حقوقدان بحرینی در سخنانی به نمایندگی از مرکز حقوق بشر بحرین در سی‌وچهارمین دوره شورای حقوق بشر ژنو از اقدام مقامات بحرینی به قتل ۴۹ کودک، بازداشت ۲۱۸ کودک دیگر در سال ۲۰۱۶ و بدرفتاری و شکنجه کودکان هنگام بازداشت ظالمانه آنها خبر داد. از سال ۲۰۱۱ تاکنون ۴۹ کودک بحرینی بر اثر گاز اشک‌آور، شلیک گلوله و زیر گرفتن با خودرو (که قتل خارج قانون نامیده می‌شود) به دست رژیم آل‌خلیفه کشته شده‌اند.
 رضا اشرفي/ جهان در سالي که گذشت همچون چند سال گذشته، گام بلندي به سمت امنيتي شدن برداشت. طي سال‌هاي گذشته از ميزان فعاليت و توسعه اقتصادي در نظام بين‌الملل كاسته شده و به سطوح امنيتي، اطلاعاتي و جنگي آن افزوده شده است. اين موضوع نمي‌تواند براي جهان و مردمانش خوشايند باشد، اما روندي است كه هنوز هيچ قدرت و جرياني نتوانسته است جلوي‌ آن را بگيرد؛ روندي كه بخشي محصول بحران سرمايه‌داري غرب و بخشي محصول تقابل و رقابت قدرت‌ها در سهم‌خواهي بين‌المللي است. 
در چنين وضعیتی آمریکا،‌ اروپا،‌ حوزه شرق و جنوب شرق آسيا، جنوب آسيا و همچنين روسيه با تحولاتي مواجه شده‌اند كه هر يك سهم بسزایی در جريانات فعلي و آينده نظام بين‌الملل دارند. در اين ميان يكي از مهم‌ترين تحولات شكل گرفته كه تأثیر عميقي بر جهان گذاشته و بازتاب آن در آينده نيز ادامه پيدا خواهد كرد،‌ انتخابات رياست‌جمهوري آمریکا است. 
در رقابت‌هاي درون‌حزبي انتخابات آمریکا دونالد ترامپ از حزب جمهوري‌خواهان پيروز شد و به همان نسبت در رقابت نهايي، هيلاري كلينتون، نماينده دموكرات‌ها را كنار زد تا بهتي جهاني را رقم بزند. در پس اين پيروزي موجي از تنش‌ها شكل گرفت كه بخشي از‌ آن متعلق به داخل و بخشي ديگر نيز متعلق به فضاي بين‌المللي بود. 
در داخل، مخالفان دونالد ترامپ به خيابان‌ها ريخته و براي اولين بار عليه رئيس‌جمهور تازه انتخاب شده دست به تظاهرات زده و خواهان عبور از وي شدند. همزمان نهادهاي داخلي آمریکا نيز در برابر اقدامات و دستورهای رئيس‌جمهور جديد مقاومت كرده و برخی از آنها را نقض كردند كه مهم‌ترين آن تعليق دستور دونالد ترامپ براي جلوگيري از ورود مسلمانان هفت كشور اسلامي و همچنين جلوگيري از ورود پناه‌جويان به اين كشور بود كه قوه قضائیه به شكل کاملاً جدي و علني با این دستور برخورد کرد.
اما تحول دوم داخل آمریکا به نوع رابطه دولتمردان جديد با روسيه مربوط بوده كه در ابتدا به استعفاي مايكل فلين،‌ مشاور امنيت ملي آمریکا منجر شد و سپس اتهامات و واقعيات موجود دامن ديگر دولتمردان، حتي دونالد ترامپ را گرفت و زمزمه‌هاي كناره‌گيري يا استعفاي رئيس‌جمهور را نيز سبب شد. مسئله‌اي كه ممكن است در آينده پررنگ‌تر شده و براي دولت جديد و جنجالي آمریکا دردسرساز شود؛ زيرا عمده رسانه‌ها و نهادهاي دموكراتيك آمریکا حتي در ميان جمهوري‌خواهان سنتي و ميانه‌رو از تصمیمات و اقدامات ترامپ ناخرسندند. 
در همين حال روسيه سعي دارد نشان دهد نسبت به تحولات و اختلافات داخلي در آمریکا، موضعي ندارد و همچنين خود را از اتهامات دخالت‌هاي سايبري در انتخابات رياست‌جمهوري آمریکا مبرا مي‌سازد و تمركز خود را در سوريه و تحولات اين منطقه قرار داده است. به ویژه كه از مباحث عميق و اختلاف‌ساز بحران اوكراين فاصله گرفته و به همان نسبت تحركات ناتو عليه آن كم شده است. شكل‌گيري بحران امنيتي با تركيه و سپس ترميم آن به همراه آزادسازي حلب به عنوان دومين شهر مهم سوريه، توازن نظامی و امنيتي را در حوزه خاورميانه به نفع متحدان دمشق تغيير داد. 
در همين راستا روس‌ها تلاش كرده‌اند كه بحران سوريه را با مديريت خود و متحدان، بدون حضور پررنگ غربي‌ها، به ویژه آمریکا حل‌وفصل کنند؛ روندي كه نه تنها به قدرت روسيه و متحدانش خواهد افزود، بلكه نقش غرب و متحدانش را در حوزه غرب و جنوب آسيا تضعيف خواهد كرد. در اين ميان عربستان سعودي كه نسبت به گذشته روابط خود را با رژيم صهيونيستي کاملاً علني كرده،‌ به سمت افراطی‌گری سياسي و نظامي روي آورده و سعي دارد نقش خود را در سوريه و يمن افزايش داده و به همان نسبت از بحرين حمايت كند. عربستان سعودي همچنين به دنبال ائتلاف‌سازي منطقه‌اي با برخي از كشورهاي عربي است و تل‌آويو علاقه دارد از آن با عنوان ناتوي عربي ياد كند،‌ در حالي كه ناتوي غربي بعد از ترامپ در كما به سر مي‌برد.
در اين ميان تركيه تحولات عميقي را پشت سر گذاشته و با كودتا و همچنين تمايل تغيير قانون اساسي روزهاي سختي را سپري مي‌كند؛ روزهايي كه هم با اروپا با مشكل مواجه شده و هم با آمریکا و هر روز اين مشكل جدي‌تر مي‌شود، به ویژه كه در سوريه دست به اقداماتي زده كه اروپا و آمریکا کاملاً با آن مخالف هستند، به همين دليل سعي دارد با نزديك شدن به روسيه بخشي از خلأ موجود را پر كند. 
اين در حالي است كه اروپا با حضور ترامپ در كاخ سفيد سال سختي را سپري كرد و اتفاقاً باید سال جاري را سخت‌تر از سال گذشته پشت سربگذارد، به ویژه كه چند انتخابات مهم را در فرانسه،‌ آلمان،‌ هلند و ايتاليا و پيش رو دارد كه در هر يك از آنها با بحران حضور و قدرت‌گيري راديكال‌ها مواجه است و گروه ترامپ از اين راديكال‌ها حمايت سياسي مي‌کند. 
نوع عملكرد گروه ترامپ حتي در شرق و جنوب شرق آسيا تأثیرات عمیقی گذاشته است. اين مسئله را مي‌توان از نوع نگاه رئيس‌جمهور آمریکا به چين و چين تايپه و همچنين تحولات اقتصادي آن مشاهده كرد؛ موضوعي كه سبب شد با متحدان سنتي آمریکا در منطقه، به ويژه كره جنوبي و ژاپن بيشتر هماهنگ باشد،‌ مسئله‌اي كه به شليك موشك كره شمالي با قابليت حمل كلاهك هسته‌اي منجر شد. مجموع تحولات شكل گرفته به همراه ديگر مسائل موجود در نظام بين‌الملل حكايت از آن دارد كه جهان آبستن تحولات عميقي است كه اگر كنترل نشود، با بحران عميق‌تري مواجه خواهد شد و در اين ميان آمریکا با حضور ترامپ بازنده اصلي خواهد بود.

ادعای آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
واحد مرکزی خبر: جانشین نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ادامه ارزیابی آژانس از اظهارنامه‌های اولیه ایران بر اساس پروتکل الحاقی استقبال کرد. دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در وین، جانشین نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین مدعی شد: «ادامه راستی‌آزمایی و نظارت بر تعهدات برجامی ایران در اطمینان‌بخشی بین‌المللی درباره ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران، امری ضروری است.»
توافق برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران
خبرگزاری مهر: برخی از مقامات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، از جمله «باب کورکر» رئیس این کمیته از نزدیک شدن به حصول توافق برای اعمال تحریم‌های غیر هسته‌ای علیه ایران سخن می‌گویند. «المانیتور» از تلاش نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا برای تدوین یک بسته تحریمی تازه علیه ایران خبر داده و نوشته است، سناتورهای ارشد می‌گویند به نهایی کردن این بسته نزدیک شده‌اند.
اقدامات ثبات‌زدای ایران ادامه دارد
خبرگزاری تسنیم: «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه دولت سابق آمریکا که ‌فعلاً در سمت خود ابقا شده، در پاسخ به پرسشی درباره دلیل قرار گرفتن نام ایران در فهرست کشورهایی که سفر اتباع آنها به آمریکا ممنوع شده، بار دیگر ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد. وی گفت: «همواره بر اساس امنیت مردم ایالات متحده پیش رفته‌ایم... در یک سالی که از توافق هسته‌ای می‌گذرد، شاهد ادامه رفتار بد ایران در منطقه بوده‌ایم.» تونر افزود: «ایران یک دولت حامی تروریسم است و نقش ثبات‌زدا در منطقه دارد.»
نباید ایران را تهدید کرد
خبرگزاری فارس: «جان لیمبرت» دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی و مسئول پیشین میز ایران در وزارت خارجه آمریکا گفت: «واشنگتن نباید در قبال ایران زبان تهدید را در دستور کار خود قرار دهد.» لیمبرت با یادآوری اینکه رؤسای‌جمهور قبلی آمریکا از سال 1979 مسیرهای مختلفی را در برابر ایران از تغییر نظام تا تعامل و مهار را به کار گرفته‌اند، افزود: «تمامی این راهکارها ماحصلی به جز ناکامی در بر نداشته‌اند.» وی از تعیین هدف به منزله مهم‌ترین عامل در بحث سیاست‌گذاری در قبال تهران یاد کرد و ادامه داد: «واشنگتن بدون مشخص کردن اهداف، معیاری برای برآورد دستاوردهایش نخواهد داشت.» 
اصرار آمریکا بر اجرای نظام تحریم‌ها
خبرگزاری ایسنا: «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید با اشاره به جرایم سنگین یک شرکت چینی به دلیل نقض تحریم‌های ایران گفت: «دوران ایجاد شکاف در نظام تحریم‌های آمریکا و نقض قوانین این کشور به سر آمده است.» این سخنان پس از آن مطرح شد که اسپایسر به قبول پرداخت خسارت از سوی شرکت چینی ZTE به آمریکا به دلیل نقض تحریم‌های ایران اشاره کرد. اسپایسر ابتدا از نقاط مثبت این پرونده از نگاه کاخ سفید گفت و تصریح کرد: «این بزرگ‌ترین جریمه‌ای است که در چنین پرونده‌ای، علیه یک شرکت اعمال شده است.»
آزمایش موشکی ایران پاسخ قاطع آمریکا را می‌طلبد
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: سناتور آمریکایی گفت: «آزمایش موشکی ادعایی ایران، اقدامی خطرناک از سوی تهران است که مستلزم پاسخ هماهنگ‌شده واشنگتن است.» باب کورکر، عضو جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا، اعلام کرد: «دو آزمایش موشکی بالستیک ادعایی ایران در اوایل هفته مستلزم پاسخ قاطع آمریکاست.» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا مدعی شد: «این آزمایش‌های تحریک‌آمیز، تازه‌ترین نمونه از اقدامات خطرناک ایران است که پاسخی چندوجهی و هماهنگ شده را از جانب آمریکا می‌طلبد.»

  قاسم غفوری/ هر چند سران ترکیه در مقاطع مختلف ادعا کرده‌اند که تمایلی برای پیوستن به اتحادیه اروپا ندارند، اما در عمل همچنان این امر محور اصلی سیاست‌های آنها را تشکیل می‌دهد. آنچه در معادلات ترکیه و اروپا در مقطع کنونی قابل توجه است، تنش‌های شدید ایجاد شده میان ترکیه و آلمان است؛ چنانکه «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه این کشور را به در پیش گرفتن شیوه‌های نازی‌ها متهم کرده است. در همین حال مقامات ارشد ترکیه از بازنگری کشورشان در روابط با آلمان سخن گفته‌اند. در نقطه مقابل، از یک سو مقامات ارشد آلمان، از جمله «مرکل» صدر اعظم این کشور ترکیه را به رفتارهای ضد بشری و مغایر با عرف دیپلماتیک و حتی قطع روابط دو کشور متهم کرده و از سوی دیگر رسانه‌های آلمانی گزارش‌های متعددی را درباره وضعیت بحرانی حقوق بشر در ترکیه و سرکوب‌های گسترده در این کشور منتشر کرده‌اند. این فضای تنش‌آلود در حالی در مناسبات دو طرف روی داده که شواهد نشان‌دهنده روابط گسترده دو کشور است؛ چنانکه حجم تبادلات تجاری میان ترکیه و آلمان 35 میلیارد دلار در سال است، یعنی آلمان هم‌پیمان تجاری بزرگ ترکیه در اروپا و چه بسا در سراسر جهان است. با توجه به این شرایط این سؤال مطرح می‌شود که چرا ترکیه چنین رویکرد تندی را در قبال آلمان در پیش گرفته است و تا چه میزان توان اجرای آن را دارد؟ بخشی از تنش‌های میان دو کشور ریشه‌ای قدیمی دارد که از محورهای آن را مسئله توافقات آلمان با اروپا بر سر آوارگان و پناه‌جویان عراقی و سوریه تشکیل می‌دهد. بر اساس توافق اولیه، اروپا باید 20 میلیارد دلار به ترکیه برای نگهداری از پناه‌جویان و مقابله آن با سیل پناه‌جویان به اروپا می‌پرداخت که محقق نشده است. با توجه به اینکه آلمان محور تصمیمات اروپاست، روابط ترکیه با آلمان در دو سال گذشته خوب نبوده و پس از اتهام‌های اروپا به اردوغان در زمینه استفاده از مسئله پناهندگان سوری به مثابه برگ برنده‌ای برای باج‌خواهی از اروپا و دستیابی به امتیازهای اقتصادی و سیاسی، وارد مرحله‌ای از تنش و بحران شد.
بعد دیگر تنش میان دو طرف برگرفته از سیاست‌های داخلی ترکیه است. اردوغان تلاش دارد طرح تغییر قانون اساسی را که زمینه‌ساز تغییر ساختار سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی است و انحصارطلبی وی را محقق می‌کند، را اجرایی سازد. ترکیه در حالی خود را برای برگزاری همه‌پرسی تغییر قانون اساسی آماده می‌کند که اردوغان از یک سو فضای تبلیغاتی گسترده‌ای را در داخل و خارج ترکیه برای کسب رأی مردم ایجاد کرده و از سوی دیگر سعی دارد خود را فردی مقتدر نشان دهد تا رضایت مردم را برای این تغییر کسب کند. تأثیر این دو مؤلفه را می‌توان در روابط ترکیه با آلمان مشاهده کرد که وقتی دولت آلمان چند تجمع هواداران حزب «عدالت و توسعه» را در خاک خود لغو کرد، روند تنش ترکیه و آلمان تشدید شد؛ زیرا قرار بود این تجمعات در حمایت از تغییرات مورد نظر اردوغان در قانون اساسی برگزار شود؛ تغییراتی که با لغو نظام پارلمانی کنونی و نخست‌وزیری و تبدیل آن به ریاستی به اردوغان اختیارات مطلق می‌دهد. در واقع، اردوغان با موضع‌گیری تند علیه آلمان از یک‌سو به دنبال تغییر رویه برلین در قبال تجمعات آینده است و از سوی دیگر سعی دارد اقتدار خود را به مردم ترکیه اثبات کند؛ چنانکه با همین تصور همچنان بر نظامی‌گری علیه سوریه تأکید دارد. 
با تمام این تفاسیر، بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند، که اردوغان توان ادامه چنین تنشی با آلمان را ندارد و در نهایت گزینه‌ای جز عذرخواهی از برلین نخواهد داشت. پیش از این نیز ترکیه در قبال روسیه با همین وضعیت روبه‌رو شد و بر سر سرنگون‌سازی سوخوی روسی با وجود ادعاهای فراوان، در نهایت شیوه عذرخواهی را در پیش گرفت و این سرنوشتی است که به احتمال بسیار زیاد اردوغان در قبال آلمان نیز تکرار خواهد کرد.


هژمونی آمریکا بر جهان اسلام -۱۰
  عبدالله عبادی/جمهوری جیبوتی کشوری در شاخ آفریقا با جمعیتی نزدیک به 900 هزار نفر است و از کوچک‌ترین کشورهای آفریقایی از نظر مساحت و از نظر جمعیت به شمار می‌آید.
گفته می‌شود ۹۴ درصد از مردم جیبوتی مسلمان هستند و زبان رسمی آنها به دلیل استعمار فرانسه، فرانسوی است، ولی عمده مردم به زبان قبایل محلی با یکدیگر صحبت می‌کنند. جیبوتی کشوری کوچک و لم‌یزرع در ساحل دریای سرخ و آبراه باب‌المندب است که هیچ‌گونه منابع طبیعی ندارد و کشاورزی در آن ممکن نیست، از این رو تنها امتیاز این کشور موقعیت جغرافیایی آن است؛ چرا که در ساحل تنگه راهبردی باب‌المندب قرار داشته و باب‌المندب نیز آبراهی است که دریای سرخ را به اقیانوس هند و آب‌های آزاد متصل می‌کند، به گونه‌ای که این تنگه را می‌توان نقطه اتصال شرق و غرب جهان دانست.
جیبوتی به دلیل اینکه فاصله دریایی بسیار نزدیکی با یمن به ویژه شهرهای جنگ زده این کشور دارد، همواره میزبان شمار زیادی از پناهندگان یمنی است؛ چرا که تنها فاصله‌ای ۲۰ کیلومتری با یمن دارد.
جیبوتی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین مناطق شاخ آفریقاست که آمریکا با توجه به جمیع شرایط، این کشور را برای میزبانی نیروهای نظامی خود در منطقه برگزیده است. کشور جیبوتی که به لحاظ جغرافیای سیاسی از دیرباز برای قدرت‌های استعماری اهمیت داشته، حلقه ارتباطی آفریقا و خاورمیانه و جزو مناطق مهم در طرح راهبرد نظامی آمریکا به شمار می‌آید. پیش از حضور نیروهای آمریکایی، ارتش فرانسه این کشور را همانند سربازخانه نیروهای برون‌مرزی خود درآورده بود، با وقوع حوادث یازدهم سپتامبر پنتاگون با موافقت دولت جیبوتی توانست نسبت به تأسیس مرکز فعالیت‌های نظامی علیه تروریسم در شاخ و شرق آفریقا در این کشور اقدام کند. در سال 2002 حدود 2400 نیروی آمریکایی طی دوره‌ای خاص در بندر جیبوتی آمادگی لازم را برای همراهی ارتش آمریکا در جنگ عراق پیدا کردند. آمریکا از زمان حضور در جیبوتی به شدت به تحرکات مسلمانان این منطقه حساس شده است، طبق گزارش مؤسسه صلح آمریکا زیر عنوان شبکه‌ها و گروه‌های تروریستی طی پنج سال اول دهه 2000 یک مرکز بزرگ اسلامی که به وسیله عربستان سعودی تأمین هزینه می‌شود در جیبوتی افتتاح شد، همچنین تعداد مساجد این کشور از 35 مسجد به 100 مسجد افزایش یافت که اکثراً افرادی خارج از جیبوتی هزینه آنها را تأمین می‌کنند.
ارتباط آمریکا با جیبوتی از سال 1993 اگرچه گرم بود، اما عمدتاً وجوه راهبردی به خود نگرفت، در حین جنگ خلیج فارس در سال 1991 و عملیات در سومالی عده‌ای از کارکنان نظامی آمریکا در جیبوتی مستقر بودند و از همان زمان دخالت‌های مستقیم آمریکا در این کشور و کمک به سرکوب شورشیان بومی معارض دولت آغاز شد، اما حضور در جیبوتی پس از پایان عملیات در سومالی در سال 1993 و اتمام بودجه طرح‌های سازمان کمک‌های خارجی آمریکا (یواس‌اید) و آژانس اطلاعات آمریکا کنار گذاشته و فراموش شد. بین سال‌های 1994 تا 2000، آمریکا حدود پانصد هزار دلار به صورت سالیانه برای کمک به جیبوتی هزینه کرده است که بیشتر این رقم برای تعلیم نیروی انسانی ارتش و مقدار کمی نیز به مصرف ترویج دموکراسی و تأمین حقوق بشر رسیده است، اما پس از حوادث یازدهم سپتامبر اهمیت راهبردی جیبوتی دوباره برای آمریکا نمایان شده است.
همزمان با یک رزمایش بزرگ که با حضور پنجاه کشور هم‌پیمان آمریکا در نزدیکی شهر اوبورک در 45 کیلومتری شمال جیبوتی و در اطراف خلیج (تاگورا) برگزار شد، اسماعیل عمر گله رئیس‌جمهور جیبوتی برای دیدار با جرج بوش به آمریکا سفر کرد. طی این سفر محیط جدید شاخ آفریقا پس از یازدهم سپتامبر و جایگاه جیبوتی در راهبرد‌های منطقه‌ای آمریکا مورد مذاکره قرار گرفت. به دنبال این سفر در اواخر سال 2002 بیش از 1800 نفر از نیروهای نظامی آمریکا به بهانه عملیات ضد تروریستی در شاخ آفریقا در پایگاه لومینیر مستقر شدند.
با افزایش حضور القاعده در شمال و الشباب در شاخ آفریقا، پایگاه نظامی لومینیر بیش از پیش اهمیت یافت. بر این اساس باراک اوباما در سال 1393 با اعلام خبر تمدید طولانی‌مدت پایگاه لومینیر در جیبوتی گفت: «این پایگاه برای فعالیت‌های نظامی واشنگتن در شاخ آفریقا از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.» وی این اظهارات را در دیدار با اسماعیل عمر گله رئیس‌جمهور جیبوتی که برای دیار با اوباما عازم واشنگتن شده بود، اظهار داشت.
اوباما گفت: «کمپ لومینیر برای کار ما در سراسر شاخ آفریقا و همچنین سراسر منطقه فوق‌العاده اهمیت دارد.» وی در ادامه اظهار داشت: «در کل نگهداری این تأسیسات حیاتی در جیبوتی بدون همکاری رئیس‌جمهوری مقدور نبود و ما از وی برای موافقت با حضور بلندمدت‌مان بسیار سپاسگزاریم.» اسماعیل عمر گله نیز اظهار داشت: «آمریکا و جیبوتی شرکای راهبردی مهمی در حوزه مبارزه با تروریسم، دزدان دریایی و تجارت انسان هستند؛ پایگاه لومینیر در حال حاضر 4000 سرباز آمریکایی را در خود جای داده و آنها از این پایگاه برای حمله به شبه‌نظامیان القاعده در یمن و نیز گروهک افراطی «الشباب» استفاده می‌کنند.»
اما حضور آمریکا در جیبوتی فقط به نظامی‌گری محدود نمی‌شود؛ بلکه شرایط خاص جغرافیایی این کشور نظیر بالا بودن نرخ بیکاری (48درصد)، خشکسالی‌های متوالی، کمبود زمین‌های زراعی سبب شده تا این کشور جزو فقیرترین کشورهای شاخ آفریقا محسوب شود؛ از این رو سازمان (یواس‌اید) فعالیت‌های زیادی از جمله بهبود بهداشت فردی و خانوادگی، امنیت غذایی، مبارزه با خشکسالی و افزایش تولید برق را در این کشور انجام داده است. یکی از اقدامات این سازمان کمک به افزایش نرخ سوادآموزی در بین دختران این کشور است، اعتقادات قومی و قبیله‌ای از یک سو و پایین بودن سطح زندگی از سوی دیگر سبب شده تا بسیاری از خانواده‌ها از فرستادن دختران‌شان به مدارس راهنمایی و دبیرستان خودداری کنند، اما سازمان یواس‌اید با ساخت مدارس مخصوص دختران و تشویق خانواده‌ها سبب شده تا سطح سواد در بسیاری از مناطق این کشور بالا برود.

آلمان: ممنوعیت عبادت دانش‌آموزان مسلمان
با وجود اینکه مسلمانان بسیاری در آلمان سکونت دارند؛ اما این کشور همچنان از پذیرش حقوق آنها خودداری می‌کند؛ چنانکه برخی مدارس در آلمان از معلمان خود خواسته‌اند دانش‌آموزان مسلمانی را که در انظار عمومی عبادت می‌کنند، معرفی کنند؛ برای نمونه دبیرستانی در شهر ووپرتال در غرب آلمان دانش‌آموزان مسلمان خود را از عبادت در انظار عمومی منع کرده است. آلمان دومین کشور دارای جمعیت مسلمان در غرب اروپا بوده است. اگرچه آزادی مذهب در قانون اساسی آلمان تأیید شده، اما تاکنون موارد این چنینی در این کشور رخ داده است. پیش از این نیز نهادهای حقوق بشر گزارش‌های متعددی درباره وضعیت بحرانی مسلمانان در آلمان به‌ویژه برای زنان مسلمان منتشر کرده‌اند که دولتمردان این کشور به آن توجه‌ نکرده‌اند.
آمریکا: افزایش آمار بی‌خانمان‌ها 
سرشماری روزانه درباره تعداد افرادی که در سرپناه‌های بی‌خانمان‌ها به سر می‌برند، نشان‌ می‌دهد شمار این افراد در نیویورک افزایش قابل توجهی داشته است؛ افزایش آمار بی‌خانمان‌ها که بسیاری از آنها را سیاه‌پوستان و پناه‌جویان تشکیل می‌دهند، خود نشانه‌ای بر ساختار نژادپرستانه حاکم بر این کشور است. شمار بی‌خانمان‌ها در شهرهای لس‌آنجلس، سانفرانسیسکو و واشنگتن نیز افزایش یافته، هر چند تعداد کلی این افراد در سراسر کشور در سال‌های اخیر کاهش داشته است. جالب توجه آنکه بخشی از این بی‌خانمان‌ها شامل کهنه سربازان بازگشته از جنگ‌های آمریکا در خارج از مرزها، از جمله افغانستان است که به گفته ناظران حقوق بشر، نشان‌دهنده آن است که ساختار حاکم بر آمریکا حتی به سربازان نیز به چشم مزدور می‌نگرد و پس از پایان دوره کاری‌شان هیچ ارزشی برای آنان قائل نیست.
انگلیس: رنگ پوست عامل تعیین حقوق کارمندان 
کارمندان سفیدپوست وزارت خارجه انگلیس به طور متوسط ده هزار پوند بیشتر از همکاران سیاه‌پوست خود حقوق دریافت می‌کنند. اطلاعات نشان می‌دهد، به کارمندان سفیدپوست وزارت خارجه انگلیس سالیانه بیش از چهل هزار پوند حقوق پرداخت می‌شود و این در حالی است که این میزان برای کارمندان سیاه‌پوست سی هزار پوند است. انتشار این اطلاعات سبب شده است اتحادیه کارمندان انگلیس هشدار دهد، اقدام مذکور این پیام را به جهان می‌دهد که ارزش کارمندان سیاه‌پوست به مراتب کمتر از کارمندان سفیدپوست است. این نشانه برابری نیست، بلکه نشانه تبعیض است. سران وزارت خارجه انگلیس مدعی هستند این تفاوت حقوق به معنای آن است که کارمندان سیاه‌پوست در مناصب ارشدی حضور ندارند و باید برای ارتقای مناصب خود در وزارت خارجه انگلیس اقدامات بیشتری انجام دهند.
آلمان: نژادپرستی علیه سیاه‌پوستان 
یک گروه کاری در سازمان ملل متحد انتقاد شدیدی به نژادپرستی بالا علیه سیاه‌پوستان در آلمان حتی از سوی سازمان‌های دولتی در این کشور وارد و آن را محکوم کرد. بر اساس رأی محکوم‌کننده یک گروه کاری سازمان ملل متحد، مردم آفریقایی‌تبار در آلمان حتی از سوی سازمان‌های دولتی نیز به شدت مورد تبعیض نژادی قرار می‌گیرند. سیاه‌پوستان در آلمان قربانی تبعیض نژادی از سوی همکلاسی‌ها، معلمان و همکاران بوده و تبعیضی ساختاری را از سوی دولت و سازمان‌های حقوقی و جزایی تجربه می‌کنند. گفتنی است، بر اساس اطلاعات دولت آلمان، حدود 800  سیاه‌پوست در این کشور زندگی می‌کنند.