به درخواست جمعی از شاعران مذهبی حاضر در جلسه با حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای که درخواست کردند معظم‌له «مطروحه‌ای» را طرح فرمایند تا شاعران در پی آن و در جهت ترویج فرهنگ و ادبیات دفاع مقدس شعر بسرایند، ایشان فرمودند:
درنگی کرده بودم کاش در بزم جنون من هم/ لبی تر کرده زان صهبای جام پرفسون من هم
هزاران کام در راه است و دل مشتاق و من حیران/ که ره چون می‌توانم یافتن سوی درون من هم...

در گفت‌وگو با صاحب‌نظران تبیین شد
علی محمدی/ برپایی وحدت و انسجام نیروهای انقلابی همواره یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب بوده است و در سالیان گذشته این وحدت با فراز و نشیب‌هایی همراه شده است. ایشان در یکی از دیدارهای خود با جریان‌های سیاسی فرمودند؛ «شما باید در جایگاه حقیقی خود محکم بایستید و با در دست گرفتن ابتکار عمل، با دوستان دیگری که در اصول انقلاب و نظام با هم توافق نظر دارید، گرد هم آیید و با تکرار اصول مشترک و تأکید بر خط امام، عدم جدایی دین از سیاست و دیگر اصول انقلاب، ضد انقلاب را منزوی و مرزهای خود را با آنها کاملاً مشخص کنید و وحدت ملّی را عینیت بخشید.» اکنون چند هفته‌ای است که در میان نیروهای انقلاب یک حرکت وحدت‌آمیز شکل گرفته است، برای آگاه شدن از نحوه فعالیت آنها مصاحبه‌های زیر را بخوانید.
پرهیز از اختلافات برای حل مشکلات
منیره نوبخت *
بیش از یک سال است که جبهه مردمی در حال برنامه‌ریزی و رایزنی است و این نتیجه رایزنی با کارشناسان و بسیاری از مسئولان است و امیدواریم نتیجه کار فراتر از این باشد. همه کسانی که معتقد به قانون اساسی و راه رهبری و انقلاب هستند، می‌توانند در این جبهه عضو شوند و هدف جبهه هم اتحاد برای حل مشکلات مردم است و به همین دلیل است که حمایت افراد و گروه‌های مختلف از جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی فراتر از حد انتظارمان بوده است.
البته، همه باید در نظر داشته باشند که نمی‌توان اختلاف در سلیقه‌های سیاسی را برای همیشه کنار گذاشت، چون ما نمی‌توانیم ادعا کنیم و بگوییم با این حرکت، وحدت و هماهنگی در بین نیروهای ارزشی صورت داده‌ایم؛ چرا که هیچ تفاوت سلیقه سیاسی در بین ما وجود ندارد، اما ما تأکید داریم با وجود سلیقه‌های مختلف سیاسی می‌توان بر محور مشترکات اتحاد کرد و هنر این است که بتوانیم همین مسیر را ادامه دهیم تا به غایت اصلی دست یابیم. الان در جریان اصولگرایی احزاب و تشکل‌های کوچکی وجود دارند که سلایق سیاسی مختلفی اتخاذ کرده‌اند، ما هم نمی‌خواهیم و بنا هم نداریم که به سلایق سیاسی در درون جریان اصولگرا پشت کنیم و بگوییم که باید برای همیشه این اختلافات از بین برود، چون هر انسان عاقلی می‌داند این امر شدنی نیست، اما اعتقاد داریم که می‌شود یک حرکت توأم با وحدت و هماهنگی ایجاد کرد  و این شدنی است و مردم هم از ما همین را می‌خواهند؛ لذا ما باید این مسیر را ادامه دهیم و ضمن طرح دغدغه‌های مردم در جهت حل مشکلات آنان تلاش کنیم؛ لذا مردم نباید به دلیل برخی اختلافات سیاسی معطل ما بمانند. از سوی دیگر جریان ارزشی امروز این توانایی را داشته که برای مردم بر روی مشترکات موجود تمرکز کند و با توجه به وحدت شکل گرفته در جبهه مردمی نیروهای انقلاب، می‌توان تا حد زیادی مشکلات را با تکیه بر این وحدت و توان خود مردم حل کرد.
به اعتقاد من هرچند که جریان رقیب برخی حرکت‌های مخرب را آغاز کرده است، اما این حرکت‌ها نمی‌تواند آسیب جدی به وحدتی که در بین نیروهای ارزشی شکل گرفته، وارد سازد؛ بلکه وحدت در جریان ارزشی آغاز شده و با قدرت الهی این وحدت ادامه خواهد داشت. به هر صورت، امیدواریم حرکتی را که اکنون جبهه مردمی نیروهای انقلاب آغاز کرده‌اند، همه نیروهای دلسوز نظام و انقلاب را دور هم جمع ‌کند و به منویات رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشاند.
* نماینده دور پنجم و چهارم مجلس شورای اسلامی
افزایش اعتماد عمومی به نظام اسلامی
محمدحسین قدیری‌ابیانه*
تا الان وضع این طور بوده که سران احزاب در تهران با هم چانه‌زنی می‌کردند، یا به توافق می‌رسیدند یا نمی‌رسیدند و در نهایت هر حزب نامزد خود را معرفی می‌کرد، اما جبهه مردمی نیروهای انقلاب که نیروهای مهمی هم هستند بنا را بر این گذاشتند از همه ایران و از همه شهر‌ها و شهرستان‌ها نظرخواهی کنند و رأی آنها را هم در نظر بگیرند و آنها هم نامزدهایی را انتخاب کنند و به این ترتیب به نتیجه نهایی برسند و استقبال خوبی هم از این رویه شده است.
در این فرایند قرار است که در انتخابات برخی از معاونان و وزرا هم معرفی شوند؛ در خیلی از کشور‌ها  رسم است حداقل معاون رئیس‌جمهور را در انتخابات ریاست جمهوری معرفی می‌کنند، برخی کشور‌ها هم  مقامات بیشتری را معرفی می‌کنند، از جمله معرفی برخی از وزرا؛ این رسم بسیار خوبی است که افرادی که نامزد ریاست جمهوری می‌شوند، مشخص کنند که روی چه کسانی نظر دارند برای تشکیل دولت؛ در این صورت اگر انتخاب‌ها مناسب باشد نامزد منتخب می‌تواند رأی مردم را بیشتر جلب کند و برعکس اگر کابینه مناسب نباشد، رأی‌آوری وی هم کمتر خواهد بود.
اینکه نامزدهای انتخاباتی پیش از انتخابات کابینه خود را معرفی کنند، تا مردم بدانند اگر فردی رئیس‌جمهور شد چه کسانی را سر کار خواهد آورد، به تشخیص بهتر مردم برای انتخاب اصلح کمک خواهد کرد.
وقتی نامزدی برای رأی‌آوری به فریبکاری روی می‌آورد طبیعتاً نمی‌تواند به وعده‌هایش عمل کند و همین مسئله سبب کاهش اعتماد عمومی می‌شود، برای نمونه همین وعده 100 روزه که آقای روحانی برای حل مشکلات معیشتی به مردم داد، یا وعده لغو تحریم‌ها بلافاصله بعد از برجام که با گذشت بیش از یک سال این وعده عملی نشد و برعکس تحریم‌ها افزایش پیدا کرد، سبب کاهش اعتماد عمومی شد.
جبهه مردمی نیروهای انقلاب یک حلقه وصل است و با یک حزب فرق می‌کند، در واقع جبهه‌ای است که از احزاب مختلف تشکیل شده است.
تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب در شرایط فعلی کار مثبتی است، اما اینکه می‌تواند دغدغه‌های رهبری و مردم را برآورده کند، به برنامه‌های جبهه بستگی دارد، به یقین کسانی که اسلامگرا، مؤمن، دلسوز و ولایتمدار هستند، تلاش خواهند کرد در مسیر رهبری و در راستای منافع کشورمان قدم بردارند.
* کارشناس مسائل سیاسی
هماهنگ با گفتمان رهبر معظم انقلاب
مجتبی شاکری*
 وحدت یعنی ازخودگذشتگی و من جز این عنوان نمی‌توانم عنوان دیگری را برای آن انتخاب کنم. امام(ره) با انقلاب اسلامی ارزش‌هایی را در کنار ما قرار دادند و فرهنگ بسیجی و انقلابی را به وجود آوردند و ما دیدیم در هشت سال دفاع مقدس برای اینکه نظام، انقلاب و وحدت مردم بماند، ازخودگذشتگی کردند و ما دیدیم در دوره‌هایی که وحدت در میان نیروهای ارزشی حاصل نشد و متکثر شدند، انتخابات را باختند. نرسیدن به وحدت صرفاً تحمل کردن همدیگر نیست؛ بلکه فاصله گرفتن از روحیه انقلابی است. چرا که روحیه انقلابی به ما می‌گوید برای پیروزی انقلاب، سربلندی نظام و حل مشکلات مردم باید از منیت و تکثر بگذریم تا موفق شویم. جبهه مردمی تشکیل شده تا در کل کشور سازماندهی و وحدت گفتمانی به وجود بیاورد، چون هنوز آغاز این تجربه است. خیلی‌ها از پیش با این جبهه مردمی آشنا نبودند، اما جبهه با این افراد در مباحث گفتمانی به وحدت نظر می‌رسد و این کمک می‌کند که نگاه‌ها، روحیه‌ها و منش‌ها در کشور هماهنگ شوند و گفتمان رهبری را در کل کشور ترویج کنند. حتی اگر این جبهه مردمی نتوانست از درون خود شخصی را بر مسند ریاست جمهوری بنشاند، باز هم وجود این جبهه می‌تواند اثرگذار باشد.
قدرت احزاب یک قدرت محدود و صرفاً از منظر سیاسی است، اما امروز جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در بر گیرنده 26 قشر اجتماعی است؛ بنابراین همه مسائل کشور را شامل می‌شود. به این ترتیب تشکلی که فقط سه هزار نفر آن نمایندگان مردم از سراسر کشور برای مجامع عمومی هستند، یک قدرت بزرگ محسوب می‌شود. بنابراین هر دولت و مجلسی سعی خواهد کرد با چنین تشکلی همراه شود؛ لذا هر اندازه این نهال قوی‌تر و بالنده‌تر شود بیشتر می‌تواند نظارت و دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود را به فعلیت برساند. فهرست 30 نفره جبهه مردمی انقلاب اسلامی مینیاتوری از اقشار، اصناف و دیدگاه‌های مختلف در کشور است. جوان‌هایی که در شورای مرکزی جبهه مردمی انقلاب اسلامی قرار گرفته‌اند؛ افرادی پرانرژی، دانشگاهی و صاحب‌نظر هستند. حرکت رو به جلو و رشد کار تشکیلاتی به این است که رقیبی در مقابل‌شان قرار دهیم، شاید این رقیب بی‌انصاف و کینه‌ورز باشد؛ اگر بی‌انصاف باشد که عرض خود می‌برد و زحمت ما می‌دارد و اگر کینه‌ورز باشد نیز از درون پوچ خواهد شد. بنابراین جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی باید بداند که به کار سنگین و بزرگی دست زده است؛ چرا که ما هیچ‌گاه چنین مجمع ملی بزرگی را تجربه نکرده‌ایم. به عبارتی، باید از ایده‌های نو و ادبیات نو بهره برد و مطالبات مردم را به درستی رصد کرد و در این حین اطلا‌ع‌رسانی نیز بسیار مهم است.
* عضو شورای شهر تهران

   مهدي سعيدي/ يکي از مهم‌ترين شعارهاي انقلاب اسلامي که ملت براي تحقق آن به ميدان آمد، استقرار عدالت در جامعه بوده است. هر نظام سياسي که مبنای کار خود را بر تحقق عدالت بگذارد، در مسير صلاح قرار گرفته و بالعکس، آن نظام سياسي فاسدي که رانت‌خواري و اختلاف طبقاتي و بي‌عدالتي را ترويج کند، بی‌شک در مسير زوال و نابودي و هلاکت قرار خواهد گرفت. اين سنت الهي درباره تمامي نظام‌هاي سياسي اعم از اسلامي و غير اسلامي جاري است و به طريق اولي نظام اسلامي در اين زمينه مسئوليت دارد.
يادآوري آرمان عدالت تنها براي تکرار نظري و گفت‌وشنود تئوريک نيست؛ بلکه انضمامي‌ترين ارزش اجتماعي است که بايد در همه ساختارهای حاکميت و قوانين و مصوبات کشور جاري و ساري گردد و هيچ مصوبه و قانوني نبايد تصويب شود، مگر آنکه متضمن عدالت در جامعه اسلامي باشد.
در اين ميان، متأسفانه با فراموشي يا تغافل نسبت به اين رکن اساسي حکومت اسلامي طرح‌ها و قوانيني مطرح مي‌شود که در تضاد آشکار با عدالت است! مصوبه اخير مجلس درباره حقوق مديران در ماده 38 لايحه برنامه ششم که مقرر داشته است مديران و مسئولان مي‌توانند با پيشنهاد رؤساي قوا و وزرا و اجازه شوراي حقوق و دستمزد 14 برابر حداقل پايه حقوق به اضافه 60 درصد اين ميزان را دريافت کنند! از جمله مصوبات نامشروعي است که خلاف صريح و آشکار با عدالت اسلامي و موازين علوي است. 
بی‌شک، چنين مصوبه‌اي برخاسته از نگاه ليبراليستي به اقتصاد است که فاصله طبقاتي را ممدوح شناخته و روز به روز از ازدياد آن استقبال مي‌کند. چنين نظراتي هر چند به بهانه اميدوار کردن مديران و مسئولان براي فعاليت بيشتر طرح‌ريزي شده است؛ اما توده‌هاي ملت را به شدت نااميد کرده و فاصله بين مردم و مسئولان را تشديد مي‌کند! 
واقعاً مسئولي که قرار است در ماه بيش از 24 ميليون حقوق بگيرد، چگونه از درد کارگري که درآمد آن به يک ميليون نخواهد رسيد، آگاه خواهد شد! اين فاصله چگونه انگيزه‌هاي کار و تلاش را از ميان کارگران، کارمندان، معلمان، پرستاران و ديگر اقشار کم‌درآمد جامعه که اتفاقاً انجام امور در بخش‌هاي مختلف اقتصادي، خدماتي و آموزشي بر عهده آنان است و موتور اقتصاد و توليد به شمار مي‌آيند، خواهد زدود و وجدان کاري ايشان را تهديد خواهد کرد؟!
به راستی، اين طرح در تعارض با سياست‌هاي بالادستي نظام و در رأس آن راهبرد اقتصاد مقاومتي است. کافي است بر رهنمودهاي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي درباره ضرورت توجه به مديريت جهادي به منزله رکن اساسي در تحقق اقتصاد مقاومتي مروري داشته باشيم تا معلوم شود چنين طرح‌هايي تا چه اندازه با رهنمودهاي معظم‌له مغايرت دارند!
حقيقت آن است که مديران کاسب‌مسلک، بوروکرات و تکنوکرات که تنها با هدف کسب ثروت و برخورداري مادي بيشتر مسئوليت مي‌پذيرند، تاکنون هيچ ملتي را به صلاح و اصلاح نرسانده‌اند! مديران خسته و نشسته، مديران ويلانشيني که باد اشرافيت در غبغبه‌هاي‌شان در تلاطم است، مديراني که کرسي‌هاي صدارت خود را يک غنيمت مي‌دانند نه يک مسئوليت و مديراني که با تزريق وعده‌هاي دروغين نشان داده‌اند فاقد سرپنجه‌هاي تدبير و گره‌گشايي از اين جامعه هستند، بايد از صندلي‌هاي صدارت به پايين کشيده شوند تا اين ملت روي آرامش و رفاه و رستگاري را ببيند. تصويب چنين طرحي نه تنها حمايت از مديريت غير انقلابي به شمار مي‌آيد، بلکه مديران خادم و انقلابي را که الگوي جهادي را صبغه کار خويش کرده‌اند، نااميد کرده و منزوي خواهد کرد! طبيعي است که در اين بازار تکاثر و کسب ثروت، رقابت ناصواب براي کسب مديريت ـ قدرت ـ ثروت رونق خواهد يافت و در اين ميان مؤمنان و مخلصان و انقلابيون به حاشیه خواهند رفت. به یقین تصويب چنين مصوبه‌اي لکه سياهي در کارنامه مجلس دهم خواهد بود که اعتبار آن را خدشه‌دار خواهد کرد؛ چرا که از یک سو مخالف عدالت بوده و از سويي ديگر طرحي نيست که برآمده از مطالبات و رضايت مردم باشد، از این رو مخالف جايگاه و اختيارات نمايندگي است. عجيب آنکه اين طرح زماني مطرح شده است که هنوز تبعات افشاگري عليه حقوق‌هاي نجومي در افکار عمومي از بين نرفته و وجدان عمومي جامعه منتظر است تا واکنشي درخور به اين فساد مالي صورت گيرد که متأسفانه مسئولان ذي‌ربط در اين زمينه کوتاهي کرده‌اند. گويا اين مصوبه با هدف به رسميت شناختن فساد حقوق‌هاي نجومي به مجلس رفته است! و بی‌شک با مخالفت شديد افکار عمومي همراه خواهد بود که بايد براي اصلاح آن اقدامي صورت گيرد.

 انتقاد نرم مطهری
علی مطهرى سرانجام یک واکنش انقلابی کم‌رنگ از خود بروز داد و گفت: «معرفى فیلم فروشنده براى اسكار درست نبود، چهره خوبی از ایران نمایش نمی‌دهد و سوژه خوبی ندارد. فرهادی بهتر بود فردی را برای نمایندگی معرفی می‌کرد که پوشش اسلامی را رعایت كند.»

برجام ملی
در حالی که برجام به ضرر منافع ملی است، حمیدرضا جلایی‌پور در نشست میراث اصلاحات در دانشگاه تهران پیشنهادها برای پروژه مشکوک «آشتی ملی» بیان داشته و گفته است: «نیاز به برجام ملی داریم تا معضلات ملی را بیان و معالجه کند.» گفتنی است که به تازگی، جلایی‌پور از سران حزب اتحاد ملت با خاتمی دیدار داشته است.

تاکتیک شایعه و حمله
فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب پس از تخریب‌ها و هجمه‌های طولانی به قالیباف با خبر انصراف او از انتخابات ریاست‌جمهوری به سراغ تخریب جلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی رفته بودند. مستوره نصیری، دبیر خبرگزاری «آنا» در این زمینه نوشته است: «مردم متأسفانه به ملکی رأی می‌دن، تو پلاسکو این آدم نزد توده مردم محبوب شد. خیلی سؤال‌پیچش کردیم، اما نامزد شدن در انتخابات شورای شهر را به شدت تکذیب کرد و گفت جای دامن زدن به این شایعات به فکر چهارشنبه‌سوری باشید.»

اشتباهی وارد
 مجلس شدیم!
محمود صادقی، عضو فهرست امید که در ماه‌های گذشته جنجال‌هایی را برای مقابله با قوه قضائیه برپا کرده بود، اکنون فهمیده است که اشتباهی وارد مجلس شده است. وی گفته است: «ابتدا که وارد مجلس شدیم برخی از نمایندگان قدیمی عباراتی گفتند که معنای آن را نمی‌فهمیدیم، اما اکنون کم‌کم متوجه می‌شویم. آنها می‌گفتند ما ابتدا که نماینده شدیم، فکر می‌کردیم فاعل به اختیاریم، در انتهای نمایندگی متوجه شدیم که... به اضطرار هستیم.»

تولید 11 میلیون دُز واکسن فلج اطفال 
دکتر اشرف محمدی، رئیس بخش واکسن‌های ویروسی انسانی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی از تولید 11 میلیون دُز واکسن فلج اطفال در نیمه نخست سال در این مؤسسه خبر داد و گفت: «با این میزان تولید از خروج 2 میلیون و 400 هزار دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل آمده است. این در حالی است که میزان تولید این واکسن در مدت مشابه سال گذشته حدود 6 میلیون و 700 هزار دُز بوده 
است.»

شرکت اسنپ وارد بازار بورس نیویورک شد
شرکت اسنپ، صاحب اپلیکیشن معروف اسنپ‌چت به طور رسمی وارد بازار بورس نیویورک شد. هر سهام این شرکت به قیمت ۱۷ دلار معامله می‌شود. درآمد این شرکت از فروش سهام خود می‌تواند به رقم ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برسد. سرمایه بورسی اسنپ نیز ۲۴ میلیارد دلار ارزیابی شده که دو برابر بیشتر از سرمایه بورسی توئیتر است.

5/2 درصد سهم مناطق آزاد در سرمایه‌گذاری خارجی 
طبق آمار منتشر شده از سوی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد، میانگین جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های 85 تا 93 در مجموع هفت منطقه آزاد کشور، 84  میلیون دلار بوده است. به عبارتی،  هفت منطقه آزاد ایران از کل سرمایه‌گذاری خارجی کشور تنها 5/2 درصد جذب کرده‌اند.


منصوره خداوردی/ پس از کش و قوس‌های فراوان  سامانه پدافندی اس300 برای نخستین بار در تاریخ 29 فروردین 1395 در رژۀ ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد، حالا فیلم کوتاهی منتشر شده است که نشان می‌دهد این سامانه که به سفارش کشورمان با  قابلیت‌هایی فراتر از طرح اولیه‌اش در اختیار جمهوری اسلامی ایران است، در وضعیت عملیاتی قرار گرفته است؛ فیلمی که روابط عمومی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) نیز بر صحت آن مهر تأیید زده و اعلام کرده است: آزمایش عملیاتی سامانه پدافندی اس300 با هدف ارزیابی نحوه عملکرد این سامانه با به کارگیری طیف وسیعی از اهداف پرنده و موشکی با موفقیت کامل انجام شد. بر اساس اعلام این قرارگاه این سامانه توسط کارکنان ایرانی و با سناریوهای شبیه‌سازی‌شده مطابق با تهدیدات روز جهان، تمرین و مراحل کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری، راه‌اندازی شد و عملکرد این سامانه در محیط جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت و با شلیک موشک از این سامانه اهداف مورد نظر، هدف قرار گرفتند و منهدم شدند.
درباره قابلیت های این سامانه باید گفت این سامانه توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری همزمان با 12 هدف را دارد. زمان آماده‌سازی آن حدود 5 دقیقه و موشکهای آن از نوع انبارشونده‌ است. 
امیر سرتیپ افزود اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) نیز در گفت‌وگویی پیرامون خبر آزمایش سامانه دفاعی اس 300 گفته است: «این سامانه دفاعی اکنون در کنار سامانه‌های قدرتمند ایرانی مانند «مرصاد» و «تلاش» راه‌اندازی شده تا آسمان ایران لحظه‌به‌لحظه امن‌تر شود و اقتدار جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش شود.»
وی هم چنین با اشاره  به رجز خوانی های دشمن تاکید کرد پاسخ دشمنان را در میدان خواهیم داد.
 البته آزمایش موفقیت‌آمیز این سامانه دفاعی خریداری شده از روسیه پایان ماجرا نیست و همزمان با خرید این سامانه؛ «اس 300» کاملاً ایرانی با نام «باور 373» نیز به دست متخصصان ایرانی صنعت دفاعی ساخته شده است که در آینده‌ای نزدیک از آن هم رونمایی خواهد شد؛ سامانه‌ای که به مراتب از مشابه روسی خود پیشرفته‌تر و دقیق‌تر خواهد بود.
سامانه ای مهلک براي دشمن است چرا که حتي ريز پرنده‌ها، موشک‌هاي بالستيک و موشک‌هاي کروز نيز نمي‌توانند از دست اين سامانه فرار کنند؛ تا ایران نیز به جمع 6 کشور تولید کننده رادارهای 3000 کیلومتری بپیوندد.


توصیه‌های احمدی‌نژاد به ترامپ
احمدی‌نژاد در نامه‌ای به ترامپ نوشته است: عالی‌جناب آقای دونالد جان ترامپ این نامه یک انسان به انسان دیگر و از سر علاقه‌مندی و دلسوزی به مردم آمریکا است. آقای ترامپ انتخاب شما خارج از اراده هیئت حاکمه و جریان اصلی پشت صحنه آمریکا بوده، رویه سابق آمریکا را تغییر دهید و به حقوق سایر ملت‌ها احترام بگذارید. زنان مظهر جمال خداوند و زیباترین و ارزشمندترین هدیه خداوند هستند، احترام به زنان و تکریم آنان از نشانه‌های جوانمردی است. امیدوارم در آمریکا زنان در ساختن جامعه مطلوب، مشارکتی مؤثر و سازنده داشته باشند.

قدرت ایران از دید آمریکا
اندیشکده آمریکایی امریکن ‌اینترپرایز نوشت: ماهیت دکترین نظامی ایران تهاجمی نیست؛ بلکه دکترین‌های تدافعی هستند که همچنان بر حوزه نظامی ایران حکمفرمایی و چهار هدف اصلی را دنبال می‌کنند: «امنیت حکومت، دفاع ارضی، بازدارندگی نمایش‌محور (یا نمایش قدرت)، و بازدارندگی تلافی‌جویانه.» اگر ایران بخواهد راه‌های پیچیده و ترکیبی مانند سرمایه‌گذاری بر ظرفیت‌های متقارن و نامتقارن را پیش بگیرد، آمریکا مجبور خواهد شد رویکردی دقیق‌تر و موشکافانه‌تر را نسبت به موضوع بازدارندگی در منطقه خلیج فارس اتخاذ کند که پاسخگوی چالش‌هایی باشد که ایران برای آمریکا ایجاد خواهد کرد.

تأیید مرگ معاون ایمن‌الظواهری
گروه تروریستی القاعده در بیانیه‌ای اعتراف کرد: عبدالله رجب عبدالرحمن معروف به ابوالخیر المصری، معاون ایمن‌الظواهری در حمله پهپاد آمریکایی در استان ادلب سوریه کشته شده است. یک مقام آمریکایی گفته بود ابوالخیر المصری در حمله پهپادی متعلق به آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به خودروی حامل وی در نزدیکی شهر ادلب کشته شد.


 دکتر یدالله جوانی/ فساد مالی و اقتصادی، به نوعی همزاد تبعیض بوده و در نقطه مقابل عدالت قرار دارد. عدالت شعار اصلی و محوری در نظام سیاسی اسلام و جمهوری اسلامی ایران است. مبارزه با فساد، از شروط لازم برای عدالت‌گستری و رفع تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های می‌باشد. انقلاب اسلامی اساساً برای زدودن فساد از هر نوع آن پدید آمد. اما اکنون سالیانی است که مفاسد مالی و اقتصادی در دستگاه‌های حکومتی، به یک دغدغه اصلی برای رهبر معظم انقلاب اسلامی، نیروهای اصیل انقلابی و توده‌های مردم تبدیل شده است. وجود فساد در دستگاه‌های دولتی، به اثبات و توضیح نیاز ندارد؛ زیرا همه به وجود آن معترفند. سؤال این است که چرا این فساد ریشه‌کن نمی‌شود؟ فسادی که هر از چندی، یک پرونده بزرگ‌تر از پرونده‌های پیشین آن، افشا شده و دل همه دلسوزان انقلاب و کشور را به درد می‌آورد. تدابیر رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، بسیار روشن، صریح و قاطع است. مبارزه با مفاسد مالی و اقتصادی، یکی از مطالبات اصلی معظم‌له از مسئولان و کارگزاران نظام طی 27 سال گذشته بوده است. صدور فرمان هشت ماده‌ای مبارزه با فساد در سال 1380، نقطه عطف این تدابیر و مطالبات محسوب می‌شود. با افشای حقوق‌های نجومی، رهبر معظم انقلاب با عباراتی چون؛ برداشت‌های ناعادلانه، برداشت‌های غیرمنصفانه، هجمه به ارزش‌ها و خیانت به آرمان‌ها، از حقوق‌های نجومی یاد کرده، برخورد جدی با نجومی‌بگیرها را خواستار شدند. مطالبه مردم از مسئولان در سه قوه در زمینه مبارزه با مفاسد مالی و اقتصادی همان مطالبات رهبر معظم انقلاب است. به عبارت دیگر، مردم خواهان عمل به مطالبات رهبر عزیز انقلاب در زمینه مفاسد اقتصادی از سوی مسئولان هستند. اما متأسفانه با وجود جایگاه روشن مبارزه با مفاسد در میان مطالبات رهبری و مردم به مثابه یک موضوع اولویت‌دار، فساد در کشور روندی رو به گسترش و نهادینه شدن دارد! چرا؟ در گزارشی که چند روز پیش مرکز پژوهش‌های مجلس با عنوان «پایش محیط کسب و کار ایران در تابستان 1395» منتشر کرد، از افزایش فساد اقتصادی در دستگاه‌ها به مثابه یکی از مؤلفه‌ها یاد شده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «مؤلفه وجود مفاسد اقتصادی در دستگاه‌های حکومتی از رقم 65/6 (رتبه هفتم) در تابستان 1392 به رقم 15/7 (رتبه سوم) در تابستان 1395 رسیده است که نشان می‌دهد در طی سال‌های مورد بررسی، شرایط این مؤلفه از نظر تشکل‌های مشارکت‌کننده به مرور نامساعدتر شده است. هر چه زمان می‌گذرد، وجود فساد و گسترش آن در دستگاه‌های حکومتی چهره مخوف خود را بیشتر به نمایش می‌گذارد. کرم‌های فساد با بی‌توجهی مسئولان رده بالا، در تار و پود نظام هر چه بیشتر رخنه کرده و پایه‌های اقتصاد سالم و مولد را تخریب می‌کنند. با جای گرفتن فساد اقتصادی در رتبه سوم از سال گذشته، این موضوع را باید هشداری جدی تلقی کرد و ضروری است اقدامات اساسی برای کاهش آن صورت گیرد.
براساس این گزارش، بی‌توجهی و بی‌اعتنایی مسئولان رده بالا، موجب شده فساد در تار و پود نظام رخنه کند. اما به راستی چرا مسئولان رده بالای کشور با وجود شعار مبارزه با فساد، در امر مبارزه با فساد جدی نیستند؟ گیر کار کجاست و چگونه می‌توان آن را برطرف کرد؟ به نظر می‌رسد، یکی از دلایل اصلی بی‌اعتنایی و کم‌توجهی مسئولان در این باره، منتفع بودن آنان به صورت مستقیم و غیر مستقیم از وضع موجود فسادانگیز باشد. اگر این فرضیه درست باشد، باید به جد نگران بود از اینکه در نظام اسلامی که حاصل خون شهیدان و رنج‌های فراوان مجاهدان فی‌سبیل‌الله و مقاومت و ایستادگی مردم است؛ عده‌ای با روحیه کاسب‌کارانه و رویکردهای منفعت‌طلبانه، مسئولیت‌ها را در اختیار باشند. به عبارت دیگر، نگرانی اصلی آن است که اکنون، پدیده اشرافی‌گری دولتی با برخی مسئولان دنیاگرا، بلای جان انقلاب شده و عدالت را به مثابه اصلی‌ترین شعار نظام اسلامی به مسلخ برده است. به یقین نیروهای اصیل انقلاب، باید با این بلای انقلاب‌سوز، به جد مبارزه کنند. نیروهای مؤمن به انقلاب و آرمان‌های آن، باید به صحنه آمده، مطالبات بر حق و بر زمین مانده رهبری در تمامی حوزه‌ها و از جمله در موضوع مبارزه با مفاسد مالی و اقتصادی را، پاسخی شایسته دهند. برای ریشه‌کنی فساد، دو نکته را باید به صورت جدی مورد توجه قرار داد:
1ـ اقتصاد دولتی ریشه بسیاری از مفاسد است. سال‌ها پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی، در تحلیل و تبیین ریشه‌های مشکلات اقتصاد ایران، «نفتی‌بودن» و «دولتی‌بودن» اقتصاد ایران را، دو مشکل اساسی اقتصاد ایران معرفی کردند. بررسی‌ها نشان می‌دهد همین دو مشکل و به ویژه مشکل دوم، زمینه‌ساز بسیاری از مفاسد مالی و اقتصادی در کشور است. برای شکل‌گیری فساد فقط کافی است در شرکت‌ها، مؤسسات و بنگاه‌های مالی و اقتصادی دولت، افراد کاسب‌کار در رأس مسئولیت‌ها قرار گیرند. این افراد به مسئولیت‌ها و بیت‌المال، نه به چشم امانت، بلکه به چشم طعمه و یک فرصت نگاه می‌کنند. بدیهی است که تا اقتصاد کشور دولتی باشد و از طرفی هم افراد کاسب‌کار و دنیاگرا متولی امور بخش‌های اقتصادی در دولت باشند، نباید منتظر ریشه‌کن شدن این نوع مفاسد باشیم. طیب‌نیا وزیر محترم اقتصاد چند روز پیش، فسادساز بودن اقتصاد دولتی و شرکت‌های دولتی را، به درستی مورد توجه قرار داد.
2ـ نظارت نداشتن و برخورد جدی نکردن با متخلفان و مجرمان، نقش بسزایی در شکل‌گیری مفاسد مالی و اقتصادی دارد. اگر در سال‌های گذشته، با مفسدان اقتصادی به صورت جدی برخورد می‌شد، امروز شاهد چنین وضعیت اسفباری نبودیم. وقتی فسادی از سوی دستگاه‌های مسئول کشف نشود و مفسدان به صورت پنهانی به آن ادامه دهند، یعنی چشمان دستگاه‌های مسئول نظارتی کور شده است. در این صورت، باید فکری به حال دستگاه‌های نظارتی کرد که به خودکوری مبتلا شده‌اند و مفاسد را نمی‌بینند. اما اگر مفاسد کشف شده و مفسدان شناسایی شوند و با آنان برخورد جدی و مناسب صورت نگیرد. در این صورت باید دستگاه‌های متولی برخورد با مفسدان، پاسخگو باشند که چرا برخورد جدی نکرده‌اند. بسیار روشن است که اگر از یک سو نظارت جدی وجود داشته باشد و از سوی دیگر به محض کشف تخلف و جرم با موضوع مفاسد مالی و اقتصادی، با متخلفان و مجرمان برخورد مناسب و جدی صورت گیرد، فساد کم شده و به مرور ریشه‌کن می‌شود. بنابراین، اگر طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، فساد در دستگاه‌های دولتی رو به گسترش است، ریشه‌های این گسترش را باید در نظارت نداشتن و برخورد نکردن جست‌وجو کرد.