سامی أبوزهری سخنگوی جنبش فلسطینی حماس با تأکید بر اهمیت سخنان رهبر معظم انقلاب در ششمین نشست حمایت از انتفاضه فلسطین و با اشاره به سلسله حوادث گوناگون در کشورهای مختلف منطقه اظهار داشت: متأسفانه به دنبال همین حوادث در منطقه، از میزان اهتمام به مسئله فلسطین کاسته شده است. با این حال، ملت فلسطین همچنان بر اصولی که به آن اعتقاد دارد، پا می‌فشرد. این نشست فرصتی برای بازگرداندن مسئله فلسطین به جایگاه اصلی خود است.


به بهانه تذکرات رهبر معظم انقلاب درباره اوضاع خوزستان
  محمدامین سواری/  حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی هفته گذشته با اشاره به مشکلات و خسارت‌های شدید پدید آمده در اثر سیل و گرد و غبار در مناطق جنوب کشور، تأکید کردند: «این حوادث حقیقتاً دل انسان را می‌خراشد و مسئولان موظفند که با فکر و کار و تلاش و همدلی با مردم، به این مشکلات رسیدگی و برای علاج قطعی آ‌نها چاره‌اندیشی و اقدام کنند.» ایشان مسائل این ‌روزهای خوزستان و قطع آب و برق و وسایل ارتباطی در هوای سرد را نمونه‌ دیگری از مشکلات دلخراش و بسیار سخت مردم برشمردند و گفتند: «‌مسئولان وظیفه دارند که به این مشکلات رسیدگی کنند و اگر کسی به فکر مردم باشد، نمی‌تواند در مقابل مسائل دشوار خوزستان راحت بماند و این وظیفه‌ قطعی، فوری و همیشگی حکومت‌هاست که به فکر مردم باشند.»

دلایل مشکلات اخیر خوزستان
استان خوزستان یکی از استان‌های مهم، حیاتی و تأثیرگذار در کشور است، که در ماه‌های اخیر دچار مشکلات زیست‌محیطی شده است و شرایط زندگی را مشقت‌بار کرده است؛ بارش گردوغبار در سال‌های اخیر سبب نشستن خاک بر تجهیزات پست‌های برق و بارش باران سبب گِل شدن آنها و در نتیجه رسانا شدن آنها و آسیب به تجهیزات بر اثر انفجارهای مکرر شد که به دنبال قطعی برق، آب و وسایل ارتباطی مردم را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرد.
موضوع ریزگردها دو منشأ خارجی و داخلی دارد؛ در منشأ خارجی می‌توان از بیابان‌های «الربع‌الخالی» عربستان سعودی، که قبلاً مالچ پاشی می‌شد و الآن به دلیل دشمنی و نبودن ارتباط این امر رها شده، یا از فضاهای خالی موجود در عراق که مدتی در اختیار داعش بوده و همچنین مناطق کشت نشده در جنوب عراق نام برد، این عوامل با کمک جریان‌های باد حتی از کشورهای سودان، سوریه به سمت جلگه‌های خوزستان سبب تغییرات اقلیمی و ایجاد جریان‌های منطقه‌ای باد به کانون‌های بحرانی ریزگردهای داخل کشور شده و بر شدت و غلظت آن افزوده است. 
اما منشأ داخلی خود سه بخش دارد:
اول‌ـ بیابان‌های رو به افزایش خوزستان که علت اصلی آن کمیِ رطوبت خاک در جنگل‌های خوزستان به دلیل خشکسالی‌های پیوسته 13 و14 ساله است.
دوم‌ـ تغییرات اقلیمی در جلگه خوزستان که سبب شده بیابان‌ها در خوزستان بیشتر شود و این ناشی از کاهش ورودی جریان‌های آب رودخانه‌ای به خوزستان است. ما در مدار کشور نیمه‌خشک و کم آب قرار داریم، سرشاخه‌های آب رودخانه‌های خوزستان در چهارمحال‌وبختیاری، لرستان و همدان در یک فرایند چند صد کیلومتری متأسفانه با زدن سدها و اقدامات غیرکارشناسانه همچون حفر چاه‌هایی در حوزه و اطراف محل جریان رود و از همه مهم‌تر انتقال آب از سرشاخه‌ها به فلات مرکزی ایران آن هم به منظور احیای کویرستان می‌باشد. طبق قانون و مصوبه‌های شورای عالی آب، انتقال آب به چهار استان قم، اصفهان، کرمان و یزد باید فقط برای تأمین آب شرب باشد و با توجه به نظر کارشناسان برای این منظور و همه آن چهار استان 340 میلیون متر مکعب در سال کفایت می‌کند و به تصویب نیز رسیده است؛ اما متأسفانه در عمل آبی که منتقل شده بیش از یک میلیارد و 509 میلیون متر مکعب می‌باشد و طرح‌هایی نیز وجود دارد که این رقم را به دو میلیارد و 800 میلیون متر مکعب در سال برسانند که هیئت دولت برای این منظور حتی به بانک مرکزی دستور کمک مالی به وزارتخانه‌های ذی‌ربط داده است. بدون در نظر گرفتن غیر قانونی بودن این کار، آسیبی که خوزستان از این اتفاق می‌بیند چیزی جز فاجعه نخواهد بود؛ چراکه خوزستان به بیابانی غیر قابل سکونت تبدیل خواهد شد.
سوم‌ـ خشکاندن تالاب‌ها برای استخراج نفت، برای نمونه می‌توان از تالاب‌های هورالعظیم، هویزه و شادگان که در تعدیل هوا نقش کلیدی داشته‌اند، اشاره کرد؛ چرا که با افزایش رطوبت هوا به واسطه‌ تبخیر آب‌ها، هم امکان بارش باران وجود داشته و هم جریان ریزگردها را مهار می‌کرده است. علت این امر هم این است که ریزگردها در محیط مرطوب نمی‌توانند امکان انتقال داشته باشند و در مناطق خشک امکان انتقال آنها راحت‌تر است، از سویی دیگر مراتع و کشتزارها و نیزارهای طویل که خود مهارکننده ریزگردها و تلطیف‌کننده هوا بوده‌اند، با نبودن‌شان به کانونی برای خیزش ریزگردها تبدیل شده‌اند.

عواملی انسانی ـ مدیریتی
اما ریزگردها و معضلات اخیر، عواملی انسانی ـ مدیریتی نیز دارند، که متأسفانه موجب تشدید معضلات و حتی ایجاد بحران در سطوح متفاوت شده‌اند. متأسفانه یکی از علل استقرار این بحران و مشکلات خوزستان پایدار نبودن مدیریت در استان است.
انتصاب مدیران ناکارآمد نیز سبب آسیب‌های متفاوت فرهنگی و مدیریتی می‌شود؛ چرا که برای نمونه ناکارآمدی و نداشتن تخصص مورد نیاز مدیران در بحران اخیر سبب تشدید آن بحران شده است، اینکه مدیران و مسئولان استان ضرورتی برای شستن تجهیزات پست‌های برق قائل نباشند و حتی تجهیزات شست‌وشو شده را تا زمان بحران بی‌فایده بدانند، ناشی از خلأ تخصصی در آنان بوده است، اینکه اگر که در تصفیه‌خانه‌های آب شرب ژنراتور برق اضطراری وجود نداشته باشد و با قطع شدن برق، آب نیز لاجرم قطع می‌شود، حاکی از ناکارآمدی در برنامه‌ریزی برای مدیریت بحران است. افزون بر این، اگر مدیر غیر بومی باشد، ناکافی بودن شناختش نسبت به منطقه و مشکلات آن سبب می‌شود تصمیم و اقدام مقتضی را به موقع اتخاذ نکند.
 یکی از نکات دیگر که می‌توان تحت عنوان عوامل انسانی و مدیریتی عنوان کرد، آن است که نفت و صنایع و ذخایر بالادستی و بسیار حیاتی موجود در خوزستان، مدیران و مسئولان را از مشکلات استان غافل ساخته و حتی گویا مشکلات در استان خوزستان مسائلی فرعی و غیراصلی هستند و بجای آنکه دغدغه خود را نسبت به بحران در استان ابراز کنند، سخن از زیان دیدن از حیث اقتصادی ناشی از بحران به میان می‌آورند.

خنثی شدن نقشه دشمنان
دشمنی که از کوچک‌ترین دشمنی با نظام اسلامی فروگذار نکرده، این بار نیز با بصیرت مردم شهیدپرور خوزستان و با بلوغ سیاسی‌شان دهانش بسته شد؛ البته با این وجود نیز رسانه‌های استکبار و دولت‌های مرتجع منطقه اعم از عربستان سعودی، یا مثلاً نیویورک‌تایمز با نقل این وقایع به دنبال فاصله انداختن میان مردم با نظام اسلامی بوده‌اند که این نقشه دشمن نیز با اعتراض متین مردم خوزستان که به شکل انتقاد از مسئولان توأم با اعلام ولایتمداری بود، نقش بر آب شد.
دانستن این امر بسیار مهم است که دشمنان خارجی از کم‌کاری و ضعف مسئولان شاد می‌شوند و حتی از این امر برای مبارزه با آرمان‌های نظام اسلامی بهره‌برداری می‌کنند؛ لذا این امر اهمیت خدمت مسئولان و انجام وظیفه آنان در این استان را مضاعف می‌سازد و در حقیقت انجام وظیفه‌شان علاوه بر آنکه خدمت به مردم است، نوعی مبارزه با دشمن نیز می‌باشد؛ از این‌رو اینکه رهبر معظم انقلاب به مسئولان تأکید می‌کنند که به مردم توجه داشته باشند ناظر به این امر است. 

راهکار پیشنهادی
به نظر می‌رسد نسخه شفابخش، جامع و کامل برای تمامی علل ذکر شده معضلات، به ویژه ریزگردها به شکل عام توجه ویژه به منویات رهبر معظم انقلاب و سعی در اجرای سیاست‌های کلی «محیط زیست» ابلاغی معظم‌له که در حال حاضر مانند سایر سیاست‌ها آنچنان که باید عملی بشوند، نشده و روی زمین مانده است.
 برای نمونه در بند ١٥ این سیاست‌ها تقویت دیپلماسی محیط زیست مطرح شده، لذا با استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی و مصوبات سازمان‌های بین‌المللی و نهاد حفاظت از محیط زیست جهانی و زیرشاخه‌های بین‌المللی فعال می‌توان برای حل مشکلات ناشی منشأهای خارجی اقدام لازم را انجام داد، یا اینکه برای منشأ داخلی با توجه به اینکه انتقال آب از سرشاخه‌های رودخانه‌های کارون، کرخه و دز برای مصارف غیر شرب طبق مصوبه شورای عالی آب غیر قانونی است، نیاز است این امر متوقف شود و بنا به بند 4 سیاست‌های کلی محیط زیست این امر جرم شناخته شده و از آن ممانعت به وجود آید، اما با توجه به اینکه به تازگی مسئولان استان از قول وزیران هیئت دولت نقل کرده‌اند که قرار است چهار سد دیگر در بالای کرخه ساخته شود، این در حالی است که زدن یک سد بر کرخه در لرستان سبب تقلیل 60 درصد آب استان شده بود؛ لذا ساختن چهار سد فاجعه‌ای در زمینه‌های متفاوت برای استان خوزستان خواهد بود، اما گویا اراده‌ای برای عمل به این سیاست‌ها وجود ندارد.
به یقین اگر طرح 800 هزار هکتاری رهبر معظم انقلاب که آن را بیست سال پیش‌بینی کردند، عملیاتی می‌شد، وضع امروز استان خوزستان به این شکل نبود؛ لذا اینکه معظم‌له به اقدام قطعی و فوری اشاره کردند به دلیل آن است؛ چرا که اجرای این طرح به جز مهم بودن در حل معضلات زیست‌محیطی می‌تواند بیش از 50 درصد غذای کشور را تهیه کند و تولید و اشتغال را به همراه داشته باشد، اما به این طرح در دولت‌های سازندگی و اصلاحات بی‌توجهی شده و در اواخر دولت دهم کارهایی در این زمینه صورت گرفته است.
اما برای مشکلات مدیریتی ـ انسانی تنها راه برون‌رفت از این معضلات اصلاح شیوه‌های مدیریتی و سرکار آمدن مدیران انقلابی با رویکردی جهادی است، باشد که این خلأها و معضلات در استان سبب ایجاد انقلابی در این مهم شود و مقدمات ایجاد دولت اسلامی را فراهم آورد؛ چرا که اگر دولت اسلامی نباشد صفت‌هایی همچون کارآمدی، توجه به مردم و جهاد جای خود را به بی‌تدبیری و ناکارآمدی، بی‌توجهی و تنبلی می‌دهد.
بی‌تردید حل فوری و قطعی این معضلات بدون رویکرد انقلابی جهادی امکان‌پذیر نیست و همانا توصیه رهبر معظم انقلاب در تفقد اخیر خویش بدون آن روحیه، انجام نشدنی است.

   مهدي سعيدي/ يکي از مناقشات مهم در عرصه سياسی ـ اجتماعي ميل به واگرایی‌هایی است که از تکثر فهم‌ها، سلایق، ميل‌ها، منافع، اهداف و آرزوها برخاسته است! آدمي به واسطه تفاوت‌هايي که در عرصه‌هاي ياد شده دارد، به تدريج خود را از ديگران متفاوت مي‌بيند و براي دستيابي به آنچه مي‌خواهد، مسيري مستقل را در پيش مي‌گيرد و از اينجاست که اختلاف‌ها، رقابت‌ها و چنددستگي‌ها آغاز مي‌شود. در اين ميان، مقولاتي وجود دارد که توجه به آن دغدغه‌هاي بزرگ‌تري ايجاد کرده و تحقق آن ميل به همگرايي را در ميان افراد و مجموعه‌هاي انساني تقويت مي‌کند که آموزه‌هاي ديني، دغدغه‌هاي ارزشي، اخلاقی و انساني، از جمله اين موارد هستند.
امروز در حوزه اداره کشور و فعاليت‌هاي سياسي معطوف به کارآمدي نظام اسلامي، ضرورت همگرايي و وحدت و ائتلاف نيروهاي ارزشي و همه آنهايي که دغدغه منافع ملي و مصالح نظام اسلامي را در سر مي‌پرورانند، يکي از فوريت‌هايي است که بايد براي آن چاره‌ای اندیشید. 
اگر اين مهم به مثابه رکني اساسي در تقويت ساختار دروني کشور فهم شود و همه نيروهاي معتقد به آرمان‌هاي انقلاب با کمرنگ ديدن تفاوت‌ها و اختلافات به سوي همگرايي حرکت کنند، بی‌شک کشور در شرايط ويژه‌اي قرار خواهد گرفت و از توان خود به صورت حداکثري بهره خواهد جست. در اين مقطع حساس اين وحدت بيش از گذشته اهميت يافته است و با توجه به ناکام ماندن برجام و سناريويي که حل مشکلات داخلي را در گرو رفع مشکلات خارجي مي‌ديد، ضرورت بازنگري و عبور از اين سناريو نيازمند انسجام و همگرايي تمامي نيروهاي معتقد به خط امام و رهبري است. در اين ميان، عواملي وجود دارد که می‌تواند به موانع پيش روي
همگرايي بدل شود.
زياده‌خواهي و سهم‌خواهي يکي از معضلاتي است که آفت فعاليت سياسي و مانعي پيش روي وحدت به شمار می‌آید. از جريان‌هايي که خود را معتقد به آرمان‌ها مي‌دانند، انتظار می‌رود از اين آفت عبور کرده و منافع بزرگ‌تري را ببينند. 
نگاه‌هاي حداکثري و تنگ‌نظرانه، آفتي معرفت‌شناسانه است که از نگاه‌هاي صفر و يکي برمي‌خيزد. اين در حالي است که ائتلاف و همگرايي از نگاه‌هایی برمی‌خیزد که پديده‌ها را نه سياه و سفيد که خاکستري و طيف‌گونه مي‌بينند و مبتني بر اين حقيقت با آن روبه‌رو می‌شوند. در اين زمینه کافي است به رهنمود حکيم انقلاب اسلامي درباره انقلابي‌گري توجهی داشته باشيم که با صراحت مي‌فرمايند:
«اين هم خطاست که ما از همه کساني که انقلابي هستند، يک نوع عمل انقلابي توقع داشته باشيم؛ يا يک درجه از انقلابي‌گري توقع داشته باشيم؛ نه. به قول ما طلبه‌ها انقلابي‌گري مقول به تشکيک است. ممکن است يک نفر نسبت به مفاهيم انقلاب و عمل انقلابي بهتر حرکت کند، يک نفر به آن خوبي حرکت نکند؛ اما در همان راه دارد حرکت مي‌کند. اينکه ما هر کسي خوب حرکت نکرد يا به طور کامل حرکت نکرد را متهم بکنيم به غير انقلابي يا ضد انقلابي اين هم خطاست؛ نه، ممکن است يک نفري صد درجه ميزان حرکت او ارزش دارد، يک نفري کمتر ارزش دارد، يک نفري از او کمتر ارزش دارد؛ اما همه در اين راه حرکت مي‌کنند. مهم اين است که آن شاخص‌ها تطبيق بکند. مهم شاخص‌ها است. مهم اين است که آن کسي هم که با آن شدت و با آن جديت حرکت نمي‌کند، شاخص‌هاي انقلابي‌گري را داشته باشد. اگر اين شاخص‌ها وجود داشت، آن وقت طرف انقلابي است، فرد انقلابي، مجموعه انقلابي، دولت انقلابي، سازمان انقلابي؛ عمده اين است که شاخص‌ها را بشناسيم.»(13/3/1395)
پرهيز از واقع‌بيني و درست نشناختن صحنه سياسي و روندها و تحولات و تأکيد انتزاعي به حقايق، عامل ديگري است که در کنار اينکه در عمل جز بن‌بست را در مقابل نمي‌بيند، در عرصه وحدت نيز به مثابه مانعي عمل کرده و  حاصلي جز خودبرتربيني و توهم به همراه نخواهد داشت.
انسداد باب گفت‌وگو نيز مانع ديگري است که از تحقق همگرايي ممانعت می‌کند و سوءتفاهمات را تداوم مي‌بخشد و اين در حالي است که بخش قابل ملاحظه‌اي از اختلافات بيش از آنکه دليل داشته باشد، برخاسته از عللي است که گاه با برخي توضيحات قابل رفع خواهد بود؛ چرا که بايد توجه داشت بیشتر اختلافات نه در ريشه‌ها و بنیان‌ها، بلکه در فرعياتي است که با رجوع به بنيان‌ها حل‌وفصل می‌شود؛ از این‌رو با صراحت بايد گفت، فتح باب گفت‌وگو مقدمه واجبي براي ائتلاف و همگرايي حداکثري نيروهاي انقلابي است که داعيه‌داران اين عرصه بايد براي آن به طور جدي چاره‌انديشي
کنند.
در اين ميان، برگزاري اولين نشست جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي با حضور حدود سه هزار نماينده از سراسر کشور، يکي از اقدامات قابل ملاحظه در عرصه همگرايي نيروهاي ارزشي است که در اين مقطع حساس نويدبخش نزديکي و انسجام ملي و تقويت ساخت دروني قدرت است. هر چند ممکن است اين حرکت ضعف‌ها و آسيب‌هايي داشته باشد که بايد براي رفع آن تلاش کرد؛ اما اصل حرکت اقدام مبارکي است که به نظر مي‌رسد بايد با مشايعت ديگر تشکل‌ها و گروه‌هايي که هنوز به آن نپيوسته‌اند، 
همراه شود.

 سخنگوی جدید اعراب!
نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «درباره تهدید ایران، من از جانب اعراب هم سخن می‌گویم. کشورهای عربی نیز از سوی بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران تهدید می‌شوند؛ اما زیر لب گلایه می‌کنند.»

خائنان رسانه‌ای
خائنانی كه برای تحریم بیشتر ایران به ترامپ نامه نوشته بودند، این بار با 90 امضا به قصد تسلط بر صدای آمریكا به رؤسای کمیته‌های روابط خارجی مجالس سنا و نمایندگان نامه نوشتند و در آن خواهان تحقیقات کنگره در تأثیرگذاری لابی جمهوری اسلامی بر سیاست آمریکا و بخش فارسی صدای آمریکا در زمینه ایران شدند. در بخشی از این نامه آمده است: «عالی‌جناب باب کورکر و عالی‌جناب اد رویس ما شهروندان آمریکایی ایرانی‌تبار تجدیدنظر را گام نخست تحقق دیدگاه رئیس‌جمهور ترامپ در اولویت دادن به منافع امنیت ملی آمریکا می‌دانیم و آماده ارائه همه‌جانبه کمک‌های مورد نیاز شما و همکاران‌تان هستیم.»

بازداشت یک نفوذی
یکی از پایگاه‌های اینترنتی وابسته به دولت نوشت: «طاهره قیومی، دختر خواهرزاده حسن روحانی، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد ریاست‌جمهوری از سوی معاونت عملیات دادستانی تهران بازداشت شد و دادستان تهران در زندان اوین از او بازجویی کرد. وی در آبان ۱۳۹۴ با اتهام نفوذ از سمتش استعفا داد که روحانی با استعفای او مخالفت کرد.»

اعلام برائت زم از فرزند
سازمان جاسوسی ترکیه (میت) با همراهی «موساد» پروژه‌های مشترک تخریب ایران از طریق مزدورانی، چون گردانندگان «آمدنیوز» را فعال کرده‌اند که روح‌الله زم، فرزند حجت‌الاسلام محمدعلی زم مدیریت آن را برعهده دارد و به گفته یکی از همکارانش وی ماهیانه هشت هزار یورو از میت ترکیه دریافت می‌کند. محمدعلی زم، پدر او در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «مگر هر پسری از پدرش تبعیت می‌کند؟ من فرصت کافی صرف فرزندانم نکرده‌ام. وفاداری من بعد از 40 سال باید ثابت شده باشد. بارها به پسرم پیام دادم که در رویه‌اش تجدیدنظر کند که او گفت براساس عقل و تکلیفی متفاوت رفتار می‌کند.»

جنگ نیابتی داخلی
سرلشکر ایزدی، معاون ستاد کل نیروهای مسلح در آیین اعطای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون که در اردوگاه شهید باکری خرمشهر برگزار شد، گفت: «در حال حاضر، ۵۴ میلیون گوشی هوشمند داریم و در داخل، دشمن با استفاده از جنگ شناختی و حرکت‌های اجتماعی به دنبال از بین بردن اتحاد ماست. این برنامه‌ها با عنوان جنگ نیابتی داخلی صورت گرفته است. جنگ‌های نیابتی در خارج را انگلیس به وجود آورد و تکفیری‌ها با حمایت انگلیس به حرکت خود در خاورمیانه ادامه می‌دهند؛ اما انقلاب شرایط منطقه را به هم زده است؛ همان طور که رهبر معظم انقلاب گفتند اگر ما قدر خود را بشناسیم و بدانیم، پیروز 
می‌شویم.»

صادرکننده‌ایم یا واردکننده؟!
رئیس سازمان انرژی اتمی از خرید حدود هزار تن کیک زرد از قزاقستان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: «۳۰۰ کیلو از این مقدار قرار است در ایران به uf6 تبدیل و بار دیگر به قزاقستان فروخته شود. به این ترتیب این برای اولین بار خواهد بود که ایران به جمع کشورهای فروشنده uf6 در جهان می‌پیوندد. ایران پس از اجرای برجام در حوزه فروش آب سنگین اراک، حدود ۷۰ تن آب سنگین را به کشورهای آمریکا و روسیه فروخت.»

محمدحسین مصطفایی/  دوم بهمن ماه بود که طیف تندروی آمریکا سخن از تحریم سپاه پاسداران به میان آوردند، اما تنها یک ماه از این ماجرا نگذشته بود که اعلام کردند این طرح متوقف شده است و ممکن است هرگز به اجرا درنیاید. آزمایش‌های موشکی پیروزمندانه سپاه و اقتدار منطقه‌ای آن، همچنین دستگیری نیروهای دریایی آمریکا عواملی بودند که ترامپ برای کسب وجهه نظامی خود درصدد برآمد پس از روی کار آمدن، قدرت سپاه را محدود کند و به همین منظور در طول مدت کوتاهی که این دولت بر سر کار آمده است با شیوه‌های مختلفی در حال پیام دادن به سپاه برای عقب‌نشینی از مواضع انقلابی خود در دفاع از میهن اسلامی و مستضعفان جهان است؛ اما سپاه پاسداران بدون کوچک‌ترین واکنش، توجهی به تهدیدات ترامپ نکرد و برنامه‌های تقویمی خود را در رزمایش‌ها و سایر اقدامات با موفقیت برگزار کرد. در این زمینه لازم است برخی دلایل مسکوت ماندن این طرح از دیدگاه آمریکایی‌ها نیز بیان شود: 1ـ بی‌توجهی سپاه به هشدارها؛ یکی از مقامات آمریکایی این‌گونه بیان کرده است که در خلال بحث تقابل نظامی آمریکا و روسیه، صحبت از ایران به میان می‌آید. یکی از خبرنگاران به اقدام مشاور امنیت ملی سابق دولت جدید، یعنی ژنرال «مایکل فلین» در صدور هشدار رسمی به ایران اشاره کرد و گفت که آیا ایرانیان به این هشدار توجهی کرده‌اند؟ ژنرال دانفورد پاسخ داد: «هیچ تغییری در رفتار آنها ندیده‌ایم. هنوز هم مهم‌ترین صادرات ایران، نفوذ منفی! است. نفوذ مخرب ایران در سوریه، لبنان، عراق و دیگر جاهای منطقه دیده می‌شود، این موضوع نشان می‌دهد که ابتدا آنها به دنبال ایجاد هراس در سپاه و ایجاد واکنش‌های منفی مردم علیه او بوده‌اند، اما از آنجا که فعالیت‌های‌شان بازخورد مطلوبی نداشته است، عقب‌نشینی می‌کنند. 2ـ اولین کسانی که به طرح تحریم سپاه در آمریکا واکنش نشان داده و خواهان مسکوت ماندن آن شده‌اند، مقامات نظامی و اطلاعاتی ایالات متحده بوده‌اند و دیپلمات‌ها در آن نقشی نداشته‌اند که این مورد نیز نشان می‌دهد، مقامات امنیتی درک روشنی از قدرت سپاه پاسداران و نحوه مواجهه آن با تهدیدات را دارند. ۳ـ در این زمینه حتی برخی از هم‌پیمانان آمریکا اخطار داده‌اند که تحریم سپاه عواقب خوبی برای آنها به دنبال نخواهد داشت و دورنمای هر رابطه دیپلماتیکی با تهران از بین خواهد رفت. 
آمریکا به درستی می‌داند که قدرت سپاه پاسداران نشئت گرفته از نیروی الهی است که کاهش یا افزایش عوامل مادی و تهدیدات مکرر خللی در اراده آهنین آنها به وجود نمی‌آورد و فقط این تهدیدات شرایط را برای آمریکایی‌ها در منطقه دشوارتر می‌کند.

نکته: مرجع بزرگ تقلید مرحوم مرعشی‌نجفی در یک شب بسیار سرد زمستانی ناگهان بی‌خواب و پریشان شدند، به ساعت نگاه کردند دیدند هنوز ساعاتی به موعد نماز شب باقی است، پس سعی کردند مجدداً بخوابند، ولی دلشوره امان‌شان را بریده بود تا اینکه پس از مدتی کلنجار رفتن خواب‌شان برد و بی‌درنگ خواب حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها) را دیدند که می‌فرماید: «شهاب‌الدّین شتاب کن که زائران ما در خطر افتاده‌اند!» مرحوم مرعشی‌نجفی سراسیمه عمامه بر سر و عبا به دوش کشید و به سمت حرم رفت که با اندکی براندازی دید پشت در آستانه حرم مطهر عده‌ای زائر هندی و پاکستانی کز کرده و از آن سوز سرما در حال یخ زدن هستند و خادمان حرم هم که زبان ایشان را نمی‌دانستند از گشودن در برای آنها ترسیده بودند، بنابراین آقای‌ نجفی در زده تا خادمان در بگشایند و بخاری‌ها را روشن کرده تا از زائران سفارشی حضرت پذیرایی کنند.
نظر: در این ایام که بسیاری از مناطق کشورمان با سرما و یخبندان و حتی بارش خاک و سیل مواجه است، شاهد برگزاری میتینگ‌های انتخاباتی در استانداری‌ها و سفر وزرا به استان‌ها هستیم. در همین حال رئیس‌جمهور به دیدار با شیخ صباح احمد جابرالصباح امیر کویت می‌رود و پس از هفته‌ها جلسه فوق‌العاده مدیریت بحران درباره استان خوزستان برگزار می‌شود! و مردم همچنان منتظر کمک دولت در این نابسامانی مانده‌اند؛ این اوضاع سبب ناراحتی حضرت آقا شده تا جایی که ایشان از دولت می‌خواهند که مردم را از رنج و سختی این مشکلات نجات دهند. خادمان این ملت باید بیدار باشند و نسبت به حل مشکلات پیش از نهیب‌های رهبر حکیم انقلاب اقدام
 کنند.

تنها راه تسلیم شدن ایران 
اندیشکده آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسی در گزارشی از مقاومت تهران در مقابل توطئه‌های غرب، تنها راه تسلیم شدن ایران را این‌گونه بیان کرد: «تهران تنها زمانی تسلیم غرب می‌شود که خواستاران تسلیم شدن در برابر غرب، بر وفاداران انقلاب اسلامی پیروز شوند که چنین چیزی در ایران رقم نخورده است. گفتنی است، نیروهای مزدور در سال‌های اخیر در قالب این راهبرد سه حرکت را دنبال کرده‌اند؛ تشدید تحریم‌ها علیه ایران، تروریستی نامیدن سپاه، حمایت ترامپ از فتنه‌گران که همه موارد فوق با واکنش منفی مردم روبه‌رو شده است.»

قدرت بازدارندگی سپاه
سردار رمضان شریف اظهار داشت: «همه آزمایش‌های موشکی سپاه تابع برنامه منظم و زیر نظر شورای عالی امنیت ملی بوده که ریاست این شورا برعهده ریاست‌جمهوری است و مصوبات آن به تصویب رهبر معظم انقلاب می‌رسد.» سخنگوی سپاه با بیان اینکه قدرت موشکی ایران روال منطقی خود را طی می‌کند، افزود: «مطمئن هستیم قدرت موشکی ایران تأثیر بازدارندگی خود را دارد و اگر دشمنان انقلاب دیوانگی کنند، سیلی سختی از ملت ایران می‌خورند.»

هشدار ایران
وبگاه خبری «دنیا الوطن» گزارش داد: «ایران با اعلام اینکه سامانه راداری کشورش سه هزار کیلومتر برد دارد، به اسرائیل [رژیم صهیونیستی] هشدار داد و اعلام کرد که پاسخ هرگونه مواجهه احتمالی زلزله‌وار خواهد بود.» در همین حال روزنامه کویتی «الرأی» در گزارشی با عنوان «افزایش تنش با اسرائیل از سوی ایران، آمریکا را متحیر کرد»، نوشت: «این روزها ایران و حزب‌الله حجم تهدیدها و تنش‌افزایی علیه اسرائیل را افزایش داده‌اند. سیدحسن نصرالله نیز به هدف قرار دادن نیروگاه هسته‌ای دیمونا تهدید کرده و از رهبر ایران هم خواستار راه‌اندازی انتفاضه سوم در فلسطین ضد اسرائیل شده است.»