آیت‌الله سیدمحمدمهدی میرباقری گفت: چند سال پيش بعضي از روشنفکران سکولار ادعا کرده بودند که انقلاب اسلامي هنري نکرده است و مردم ديندارتر نشده‌اند! من عرض کردم: شاخصه دينداري چيست تا بگوييم ديندار شده‌اند يا نشده‌اند؟ بر اساس شاخصه‌اي که گفته شد، جامعه ايران متدين‌ترين مردم تاريخ هستند؛ زيرا بیش از ۳۵ سال است در مقابل فشارهاي سنگين دشمن پرچم اسلام را نگه داشته‌اند؛ پرچم اهل بيت(ع) را نگه داشته‌اند.
  محمد رضا مرادی/  وضعیت بحرانی عربستان سبب شده است مقامات این کشور به دنبال بررسی راه‌های برون‌رفت از این وضعیت باشند. آل‌سعود با کسری بودجه 100 میلیارد دلاری روبه‌رو بوده و هزینه‌های این کشور به دلیل دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر و به ویژه جنگ یمن به شدت افزایش داشته است؛ از این رو عربستان با وضعیت کنونی امکان بقا ندارد و باید راهکاری برای حل این بحران ارائه کند. گویا هیئت حاکمه عربستان استمداد از کشورهای خارجی را برای این منظور در نظر گرفته است. در همین ارتباط، ملک سلمان در سفری یک ماهه عازم شرق آسیا شده و از کشورهای مالزی، اندونزی، برونئی، ژاپن، چین، مالدیو و اردن بازدید کرده است. پادشاه عربستان طی این سفر با رهبران این کشورها برای بررسی روابط دوجانبه و مسائل منطقه و بین‌المللی دارای اهتمام مشترک دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. ملک سلمان در نخستین مقصد تور آسیایی خود چهار روز را در مالزی گذراند. اندونزی نیز مقصد بعدی پادشاه عربستان بود. این اولین سفر آسیایی پادشاه عربستان از زمان به قدرت رسیدن وی است؛ اما پادشاه عربستان در این سفر به دنبال چیست؟
اقتصاد را می‌توان مهم‌ترین مأموریت ملک سلمان در این سفر پرهزینه دانست. به نظر می‌رسد، مقامات عربستان نگاه ویژه‌ای به آسیا دارند. آنها برای تنوع بخشیدن به سرمایه‌گذاری‌های خارجی در عربستان و طرح‌های نظامی و نفتی به آسیا چشم دوخته‌اند. بر همین اساس، خبرگزاری «رویترز» می‌نویسد که مقامات عربستانی به جذب سرمایه‌گذاران آسیایی برای فروش پنج درصد از سهام آرامکو در سال 2018 علاقه‌مند هستند و برای این منظور از بانک‌های مرتبط با چین درخواست مشاوره مالی کرده‌اند. انتظار می‌رود بانک‌ها و شرکت‌های آسیایی در طرح‌های عربستان برای توسعه صنایع غیر نفتی و تقویت سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی این کشور با هدف کاهش وابستگی آن به درآمدهای نفتی، نقش مهمی ایفا کنند. عربستان در ماه اوت گذشته و در زمان سفر محمدبن‌سلمان، پسر پادشاه این کشور به چین، 15 توافق‌نامه اولیه در زمینه‌های مختلف، از قبیل خانه‌سازی در عربستان و نیز طرح‌های آب و ذخیره نفت با این کشور امضا کرد. عربستان همچنین توافق کرد به همراه گروه سافت بانک ژاپن، 45 میلیارد دلار در یک صندوق فناوری جدید سرمایه‌گذاری کند.
افزون بر این، عربستان در کنار تلاش برای تنوع دادن به درآمدهای خود سعی می‌کند موقعیت خود را به منزله بزرگ‌ترین صادر‌کننده نفت جهان تقویت کرده و موضع خود را در جایگاه تأمین‌کننده اصلی نفت در بازارهای آسیایی تثبیت کند. روسیه در چین (دومین مصرف‌کننده نفت جهان) توانسته است با از رده خارج کردن عربستان، به بزرگ‌ترین تأمین‌کننده نفت پکن تبدیل شود. این یکی از مهم‌ترین تهدیدات پیش روی عربستان است که اقتصاد آن کاملاً به نفت متکی است.
کسری بودجه عربستان به حدی برای این کشور اهمیت یافته است که دولت سعودی به ناچار حقوق کارکنان را کاهش داده و مهر ماه اعلام کرده است می‌خواهد تا سال ۲۰۲۰ هزینه سالیانه پرداخت دستمزد کارکنان دولت را ۲۴ میلیارد ریال سعودی (4/6 میلیارد دلار) کم کند. این تغییرات در افقی می‌گنجند که محمدبن‌سلمان چند ماه پیش ترسیم کرد، افق ۲۰۳۰ برنامه‌ای کلان برای بازآرایی ساختار اقتصاد عربستان، گذر از اقتصاد تک‌محصولی نفتی و تنوع دادن به فعالیت‌های اقتصادی است. دولت عربستان می‌خواهد سعودی‌ها را تشویق کند که در بخش خصوصی فعال شوند و قرار است بخش‌هایی از شرکت عظیم نفتی آرامکو هم خصوصی‌سازی ‌شود؛ اما با همه آمال بلند افق ۲۰۳۰، بعید است که این برنامه کاملاً عملی شود؛ از این رو ملک سلمان راه حل مشکلات را جذب سرمایه‌گذار و تقویت مناسبات اقتصادی با کشورهای شرق آسیا دیده است.
سفر یک ماهه پادشاه سعودی به کشورهای آسیایی را می‌توان از جوانب مختلف سیاسی، نظامی و اقتصادی هم بررسی کرد؛ اما محور اصلی این سفر را باید اقتصادی دانست. به نظر نمی‌رسد ملک سلمان بتواند با توجه به اقتصاد بیمار سعودی و وضعیت کنونی این کشور در منطقه که به طور مکرر شکست‌های مختلفی را متحمل می‌شود، از شرق آسیا با دست پر برگردد؛ از این رو این سفر یک ماهه را تنها باید سفری تفریحی و نمادین دانست. سفری که شاید هدف آن، این باشد که با توجه به شایعات درباره بیماری آلزایمر و ناتوانی جسمی ملک سلمان، پادشاه سعودی درصدد پاسخ دادن به منتقدان باشد و بخواهد به نوعی سلامت جسمی و توانایی خود را در سفری یک ماهه به رخ بکشد.

   حسین عبداللهی‌فر/ سایه سنگین اختلافات درون‌گروهی اردوگاه اصولگرایان سبب شده بود تا برخی از جریانات سیاسی نامزد خود را بی‌رقیب تصور کرده و با همین باور وارد عرصه رقابت‌های سیاسی شوند که ناگهان با ظهور تشکلی به نام «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» مواجه شدند. آنها که تلاش داشتند آن را در راستای تشتت اصولگرایان ارزیابی کنند، هنگامی که نخستین گام آن را در قالب بزرگ‌ترین نشست سیاسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشاهده کردند، نسبت به ادامه این حرکت و توفیق نسبت به دستیابی نامزد واحد تردید کرده و با بهت سیاسی در واکنشی شتابزده به تخریب و تضعیف آن پرداختند. نگاهی به صفحه نخست روزنامه‌ها در روز اول هفته گذشته این واکنش انفعالی توأم با نگرانی کاملاً محسوس است:
 «آفتاب یزد» با اختصاص تیتر و تصویر اول خود به نشست جبهه مردمی نیروهای انقلاب؛ «حباب وحدت ترکید» را تیتر کرد و نوشت: «مجمع تشکل محوری اصولگرایان (جمنا) در میان تناقضات بسیار برگزار شد.»
«آرمان»؛ «جبهه ‌پایداری سفره جدا پهن کرد» را تیتر کرد و با معرفی نامزدهای مختلف جبهه نوشت: «غیر از این چنددستگی، اختلافات دیگری هم در اردوگاه اصولگرایی وجود دارد و رسیدن آنها به کاندیدای واحد چندان مورد انتظار نیست. اما نکته قابل تأمل آنجاست که این گروه‌ها اگر چه در مراسم‌ عمومی از شخصیت‌های فرعی نام می‌برند، اما حجت‌الاسلام رئیسی کاندیدایی است که طیف‌های زیادی از جریان اصولگرایی طالب معرفی او به عنوان کاندیدا هستند. این شخصیت دارای تجارب کار اجرایی [بوده] و برای جریان اصولگرایی شناخته شده است.» 
«صدای اصلاحات» هم «21 نفری که رجل سیاسی نیستند» را روی تصویری از این نشست قرار داد و در تیتر یک خود نوشت: «مرغ پایداری یک پا دارد!»
روزنامه ورزشی «تماشاگران» هم با برجسته کردن «دردسر رقبای دولت، از لیست 22 نفره تا ظهور طارق‌بن‌زیاد قرن 21» با حروف درشتی ادعا کرد: «اصولگرایان امسال عید ندارند.»  
«دنیای اقتصاد» هم زیر تیتر «استارت انتخابات در دو جبهه» در راستای اختلاف‌نمایی در اصولگرایان به مطرح شدن نام حجت‌الاسلام رئیسی در نشست جمنا اشاره کرد و نوشت: «این موضوع به باور بسیاری نشان‌دهنده این است که «جمنا» به جای آنکه اختلافات را حل کند، شکاف‌ها را نمایان‌تر کرده و به‌ جای روشن شدن وضعیت کاندیدای نهایی، ابهام‌ها را بیشتر کرده است. پیش از این نیز مرضیه وحیددستجردی سخنگوی «جمنا» از برخی «بی‌مهری‌ها» یاد کرده بود.»
«شرق» با حروفی نه چندان درشت مدعی «دست رد رئیسی به جمنا» شد و نوشت: «بقایی و جلیلی هم راه خود را جدا کردند.»
«انشعاب برادران بزرگتر» تیتر بسیار درشتی بود که «کائنات» روی تصویر بسیار بزرگی از همایشی که آن را همایش ناکامان خواند قرار داد و نوشت: «آیت‌الله مصباح، علی لاریجانی، جلیلی و رئیسی غائب بودند و ائتلاف اصولگرایان بی‌بنیه ماند.»
«نوآوران» نیز «ترافیک کاندیداها در جاده اصولگرایی» را تیتر کرد و روی آن نوشت: «ائتلاف بر مبنای 1 + 20 همه برای یکی، یا یکی برای همه؟» 
«همدلی» با حروفی درشت روی تصویر این نشست بزرگ نوشت: «جمعی که به حاصل نرسید.» 
این روند در دیگر روزهای هفته نیز در کنار دو تاکتیک رسانه‌ای دیگر ادامه یافت. یکی استقبال از بازگشت احمدی‌نژادی از طریق جدی نشان دادن ورود بقایی و حتی مهره جدی‌تری از وی با این هدف که بتوانند اقشار خاکستری را به بهانه خطر این بازگشت به پای صندوق‌های رأی بیاورند و دیگری سوء‌استفاده انتخاباتی از ظرفیت هاشمی با القای ادامه دوقطبی هاشمی و احمدی‌نژاد و تأویل دغدغه‌های وی که با امتداد دولت فعلی رفع شدنی است. اصرار بر اینکه وجود یک وصیت‌نامه دیگر از هاشمی در همین راستا تفسیربردار است که احتمالاً در روزهای نزدیک به انتخابات رونمایی شده و از هم‌اکنون می‌توان محتوای آن را مطالعه کرد. 

 اصلاح‌طلبان تحلیل
 و آنالیزی ندارند
عضو فراکسیون امید مجلس گفت: «در شرایط فعلی ما هیچ مصداق و معیاری برای معرفی نامزد دیگری در کنار روحانی برای انتخابات ریاست‎‌جمهوری نداریم، از این رو اخبار منتشر شده درباره این موضوع کذب محض است.» حسین‌زاده تأکید کرد: «اصلاح‎طلبان هنوز تحلیل و آنالیزی از فضای سیاسی انتخابات ندارند و در حال حاضر کارهای مقدماتی را برای ورود به انتخابات شوراهای شهر و ریاست‎جمهوری انجام می‎دهند.» این نماینده مجلس گفت: «بسیاری از رقبای ما آرزو دارند که ما چندین نفر برای انتخابات کاندیدا کنیم تا تنش‌هایی را ایجاد کنند و از این فضا تا جایی که می‌توانند بهره ببرند؛ اما تصمیم ما این است که یک نفر را برای انتخابات معرفی کنیم.»

مشائی 
در خدمت بقایی
سخنگوی ستاد انتخابات حمید بقایی می‌گوید که او برای حضور در انتخابات ۹۶ با احمدی‌نژاد مشورت نکرده است، اما در صورت موفقیت در انتخابات 96 راه دولت‌های نهم و دهم را ادامه خواهد داد. علی‌اکبر جوانفکر درباره نقش آقای مشائی در ستاد انتخابات آقای بقایی نیز گفت: «ایشان یک تحلیلگر و شخصیت فکری عمق‌نگر به پدیده‌ها و تحولات جاری هستند و ما در تلاشیم از همه ظرفیت‌های وجودی ایشان استفاده کنیم. با این وجود، ایشان گفته‌اند که تمام‌قد در خدمت آقای بقایی خواهند بود. ایشان مسئولیت خاصی ندارند، اما از همه ظرفیت‌های وجودی ایشان بهره خواهیم برد.»

اول تکثر
 بعد اجماع
محسن کوهکن، نائب‌رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره تعدد نامزدها در جناح اصولگراها گفت: «به نظر می‌رسد تعدد کاندیداها در انتخابات ریاست‌جمهوری تیغ دولبه است. رئیس‌جمهور فعلی در دوره قبل با 200 تا 300 هزار رأی بالاتر انتخاب شده و به صورت طبیعی، هر که یک دوره رئیس‌جمهور باشد، ریزش‌ها و رویش‌هایی در آرای خود خواهد داشت، در حال حاضر هم عمده کسانی که به انتخابات معطوف هستند، درباره ریزش‌ها بحث می‌کنند.»
وی افزود: «بنابر نظرسنجی‌ها اگر اعلام شود کسی که به ضرس قاطع رأی بیاورد، وجود ندارد یا فرد لب مرز باشد، می‌توان روی افراد دیگر هم فکر کرد و این احتمال هم وجود دارد که انتخابات به دور دوم کشیده شود. تحلیل دوستان این است که تکثر در مرحله اول باشد و در مرحله دوم با اجماع به نتیجه برسیم.»

تلاش برای روی کار آمدن میانه‌روها
نشریه فارن‌افرز با انتشار عکسی از حجت‌الاسلام روحانی، به ترامپ پیشنهاد کرده درباره ایران همان سیاست اوباما را پیش بگیرد و تا خیلی دیر نشده (اشاره به انتخابات 96 ایران)، گروهی را که «میانه‌روها» نامیده تقویت کند. این نشریه که قدمتی نزدیک به صد سال دارد و به شورای روابط خارجه آمریکا وابسته است، نوشته که با وجود برخی گام‌های اشتباه، اما سیاست مشابه اوباما (مذاکره و...) برای اعمال اهداف آمریکا درباره ایران موفقیت‌آمیز بوده است. این نشریه ضمن رد گزینه برخورد سخت ایران و آمریکا نوشته است که این رو در رویی بسیار پر هزینه خواهد بود؛ لذا باید از آن اجتناب شود. شواهد نشان می‌دهد با وجود تلاش‌ها برای ساختن تصویری جنگ‌طلب از ترامپ و ترساندن ایرانیان از هیولای آمریکا در دوره جدید، دولت آمریکا راهی جز تداوم همان راه اوباما برای مهار نرم ایران نخواهد داشت. آمریکایی‌ها برای اعمال چنین سیاستی درباره ایران راهی بهتر از تقویت افرادی چون آقای روحانی ندارند.

   حسن خدادی/ یکی از موارد مهم اندیشه سیاسی امام خامنه‌ای اصول بینشی ایشان است که از مؤلفه‌های تحول‌برانگیز و انقلاب‌ساز محسوب می‌شود. آیا مبانی بینشی اسلام در برانگیختن فرد یا جامعه مسلمان برای «اصلاح» و یا رویارویی با کاستی‌ها، ستم‌ها، تبعیض‌ها و ایجاد روحیه انقلابی و تحول‌گرا مؤثر بوده است؟ بررسی دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب، تأثیرگذاری اصول و مبانی بینشی در شکل‌گیری تمامی تحولات را نشان می‌دهد. نگرش به اسلام، انسان و جامعه، تعیین‌کننده راهبردهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نظام اسلامی است. می‌توان گفت، عوامل بینشی از متغیرهای مهم و تعیین‌کننده در خیزش مسلمین علیه نظام سلطه محسوب می‌شوند. 
به طور خلاصه، ابعاد سه‌گانة تحول‌آفرینی در اندیشه امام خامنه‌ای 1ـ «اسلام تحول‌آفرین»، 2ـ «انسان تحول‌آفرین» و 3ـ «جامعه تحول‌آفرین» است که در نوشتار پیش‌رو به بعد نخست این سه‌گانة هندسی پرداخته خواهد شد.
1ـ اسلام تحول‌آفرین
از دیدگاه امام خامنه‌ای اسلام فقط به بخش‌های اعتقادی منحصر نیست؛ بلکه در همه عرصه‌های مورد نیاز انسان معاصر چون؛ علم، فرهنگ، سیاست و اقتصاد مدعی پاسخگویی است. جامعیت اسلام شامل بعد فردی و اجتماعی می‌باشد. معظم‌له در جایگاه فقیه و اسلام‌شناس متأخری که با توجه به شناخت و تسلطش بر مبانی عقلی و نقلی دین اسلام، قرائت جدیدی از اسلام دارد، اسلام را دین و آیینی معرفی کرده که به تمام ابعاد وجودی انسان توجه داشته است و آنچه که بشر برای دستیابی به سعادت محتاج آن بوده است را ارائه کرده است. از دیدگاه ایشان، اسلام قادر به ایجاد تغییر و تحول همه‌جانبه فردی و اجتماعی در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. اسلام مهم‌ترین عامل تحول و تغییر و نیز خیزش علیه نظام سلطه جهانی محسوب می‌شود. این تغییر و تحول افزون بر اینکه روحی است، در تمامی ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی زندگی مادی انسان‌ها تأثیرگذار است.
نگرش به اسلام اصیل، افق‌های تازه‌ای به روی بیداری اسلامی باز کرده است. گفتمان اسلام یکی از کلیدی‌ترین نقش‌ها را در بیداری اسلامی ایفا می‌کند: «خوشبختانه امروز در سطح منطقه، گفتمان اسلام، گفتمان پیروی از معارف اسلامی و احکام اسلامی و شریعت اسلامی، شده گفتمان غالب.» (بیانات در دیدار مسئولان استان کرمانشاه، 28 /7/1390)
از دیدگاه رهبری، اسلام تحول‌آفرین با سه شاخصه معنویت، عقلانیت و عدالت ارزیابی می‌شود و نیز با توجه به اصول و مبانی خود با اسلام متحجر و اسلام لیبرال تفاوت‌های اساسی می‌یابد: «ما از اسلام دفاع می‌کنیم. اما منظور ما از اسلام چیست؟ اسلامِ ما با اسلام متحجر از یک‌سو و اسلام لیبرال از سوی دیگر، در اصول و مبانی کاملاً متفاوت است. ما هم این را رد می‌کنیم و هم آن را. اسلام ما اسلامی است متکی به معنویت، عقلانیت و عدالت‌؛ این سه شاخص عمده در آن هست. ما از معنویت به هیچ عنوان صرف‌نظر نمی‌کنیم؛ روح و اساس کار ما معنویت است. عقلانیت مهم‌ترین ابزار کار ماست؛ عقل را به کار می‌گیریم....» (حدیث ولایت، بیانات، سال‌1383، ص 111) 
نوع نگرش به اسلام، در ایجاد رویکرد تحولی نسبت به انسان و جامعه، به شناخت و معرفت نوینی می‌انجامد که از نظر زیربنایی با آنچه به عنوان معرفت در غرب اتفاق افتاده است، در تضاد است. «نگاه اسلام به انسان، به علم، به زندگی بشر، به عالم طبیعت و به عالم وجود، نگاهی است که معرفت نوینی را در اختیار انسان می‌گذارد. این نگاه، زیربنا و قاعده و مبنای تحقیقات علمی در غرب نبوده. تحقیقات علمی در غرب، در ستیز با آنچه آن را دین‌ می‌پنداشتند، آغاز شده....» (همان، ص 220)
بنابراین از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلام تحول‌آفرین، یکی از عوامل کلیدی تغییر و تحولات آینده و از جمله بیداری و خیزش علیه نظام سلطه خواهد بود.

دلایل محبوبیت سردار سلیمانی به گزارش یک اندیشکده آمریکایی
یک اندیشکده آمریکایی با پرداختن به زندگینامه و فعالیت‌های سردار قاسم سلیمانی گفت: «فرمانده نیروی قدس ایران یکی از محبوب‌ترین چهره‌های برجسته در این کشور است و حامیانش وی را یک قهرمان ملی فداکار می‌دانند.» به گزارش خبرگزاری ایسنا، اندیشکده شورای آتلانتیک در ادامه گزارش خود نوشت: «هدف از این گزارش قضاوت اقدامات ژنرال قاسم سلیمانی نیست؛ بلکه تلاشی است برای روشن شدن علت محبوبیت عجیب وی در میان ایرانیان. فرمانده سپاه قدس ایران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و طرفدارانش وی را یک قهرمان ملی از خود گذشته می‌دانند. سلیمانی همچنان استراتژیست ارشد اقدامات نظامی ایران در خارج از کشور، از جمله برای مقابله با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه است. انتشار تصاویر وی در رسانه‌های اجتماعی از سال 2014 آغاز شد که شامل حساب‌های متعددی در اینستاگرام می‌شود و بسیاری از آنها بیش از 190 هزار دنبال‌کننده دارند. نتایج یک نظرسنجی در مرکز مطالعات امنیت و بین‌الملل دانشگاه مریلند نشان می‌دهد که محبوبیت وی تا ژانویه 2016  بیش از 73 درصد بوده و این رقم در دسامبر 2016 به 74 درصد افزایش یافته است. این محبوبیت تا اندازه زیادی ناشی از دو شاخصه فداکاری و فروتنی وی است. ایرانی‌ها استعداد زیادی در خلق قهرمانان ملی دارند و در اشعار حماسی شاهنامه نیز اسطوره‌های فراوانی وجود دارد که با دشمنان مبارزه کرده‌اند. دولت ایران نیز وی را یک قهرمان ملی معرفی می‌کند که حتی احترام و تحسین رقبایش را برانگیخته است.»

پروژه‌های بی‌نتیجه برجام
روزنامه «الشرق‌الاوسط» طی گزارشی درباره مانع‌تراشی آمریکا در روند سرمایه‌گذاری در ایران نوشت: منابع بانکی اروپایی فاش کرده‌اند که بسیاری از پروژه‌ها و قراردادهای سرمایه‌گذاری در ایران طی چند ماه گذشته تحت تأثیر اداره کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا بی‌نتیجه مانده‌اند؛ چرا که این فعالیت‌ها نقض تحریم‌های اعمالی علیه عده‌ای از طرف‌های ایرانی قرار گرفته در فهرست سیاه آمریکا محسوب می‌شوند. این روزنامه مدعی است که این تحریم‌ها پیش از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 اعمال شده است و تمامی اشخاص، شرکت‌ها، بانک‌ها و سازمان‌ها یا مؤسسات آمریکایی را از تجارت با هر طرفی در این فهرست منع می‌کند.یک بانکدار فرانسوی در این زمینه گفت: «ما فعالیت‌های خاصی را از میان برداشتیم؛ چرا که از جریمه‌های سنگینی نظیر آنچه برای «بی‌ان‌پی پاریباس»، «کردیت اگریکول» و «سوشیئت جنراله» اعمال شد و به بیش از 15 میلیارد دلار رسید، می‌ترسیم. برخی بانک‌های آلمانی نظیر کامرزبانک، دویچه بنک نیز جریمه شدند.» در همین رابطه یک بانکدار آلمانی فاش کرد: «اکثر ملاقات‌های تجاری هیئت‌های آلمانی، فرانسوی و سوئیسی در تهران از زمان برداشته شدن تحریم‌ها بیهوده بوده است. بانک‌های غربی بسیار نگرانند؛ چرا که نمی‌خواهند ریسک کنند.» وی افزود: «برخی از هیئت‌‌مدیره‌های بانک‌های اروپایی از اینکه از سفر آنها به آمریکا جلوگیری شد، شوکه شدند و متوجه نشدند که دلایل پشت این تصمیم چه بوده است.»


در مقابله با فقر مانند دفاع مقدس عمل کنیم
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به تحت پوشش قرار داشتن پنج میلیون نفر از محرومان و مستضعفان در کمیته امداد، اظهار داشت: «در حال حاضر بیش از یک میلیون زن سرپرست خانوار، 200 هزار یتیم، 20 هزار بیمار صعب‌العلاج، 72 هزار دانشجو و 38 هزار خانواده سرپرست زندانی تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و اگرچه در 38 سال اخیر نظام اسلامی خدمات زیادی، از جمله دسترسی به آب و برق و... برای دوردست‌ترین نقاط کشور ارائه کرده، ولی این خدمات ناکافی بوده است.» وی با تأکید بر ضرورت پرداختن به ریشه‌های فقر، افزود: «لازم است دستگاه‌ها و مسئولان کشور همچون دوران دفاع مقدس با عملی صالح به فقر حمله کرده و آن را وادار به عقب‌نشینی و نهایتاً نابودی کنند.» وی در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه خود با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در کمیته امداد، از ارائه تسهیلات اشتغال به 100 هزار نفر تا پایان سال جاری و اضافه شدن این تسهیلات تا سقف یک‌ونیم برابری در سال آینده خبر داد و افزود: «تا پایان امسال بیش از 1400 میلیارد تومان کمک معیشتی به افراد تحت پوشش این کمیته پرداخت می‌شود و این در حالی است که در حوزه درمان 350 میلیارد تومان، طی سال جاری هزینه خواهد شد.»


تمایلات زیاده‌خواهانه و حقوق‌های نجومی
احمد توکلی در واکنش به مصوبه مجلس و قانونی شدن حقوق 24 میلیونی مدیران دولتی نوشت: دستگاه نظارتی خانه ملت، دیوان محاسبات که فلسفه وجودی‌اش طبق اصل پنجاه‌وپنجم قانون اساسی دخل‌وخرج بخش عمومی را «به‏ ترتیبی‏ که‏ قانون‏ مقرر می‌‌دارد رسیدگی‏ یا حسابرسی‏ می‏نماید که‏ هیچ‏ هزینه‌ای‏ از اعتبارات‏ مصوب‏ تجاوز نکرده‏ و هر وجهی‏ در محل‏ خود به‏ مصرف‏ رسیده‏ باشد»،اما دیوان محاسبات در یک قانون‌شکنی آشکار ملاک تخلّف را مبلغ 20 تومان قرار داد؛ یعنی بیش از 20 برابر حداقل دستمزد مستخدمان دولت. در حالی که قانون حداکثر اختلاف را تا 10 برابر پذیرفته بود. درست کاری که دولت به طور من‌درآوردی کرده بود و مبنا را برای نامتعارف شمردن دریافتی 20 میلیون گرفته بود. این هماهنگی اگر نتیجه تبانی نبوده باشد، حاصل تمایلات زیاده‌خواهانه مسئولان اصلی دولت و دیوان محاسبات است. اگر منکرند، برای رد این ادعا هر دو دسته، شفاف و روشن کلیه دریافتی‌های ماهیانه خود را در سال 95 اعلام کنند. حالا نمایندگان در مجلس اول آن نسبت قانونی 10 برابری حداکثر و حداقل را ابتدا به 14 برابر افزایش دادند، بعد که با ایراد شگفت‌آور شورای نگهبان روبه‌رو شدند، با افزایش حداکثر دریافتی به 24 میلیون تومان در ماه، نسبت این حداکثر را به حداقل 972165 تومانی مستخدمان کارگر در بخش عمومی به 25 برابر رساندند.

   محمدرضا بلوردی/ رسانه‌های صهیونیستی به تازگی در خبرها و گزارش‌های خود اعلام کرده‌اند که وزارت خارجه استرالیا به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، پیشنهاد داده، نیروهای بین‌المللی در نوار غزه مستقر شوند تا از این طریق از شدت درگیری‌ها بین فلسطینیان و اسرائیل کاسته شود؛ پیشنهادی که اساساً به صهیونیست‌ها کمک می‌کند به مقاومت فلسطینیان پایان دهند. اما این پیشنهاد را نتانیاهو نپذیرفته و به جولی بیشاب، وزیر خارجه استرالیا، اعلام کرده است که بهترین راه‌حل برای قضیه فلسطین این است که اسرائیل به طور کامل اراضی فلسطینی را تحت تسلط خود داشته باشد و نوعی حاکمیت جزئی به آنها بدهد.
از نگاه رسانه‌های صهیونیستی مخالفت نتانیاهو با موضوع استقرار نیروهای بین‌المللی در نوار غزه به این دلیل است که تجربه پیشین و استقرار نیروهای بین‌المللی در مرز با لبنان موفق نبوده است، از همین رو نتانیاهو در تلاش است تا سلطه صهیونیست‌ها بر کرانه باختری را تقویت کرده و به دنبال راه‌حل‌های دیگری برای نوار غزه باشد که استقرار نیروهای بین‌المللی در مرز با غزه با هدف اولیه حمایت از این رژیم است. به نظر می‌رسد نتانیاهو درصدد است که با این دست اقدامات، حکومت فلسطینی در غزه را تحت فشار بیشتری قرار دهد تا بتواند به مقاومت آنها پایان دهد و برای این کار همراهی کشورهای غربی را هم به دست آورد. در واقع، نتانیاهو در تلاش است تا مقاومت فلسطینی را نیرویی تروریستی معرفی کند که تمام کشورها باید با آن مبارزه کنند؛ اقدامی که می‌تواند رژیم اشغالگر قدس را از بحران خارج کرده و از سویی به نوعی فلسطینی‌ها را هم در عمل انجام شده قرار دهد؛ چرا که این رژیم در غلبه نظامی بر مقاومت فلسطینیان در غزه توفیقی نداشته است و طرح این گونه مسائل می‌تواند کمکی به صهیونیست‌ها برای در امان ماندن از توان موشکی مقاومت باشد.
در همین راستا نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا هم‌پیمانان خود در کشورهای غربی را قانع کند که از راه‌حل دو کشور دست بردارند؛ کشورهایی که بخش عمده آنها همچنان راه‌حل دو کشور را مطرح کرده و معتقدند، بهترین راه برای پایان دادن به منازعه در سرزمین‌های اشغالی تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 است. البته، نتانیاهو در کنار این گونه اقدامات نیز به کشورهای مختلف غربی توجه دارد و تلاش می‌کند دولت جدید ایالات متحده آمریکا را هم تحت فشار قرار دهد تا به هر شکل ممکن به منازعه در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد.
اما واقعیت این است که جنبش‌های مقاومت در نوار غزه و حتی خود تشکیلات خودگردان فلسطین هم نمی‌توانند چنین راه‌حلی را بپذیرند؛ به این دلیل که گردن نهادن به این‌گونه راه‌‌حل‌ها به معنای پایان راه‌حل دو کشور که بخشی از نیروهای سیاسی فلسطینی به دنبال آن هستند، است و نوعی دیگر از اشغالگری را پدید می‌آورد که صهیونیست‌ها هم مسئولیتی در قبال آن ندارند. ضمن اینکه نیروهای بین‌المللی هم تنها زمانی امکان حضور در غزه را پیدا می‌کنند که از کانال شورای امنیت نوعی توافق برای تشکیل دو کشور صورت گرفته باشد. 
نکته‌ای که باید مد نظر داشت اینکه، طرح این گونه مسائل که از سوی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود با هدف بازداشتن نگاه‌ها و توجهات از موضوع شهرک‌سازی‌های غیرقانونی است که صهیونیست‌ها در کرانه باختری دنبال می‌کنند.