هرساله ارتش مصر بیش از 3/1 میلیارد دلار کمک نظامی مستقیم از آمریکا دریافت می‌کند و تأمین حدود 80  درصد  از هزینه تهیه ادوات و تجهیزات نظامی وزارت دفاع مصر بر عهده آمریکا است.
در گزارشی که در سال 2014 به کنگره آمریکا ارائه شد، مجموع کمک‌های مالی آمریکا به مصر در سال مالی 2013، یک میلیارد و پانصد و پنجاه میلیون دلار اعلام شده است که شامل 250 میلیون دلار تحت عنوان صندوق حمایت‌های اقتصادی و یک میلیارد و سیصد میلیون دلار تحت عنوان آموزش و کارآموزی افسران ارتش هزینه شده بود.
این روابط گسترده نظامی ـ مالی مصر با آمریکا وجهه‌ای دیگر نیز داشت و آن، این بود که ارتش مصر هرگز تصمیم و اقدامی که دریافت این حجم عظیم کمک‌های نظامی ـ مالی از ایالات متحده را به خطر اندازد، اتخاذ نخواهد کرد. این نکته مورد اشاره شارون اریکسون عضو دپارتمان جامعه‌شناسی دانشگاه نیومکزیکو نیز قرار گرفته است. اریکسون در تحقیقی که با عنوان «بررسی وفاداری نظامیان در مصر، بحرین و سوریه» انجام داد،  تأکید کرد، در تحولات مصر، شکل‌گیری تصمیمات ارتش با در نظر گرفتن موافقت دولت آمریکا است.
باید متذکر شد که پس از به قدرت رسیدن محمد مرسی و اخوان‌المسلمین، علامت سؤال‌های زیادی در زمینه تداوم کمک‌های نظامی به مصر، در آمریکا به وجود آمد. «جرمی شارپ»، کارشناس امور خاورمیانه مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا در همین زمینه گفته بود، برخی قانونگذاران و شهروندان آمریکایی بیم دارند که یک روز، اسلام‌گرایان حاکم در مصر با در اختیار داشتن این سلاح‌های پیشرفته امنیت ملی آمریکا و صلح مصر با رژیم صهیونیستی را به چالش بکشند.
به همین دلیل شاهد بودیم، با اینکه طبق مصوبه کنگره قرار بود در ابتدای سال 2013 بیش از 20 فروند جنگنده اف 16  به ارتش مصر تحویل داده شود، اما تنها چهار فروند تحویل ارتش مصر شد و ارسال 16 فروند دیگر به تأخیر افتاد. این موضوع از چشم رسانه‌های گروهی دور نماند و برخی تحلیلگران این موضوع را مرتبط با نگرانی‌های آمریکا از تحولات خاورمیانه و نقش اسلامگرایان حاکم بر مصر در این زمینه ارزیابی کردند.
 چنین به نظر می‌رسید با به قدرت رسیدن السیسی در مصر روابط آمریکا و این کشور دچار چالش شود؛ اما وی در مصاحبه‌ای که در بهمن 1394 با یکی از روزنامه‌های آمریکایی انجام داد، با تأکید بر اهمیت همکاری با آمریکا در مرحله جدید متناسب با تغییرات منطقه‌ای و بین‌المللی، به تلاش‌های مصر در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری اشاره کرد.
این اظهارات سبب شد تا رؤسای سازمان‌های یهودی آمریکا بر اهمیت نقش مصر در منطقه به مثابه یکی از مهم‌ترین پایه‌های صلح و ثبات و انتقال تصویر واقعی از این کشور به ملت آمریکا بر تحولات مصر و چالش‌هایی که این کشور به دلیل تنش‌ها و ناآرامی‌های خاورمیانه با آن مواجه است، تأکید کنند.
سازمان‌های یهودی آمریکا از تلاش‌های مصر برای رشد اقتصادی و اجتماعی و بالا بردن سطح معیشت مردم این کشور قدردانی کردند و گفتند: گردشگران و سرمایه‌گذاران آمریکا را به بازگشت به مصر تشویق خواهند کرد.

 جمهوری چک: تشدید مقابله با حجاب
اسلام‌ستیزی و مقابله با حجاب در کشورهای اروپایی هر روز ابعاد جدیدتری می‌گیرد؛ چنانکه دادخواست یک زن محجبه پناه‌جو در جمهوری چک که به دلیل درخواست برای کشف حجاب، به دادگاه شکایت کرده بود، رد شد. «آیان جمال احمدنور» تبعه سومالیایی که در سال 2011 در جمهوری‌ چک پناهندگی دریافت کرده بود، پس از آنکه در دانشکده پرستاری از وی خواسته شد تا کشف حجاب کند، ضمن ترک دانشکده شکایتی را تنظیم کرد و خواستار عذرخواهی استادی شد که از وی چنین درخواستی کرده بود. گروهی از دانشجویان دختر در حمایت از وی در جلسه دادگاه حضور یافتند و عده‌ای از شهروندان مسلمان نیز از وی حمایت کردند.
این نخستین‌ بار است که چنین شکایتی در جمهوری چک مطرح می‌شود؛ چرا که در جمهوری چک ممنوعیتی برای استفاده از حجاب برای مسلمانان وجود ندارد؛ اما دانشکده مدعی شده است حجاب مانعی برای پرستاران است.

انگلیس: افزایش آمار بی‌خانمان‌ها
برخلاف ادعاهای دولتمردان انگلیس مبنی بر اجرای سیاست رفاه عمومی، بحران‌های اقتصادی و تبعیض حاکم بر ساختار اجتماعی موجب ایجاد چالش‌های بسیاری برای اقشار ضعیف جامعه شده است؛ چنانکه آمار منتشر شده نشان می‌دهد در هر یک ساعت، پنج خانواده در این کشور آواره و بی‌خانمان می‌شوند. در سال گذشته میلادی، شوراهای محلی ۴۳ هزار و ۱۴۰ خانوار را بی‌خانمان و آواره معرفی کردند که این رقم در پنج سال گذشته 32 درصد افزایش داشته است. بنیاد خیریه مسکن انگلیس با استناد به این آمار برآورد کرد، در یک ماه آینده دست‌کم ۳ هزار و ۶۰۰ خانواده بی‌خانمان خواهند شد. بر اساس این آمار جدید، هر 12 دقیقه یک خانواده انگلیسی خانه و زندگی خود را از دست می‌دهد و بی‌خانمان می‌شود. بخش عمده‌ای از این خانواده‌ها اقلیت‌های نژادی، به ویژه رنگین‌پوستان هستند که به دلیل تبعیض نمی‌توانند شغل مناسبی داشته باشند. 

ایتالیا: افزایش نوجوانان پناه‌جوی بی‌سرپرست
سیاست‌های مهاجرتی ایتالیا هر روز چالش‌های جدیدی را برای پناه‌جویان ایجاد می‌کند؛ چنانکه صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) گزارش داد شمار کودکان و نوجوانان پناه‌جوی بی‌سرپرست در ایتالیا دو برابر شده است که بیشتر این افراد را پسران ۱۵ تا ۱۷ ساله از اریتره، گامبیا، مصر و نیجریه تشکیل می‌دهند.
این سازمان وابسته به سازمان ملل در گزارش خود نوشته است، دختران پناه‌جوی بی‌سرپرست بیش از پسران در معرض خطرهای گوناگون هستند. طبق آمار یونیسف، در سال ۲۰۱۶ در مجموع ۲۸ هزار و ۲۰۰ کودک و نوجوان از طریق دریای مدیترانه وارد ایتالیا شده‌اند که ۹۱ درصد آنها بی‌سرپرست هستند. در گزارش یونیسف آمده است، کودکان و نوجوانان بی‌سرپرستی که در سال ۲۰۱۶  از راه مدیترانه به یونان رفته‌اند، ۱۷ درصد کل کودکان و نوجوانان پناه‌جو را تشکیل می‌دهند. این در حالی است که سیاست‌های سرکوب‌گرایانه و بی‌توجهی دولت ایتالیا به وضعیت پناه‌جویان بر شدت این بحران افزوده است.

نروژ: افزایش اخراج پناه‌جویان
در اقدامی که نهادهای حقوق بشر آن را با اصول حقوق بشری مغایر می‌دانند، اداره مهاجرت نروژ تا پایان نوامبر 2016 میلادی بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ مهاجر را اخراج کرده ‌است. دولت نروژ در نظر داشت تا پیش از سال جدید میلادی بیش از 9 هزار نفر را از خاک این کشور اخراج کند که پنج درصد بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۵ میلادی است. گزارش‌های نهادهای حقوق بشر نشان می‌دهد، اخراج این افراد عمدتاً با اعمال خشونت همراه بوده است و در عین حال بسیاری از این افراد پناه‌جویانی بوده‌اند که به دلیل جنگ و ناامنی به نروژ پناه‌ برده‌اند.